Negatieve energie in huis verwijderen: 15 tips

Negatieve energie in huis verwijderen: 15 tips

Wil jij negatieve energie in huis verwijderen? Het is belangrijk om de energie in je huis zuiver te houden voor een gezond en gelukkig leven! Maar hoe doe je dat dan? Jouw Spiegeltje weet het antwoord en heeft 15 geweldige gratis tips voor je. Zo herstel je de energie in je huis én in jezelf! Zowel je huis als jij zullen er wel bij varen. Lees snel verder, want dit is belangrijke informatie voor iedereen!

Negatieve energie in huis verwijderen: 15 tips om de energie in je huis weer in balans te brengen. Op de foto zie je een salie stick. Het branden van (witte) salie is één van de vele remedies om negatieve energie in ruimtes te neutraliseren.Voelt de energie in je huis niet lekker meer? Of ben je net in een nieuw huis gaan wonen en voelen sommige ruimtes niet prettig? Dan kan het zijn dat er negatieve energie hangt. En daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk van af. Want negatieve energie beïnvloed je op alle fronten.

Denk daarbij aan je lichamelijke gezondheid, je geestelijke gesteldheid en je levenslust. Dat zijn natuurlijk maar een paar voorbeelden. Hoe het ook zij: als je huis of een deel ervan “bedompt” aanvoelt. Of als je onprettige, nare gevoelens ervaart, dan wordt het tijd voor een energetische “house cleaning”.

Gelukkig is dat helemaal niet zo ingewikkeld. Het is ook niet duur. En het mooiste van alles is, dat je er absoluut geen anderen voor nodig hebt. Je kunt het dus gewoon lekker zelf doen. Vandaag nog als je wilt. Want ik durf te wedden dat je al een boel benodigdheden in je keukenkastje hebt staan.

Je hoeft er zelfs geen paranormale gaven voor te hebben. Iedereen kan de energie in huis opschonen, beter maken, verfrissen, etc. Negatieve energie in huis verwijderen is echt heel makkelijk. Zelfs een kind kan het bij wijze van spreken. Je wilt alleen nog weten hoe je dat dan moet aanpakken.

Wat zijn de oorzaken van negatieve energie in huis?

Advertentie:
 


Voor ik mijn fantastische tips met jou ga delen, is het belangrijk om te begrijpen wat de oorzaken zijn van  negatieve energie in huis. De basis van alles, is dat je begrijpt dat alles energie is. En dat energie gewoon energie is. Niet negatief en niet positief. Als mensen negatieve energie willen opruimen, dan bedoelen ze eigenlijk, dat ze die energie willen neutraliseren. Je wilt het negatieve eraf hebben. Zodat je je weer fijn voelt, in bijvoorbeeld je huis. En zodat de energie weer in balans is. Dat is zuivere (pure) energie.

Negatieve energie in huis verwijderen begint met het begrijpen waarom de energie uit balans is geraakt. Hieronder deel ik een aantal redenen met je.

Negatieve energie in huis door gebeurtenissen

Als er zich in het verleden in jouw huis nare situaties hebben voorgedaan, dan kan die energie zo sterk zijn, dat hij blijf “hangen”. Dat geldt vooral voor gebeurtenissen en situaties die nooit zijn opgelost. Denk hierbij aan zaken als geweld, ruzies, een inbraak, etc. Het gaat dan vaak om schokkende zaken. Niet om een simpele onenigheid over wat er die avond gegeten gaat worden.

Negatieve energie in huis door vorige bewoners

Als er voor jou andere mensen in je huis hebben gewoond, dan hebben die hun “energie sporen” achtergelaten. En als dat geen fijne energie was, dan kan hij blijven hangen. Dit gebeurt vaak. Misschien hebben er voor jou hele sombere mensen gewoond. Of zelfs depressieve mensen. Hun energie kan letterlijk op jouw huis drukken.

Ook bezoekers laten hun energiesporen na

Heb je onlangs bezoek gehad van mensen die negatief in het leven staan? Je kent ze wel: de eeuwige klagers en mopperaars, de doemdenkers, etc. Of van mensen die ziek zijn, depressief, drugs gebruiken, etc. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Weet dat ook de energie van je visite kan blijven hangen. Hoe eerder je die weer opruimt, hoe beter het is!

Veel elektrische apparaten in en om je huis

Negatieve energie in huis verwijderen: elektrische apparaten kunnen (mede)oorzaak zijn van de negatieve energie in je huisMisschien sta je er niet bij stil, maar een overvloed aan elektronica in je huis, kan de energie in je ruimtes negatief beïnvloeden. Het kan zelfs “elektrostress” veroorzaken. En dat kan dan weer resulteren in negatieve energie die voor iedereen voelbaar is.

Geesten en entiteiten

Geesten van overledenen en andere entiteiten kunnen de energie in je huis ook negatief beïnvloeden. Zeker als het dolende geesten zijn. Dat zijn geesten die hun weg naar het licht nog niet hebben gevonden. Dit gebeurt vaak als de persoon van wie de geest afkomstig is, een onnatuurlijke dood is gestorven. Bijvoorbeeld door moord of zelfmoord. Zo’n geest weet niet dat hij/zij is overleden. En hangt nog rond in jouw paleisje. Klik hier voor een uitgebreid artikel over geesten zien. Niet fijn natuurlijk , maar het is wel op te lossen!

Voorwerpen, meubels, etc.

Ook “dingen” kunnen negatieve energie hebben. Want alles is energie. Misschien heb je een kastje geërfd van iemand, die niet zo positief in het leven stond. Of een sieraad. Het kan van alles zijn!

Jijzelf en/of je huisgenoten

Als jij bijvoorbeeld negatief denkt of je niet lekker in je vel voelt zitten, dan trek je negatieve energie aan. Dat bepaalt de Wet van de Aantrekkingskracht (the Law of Attraction). Gelijke energie, trekt gelijke energie aan. Als jij, of één van je huisgenoten, veel negatieve gedachtes heeft en/of somber is, dan kan dit wel eens de oorzaak zijn.

Ook het blijven hangen in oude situaties uit je verleden is een voorbeeld van hoe negatieve energie in je huis kan ontstaan. Spanningen en stress staan tevens in de top 10. Maar ook gezondheidsproblemen dragen bij. En wat dacht je bijvoorbeeld van ongezonde verslavingen zoals alcoholisme en drugsmisbruik! Ook die dingen zijn niet zo geweldig voor de energie in je leefomgeving!

Negatieve energie in huis verwijderen: Heb ik er last van?

Als je twijfelt of je echt te maken hebt met negatieve energieën in je huis heb ik hieronder wat kenmerken voor je opgesomd, waar jij en/of je huisgenoten, bezoek, etc. last van kunnen hebben.

 • Onverklaarbare vermoeidheid
 • Een nare sfeer in huis (of delen ervan)
 • Kou in huis (terwijl daar geen goede oorzaak voor te vinden is)
 • Onverklaarbare gezondheidsklachten (check altijd eerst bij je dokter!)
 • Geestelijke en psychische klachten waar je niets van begrijpt
 • Je niet fijn voelen als je je huis binnengaat (dit gevoel verdwijnt zodra je elders bent)
 • Slapeloosheid (waar geen aanwijsbare oorzaak voor is)
 • Je futloos voelen als je in huis bent, daarbuiten heb je er geen last van
 • Nachtmerries of nare dromen (vooral kinderen kunnen hier last van hebben)

En er zijn nog heel veel andere “symptomen van negatieve energie in huis”. Het zijn er te veel om op te noemen. Maar dit zijn de allerbelangrijkste kenmerken!

Negatieve energie in huis verwijderen: de oplossingen

Nu je begrijpt wat negatieve energie in je huis (of andere ruimtes) kan veroorzaken, wordt het tijd voor het oplossen van je situatie. Hieronder heb ik 15 krachtige en makkelijk uitvoerbare tips voor je. Ze werken en ik gebruik ze zelf ook!

1: Negatieve energie in huis verwijderen door goed te ventileren

Een makkelijke manier om negatieve energie in je huis te verwijderen is door te ventileren, op de afbeelding een geopend raamEnergie is graag in beweging. In het Universum staat energie nooit stil. Daarom is het belangrijk om ook in je huis ervoor te zorgen dat de energie stroomt. Een makkelijke manier om dat te doen, is door regelmatig je huis goed te ventileren.

Zet liefst elke dag even alle ramen tegen elkaar open (en ook deuren). Zelfs als het winter is, dan raad ik je aan om het toch te doen. Een minuut of 5 in de winter en als het minder koud is dan doe je dit dagelijks zo’n 10 minuten. Je zult het verschil merken. Het is meteen voelbaar!

2: Je huis schoonmaken reinigt ook de energie!

Negatieve energie in je huis verwijderen door schoon te maken helpt. Op de afbeelding een vrouw met allemaal schoonmaakspullenAls er veel vuil en stof in je huis achterblijft, dan trekt dit negatieve energie aan. Het voelt niet fijn, als je huis smerig is. Natuurlijk hoef je niet ineens een “poetsmaniak” te worden. Dat is niet nodig. Maar laat stof en andere viezigheid niet te lang liggen.

Zorg ervoor dat je huis fris ruikt en er schoon uitziet. Dat is sowieso veel beter voor je stemming. En dus ook voor de energie in je huis.

3: Negatieve energie in huis verwijderen door je meubels te verplaatsen

Je kunt een frisse energetische bries door je huis laten waaien door meubels een ander plekje te geven. Bij veel mensen staat alles al jaren op dezelfde plaats. En dat is eigenlijk niet zo best voor de energie in je huis. Je hoeft heus geen enorme veranderingen aan te brengen als je dat niet wilt. Experimenteer er gewoon eens mee en voel het verschil. Het geeft meteen een andere sfeer in huis. Ik doe het regelmatig en de resultaten mogen er zijn. Mijn huis voelt heel goed aan.

4: Negatieve energie in huis verwijderen? Weg met die rommel!

Veel mensen zijn verzamelaars. Of het nu gaat om boeken die je nooit meer leest, kleding die je niet meer past, gebruiksaanwijzingen van apparaten die je niet eens meer hebt, ansichtkaarten van mensen die je je niet eens meer kunt herinneren en ga zo maar door. De meeste mensen bewaren alles. De gekste dingen liggen jarenlang in lades en kastjes! En zelfs beeldjes die je misschien niet meer mooi vindt gapen je aan.

Het advies? Ruim alles op wat je niet meer gebruikt, past en/of waar je niet meer van houdt. Het is allemaal overtollige energie. En vooral voorwerpen waar je niet meer van houdt, kunnen de energetische sfeer in huis zwaar verpesten. Weg ermee! Doneer spullen die nog bruikbaar zijn aan de kringloop of geef ze weg aan anderen. Gooi alles weg wat kapot is, lelijk is, beschadigd, etc.

Door rommel stagneert energie. En dat is niet goed voor de sfeer. Het ruimt ook meteen je eigen hoofd op. Je zult je vele malen lichter voelen, als je met de bezem door je spullen bent gegaan. Doe het rustig aan. Je hoeft heus niet alles in één keer te doen. Begin met één kastje of lade en zet vanaf dat moment door. Ruim iedere dag op. Er zal behalve positieve energie, ook een zee aan (leef)ruimte ontstaan.

5: Negatieve energie in huis verwijderen met groene planten

Groene planten verwijderen negatieve energie in je huis. Bijvoorbeeld deze pepermunt plant is hier een goed voorbeeld van.Groene planten zuiveren de lucht en de energie in je huis. Voor inspiratie verwijs ik je door naar dit artikel op de website van Gezonder Leven. Beter dan hen kan ik het je niet vertellen!

Verzorg je planten goed. Want dorre, zieke en (bijna) dode planten in huis is natuurlijk ook niet al te best voor de energie. Behalve de energie zuiverende eigenschappen die planten hebben, staat het natuurlijk ook mooi. En dat is weer goed voor jouw eigen humeur en dus voor de energie in je huis!

6: Repareer kapotte spullen voor meer positieve energie

Heel veel mensen hebben dingen in huis staan, die het niet meer doen. Of dat nou is omdat de batterij aan vervanging toe is of omdat er een kabeltje vervangen moet worden. En alle andere mankementen die je kunt verhelpen. Vaak vergeet je het of je stelt het uit om iets te repareren. Niet doen! Het beïnvloedt de energie in je huis negatief. En dat wil je niet. Dus neem je voor om dat anders aan te pakken. Als je geen zin hebt om iets nog te maken, ontdoe je er dan van en koop iets nieuws.

7: Negatieve energie in huis verwijderen met kleuren

De kleuren die je in huis gebruikt beïnvloeden de energie in huis. Vermijd alsjeblieft het gebruik van donkere kleuren zoals zwart en (donker)grijs. Het betekent natuurlijk niet dat er negatieve energie hangt in alle huizen waar zwarte meubelen de boventoon voeren. Maar het kan een factor zijn. Of dat bij jou zo is, laat ik aan je persoonlijke oordeel over.

Zachte pasteltinten zijn perfect voor de broodnodige positiviteit. Zacht geel is bijvoorbeeld perfect. Dus mocht je in de stemming zijn, geef je muren, deuren en raamkozijnen dan een nieuw laagje verf. Je kunt hetzelfde doen met donkere meubels.

Let ook op de kleuren die je zelf draagt. Jij bent immers ook een belangrijk onderdeel van je huis. Draag zoveel mogelijk lichte kleuren. Daar word je zelf ook een stuk blijer van!

8: Reinig je ramen en deuren met dit mengsel

Ramen en deuren vormen de ingang van je huis. Ze laten ook energie toe en dat is niet altijd de fijnste energie. Reinig daarom je ramen en deuren (vergeet de kozijnen niet) met een mengsel van water, het sap van twee citroenen, een eetlepel zout en een flinke scheut witte azijn.

Gooi alles bij elkaar in een emmer en poetsen maar! Behalve dat dit een geweldig “brouwsel” is voor meer positieve energie in huis, is het ook nog eens een fantastische ontvetter. Je ramen gaan er echt van glanzen!

9: Negatieve energie in huis verwijderen met geluid en muziek

Negatieve energie in huis verwijderen met deze bel werkt heel goed!Om de vibratie in ruimtes die naar aanvoelen snel te verbeteren, kun je geluiden inzetten. Geluid is ook vibratie en klaart de lucht. Zo kun je bijvoorbeeld door je huis lopen met een bel. Rinkel er flink mee in alle hoeken van kamers, gangen, etc. Doe dit gelijk ook even bij de deuren. En aan de buitenkant van je voordeur. Rinkel erop los bij ieder raam.

Doe dit terwijl je de intentie zet om de energie te klaren en alles wat je belangen niet langer steunt op te ruimen. Heb je geen bel bij de hand? Je kunt ook pannendeksels gebruiken. Klap die tegen elkaar. Ook dat klaart de energetische lucht aanzienlijk. En je kunt het zelfs zonder voorwerpen doen. Want je kunt je eigen handen gebruiken. Klap in je handen. Je zult horen, dat op plaatsen waar de energie negatief is, het geluid doffer klinkt, dan op plekken waar het beter stroomt.

Er is zelfs speciale muziek om negatieve energie in huis te reinigen. Speel bijvoorbeeld deze YouTube video eens af, van Meditative Mind. Fantastisch om je huis nieuwe energie te geven! De muziek werkt ook goed voor je persoonlijke energie!

10: Negatieve energie in huis verwijderen met je eigen stem

Wist je dat je door bijvoorbeeld bepaalde klanken te zingen, je negatieve energie in huis oplost? Zo kun je bijvoorbeeld mantra’s gebruiken. Een hele krachtige mantra is “Hung Vajra Phay” (spreek uit als HOENG VAAJRAA PEEJ). Woorden hebben vibraties!

Je kunt ook gewoon zinnen herhalen (hardop) als: “Ik zuiver de energie in dit huis (of deze kamer)”. Of gebruik je eigen versie. Gebruik altijd positieve zinnen, dat is heel belangrijk. Zeg dus nooit, dat je de negatieve energie wilt uitbannen. Want het Universum kent het verschil tussen wel en niet echt niet. Focus je op wat je wél wilt. Dat is wat je wilt laten groeien!

11: Negatieve energie in huis verwijderen: Smudgen, wierook en oliën

Negatieve energie in huis verwijderen door olie te branden zoals in de witte oliebrander op de fotoSmudgen is het branden van witte salie. Inheemse volkeren zoals de indianen gebruiken het ritueel van smudgen al duizenden jaren om negatieve energie uit te drijven. Jij kunt hetzelfde doen in je huis. Brand een salie stick (witte salie) en verspreid de rook door je huis. Zet daarna alle ramen en deuren open om de oude energie uit je huis te laten waaien (heel belangrijk, vergeet dit niet!). Een uitgebreid artikel over je huis smudgen vind je hier.

Ook wierook werkt voortreffelijk. Met name Nag Champa wierook is hier heel geschikt voor.

Er is ook speciale essentiële olie, die helpt de energie in je huis te zuiveren. Voorbeelden hiervan zijn Frankincense, Mirre en salie olie. Je kunt de olie branden in een speciale oliebrander. Zet die in ruimtes waar je de energie wilt zuiveren.

12: Negatieve energie in huis verwijderen met zout

Zout, het maakt echt niet uit wat voor zout je gebruikt, absorbeert negatieve energie. Strooi zout in alle 4 de hoeken van de kamer(s) of ruimtes die je wilt zuiveren. Laat het daar 48 uur rusten en zuig het vervolgens gewoon op met je stofzuiger of veel het op met stoffer en blik. Gooi de inhoud van je stofzuigerzak en/of het opgeveegde zout weg na afloop. Laat het niet achter in je huis. Meteen eruit dus!

13: Negatieve energie in huis verwijderen met een zwarte Toermalijn

De edelsteen die bij uitstek geschikt is om je huis van negatieve energie te ontdoen, is de zwarte Toermalijn. Er zijn ook andere kleuren van deze edelsteen, maar de zwarte versie werkt het krachtigste. Leg hem in ruimtes waar je de energie een opknapbeurt wilt geven.

Hier kun je een mooie ruwe zwarte Toermalijn kopen

14: Feng Shui tip: Hang ronde spiegels op in huis om de energie te zuiveren

Ronde spiegels werken heel goed voor de energie in je huis, volgens de oude leer van Feng Shui. Wellicht heeft dat te maken met het feit, dat energie altijd in een cirkelvorm vibreert. Hoekige spiegels (en andere meubels) wordt sterk afgeraden. Probeer het eens. Ik denk dat het resultaat je wel zal bevallen!

15: Negatieve energie in huis verwijderen: Hou je eigen vibratie hoog

Mijn laatste tip voor jou is, om je eigen vibratie altijd hoog te houden. Als jouw persoonlijke energie positief is, dan trek je ook weer positieve energie aan. Ik ga binnenkort een uitgebreid artikel hierover schrijven. Want daar valt heel veel over te vertellen. En ik denk dat je daar wel nieuwsgierig naar bent.

Hoe hou jij de energie in jouw huis zuiver?

Negatieve energie in huis verwijderen kan natuurlijk vast wel op nog meer manieren. Ik ben heel benieuwd naar jouw eigen tips. Hoe zorg jij voor een aangenaam voelend huis? Of heb je misschien vragen naar aanleiding van dit artikel? Stel ze dan gerust, want ik beantwoord ze graag. Je e-mailadres is alleen voor mij te zien, dat wordt dus niet gepubliceerd. Vanzelfsprekend ga ik heel zorgvuldig om met jouw privacy! 

 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Paranormaal » Negatieve energie in huis verwijderen: 15 tips

 

 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

15 Replies to “Negatieve energie in huis verwijderen: 15 tips”

 1. Hallo,mijn vriend heeft een huis gekocht en hij woont er enkele maanden in. De vprige bewoonster is overleden op jonge leeftijd aan kanker. Ze woonde in het huis met haar man en 2 dochters. De 1ste keer dat ik in het huis kwam voelde ik me heel raar. Er kwamen heel veel emoties los. Ik dacht dat ik misschien een jaloers gevoel had op zijn mooie woning. Het is een prachtig huis met zwembad. Maar dat is het totaal niet.Maar toch is het heel kil en karakterloos. Ik voel me daar echt niet op mijn gemak en als ik er ben dan voel ik me heel depressief en emotioneel worden. Er is iets aan,rond en met dat huis. Kan het zijn ze er nog rond dwaald ? Kan ik iets voor haar betekenen of doen ?
  Alvast bedankt voor je reactie.

 2. Ik lees juist dat salie wierook en edelstenen heel gevaarlijk zijn. Lijkteerst beter te gaan en daarna wordt het vee lerger

  1. Hoi T, Ik denk niet dat wat jij hebt gelezen waar is hoor. Zelf heb ik hele goede ervaringen met alle drie. Het is nog nooit erger geworden, in tegendeel juist!

 3. Hallo Anja, ik heb je stuk met belangstelling gelezen. Ik heb al ruim 6 jaar last van … ja van wat? Geluiden, dat gaat alsof er een fanfare mijn trap op loopt, soms is t dichtbij soms buiten in de verte. Er worden allerlei teksten op mijn muren geschreven en laatst hingen er blauwe vuilniszakken in me hal boven bij me slaapkamer. Ik heb alles gedaan zout in hoeken, wierook, salie citroenen, spreuken lavendel kaarsen. Ik heb lange tijd geslapen met waxinelichtjes aan, 8 in de slaapkamer en 4 in het halletje. Dan was t een poos rustig maar dan ineens kwam die ellende weer. Sinds ik een kitten heb hij is nu 7 maanden, durf ik geen waxinelichtjes meer neer te zetten, dus brand snachts een lamp. Af en toe komt de fanfare voorbij klinkt op een afstand. Ik weet het verder niet meer, wat ik nog meer kan doen om van deze ellende af te komen. Om eerlijk te zijn, ik vind t eng en naar bed gaan is een nachtmerrie. Lieve groet, Carla

 4. Hoi Anja.
  Ik heb een vraag over het artikel “zuiveren van je huis”.
  Mijn zoon is een fanatiek gamer(vechtspellen).Hij doet dit op de computer in de huiskamer zodat ik in ieder geval nog een beetje contact met hem heb.
  Nu is hij in de vakantie twee weken bij zijn vader geweest en nadat ik mijn huis gereinigd had schoot de energie omhoog in huis en die van mij daarbij ook.Ik voelde me echt heerlijk.Nu is hij weer thuis en volop aan het gamen(het is immers vakantie,ook voor hem)en het huis voelt niet prettig meer.
  Ik trek me terug, voel me niet prettig meer en zelfs de hond wil niet meer naar binnen en vertoond vervelend gedrag.
  Eerder zonderde ik me af op de zolder wat betekende dat ik me alleen daar nog prettig voelde.Als ik de trap op liep steeg automatisch mijn trilling maar weer naar beneden zakte deze net zo hard.Ik kan hier niet tegenaan zuiveren.
  Hij is zich niet bewust van deze energie en ik wil hem ook in zijn waarde laten.Ik kan mezelf afschermen tegen negativiteit maar hiertegen ben ik niet bestand.
  Heeft het zin om hem op zijn kamer te laten gamen (en wat doet dit met hem ..?dag en nacht in die sfeer…)of trekt de energie dan gewoon door het huis?

  1. Hoi lieve Susan, dat is een lastig parket waarin je zit. Energie beperkt zich namelijk niet tot één ruimte maar verspreidt zich door het hele huis. Al zit je zoon in een schuilkelder of betonnen bunker, alles is met elkaar verbonden… Ik wens je wijsheid in deze kwestie!

 5. Hoi anja.interessant je artikelen. Ik voel me al een tijdje futloos en down en iemand zei dat ik ook nog een auralifter had en heeft hem gratis weggehaald maar ik blijf me rot voelen. Wat doe ik eraan?ook veel zieke dieren momenteel. Groetjes en bedankt. Karin

 6. dag Anja,

  wat mij een beetje verbaast is dat je het helemaal niet hebt over

  meerdere bossen bloemen in prachtige vazen…

  liefst mooi bewerkt kristal

  Trosanjers en rozen in allerlei kleuren vrolijken je elke dag op met ook nog eventuele geuren… Straks de tijd van de fresia’s… heerlijk

  Bedankt voor al die tips, die waren voor mij een bevestiging dat ik al heel goed bezig ben…..

  Veel liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!