Angst voor Geesten Overwinnen: Hoe Doe Je Dat?

Angst voor Geesten Overwinnen: Hoe Doe Je Dat?

Angst voor geesten overwinnen: veel mensen zijn bang voor geesten. Op deze afbeelding zie je een mistig, vaag landschap met een figuur dat lijkt op een geest.Als je al wat meer “spiritueel wakker” bent, dan weet je dat het leven na je lichamelijke dood niet ophoudt. Desondanks zijn ook veel “wakkere mensen” er bang voor. Wil jij je angst voor geesten overwinnen? Lees dan snel verder…

Veel mensen zijn bang voor het zien van geesten van overleden dierbaren. En eigenlijk zijn ze bang voor het onbekende. Want er is heel veel onduidelijkheid over het leven na de dood. Ook die dood zelf is iets, waar veel mensen bang voor zijn. Je staat er echt niet alleen voor. En er is ook niets mis met je als jij jezelf herkend in bovenstaande.

Het is dus niet iets om je voor te schamen. Veel mensen zijn nu eenmaal opgegroeid met het idee dat de dood eng is en geesten ook. Denk maar aan alle “spookverhalen” die je ooit als kind zijn voorgelezen. Die verhalen over spoken gaan zelden over lieve, aardige spoken. De meesten zijn griezelig. En je leert zelfs dat het leuk is om te griezelen. Maar stiekem vind je het ook weer doodeng allemaal…


Angst voor geesten overwinnen: verdiep je in het leven na de dood

Omdat de meeste mensen niet zoveel weten over het leven na de dood, zijn velen er bang voor. En dus ook bang voor het contact met geesten. De beste manier om de sluier van geheimzinnigheid op te lichten is door je in deze materie te verdiepen. Hieronder vind je een paar boeken die ik voor jou heb geselecteerd. Ze zijn het lezen meer dan waard. Je angst voor het waarnemen van geesten zal er al snel minder door worden.

Bovendien is het interessant om er meer over te weten. Het helpt jou je angst te overwinnen en je helpt er ook nog eens je overleden dierbaren mee. Want die willen niets liever dan jou laten weten dat ze er nog zijn!


Ook ik moest eens mijn angst voor geesten overwinnen

Nu heb ik geen angst meer voor het zien van of in contact komen met geesten van overledenen. Maar toen ik stukken jonger was, was dat een heel ander verhaal. Ik herinner me nog goed hoe bang ik was dat mijn oma’s geest aan me zou verschijnen. En eigenlijk was dat best wel een beetje gek hoor. Want mijn oma was superlief. Ze was mijn allerliefste oma. En die lieve oma overleed toen ik 18 jaar was. Ik werd gek van verdriet. Ondanks dat ik toen al wist dat er een leven na de dood is.

Ik heb maandenlang met mijn lichten aan geslapen

Omdat ik doodsbang was dat ze ineens voor mijn bed zou staan (of elders in de kamer). Die angst die ik had destijds was heel begrijpelijk, maar ook volslagen irrationeel. En toch was hij levensecht voor me. Ik voelde mijn oma’s aanwezigheid ook. Dat was al vrij snel nadat ze haar fysieke lichaam had verlaten. En dat vond ik dan weer niet zo heel erg griezelig. Maar van het idee dat ik haar geest zou zien sloeg mijn hart op tilt. Van pure spanning en angst…

Tot iemand die ik het had toevertrouwd aan mij vroeg, of ik tijdens haar leven op aarde ook bang was geweest voor mijn oma. En natuurlijk was dat niet zo. In tegendeel zelfs. Mijn oma was mijn alles, een levende beschermengel. Ik voelde me bij haar super op mijn gemak. Ze was een soort van moeder voor me. Dus die vraag zette me flink aan het denken. Mijn ogen gingen open. En toen verdween mijn angst. Niet alleen daardoor hoor. Want ik kreeg van die persoon nog wat andere tips. En die deel ik graag met je.

Angst voor geesten overwinnen: Jij kunt het ook…

Geesten lijken vaak enger dan ze in werkelijkheid zijn, dat komt door wat je erover hebt geleerd en door al die spookverhalen. Op deze foto zie je zo'n eng spook. Maar in werkelijkheid zijn geesten meestal helemaal niet zo engMisschien is er onlangs bij jou ook iemand overleden. Of alweer wat langer geleden. En aan de ene kant zou je niets liever willen, dan een teken krijgen van die persoon. Maar aan de andere kant schrikt dat idee je af. Herken je dat? Het is niet erg dat je het nu nog zo voelt. En aan de andere kant zou het fijn zijn als je er vanaf kon komen. Waar of niet? En dat kan. Het is helemaal niet zo moeilijk.

Overwin je angst voor geesten door het te delen

Je kunt ervoor kiezen een goede vriend/vriendin in vertrouwen te nemen. Of iemand anders die openstaat voor dit onderwerp. Maar je kunt je angsten ook met de geest van de overledene zelf delen. En dat doe je simpelweg door het te vertellen tegen diegene alsof hij/zij bij jou in de kamer is. Je kunt het hardop uitspreken. Of in gedachten. Doe wat voor jou het beste werkt. En je kunt het ook tijdens een meditatie doen natuurlijk. Dat werkt perfect. Omdat je als je mediteert als een stuk rustiger bent.

De geest van je overleden dierbare kan het gewoon horen. Dat is geen verbeelding. En je hoeft je er niet voor te schamen. Of bang te zijn dat je er hem/haar mee lastigvalt. Want dat is echt niet zo. In tegendeel zelfs. De meeste geesten willen je dolgraag steunen. Net zoals ze dat tijdens hun leven op aarde deden.

Als het idee om het met de geest van die persoon die is overleden niet comfortabel voelt voor je, dan is er nog een andere optie. Je kunt het ook delen met jouw gids(en) en/of met de engelen. Dat doe je op dezelfde manier als dat je het rechtstreeks aan een geest zou vertellen.

Onderzoek je angst en hij verdwijnt

Je ervaart angst voor contact met overledenen. Maar vaak heb je geen idee waar je nou echt zo bang voor bent. Daarom helpt het om je angst(en) op een rijtje te zetten. Dat kan door erover te schrijven. Of gewoon door er eens diep over na te denken.

Een goede vraag om aan jezelf te stellen is: “Wat is het allerergste dat er kan gebeuren als ik de geest van …. zou zien?” (of voelen, horen, etc.)

En schrijf dan alles op wat er in je opkomt. Of denk erover na. Schaam je niet en neem hier echt de tijd voor. Als er niets meer in je opkomt, sta dan eens stil bij al die dingen die er volgens jou kunnen gebeuren. Zijn ze echt zo griezelig? Kom je erdoor in gevaar? Is het ooit eerder gebeurd of is het wat je denkt dat er zou kunnen gebeuren? En als dat laatste zo is: hoe ging je er toen mee om?

Door dit te doen, kom je er al snel achter, dat er eigenlijk helemaal geen reden is om bang te zijn. Want de meeste geesten van overledenen willen jou geen kwaad doen. En mocht het in een uitzonderlijk geval wel zo zijn, vraag je dan in alle wijsheid af of dit ook echt kunnen.

Je angst voor geesten overwinnen door om steun te vragen

Behalve dat je je angst kunt delen met de overledene, of met je gids(en) en engelen, kun je ook vragen of ze jou willen steunen om je minder bang te voelen. Vooral je gids(en) en engelen willen je hier graag bij assisteren. Maar je moet er wel om vragen. Want ze mogen je niet spontaan helpen om van je angst voor geesten af te komen. Je hoeft niet eens te weten hoe ze jou kunnen steunen. Vraag er gewoon om. En je zult verbaasd staan over wat er dan gebeurt.

Ook de geest van je overleden dierbare kan jou een handje helpen

Je kunt hem/haar namelijk vragen om op een voor jou veilige manier te laten weten dat ze er nog zijn. Bijvoorbeeld door je een teken te geven. Mijn oma deed dat bijvoorbeeld. Ze heeft vanaf de dag na haar dood een jaar lang dagelijks mijn klok stil laten staan op het tijdstip van haar overlijden. Dat vond ik niet eng. En ik wist dat het mijn oma was. Dus dat was een manier van haar om van zich te laten horen, zonder dat ik er bang voor was.

Overwin je angst voor geesten met Liefde

Met de vibratie van Liefde kun je je angst voor geesten overwinnen, op de afbeelding zie je een hart van sterren aan een donkere sterrenhemelLiefde is één van de hoogste vibraties. En bovendien is Liefde het tegenovergestelde van angst. Als je in de vibratie van Liefde bent, kun je nu eenmaal niet tegelijkertijd bang zijn. Dat gaat simpelweg niet. En het is heel makkelijk om in die vibratie te komen. Je verhoogt je vibratie er sowieso mee.

Alle negatieve energie van angst en zenuwen verdwijnt. Uit jou en je huis! En dat is niet alleen handig om van je angst af te komen. Het heeft nog veel meer voordelen natuurlijk!

Dat doe je zo:

Ga rustig zitten/liggen, sluit je ogen en haal een paar keer langzaam en diep adem. Ontspan je van top tot teen. En als je je lekker ontspannen voelt, haal dan Liefdevolle herinneringen naar boven. Herinner je bijvoorbeeld een periode in je leven waarin je stapelverliefd was op iemand en je je super geliefd voelde. Of denk terug aan de geboorte van je kind. Dat zijn slechts een paar voorbeelden natuurlijk. Er zijn nog veel meer dingen die jou aan Liefde doen denken.

Dompel je helemaal onder in die gevoelens. En verdubbel ze dan, maak ze twee keer krachtiger. Zodra je dat hebt gedaan mag je de gevoelens van Liefde nog eens vertienvoudigen. En daarna maak je ze honderd keer sterker. Dat kun je. Gewoon door je fantasie te gebruiken.

Blijf zolang als je maar wilt in die heerlijke vibratie. Terwijl je al die Liefde voelt stromen, denk je weer aan je overleden dierbare. Deel al die Liefde met hem/haar. Stuur het naar ze toe. Helemaal op jouw prachtige manier. Je kunt het niet verkeerd doen. En het komt altijd aan, gegarandeerd!

Doe deze oefening minimaal één keer per dag. Je zult versteld staan van de effecten.

Ben je bang voor onbekende geesten in huis?

Soms krijg je te maken met “spookverschijnselen” en heb je geen idee wie die geesten zijn. Of wie die geest is, als het er maar eentje is. Sommige geesten blijven namelijk hangen tussen de aarde en het leven na de dood. Omdat ze niet weten dat ze dood zijn bijvoorbeeld. Of simpelweg omdat ze niet willen vertrekken. Dat noem je een aardgebonden geest. En die kan hiervoor allerlei redenen hebben.

Als jij dan in het voormalige huis van die geest(en) gaat wonen, kunnen ze boos zijn omdat ze je als indringer zien. En dat kan weer leiden tot allerlei verschijnselen in huis. Van gekke geluiden tot dingen die spontaan van de muur vallen. Of het horen van stemmen, het voelen van koude winden. En ga zo maar door.

Ga in dat geval in gesprek met die geest(en)

Je kunt dat hardop doen of in stilte. Vertel hen dat ze zijn overleden en dat ze naar het licht mogen gaan. Hun tijd op aarde zit erop. Zeg hen dat. En laat hen weten dat je heel goed voor hun voormalige huis zult zorgen. Vraag de geest(en) om te vertrekken. Dat is voor beide partijen beter. En weet dat ze jou geen kwaad kunnen doen. Ze kunnen je hooguit een naar gevoel bezorgen. Maar dat kan eigenlijk alleen als jij het toelaat. Jij mag ook weigeren om je er vervelend door te voelen.

Alles is immers energie. En als jouw energie in een negatieve vibratie zit, dan trek je er nog meer van aan. Want zo werkt de Wet van Aantrekkingskracht. Dat is een Universele Wet die stelt dat gelijke energie, gelijke energie aantrekt. Je krijgt meer van wat je aandacht geeft. En als jij aandacht geeft aan enge dingen, angst, onrust, etc. dan treedt die wet in werking. Want die oordeelt niet. Als jij uitzendt dat je bang bent dan krijg je nog meer redenen om bang te zijn.

Je bent dan een match met zo’n geest die is blijven hangen.

De enige manier om dat op te lossen, is door je eigen vibratie te verhogen. Bijvoorbeeld met de oefening hierboven (“overwin je angst voor geesten met Liefde”). Als je er echt niet uit komt, en de verschijnselen zich voor blijven doen, dan is het handig om professionele hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld van een goede paragnost of een goed medium. Die kunnen voor jou als intermediair optreden.

En je kunt ook allerlei dingen doen om de negatieve energie in je huis te verwijderen

Je angst voor geesten overwinnen met ademhalingsoefeningen

Je angst voor geesten overwinnen kan door diep te ademen zoals het meisje op de foto dat aan het mediteren is in de buitenluchtWist je dat jij met je ademhaling jezelf tot rust kunt brengen? Door bewust langzaam en diep te ademen kun je jezelf in een diepe ontspanning brengen. En niet alleen dat. Want je brengt er ook al je chakra’s mee in balans. Dat is dan ook weer eens heel fijn voor je gezondheid.

Beter ademen en jezelf ontspannen d.m.v. je ademhaling kan iedereen leren. Je kunt je bijvoorbeeld opgeven voor een cursus Hatha Yoga. Of wat dacht je van de methode van de Iceman, de zogenaamde Wim Hof methode. Die werkt fantastisch. En geeft jou de kracht en controle over jezelf helemaal terug.

Niet meer bang voor geesten door het werken met een intentie

Een simpele manier om meer grip te krijgen op hoe je je voelt is het werken met intenties. Ook zo kun je je angst voor geesten overwinnen. Een intentie lijkt een klein beetje op een affirmatie. Alleen zeg je niet, zoals je tijdens affirmeren wel doet, dat iets al zo is. In plaats daarvan spreek je de wil uit om iets te voelen, beleven, hebben, etc.

Een goede intentie om te gebruiken is bijvoorbeeld: “Ik wil me veilig en ontspannen voelen”.

En focus je dan, terwijl je die intentie uitspreekt (in gedachten of hardop) op dat gevoel. Roep dan een veilig gevoel bij jezelf op. Zeg tegen jezelf dat je ervoor gaat om je zo te voelen. Een intentie is net zoiets als een goed voornemen. Dus als je in je angst, onrust, etc. dreigt te schieten, werk dan met een krachtige intentie zoals hierboven.

Je angst voor geesten overwinnen is prima maar ontken het ook niet

Als we nare gevoelens ervaren, dan willen we ze het liefste wegstoppen. Of er hard voor wegrennen. Maar het ontkennen, onderdrukken, etc. van je negatieve emoties helpt niet. In tegendeel zelfs: het versterkt ze alleen maar. Het is daarom belangrijk om zelfs gevoelens als bang zijn voor geesten te verwelkomen. Ze zijn er met een reden. Laat ze toe. Weerstand bieden is de slechtste manier om er vanaf te komen.

Want ook weerstand bieden tegen bijvoorbeeld je angst voor geesten is ook aandacht geven. En wat je aandacht geeft groeit. Het Universum weet niet of je het wel of niet wilt. Het weet alleen wat jij in je vibratie hebt. En reageert daarop. Dus ook als je iets niet wilt, krijg je er meer van, doordat je je erop focust.

Laat je angsten toe, ze mogen er zijn. Precies zoals ze zijn. Ga er rustig voor zitten. Haal diep adem. En omarm ze. Daarmee bedoel ik dat je er Liefde naartoe stuurt. Als je dit doet, dan lossen je angsten op. Dat gebeurt niet als je je er heftig tegen verzet. Probeer het maar eens.

Hoe wil jij je angst voor geesten overwinnen?

Heb je gewerkt met de tips uit dit artikel? Of heb je een aanvulling hierop? Ben je bang voor geesten of juist helemaal niet? Laat dan hieronder een reactie achter. Dat is volledig anoniem. Je e-mail adres is alleen zichtbaar voor mij. Ik hoor graag van je en garandeer je dat je altijd een reactie van mij terug krijgt.

 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Paranormaal » Geesten » Angst voor Geesten Overwinnen: Hoe Doe Je Dat?
Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

2 Replies to “Angst voor Geesten Overwinnen: Hoe Doe Je Dat?”

  1. Beste Anja,

    Ik heb mij de laatste 4 jaar geergerd aan de wereldpolitiek, vooral, veeeeel mensen wereldwijd waren bang voor Donald Trump, beseften zij dan niet dat er veeeeel over praten, er aan denken, je er min of meer bang voor maken averechts effect had; immers wanneer ze te veel aandacht aan die man geven/gaven dan maken/maakten ze hem veel sterker dan hij al was!

    Lieve groeten!

    1. Hoi lieve Alysa,

      Je hebt helemaal gelijk hoor, wat we aandacht geven groeit, dat geldt ook voor het groepsbewustzijn. Je ergeren creëert trouwens nog veel meer redenen om je te ergeren, dus dat zou ik persoonlijk veranderen. Fijne dag nog en bedankt voor je fijne reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!