Ik wil het Licht Dienen!

Ik wil het Licht Dienen!

Ik wil het Licht Dienen vanuit mijn Hart en ZielIk wil het Licht dienen! Die keuze maakte ik ooit. Het was een roeping. Een sterk gevoel dat ik niet kon weerstaan. Ook al probeerde ik me ooit ertegen te verzetten. Ik weet dat veel mensen diezelfde roeping voelen. Er zijn veel lichtwerkers onder ons. En misschien ben jij er ook wel een! Het kan heel verwarrend zijn. In dit artikel help ik je met inzicht.

Het doel zit hem in de middelen. En het antwoord zit in de vraag. Het is zo belangrijk om dat te onthouden. We kunnen bijvoorbeeld geen vrede bereiken door oorlog te voeren. En we kunnen onze relaties niet verbeteren door anderen een schuldgevoel te geven, hen te beschamen en/of hen de schuld te geven van onze eigen ellende. We kunnen geen gezondheid en geluk ervaren, als we onszelf afwijzen en bekritiseren.

Daarom moeten we ons steeds weer opnieuw afvragen of ons verlangen overeenkomt met de middelen die we inzetten om er te komen. Of is het slechts een wens? Ben jij iemand die zegt of denkt: “Ik wil het Licht dienen, maar…”. Dat werkt natuurlijk niet! Laat die maar alsjeblieft weg en ga voor wat je wilt!

Ik wil het Licht Dienen zonder angst of twijfel…

Een Cursus in Wonderen leert ons bijvoorbeeld: “Hoe kan iemand oprecht zijn en zeggen: ‘Ik wil dit boven alles, en toch wil ik niet de dingen leren om het te bereiken?”

Om je doelen te bereiken vraagt het Universum weinig van je. En na dat doel komen al die dingen of middelen op de tweede plaats. Als je aarzelt, is dat omdat het doel je bang maakt, en niet de dingen of de middelen die je nodig hebt. Misschien ben je bang om Lichtwerker te zijn…

Ik spreek veel mensen die zo vaak en zo lang wat ze echt willen hebben uitgesteld, vertraagd en/of op de lange baan geschoven, dat ze na verloop van tijd de moed opgeven. En dan denken ze dat ze iets verkeerds hebben gedaan. Ze voelen ze zich vaak zelfs incompetent. Maar dat zijn ze niet. En je kunt het nooit verkeerd doen!

Veel mensen verzetten zich iets en zijn zich daar niet van bewust. Ze willen wel, maar doen het niet en begrijpen zichzelf dan niet meer. Ik deed ooit hetzelfde toen ik jonger was. En op den duur werkt dat zo ontmoedigend. En dan geef je uiteindelijk op en denk je dat het niet weggelegd is voor je. Of dat het niet de juiste tijd is, of niet de bedoeling. En ik dacht zelfs dat ik niet geschikt was voor het Licht. Maar niets is minder waar!

Gelukkig heb ik ooit de beslissing genomen om ECHT te kijken naar hoe ik samen kan werken met het Universum. En toen gaf ik mezelf over en besloot ik om verandering toe te laten. En zei ik heel stellig: “Ik wil het Licht dienen, ik wil een Lichtwerker zijn!”

Je kunt niet het Licht en Duisternis tegelijkertijd dienen!

Ik besefte mezelf ineens spontaan, dat ik altijd ofwel constructief ofwel destructief ben in mijn bijdrage aan het leven. Allebei op hetzelfde moment kan niet! Dat werkt heel simpel. Denk er maar eens over na: Op elk moment kun je ervoor kiezen om constructief of destructief te zijn, maar je kunt niet beiden tegelijkertijd zijn.

Je bent echt behulpzaam of je bent dat niet. Er is geen gulden middenweg. Een beetje destructief, is nog altijd destructief. Als je tegelijkertijd denkt dat je ook een beetje constructief bent terwijl je eigenlijk destructief bezig bent, maakt dat die destructieve kant er niet minder op.

Ooit zat ik, figuurlijk gezien, altijd in het donker en ik vervloekte die duisternis. Wat had ik er een hekel aan. Totdat ik me gaandeweg begon te realiseren, dat alleen ik de mogelijkheid had om het licht aan te doen, omdat IK het Licht van God BEN. Of het Licht van het Universum, zo mag je het natuurlijk ook noemen.

Het Licht hoeft nooit aan de duisternis te vragen om weg te gaan. Want het Licht is er, en de duisternis vertrekt zodra het je op de lichtknop drukt. Duisternis heeft geen enkele macht (tenzij je dat toelaat). Licht heeft daarentegen ALLE kracht.

Ik wil het Licht Dienen vanuit mijn Nu Moment

Het kan subtiel en moeilijk zijn om die dingen van elkaar te onderscheiden. Maar ik heb er destijds voor gekozen dat ik ALTIJD een positieve bijdrage wil leveren. Ik heb er heel bewust voor gekozen ik wil het licht dienen waar ik ook ben, altijd en overal, mijn handen strekken uit naar de hemeldat ik ALTIJD een boodschapper van Liefde en Licht wil zijn. Mijn leven staat in het teken van het Licht. Ik wil het Licht dienen. In mezelf en in Al dat Leeft. En daarom ben ik toegewijd om mijn aandacht te focussen op zelfs de meest subtiele energiegolven die ik uitstuur naar de wereld. Ik wil me daar zoveel mogelijk van bewust zijn!

Je vraagt je misschien af hoe vaak ik erover nadenk of mijn acties wel of niet constructief zijn. Het antwoord is simpel: de hele dag! En geloof het of niet: ik kan het verschil (meestal) direct voelen. Het enige dat ik daarvoor hoef te doen, is wakker zijn in mijn nu moment.

Wil je het Licht dienen?

Om in mijn nu moment wakker te zijn, heb ik natuurlijk mijn bereidheid nodig om in dat nu moment te willen zijn. En ik bén bereid om wakker te zijn. Ik wil wakker zijn. Het is niet fijn om je dagen onbewust door te brengen. Dan leef je in de duisternis. Pas als ik wakker ben, bewust van wat ik denk, zeg en doe vanuit mijn nu moment, kan ik die constructieve bijdrage leveren aan de wereld. En ik wil niets liever dan dat!

Hoe vaak ik heb geprobeerd om een probleem op te lossen zonder na te denken over de vraag of mijn oplossing echt constructief was of slechts een pleister op een wond? Waarschijnlijk miljoenen keren. Dat is zeker niet overdreven Maar nu doe ik dat niet meer. Dat was een keuze die ik ooit heb gemaakt. Een keuze waar ik nog steeds achter sta! Want ik wil het Licht dienen!

Je krijgt meer van wat je uitzendt…

Soms is wat ik heb gedaan om dingen beter te maken, reactionair geweest. Het werd geboren uit angst voor wat er zou kunnen gebeuren. En soms wist ik ook dat wat ik aan het doen was, eigenlijk destructief was. Toch ging ik er stug mee door. Ik deed het toch, om zo een tijdelijk gevoel te krijgen dat ik dingen aan het oplossen was. En dat is wat ik anderen ook steeds zie doen. Je ziet het vooral terug in de politiek. Mensen gebruiken bijvoorbeeld geweld als een snelle manier om geweld te stoppen. Maar dat brengt natuurlijk nooit vrede. En toch proberen we het keer op keer opnieuw.

In de “Trumpet of Conscience” zegt Dr. Martin Luther King Jr: “Midden en doelen moeten samenhangen, omdat het doel vooraf bestaat in de middelen, en uiteindelijk kunnen destructieve middelen geen constructieve doelen tot stand brengen.” Die waarheid geldt voor iedereen en dit geldt voor ons allemaal! En je daarvan bewust zijn, helpt enorm.

Waar het op neerkomt, is, dat als ik een probleem heb en ik probeer het op te lossen met iets anders dan Liefde, dan zal ik nog steeds hetzelfde probleem hebben. Sterker nog: het zal zich vast en zeker op een andere manier manifesteren.

Met andere woorden: “Boontje komt om zijn loontje.” Gelijke energie trekt gelijke energie aan. Dat zijn eigenlijk drie universele wetten in één: de Law of Attraction (Wet van de Aantrekkingskracht), de wet van Vibratie en de wet van Karma.

Ik wil het Licht Dienen door Verantwoordelijkheid te nemen…

Veel mensen verzetten zich tegen die waarheid. En beseffen zich niet dat iedere gedachte die we denken altijd een keuze is. Veel mensen nemen liever geen verantwoordelijkheid voor de gedachten die ze denken. En toch ligt juist in het nemen van die verantwoordelijkheid de kracht om je leven op een positieve manier te veranderen.

Ik wil het Licht dienen door in mijn kracht te staan en verantwoordelijkheid te nemen, net als de bay op deze foto.Veel mensen voelen zich machteloos, maar verzetten zich tegen het enige dat hen sterker zal maken. En dat is het nemen van verantwoordelijkheid voor alles in je leven. Juist het nemen van verantwoordelijkheid en je vastberadenheid om dienstbaar te zijn aan het Licht in Alles, inspireert je om wakker te blijven. Zo maak je meer liefdevolle keuzes.

Ik wil het Licht dienen bij elke keuze die ik maak…

En ik ben bereid verantwoordelijkheid te nemen voor elke keuze die ik maak. Jij ook? Tegenwoordig kies ik ervoor om, in alle opzichten, en naar mijn beste vermogen, constructieve middelen in te zetten, om constructieve doelen te bereiken. Met als uiteindelijk doel ons collectieve ontwaken. Op deze manier kan ik elke dag bijdragen aan de bevrijding van Al dat Leeft uit de illusie van afscheiding en lijden. Alleen op die manier kan ik van elke dag een positieve dag maken.

Niet alles gaat altijd zoals ik het zou willen. En sommige uitdagingen zijn heel intens. We leven in een hele bijzondere tijd. Vroeger zou ik zijn blijven hangen in woede, frustratie en onmacht. Maar daar kies ik niet meer voor. Meer dan ooit focus ik mij op onze eenheid. We zijn niet afgescheiden. Liefde en Licht zijn de enige waarheid. Juist dat besef levert een constructieve bijdrage aan onze wereld.

Ik wil het Licht Dienen en hiermee anderen Inspireren

Als jij je beseft, dat we niet afgescheiden zijn van elkaar, al is het maar soms, dan lever jij die bijdrage ook. Je keuze om in die waarheid te leven, inspireert anderen. Een betere dienst kun je de wereld niet bewijzen! Hoe meer mensen je inspireert om te leven in eenheid, Liefde, Licht, etc. hoe sneller we van de derde dimensie naar de Vijfde Dimensie over kunnen gaan.

Je hoeft niet na te denken over hoe je dat allemaal moet doen, wat je moet doen, etc. Het hoe doet er niet toe (en het wat ook niet). Uitstellen is dus niet nodig. Als je de keuze maakt om constructief te zijn, om een waardevolle bijdrage te leveren, wijst het Universum je altijd de weg. Nu is de tijd aangebroken om EEN te zijn. Om met hart en ziel een eenheid te vormen in Licht en Liefde. Laten we EEN zijn in onze acties en keuzes en in onze gedachten.

Ik kan altijd gewoon stil zijn en weten dat het hele leven me steunt, zelfs als het lijkt alsof dat niet zo is. Jij kunt hetzelfde doen. Het is de waarheid. Er is alleen maar steun. Soms zien we de diepere betekenis niet in het moment zelf. En dat hoeft ook niet. Als je maar weet dat alles een reden heeft.

We zijn eeuwig op reis. Er is geen haast. Leven is overgave. Je leeft als je alles verwelkomt en toelaat. Wat niet betekent dat je alles goed hoeft te vinden. Dat is iets anders. Maar de verantwoordelijkheid nemen voor je leven, is wel belangrijk. Uiteindelijk trek je alles aan. Zelfs de dingen waarvan je roept: “Maar dat kan toch niet, want ik haat dit of dat”. En toch zat het ergens in je vibratie. Meestal gebeuren die dingen onbewust.

Je hoeft jezelf daar niet voor te veroordelen

Dat is nergens voor nodig. Maar accepteer dat de buitenwereld er niets mee te maken heeft. En Harten op het strand, ik wil het Licht dienen, altijd en overal en daarmee inspireer ik anderenwerk aan je innerlijke wereld. Alleen zo creëer je het leven, dat je echt wilt. Wijs daarom niets af. Het Universum doet dat ook niet. Want het kent geen ‘ja’ of ‘nee’. Focus je in plaats daarvan op de dingen die je wilt. Op een wereld van Licht en Liefde voor ons allemaal.

Wat jij denkt, zegt, voelt, doet, etc. is van invloed op het geheel. We zijn geen afgescheiden eilandjes. Jij bent verbonden met AL dat Leeft! Sta daar eens bij stil… Je afzetten tegen dingen, heeft een averechts effect. Want je krijgt er meer van, omdat het dan in je vibratie zit. En je focussen op hoe je het wel wilt, brengt je meer van die leuke dingen.

Waar kies jij voor? Ik ga voor een vredige, vrolijke en vooral Liefdevolle reis door dit leven, en dat wens ik voor ons allemaal! Durf jij hardop tegen jezelf te zeggen: “Ik wil het Licht dienen”?

 

Veel Liefs,

Anja

 


Jouw Spiegeltje » Spiritualiteit en spirituele groei » Ik wil het Licht Dienen!

 

 

Advertentie

 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!