Vertrouwen op het Universum: de Kunst van Loslaten

Vertrouwen op het Universum: de Kunst van Loslaten

vertrouwen op het Universum is de kunst van het loslaten. Op de afbeelding zie je een sterrenhemel bij zonsondergang met onderaan een bergachtig landschap. Kleuren van de hemel zijn roodblauw, lila, roze en oranjeAls je de Law of Attraction toepast in je leven, leer je dat je moet vertrouwen op het Universum. Dat is heel belangrijk. Maar er zijn ook heel veel misverstanden over hoe je dat dan aanpakt. Lees snel verder over hoe ook jij alles toevertrouwen aan de Universele bron zodat je beter kunt toelaten wat je wilt!

Vaak kunnen mensen de details niet overgeven, waardoor ze een blokkade opwerpen. Je stoot dan wat je wilt juist van je af. En dat is niet wat je wilt!

 

Waarom zou je vertrouwen op het Universum?

 

Advertentie:
 


Wij mensen zijn vaak ware controlefreaks. We willen alles zelf regisseren en regelen. Ik spreek uit persoonlijke ervaring hoor. Jarenlang wou ik letterlijk alles controleren. Want ik dacht echt dat ik alles zelf moest doen.  Dus maakte ik me zelfs druk over details, waar ik niet eens invloed op kan hebben. En desondanks deed ik verwoede pogingen ze wel te beïnvloeden. Zelfs toen ik meer leerde over de Wet van de Aantrekkingskracht bleef die neiging bij mij bestaan. Ik denk dat veel mensen dit wel zullen herkennen.

Vertrouwen op het Universum: de details worden geregeld…

Ik vond het, net als zoveel anderen, behoorlijk lastig om mijn dromen, doelen, wensen en idealen over te gevenVertrouwen op het Universum is best een vaag begrip. Het betekent loslaten, maar wat dan? In ieder geval de controle. Zodat je ontspannen bent. Net als de danseres die in de opening van het raam een pose aanneemt in silhouet vorm. De volle maan is ook te zien aan zoiets “vaags” als het Universum. Toen ik bijvoorbeeld met Spiegelogie in aanraking kwam, hoorde ik steeds maar weer: “Het Universum regelt de details”. Maar echt begrijpen deed ik het niet. Er werd me verteld dat je wat je wenst los moest laten en moest vertrouwen op het Universum. En op zich vond ik dat idee niet eens zo vreemd. Als je krampachtig blijft vasthouden aan wat je wilt, dan bereik je vaak het tegenovergestelde.

Dat stukje kon ik dus nog wel begrijpen…

Bleef echter de grote vraag: “Maar hoe doe je dat dan…” . Daar kwam ik niet uit. Ik dacht aanvankelijk dat het betekende dat je dan de gedachten aan wat je wilt manifesteren moest loslaten. Zoiets van één keer bestellen bij het Universum en dan komt het wel goed…

Vertrouwen op het Universum is iets heel anders!

Ik deed verwoede pogingen om de gedachten over mijn bestellingen bij het Universum te laten varen. Dat lukte aardig op den duur. Maar er gebeurde helemaal niets! Wat een frustratie! Kennelijk had ik het nog steeds niet goed begrepen. En dat klopte ook. Jaren later ontdekte ik het echte “geheim” pas. Dus de ware betekenis van vertrouwen hebben in de werking van het Universum. Met andere woorden: erop vertrouwen dat de universele wet van aantrekking werkt als je weet hoe je dat aanpakt.

Pas toen ik dat door had, ging de Wet van de Aantrekkingskracht echt voor me werken! Nu trek ik met groot gemak alles aan wat ik wil. Dat ging uiteraard niet over een nacht ijs. Leren werken met de wet van aantrekking is een leerproces. Je groeit erin.

Het is wel handig om de spelregels te kennen. En één van die spelregels is dus vertrouwen op het Universum. Maar die term is veels te vaag. Daarom ga ik het voor je toelichten, zodat ook jij dit principe beter begrijpt en dus beter kunt toepassen. En dat scheelt de nodige frustratie!

Vertrouwen op het Universum en wat dat echt betekent…

Vertrouwen op het Universum kan alleen als je de details loslaat. Op de afbeelding zie je het Universum, in prachtige blauwe, roze en groenblauwe, paarse kleuren.Het is dus belangrijk om echt te begrijpen wat “vertrouwen hebben in het Universum” is. Allereerst is het van belang om te weten, dat dit betekent dat je bepaalde details kunt loslaten. Vertrouwen hebben is het helemaal kunnen loslaten van details waarop jij geen invloed hebt.

Er zijn heel veel andere dingen die je wel kunt beïnvloeden, zoals een positief gevoel over de uitkomst. Maar andere zaken kun jij simpelweg niet regelen. Dat komt omdat je ze niet weet. Je kunt niet weten wat je niet weet! Daarvoor is ons brein te beperkt. Onze ziel weet het wel, maar omdat je in een lichaam zit kun je niet voorbij je radarschermpje kijken. En met je radarscherm bedoel ik je huidige realiteit. Want veel mensen zitten vast in hun omstandigheden.

Als je je alleen maar focust op die omstandigheden, de realiteit zoals hij nu is, dan blijf je er meer van aantrekken. Dat is immers hoe de Law of Attraction echt werkt. Gelijke energie trekt gelijke energie aan. De frequentie die jij uitzendt naar het Universum wordt altijd beantwoord met dingen die op dezelfde frequentie zitten.


 Video: Hoe de Law of Attraction echt werkt!

Vertrouwen op het universum: bekijk eerst even mijn video op YouTube over hoe de Law of Attraction echt werkt. Op dit fotootje zie je een afbeelding van mij (Anja)Tip: Ik heb een video gemaakt over de ware werking van de Law of Attraction. Je kunt die video hier bekijken als je dat leuk vindt. Klik hier om er naartoe te gaan! (de link opent in een nieuw venster/nieuwe tab).


Vertrouwen op het Universum: Het hoe doet er niet toe!

Eén van die details waarop je nooit invloed zult hebben is hoe je wens/droom/doel op je pad zal komen. En hiermee gaan zoveel mensen de mist in! Misschien doe jij dat ook wel. Je maakt je bijvoorbeeld enorm druk over hoe je al dat geld wat je zo graag wilt in je fysieke realiteit moet manifesteren. Elke keer weer kraak je je hersenen erover en bedenk je manieren om aan zoveel mogelijk geld te komen. Keer op keer loopt die manier van denken uit op een teleurstelling.

Jij kunt namelijk helemaal niets manifesteren. Ja, het is waar dat je de schepper van je eigen werkelijkheid bent. Maar het enige dat jij hoeft te doen is het aantrekken van jouw gewenste werkelijkheid. Dat gaat o.a. via de vibratie (energie) die je uitzendt naar het Universum. Of naar de Bron zo je wilt. Het is het Universum/de Bron die zorgt voor de manifestatie van dingen. Niet jij. Jouw “job” is je energie afstemmen op wat je wilt. Zo kan het Universum gaan leveren.

Hoe het Universum dat doet is niet aan jou

En jij hoeft je daar dus helemaal niet druk over te maken. Die details (over het hoe de dingen bij je komen) zijn niet Het Universum is super creatief, daarom kun je vertrouwen op het Universum. Op de afbeelding zie je een blauwe hemel met volle maan en een toverstokjeaan jou. Dat is het werk van het Universum. Je krijgt altijd wat je uitstraalt. Het Universum is super creatief in het afleveren van alles wat jij in je vibratie hebt zitten. Vaak gebeurt dit op manieren die je niet voor mogelijk kunt houden. Zelfs je wildste fantasie kan dit niet bedenken.

Jij kunt het Universum niet voorschrijven hoe het allemaal in je fysieke realiteit moet komen. Het Universum is vele malen intelligenter en vindingrijker dan wij zijn in onze beperkte fysieke realiteit. Want het Universum overstijgt alle grenzen. Eigenlijk is het grenzeloos. Grenzen zijn beperkingen. Die kent het Universum niet. Het gaat voorbij aan zaken als ruimte en tijd. 

Prent mijn slogan: “Het hoe doet er niet toe” goed in je bewustzijn!

Schrijf het met koeienletters op een vel papier en hang dat overal op waar je komt. Laat al die “hoe details” alsjeblieft los. Het is zinloos om je er druk over te maken hoe dingen bij je kunnen komen. Dit is een van de allerbelangrijkste dingen die je moet leren, als je succesvol wilt zijn met de Wet van de Aantrekkingskracht! Het is tevens ook één van de lastigste dingen. Ik weet het. Het was ook jarenlang mijn grote struikelblok. En hoe je dat dan doet, dat loslaten, is een apart artikel waard, dat ik zeker nog ga schrijven! Die “hoe” is dan wel weer belangrijk.


Tip: Voel je heerlijk en wordt (weer) Stapelverliefd op jezelf!

Van jezelf houden en een hoge vibratie zijn belangrijk als je wilt vertrouwen op het universum. Op de foto zie je twee handen die een hartvorm maken en op de achtergrond een zonsopgangAls je in een heerlijke vibratie wilt zitten, eentje waarin je moeiteloos toe kunt laten, dan is houden van jezelf een vereiste! Daarom bied ik jou mijn persoonlijk voor jou ontwikkelde gratis 7-daagse e-cursus, Stapelverliefd op jezelf, aan. En maak je geen zorgen: je zit nergens aan vast! Het is mijn geschenk aan jou!

Als je je cursus aanvraagt wordt je ook automatisch gratis VIP lid van Spiegeltjes Fantastische Nieuwsbrief. Die verschijnt regelmatig en bevat waardevolle informatie die jouw spirituele groei steunt en je kennis over de Law of Attraction verdiept. En dit alles is echt 100% Gratis! 

Klik hier om jouw gratis cursus in de wacht te slepen!


Vertrouwen op het Universum: Tijd bestaat niet

Een ander detail waar veel mensen zich op fixeren is het “wanneer”. Veel van die zogenaamde Law of Attraction goeroes maken je wijs dat je een datum moet vastleggen. Een soort van deadline waarop je droom/wens/doel gerealiseerd zou moeten zijn. Maar niets is minder waar.

Net als met de “hoe factor”, kun jij onmogelijk bedenken wanneer iets in je werkelijkheid kan komen. Die details blokkeren je resultaten. Dat is omdat je op die manier negatieve druk zet op wat je zo graag wilt toelaten in je fysieke werkelijkheid.  Het is niet de bedoeling om druk op de ketel te zetten. Dat is slecht voor je vibratie. Zeker als de datum van je deadline nabij komt en je nog geen resultaten ziet.

Alleen het Universum kent de perfecte timing

Vertrouwen op het universum betekent dat je het wanneer loslaat, alleen het Universum kent de perfecte timing, op de foto zie je een zandloper met blauw zand, die scheef staat met kiezels als ondergrondEn daarom is vertrouwen op het Universum zo belangrijk. Grotendeels is het wanneer dan weer wel afhankelijk van wat jij in je vibratie hebt zitten. Op zich kun je dromen razendsnel in je fysieke realiteit aantrekken. Mits je vibratie jouw droom kan toelaten. Dat is een voorwaarde. Het Universum levert wanneer jij er echt klaar voor bent en geen moment eerder of later. Pas als jouw vibratie een fantastische match is voor dat wat je wilt, zul je het aantrekken.

Laat het hoe en wanneer dus helemaal los

Het hoe en het wanneer zijn de details waarop jij geen invloed hebt. Je mag alles hebben en wensen in je realiteit. Er zijn geen beperkingen. Je bent volledig vrij hierin want je hebt een vrije wil gekregen. Om toe te kunnen laten is het echte vertrouwen op het Universum van enorm groot belang. Dat is de kunst van het toelaten. Weten dat het komt. Je weet niet hoe, je weet niet wanneer, maar je weet gewoon dat het komt. Punt uit. En zo is het ook!

Lukt het jou om te vertrouwen op het Universum?

Reageer op het artikel over vertrouwen op het Universum. Op de foto een vrouwenhand met sterretjes tegen een goudgele achtergrondVind je het lastig om je niet druk te maken over hoe het allemaal “moet” en/of wanneer het dan allemaal naar je toe komt? Of ben je een fantastische bewuste schepper van je werkelijkheid en heb je daar totaal geen moeite mee?

Hoe werkt de Law of Attraction voor jou? Ik ben benieuwd naar je ervaring(en). Reageer gerust! Dat kan onderaan dit artikel. En als je vragen hebt, dan mag je die natuurlijk gerust stellen. Graag zelfs! Je krijgt gegarandeerd altijd persoonlijk antwoord van mij!

Je email adres blijft onzichtbaar voor anderen. Ik ga zorgvuldig om met jouw privacy. Daar mag je met een gerust hart op vertrouwen!

 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Law of Attraction » Vertrouwen op het Universum: de Kunst van Loslaten

Advertentie:
 


 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

19 Replies to “Vertrouwen op het Universum: de Kunst van Loslaten”

  1. Hoi Joke, op dit moment niet, maar wellicht dat ik in het nieuwe jaar weer begin met een wekelijkse Skype groep. Als je bent ingeschreven voor mijn nieuwsbrief, dan krijg je daarover een bericht!

 1. Hoi Spiegeltje,
  Allereerst bedankt voor dit heldere artikel! Waar ik momenteel zelf tegen aanloop, is het volgende… Hoe kan ik tegelijkertijd vertrouwen houden in een “goede afloop” én datgene wat ik wil (of beter gezegd “diegene”) loslaten? Krampachtig willen controleren en vasthouden werkt niet, ruimte geven/nemen, focus naar mezelf verplaatsen wél… Maar hoe houd ik dan toch vertrouwen in t Universum? In mijn wens?

  1. Hoi lieve Nien, Loslaten betekent dat je het hoe en wanneer het eventueel in je leven manifesteert loslaat. Het wil niet zeggen dat je er niet meer mee bezig bent. Maar als je ermee bezig bent, dan doe je dat vanuit een gevoel van vertrouwen, vreugde, Liefde, etc. Ik ga hier zeker nog videos over maken en meer artikelen over schrijven. Ben je al geabonneerd op mijn YouTube kanaal? Je vindt het hier: https://www.youtube.com/anjatoetenel Veel Liefs, Anja ?

  1. Hoi lieve Bert,

   Je kunt je beter niet meer focussen op die “huidige realiteit”, maar je aandacht geven aan wat je wel wilt. Je krijgt en wordt waar je het grootste gedeelte van de dag aan denkt! ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

 2. een klein wonder ervaar na 3 dagen dat ik de wet van aantrekkingskracht toepast. 2 jaar geleden was ik gestopt met drummen, omdat ik een opleiding spirituele opleiding volgt. Drummer zit wel in mijn hart.
  Vandaag na 3 dagen dat ik begonnen ben met de wet van aantrekkingskracht belde iemand mij om te vragen of ik bij hun band wil komen drummen. Ondanks dat ik gestopt was, dacht ik wel stiekem als iemand mij benaderd of ik bij een band wil spelen zou ik geen nee zeggen. wat een kracht. Ik maak er zeker een dagelijkse ritueel van direct als ik morgen op staat. Hart tot Hart groet. Asteria P.s dankbaar dat ik je site ondekt heb.

  1. Hoi lieve Asteria,

   Wow, dank je wel voor het delen. Wat een geweldig succes en een mooi “wonder”. Het lijkt een wonder, maar je hebt het zelf aangetrokken. En dat is nog maar het begin. Ik wens je veel plezier met het drummen en met alle andere mooie dingen in je leven. En ik ga je mail aan mij binnen nu en 2 dagen beantwoorden!

   ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

 3. goedmorgen Anja,
  wat zou ik dit graag leren, samen werken met het universum. Mijn wensen werkelijkheid laten worden. heb er al meerdere boeken over gelezen maar wat ik ook doe hoe graag ik het ook wil er gebeurd niets.
  Door ernstige ziekte en daar na komende echtscheiding ben ik dat leven uit gevlucht. heb een huisje gevonden voor mij en mijn dochter. Ben dankbaar voor het dak boven ons hoofd maar de ruimte is voor 1 persoon en het is echt tijd voor een groter zodat ook mijn dochter haar eigen plekje kan creeren. Daarnaast ben ik door de ziekte(kanker) mijn baan kwijt geraakt en sta voor mijn gevoel langs de zijlijn van het leven. Wat ik ook probeer hoe vaak ik ook bid, vragen stel aan de engelen of het universum het blijft stilstand. Het leven is ontzettend zwaar geworden daardoor en als ik dan eindelijk de juiste mensen op mijn pad krijg die mij mogelijk kunnen helpen, wordt er gewoon niet naar mij geluisterd. Dit is zo frustrerend. Ik ben een HSPer en wil zo graag weer een positief pad gaan bewandelen maar ik weet echt niet meer hoe ik dat voor elkaar moet krijgen. Om toch iets te doen te hebben ben ik vrijwilliger en begeleid ik mensen die grote financieele en daardoor ook persoonlijke problemen hebben. Het is dankbaar werk en geeft voldoening als ik iemand weer verder kan helpen.
  Maar ik wil zo graag ook zelf verder kunnen. Weer een eigen inkomen opbouwen ipv een uitkering. Een ruimer huis voor ons beide. Een zinvol leven. Hoe moet ik dat aan het universum vragen?

  1. Hoi lieve Marjo,

   Dank je wel voor het delen van jouw verhaal. Wat knap dat je zo bezig bent om jezelf te bevrijden uit alle ellende die je achter de rug hebt. Ik heb een serie video’s op YouTube staan over de Law of Attraction en hoe je dit allemaal aanpakt. Meld je aan voor mijn YouTube kanaal via deze link: https://www.youtube.com/user/anjatoetenel/ De Law of Attraction videos die ik je aanraad om te bekijken zijn de volgende:

   Hoe de Law of Attraction echt werkt

   De Law of Attraction nog beter begrijpen

   Alles aantrekken wat je wilt met de Law of Attraction

   Magnetisch worden met de Law of Attraction

   Er komen nog meer videos, dus abonneer je op mijn YouTube kanaal, dan blijf je op de hoogte.

   Als je een keer vrijblijvend persoonlijk met me wilt praten op Skype (gratis) dan kan dat ook. Maar kijk eerst de video’s. Je kunt via deze link contact met me opnemen: https://www.jouwspiegeltje.nl/contact/

   ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

 4. Dag Spiegeltje, dank voor alles, ik lees je iedere maandag en tussendoor ook nog. Wat ik me afvraag is: je zegt dat je met gemak alles schept wat je maar wilt, bedoel je dan voor jezelf of voor de hele wereld? Vrede scheppen voor de wereld ligt toch niet binnen je bereik? En voor jezelf: ik neem aan dat je bedoelt persoonlijk geluk, welvaart, gezondheid… wat we allemaal wel willen…heb je ook geprobeerd om heel veel geld te manifesteren? Of een schitterend huis? Nu zeg je misschien dat hoeft niet voor mij, maar voor de fun: zou je het kunnen? Ikzelf zou het graag willen kunnen. En kun je me vertellen wat ik daarvoor moet doen?groet van Rita

  1. Hoi lieve Rita,

   Dank je wel voor je reacties en je fantastische vragen. Ik schep inderdaad alles wat ik wil met groot gemak. Met de nadruk op wat ik echt wil. Dus waarnaar ik een brandend verlangen heb. Dat is een van de geheime sleutels, je moet het echt ontzettend graag willen en er alles, maar dan ook alles voor over hebben. Vrede scheppen begint overigens in jouw wereld en aangezien we allemaal één zijn ligt het wel degelijk binnen jouw bereik om (mede) vrede op aarde te scheppen, geluk, Liefde, verbondenheid, etc. voor iedereen. We zijn namelijk allemaal verbonden en iedere gedachte en ieder gevoel speelt een rol.

   Ik schep al het geld dat ik maar wil en nodig heb en zo ook met huizen. Nu heb ik alleen geen brandend verlangen naar een groot huis of zoiets. Ligt niet in mijn interesse. Ik heb andere waarden. Maar als ik het echt wil dan heb ik het binnen afzienbare tijd. Wat geld betreft hou ik het zelf algemeen, voor mij werkt dat het beste. Dus ik zeg altijd dat ik alles kan doen en alles kan kopen wat ik wil en zo is het dus ook altijd.

   Voor de fun zou het zeker niet werken. Het is meer dan alleen maar een affirmatie opdreunen, je moet het echt ontzettend graag willen en er dus dingen voor willen laten, dingen willen veranderen en er de hele dag mee bezig zijn, om het in je realiteit te slepen.

   Heb je mijn video’s al gezien over de Wet van de Aantrekkingskracht? Blijf mijn kanaal volgen, want daar krijg je meer te horen over wat je moet doen. Je kunt je hier abonneren: https://www.youtube.com/user/anjatoetenel Vergeet niet de meldingen aan te zetten!

   Er is niet even een snelle formule die ik je hier kan geven. Er komt echt veel meer bij kijken. Een bewuste schepper van je werkelijkheid zijn is een manier van leven! In september start ik ook weer met een Law of Attraction groep (gratis), dus hou de nieuwsbrief goed in de gaten zodat je je daarvoor kunt opgeven zodra ik het aankondig. En dat zal binnenkort zijn. Hier leer je hoe het echt werkt. Er is beperkt plek, dus er is wel een selectie. Meer hierover hoor je dus binnenkort via de nieuwsbrief!

   Nog een fijne dag lieve schat! En succes met al die dingen die jij zo graag wilt. Alles is mogelijk! ☼

   ♥ Veel Liefs ♥
   Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!