Hoe word ik weer vrolijk? Wil jij je beter voelen?

Hoe word ik weer vrolijk? Wil jij je beter voelen?

Hoe word ik weer vrolijk. Op de afbeelding zie je een gele bloem in de vorm van een zon met een smiley gezichtje, de oogjes in hartvorm en een brede glimlach. Als je een geweldig leven wilt leiden is het belangrijk om een positieve vibratie te hebben. Een vibratie van intens geluk, Liefde en dankbaarheid bijvoorbeeld. Maar wat doe je als je niet lekker in je vel zit? In “hoe word ik weer vrolijk” geef ik je gratis mijn 3 beste persoonlijke tips die echt werken. Ik heb ze zelf uitgetest!

Daar word je echt blij van! Jij mag stralen en je goed voelen. Het is je geboorterecht om gelukkig te zijn. En te blijven. Als je je heerlijk voelt, verandert alles in je leven. Jouw vrolijke uitstraling werkt als een geluksmagneet. En het is helemaal niet zo lastig als je denkt. Lees snel verder als je je weer vrolijk en blij wilt voelen…

 

Advertentie:
 


Help: hoe word ik weer vrolijk?

We kennen in ons leven allemaal tegenslagen. Van die periodes dat alles tegenzit. Ieder mens wordt in zijn/haar leven geconfronteerd met vervelende dingen. Soms heb je er maar een paar uur last van. En soms duurt het een beetje langer. Van dagen tot weken en soms zelfs maanden of jaren. Het punt is, dat hoe langer je in een sombere, negatieve vibratie zit, hoe erger het wordt. De Wet van de Aantrekkingskracht is hier heel duidelijk in: gelijke vibraties (energie) trekken vibraties aan die passen bij je huidige vibratie. Met andere woorden: dat wat je aandacht geeft groeit. En je gevoel is hierbij een belangrijke indicator.

Daarom is het belangrijk om je zo goed mogelijk te voelen. En om te blijven streven naar het je (nog) beter voelen. Zelfs als je al heerlijk in je vel zit moet je dat blijven doen. En dat is echt heel goed mogelijk. Zelfs als er minder fijne dingen op je pad komen. Of als je het moeilijk hebt met jezelf.

Daarmee bedoel ik niet dat je in een halleluja stemming hoeft te zijn als er hele nare dingen gebeuren. Nauurlijk niet. Dat kan ook helemaal niet. Maar het andere uiterste, erin blijven hangen, is ook niet helemaal de bedoeling. Of beter gezegd: is helemaal niet de bedoeling! Want als je niet opklimt blijf je hangen in negatieve energie. Waardoor je dus alleen nog maar meer sombere gevoelens en omstandigheden in je leven aantrekt.

 

Hoe word ik weer vrolijk: Gelukkig zijn mag!

Hoe word ik weer vrolijk: gelukkig zijn mag! Op de foto een lief klein meisje met lang bruin haar, bloemetjes in haar haar, een blauwe jurk, een kralenketting en vooral: een prachtige lach op haar gezichtDe maatschappij heeft je min of meer wijs gemaakt, dat het “normaal is” om je depressief, verdrietig, boos, angstig, etc. te voelen als er narigheid op je pad komt. Maar zo normaal is dat helemaal niet! Want je ware aard is er eentje van geluk. Dat is wat je wilt ontwikkelen.

Gelukkig zijn is de weg. Je vrolijk voelen is daarbij een onmisbaar ingrediënt. Maar we leren het anders. Vaak vanuit gebeurt dit al vanuit de opvoeding. En je krijgt zelfs te horen, dat het bij ernstige zaken zelfs de normaalste zaak van de wereld is, dat je nooit meer helemaal blij kunt zijn. Alsof je voor de rest van je leven zou moeten lijden. Wat een onzin!

Zelfs als je alles kwijt bent geraakt, bijvoorbeeld je relatie, je werk, je geld, je bezittingen of als er geliefden wegvallen, is het heel goed mogelijk om weer vrolijk te worden. Echt waar! Het is belangrijk om die vastgeroeste oude overtuigingen los te laten, dat het niet kan. Je bent daar zo in gaan geloven dat het je werkelijkheid is gaan bepalen.

 

Ook ik vroeg me ooit af: Hoe word ik weer vrolijk?

In mijn leven heb ik heel veel narigheid meegemaakt. Ik zal je de exacte details besparen, ze doen er niet meer toe. Want ze behoren (gelukkig) tot het verleden. Maar in een notendop: ik ben als kind mishandeld, misbruikt en kreeg (behalve van mijn oma) nooit Liefde. Later in mijn leven herhaalde het verleden zich en kreeg ik opnieuw met misbruik te maken.

Jarenlang heb ik als een depressieve zombie geleefd. Dus ik weet hoe het voelt. Toen kwam er ook nog eens een ernstige ziekte bovenop (ziekte van Lyme) en het scheelde nauwelijks of ik was er niet meer geweest. En ik heb er nog wat restverschijnselen van (een paar lichte handicaps).

Ondanks al die afschuwelijke ellende, die ik niemand gun, is het me gelukt om weer vrolijk te worden. Ik zit nu heerlijk in mijn vel en ben een intens gelukkig mens. Elke dag weer geniet ik volop van mijn leven. En voel ik me zo dankbaar dat ik hier mag zijn. Ook al is dat in een wereld waar veel negativiteit is. Maar daar focus ik mijn aandacht niet (meer) op. Want van alle nare toestanden om je heen word je absoluut niet blij.

Natuurlijk heb ik, net als iedereen, ook mijn minder goede dagen. Ook ik ben een mens. Maar ik heb geleerd hoe ik daaruit kan klimmen. Hoe ik me, zelfs als het tegenzit, zo goed als mogelijk is kan voelen. En dat kun jij ook leren.

Het is een kwestie van bereid zijn om te veranderen. Om dingen anders te gaan doen in je leven. Als je dat bent, dan houdt niets jou tegen om vrolijk en gelukkig door het leven te gaan!

 

Hoe word ik weer vrolijk: mijn persoonlijke tips voor jou!

Niets maakt mij meer gelukkig, dan anderen steunen in het leiden van een blij en vrij leven. Ik gun jou dat zo. En mijn persoonlijke tips gaan je daarbij steunen. Ik heb ze allemaal zelf uitgeprobeerd en een selectie voor jou gemaakt van de beste tools. Natuurlijk is het aan jou om ze uit te voeren. Niets gaat helemaal vanzelf. Maar gelukkig zijn het makkelijk uitvoerbare dingen. En ze nemen ook niet veel tijd in beslag!

Hoe word ik weer gelukkig tip 1: Rustig opbouwen

Hoe word ik weer vrolijk: neem kleine stapjes, doe het rustig aan, zoals de tekening van een mediterende baby symboliseert. Stapje voor stapje kom je er wel en voel je je snel beter en beter.Vooral in de spirituele en positief denken community hebben mensen vaak nogal de neiging om door te slaan. Zo beweren er velen dat je bijvoorbeeld van zwaar somber je geweldig moet voelen binnen een paar minuten. Dat werkt natuurlijk niet. Want dat geloven zowel je bewustzijn als je onderbewustzijn niet. Zoiets is veel te hoog gegrepen en gedoemd te mislukken.

Het is veel beter om ernaar te streven om je zo goed als mogelijk is te voelen. Afhankelijk van je situatie dus.

Stel je voelt je somber, dan kan je een beetje beter voelen al betekenen dat je boos wordt op de situatie of jezelf. Die energie heeft meer kracht dan de energie van somberheid. Natuurlijk wil je niet blijven hangen in die boosheid. Zodra je vanuit je sombere bui jezelf hebt opgetild naar een boze variant, doe je je best om je nog een beetje beter te voelen. Bijvoorbeeld nijdig of geïrriteerd over de situatie.

En zo werk je stapje voor stapje naar betere gevoelens

Betere gevoelens helpen je omhoog te klimmen uit het dal waarin je zit. Vraag je dus voortdurend af: “Hoe kan ik me nu, in deze situatie, een klein beetje beter voelen?”  Boos worden kan beter zijn. Hiervoor kun je aan boze dingen denken. Of aan iets dat jou kwaad maakt. Doe dat een paar minuten en je boosheid smelt als sneeuw voor de zon.

Als je eraan toe bent, bedenk dan activiteiten die je blij(er) maken. Neem een lekker kopje thee, zet je favoriete muziek aan, maak een wandeling, bel een vriend(in), etc. De mogelijkheden zijn eindeloos. Waar het om gaat is dat je niet te grote sprongen maakt, maar het geleidelijk opbouwt. Het geeft niet hoe lang je daarover doet. Voor sommigen duurt het uren. Anderen doen er dagen of zelfs weken over. Dat is allemaal prima, zolang je naar beter en beter blijft streven.

Blijf je focussen op de vraag: “Hoe word ik weer vrolijk?” Vermijd het om te blijven hangen in allerlei redenen te bedenken waarom dat niet zou kunnen. Wees creatief in het bedenken van positieve oplossingen! Dat werkt namelijk veel beter!

Hoe word ik weer vrolijk tip 2: Mediteren en affirmeren

Meditatie is een fantastisch helende tool om je snel weer beter te voelen. Je hoeft er echt geen idiote toestanden van te maken. Gewoon gaan zitten in een makkelijke houding (liggen mag ook) met je ogen gesloten is al een vorm van mediteren. Concentreer je terwijl je zo zit op je ademhaling.

Begin bewust te ademen: adem diep in via je neus, hou een paar seconden vast en adem uit met een luide zucht. Stel je tijdens je inademing voor hoe je helende, kalmerende energie inademt en tijdens je uitademing dat je alle negativiteit loslaat. Blaas het weg. Zo verlaat de negatieve energie je systeem en wordt het weer geneutraliseerd. En focus je ook nu op de vraag: “hoe word ik weer vrolijk?” Wees open voor de indrukken en ingevingen die er eventueel bovenkomen.

Je kunt je meditatie ook combineren met affirmaties

Een affirmatie is een positieve zin, die je herhaalt. Hoe vaker je de zin herhaalt, hoe meer je erin gaat geloven. Het is belangrijk om die zin in de tegenwoordige tijd te plaatsen. Bijvoorbeeld: “Ik voel me kalm en ontspannen” of: “Ik mag me kalm en ontspannen voelen”. Je mag ook zeggen dat je het simpelweg wilt: “Ik wil me nu goed voelen”. Wees niet bang dat je dan in een toestand blijft van het “eeuwig willen” zoals sommigen in positief denken land beweren.

De intentie hebben om je beter te willen voelen bewerkstelligt namelijk een positieve verandering in je vibratie. En dat is waar je naar streeft! Bovendien heeft je onderbewustzijn geen enkele moeite met het “willen van iets”. Maar vaak wel met het beweren dat het al zo is. Iets willen geeft veel minder weerstand (of helemaal geen) en dat is waar je naartoe wilt. Als er geen weerstand is, kun je al snel nog betere gevoelens toelaten. Dat vertellen velen je niet.


Positieve ochtendmeditatie van Anja Toetenel (Jouw Spiegeltje) op YouTube)Tip: Doe mijn positieve ochtendmeditatie: een korte (5 minuten) video op YouTube met allerlei positieve affirmaties om je dag op een fantastische manier te beginnen! Klik hier om hem meteen te doen!


Hoe word ik weer vrolijk tip 3: Helende klanken en subliminals

Muziek heeft een fantastische werking op de menselijke geest. Simpelweg naar vrolijke muziek  luisteren doet al wonderen. Maar er is ook speciale helende muziek, want muziek en klanken herstellen je energetische balans. Muziek en klanken hebben een specifieke vibratie. Door ernaar te luisteren kom jij zelf ook in die vibratie. Herhaling is hierbij de kunst.

Je moet wel voorzichtig zijn met naar wie je luistert. Ik kan je een fantastisch kanaal aanraden op YouTube. Het is van DrVirtual7 en deze man heeft honderden video’s met helende klanken, affirmaties en subliminale boodschappen gratis voor jou online gezet. Subliminale boodschappen (subliminals) zijn positieve commando’s  en affirmaties die (vrijwel) onhoorbaar in speciale muziek en/of klanken zijn verwerkt. Je hoort ze niet bewust, maar je onderbewustzijn hoort ze wel. Zo kan je bewustzijn niet in de weg gaan zitten.


Hoe word ik weer gelukkig: luister naar de subliminals van drvirtual7, afgebeeld op deze foto van zijn YouTube kanaal.Klik hier om naar het kanaal van DrVirtual7 te gaan! Het is Engelstalig, dus om er echt baat bij te hebben is kennis van (basis) Engels wel handig. Maar ook als je dit niet hebt, zul je de werking ervaren. Want je ziel verstaat alle talen. En de helende klanken en intenties, die energie, bereiken je onderbewustzijn ook.


Hoe word ik weer vrolijk: nog een paar laatste hints…

De 3 tips die ik je heb gegeven werken fantastisch. Er zijn natuurlijk nog véél meer dingen die je kunt doen. Wat het allerbelangrijkste is, is dat je je blijft richten op het streven naar beter. Vermijd het om in piekergedrag te vervallen. Piekeren over je huidige omstandigheden lost niets op. In tegendeel zelfs: het maakt je nare gevoel alleen maar erger. Als je (weer) in een fantastische vibratie wilt komen/blijven, richt je dan op wat je wilt. Zelfs als je niet zo goed weet HOE dat dan moet. Dat geeft helemaal niets.

Jij hoeft je niet druk te maken over het “hoe”. Dat wijst zich vanzelf uit, zolang jij je blijft richten op betere gevoelens. Vooral je gedachten zijn belangrijk. Denk na over de dingen die je wel wilt. Of over dingen die jou een fijn gevoel geven. Zelfs als alle uiterlijke omstandigheden het tegendeel beweren. Negeer dat. Focus je op wat je wilt. Hoe meer je nadenkt over dingen waar je wel vrolijk van wordt, hoe meer vrolijke gedachten er volgen. En op vrolijke gedachten volgen altijd vrolijke gevoelens.

Hoe word ik weer vrolijk: hou de energie in je omgeving zuiver!

Let ook op negatieve energie in je huis. Negatieve energieën in je omgeving kunnen je stemming enorm beïnvloeden.  Hier heb ik een artikel over geschreven met 15 geweldige tips die je helpen met het opruimen van negatieve energie in je huis.

Klik hier om het artikel te lezen!


Hoe word ik weer vrolijk: heb jij vragen en/of tips?

Foto van een vrouw met haar armen omhoog gestrekt, hoe word ik weer gelukkig? Heb jij nog vragen en/of tips?Reageer dan hieronder. Stel gerust je vragen of deel de tools en tips die voor jou hebben gewerkt. Zo steun je elkaar en dat geeft ook een heerlijk gevoel! Je email adres blijft onzichtbaar voor anderen. Je krijgt altijd een persoonlijke reactie van mij. Dat verdien je! Voel je vrij om te delen wat je op je hart hebt! Ik vind het geweldig om van jou te horen.

 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Psyche » Hoe word ik weer vrolijk? Wil jij je beter voelen?

Advertentie:
 


 

♥ Jij bent geliefd, jij bent geweldig. Dank je wel voor het lezen! ♥

 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

6 Replies to “Hoe word ik weer vrolijk? Wil jij je beter voelen?”

  1. Hoi,
    Ik heb al enige tijd sombere gedachten en angst aanvallen. Ik raak snel in paniek en zie het niet meer zo zitten. Het lijkt erop dat ik niet meer de dingen zie die positief zijn. Ik werk in Nederland en mijn vrouw en kinderen wonen in het buitenland. Wij runnen een vakantieverblijf. Je begrijpt dat dit op dit moment niet zo goed loopt. Mijn salaris is nu belangrijk om deze periode te overleven. Omdat ik niet kan reizen zie ik mijn vrouw en kinderen niet. Ik werk ook thuis. Het valt mij zwaar en probeer er alles aan te doen om mij toch ondanks de situatie beter te voelen. Maar het lukt mij niet. Ik mediteer, ik sport, ik ontspan, ik spreek af (op afstand) en doe mijn best. Kun je mij raad geven. Ik wil alles proberen en doen om mij weer gelukkig te gaan voelen. Voor mezelf en ook voor mijn vrouw en kinderen.

  2. Goedemiddag…ik heb even een vraagje.Ik werk 3 dagen in de week.Im doe mijn werk goed daar is niets op aan te merken.Wat nu het probleem is ze vinden mij te vrolijk.Ik heb ook het idee dat alles wat ik doe in de gaten wordt gehouden en dat ze op zoek zijn naar fouten.Ik kan daar dus niet tegen.Raak er helemaal van in de stress met als gevolg geen zin om naar het werk te gaan.Ik werk hier nu een half jaar ik mag nog een half jaar blijven maar ik weet echt niet meer wat ik moet doen.Geef me de oplossing.

    1. Hoi lieve Ingrid,

      Alle wijsheid zit in jou. Ik bied geen oplossingen, want je hebt alles zelf in de hand. Dat klinkt als een dooddoener, ik weet het, maar toch werkt het wel zo. Je kunt NOOIT te vrolijk zijn schat! Maar anderen die dit niet kunnen (vrolijk zijn) zijn misschien jaloers en eigenlijk willen ze het zelf ook, maar ze weten niet hoe, dat reageren ze dan weer af op jou… Jij hebt niet de toestemming van anderen nodig om je heerlijk te voelen. En anderen kunnen jou geen stress bezorgen, tenzij jij al die macht weggeeft aan die anderen. Dus blijf alsjeblieft vrolijk, dat kan altijd, wat er ook gebeurt en wat anderen daar ook van vinden!

  3. Goedemiddag…ik heb even een vraagje.Ik werk 3 dagen in de week.Im doe mijn werk goed daar is niets op aan te merken.Wat nu het probleem is ze vinden mij te vrolijk.Ik heb ook het idee dat alles wat ik doe in de gaten wordt gehouden en dat ze op zoek zijn naar fouten.Ik kan daar dus niet tegen.Raak er helemaal van in de stress met als gevolg geen zin om naar het werk te gaan.Ik werk hier nu een half jaar ik mag nog een half jaar blijven maar ik weet echt niet meer wat ik moet doen.Geef me de oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!