Geesten Zien voor Beginners: is er Leven na de Dood?

Geesten Zien voor Beginners: is er Leven na de Dood?

Geesten zien is een boeiend onderwerp. Miljoenen mensen beweren er wel eens een te hebben gezien. Zijn die geestwaarnemingen echt of berusten ze op fantasie? Kun je het leren? Wat zijn er eigenlijk voor soorten geesten? Zien alleen mensen spoken of kunnen dieren het ook? Is het gevaarlijk?

Geesten zien voor beginners, is er leven na de dood? Op de foto zie je 3 grappige, maar wel een beetje bang kijkende spokenAllemaal vragen die om een antwoord roepen. Jouw Spiegeltje duikt in de wereld van geesten en spoken. Een boeiende reis door de geestenwereld van vandaag. Durf jij verder te lezen?

Wat roept het waarnemen van geesten bij jou op? Voelt het als iets natuurlijks of krijg je er de koude rillingen van? Roept het angst op bij je? Of ben je er helemaal vertrouwd mee? Heeft het ooit gespookt bij jou? Er valt heel wat te vertellen over geestverschijnselen en waarnemingen. Heel wat mensen hebben er zelf ervaring mee of kennen mensen die dat hebben.

In dit artikel geef ik je een introductie in deze spannende materie. Je leert over de verschillende soorten die rondwaren over de aarde. En je leert hoe ook jij geesten kunt leren waarnemen. Dat is helemaal niet zo eng of gevaarlijk als het klinkt.

 

Advertentie:
 


 

Geesten zien: een kijkje in de Geestenwereld

Geesten zijn eigenlijk gewoon energievormen van overledenen mensen. Ze worden ook wel spoken genoemd. Er zijn veel mensen die geesten zien, althans, dat beweren ze.Geesten zien: er is veel variatie in de geestenwereld

Misschien denk je dat er maar één soort geesten bestaat. Dan heb je het mis. Er zijn vele verschillende soorten geesten! Hieronder geef ik je een beschrijving van de belangrijksten:

Geesten die niet weten dat ze zijn overleden

Dit verschijnsel treedt op als iemand bijvoorbeeld heel plotseling overlijdt. Bijvoorbeeld na een ongeluk of een hartstilstand. Dat betekent natuurlijk niet dat iedereen die op die manier sterft niet weet dat hij/zij dood is. Alles hangt ook af van de spirituele ontwikkeling.

Geesten met Onafgemaakte Zaken

Het kan voorkomen dat de geest van een overledene dingen tijdens zijn leven niet heeft afgemaakt. Of vindt dat hij nog niet verder kan, omdat mensen die nog in leven zijn, zijn hulp nodig hebben. Denk maar aan de volgende situatie: Een jonge moeder overlijdt en wil waken over haar kinderen, tot die sterk genoeg zijn om het zelf te doen.

 

Verdwaalde en verwarde Geesten

Deze geesten weten meestal wel dat ze zijn overleden. Toch kunnen ze niet naar het licht, omdat ze bijvoorbeeld bang zijn voor wat hen te wachten staat. Verdwaalde geesten kunnen ook letterlijk de weg kwijt zijn en niet weten hoe ze moeten “oversteken” naar de volgende dimensie.

 

Hongerige Geesten: Spook Vampieren

Als een alcoholist bijvoorbeeld komt te overlijden, kan het zijn dat hij na de dood nog altijd hunkert naar een borrel. Dat kan ook gebeuren met drugsverslaafden. Ze dwalen rond in een omgeving waar drank/drugs aanwezig is en “voeden” zich op die manier. Hun verslaving blijft in het leven na de dood aanwezig!

Een hongerige geest kan zich ook gedragen als een energie vampier. Dergelijke “spook vampieren” hebben de energie van een nog levende persoon nodig om zich in het hiernamaals staande te houden.

 

Geesten van mensen die nog in hun lichaam leven

Als je het hebt over geesten, gaat dit niet uitsluitend over hen die zijn overleden. Ook levende mensen hebben een geest. Die kan het lichaam verlaten, terwijl het lichaam nog niet is gestorven. Je kunt dus ook geesten zien van levenden. Bijvoorbeeld van iemand die een uittreding heeft, of een bijna dood ervaring.

 

Geesten van overleden dieren

Ook dieren hebben een geest, die het lichaam verlaat na de dood. Vele eigenaren van huisdieren hebben de energie van hun overleden huisdier waargenomen. Daar heb ik zelf ook ervaring mee. Hier zal ik later een artikel aan wijden. Veel huisdieren, met name honden en katten, brengen na hun dood nog regelmatig een bezoek aan hun baasjes.

 

Entiteiten: een Aparte slag Geesten!

Entiteiten zijn geesten van wezens die nooit mens zijn geweest en nooit op aarde als mens hebben geleefd. Voorbeelden hiervan zijn engelen, demonen, elementtalen (elfen, gnomen, e.d.), en ook krachtdieren.

 

Kan Iedereen Geesten Zien?

Veel mensen hebben nog nooit een geest gezien of op andere wijze waargenomen. Lang niet iedereen kan dus uit eigen ervaring spreken. Dat betekent zeker niet, dat die mensen het niet kunnen. Als het bij jou nog nooit spontaan is gebeurd, wil dat niet zeggen, dat het je nooit zal overkomen.Kan iedereen geesten zien? Op deze zwartwit foto zie je een geestverschijning in een bos

Wel is het zo, dat de ene persoon er meer open voor staat, dan de ander. Dat geldt eigenlijk voor alle dingen die we in potentie kunnen. Denk maar aan tekenen: iedereen kan het. Maar de één heeft er meer talent voor, dan de ander. De artiest levert een meesterwerk af. De amateur maakt ook iets leuks, maar dit kunstwerk zal niet worden tentoongesteld.

Een bepaalde gevoeligheid is mooi meegenomen. Dan gaat het zien van geesten en entiteiten makkelijker. Met een beetje oefenen kan iedereen het waarnemen van geesten leren. Jij dus ook. Alleen als je wilt en ervoor openstaat natuurlijk. Als je je ervoor afsluit, zal het niet lukken.

 

Kunnen Honden Geesten zien?

Kunnen honden geesten zien? Deze hond die uit een grot komt gerend lijkt iets te hebben waargenomen...Honden en katten lijken een extra ontwikkeld zintuig te hebben voor het zien van geesten. Ik heb er zelf ervaring mee. Onlangs overleed één van mijn honden. Sinds haar dood lijkt mijn jongste hond haar regelmatig te zien/voelen. Ze staart dan plots naar plekjes in de kamer. Voor mij is het onzichtbaar. Maar zij ziet het wel. Voor haar vriendinnetje overleed, vertoonde ze dit gedrag niet.

Bekijk ook eens deze video Ziet deze hond geesten of iets anders?

 

Hoe Kun je Geesten leren Zien en Voelen?

 

Hoe kun je geesten zien en voelen? Afbeelding: dwalende geest van een vrouw op de snelwegIn principe kan iedereen leren hoe je geesten kunt waarnemen. Veel geesten (bijvoorbeeld van overleden dierbaren) proberen al contact met jou te maken, zonder dat het je ooit is opgevallen. Dat doen ze op vele manieren. Hieronder wat tips om beter voor open te staan.

In Balans zijn met jezelf

Als je geesten wilt zien, is het belangrijk dat je zelf geestelijk stabiel genoeg bent. Ben je rustig? In evenwicht? Dan is het goed. Maar als je onrustig bent, angstig, depressief, in de war of aan een psychiatrische aandoening lijdt, dan is het beter geen poging te wagen. Het is belangrijk om in je kracht te staan. Het waarnemen van geesten is alleen veilig voor geestelijk sterke mensen. Je wilt immers geen boze geest toelaten!

 

Respect voor de Geestenwereld

Je startpunt is altijd respect. Je hebt dat hopelijk voor alle levende mensen. Hetzelfde geldt voor geesten van overledenen. Een geest is geen kermisattractie. Het is geen onschuldig spelletje. Je intentie is dus belangrijk. En die intentie is liefdevol en respectvol. Verlies jezelf niet in gevaarlijke spelletjes als glaasje draaien!

 

Openstaan voor de Geestenwereld: Voorbereiding

Innerlijke rust is belangrijk voor je een poging waagt om geesten waar te nemen. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een eenvoudige meditatie. Adem diep in en uit (buikademhaling). Je ademt in via je neus en uit via je mond, terwijl je rustig ligt of zit. Verder raad ik je aan om minstens één kaars te branden en een zuiveringsolie te gebruiken, zoals Salie of Mirre.

Zelf gebruik ik Mirre olie van Jacob Hooy. Er zijn nog een paar goede merken, hieronder heb ik een paar persoonlijke aanbevelingen voor je. Er zijn ook nog andere merken beschikbaar, waar ik geen ervaring mee heb. Maar met de producten hieronder dus wel. Die kan ik je van harte aanbevelen.

 

Hoe kun je het beste Contact Maken met Geesten?

Zodra je rustig bent vraag je de geestenwereld liefdevol om contact. Stel je open voor diverse vormen van waarneming. Het is meestal niet zo dat er ineens een geestverschijning voor je neus staat. Dat gebeurt maar zelden. Meestal zie je geesten met je innerlijke oog. Net zoals in dromen gebeurt. Dat is de manier waarop geesten zich laten zien.

Het kan ook een gevoel zijn dat over je komt. Via je gevoel leggen geesten vaak contact. Afhankelijk van hoe goed jouw voelsnaren zijn ontwikkeld, zul je dit merken (of niet). Andere manieren waarop geesten zich laten waarnemen zijn: Via je gehoor (geluiden horen, stemmen, etc.), via je reuk (vaak een bloemengeur) en via het zien van onverklaarbare zaken als lichtflitsen, schaduwen, etc.

Je kunt ook een “wind” voelen. En heel soms zelfs een hand op je schouders. Geesten zien verloopt via innerlijke en uiterlijke zintuigen. Als je je ervoor opent, gaat er een nieuwe dimensie voor je open. Eentje van Liefde en bescherming. Een wereld van licht. Hou je verre van alles wat angstig en/of negatief voelt. Sluit je daarvoor af.

 

Heb jij ervaring met geesten zien?

Zou je het willen leren of ben je er bang voor? Geloof jij in een leven na de dood? Laat een reactie achter! Stel ook gerust al je vragen. Ik beantwoord ze graag voor je (als ik het antwoord weet natuurlijk). Geesten zien is een fascinerend onderwerp. Je raakt er niet over uitgepraat. Alvast bedankt voor het reageren!

 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Paranormaal » Geesten » Geesten Zien voor Beginners: is er Leven na de Dood?

 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje

32 Replies to “Geesten Zien voor Beginners: is er Leven na de Dood?”

 1. Ik sluit me er bewust voor af. Er is een tijd geweest toen ik jonger was, dat ik er voor open stond. Ik was toen een jaar 23. Verwarrend vondt ik het. Ook een beetje eng uiteraard. Want je kent het niet tenslotte.

  1. Hoi lieve Crescens,

   Dank je wel voor het delen van je ervaring en hoe jij ermee omgaat. Eigenlijk is het helemaal niet eng. Want je was tenslotte ook niet bang voor de persoon/personen toen ze nog in leven waren. Er is geen verschil. Maar we leren dit anders en we leren zelfs om “bang te zijn voor spoken”, etc. Denk maar aan die griezelverhalen die ze je op school etc. vertelden 🙂

   Veel Liefs,

   Anja

 2. Hoi Anja,

  Zelf heb ik al heel mijn leven al ervaring met ‘geesten’ zien, hier wil ik eindelijk even mijn ei over kwijt en misschien heeft u wat tips eventueel.

  Van kleins af aan zie ik schaduwen op de muur tot geesten in mijn kamer. Ook hoor ik ze af en toe op de overloop lopen, als me kat op mijn kamer zit rent hij onder bed en kijkt hij heel angstig naar de deur. (Maar ik ben dan alleen thuis)
  Ohja altijd als ik in de nacht geesten zie word ik zittend wakker en denk ik aan mijn overleden oma. Sommige zeggen dat dat mijn engel is maar daar ben ik niet van op de hoogte.

  Er is mij eigenlijk altijd verteld dat zulke dingen niet bestaan tot dat ik er zeker van ben geworden naarmate ik wat ouder werd.

  Nu heb ik de laatste tijd eigenlijk geen ‘last’ meer hier van tot dat de hond van mijn vriendin heel raar ging doen.

  Nu wil ik eigenlijk contact nemen met de geesten in mijn huis alleen vind ik dat erg lastig.

  Heeft u hier misschien iets op te zeggen, zo niet dan vond ik het al heel fijn om dit even te typen en voor me zelf op te helderen.

  Alvast bedankt

  1. Hoi lieve Mika,

   Dank je wel voor het delen van je ervaring! Je hoeft echt niet te twijfelen aan de “echtheid” ervan. Niet iedereen is in staat om andere realiteiten waar te nemen, maar dat betekent niet, dat als jij dat wel kunt, het onzin is. In tegendeel. Er is veel meer dan de fysieke wereld om je heen. Dieren zijn inderdaad veel beter in staat om die andere realiteiten waar te nemen. Dat is omdat hun verstand niet in de weg zit, zoals bij mensen. Mijn honden zien ook van alles. Vooral als er kort ervoor een hond is overleden, nemen ze die hond dus waar. Na een poosje stopt dat weer.

   Het contact zoeken met de geesten in jouw huis is een kwestie van oefenen. In het artikel wat je hebt gelezen staan goede tips. Ik heb ook een artikel geschreven dat specifiek ingaat op het maken van contact met mensen die zijn overleden, dit is de link: https://www.jouwspiegeltje.nl/contact-met-overledenen.html (hij open in een nieuw venster/tab).

   Het is een kwestie van ermee oefenen en het vooral niet eng vinden, dat is echt niet nodig. Er is niets engs aan. Als je nog specifieke vragen hebt over hoe je dingen moet aanpakken, laat het me dan zeker weten. Ik beantwoord je gerichte vragen graag. En hou de website in de gaten, want er gaan zeker nog meer van dit soort artikelen verschijnen, die jij ook interessant zult vinden!

   Hou me op de hoogte!

   Veel Liefs,
   Anja

 3. Hey! Ik ben 14. Mijn oma is 2 jaar geleden overleden. Ik zou graag contact met der maken. Alleen heb ik geen idee hoe ik er aan moet beginnen.. Deels geloof ik er wel in dat het kan, maar deels ook niet. Het klinkt bizar & onmogelijk. Maar ik wil het heel graag een kans geven! Hoe spreek je de geesten eigenlijk aan? Kan je er echte conversaties mee voeren? Ik weet helemaal niet goed wat ik er van moet verwachten.. Ook ben ik bang dat als het me niet lukt of als ik geen reactie krijg dat ik ga denken dat oma niet tegen me wilt praten en dat ik me dan opnieuw schuldig ga voelen.. Sorry voor de vragen..

  1. Hoi lieve Elies,

   Dank je wel voor je goede vragen. Daar hoef je helemaal geen “sorry” voor te zeggen hoor! Het is veel dommer om geen vragen te stellen, terwijl je ze wel hebt. Jij bent dus super slim!

   Je kunt gewoon met je oma praten, in gedachten bijvoorbeeld. Ze pikt jouw gedachten absoluut op. En wees maar niet bang dat ze niet met je wil praten. Alleen is de manier waarop iemand die niet meer in een lichaam woont “praat” natuurlijk anders. Je oma heeft immers geen lichaam meer en dus bijvoorbeeld geen stembanden. Dat betekent niet, dat je haar niet kunt horen. Je kunt haar bijvoorbeeld “horen” via je eigen gedachten. Maar ook via dromen bijvoorbeeld.

   Via dromen contact maken is een hele goede en veilige manier. Je zult je alleen wel een beetje moeten trainen om je dromen te onthouden. Zeg vlak voor je gaat slapen (terwijl je al in bed ligt): “Ik wil vannacht een teken ontvangen in mijn droom van mijn oma. Ik wil deze droom onthouden en de droom begrijpen”.

   Wees niet gefrustreerd als het niet meteen de eerste nacht lukt. Dit soort dingen vragen om wat oefening. Je bent hier nieuw mee. Dus heb geduld. Hoe lang het bij jou zal duren voor je een teken krijgt is niet te voorspellen. Want we zijn allemaal anders. Zorg ervoor dat je pen en papier naast je bed hebt. Als je de volgende ochtend wakker wordt en je weet nog wat je hebt gedroomd, schrijf het dan meteen op, zodat je het niet kunt vergeten. Dat is heel belangrijk om te doen, want zodra je opstaat, vergeet je alweer heel snel details uit je droom.

   Doe dit iedere avond vlak voor je in slaap valt en doe daarna niks anders meer, ga dus direct slapen. Als je volhoudt, dan ga je hier resultaten mee boeken. Maar nogmaals: heb geduld. Hoe meer je oefent, hoe beter het zal gaan. Maak je geen zorgen als je niet meteen alles begrijpt wat je droomt.

   En praat in gedachten gewoon met je oma. Sluit je ogen, bijvoorbeeld als je op je kamer bent, haal een paar keer diep adem, kom een beetje tot rust en begin gewoon te praten. “Oma, waar ben je nu, ik wil heel graag contact met je, maar ik weet nog niet goed hoe”. Of vertel haar gewoon hoeveel je van haar houdt. Of wat je hebt meegemaakt. Je kunt ervan uitgaan dat ze je hoort en bij je is, zelfs als je niet meteen een antwoord krijgt. Je krijgt meestal geen antwoord in de vorm van een stem of iets dergelijks. Het gaat veel subtieler. Dus bijvoorbeeld via je gevoel. Of een gedachte die ineens bij je opkomt. Of een beeld dat je ineens “zomaar” voor je ziet.

   Het kost ook hier wat tijd om dit te leren begrijpen. Maar dat is wel de moeite waard. Het is anders dan toen ze nog in leven was in haar lichaam. Maar als je die tijd neemt om de “taal” van je oma te begrijpen en verstaan, dan zul je weten dat ze bij je is, nog evenveel van je houdt (en misschien zelfs wel meer) dan toen ze nog in haar lichaam was.

   Je mag ook hardop praten tegen je oma. Ook dat komt aan. Maar voor jouw ervaring is het beter om het in stilte en met gesloten ogen te doen. Zorg ervoor dat je rustig bent. Het is geen spelletje. En als je het eng vindt, doe het dan vooral niet!

   Laat je me weten over een poosje of het je is gelukt? En als je nog meer vragen hebt: stel ze dan gerust hoor!

   Veel Liefs,
   Anja

 4. Hoi,

  Ik heb deze gave als deels. Ik kan ze aanvoelen, maar ik kan er niks mee. Met behulp van deze site probeer ik mijn opa te bereiken. Dit lukt maar deels. Wat ik me afvraag is of leeftijd een probleem is: Ik ben pas 13
  (Ik ben psychisch in orde in ik ben niet bang voor het paranormale, ik heb er ook nooit last van)

  Groet Gregor

  1. Hoi lieve Gregor,

   Dank je wel voor je bericht en je vragen. Je leeftijd is geen enkel probleem. Het enige wat op jouw leeftijd lastig kan zijn geduld 😉 Want dat is wat je nodig hebt. En dat is zelfs voor een boel volwassenen lastig. De meeste mensen verwachten dat het met een paar pogingen al moet lukken. Meestal is dat niet zo. Het heeft echt tijd nodig. En in antwoord op je andere vraag: je hoeft er niet in te geloven, maar het helpt wel. Als je heel sceptisch bent, dan sluit je je af. Als je denkt dat het allemaal onzin is, dan sta je niet voldoende open. Maar 100% erin geloven is echt niet nodig. Ik beveel een gezonde portie wantrouwen sowieso aan. Zolang je open kunt staan voor de mogelijkheid, is dat voldoende!

   Hou dus vol als je het echt graag wilt. Het kost sommige mensen vele maanden voor het helemaal lukt. En het kan ook nog zo zijn, dat het voor de overledene, in dit geval jouw opa, lastig is om je te bereiken. Soms willen mensen te graag contact en ook dan werkt het niet, omdat je te gespannen probeert iets te forceren.

   Ontspan dus en maak er niet een te groot ding van. Succes en laat het me weten als je nog vragen hebt. Ik beantwoord ze graag!

   Veel Liefs,

   Anja

 5. Hoi!

  Ik heb mijn hele leven al ervaringen gehad met het paranormale. Soms positieve dingen, maar ook zeer slechte.

  Gisteren had ik het met mijn vriend over zijn overleden oma. Op dit moment voelde ik een druk op mijn borst, en ik kreeg geen lucht. Ik ging even zitten met mijn armen gespreid, en precies op dat moment voelde ik aan mijn rechter hand een koude lucht. Toen ik mijzelf naar de lucht toe draaide zag ik een zwarte schim. Dit heb ik vaker meegemaakt dus verbaasd was ik niet. Na het zien van de schim voelde ik mij ineens zonder aanleiding erg verdrietig. Ik begon te huilen zonder dat het een reden had.

  wat ik weet: Zijn oma overleed aan longkanker en zij huilde toen zij stierf. Kan het zo zijn dat zij mij gister avond deze emoties heeft laten voelen? Want na deze ervaring voelde ik mij energieloos. Het was erg vermoeiend.

  Kan ik hier eventueel meer mee doen als het daadwerkelijk zo is dat zijn oma dingen aan mij doorgaf?

  Met vriendelijke groet,

  Cherise

  1. Hoi lieve Cherise,

   Bedankt voor het delen van je ervaring en het stellen van jouw vraag. Wat ik een fantastische vraag vind trouwens! Je helpt zo anderen weer, want ik denk dat veel mensen antwoord zoeken op soortgelijke situaties.

   Er kunnen 2 oorzaken zijn voor wat je hebt ervaren toen je het met je vriend over zijn overleden oma had. De eerste verklaring is, dat je de “sterfbed ervaring” van de oma van je vriend via zijn energie hebt opgepikt (intuïtief). Dit geldt zeker, als hij bij het overlijden van zijn oma aanwezig was. Op het moment dat hij erover praat, komt de herinnering aan die situatie weer terug in zijn energie. Omdat jullie verbonden zijn, pik je dit op. En ervaar je wat er gebeurde. Dit doet dingen met je lichaam. Wellicht voelde je vriend dit tijdens zijn oma’s overlijden en heb jij dat gevoeld tijdens jullie gesprek.

   De andere verklaring is, dat je daadwerkelijk zijn oma hebt gevoeld, en dat zijn oma die indrukken aan jou doorgaf om te “bewijzen” dat het echt om zijn oma gaat en niet om een andere entiteit.

   Een combinatie van bovenstaande verklaringen is natuurlijk ook mogelijk!

   Mijn vraag aan jou is, of je over jouw ervaringen tijdens jullie gesprek hebt gepraat met je vriend? Zo niet, dan is dat misschien een goed idee. Je kunt hem gewoon vertellen wat je voelde, wellicht herkent hij er iets in. Of biedt het hem troost.

   Verder kun je er niet zoveel mee doen. Behalve als ze weer “terugkomt” in jou energieveld. Of via je dromen. Dat gebeurt soms. Je hoeft dat niet te forceren. Het is zelfs niet goed om dat te doen. Als er nog belangrijke dingen zijn, die zij jou wil laten weten, dan zul je zeker opnieuw dingen ervaren en zul je op dat moment ook weten hoe te handelen.

   Het kan gebeuren zo nu en dan (zeker als je nog onervaren bent) dat dit soort dingen je heel moe maken. De enige remedie is dan rust te pakken en veel water te drinken. Zo herstelt jouw energieveld weer van de intense, korte maar hevige ervaring.

   Praat er dus over met je vriend, als je dat nog niet hebt gedaan. Je merkt snel genoeg of hij ervoor openstaat of niet. Als dat niet zo is, respecteer dit dan, stuur Liefde naar zijn oma, dank haar dan voor haar “flitsbezoek” en laat het rusten. In mijn ervaring is dat de beste manier om om te gaan met overledenen die contact zoeken via jou. Ik stuur ze altijd mijn dankbaarheid en Liefde als ze spontaan in mijn gevoel komen.

   Ik hoop dat je iets hebt aan dit antwoord. Laat het me weten als je nog aanvullende vragen hebt. Ik beantwoord ze graag voor jou!

   Veel Liefs,

   Anja ♥

   1. Heel erg bedankt Anja! Ik heb hier veel aan. Ik heb er met mijn vriend over gepraat en hij toont heel veel begrip! Hartelijk bedankt voor je tijd en moeite 🙂

    Groetjes!

 6. Hai, ik probeer dagelijks contact te maken met mensen dje overleden zijn maar het lukt me niet, op welke manier dan ook. Mijn moeder zei dat je het niet kan leren is is aangeboren, maar ik zou graag contact willen hebben met familieleden die zijn overleden.

  1. Hoi lieve Danique,

   Dank je wel voor je reactie!

   Iedereen kan contact maken met mensen die overleden zijn. Dat is geen speciale gave. Sommige mensen zijn er gevoeliger voor dan anderen. Maar je kunt die gevoeligheid ook leren ontwikkelen. Dan duurt het iets langer voor je het kunt.

   Je schrijft dat het jou nu niet lukt. Misschien is het beter om het dan even te laten rusten. Want als je te krampachtig probeert om contact met overledenen te maken, dan lukt het niet. Soms kun je dingen te graag willen. Dat werkt niet. Het is belangrijk om rustig te zijn en vooral om geduld te hebben. Het kan zijn dat de familieleden met wie jij contact wilt er zelf nog niet aan toe zijn.

   Het helpt om je intuïtie te trainen. Misschien is er bij jou in de buurt een cursus intuïtieve ontwikkeling? Je kunt zulke cursussen ook online volgen. En op YouTube vind je ook heel veel gratis videos, meestal Engelstalig, met goede informatie. Ga er maar eens lekker op googelen en hou me op de hoogte!

   Veel Liefs,
   Anja

 7. Hoi anja.

  Ik slaap al een paar jaar op de zolder en sinds ik hier slaap heb ik het gevoel dat hier een geest aanwezig is. Eerst vond ik het eng maar sinds een half jaar heb ik er vrede mee en stel ik me ervoor open. Sinds ik niet bang meer ben hoor voel ik de geest vaker. Ik hoor vaak mijn naam geroepen worden, voetstappen en gekras of getik. Maar nu heb ik sinds kort last van slaapverlamingen. Ik word wakker, kan mijn lichaam niet bewegen, hoor een zoemend geluid, ik zie pulserende lichten en voel een vibratie door mijn lichaam. De 1e 2 keren verzette ik mij hiertegen en werd wakker alleen de laatste keer liet ik het over me heen komen en Hierdoor kreeg ik een uittreding. Ik zat op de rand van mijn bed. Mijn lichaam lag nog gewoon op bed en deze kon ik ook zien. Toen ik de kamer in keek zag ik een man staan. Ik keek hem 3seconden recht aan daarna was hij weg. Ik ben toen weer gaan liggen en werd zeer vermoeid wakker. Ik voelde mij niet bang ofzo maar vraag me wel af wat de geest van me wil omdat ik hem niet ken. Ik ken ook geen overleden mensen dus vraag me af of het wel een goede geest is.

  Groetjes

  1. Hoi lieve anoniem,

   Ik herken jouw “slaapverlamming”, en dat zoemende geluid! Dat heb ik zelf ook zo nu en dan. Het is inderdaad beter om het gewoon toe te laten. Er is geen gevaar, want het is het dus een (onbewuste) uittreding. Dit ervaren heel veel gevoelige mensen.

   Of je nu wel of geen mensen kent die zijn overleden, dat maakt niet uit. Misschien heeft die man wel in het huis gewoond waar jij nu woont. Of het is een familielid, dat je nooit hebt gekend. Of een geleidegids. Want die hebben we ook allemaal. Je zou voor je gaat slapen aan de man kunnen vragen of hij je via een droom wil laten weten wie hij is en waarom hij contact met je zoekt.

   Volg vooral je gevoel om te bepalen of het om een positieve of negatieve entiteit/geest gaat. Zo te lezen hoef je je niet echt druk te maken. Als je zijn aanwezigheid niet prettig vindt, kun je hem gewoon vragen om te vertrekken en jou met rust te laten.

   Veel Liefs,

   Anja

 8. Hoi Anja,
  Ik ben een voeler, zeg maar. Ik ben daar vrij relaxt over. Ik heb 2 geesten bij me, opa van moederszijde en de oma van mijn vader. Oma kende ik bij leven niet, maar na een foto via mijn vader gekregen voelde ik direct een band. Een paranormale vriendin wees mij op de aanwezigheid van die oma. Van opa wist ik dat hij er was. In ons huis zijn er meer. Ik heb de overleden moeder van mijn man gevoeld. Wist direct dat zij het was. Ik voel de gemoedstoestand van mensen. Dat slaat altijd op mijn maag. Mijn vriendin zei als je voelt denk dat het is niet voor mij, want ik betrok dat op mezelf. In huis hoor je voetstappen op de trap, kaarsen flikkeren vaak, lampen wiegen, je hoort de deur dicht slaan, maar als je gaat kijken staat ie gewoon open. Ik heb 1 x keer mijn naam horen roepen terwijl ik alleen was en hoorde een kindje zacht mama roepen. Soms zie ik iemand lopen uit mijn ooghoeken. Toch lukt het me niet te communiceren. Mijn vriendin ziet ze en spreekt met ze. Zet ik me niet genoeg open?

  1. Hoi lieve Tanja,

   Dank je wel voor het delen van je ervaringen en het stellen van je vraag. Je zegt dat het je niet lukt om te communiceren, maar als ik je verhaal zo lees, dan doe je dat voortdurend! Alleen vindt de communicatie plaats in je gevoel en niet zozeer in fysieke woorden. Bij jou is dat gevoel heel goed ontwikkeld. Ook “praten” via gevoelens is ook een manier van communiceren.

   Niet iedereen hoort letterlijk woorden of zinnen van geesten. Dus jij heb een gevoelscommunicatie. En als je daar bewuster op gaat letten, dan weet je ook wat de gevoelens die je binnenkrijgt betekenen. Dat is een hogere vorm van communicatie waar geen woorden voor nodig zijn. Dus of je nu woorden hoort en/of energieën aanvoelt en ze “vertaalt” in jouw systeem, dat is allemaal een vorm van communiceren. Anderen hebben het bijvoorbeeld via dromen. Weer anderen zijn helder ruikend, die ruiken dit soort dingen. Jouw vriendin is helder horend en “hoort” de taal.

   Geesten communiceren net zo makkelijk via je gevoel als via woorden. Dus hang je niet te veel op aan hoe de communicatie bij je vriendin verloopt. Er is geen “betere manier”. Leer de taal van die gevoelens die je krijgt te begrijpen en je hebt je eigen communicatie taal met de andere kant van het leven!

   Ik hoop dat dit duidelijk is zo voor jou. Zo niet, vraag het me dan gerust!

   Veel Liefs,
   Anja

 9. Hi Anja, ik heb altijd al een beetje gevoeld dat ik geesten of energieën kan voelen. Nu is mijn vriend 2 weken geleden overleden aan een hartstilstand door een drugsoverdosis, en ik vraag me af of hij nog soms bij me is. Nadat het is gebeurd zit ik best in een dip. U zei dat het minder goed zou lukken als je je niet goed in balans voelt maar ik moet gewoon weten of hij nog bij me is of niet. Weet u wat ik kan doen? Iemand vertelde mij dat hij sowieso bij me zou zijn omdat ik er bij was toen het gebeurde en dus zijn laatste herrinering ben maar ik twijfel er nog over.

  1. Hoi lieve Ghi,

   Dank je wel voor het delen van je verhaal. Het spijt me om te horen dat je vriend is overleden. Neem de tijd om te rouwen, want ook al weten we dat het leven niet stopt na de dood van het lichaam, toch is er verdriet en is het gewoon een nare tijd. Dat mag. Neem eerst de tijd voor jezelf, om dit allemaal te verwerken. Dat is echt heel belangrijk. Weet dat je vriend gewoon bij je is. Ons bewustzijn sterft nooit. Je vriend is er nog altijd in energievorm. Al zie je hem niet, je kunt het wel voelen. Maar neem alsjeblieft eerst de tijd voor jezelf. Dat mag en je hebt dat nodig. Twijfelen of hij nog bij je is, is niet nodig. Het is zo. En zodra jij dit allemaal een plek hebt weten te geven, sta je meer open voor het voelen van zijn aanwezigheid. Nu is dat, door alle emoties, lastig. Het heeft geen haast.

   Laat me weten hoe het met je gaat. Reageer gerust nog een keer, als je nog meer vragen hebt!

   Veel Liefs,
   Anja

  1. Hoi lieve Beyonce,

   Dank je wel voor je reactie! Ik was toen ik een stuk jonger was ook zo bang als jij nu bent. En dat veranderde toen iemand mij vertelde, dat ik zelf ook een geest ben. Dat klinkt misschien maf he. Maar toch is het zo. Jij bent ook een geest en je woont tijdelijk in je lichaam. Je bent ook niet bang voor je vrienden en vriendinnen toch? Ook zij zijn geesten. Alleen kun je ze makkelijker zien, omdat ze een lichaam hebben. Er verandert niets, zodra iemand overlijdt. Het leven gaat gewoon door. Een geest is dezelfde persoon, maar dan zonder lichaam. Ze kunnen jou geen kwaad doen. Dat is heel belangrijk om te onthouden. En dat willen ze ook helemaal niet. We zijn allemaal bang gemaakt met geest en spook verhalen als kind. Daarom zijn vee mensen bang. En ook omdat een boel mensen bang zijn voor de “dood”. Maar die dood bestaat helemaal niet. Alleen ons lichaam sterft. De rest leeft door en is niet ineens eng geworden. In tegendeel: ik geloof dat we als geest weer een Liefdevol bewustzijn worden. Niets om bang voor te zijn.

   Ik denk dat er veel mensen zijn, zoals jij, die bang zijn voor geesten. En heel “toevallig” zat ik gistermorgen te denken of ik daar iets over zou moeten schrijven. Dus ik ga een vervolg schrijven op dit artikel, vooral hoe je omgaat met die angst. Wat leuk dat jij uitgerekend nu dus reageert met deze vraag. Dank je wel daarvoor. Hou de website in de gaten. En natuurlijk de paranormale rubriek. Ik zal onderaan dit artikel ook zeker een link plaatsen zodra het klaar is.

   Veel Liefs,
   Anja

 10. Ik heb dat ik geesten zie maar ik ben er best wel bang voor hoe moet ik met hun omgaan. En ik vraag me ook af hoe je goed contact heb met een geest

  1. Hoi lieve Beyonce,

   Ik heb op je vorige reactie uitgebreid gereageerd. En ik ga binnenkort een artikel schrijven over dit onderwerp. Wanneer weet ik nog niet precies, maar er komt een link er naartoe onder dit artikel over geesten zien. Hierin zullen al jouw vragen (en dat vragen heel veel mensen zich af) beantwoord worden.

   Ik heb ook een artikel geschreven over hoe je contact met overledenen (geesten) kunt maken, je vindt het hier:

   https://jouwspiegeltje.nl/contact-met-overledenen.html

   Ik hoop dat dit helpt en als dat niet zo is, stel gerust nog meer vragen of vertel me iets meer over wat je precies wilt weten. Bedankt voor het reageren!

   Veel Liefs,
   Anja

 11. Vorig kaar 23 november is de liefde van mijn leven plotseling overleden aan een hartstilstand. In het verleden is mij al vaak geadviseerd om iets met het spirituele te gaan doen. Ik heb het toen niet begrepen. Graat wil ik me nu gaan ontwikkelen hiervoor. Ik heb het idee dat hij contact wil maken met mij en dat hij me iets wil vertellen via mijn dromen Ik ben er klaar voor om er nu mee verder te gaan.

  1. Hoi lieve Linda,

   Dank je wel voor je reactie! Allereerst wil ik je mijn medeleven betuigen met het overlijden van jouw Lief! Ook al weten we dat het leven na dit leven doorgaat, dat neemt niet weg, dat het een groot gemis is! Overledenen kunnen inderdaad met ons communiceren via onze dromen. Vraag hem vooral om een duidelijk teken in je droom, of een duidelijke boodschap. Doe dat vlak voor je in slaap valt. Ontspan je zo goed mogelijk door diep in- en uit te ademen en je ogen te sluiten en herhaal dan dat je graag iets wilt horen van hem in je droom en dat je je droom zult onthouden. Doe dat tot je in slaap valt. Dus zorg ervoor dat de lichten uit zijn. Doe het niet met je ogen open! Het werkt beter met gesloten ogen. Laat je me weten als het is gelukt?

   Veel Liefs,
   Anja

 12. Ik ben 18 jaar en heb eigenlijk als sinds ik klein ben het gevoel dat ik geesten kan aanvoelen en zij contact met mij willen maken. Ik ben er nu klaar voor om dit te ontwikkelen. Een vriend van mij is vorige week op erg jonge leeftijd overleden aan een hartstilstand.

  1. Hoi lieve Stephanie,

   Dank je wel voor je reactie. Iedereen kan contact maken met mensen die zijn overleden. Alleen niet iedereen is zich hiervan bewust en/of weet hoe dit te doen. Jij bent je er wel bewust van. Wat goed dat je daar nu aandacht aan gaat geven. Het spijt me voor jou dat die vriend is overleden. Ook al weten we dat het leven niet ophoudt na het overlijden van ons lichaam, toch missen we iemands aanwezigheid in de fysieke wereld. Ik wens je veel kracht daarbij en ook veel succes met het ontwikkelen van je bewustzijn van geesten. Als je vragen hebt, reageer dan gerust.

   Veel Liefs,
   Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!