Geesten Zien voor Beginners: is er Leven na de Dood?

Geesten Zien voor Beginners: is er Leven na de Dood?

Geesten zien is een boeiend onderwerp. Miljoenen mensen over de hele wereld beweren er wel eens een te hebben gezien. Zijn die geestwaarnemingen echt of berusten ze op fantasie? Kun je het leren? Wat zijn er eigenlijk voor soorten geesten? Zien alleen mensen spoken of kunnen dieren het ook? Is het gevaarlijk?


Is er leven na de dood? Bekijk mijn Vlog op YouTube!Nieuw! Bekijk mijn Video op Youtube: Leven na de dood: is er meer na dit leven? Hierin ga ik uitgebreid in op hoe het leven na de dood eruit ziet. Vergeet niet om de video te liken als je ervan hebt genoten!


Geesten zien voor beginners, is er leven na de dood? Op de foto zie je 3 grappige, maar wel een beetje bang kijkende spokenAllemaal vragen die om een antwoord roepen. Jouw Spiegeltje duikt in de wereld van geesten en spoken. Een boeiende reis door de geestenwereld van vandaag. Durf jij verder te lezen?

Wat roept het waarnemen van geesten bij jou op? Voelt het als iets natuurlijks of krijg je er de koude rillingen van? Roept het angst op bij je? Of ben je er helemaal vertrouwd mee? Heeft het ooit gespookt bij jou? Er valt heel wat te vertellen over geestverschijnselen en waarnemingen. Heel wat mensen hebben er zelf ervaring mee of kennen mensen die dat hebben.

In dit artikel geef ik je een introductie in deze spannende materie. Je leert over de verschillende soorten die rondwaren over de aarde. En je leert hoe ook jij geesten kunt leren waarnemen. Dat is helemaal niet zo eng of gevaarlijk als het klinkt.

Advertentie:
 


Geesten zien: een kijkje in de Geestenwereld

Geesten zijn eigenlijk gewoon energievormen van overledenen mensen. Ze worden ook wel spoken genoemd. Er zijn veel mensen die geesten zien, althans, dat beweren ze.Geesten zien: er is veel variatie in de geestenwereld

Misschien denk je dat er maar één soort geesten bestaat. Dan heb je het mis. Er zijn vele verschillende soorten geesten! Hieronder geef ik je een beschrijving van de belangrijksten:

Geesten die niet weten dat ze zijn overleden

Dit verschijnsel treedt op als iemand bijvoorbeeld heel plotseling overlijdt. Bijvoorbeeld na een ongeluk of een hartstilstand. Dat betekent natuurlijk niet dat iedereen die op die manier sterft niet weet dat hij/zij dood is. Alles hangt ook af van de spirituele ontwikkeling.

Geesten met Onafgemaakte Zaken

Het kan voorkomen dat de geest van een overledene dingen tijdens zijn leven niet heeft afgemaakt. Of vindt dat hij nog niet verder kan, omdat mensen die nog in leven zijn, zijn hulp nodig hebben. Denk maar aan de volgende situatie: Een jonge moeder overlijdt en wil waken over haar kinderen, tot die sterk genoeg zijn om het zelf te doen.

Verdwaalde en verwarde Geesten

Deze geesten weten meestal wel dat ze zijn overleden. Toch kunnen ze niet naar het licht, omdat ze bijvoorbeeld bang zijn voor wat hen te wachten staat. Verdwaalde geesten kunnen ook letterlijk de weg kwijt zijn en niet weten hoe ze moeten “oversteken” naar de volgende dimensie.

Hongerige Geesten: Spook Vampieren

Als een alcoholist bijvoorbeeld komt te overlijden, kan het zijn dat hij na de dood nog altijd hunkert naar een borrel. Dat kan ook gebeuren met drugsverslaafden. Ze dwalen rond in een omgeving waar drank/drugs aanwezig is en “voeden” zich op die manier. Hun verslaving blijft in het leven na de dood aanwezig!

Een hongerige geest kan zich ook gedragen als een energie vampier. Dergelijke “spook vampieren” hebben de energie van een nog levende persoon nodig om zich in het hiernamaals staande te houden.

Geesten van mensen die nog in hun lichaam leven

Als je het hebt over geesten, gaat dit niet uitsluitend over hen die zijn overleden. Ook levende mensen hebben een geest. Die kan het lichaam verlaten, terwijl het lichaam nog niet is gestorven. Je kunt dus ook geesten zien van levenden. Bijvoorbeeld van iemand die een uittreding heeft, of een bijna dood ervaring.

Geesten van overleden dieren

Ook dieren hebben een geest, die het lichaam verlaat na de dood. Vele eigenaren van huisdieren hebben de energie van hun overleden huisdier waargenomen. Daar heb ik zelf ook ervaring mee. Hier zal ik later een artikel aan wijden. Veel huisdieren, met name honden en katten, brengen na hun dood nog regelmatig een bezoek aan hun baasjes.

Entiteiten: een Aparte slag Geesten!

Entiteiten zijn geesten van wezens die nooit mens zijn geweest en nooit op aarde als mens hebben geleefd. Voorbeelden hiervan zijn engelen, demonen, elementtalen (elfen, gnomen, e.d.), en ook krachtdieren.

Kan Iedereen Geesten Zien?

Veel mensen hebben nog nooit een geest gezien of op andere wijze waargenomen. Lang niet iedereen kan dus uit eigen ervaring spreken. Dat betekent zeker niet, dat die mensen het niet kunnen. Als het bij jou nog nooit spontaan is gebeurd, wil dat niet zeggen, dat het je nooit zal overkomen.Kan iedereen geesten zien? Op deze zwartwit foto zie je een geestverschijning in een bos

Wel is het zo, dat de ene persoon er meer open voor staat, dan de ander. Dat geldt eigenlijk voor alle dingen die we in potentie kunnen. Denk maar aan tekenen: iedereen kan het. Maar de één heeft er meer talent voor, dan de ander. De artiest levert een meesterwerk af. De amateur maakt ook iets leuks, maar dit kunstwerk zal niet worden tentoongesteld.

Een bepaalde gevoeligheid is mooi meegenomen. Dan gaat het zien van geesten en entiteiten makkelijker. Met een beetje oefenen kan iedereen het waarnemen van geesten leren. Jij dus ook. Alleen als je wilt en ervoor openstaat natuurlijk. Als je je ervoor afsluit, zal het niet lukken.

Kunnen Honden Geesten zien?

Honden en katten lijken een extra ontwikkeld zintuig te hebben voor het zien van geesten. Ik heb er zelf ervaring mee. Een aantal jaar geleden overleed één van mijn honden. Sinds haar dood lijkt mijn jongste hond haar regelmatig te zien/voelen. Ze staart dan plots naar plekjes in de kamerKunnen honden geesten zien? Deze hond die uit een grot komt gerend lijkt iets te hebben waargenomen.... Voor mij is het onzichtbaar. Maar zij ziet het wel. Voor haar vriendinnetje overleed, vertoonde ze dit gedrag niet.

Bekijk ook eens deze video Ziet deze hond geesten of iets anders?

Hoe Kun je Geesten leren Zien en Voelen?

Hoe kun je geesten zien en voelen? Afbeelding: dwalende geest van een vrouw op de snelwegIn principe kan iedereen leren hoe je geesten kunt waarnemen. Veel geesten (bijvoorbeeld van overleden dierbaren) proberen al contact met jou te maken, zonder dat het je ooit is opgevallen. Dat doen ze op vele manieren. Hieronder wat tips om beter voor open te staan.

In Balans zijn met jezelf

Als je geesten wilt zien, is het belangrijk dat je zelf geestelijk stabiel genoeg bent. Ben je rustig? In evenwicht? Dan is het goed. Maar als je onrustig bent, angstig, depressief, in de war of aan een psychiatrische aandoening lijdt, dan is het beter geen poging te wagen. Het is belangrijk om in je kracht te staan. Het waarnemen van geesten is alleen veilig voor geestelijk sterke mensen. Je wilt immers geen boze geest toelaten!

Respect voor de Geestenwereld

Je startpunt is altijd respect. Je hebt dat hopelijk voor alle levende mensen. Hetzelfde geldt voor geesten van overledenen. Een geest is geen kermisattractie. Het is geen onschuldig spelletje. Je intentie is dus belangrijk. En die intentie is liefdevol en respectvol. Verlies jezelf niet in gevaarlijke spelletjes als glaasje draaien!

Openstaan voor de Geestenwereld: Voorbereiding

Innerlijke rust is belangrijk voor je een poging waagt om geesten waar te nemen. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een eenvoudige meditatie. Adem diep in en uit (buikademhaling). Je ademt in via je neus en uit via je mond, terwijl je rustig ligt of zit. Verder raad ik je aan om minstens één kaars te branden en een zuiveringsolie te gebruiken, zoals Salie of Mirre.

Zelf gebruik ik Mirre olie van Jacob Hooy. Er zijn nog een paar goede merken, hieronder heb ik een paar persoonlijke aanbevelingen voor je. Er zijn ook nog andere merken beschikbaar, waar ik geen ervaring mee heb. Maar met de producten hieronder dus wel. Die kan ik je van harte aanbevelen.

Hoe kun je het beste Contact Maken met Geesten?

Zodra je rustig bent vraag je de geestenwereld liefdevol om contact. Stel je open voor diverse vormen van waarneming. Het is meestal niet zo dat er ineens een geestverschijning voor je neus staat. Dat gebeurt maar zelden. Meestal zie je geesten met je innerlijke oog. Net zoals in dromen gebeurt. Dat is de manier waarop geesten zich laten zien.

Het kan ook een gevoel zijn dat over je komt. Via je gevoel leggen geesten vaak contact. Afhankelijk van hoe goed jouw voelsnaren zijn ontwikkeld, zul je dit merken (of niet). Andere manieren waarop geesten zich laten waarnemen zijn: Via je gehoor (geluiden horen, stemmen, etc.), via je reuk (vaak een bloemengeur) en via het zien van onverklaarbare zaken als lichtflitsen, schaduwen, etc.

Je kunt ook een “wind” voelen. En heel soms zelfs een hand op je schouders. Geesten zien verloopt via innerlijke en uiterlijke zintuigen. Als je je ervoor opent, gaat er een nieuwe dimensie voor je open. Eentje van Liefde en bescherming. Een wereld van licht. Hou je verre van alles wat angstig en/of negatief voelt. Sluit je daarvoor af.

Heb jij ervaring met geesten zien?

Zou je het willen leren of ben je er bang voor? Geloof jij in een leven na de dood? Laat een reactie achter! Stel ook gerust al je vragen. Ik beantwoord ze graag voor je (als ik het antwoord weet natuurlijk). Geesten zien is een fascinerend onderwerp. Je raakt er niet over uitgepraat. Alvast bedankt voor het reageren!

PS: Wist je trouwens dat ik een artikel heb geschreven over contact met overledenen maken? Als je hier klikt ga je er meteen naartoe!


Is er leven na de dood? Bekijk mijn Vlog op YouTube!Bekijk mijn Video op Youtube: Leven na de dood: is er meer na dit leven? Hierin ga ik uitgebreid in op hoe het leven na de dood eruit ziet. Vergeet niet om de video te liken als je ervan hebt genoten!


 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Paranormaal » Geesten » Geesten Zien voor Beginners: is er Leven na de Dood?

 

Advertentie:
 


Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

194 Replies to “Geesten Zien voor Beginners: is er Leven na de Dood?”

 1. Beste, ik ben enorm gevoelig voor energie. Ik merk vaak dat er iemand is. Ik zou zo graag leren om contact te maken en dit mogelijk te gebruiken om andere te helpen. Kunt u me helpen mezelf te ontwikkelen zodat ik hiermee aan de slag kan. Ik ben vanaf klein af aan al anders dan de rest. Een dromer noemde ze mij. Ik hoorde dingen. Zag dingen. Maar werd voor gek verklaard… Ik heb het idee dat ik midden in een spirituele ontwaking zit en hoop dat ik hiermee verder kom. Graag hoor ik van u. Mvg Christian

 2. Goedenavond Anja
  Wat een fijn artikel om te lezen. Dit helpt. Heb wel een vraag: je zegt: als iets eng of niet goed voelt er dan van weg te keren. Soms heb ik ‘s nachts wanneer ik naar toilet moet, het gevoel dat er ‘iets’ is, maar het beangstigt mij dan zo erg dat ik niet weet hoe snel ik weer in bed wil liggen.
  Is dit uit angst voor het onbekende of is er dan iets ‘negatiefs’?

 3. Wat mensen als geesten zien ziet de medische wetenschap als schizofrenie. Ik heb gigantische last van 3 wezens die te dom voor woorden zijn, alsof ze rechtstreeks uit een opvang voor mensen met een flinke verstandelijke beperking komen. Geesten voegen niets toe, kunnen niets zinnigs vertellen en gaan alleen maar in op wat je jezelf voorspiegelt en weet. Geesten hebben geen progressief denkvermogen meer (of in mijn geval hoe dan ook nooit gehad). Een vriend van mij werkt met verstandelijk gehandicapten en dat is met wat ik ervaar een exacte match! Alleen maar schreeuwen en nutteloze geraaskal. Ik weet zeker dat de kans op contact met een intelligente mens niet bestaat, ooit iemand met ECHTE stemmen zonder psychoses, medicatie, verwardheid, suïcidale gedachten gezien!?? Ik niet. Dan zit je meteen in het zweefgedeelte waar geen pap van te maken valt. Ik ben ook bij paragnosten geweest en je kunt er uiteindelijk geen pap van maken. Nooit gehoord dat iemand met strubbelingen en levensvragen na paragnosten onzin succesvol is geworden in wat dan ook wat te linken is aan info van een paragnost. Een paragnost zal dat natuurlijk afschepen als het moet op je levenspad komen of ik zie positieve ontwikkelingen etc. Als iemand je werkelijk zou kunnen lezen, zou deze persoon dan niet met heldere oplossingen moeten kunnen komen? Natuurlijk wel! Ze weten het gewoon niet omdat succes volledig los staat van het gebazel wat zij te vertellen hebben. Nee, echt geesten of stemmen is hoe ik het na 20 jaar ervaring ervaar een ziekte.

  1. Hoi, nou ik ben intelligent, behoorlijk in balans, ook nuchter! En ik heb zoooooo veel te danken aan mijn begeleider naast me!
   Nee ik ben niet schizofreen of wat dan ook.
   Ik heb al wel iets van 15 jaar wat aan mijn begeleider, en ik ben nogal van de bewijzen want ook wetenschap is voor mij belangrijk en waar, maar ik ben dus een voorbeeld van heel veel gelerrd, puzzelstukjes op zn plek in mijn leven, en bewijs door middel van voorspellingen die soms jaren maar soms ook weken later letterlijk!! Uitkomen.

 4. Hoi, mijn zoontje van 9 ziet al maanden een schaduw op de muur. In 1e instantie dacht ik dat is de schaduw van de lamp, maar ik begin toch te denken dat het iets anders is als gewoon een schaduw. Sinds hij dit ziet heeft hij weinig energie is hij erg emotioneel en op het moment durft hij ook niet meer op zijn kamer te slapen. Ik heb samen met hem geprobeerd het weg te sturen door te vragen of het alsjeblieft wil gaan dit heeft hij overigens zelf gedaan. Hij werd op dat moment heel erg misselijk en kreeg hele erge buikpijn. Heb je voor mij nog tips want hij vind het zelf niet prettig.

 5. Ik heb vroeger veel contact gehad met overledenen die mij van alles wilden laten zien en mijn onbewuste uit me lichaam treden maar de laatste jaren heb ik niks meer meegemaakt of gemerkt en ik snap niet goed hoe dat kan eerst voelde en zag ik alles ook kwade geesten maar die kon ik zelf afweren en blokkeren en sinds ik een keer een hele kwade geest heb geblokkeerd is alles weg gegaan ook het contact met de goederen kom ik er niet meer in en krijg ik helemaal geen contact meer met de boven wereld

 6. Hallo,

  Ik zou heel graag contact willen maken met een overleden vriend. Ik heb het nu al een paar keer geprobeerd, het enige wat ik voel is druk op mijn lichaam. Stel ik me genoeg open? Doe ik iets verkeerd? Ik wil het zo graag leren.

 7. Hey Anja,
  Eerst en vooral wil ik zeggen dat je artikel heel boeiend is om te lezen en dat je anderen hierbij wil helpen.
  hierbij heb ik ook iets geleerd. ik dacht ik zal mijn verhaal ook eens doen.
  toen ik 6 jaar was heb ik dingen aangevoeld, zoals ruimtes die kouder zijn dan dat ze moeten zijn, een windje aanvoelen, of iemand die me aankeek terwijl ik sliep of me aanraakte. Toen ik op mijn 12de een computer had ben ik dit gaan opzoeken, het bleek dat ik heldervoelend was. maar mijn gave heeft echter zich nog verder ontwikkeld toen ik 14 jaar was heb ik mijn overleden grootmoeder gezien, ik was aan het wandelen naar school toen ze me passeerde, ze glimlachte naar me en had de parfum op die ze altijd droeg, toen ik omdraaide was ze verdwenen, heb dit nooit gezegd tegen andere mensen bang dat ze me ermee gingen uitlachen, na dat ik ze heb gezien heb ik veel schaduwen gezien, een paar in de slaapkamer en overal waar ik kom. Op momenten als ik thuis ben gebeuren er onverklaarbare dingen, een radio die zacht staat wordt opeens op het allerhoogste volume gezet terwijl niemand in die kamer is, een kraan die opeens aan het lopen is tot een kledingkast die al zijn deuren opeens open staat tot voetstappen op de trap alsof iemand naar boven aan het gaan is en etc..
  ik was toen ik jong was vrij bang, maar nu ben ik hier niet meer bang voor.
  ik besef wel dat ik op vrij jonge leeftijd 4 gave heb ontwikkeld: heldervoelend, helderhorend, helderziend en helderruikend. ik weet niet of dat het hierdoor komt misschien kun je me hier in helpen of bevestigen maar ik ben hoogsensitief, is het daarmee dat ik hier gevoeliger aan ben ?

 8. Vroeger als kind praatte ik wel eens met personen die er niet meer waren. Ik werd dan wakker en begon de gillen omdat ik overleden personen zag. Later ging ik wel eens met ze in een kring zitten en dan gingen we gezellig praten, dat eerste kan ik mij niet goed meer herinneren, dat heb ik ooit van mijn moeder gehoord. Wat ik wel weet is dat ik het nooit als eng heb ervaren. Ik had zelfs een vriendinnetje gemaakt die mij op een dag haar naam vertelde die ik mij nog wel kan herinneren. Ook had (heb) ik een soort van helende en voorzienende gaven en voel(de) ik mensen en energieën aan. Mijn moeder en ik zijn een keer naar een paranormaalbegaafd persoon geweest die mij heeft geholpen er vanaf te komen onder andere door middel van salie. Sindsdien heb ik nooit meer geesten of dergelijken gezien. Laatst dacht ik ineens weer terug aan deze tijd en ben gaan googelen waardoor ik op deze site kwam. Ik vind het belangrijk om mezelf hier in te verdiepen aangezien het een deel van mijn jeugd is geweest. (Ik vind het moeilijk om te omschrijven wat ik allemaal heb gezien of gevoeld, ik was nog jong en heb geen verdere kennis van spiritualiteit.) Nu ik 18 jaar ben vind ik deze gave die ik bezit toch heel bijzonder en wil er meer van te weten komen.

 9. Als ik ‘s-nachts in bed lig voel ik na een tijdje druk op mijn benen en voeten. Daarna verdwijnt het weer. Het is op meerdere plekken tegelijk. Het is al jaren aan de gang en is ook met mij “meeverhuisd” toen ik ergens anders ging wonen. Het voelt prettig en vertrouwd aan maar ben benieuwd wat het is!

 10. Ik heb wel twee witte schaduw gezien natuurlijk niet achter elkaar wel verspreid over de jaren wat is de betekenis wat een witte schim / schaduw?? Ook heb ik een zwarte schim/schaduw gezien maar ik weet heel zeker dat die zwarte schaduw mijn man was hij raakte mij kin aan en mijn neus toen ging hij op de bank zitten en zwaaide naar mij het voelde niet koud aan
  Toen ik 7 was kwam ik op de logeerkamer van mijn oma en het leek net alsof iemand tegen mijn borst Duwde het voelde een soort van mensen bot wat wil dit zeggen ? help mij alsjeblieft

 11. Wij wonen in het bos. Plaats naam Holthe 24 9411 TN Beilen. Mijn moeder stond bij het raam een keek of ik er al aan kwam met de fiets. Maar ze zacht mij op het park lopen in een tijd van 4 seconden. Ongeveer 2 uur later zag ze mij aankomen op de fiets. Ik denk dat mijn moeder geesten van nog levende mensen ziet. Kun je mij daar meer uitleg over geven?
  Dit is mijn E mail adres: bosd200@gmail.com

 12. Ik heb een keer gedroomd over een eng graf in het bos. Toen hoorde ik iets door de kamer heen rollen en ik hoorde iets van de kast af vallen. Ik zat recht op in het
  En voelde kort daarna een koud windtje en ik kreeg kippenvel. Zou er bij mij een geest zijn geweest. Ik weet het zelf niet zeker. Toen ik zochtens in de kamer kwam lag mijn kookwekker op de grond en die lag in de kamer. Deze waarneming is super scary.

 13. Ik zie heel vaak lichtflitsen in m’n oog en ik heb nooit epilepsie gehad en heb het ook nog steeds niet en ik hoor ook soms onvoorklaarbare geluiden is dit een geest en is het een goeie of slechte ?

  1. Hoi lieve Jay,

   Er kunnen allerlei redenen zijn voor het zien van lichtflitsen en/of het horen van geluiden. Ik kan het je zo niet zeggen wat het bij jou is, daarvoor heb ik te weinig informatie. Geesten laten zich zelden op deze manier zien hoor. Maar het kan wel. Of het een goede is of eentje met minder goede bedoelingen, is iets wat je zelf kunt voelen. Als het rustig en kalm voelt is er niets aan de hand. Voel je je angstig en/of onrustig zonder andere verklaring dan kan het gaan om een negatieve entiteit. Maar nogmaals: er zijn vele andere verklaringen voor wat jij ervaart.

   Veel Liefs,

   Anja

 14. hallo, ik heb laatst een droom gehad over mijn overleden oma. het was wel een rare droom. eerst zag ik oma gewoon en toen ging ik naar haar toe en vroeg ik iets of zei ik iets en daarna veranderde mijn oma naar een demon. zou die droom iets betekenen?

  1. Beste Anja,
   Mijn grootvader is een half jaar geleden overleden. Ik lijdt nu al een jaar of 2 met een eetstoornis en het laatste jaar is het erger geworden. Hij is heel onverwacht gestorven en weet dus niet dat ik heel hard aan het vechten ben om beter te worden. Ik voel mij heel schuldig over het feit dat hij is gestorven met het gedacht dat het niet goed met mij gaat.
   Ik zou daarom eens met hem contact willen leggen maar nu lees ik dat ke dat beter niet kan doen als je aan een mentale ziekte lijdt . Zijn er misschien nog andere manieren om hem toch nog eens te spreken/zien en kan ik dan ook enkel hem zien of zou het kunnen dat ik dan vele meer geesten zie voorbij komen .
   Veel liefs

   1. Hoi lieve Charlotte,

    Je grootvader weet absoluut dat je heel hard aan het vechten bent voor je herstel. Hij ziet het nu waarschijnlijk veel beter dan toen hij nog in een lichaam leefde. Je kunt altijd met hem praten, gewoon op jouw manier. Het kan hardop of in gedachten, je kunt zelfs schrijven. Weet dat het aankomt, dat hij het kan oppikken. Of je antwoord krijgt kan niemand garanderen. En vaak zijn de antwoorden veel subtieler dan het beeld dat de meeste hebben bij “geesten zien”. Het kan een gevoel zijn, een droom, een ingeving die je krijgt, of je hoort zijn stem gewoon in je hoofd. Dat zijn maar wat voorbeelden. Er zijn nog veel meer manieren. Dus praat vooral met hem! En weet dat hij alles meekrijgt over hoe het nu met je gaat.

    Veel Liefs,

    Anja

  2. Onlangs zat ik op een camping en het was donker buiten en ik zat binnen en keek naar buiten .en ik zag een schaduw een gezicht voorbij gaan en ik kreeg het plots ijs en ijs koud alsof hij door mij wandelde heel koud volgende avond ging ik buiten zitten wou contact maken maar niets meer gezien

  1. Hoi lieve Nick,

   Ja hoor, je reacties komen aan, alleen modereer ik ze voor ze zichtbaar zijn voor iedereen. Dat is om te voorkomen dat mensen gaan spammen etc.

   Fijne dag nog en nogmaals veel Liefs!

   Anja

 15. Hey Anja,

  Allereerst mooi artikel heb je geschreven. En fijn om te zien dat je na 5 jaar nog steeds reageert.

  Maar Hoe zit het me de leeftijd van een geest ? Stel dat ik nu sterf op men 28ste. Is mijn bewustzijn in het hiernamaals nog voor altijd dezelfde leeftijd ? Zelf heb ik nog nooit in contact gestaan met geesten(denk ik). Een vriendin van mij al wel meerdere keren. Ik geloofde er nooit in tot ik me er in ging verdiepen forums zoals deze begon te lezen. Het is allemaal moeilijk te vatten.. ik hoop dat er iets na dit leven is. Het iddee dat er niets is na dit leven maakt me enorm angstig dat ik amper nog kan functioneren in het dagelijkse leven. En het leven als zinloos aanschouw.

  Lieve groetjes,
  Nick

 16. Hey Anja,

  Allereerst mooi artikel heb je geschreven. En fijn om te zien dat je na 5 jaar nog steeds reageert.

  Maar Hoe zit het me de leeftijd van een geest ? Stel dat ik nu sterf op men 28ste. Is mijn bewustzijn in het hiernamaals nog voor altijd dezelfde leeftijd ? Zelf heb ik nog nooit in contact gestaan met geesten(denk ik). Een vriendin van mij al wel meerdere keren. Ik geloofde er nooit in tot ik me er in ging verdiepen forums zoals deze begon te lezen. Het is allemaal moeilijk te vatten.. ik hoop dat er iets na dit leven is. Het iddee dat er niets is na dit leven maakt me enorm angstig dat ik amper nog kan functioneren in het dagelijkse leven. En het leven als zinloos aanschouw. 🙁

  Lieve groetjes,
  Nick

 17. Hey Anja,

  Hoe zit het me de leeftijd van een geest ? Stel dat ik nu sterf op men 28ste. Is mijn bewustzijn in het hiernamaals nog voor altijd dezelfde leeftijd ? Zelf heb ik nog nooit in contact gestaan met geesten(denk ik). Een vriendin van mij al wel meerdere keren. Ik geloofde er nooit in tot ik me er in ging verdiepen forums zoals deze begon te lezen. Het is allemaal moeilijk te vatten.. ik hoop dat er iets na dit leven is. Het iddee dat er niets is na dit leven maakt me enorm angstig dat ik amper nog kan functioneren in het dagelijkse leven. En het leven als zinloos aanschouw. 🙁

  Lieve groetjes,
  Nick

  1. Hoi lieve Nick,

   De leeftijd waarop je sterft heeft niets met de eeuwige jij te maken. Je lichaam is dan in jouw voorbeeld 28 jaar. Maar jij bent niet je lichaam. Jij bent een eeuwig bewustzijn/een eeuwige ziel en die is tijdloos. In het leven na je fysieke bestaan in je lichaam, zijn geen leeftijden, daar bestaat geen tijd, alleen maar eeuwigheid.

   Zelf ben ik er 100% van overtuigd dat er na dit leven in ons ruimtepakkie (ons lichaam) eeuwig leven is. Daar twijfel ik geen moment aan. Mijn tip voor jou is om in ieder geval zoveel mogelijk in het NU te leven, dus je niet druk te maken over wat er in het verleden is gebeurd en ook niet in de toekomst. Ga gewoon heerlijk op in je nu moment, dus in de dingen waar je op dat moment mee bezig bent. Als je dat doet dan is er helemaal geen angst voor de dood, want dat is in de toekomst. Zo wordt je dagelijkse leven een stuk prettiger en rustiger.

   Veel Liefs,

   Anja

 18. Beste,

  Laatst was de dag dat mijn oom precies 10 jaar geleden overleden is. Het was een gevoelige dag en heb veel aan hem gedacht. Toen ik ging slapen savonds voelde ik wat aanwezigheid en toen ik wakker werd had ik levensecht over hem gedroomd alsof hij voor me stond en zei dat hij me miste. Is dit toeval of heeft hij contact proberen te leggen met me? Ik zou ook graag contact met hem willen hebben.

  1. Hoi D, Al hoewel het wat lastig is om uit je woorden op te maken of het echt je overleden oom is geweest, denk ik dat je je gevoel mag volgen. Je hebt zijn aanwezigheid gevoeld toch? En dan was er ook nog een droom over hem die levensecht was… Zelf geloof ik niet zo in toeval. Dus je kunt er van uit gaan dat hij het is geweest. Ik hoop voor jou dat je contact kunt blijven maken op deze manier.

    1. Ja hoor Nick, je kunt nog altijd reageren en ik heb jouw berichten ook al beantwoord. Stel gerust je vragen. Je reacties/berichten zijn niet direct zichtbaar omdat ik ze eerst moet goedkeuren. De ene keer is dat sneller dan de andere keer, afhankelijk van wanneer ik check op nieuwe reacties. En je krijgt altijd persoonlijk antwoord. Dus kom maar op met je vragen en onzekerheden. Die zijn er om verhelderd te worden.

     Veel Liefs,

     Anja

 19. Ik weet dat er geesten zijn en 3 zitten er altijd in mijn buurt (Zijn de goede zijn een soort bescherm engelen). Maar soms heb ik gevoel dat er ook andere geesten zijn die contact willen maar ik weet niet wie dat zijn. Zelf voel ik ze, hoor ik ze en zie ik afentoe schaduwen. Wel vind ik het lastig bedoelingen te achterhalen. En als ik ze wil helpen of vragen wat er is wordt het vaak ijs koud of erg warm.

  1. Hoi Romy,

   Je kunt zo’n entiteit/geest vragen of hij/zij vanuit het licht komt. Hier moeten ze antwoord op geven. Volg ook echt je gevoel, dat is erg belangrijk. Als het niet fijn aanvoelt voor jou, dan kun je ze gewoon wegsturen hoor! Niet iedere geest heeft een bedoeling die iets met jou te maken heeft. Sommigen “wandelen een beetje rond”.

 20. Hoi, kunt u mij vertellen hoe ik mijzelf weer kan leren om geesten te gaan zien want ik kon het vroeger maar ben het verkeerd dus kunt u het uitleggen. En wilt u dit in kindertaal uitleggen want anders snap ik het niet. Ik ben wel 18 hoor.
  Groetjes Myrthe Heuvink

  1. Hoi Myrthe, Als je 18 bent, dan snap je als het goed is de inhoud van dit artikel, en daar staat alles in. Ik laat mijn werk regelmatig lezen door 13 en 14 jarigen en die snappen het prima wat er staat. Als je er vragen over hebt/verduidelijking wilt, dan hoor ik graag van je!

 21. hallo Anja

  Ik ben Rani vorig jaar stierf mijn opa omdat hij kanker had maar stierf aan een hartaderbreuk.
  een maand later stierf mijn tante aan een ongeluk met haar paramoter.
  Een tijdje later zat ik op mijn bed te wenen en plots voelde ik iets warm op me ik was geschrokken en ben naar beneden geweest mijn ouders geloofde me niet dus liet ik het ook met gerust maar dan nu een jaar later ging ik slapen en zag ik iemand in de kamer staan ik kon met haar praten en zij waarom ze hier was zij zei dat ik mijn grootste wens moest zeggen tegen haar dat zij dat kon vervullen ik zei dat ik heel graag mijn opa nog eens wou zien en zij zei dat ze dat voor elkaar zou brengen maar ik moet allerlei dingen doen 1st was het nog oké maar nu begint het wel wat heftig te worden. Ik heb een paar jaren een ketting gekregen van mijn mama tegen boze geesten dus dacht ik ik doe die aan messchien helpt het maar ik blijf ze zien dus dacht ik het is geen boze geest. Mijn vriendin Laura is erachter gekomen om te vragen waarom ik die ketting niet durf af te doen dus heb ik haar alles vertelt ze zegt dat ik ook moet opletten messchien wou die geest me zeggen dat ik zelfmoord moet plegen en dan mijn opa zou kunnen zien, maar dat geloof ik niet. Ook heb ik eens een opdracht gekregen van die geest dat ik 2 zwarte stippen op mijn nek moest plaatsen voor ik moest slapen, ik begrijp het ook niet zo echt wat ze daarmee bedoeld dus hoop ik dat jij mij verder kan helpen ? Ik heb ook gekeken op verschillende sites hoe je iemand kan oproepen in je droom maar dat helpt bij mij niet ik hoop vooral dat ze snel weg gaat en ze nooit meer terug keert .

  groetjes
  Rani

 22. Hoi,
  Ik weet niet of iemand hier nog op kijkt maar ik hoop op een reactie. Ik denk dat er iemand in mijn slaapkamer is, al voel ik de aanwezigheid niet en het gevoel dat ik bekeken word voel ik ook niet, en dat voel ik normaal wel (toen ik kind was voelde ik dit wel). Als ik bijna slaap dan gebeurt er iets waardoor ik wakker word, laatst viel er een kledingstuk van mijn stoel af, en dat kan echt niet zomaar. (Het ligt daar altijd en nooit is het gevallen) Voordat dit gebeurde voelde ik kou op mijn wang, daar werd ik wakker van maar ik deed mijn deken over mijn gezicht. Maar als dit gebeurt is dan gebeurt er daarna niks meer, behalve het feit dat ik dan niet meer kan slapen vanwege mijn angst. Maar ik wil wel weten wat het is, kan iemand helpen?

  Groetjes Thirza

 23. Hallo! Mijn Paranormale Gaven Zijn de laatste Tijd eigenlijk best wel heel erg snel versterkt en heb ook net me Kundalini Ontwaking etc gehad. Nu zit ik dus opeens de hele tijd te “staren” Naar het huis van de buren, omdat ik daar een licht zie branden en daarvoor de hele tijd Schaduwen Lijken Te verschijnen. Eerst was ik bang maar al heel snel zei ik dat ik nu helemaal niet meer bang ben (vroeger was ik dat) Maar nu vind ik het allemaal niet meer zo spannend. Dus ik zie een Soort van Zwart Schaduw (met Gezicht, of een hand bewegen) En ik vraag mij dus heel erg af of ik dit zit te verbeelden, want stel misschien zie ik wel gewoon een mens en geen overleden persoon (want eerlijk gezegd was dit dan de eerste die ik mij kan herinneren) Want ik blijf de hele tijd staren en kijken en ik zeg dat ik niet bang ben en dan verschijnt het weer. Maar nu zag ik net dus echt een “Mannelijk”Figuur met een beetje lang haar die aan het schilderen is. Toen dacht ik : Oh het is gewoon een mens, wat ik zie. Maar nu Twijfel ik dus, kunnen Geesten ook Verschijnen Bijna Als Mensen?! Of Was dit gewoon Echt Me Buurman, Misschien? 😛

  1. Een geest kan alle vormen aannemen en zal er altijd voor kiezen om die vorm aan te nemen, die voor jou het meest logisch is en het beste te begrijpen is.

 24. Dag Anja en lezers,
  Ik ben op zoek naar iemand die (regelmatig) geesten ziet en/of met hen kan communiceren en die zijn of haar ervaringen met mij wil delen. Ik heb het zelf nooit meegemaakt, maar ben wel erg benieuwd naar mensen die hier bijzondere ervaringen mee hebben gehad.
  Vriendelijke groeten

 25. Hey Anja, Het is een heel verhaal maar ga het toch schrijven. Toen ik kind was ben ik ooit wakker geworden omdat ik het gevoel had dat ik bekeken werd. Toen ik mijn ogen opendeed zag ik een vrouwelijke verschijning in een hoek van mijn kamer in helder wit licht gehuld. Haar gezicht kon ik niet echt zien maar ze was gekleed in een kleed lichtblauw met wit. ze zei niets maar lachte vriendelijk naar me. Ik was angstig en heb een paar dagen erna mijn bed verhuisd. Paar dagen later ga ik gaan slapen en moest er terug uit omdat ik nog moest gaan plassen maar kon niet uit bed, mijn bed was rondomrond omgeven door joodse kandelaars in metaal want het voelde enorm koud aan. Mijn moeder zei dat ik moest gedroomd hebben want dat het niet kon. ik WEET dat ik wakker was. Jaren later kwam mijn zoontje van 2 de kamer al huilend binnen en zei altijd maar dat er een wolk in zijn kamer zat. Een tijdje later dacht ik dat ik een hartinfarct kreeg tot mijn moeder belde met de mededeling dat mijn oma een hartinfarct gekregen had. Ik voelde wanneer mijn man hoofdpijn had. Een tijdje later ging ik voor een week op vakantie met mijn moeder en ik wou de kaarten laten leggen. Toen de vakantie er bijna op zat heb ik die man eindelijk te pakken gekregen en het eerste wat hij zei was ‘ja nu moet ik wel’, ik begreep niet wat hij bedoelde en hij zei me dat hij angst van me had en dat ik niet besefte hoeveel macht ik eigenlijk had. Hij vertelde me ook dat ik mijn gaven moest gebruiken omdat ik anders zwaar ziek zou worden. Volgens hem kon ik mensen genezen. Hij vertelde me ook dat ik ging scheiden (dat was nu niet echt een verassing) . Kort na thuiskomst ben ik naar een paranormale beurs gegaan en heb ik me laten testen op de gaven die ik zou hebben. Na 1 min zei die man tegen me ‘zou jij niet beter op mijn plek plaatsnemen’. Kort hierop ben ik bij mijn man weggegaan en bij mijn moeder ingetrokken. Mijn zoontje van 3 kwam op een morgen beneden en zei tegen me dat hij gespeeld had op de kamer met een meneer die hem gezegd had dat hij voor me moest zorgen. Toen ik vroeg of hij gevraagd had hoe die meneer noemde zei hij de naam van mijn grootvader die jaren voor zijn geboorte gestorven was ( ik noemde hem va, dus hij kon die naam niet weten). Heb dit verhaal verteld aan een kennis van mij en hij vroeg me om de uitslag van mijn test die ik laten doen had te laten zien en hij schrok zich rot, niet alleen van de scores maar ook van de naam van de persoon die de test gedaan had. Blijkbaar deed die man dit soort zaken al jaren niet meer. Ben later hertrouwd en heb een horecazaak samen met mijn man. Heb een tijdje iemand in dienst gehad die hetzelfde zag als ik, nl flitsen die voorbij gaan in onze ooghoek. Bizarre dingen gebeuren hier ook regelmatig, spullen die verdwijnen en soms na maanden ineens terug opduiken op een andere plaats (niet altijd komt het terug). Heb ondertussen reumatoide artritis in een hele hoge graad en nu heb ik dus echt het gevoel dat ik hier iets moet mee doen maar heb geen flauw benul wat of hoe eraan te beginnen. Ben eigenlijk op zoek naar hulp om me wegwijs te maken want voel het zelf niet aan alsof ik al die gaven bezit. Met vriendelijke groeten, Arianne

 26. Hey anja ik weet niet of mijn vraag nog beantwoord kan worden maar hier is mijn vraag : Je zegt nu wel allemaal wat voor geesten er zijn , dat mensen ze kunnen zien , dat ze contact met jou leggen, maar ik wil graag weten hoe ik contact met hen leg! ik ben zelf volgensmij ook wel spiritueel , ik kan aura’s zien en mensen healen ik heb zelfs een violette grondkleur. Als u mijn bericht ziet zou u dan alsjeblieft kunnen antwoorden via mijn e-mail, mijn mail is charissa2019@hotmail.com Ik hoop dat u antwoord

  1. Hoi lieve Charissa, Alles wat je nodig hebt om te weten staat in dit artikel en ook in dit artikel: Contact met Overledenen maken Ik beantwoord geen reacties via email, daarvoor krijg ik te veel reacties van mensen die dat ook willen. Helaas bezit ik geen tien paar handen en ogen om dat allemaal te kunnen bolwerken. Hopelijk begrijp je dat en bereikt mijn reactie jou alsnog.

 27. Ik ben 11 jaar oud,Soms ben ik bang voor geesten maar zijn in je geesten goede of slechte in je huis?(ik heb respect voor geesten) en ik wil een keer me opa die ik niet echt heb gekend zien. is dit mogelijk?

 28. Ha Anja,

  Ik heb mijn overleden overgroot oma gezien in mijn droom. Een jaar terug. Het was een prachtige droom. Sinds ik bij een healer zit, voel ik haar. Bij mijn healer voelde ik haar voor het eerst. Ik had een heftige ( wat wij nog niet wisten) sessie die dag. Mijn oor kreeg een gekke soort druk/suis. Toen vertelde mijn healer dat er iemand was, en ik voelde dat het oma was en ze zei dat het klopte. Tijdens de sessie heeft mijn oma ( en blijkbaar nog veel meer overledenen, die ik zelf niet voelde maar mijn healer wel ) mijn healer heel erg geholpen. Ik voelde haar aanwezigheid heel sterk. Sinds dien heb ik het nog een aantal keer gehad. Ik vind het heel fijn. Ik vind het dol fijn om haar te voelen. Te weten dat ze er is. Ik wil haar graag vaker voelen, omdat ik dat fijn vind. Maar ik wil mij niet opdringen. Hoe laat ik dat weten? Dat ik graag haar bij mij wil hebben, haar voelen. Maar zonder dat ik mij wil opdringen. Hoe weet ze dat ik dat wil? Hoe kan ik haar vragen om te komen, zonder dat ik haar stoor? Ik zou zo graag met haar willen / kunnen communiceren, dingen vragen waar ik mee zit/ wil weten. Of kan dat niet?

  Ik hou van haar, heel erg veel. Ze is mijn aller liefste overgroot oma en ik had een goede band met haar.

  1. Ook ben ik best gevoelig. Dat zei mijn Healer ook gelijk. Ik had het zelf niet zo erg door. Nu ik er bewust van ben wel. ook ik voelde ik niet alleen mijn oma,
   Ik heb ook mijn opa gevoeld ( en gezien toen ik klein was zegt mijn moeder ) Ook hebben mama en ik de aanwezigheid gevoelt ( vaker ) van de overleden beste vriendin van mijn moeder, genaamd Anja, zij was ook gek op mij en ik op haar.

   mijn overgroot oma heeft ook altijd gezegt dat ik gevoelig zou zijn. Mijn hele familie is gevoelig. Mijn mama ziet geesten, mijn oma F ( ik zet haar letter er voor, voor de duidelijkheid. de moeder van mijn moeder, zij leeft nog ) ook. Maar zij wist b.v dat zij nooit langer 25 jaar getrouwd zou zijn. ( mijn opa overleed op vroege leeftijd) etc. Mijn familie is van Indonesische afkomst. Ook zou ik mijn overgroot oma graag willen zien, maar ook weer niet. Ik denk dat ik er nog te angstig voor ben. Hoe weet ik wanneer ik daar klaar voor ben?

   Groetjes

   1. Hoi lieve Larissa, je weet of je er klaar voor bent als je niet meer twijfelt. Nu twijfel je, of dat angst is voor het onbekende (wat niet zo onbekend is hoor, maar je bent het vergeten) of iets anders. Volg altijd je gevoel. Je weet dat je er klaar voor bent, als het rustig voelt, als het echt als een krachtige Ja voelt. Eerder niet. En zodra je er klaar voor bent, dan zullen er ook dingen aan je verschijnen, op een manier die niet eng is. Succes!

 29. Goede avond,
  2 avonden geleden heb ik contact gehad met een overleden dierbare..Ik weet aan alles dat dit echt was ik zag een soort mist kreeg het kokend heet en me hart ging tekeer… Ik heb toen me canada een video gemaakt en hij roept me naam.. Maar nu probeer ik het weer omdat ik voel dat hij contact zoekt..Maar het lukt me niet. Hoe nu verder?u mag mij pb sturen alvast bedankt

 30. Lieve Anja,

  Sinds ik klein ben heb ik last gehad van nachtmerries . Volgens mijn ouders moesten zij mij onder de douche plaatsen om mij wakker te krijgen, Ik rende en gilde door het huis. Ben zelfs 1 keer van de trap afgesprongen omdat er enge schaduwen in mijn slaap voorkwamen waar ik erg bang voor was. ( vertelde ik na mijn ontwaking kort en daarna wist ik al snel niets meer) mijn ouders die geloven in de islam en zijn toen der tijd naar iemand toe gegaan ,kreeg toen kruiden dranken en veel koran teksten over mij heen waardoor ik nooit meer last heb gehad van nachtmerries. (Gelukkig)

  Een paar jaar later overleeld mijn opa en ging ik elk jaar bij zijn sterf dag naar zijn graf. En vertelde ik mijn ouders dat ik mensen kon zien bij hun graven. Mijn ouders lachte dit weg en door hun geloofde ik dat ik mij inbeelden.

  Nu ben ik inmiddels 23 jaar en heb ik sinds kort een persoon gezien door de witte vitrage achteraf bleek dit een cliënt te zijn van mijn moeder die net overleden was. Haar wens was om ons huis en onder andere mij te zien. Gelukkig voelde ik mij hier prettig bij en keek ik naar haar en lachte ik. Dit voelde zo fijn zo gek. Daarna verdween ze ook weer. Verder heb ik ook dingen gezien wat mij een heel eng en naar gevoel geven. Ik heb weleens een foto gemaakt in de spiegel en zag ik een gezicht daarop niemand geloofde mij ondanks ze een gezicht zagen en zeiden dat gewoon mijn eigen gezicht was maar ik had geen flits gebruikt. Ook zag ik na werk tijd toen ik mijn tas vergeten was een persoon staat in de keuken die er niet was. en voel ik af en toe in ruimtes dat er iemand is en mij aanstaart.

  Ik vindt dit erg spannend en om eerlijk te zijn en heel eng..

  ook sliep ik bij een vriendin en werd ik snachts wakker en zag ik haar ietjes omhoog zweven. ik was doods bang en draaide mij om. Ik hoorde Dat ze doorhad dat ik keek en toen viel ze neer. En hoorde ik haar om draaien en lachten ze maar niet op haar manier maar heel eng.

  Ik heb toen mijn ogen stijf dicht gedaan en gevraagd om weg te gaan. Ik viel uiteindelijk in slaap en het was niet meer gebeurd. Heb dit mijn vriendin niet verteld want ben bang voor haar reactie

  Ik hoop dat jij mij hiermee kan helpen.

  Voel mij niet op mijn gemak!

  Groetjes,

  1. Hoi lieve Anoniem,

   Stel gerust je vragen, want ik weet nu niet zo goed, waar ik je mee zou kunnen helpen. Het is in ieder heel moedig van je om je ervaringen te delen. Dank je wel voor je vertrouwen! Weet dat angst niet nodig is, er is niets om bang voor te hoeven zijn. Dus haal diep adem en zeg tegen jezelf: “Ik ben veilig en alles is goed in mijn wereld, ik ben veilig en beschermd en trek alleen positieve energie aan, ik open me voor licht, ik voel rust, ik ben kalm, ik ben liefdevol, alles is okay”.

 31. Hallo anja,
  Ik ben op mijn 17 jaar onverwacht zwanger geworden.
  Ik ben het kindje helaas verloren en ik heb er nooit afscheid van kunnen nemen en ik weet er helemaal niks over.
  Nu ik mama ben van 2 gezonde kindjes zou ik graag meer willen weten over mijn eerste kindje.
  Maar hoe kan ik hier aan beginnen.
  Dankjewel alvast voor jou hulp.

 32. Hoi , ik zag vannacht toen ik wakker werd een schaduw van een ouder mannelijk persoon naast mijn zetel staan , ik schrok zo hard dat ik mijn ogen toe dee en dacht dat het niet echt Was maar toen ik mijn ogen openende was die schaduw er nog steeds , dan ben ik maar tegen mijn vriend aangekropen en zag ik dat de schaduw wegtrok en ineens op een andere plek in mijn living was , het leek alsof de schaduw iets nam van de plek waar mijn salontafel staat en dan dacht ik dat die persoon ook naar mij keek dus heb ik snel mijn ogen terug gesloten , even later heb ik het licht aangedaan en zo verder geslapen , ik was erg geschrokken , wat moet ik hiermee doen en hoe komt het dat ik dit waarneem ? Ik wil hier ook niet bang voor zijn , Hopelijk kan je helpen , vele grtjs

 33. Beste Anja,
  U spreekt over een ‘bewustzijn’, . Ik vraag mij af hoe het zit met heel jonge kinderen die overlijden en dus nog geen bewustzijn hebben ontwikkeld. Wat gebeurt er met deze kinderen?

  1. Hoi lieve Alex, je bewustzijn is de totale jij, dat heeft niets met je huidige lichaam te maken, al heeft dat ook een stukje fysiek bewustzijn. Maar dat is niet wat ik bedoel. Met “Bewustzijn” bedoel ik je totale, eeuwige bewustzijn. En je bent er altijd al geweest en je zult er altijd zijn. Dus je hebt een eeuwigheid aan bewustzijn, dat je met je meedraagt. Dat stukje uit dit eeuwige bewustzijn dat nu in jouw lichaam woont en een fysieke ervaring heeft, is een piepklein deel van de totale jij. En dat geldt dus ook voor kinderen. Ze hebben een klein lichaam, maar een eeuwig bewustzijn.

 34. Hoi Anja
  Ik heb het gevoel dat er geesten om me heen hangen en rond om het huis nu heb ik dat alleen niet thuis maar eigenlijk overal waar ik kom mijn vrouw is bank dat er iets mis is omdat ik de laatste tijd meer mankeer ik nu al voor een maand in een rolstoel zit ik wel in therapie ben maar er geen vooruitgang in kom en ben pas 32 heb wel eens via gratis apps voor ghostfinders gezocht maar dat is allemaal nep heb ik in de gate en toch voel ik steeds wat om me heen op dit moment ook dan krijg ik het ijskoud en dan weer kokend heet geen koorts ofzo dus dat is vreemd ik zou hier graag mee om willen gaan maar weet niet hoe

  1. Hoi lieve Pascal,

   Wat vervelend zeg! Nu is het alleen niet mogelijk om diep in te gaan op je situatie naar aanleiding van een kort bericht. Ik ken je niet en ken je situatie niet. Als je zou willen mag je contact met me opnemen via deze link en dan kunnen we een keer op Skype de diepte in (gratis): Contact

 35. Hallo anja, ik heb een helle goede vriend van mij verloren… en wil heel graag contact met hem maken. Heb zelf geen paranormalen gevoelens maar sta er wel voor open. Hoe zou ik dit het best kunnen doen?

 36. Hey anja van kinds avaan zie ik soms rode ogen mn vriendin in die tijd zij dat da slegte geesten waren in verloop van tijd van mn 15 16 jaar begin ik meer te zien te voelen en horen, ze hebben al met 20 man in mn kamer gezeten op de plank van mn rol stond zelfs help daarna was er een hand op mn borst waardoor ik amper lucht kreeg werd bang en riep snel op mn moeder het moment dat t licht aan ging was alles en iedereen weg was opgelucht kon eindelijk terug ademen maar oo mn 17de werd alles wat erger kreeg blauw plekken en stond vol scharen die uit t nix kwamen vooral na t douche of ask alleen in de badkamer was ben dan na een vriendin van mn mama gegaan een witte heks zij heeft een pentagram late zegenen zodat ze nix meer konden doen ze namen bezit van me en zorgde dak ruzie kreeg met mn vriend toen maar op een moment bezat ze mn vriend ze wou ni met me praten alleen as ik mn pentagram af deed en dat deed ik om hem te beschermen ze was jaloers op onze goede band ze had altijd ruzie met haar vriend en kon er niet tege da wij zo goed overeen kwamen we hebben gepraat en ze is met haar vriend naar het licht gegaan na ons gesprek voelde ik een hand op mn arm kvoelde rust en blijheid en khoorde een dankje heel blij. Draag nu een speciale steen want ze zijn heel sterk ze hebben mijn pentagram 2x kapot gekrege en zon steen 1x mn huidige vriend zegt dat het een demoon is een dochter van de duivel zelf, ben dan nog is na de witte heks geweest en moest toen een wicca kaartje trekken ze zij pak de kaart die warm aanvoelt niet zomaar een kaart dus ik pakte 1 en daaroo stond dak medium ben maar kwil ze graag zien in vollesige lijve en ermee communiceren en ze helpen maar ben een beetje bang heb je fb waar ik je mee kan contscteren om hierover te praten kweet ni of t veilig is voor me of dat t geen kwaad kan mn mama heeft wat bang want mijn poorten staan te ver open voor de 2 ben wel blij dak er met iemand over ga kunnen praten zal me wel goed doen hoef ik ni bang te zijn oo reacties of commentaar ben vaak bang om uitsgeacholden te worden as gek en kwil geen onwetende wetende maken als je snapt wat ik bedoel MVG JR

 37. Hoi!

  Ik heb het idee dat ik zelf heel gevoelig ben voor geesten. Ik sta er dan ook voor open maar als ik dan iets zie in mijn droom word ik er wel bang van. Net zoals afgelopen nacht, ik zag een meisje die me heel indringend aankeek in mijn droom. Ik schrok er wakker van en toen ik mijn ogen open deed zag ik het nog steeds. Ook heb ik vroeger een meisje voor het raam zien staan. Verder zag niemand anders haar en ik beschreef haar. Ze was ook doorweekt en later hoorde we dat er ooit een meisje was overleden voor ons huis in de sloot (verdronken). Maar ik vraag me nu af of ik dit me allemaal inbeeld of dat dit echt is? Ik sta er voor open maar het beangstigd me dan ook weer omdat ik snel denk dat het kwade geesten zijn.

  1. Lieve S, neem je waarnemingen serieus, het is geen inbeelding! En er is geen reden om bang te zijn. Geesten kunnen jou geen kwaad doen, tenzij jij bang bent, dan is dat de “schade” die rest. Ontspan je en weet dat je veilig bent. Blijf vrolijk en in welzijn, dan is er geen enkele reden om ook maar iets te vrezen!

 38. Hallo i ben minouk en ik ben 22 jaar vanaf kleins afaan zie ik al schimmen en geesten. Toen non ik het alleen niet begrijpen of snappen, tot dat mijn moeder 10 jaar geleden overleed en ik haar buiten kon zien of op mijn bed en haar hand kon voelde.
  Nu zie ik ook andere mensen en ik wil leren daarvoor open te staan en met ze te kunnen comminuceren en ze verder te kunnen helpen overstappen kunt u mij helpen gr minouk
  Ps ik zie er sws in mijn huis al 4 waarvan 1 ik angstig word

 39. ik ben niet paranormaal begaafd. maar vind het wel interessant, maar toch vrneem ik toch het 1 en ander. mijn kat minoes is al 9 jaar overleden. mijn poes Bowie bleef alleen. zij en minoes waren beste maatjes. terwijl Bowie op de bank lag te slapen. voelde ik 4 kattenpootjes over me heen lopen. als ik in bed lag. of er gaat iemand op de rand van het bed zitten. ik vraag me dan af. wie het dan kan zijn geweest. minoes heb ik 2x waargenomen. ook heb ik al tig keren gemerkt dat Bowie naar een punt zat te kijken in de gang. ik maakte dan een foto. ik zie het dan niet. wat ik ook vaak heb. als ik bijna in slaap val. krijg ik een schok voor mijn lijf. eerst een lichte. daarna een zware. het heeft met je spieren te maken? ook wel eens gehoord dat je geest je lichaam verlaat en er weer ingaat. ik kom wel eens op plaatsen waar ik nog nooit ben geweest. en me toch heel bekent voorkomt.

 40. Vraagje, ik ben zeer geïnteresseerd in de geesten wereld, al heel lang. Kijk ook graag naar programma’s die erover gaan. Laatst had ik wel een rare ervaring. Het was midden in de nacht uur of 3 of zo en ik had moeite om in slaap te komen. Mijn partner lag naast me ligt te snurken. Ineens uit het niets kreeg ik kippenvel over mijn hele lichaam en het voelde alsof er iets bovenop me lag. Ik had mijn ogen dicht en wilde ze open doen maar op de een of andere manier kon ik dat niet. Ik raakte hierdoor een klein beetje in paniek en wilde mijn partner wakker maken. Maar ik wilde wel praten maar ook dit kon ik niet alsof iemand mijn mond dicht hield. Dit duurde ongeveer 5 minuten voor mijn gevoel. Toen kon ik eindelijk mijn ogen opendoen maar ik zag niks. Ik kon weer praten maar fluisterde even wat puur voor mezelf. Plots kreeg ik weer een koude rilling en kippenvel, heb toen snel gefluisterd “ik wil dat je nu weg gaat”. Daarna voelde ik me rustiger worden en was het ook voorbij en uiteindelijk ben ik in slaap gevallen. Kan dit een geest ervaring zijn geweest, of gewoon een slaapstoornis? Heb wel eerder een ervaring gehad met geesten maar dan puur in mijn dromen zeg maar, maar wat ik zo net beschreven heb was de eerste keer. Sindsdien heb ik wel vaker dat ik op de bank lig en ineens een koude rilling krijg en kippenvel over mijn lichaam alleen negeer ik het snel, en dan trekt het ook weer weg. Hoop dat hier een verklaring voor te geven is alvast bedankt.

 41. Hey Anja ik ben bijna 16 jaar, ik ben helderhorend en heldervoelend. Ik heb 1x een geest gezien; de vorige bewoner, die echter vlak na mijn geboorte overleed. Hij heeft me altijd beschermt. Telkens als ik een bijna dood ervaring had, voelde ik hem. En nam hij voor de helft controle over me.(Ik kon zelf doen wat ik wou maar hij zorgde dat ik niet in levensgevaar zou zijn). Ik ben geestelijk niet helemaal stabiel door bijvoorbeeld mijn depressies.
  Maar ik kan dingen doen die in dat geval zo goed als onmogelijk zijn, zoals me op wilskracht verweren tegen kwade entiteiten/geesten
  (Kweet niet hoe het heet maar het kost ook ongelooflijk veel energie)
  Maar het lukt mij niet om verder te komen in het niveau ontwikkelen. Zou u me alstublieft tips and tricks kunnen geven mvg Jacques
  (Mn email is: paulvanloonfan@gmail.com )

 42. Hoi mijn opa is zondag overleden in zijn slaap
  En gisteren ben ik voor het laats afscheid van hem gaan neme
  Gisteren nacht rond 2uur 3uur ging de tv plots vanzelf aan
  Mijn vraag of het maybe een teken van me opa kan zijn dat hij wilt laten weten dat hij er is of iets wilt zeggen
  Kan zelf nog niet beseffen dat hij er nu opeens niet meer is

 43. Hey Anja,

  Allereerst mooie website en redelijk wat duidelijk! Toch blijft daar altijd de onwetendheid en de vragen hiernaast. Ik zelf heb het idee dat ik vaak onnatuurlijke dingen mee maak zoals dingen horen en dingen waarnemen een voorbeeld mijn opa is 5 jaar geleden overleden na een lang ziektebed ik weet dat ik na een tijd in de auto zat en opeens overviel me een pure rust en geluk en barste ik zomaar zonder weten in huilen uit niet alleen maar puur verdriet zou dit er iets mee te maken kunnen hebben? Ook ruik ik om me heen wel eens geur die ik plaats als de geur van het huis van mijn opa en oma vroeger, zou dit dan ook een gevoel kunnen zijn dat die hier is? Nu heb ik helaas pas mijn zusje verloren op 20 jarige leeftijd, alleen krijg ik met haar geen contact misschien is het nog te vroeg of was de band niet goed genoeg zou je me misschien hier iets meer over kunnen vertellen als het niet kan begrijp ik dat ook! Aan de ene kant zou ik het graag willen leren om contact te maken maar aan de andere kant is het een grote en toch wel angstige stap wat zijn jou bevindingen? Ik hoop wat van je te vernemen

  Vriendelijke groet

 44. Hi Anja.Ik weet dat ik er gevoelig voor ben alleen sluit ik me er vooraf ene kant wil ik er wel voor open staan alleen ben ik erg bang om te schrikken.
  En dat komt omdat we vroeger altijd bang zijn gemaakt
  Maar de laaste tijd ruik ik een rare brand geur soms zo erg dat ik er van moet hoesten.

 45. Hey,
  Tot mijn 5e kon ik altijd veel geesten zien en weet al van kleins af aan dat ik hooggevoelig ben net zoals mijn moeder. Toen ik 5 jaar was ging ik midden in de nacht naar benedenbmaar weet niet meer precies waarvoor. Ik ging toen naar de voor deur midden in de nacht om te kijken of mijn kat er in wou. Op het moment dat ik door het raam keek zag ik iemand in het wit voor mij staan, ik geloof dat het een man was. Ik ben daar zo erg van geschrokken dat ik geen geluid kon maken. Ik ben toen naar boven gerend en ben onder mijn deken gekropen net zo lang tot dat ik in slaap viel. Daarna heb ik nooit meer wat gezien, tot 2 maanden geleden. Ik ben de afgelopen half jaar veel verhuisd. 2 maanden geleden werd ik om 4 uur wakker en kon niet meer slapen, rond 6 uur zag ik iemand door mijn kamer gaan. Ik vermoed dat het mijn moeder was, het was een vrouw met een geel/goud/ oranje achtige gloed om zich heen. Ik wist niet wat mij over kwam en ben naar buiten gerend om 6 uur in de ochtend, want ik was mij rot geschrokken. Een paar weken later ben ik weer verhuisd en dacht dat het daar bij bleef. Maar niks is minder waar, na wat er was gebeurt om 6 uur in de ochtend, gebeuren dit soort dingen steeds vaker. Ik hoor heel vaak stemmen als op mijn slaapkamer ben en soms zie ik opeens wat in mijn ooghoeken voorbij komen of voel ik zo enorm sterke aanwezigheid naast mij. Als of er een persoon naast mij staat. Er worden soms dingen in mijn oor verluisterd, vaak kan ik dan niet verstaan wat er wordt gezegd. Ik heb dus ook een keer gehad dat er opeens iemand in mijn oor verluisterd dat mijn zus dood gaat. Terwijl het enorm goed met haar gaat ook qua gezondheid en zo. Ik vroeg mij af hoe dit nu opeens kan, aangezien de laatste keer dat dit soort dingen gebeurde was ik 5. Aan de ene kant denk ik dat ik het mij in beeld, maar omdat het de laatste maand steeds vaker gebeurt. Begin ik daar ook over te twijfelen. Zou je mij misschien kunnen vertellen hoe dit nu opeens kan??
  Groetjes Mike

 46. Hoi Anja,
  Ik zou graag meer willen weten over geesten… Mijn vriendinnen hebben het er vaak over, ze zeggen dat ze weleens een dierbare hebben gezien. Mijn oma is 3 weken geleden overleden… Ze was mijn wereld, ze was alles voor mij… Ik mis haar ENORM. Ik zou haar graag willen (kunnen) zien. Zou je mij wat meer informatie kunnen geven over hoe ik geesten zou kunnen leren zien?
  Gr Ariana

 47. Hoi,

  . Ik heb een ouija bord die is al heel oud ik geb hem gekregen van mijn oma, ik gebruik het nooit. Maar wilde het eens proberen, ik had gelezen hoe het moest en ook dat je het beter niet alleen kunt dien. Marja ik was gewoon heel dom! Dus kaarsje aan, licht uit en vinger op het glaasje. Dus ik ging vertellen wie ik was enz, na een kwartiertje begint het glaasje opeens uitzichzelf te draaien. Ik schrok maar ging verder. Bent u een goede geest? Het glaasje draaide naar ‘nee’ ik wilde het glaasje naar goodbye draaien maar opeens viel mijn spiegel van de muur en alle kaarsjes waren uit. Ik ben in paniek mijn kamer uitgerend. En heb maar de tv aangezet enzo. Zie ik in de spiegel mijn overleden pony, die gevangen zat in een kooi en eromheen een soort man met een lange kape. Ik schreeuwde FLUFFY?! Ze hinnikte zielig en verdween toen weer. Ik maak me erg veel zorge om haar ook al denk ik dat ik me het verbeeld heb. Ook komt de man elke dag terug in de spiegel, en ik ben de enige die het ziet. Kunt u me helpen het ge laten stoppen, alst u blieft

 48. Hallo Anja,

  Mijn man ziet lichten helderder en dan weer zachter worden. Hij heeft geen hoofdpijn oid. Hij ziet ook dingen voorbij gaan als een schaduw… (ik soms ook in ons huis)
  Hij is ook hoog gevoelig en ervoer vroeger ook dingen als geesten zien en dingen sterk aanvoelen en oppakken.

  Nu echter zit hij oa door zijn werk en een aantal pittige levenservaringen enorm in zijn hoofd.
  Hij gelooft ook amper nog in leven na de dood enzo terwijl dat vroeger juist wel zo ons verbond.

  Wat zou het kunnen zijn waar door hij die lichten ziet veranderen? Hoe kan ik hem helpen weer zichzelf en de verbinding met zijn ware zelf terug te vinden? behalve hem met rust laten 😉

  IK ben juist erg bezig met mezelf ontwikkelen. En baal ervan dat hij juist steeds meer verhard.
  Mijn dochters van 9 en 11 zeggen zoms dat ze ‘de tijd voorbij zien flitsen”.. enig idee wat ze daarmee bedoelen? Ze zien ook beiden soms een zwarte kat.. die er niet is..

  liefs Cath

 49. Goedemiddag.

  Ik ben de laatste tijd zeer veel bezig met de dood. Waarom weet ik niet maar heb er veel over gelezen.

  Waar ik gewoon erg benieuwd naar ben is hoe het hiernamaals wordt ervaren. Ik lees dat je wel je eigen persoonlijkheid hebt maar toch ook weer als 1 geheel bent.

  Kan je bv ook zien net zoals je dat hier op aarde hebt.?
  En heb je al je aardse herinneringen nog?

  Ik kan me voorstellen dat als je alles weet tijdens dit leven je niet de lesaen kan leren die je moet.

  Ik hoop dat je me hierin wat meer kan vertellen.

  Groeten eric

 50. Hoi, ik ben mirthe en ik ben 12 jaar,
  Ik zie sinds de dood van mijn oud-tantes zijn overleden geesten en schimmen. Ook wordt ik vaak op mijn schouder getikt of zecht iemand wat tegen mij. Of ik voel een kleine windvlaag. Ik geloof mijn hele leven al in geesten, maar zo dichtbij geesten had ik nooit verwacht. . . Ik heb sinds ik geesten kan waarnemen een geest als vriendin ze woonde vroeger aan het Loch ness. Die geest beschermt mij tegen demonen. Nog even een disclaymer:
  GA GEEN GEESTEN OPROEPEN IN EEN ONWEERSBUI OF MET EN PIK ZWARTE LUCHT (ALS ER REGEN DRIJGT AAN TE KOMEN)!

  Doei
  Mirthe
  ==========================

  1. Hoi lieve Mirthe, dank je voor het delen. Even één ding over je “disclaimer”: het weer heeft niets te maken met het hebben van contact met overledenen (tenzij je hierin gelooft, want wat je gelooft wordt werkelijkheid).

   1. Dag Anja, Ik ben het niet helemaal met uw antwoord aan Mirthe eens. Onweer en slecht weer met regen en duistere luchten, kunnen wel degelijk invloed hebben op het verschijnen van geesten, daar zij gebruik maken van energie en met onweer en water, wind, is dit voldoende voor handen. M.vr.gr.

 51. Hoi Anja,

  Ik heb een paar keer ervaring gehad met geesten, gelukkig allebei heel fijn en positief in mijn droom. Het waren mijn overleden vader en overleden neef waarover de dromen gingen en dat was allemaal prima, niks engs aan. Ik had nog nooit hier een negatieve ervaring mee gehad, tot vorige week. Ik ging met vriendinnen een weekendje weg en in het hele huisje was ik bang. Ik durfde niet alleen te zijn en voelde overal alsof ik direct kon worden aangevallen oid. Het voelde zo raar, en ’s nachts kreeg ik ook een nachtmerrie over een mannetje met rood haar (bloempotkapsel) die in dat huisje alleen maar keihard zat te lachen. Hij zat op een krukje aan een piano. Mijn vriendin die naast me lag te slapen, was er ook in de droom en kon hem niet zien. Ik was zo mega boos geworden op het irritante mannetje, ik was compleet gefrustreerd door zijn aanwezigheid. Toen ik wakker word wilde ik in eerste instantie boos worden op mijn vriendin omdat ze me -in mijn droom- niet begrepen had. Slaat helemaal nergens over natuurlijk. De tweede nacht hebben we met zijn drieën in 1 kamer geslapen, de twee andere meiden in het tweepersoonsbed en ik op een matrasje op de grond tussen het bed en de muur in. Dat voelde al wat veiliger/beschermder en toen sliep ik wel oke. Maar toen het weekend over was, was ik doodmoe. Wat kan dit geweest zijn?

 52. Mijn moeder is 3 jaar geleden overleden toen ik 17 was. Ze is tot nu toe 4x in mijn dromen voor gekomen. 1x waren we op een hele fijne plek. Ik kan niet omschrijven waar het was. Mijn moeder en ik zijn allebei hooggevoelig en ik vroeg mij af of het daar mee te maken kan hebben? Vannacht kon ik niet goed slapen, ik was om 4 uur wakker en ging tv kijken. Rond 6 uur zag ik iets bij mijn tv, ik keek toen mijn kamer rond en zag iemand door mijn kamer lopen. Ik kon verder geen gezicht zien of veel details. Maar het had een goud/geel/oranje achtige gloed omzich heen. De laatste keer dat ik dit soort dingen zag was ik 5.
  Groetjes Jayson

 53. ik ben 16 jaar en ik weet dat ik geesten zie, hoor en voel, daar heb ik me voor leren afsluiten. maar als ik over straat loop trek ik heel vaak de negativiteit van iemand die dan zomaar over straat loop en die ik niet ken aan. ik vind het heel moeilijk om daar mee om te gaan en ben daardoor ook in de problemen gekomen kwa agressiviteit. weet jij misschien hoe ik me daar voor kan afsluiten zodat het allemaal weer rustig word ?.

 54. Hoi ik heb toen ik 11 was niet een bijna dood ervaring gehad maar een dood ervaring ik weet nog dat ik op een zondag middag door mijn ma 45 min met mijn hoofd tegen de muur geslagen toen ik in eens als een pudding ineen zakte op dat moment zag ik een klein wolkje die steeds groter werd ik weet dat op dat komend ik stief dan ben ik een stuk kwijt maar ineens was er weer acktievietijd ik zag een man met een zilver witte baard en haar tot bijna op de grond stijl haar hij had een mantel van een koning aan ik zag hem eerst op die trap niet zo,n trap van marmer en gouden poorten zogezegd van het paradijs maar een oude houten trap hij kwam in dia’s naar onder en stond toen plots naast me hij pakte mijn hand en trok me letterlijk uit mijn lichaam nadat dit was gebeurd stond ik met he samen op de trap toen ik naar onder keek zag ik dat mijn 140 kilo wegende moeder nog altijd op me was aan het tappen op mijn borst en op mijn strottenhoofd stampte waar op deze ik ben er van overtuigd dat het God zelf was mijn hoofd omdraaide en toen hij me aankeek schudde hij nee ik moest er niet meer naar kijken we zijn samen omhoog gegaan hij liet me boven aan de trap door een oude houten deur gingen achter in een ik denk een troonzaal toen hij terug kwam riep ik dank je dank je dat je me daar hebt weg gehaald de man naast me duwde zijn hand op mijn hoofd en drukte me in een buiging waarop ik bang werdt hij gebaarde de man dat het goed was en deze liet me los hij knipte in zijn vingers en plots was ik in mijn eigen lichaam ik hoorde op de tv dat het woensdag avond acht uur was drie dagen en vier uur verder IKEA’s onder een laken dat over mijn hoofd was getrokken en hoorde mijn ma prevelen dat ze deze keer te ver gegaan was en zei oh God oh God wat moet ik nu ik ben nu te ver gegaan God nu moet ik naar de gevangenis oh God wat moet ik dan nu ik wil niet naar de gevangenis oh God wat moetik nu dat duurde best lang en ik was aan het huilen omdat ik haar niet 1keer hoorde zeggen oh God ik heb mijn kind gedood ik hield toch van hem nu heb ik hem vermoord niet een keer alleen maar over dat ze niet naar de gevangenis wou het vreemde is dat tot op dat moment geloofde ik niet zo in God ik zei altijd jaja God he dat die eerst maar eens koffie komt zuipen dan vertel ik hem wat anders God van goed heid ha maar daarna hoefde ik niet meer te geloven ik wist dat God bestond een indies medium vertelde mij een week laater toen ik zelf probeerde een einde te maken aan mijn hel dat ik niet moest opgeven en dat alle ellende die ik meemaakte een reden had en beschreef me alles events in mijn leven die werkelijk allemaal zijn uit gekomen allemaal zelf het aantal jaren dat ik nog ellende zou meemaken 39 jaar nog deze zijn 15 12 2018 voorbij dus en dan zou ik begrijpen dat alle pijn en verdriet niet voor niks was geweest en nu de laatste maanden hoor ik geesten en zie ze soms ook ik kan zelfs met ze praten ook heb ik dingen als dat ik soms ineens zo maar iets begin te schilderen en kom er dan later achter dat ze vol met symbolen staan waarvan ik het bestaan niet een wist en kom langzaam achter steeds meer dingen waarvan ik denk hoe kan dat bij voorbeeld ik wist dat mijn ma 1512 12 1928 is geboren ik ben geboren op 15121968 en mijn neefje is van 1512 1988 ik heb een ank in mijn linker oog en heb een vreemde moedeRvlek die op een alfa omega teken lijkt ik snap er niets van maar in ik vergeet waarvoor ik dit alles vertel het is me zo bizar en weet niet waar ik hulp kan vinden om hiermee omgeving gaan HELp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik weet niet wat ik met dit fenomeen moet ik wil niet voor gek verklaard worden ik hoop dat iemand raad heeft waar ik wat mee kan gelukkig verlies ik nooit hoop en al doet iemand me onrecht ka ik niet anders dan vergeven enzie het als een foutje omdat die persoon niet weet wat die moet doen en ben zelfs bereid dat zo vaak als nodig is te vergevend met beigaand een nieuwe kans en hoop dat iemand ook al doe ik het een paar x fout me zolang als nodig me bergeleid tot ik het snap

  1. Hoi lieve Job,

   Dank je wel voor het delen van je verhaal, en voor je vertrouwen. Het voert te ver om hier online in het openbaar op in te gaan. Dat zou wat te privé zijn. Als je wilt, dan bied ik je met alle Liefde een gratis sessie met mij aan via Skype. Je kunt je hier aanmelden: https://goo.gl/CgHh12

   Dan praten we in alle rust verder en onderzoeken we samen of en zo ja hoe ik jou het beste kan helpen. Als ik dat niet kan, dan kan ik je meestal wel doorsturen naar iemand die beter bij je past.

   Nog een fijne dag! ? Veel Liefs, Anja ?

 55. mijn kat is al een hele tijd vermist en ik vraag me af of geesten mij kunnen helpen of is dat niet mogelijk? ik zou natuurlijk ook contact kunnen opnemen met een paragnost maar ik weet niet of dat echte paragnosten zijn. en ook al is dat wel het geval, ze zeggen vaak alleen maar bij wat voor gebouw hij bijvoorbeeld is geweest heb ik gehoord. ik hoop op antwoord. groetjes!

  1. Hoi lieve anoniem,

   Dit is in principe mogelijk, je kunt het zeker vragen. Of je een antwoord krijgt is afhankelijk van hoe open jij bent voor dit antwoord, want het kan op vele manieren komen. Een paragnost inschakelen daar zou ik inderdaad heel erg voorzichtig mee zijn. Er is véél kaf onder het koren om het maar zo te zeggen. Er zijn ook nog andere technieken om antwoord op vragen te krijgen, maar dat vraagt wel om wat oefening en het ontwikkelen van je intuïtie. Vandaar ook dat ik schrijf dat het “in principe mogelijk is” om antwoord te krijgen uit de andere dimensies.

   Wat je zou kunnen doen is om het aan de engelen te vragen om je kat terug te brengen of om je te laten weten wat er met je kat is gebeurd. Bijvoorbeeld of je kat nog leeft of is overleden. Je hoeft het niet aan een specifieke engel te vragen, als is aartsengel Michael hier wel de aangewezen engel voor. Maar iedere andere engel en (licht)gids kan om hulp gevraagd worden. En ze mogen pas helpen als je erom vraagt. Dit mag je op je eigen manier doen. Er zijn geen strakke rituelen voor.

   Ik hoop dat je gauw weet wat er met je kat is gebeurd. Sterkte, want ik weet zeker dat je hem erg mist! Veel Liefs, Anja ?

   1. hoi anja het lukt mij niet om een bericht anoniem te sturen dus doe ik het zo is het mogelijk als je 12 jaar bent en autisme hebt of je dan ook geesten kan zien want ik hoor de laatste tijd iemand mijn naam roepen en ik heb het gevoel dat er iemand achter mij staat groetjes lucas

    1. Hoi lieve Lucas, Maak je geen zorgen, je email adres is onzichtbaar hoor! En je kunt absoluut geesten voelen, zien en op andere manieren waarnemen als je autisme hebt. Ik hoop dat je er niet bang voor bent. Want dat hoeft echt niet. Meestal zijn het “goede geesten” die jouw aandacht vragen. Ik voel bij jou dat het om een overleden familielid gaat. Een opa misschien? Ze waken over jou. En beschermen je. ? Veel Liefs, Anja ?

     1. Hey Anja ik ben zelf bijna 16 maar ik ontwikkelde zeer vroeg de vermogens helderhorend- en heldervoelensheid. Ik ben nog steeds met helderhorendheid in het beginstadia, hoewel ik op een aantal vlakken met heldervoelendheid en geestelijk niveau vrij hoog zit voor mijn leeftijd. Een voorbeeld is dat ik me makelijker kan afsluiten tegen slechte entiteiten/ze tegen houden op energy/wilskracht. Het lukt me meestal niet om geesten/entiteiten te zien mede omdat mijn energy zwaar verstoort is door mijn depressies. (Hoewel veel dingen die in theorie amper mogelijk zouden zijn me wel lukken). Ik heb onder andere ook autisme en ADHD
      Maar waar het voor mij om draait: hoe kan ik me afsluiten voor slechte energy en mn have verder ontwikkelen?

    2. Hoi Lucas, ik heb ook autisme en hoor ook geesten en ben 13 wil je miss met mij op Instagram dmen dan heb ik eindelijk iemand die ook autisme heeft en geesten kan horen dus wil je mij een dm sturen op Instagram xx.myrthe.xx

 56. Hoi Anja,
  Ik heb een vraag,
  vandaag ging de poort van de achtertuin opeens open terwijl hij dicht zat en 5 minuten later was hij weer dicht. Me zusje, me moeder en ik snapte er helemaal niks van. Ik dacht eerst nog of het misschien de wind had kunnen zijn maar het waaide niet hard en je moet eerst de duurklink naar beneden halen voor de poort open kan. Hoe kan ik weten of het een geest is of gewoon iets anders? Alvast bedankt, groetjes Romy.

  1. Hoi lieve Romy,

   Dat is op dit moment lastig te zeggen. Misschien was er een grappenmaker bezig? Of is er iets met de deurklink? Het kan echt van alles zijn. Je moet niet meteen denken dat het een geest is. Meestal is dit niet zo. Als het nu elke dag heel vaak gebeurt en er is geen andere verklaring voor, dan zou het eventueel kunnen, maar meestal zijn er dan meer signalen. Zoals het horen van gekke geluiden, koude wind voelen, een aanwezigheid voelen, horen, ruiken of zelfs zien, en dat soort dingen.

   Ik zou me nu nog niet te druk maken hierover! ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

  2. Hallo anja,
   Ik ben op mijn 17 jaar onverwacht zwanger geworden.
   Ik ben het kindjes helaas verloren en ik heb er nooit afscheid van kunnen nemen en ik weet er helemaal niks over.
   Nu ik mama ben van 2 gezonde kindjes zou ik graag meer willen weten over mijn eerste kindjes.
   Maar hoe kan ik hier aan beginnen.
   Dankjewel alvast voor jou hulp.

  3. Hallo Anja, ik heb een vraag want ik heb al heel lang dat ik me zo alleen voel en ik voel dat er iemand ontbreekt in mijn leven alleen heb ik het gevoel dat het een belangrijk persoon is uit een ander leven van mij die contact wil zoeken, ik heb ook volgens mij een gave waardoor ik dingen kan aanvoelen van overleden en levende mensen en dat is waarom ik dat volgens mij voel, alleen hoe weet ik dat zeker en hoe kan ik contact maken met degene die mis in mijn leven?
   Groetjes Faye

   1. Hoi Faye,

    Ik begrijp je vraag, alleen is niet even een snel antwoord op. Maar wellicht ga ik over dit onderwerp in de nabije toekomst een nieuw artikel publiceren.

 57. Hoi anja: ik zie en voel vaak dingen om me heen vooral als ik slaap ik vind dat vaak eng, maar ik weet gewoon dat ik geesten kan zien en probeer vaak om contact te zoeken met mijn overleden opa het is alleen gelukt in dromen waar hij mij zei het is goed en toen ik wakker werd had ik een gerust gevoel mijn vraag is hoe kan ik hier het beste mee omgaan en hoe kan ik geesten ook als ik wakker ben zien?: met vriendelijken groet olaf 15 jaar

  1. Hoi lieve Olaf,

   Dank je wel voor je reactie en vragen. Ik begrijp best dat je het een beetje eng vindt. Maar weet dat je in principe geen gevaar loopt. Het is wel belangrijk om jezelf energetisch te beschermen. En dat doe je zo: Visualiseer vóór je gaat slapen en direct nadat je wakker bent geworden een cirkel van goudwit licht om je heen, als een ei zeg maar. Die cirkel beschermt je zo tegen kwade en/of negatieve energie/geesten en andere negatieve dingen. Focus je op bescherming en veiligheid terwijl je die cirkel om je heen ziet. Zorg ervoor dat er geen “gaten” in zitten, dus geen openingen.

   Het is belangrijk dat je eerst rust ervaart over het zien van geesten tijdens je slaap (in je dromen). Want zolang je dat nog eng vindt, is het nog niet goed om overdag geesten te zien. Het is heel mooi dat je contact hebt met je opa. Dat geruste gevoel geeft hij je. Omdat hij weet dat je een beetje bang bent. Als je dat bange gevoel ervaart sluit dan je ogen, haal een paar keer langzaam en diep adem (via je buik) en zeg tegen jezelf: “Alles is goed, ik ben veilig en beschermd en zo is het”.

   Als je eraan toe bent/er klaar voor bent en als het nuttig en goed is voor jou, dan zul je vanzelf geesten bij daglicht gaan zien. Of voelen dat ze er zijn. Dit komt vanzelf. Je kunt het niet forceren. Ik wens je veel succes op je pad. Laat het me gerust weten als je nog meer vragen hebt. Ik beantwoord ze graag! ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

   1. Hoi Anja ik had nog een vraag
    Ik heb al een paar keer gehad dat ik ergens stond met een vriend en dat er een lantaarenpaal uit gaat en na 20sec weer aan en soms blijft die gewoon uit die vriend van mij schrok en ik vertelde dat ik da vaker had weet u misschien hoe dit komt en of iemand iets probeert te zegge en of duidelijk maken: mvg olaf.

   2. hallo anja,
    ik ben mama van 3 kindjes,
    ik heb helaas in 2015 mijn 1ste kindje verloren tijdens de zwangerschap.
    nu hoor ik soms als ik alleen ben een kindje mama roepen, als ik dan ga kijken bij mijn dochter van 3 ligt ze te slapen en mijn zoontje van 5 maand praat nog niet.
    zou dit kunnen dat mijn sterrenkindje contact zoekt met mij

  1. Hoi lieve Harshan,

   Dank voor je reactie. Misschien is het in jouw geval beter om geen horror films meer te kijken. Want juist de angst die je voelt trekt negatieve energie aan. En dus hebben negatieve geesten (entiteiten) dan vrij spel. Angst is niet nodig. En als je je angst overwint, dan trek je automatisch ook geen “wraakzuchtige geesten” meer aan, omdat die jou dan niet meer kunnen bereiken! ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

  2. hallo anja
   ik ben 18 jaar en ik hoop dat je mij kunt helpen. het is begonnen toen ik 1 jaar was. mijn grootvader was toen gestorven en wij waren 2 handen op 1 buik. mijn mama vertelde me dat ik mijn vake zag toen ik klein was. toen op de koffie tafel had ze me op de tafel gezet en ik begon te lachen naar boven te grijpen net er iemand boven mij hang maar er was niets. vanaf toen is mijn mama er van alles over gaan opzoeken. toen ik 2 was vertelde mijn mama dat ik in de avond altijd tegen iemand aan het brabbelen was en spelen in mijn bed. ze was vooral geschrokken toen ik zij dat ik aan het spelen was met iemand maar de naam er niet van wist. rond mijn 6 jaar was ik altijd bang in bed omdat de schaduw van de trap geen schaduw op van de trap leek maar op iemand die daar stond maar niet verder kon. toen ik naar de middelbare school ging naar een zeer oud schoolgebouw, voelde ik altijd aanwezigheid of ik zag in mijn ooghoeken iemand staan in het midden van het school plein, maar niemand stond daar. ik bepaalde lokalen volde ik een aanwezigheid ik voelde leegte en kou maar ook voelde ik meer ogen en aanwezigheid dan er werkelijk in het lokaal zat. toen ik 17 was voelde ik vaak in de nacht een warm hand op mijn arm ik voelde perfect waar de vinger lagen op mijn arm ik was te bang op te bewegen en ineens voelde mijn arm weer koel aan. er was ook eens een nacht dat ik iets voelde zitten op het einde van mijn bed ik dacht dat het de kat was toen ik me omdraaide voelde ik de kat zitten bij mijn hooft. ik greep direct naar mijn licht knop en aan het einde van mijn bed zag ik een kont afdruk waar iemand had gezeten maar ik hoorde niemand weg stappen. toen ik 18 jaar was geworden was ik in de nacht wakker geworden. er zat een meisje met kort zwart haar op mijn bed ze was bang en ze schrok omdat ze het gevoel had dat ik haar had gezien. ik was ook bang omdat ik haar zo duidelijk zag ik wou iets zeggen maar ze verdween. na maten mijn leeftijd ontwikkeld deze gaven of iets ik wil er meer over weten en ze helpen en mee leren omgaan. ik heb er veel over opgezocht en ik was zo blij dat ik niet gek ben kan iemand mij helpen alvast bedankt

   1. Hoi lieve “G”,

    Bedankt voor het delen van jouw verhaal en je ervaringen. Als je steun nodig hebt mag je altijd contact met me opnemen. We kunnen dan, als je dat wilt, een keer gratis en vrijblijvend met elkaar praten op Skype. Dan krijg ik een beter idee van waarbij jij hulp nodig hebt. En weet ik of ik de juiste persoon ben om je die hulp/ondersteuning te bieden. Klik hier voor het contactformulier. ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

 58. hi Anja,

  Ik ben 16 jaar en woon in België mijn opa is overleden toen ik 4 jaar oud was en had een goede band met hem vorig jaar is ook mijn hondje overleden aan een ziekte en het laatste jaar ben ik me gaan interesseren over het leven na de dood ondertussen ben ik al veel te weten gekomen maar sinds een paar maanden voel ik me thuis altijd in de gaten worden gehouden ik heb dus het gevoel alsof iemand me aanstaart ik weet niet of dit bv mijn opa kan zijn of dat ik me dit helemaal inbeeld een paar maanden geleden hoorde ik ook kleine voetstapjes in de hal (ik ben de enige van mijn gezin die boven slaapt dus niemand had dit gehoord) en mijn nieuwe hond die bij mij slaapt begon te blaffen toen ik dus ging kijken zag ik in de andere kamer licht branden maar dit was raar wnt het licht is daar kapot ik heb daar een foto en beeldje en het leibandje van mijn vorige hond liggen dus ging ik maar snel terug slapen en de volgende ochtend ging ik kijken en het licht werkte nog steeds niet. ik weet dus niet wat dit betekent of dat ik me dit inbeeld.

  1. Hoi lieve Febe,

   Dank je wel voor het delen. Je beeld je deze dingen zeker niet in! Er is meer na de dood. Je bent meer dan je lichaam. Je lichaam is een tijdelijk omhulsel. In werkelijkheid ben je puur bewustzijn. Sommigen noemen dit de ziel. Maar ik noem het liever bewustzijn. En dit bewustzijn is eeuwig, het is er altijd geweest en zal er altijd zijn. Met of zonder lichaam. Hetzelfde geldt voor dieren. En ja, mensen en/of dieren die hun transitie hebben gemaakt naar de andere kant van het leven (leven zonder lichaam) kunnen nog altijd bij je zijn. Wees niet bang. Ze hebben geen kwaad in de zin. Wees er in plaats daarvan dankbaar voor, dat ze jou laten zien, dat ze er gewoon nog zijn. In energievorm. ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

 59. Hoi Anja,

  Mijn opa is ook afgelopen jaar overleden. Hij was lang ziek en ik had altijd een goede band met mijn opa gehad. Laatst, ’s nachts in de nacht van mijn verjaardag, kreeg ik een soort ‘bezoek’ van mijn opa. Ik was aan het slapen, wanneer ik een droom kreeg. Mijn opa was helemaal in het wit gekleed en hij zat op een soort steen. Hij glimlachte naar mij en ik hoorde een stem ‘fijne verjaardag’ zeggen. Ik werd meteen wakker en ik had een heel vreemd gevoel. Ik was heel rustig en ook verbaasd.
  Ook heb ik al heel lang een soort bezoek als ik slaap. Ik had het al vanaf ik klein was. Als ik dan ’s nachts in bed lig, en ik lig bijvoorbeeld op mijn zij, dan heb ik het gevel alsof er een soort schaduw achter mij staat. Mijn moeder zegt dat dit een soort engel is die over mij waakt, maar ik vind het eigenlijk wel een beetje eng. Want het geeft me een beangstigend gevoel. Ik probeer wel eens te zeggen ‘Laat me alsjeblieft met rust’. Is deze verschijning ‘goed’ of ‘slecht’? Of geen van beide?
  Ik heb wel eens vaker dat als ik op plaatsen kom, ik ineens iets ‘voel’. Ik weet niet wat het is, maar dit geeft me dan geen angst. Moet ik me meer open stellen?

  Groetjes Sanne

  1. Hoi lieve Sanne,

   Dank je wel voor het delen van jouw ervaringen. Je bent overduidelijk heel gevoelig en hierdoor kun je contact maken met de niet-fysieke werelden, waar we allemaal naartoe gaan als ons lichaam is overleden. Luister vooral naar je gevoel, dat vertelt je altijd de waarheid. Voelt het fijn, dan is het prima om je meer open te stellen. Als het onrustig, angstig, niet fijn, etc. voelt, dan kun je beter aan iets anders denken en je afsluiten voor wat er ook in je buurt is.

   Je hoeft niet bang te zijn voor de “schaduw”. Wel kun je vragen wat hij/zij bij jou komt doen. Misschien komt het antwoord in je hoofd of in een droom. Probeer het maar eens. Als je beter begrijpt wie/wat het is, dan ben je ook minder bang of helemaal niet bang. Is ook nergens voor nodig.

   Het is verder beter om niets te forceren. Je hoeft niets te doen, het komt vanzelf. Als je er klaar voor bent! ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

 60. Hoi anja
  Ik ben Renée en 13 jaar ik ben eigenlijk mijn leven lang al echt angstig voor alles ik heb er ook tyrapie voor maar niks werkt.
  Maar toch wil ik echt heel graag contact zoeken met mijn overleden opa.
  Ik heb eigenlijk nu al wel een tijdje last van dat ik bang ben dat die er is maar toch wil ik zonder bang te zijn gewoon uit mezwlf een keer met hem contact opnemen.

  Heeft u nog tips of iets wat ik kan gebruiken?

  Groetjes Renée winde

  1. Hoi lieve Renée,

   Dank je wel voor je bericht. Wat vervelend dat je zoveel last hebt van angst. Ik heb een video hierover gemaakt, met een paar oefeningen erin, die jou misschien ook wel kunnen helpen, je vindt mijn video hier: https://youtu.be/iF9yLdfc0uk

   Ik denk dat het belangrijk is dat je eerst je andere angsten onder controle krijgt en dat is echt mogelijk. Het begint met je te beseffen dat de angst die je voelt heel echt lijkt, maar het niet is. Wij maken er in ons hoofd “angst” van, maar je kunt ook kiezen om er iets fijners van te maken.

   Zou je het eng vinden als je over je opa zou dromen? Als dat voor jou veiliger voelt, kun je voor je gaat slapen aan je opa vragen om in je dromen te verschijnen op een manier die jij prettig vindt en niet als griezelig of angstig ervaart. Dat werkt echt. Probeer het maar een keer. ☼♥☼ Veel succes en veel Liefs, Anja ☼♥☼

   1. Hoi Anja ik ben 14 jaar en zie vanaf kleins af aan al doden.. mijn vader heeft dit ook, hij vertelde mij dat ik toen ik klein was met mijn overgroot oma aan het praten was, zo wist ik mijn eigen oma haar bijnaam te noemen terwijl alleen mijn oma en overgroot oma die wisten.. ook is er iemand bij me thuis langs geweest k werd wakker omdat k een aanwezigheid voelde (dat heb ik ook al mijn hele leven) toen ik mijn ogen opendeed zag ik iemand op mijn voeteneind zitten en hij keek naar me.. toen k knipperde was het weg.. sinds k iets groter ben heb k dat njet meer.. k voel soms alleen nog de aanwezigheid zoals een hand op Mn schouder bijv of alsof r iemand achter me fietst, ik mis de mensen die k lief had.. en k wil er eigenlijk wel graag open voorstaan maar ik wil het wel kunnen afsluiten wanneer het mij teveel word.. kun je mij wat advies geven en mss helpen???

    1. Ik zag trouwens ook een onbekend meisje die steeds langs kwam.. k kon dat op dat moment njet aan dus heb haar weggestuurd maar zoals ik in mijn vorige bericht vroeg heeft u tips voor me hoe k het aan en uit kan zetten☺️ Ik raad u aan om ook dat andere bericht ff te lezen want dit moest er nog bij.. alvast bedankt

     1. Hoi lieve Dewi, ik heb allebei je berichten intussen gelezen hoor en je eerste bericht beantwoord. Ik denk dat daar genoeg in staat voor je. Als je nog vragen hebt, stel ze dan gerust! ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

    2. Hoi lieve Dewi,

     Dank je wel voor het delen van jouw ervaringen. Ik had hetzelfde als jij toen ik kind was en tijdens het opgroeien naar de volwassene die ik nu ben. En nog altijd heb ik waarnemingen van overledenen, energie, etc. Jij, je vader, ik en nog heel veel andere mensen hebben een extra zintuig ontwikkeld. Hierdoor zijn we in staat te zien, wat de meeste mensen niet zien. Laat alles gewoon toe, wat er gebeurt. Leer jezelf wel te beschermen. Zo helpt het bijvoorbeeld om je een goudwit licht voor te stellen dat als een ei om je heen is, zonder gaten en scheuren, een centimeter of 30 om je heen. En stel je voor dat er uit dat ei allerlei lichtstralen komen die langs en over je hele lichaam gaan. Zo vormen ze samen een cocon, die jou zal beschermen tegen negatieve entiteiten en energie van andere mensen. Doe dit ’s avonds vlak voor je gaat slapen en ’s morgens vlak voordat je uit je bed stapt. Een paar minuutjes is genoeg. Je bent dan de hele dag beschermd. Veel succes! ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

 61. Hoi Anja,
  Ik zou heeel graag contact willen leggen met mijn op 43-jarige overleden vader. (Dit was in 2016, ik was toen 12 en nu 14.) Aan de ene kant wil ik het dus echt heel graag, want ik wil weten hoe het ‘daar’ is.(hemel of het licht of iets (klinkt heel ongeïnterresseerd, maar ik weet niet waar hij is dus ik kan ook niet echt een beschrijving geven) Aan de andere kant lijkt het me echt doodeng om ineens weer mijn vader te horen, die hier al 2 jaar fysiek niet meer is. Het vragen voor je gaat slapen lijkt me ook eng, ookal zeggen mensen dat het niet eng is…. Heb jij misschien tips? Alvast bedankt!

  1. Hoi lieve Esmee,

   Bedankt voor je bericht! Ik kan je angst heel goed begrijpen hoor. Zelf was ik er ook heel veel jaren hartstikke bang voor. Zo erg zelfs, dat toen mijn oma overleed (ik was toen 18) ik maandenlang met m’n licht aan heb geslapen omdat ik bang was dat ik haar geest zou zien 😉

   Ik heb zeker een goeie tip voor je en dat is om behalve je vader te vragen contact met je te maken, hem ook te vragen dit op een manier te doen, die voor jou niet eng is. Dus bijvoorbeeld via je dromen. Dat kun je ook zo vragen. Bijvoorbeeld: “Zou je alsjeblieft in een droom een boodschap willen doorgeven over hoe het nu met je gaat?” Of zoiets, in je eigen woorden natuurlijk. In een droom is het niet zo eng. Ik heb dat zelf destijds gedaan met mijn oma en ik kreeg na een paar dagen een prachtige droom, waarin we samen door een hele mooie tuin wandelden en we met elkaar aan het praten waren. Het voelde heel veilig.

   Wat ook belangrijk is, is om jezelf in een cirkel van licht te plaatsen voor je je vraag stelt aan je vader en bijv. voor je in slaap valt. Zo voorkom je dat andere, wat minder vriendelijk gezinde geesten zich in het spel mengen. Gewoon een stukje bescherming voor jezelf zeg maar. Stel je gewoon voor dat je een grote witgouden cirkel om jezelf heen trekt, dus jezelf er helemaal mee omgeven. En denk daarbij dan ook: ik voel me veilig en beschermd, alleen positieve en fijne energie kan mij bereiken”. Dat helpt ook om je veilig te voelen.

   Veel succes en laat het me weten als je nog meer vragen hebt!

   ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

 62. Dag Anja,
  Bedankt voor je heldere verhaal. Ik heb je filmpje over leven na de dood ook bekeken.
  Wat ik mis is of en hoe overleden geliefden fysieke acties kunnen veroorzaken. Ik vertel je mijn verhaal:

  Mijn vrouw is vorig jaar overleden na een gelukkig huwelijk, na een lange ziekteperiode. Als je me voor haar overlijden zou hebben gevraagd of ik denk dat er ‘iets’ is na dit leven, dan zou ik gezegd hebben: ‘Ik weet het niet zeker natuurlijk, maar ik denk het niet…’.
  Vervolgens na haar overlijden krijg ik in bed op enig moment het gevoel dat er over mijn haar wordt gestreken, en dat mijn rug wordt aangeraakt.
  Ik praat hierover met mijn zus waarmee ik een hechte band heb. Aan het einde van het gesprek is onze gezamenlijke conclusie dat het ook mogelijk is, dat die gevoelens die ik ervaren heb uit mijn eigen hersenen komen, dat ik zelf als het ware zo’n gevoel oproep omdat ik het graag wil, of zoiets.
  Weer enkele nachten later lig ik te slapen. Plots word ik wakker doordat mijn bed hevig trilt,en dat met een hoop kabaal. Je kunt je voorstellen dat je dan, als je zo uit je slaap wordt gewekt, even van je stuk bent… Meteen gaan er gedachten door mijn hoofd: Zit de afstandsbediening van het (elektrisch verstelbaar) bed in de knel? Is er iet met de motor van het bed? Is er sprake van een aardbeving? En nog zo een en ander.
  Ik weet niet hoe lang dit heeft geduurd. 20 seconden? Een minuut?
  Als het over is, zoek ik de afstandsbedining. Die is gewoon op zijn plaats.
  Ik probeer uit of het bed nog werkt. Prima. Kop- en voeteneind bewegen, zoals dat hoort, geluidloos.
  Ik vind geen verklaring.
  Een paar dagen later komt een vriend van mij, die hoog-sensitief is, op bezoek. Ik vertel hem mijn hele verhaal. Na afloop van mijn verhaal vraagt hij me of ik niets bijzonders voel. Hij zegt: ‘Je vrouw staat achter achter je. Ze wijst met de ene hand naar je hoofd, met de andere maakt ze een afwerend gebaar.’
  Als ik vraag wat dat zou kunnen betekenen, zegt hij dat hij denkt, dat ze wil duidelijk maken dat ik veel te verstandelijk bezig ben…. (Ik ben een beta. Hij ook trouwens)

  Twee vragen:
  1. Is het mogelijk dat mijn vrouw als reactie op de conclusie van mij en mijn zus dat de gevoelens van over hoofd en rug aaien uit mijn eigen hersenen zouden kunnen komen, heeft willen aangeven dat dat niet zo is. Immers het schudden van mijn bed kan niet door of vanuit mijn eigen hersens veroorzaakt zijn; en de reactie van mijn hooggevoelige vriend daarover ook niet.
  2. Ik heb na mijn ervaringen veel boeken over BDE’s, uittredingen en oosterse spiritualiteit gelezen. Daardoor ben ik er intussen wel achter dat met de dood het leven niet ophoudt. sterker: Ik durf te zeggen dat ik niet alleen ‘geloof’ in een leven na de dood, maar dat het voor mij realiteit is. Wat ik echter in al de boeken die ik gevonden heb niet kan vinden, is meer informatie en voorbeelden van ‘fysieke. materiële gebeurtenissen’ veroorzaakt door overledenen. En dat terwijl ikzelf daarover toch best wel meer verhalen heb gehoord. Weet u of er boeken bestaan waarin dat aspect wel wordt besproken?

  Graag hoor ik uw mening.
  Hartelijke groet,
  Jan

  1. Hoi lieve Jan,

   Dank je wel voor je uitgebreide reactie. Allereerst mijn medeleven wat betreft het overlijden van je vrouw. Want of je nu wel of niet overtuigd bent van een leven na de dood, het stukje fysiek samenzijn houdt op na de transitie naar andere dimensies.

   Ik begrijp het heel goed dat je een beta bent en dat je dan logische verklaringen zoekt. Zeker voor de ervaringen die je hebt gehad. Die neiging hebben veel mensen, omdat je nu eenmaal geleerd hebt (de meeste mensen) dat er alleen maar een fysieke realiteit is en dat er na de dood niets bestaat, tenzij je christelijk bent of zoiets. Die kennis wordt doelbewust niet gedeeld met de mensheid. Machthebbers hebben er namelijk baat bij, dat mensen zich machteloos voelen en vaak angstig. Maar dat is een ander verhaal (waar ik zeker nog op terug ga komen via videos en de website).

   Het eerste gevoel dat ik kreeg toen je schreef over de ervaring met je bed was dat het je vrouw was, die heel boos was dat je maar niet wil begrijpen dat het geen hallucinatie was (die aai over je hoofd en rug), maar dat zij het was. Ze wil het je zo graag duidelijk maken. Al heeft ze afscheid genomen van haar lichaam, haar bewustzijn is er nog.

   Kijk, je kunt het zo zien: alles is energie, zelfs de meest rationele beta mens zal dit erkennen. Of het nu grove materie is of ijle stoffen, het hele universum heeft energie als fundament. Hierover heb ik overigens een video gemaakt, wel met een andere invalshoek (wet van de aantrekkingskracht) maar desondanks interessant voor jou om te bekijken: https://youtu.be/4YSwG9Ce3lQ. Met excuses voor de kwaliteit van de video, ik had nog geen geschikte camera, maar het geluid is prima.

   Alles is dus energie. Jouw lichaam is energie en je bewustzijn ook. Je bewustzijn verblijft nu tijdelijk in je lichaam. Je lichaam als energie is in staat om de fysieke materie te beïnvloeden, maar dit kan alleen doordat je het eerst denkt. Als je koffie gaat zetten, is er eerst een gedachte, die brengt de materie in beweging. Zolang je in een lichaam zit, stuurt de gedachte je lichaam aan. Zodra je zonder lichaam bent, is het je bewustzijn dat de materie beïnvloedt. Dit is iets lastiger voor het bewustzijn (in dit geval je vrouw) dat de “handeling” uitvoert, maar het kan wel degelijk.

   Ik denk dat deze website (Engelstalig) heel veel vragen gaat beantwoorden voor jou: https://www.thescoleexperiment.com/ Als je de Engelse taal niet goed beheerst, maak dan gebruik van Google Translate: https://translate.google.nl/ .

   En ik vind je vraag erg interessant, dus ik ga brainstormen en hier binnenkort ook zelf een video over maken. Dat kan nog even duren. Hou mijn kanaal in de gaten of abonneer je: https://www.youtube.com/user/anjatoetenel

   Er zijn heel veel mensen met soortgelijke ervaringen als die van jou. Ik heb het zelf ook meerdere malen meegemaakt. Ook met overledenen waar ik minder emotionele binding mee had, dus dan is “wishful thinking” uitgesloten. Hopelijk heb je iets aan de informatie. Als je nog aanvullende vragen hebt, stel ze dan gerust. Je kunt gewoon reageren op dit bericht. Ik zal mijn best doen om je een zo helder mogelijk antwoord te geven.

   ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

 63. Ik zie ook geesten maar heb er heel veel vraag naar? Mijn moeder was in 2017 helemaal gek geworden omdat ze als kind glaasje ging draaien. Maar een medium heb alles kunnen oplossen. Daarbij zat ik te lang in het geboorten kanaal en daarom heb ik nu een goede band met me moeder. En was geen geplant kind. Ik ben zelf nu 14 jaar, me broer en zus zijn ouder, broer 19, zus 18. Maar hun geloven en niks van en me vader ook niet. Maar ik zie elke avond geesten en kan niet met ze praten. Maar ik durf op sommige plekken van me huis niet meer te komen. Zelfs de medium haalt elke keer meer dan 500 geesten uit ons huis. Dat is heel wat. Ik heb er een paar op film staan. Het was een kind die op een bed zat. Op de derde verdiping bij mij thuis. Daarom ga ik er ook niet heen. En is een keer zag ik 3 geesten op me af rennen. En ik kan nooit meer praten en bewegen of doe dingen die ik niet wil doen ik heb mezelf niet onderde controle. Super eng dus. Is een keer zag ik een man op mijn school in het drama lokaal. Ik beschreef aan een meisje uit me klas hoe hij er uit zag. Zij belde haar oma op en zei net hoe ik hem beschreef. En toen me hond dood ging zag ik 4 maanden later een blauwe/wit lichtbol boven me zweven. Kan dat mijn hond zijn. Ik was de enige van de familie die echt met hem om ging. Ik mis hem nog steeds. Maar me moeder en ik zien allebij geesten. In de winter krijg ik het meer. Ook voel ik vaak koude tochten en drukingen op mijn lichaam. En in de woonkamer in de hoeken zie ik ze ook staan. Maar ik zie elke avond een vrouw aan me deur hangen. Maar durf niet met haar te praten want kan dat niet. En weet niet of ik het moet doen want er was een vrouw die me moeder wou overnemen. En misschien kunt u me veder nog meer informatie geven. Alvast bedankt!

  1. Hoi lieve Sarel,

   Dank je wel voor je uitgebreide reactie! Het is heel belangrijk om tegen jezelf te blijven zeggen, dat je absoluut veilig bent. Want dat ben je ook. Ik zal je een makkelijke oefening geven, die je elke ochtend voor je opstaat en elke avond voor je gaat slapen kunt doen om jezelf af te schermen tegen negatieve invloeden. Wat ook ontzettend goed werkt is die entiteiten/geesten die jij ziet niet zoveel macht te geven, maar erom te lachen. Geef je macht niet weg okay! Ze kunnen je geen kwaad doen, tenzij jij dat gelooft! Je hebt er helemaal geen medium voor nodig om geesten uit je huis te krijgen. Dat kun je zelf! En binnenkort heb ik een artikel hierover. Dus hou mijn website in de gaten. Als ik eraan denk zal ik je hier ook even een berichtje geven zodra het af is.

   Nu de oefening voor jou: stel je voor dat er van bovenaf een goud-wit licht naar beneden straalt, boven je hoofd, en stel je voor hoe dit licht via jouw kruin langzaam naar beneden zakt, als een beamer, tot en met je voeten en hoe dit licht zich verankert in de aarde. Stel je nu voor dat dit goud-witte licht van bescherming een grote cirkel om jou heen vormt, een soort ei-vorm. Op ongeveer 30 cm afstand van je lichaam. Een cirkel van goud-wit licht, dat jou aan alle kanten beschermt, dus aan de voorkant, zijkanten, achterkant, bovenkant en onderkant. Voel je beschermd. En herhaal: “Elke dag voel ik me in ieder opzicht krachtiger en krachtiger. Ik ben altijd beschermd, ik ben altijd veilig en zo is het”.

   Ik weet dat jij de energie kunt voelen van deze oefening. Ga er maar mee spelen.

   En nogmaals: zeg niet meer dat het eng is, maak de verschijningen die jij waarneemt niet meer zo belangrijk. Stel je anders gewoon voor dat het een stripfiguur is of zo die daar staat in plaats van een verschijning. Geesten kunnen jou niet beschadigen als je je sterk voelt. Als je bang bent zend je een negatieve, zwakke energie uit en dan ben je een mikpunt. Werk er daarom aan om je sterk te maken. Als een krijger, je kunt het! En anders vraag je je overleden hondje om jou te beschermen.

   Jij mag zelf beslissen of je bang wilt zijn of niet lieve schat. Zeg anders gewoon hardop: “Jullie kunnen mij géén kwaad doen, ik stuur jullie nu weg, naar waar jullie horen. Ik ben sterk en ik voel me elke dag sterker en beter beschermd”. Stuur vervolgens licht naar hen toe. En ga verder met waar je mee bezig bent. Vermijd de plekken niet waar je die geesten ziet. Stap er dapper op af. Je zult merken dat het meevalt.

   Laat het me gerust weten als je nog meer vragen hebt! Ik stuur je licht, Liefde en bescherming mee met dit bericht.

   ♥ Veel Liefs ♥
   Anja

 64. Hallo, ik ben 13 jaar en toen ik laatst bij het graf van mijn oma was voelde ik die avond in bed opeens een hand op mijn schouder. Dus ik draaide me natuurlijk om, maar ik zag niemand staan, toch wist ik heel zeker dat ik die hand had gevoeld. Ik wist al wel iets over geesten dus toen ik er die ochtend over nadacht vroeg ik me of of het mijn oma geweest kon zijn. Zou dit echt zo kunnen zijn? En als dat zo is, zou ik dan nog een keer contact met haar kunnen leggen? Alvast bedankt.

  1. Hoi lieve Chi,

   Dank je wel voor je bericht en je vraag. Het kan echt je oma zijn geweest, die jou gerust heeft gesteld. Zo van: “Ik ben er nog steeds hoor, ook al is mijn lichaam dood, ik ben er nog”. En je kunt altijd met je oma in contact komen. Hoe? Gewoon door tegen haar te praten. Hardop of in stilte, dat maakt niet uit. Ze zal je zeker horen en ik weet ook zeker dat je haar zult voelen. Wat mooi dat ze jou heeft aangeraakt! Niet iedereen ziet geesten. Veel mensen voelen ze, of hebben ervaringen zoals jij. Het is allemaal goed. Je hoeft er geen moment aan te twijfelen of het wel of niet zo was. Deze dingen bestaan en het is prachtig dat je op deze manier nog contact met elkaar kunt hebben.

   Stel gerust je vragen als er nog iets onduidelijk is!

   ♥ Veel Liefs ♥
   Anja

 65. Hi,

  Mijn oma is 2 maanden geleden overleden. Natuurlijk hebben wij het er moeilijk mee. Mijn moeder helemaal. Ze zag nu net haar in de spiegel. Heeft dit een bepaalde betekenis ?

  1. Hoi lieve Sis,

   Allereerst wil ik je kracht toewensen met het verwerken van de dood van je oma. Wat je vraag betreft: Geesten zien kan op vele manieren. De geesten van overledenen verschijnen op allerlei manieren, vaak op de manier die het beste past bij degene die de waarneming krijgt. Dus het kan heel goed zijn dat je oma op deze manier wil laten zien dat zij er nog altijd is, al is haar lichaam overleden. Als er nog een diepere betekenis achter schuilt, dan komt het antwoord hierop vanzelf. Dit kun je niet afdwingen.

   ♥ Veel Liefs ♥
   Anja

 66. Hoi Anja.
  Ik zit midden in een transformatieproces en krijg steeds meer contact met geesten/entiteiten.Ik kom veel bij iemand thuis waar ook een entiteit aanwezig waar ik de emoties van voel..zo erg dat ik daar bijna niet in huis kan zijn en mezelf soms verlies.Toch moet ik daar zijn.Hoe kan ik hier mee omgaan?

  1. Hoi lieve Sandra,

   Dank je wel voor je reactie en je vraag. Het is heel lastig om die zo via een paar zinnen van jou te beantwoorden. Daarvoor ontbreekt er te veel informatie. Je mag altijd, vrijblijvend, een afspraak met me maken voor een gratis sessie op Skype. Dan kunnen we wat meer de diepte in gaan. Er is jammer genoeg geen standaard antwoord te geven op dit soort vragen.

   Ieder mens is anders en reageert anders. Je ben wel één met alle leven, maar in die eenheid ben je ook een uniek bewustzijn. Neem gerust contact met me op als je een afspraak met me wilt maken. Dat kan via deze link!

   Veel Liefs,
   Anja

   1. Geacht me vrouw
    Ik geloof dat er na de dood leven is .het is wel een beetje beangstigend maar wil daarnaast ook wel weten wie of wat het kan zijn respect heb ik echt zeker

    1. Hoi lieve Tiffamny, dank je wel voor je reactie. Als we ergens niet mee bekend zijn, dan bekruipt je in het begin een gevoel van angst. Dat is niet nodig. Er is niets dat de moeite waard is om bang voor te zijn. Angst verlamt en geeft je een gevoel van onderdrukking en machteloosheid. Terwijl jij juist alle macht in handen hebt over hoe je je wilt voelen. Je hebt het in je om krachtig en moedig te zijn. Zelfs als het eng lijkt. De beste manier is om in het diepe te springen, met alle moed die je in je hebt. Net als in en koud bad, als je er gewoon in gaat, dan went de temperatuur vanzelf.

     Het is goed om respect te tonen voor hen die geen lichaam meer hebben. Als je wilt weten wie/wat er om je heen is, met je meekijkt, je leid, beschermt, etc. dan is de beste manier gewoon om een teken te vragen. Hiervoor hoef je geen rituelen uit te voeren. Je kunt je vraag gewoon in gedachten stellen. Vraag om een teken dat JIJ begrijpt. Zeg “dank je wel” en laat het los. Wees in de tijd hierna heel bewust en alert op tekenen die je misschien mag ontvangen. Als er na 1 week nog niets is gebeurd, vraag je het gewoon nog een keer. Je kunt dit ook vlak voor je gaat slapen doen. Zeg op het moment dat je bijna in slaap valt: “Ik wil graag een droom ontvangen die duidelijk maakt wie er bij mij is/zijn”, en ga hierna meteen slapen. Herhaal dit elke avond tot je het antwoord hebt. Het helpt om erbij te zeggen: “Ik wil mijn droom onthouden”. Schrijf ’s morgens zodra je wakker wordt alles op wat je je nog kunt herinneren uit je droom al is het nog zo vaag.

     ☼♥☼ Succes! Veel Liefs, Anja ☼♥☼

     1. Geachte anja
      Ik heb een niet vergeet hoekje gemaakt daar staat me opaa op met zijn rouwkaart en dat plankje was naar benede gevallen met een kristalen beeltje er op en heb een tattoo met me opa en oma. Er op .het het voelt ook als er iemand bij mij in huis is .wil graag wet of het goed gaat met me opa en oma .

     2. Hoi lieve Tiffamny,

      Je hebt echt veel van je opa en oma gehouden, dat is duidelijk en nog altijd. Je kunt hen zelf vragen hoe het met ze gaat. Dat is het allerbeste. Je hebt hiervoor helemaal geen mediums etc. voor nodig. Alles wijsheid zit in jezelf. Het vraagt alleen een beetje geduld en respect voor de geest/het bewustzijn van de overledene. Niet iedereen wil contact maken, vandaar…

      ☼♥☼ Ik wens je alle goeds! Veel Liefs, Anja ☼♥☼

 67. Hoi !
  Ik ben zelf een meisje van 19 en heb al best vroeg erg ‘last’ gehad van geesten maar ik weet niet of ze het goed bedoelde.
  Het begon al rond me 10e ongeveer.
  Ik werdt meerdere malen aangeraakt, me bed heeft heel vaak geschut en nog veel meer.
  Ik was er een lange tijd vanaf en nu begint het opeens weer..
  Ik heb laatst wat lichtbolletjes gefilmt en in voel de aanwezigheid.
  Het voelt voor mij zo : me hart slaat twee keer zo snel uit het niets, ik hoor een soort van gezuis en je voelt dat iemand naar je kijkt.
  Ik geloof in geesten maar ik probeer ze netjes te vragen of ze weg willen gaan maar het lukt niet.
  Ik zoek ook sirieus hulp want ik heb er last van op mijn manier en mentaal ben ik niet sterk genoeg om dit alleen te doen..
  Ik heb hele slechte ervaringen in me leven gehad met van alles.
  Weet iemand misschien waar ik hulp aan kan vragen in de buurt van Alkmaar ?

  1. Hoi lieve Kelsey,

   Bedankt voor jouw reactie. Ik kan me goed voorstellen dat je zelf even niet meer weet wat je moet doen. Maar niet getreurd. Als je wilt dan bied ik jou een gratis gesprek met mij aan op Skype. Dan kun je gewoon thuisblijven en dan praten we even rustig over je situatie. Ik heb hier al veel mensen mee kunnen helpen, dus jou wellicht ook. Skype is ook gratis te downloaden op ieder apparaat en het kost niets om het te gebruiken. Als je gebruik wilt maken van mijn gratis aanbod, neem dan gerust contact op via deze link: https://www.jouwspiegeltje.nl/contact/ (hij opent in een nieuw venster/tab).

   Veel Liefs,
   Anja

 68. Beste,

  Ik heb vroeger een droom gehad waarbij men overleden tante samen met een overleden werkneemster van mijn ouders (waar ik een goede band meehad).
  Kwamen vertellen dat het tijd was voor mijnn oma. Zij is dan kort erna overleden ,dit is iets wat al enkele jaren geleden is maar ik vraag me nog altijd af ,hoe ik dit moet plaatsen.
  Wat kan jij me hierover vertellen

  1. Hoi lieve Dieter,

   Wij mensen hebben veel meer vermogens dan waar we ons bewust van zijn. Waaronder dus ook intuïtieve, heldervoelende en helderziende vermogens. Niet iedereen ontwikkelt die bewust, maar soms gebeurt het gewoon ‘per ongeluk’ dat ze worden geactiveerd. Vaak is dit een incident. Dus je kunt dan een voorspellende droom hebben, zoals jij. Anderen krijgen een ‘flits’, of een voorgevoel, of ze horen een stem iets zeggen. Het kan zich op vele manieren manifesteren en het is niets om je zorgen over te maken. Je hebt dus even een blik gekregen via je droom in het aankomende overlijden van je oma. Een bijzondere ervaring.

   Als je gerichte vragen hebt hierover, stel ze dan gerust!

   Veel Liefs,
   Anja

 69. het lijkt net of een klein jongentje contact met mij wilt leggen. soms word ik aangeraakt en schrik ik wakker. maar ik vind het niet erg dat ze aanwezig zijn ik snap alleen niet wat het wilt

  1. Hoi lieve Astrid,

   Dank je wel voor je vraag. Heb je al eens gevraagd aan dat jongetje wat het wil? Misschien is het een jongetje dat is overleden en nog niet bewust is van het feit dat het geen lichaam meer heeft. Dat gebeurt soms, bijvoorbeeld na een traumatische dood zoals een ongeluk of erger, een moord. Of plots overlijden.

   Veel Liefs,

   Anja

 70. Hoi anja,
  Ik Ben een jongen van 16 jaar oud. mijn opa is pas geleden overleden (7 februari). Ik zou graag contact met hem maken, Alleen Ben ik een beetje bang geworden van de entiteiten. Waarom? Dat weet ik niet. dan heb ik nog een vraag: is het, omdat het zo Kort geleden is, makkelijker of juist moeilijker om contact te maken?

  Mvg,

  Jens

  1. Hoi lieve Jens,

   Sorry voor de late reactie! Bedankt voor je vragen. Ik begrijp dat je een beetje bang bent van “entiteiten”. Maar als jouw opa een lieve man was toen hij nog een lichaam had, dan is hij nog steeds een lieve entiteit, waarvoor je niet bang hoeft te zijn. Je was toch ook niet bang voor je opa toen hij nog in fysieke vorm bij je was? Ik hoop van niet…

   Wat je tweede vraag betreft, die is wat lastiger te beantwoorden omdat ieder geval een uniek geval is. Ik zal het je uitleggen. Sommige mensen die overlijden zijn zich er direct van bewust dat ze niet meer leven en ze gaan dan, zoals je dat noemt, “naar het licht”, dus ze gaan dan over naar de volgende dimensie. Maar bij heel veel mensen die overlijden duurt het een poosje voor ze zich beseffen dat ze geen lichaam meer hebben. Als mensen tijdens hun leven op aarde al geloofden in een leven na de dood, beseffen ze zich eerder dat ze zijn overleden en dan is het makkelijk om contact met hen te maken vanuit die andere dimensie. Maar als jouw opa nog niet bewust is van zijn dood en/of hij nog dingen te verwerken heeft van zijn leven op aarde als jouw opa, dan kan het wat langer duren voor het lukt om contact te leggen. Ieder bewustzijn (want dat is wat je echt bent) is uniek en bewandelt zijn/haar eigen pad. Er is dus geen standaard antwoord op je vraag.

   Ik heb een artikel geschreven over hoe je contact maakt met overledenen op een manier die veilig is en niet eng, je vindt het hier:

   (opent in een nieuw venster/tab)

   Laat het me weten als je nog meer vragen hebt. Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze antwoorden.

   Veel Liefs,
   Anja

 71. Hai
  ik ben nu 12 jaar oud en als baby ben k uit mijn wieg getild en op de grond gelegd door een geest, er zijn heel veel dingen gebeurd in mijn huis met geesten. Als mijn vriendinnen hier slapen horen ze deuren open en dicht gaan. Ik voel vaak een hand over me heen strelen en kijk altijd naar een hoek van me kamer. Als ik in het donker buiten loop heb ik het gevoel dat ik achterna gezeten word en als ik binnen zit zie ik telkens iets vanuit mijn ooghoek. Het is op mijn kamer ook veel kouder dan ergens anders in huis. Vorig jaar zag mijn vriendin van buiten een geest achter mij staan, hoe weet ik of het een goede geest is?

  1. Hoi lieve Danitsja,

   Bedankt voor het delen van jouw ervaringen met geesten. Heb jij hierover al eens met je ouders kunnen praten? Staan die open voor dit soort dingen, of loop je er alleen meer rond en heb je nu van niemand hulp?

   Ik wil je best helpen en ik wil je ook niet bang maken okay! Je zou er niets aan hebben als ik je nu zou vertellen dat het bijvoorbeeld een kwade geest is of een kwade entiteit die bij je is. Daar zou je van schrikken!

   Om ervoor te zorgen dat er geen kwade/negatieve geesten bij jou kunnen komen, kun je jezelf beschermen en dat doe je als volgt: iedere ochtend, meteen nadat je wakker bent geworden, doe je nog even je ogen dicht en stel je jezelf voor dat je in een cirkel van licht staat. Helemaal, dus je hele lichaam wordt erdoor omgeven. En terwijl je in dat licht staat zeg je in stilte: “Ik ben veilig en beschermd en ik trek alleen positieve dingen aan in mijn leven! Alles wat niet positief is verdwijnt NU uit mijn leven en zo is het!”

   Dit makkelijke ritueel herhaal je ’s avonds, alleen zeg je dan, terwijl je je voorstelt dat je helemaal in een lichte cirkel staat: “Ik word ook vannacht tijdens mijn slaap beschermd door het witte licht. Er gebeuren alleen maar fijne en positieve dingen. Ik ga heerlijk slapen en ik weet dat ik wordt beschermd tegen alles dat kwaad is, en zo is het!”

   Je zult merken, dat je dan veel minder last hebt van al die dingen, omdat je beschermd wordt door dat licht. Hierdoor kunnen er nooit meer kwade geesten bij je komen. Ik wens je heel veel succes. Sorry dat ik zo laat heb geantwoord, ik kon door technische redenen niet bij de reacties komen, maar nu dus weer wel. En vanaf nu reageer ik meestal dezelfde dag nog. Kom gerust terug als je nog meer vragen hebt. Ik ken nog veel meer makkelijke oefeningen, dus voel je welkom!

   Veel Liefs,

   Anja

  1. Hoi lieve Anne,

   Dank je wel voor je vraag. Zo te lezen is dit niet iets om je druk over te maken. Ik denk dat je energie waarneemt. Dat kan de energie zijn van iemand die is overleden, maar het kan ook gewoon energie zijn, die altijd en overal om je heen is. Ik zie zelf altijd energie, vooral als het donker is. En dat kan alle vormen aannemen. Als er een bijzondere betekenis is en/of boodschap voor jou van een overledene bijvoorbeeld, dan zal zich dit vanzelf openbaren!

   Veel Liefs,
   Anja

  1. Hoi lieve Annoniem,

   Bedankt voor je vraag. Er zijn zeker mensen die geesten tekenen. Misschien is het een idee om een keer naar een paranormale beurs te gaan en daar je licht op te steken. Ik weet op dit moment geen namen van mensen die dit doen. Maar ze zijn er wel. Als er een spirituele winkel of new age shop bij jou in de buurt is, dan kun je daar ook informeren of zij meer weten. Veel succes ermee! Laat je weten of het is gelukt?

   Veel Liefs,
   Anja

 72. Hoi Anja, dank je wel voor het schrijven van dit helderende verhaal, wat ik aandachtig gelezen heb.
  Zelf ben ik blij dat ik het gelezen heb, aangezien je hierin schrijft dat wanneer je angstig o.id. bent hier niet mee bezig moet gaan. Dat doe ik dan ook zeker niet, al vanaf kinds af aan heb ik nare dromen over geesten die er in 1 keer zijn, voor mij echte nachtmerries. Het lijkt net of ze gewoon af en toe verschijnen deze dromen, om me te leren niet bang te zijn voor het onbekende. Deze geesten in mijn droom zijn vaak niet eens te zien, maar jagen me angst aan door gordijnen te laten wapperen, of gewoon me het gevoel te geven dat er iets of iemand is. Ik vind het jammer dat ik deze dromen blijf houden. Ook heb ik al jaren, heel lang, dat ik van alles kan ruiken, in een huis vond ik het heel erg ruiken naar zware shag, nu rook mijn overleden opa zware shag. Maar degene van wie dat huis was, had nog nooit gerookt, mijn moeder rook ook niets. Ik vond het zo doordringend dat ik er misselijk van werd, dat heb ik al verschillende malen ervaren, ook eens tijdens het eten, ik werd zo misselijk van de geur, ik proefde zelfs de geur/smaak van die shag in mijn mond, ik kon even niet verder eten. Er zat niemand in de buurt die rookte en mijn partner rook niets. Ik vind dit wel grappig, en besteed er verder geen aandacht aan. Soms zeg ik wel eens” Hoi opa”, omdat het misschien wel zo is dat mijn opa dan bij me is, maar misschien is het ook wel prima dat er geen verklaring voor is.

  1. Hoi lieve Monique,

   Dank je wel voor het delen van jouw ervaringen hiermee. Het kan inderdaad een teken van je opa zijn dat hij het is. Je kunt hem gewoon in gedachten of hardop vragen of hij een ander teken wil geven dan die geur van zware shag. Laat hem gewoon weten dat het je misselijk maakt. Dat is niet eng. Je hoeft het alleen maar te denken. Vraag hem bijvoorbeeld om jouw favoriete geur te laten ruiken als teken dat hij het is. Je kunt gewoon met je opa praten. Hij hoort alles!

   Wat je dromen betreft helpt het ook zeker om voor je gaat slapen te vragen wáárom je die dromen steeds hebt. Vraag naar de bedoeling en vraag om dit via je dromen duidelijk te maken. Misschien lukt het niet meteen, maar de aanhouder wint. Je zult zeker verduidelijking krijgen. Ga nadat je je vraag hebt gesteld meteen slapen, dus licht uit, etc. En ontspan!

   Het helpt ook om het geen “geesten” meer te noemen, maar een bewustzijn. Want dat is wat we allemaal zijn, met of zonder lichaam. En dat klinkt wellicht minder “eng” dan het een “geest” te noemen.

   Veel Liefs,
   Anja

 73. Hallo Anja,
  Ik ben altijd heel geïnteresseerd geweest in het spirituele en merk dat mijn intuïtie goed ontwikkeld is.
  Door drukke werkzaamheden heb ik het langs me gelegd en niet echt meer iets ervaren.
  2 jaar geleden zijn we verhuisd naar een oude boerderij. De vorige eigenaars hadden tegen de buren gezegd dat ze regelmatig voetstappen hoorden, dat er geesten zijn in het huis. Mijn man gelooft daar dus helemaal niet in. Een tijd geleden had hij camera’s gehangen hij was het nog aan het uittesten en eentje stond in de keuken. De camera neemt regelmatig op verschillende tijdstippen foto’s.
  Toen had hij opgemerkt dat er ’s nachts een witte vlek, leek op een wolk in de keuken hing.
  De camera maakt altijd drie foto’s achter elkaar op hetzelfde tijdstip foto 1 niks te zien foto 2 wolk rechts van boven in de hoek foto 3 wolk in het midden van de keuken.
  Het gebeurt altijd ’s nachts maar altijd op een ander uur ook niet iedere dag. Heel gek!
  We hebben de camera’s een tijdje weggedaan en toevallig afgelopen weekend teruggeplaatst in de schuur. Mijn man dacht in eerste instantie dat ze niet meer werkte.
  Net riep hij me, staan er foto’s op van iets lichtgevends dat beweegt en zich verplaatst.
  Mijn dochter heeft ledverlichting aan de onderkant van het bovenste stapelbed hangen, dat springt regelmatig aan zonder dat iemand er aan komt.
  We beginnen toch te geloven dat er iets is in ons huis.
  Wat moeten we doen? Het voelt niet slecht of zo, wel raar…

  Alvast bedankt voor je reactie, ik kijk er naar uit!
  Groeten Nathalie

  1. Hoi lieve Nathalie,

   Sorry voor de late reactie. Ik had hier wat technische issues waardoor ik niet bij de reacties kon komen. Dat is intussen verholpen.

   Allereerst even een oersaaie en technische vraag: hebben jullie de foto’s en camerabeelden al eens laten beoordelen door bijvoorbeeld een fotograaf die er verstand van heeft en kan aangeven of er een gewone verklaring voor is? Want vaak is dat de issue hoor. Het hoeven dus niet persé geesten te zijn die in beeld verschijnen. Sterker nog: het gebeurt zeer zelden dat geesten via een normale camera zichtbaar zijn.

   Er zijn in oude huizen ook talloze technische verklaring voor waarom lichten aan en uit springen. Een elektricien zou daar meer over kunnen vertellen. Dan sluit je een technische oorzaak uit. Mocht die er niet zijn, dan is de kans groter dat er iets anders speelt, zoals geesten in jullie huis. Eigenlijk zijn er in ieder huis geesten en energieën van bijvoorbeeld overleden bewoners, etc.

   Je hoeft er niet perse iets mee te doen. Maar je zou wel het huis kunnen zuiveren door bijvoorbeeld te smudgen. Je brandt dan witte salie blaadjes en de rook verspreid je met een veer door alle ruimtes en door alle kasten, etc. van je huis. Ook de badkamer en toilet(ten) meenemen. Tijdens het “smudgen” (zo heet dat) hou je de ramen gesloten. Als je in alle hoeken van alle ruimtes in je huis bent geweest, dan zet je alle deuren en ramen tegenover elkaar open. Zo kan de energie die je hebt gezuiverd de ruimte verlaten.

   Smudgen is vaak een geweldige oplossing en bovendien goedkoop. Het is niet moeilijk om te doen. Begin bij de voordeur, met een intentie, bijvoorbeeld: “Ik wil mijn huis en alles wat bij mijn huis hoort zuiveren van alles wat niet Vredevol, Licht, Liefdevol en Positief is”. En begin met het maken van strijkbewegingen met de veer. Je brandt de salie in een schaaltje (pas op dat je je handen niet brandt) of je gebruikt een speciale schelp voor dit doeleinde (een abalone schelp). Je gaat langs alle muren, deuren, ramen, etc. en zet ook alle kasten (incl. de meterkast) open, en verspreidt ook hierin de rook. Blijf de intentie herhalen in stilte of hardop, net wat goed voelt voor jullie.

   Je zult merken dat het huis is gezuiverd en wellicht zijn ook dan de verschijnselen er niet meer. Zo wel, laat het me weten. Ik beloof dat ik vanaf nu razendsnel reageer. Vaak dezelfde dag nog! Succes ermee! En laat me weten hoe het is gegaan!

   Veel Liefs,
   Anja

 74. Ik sluit me er bewust voor af. Er is een tijd geweest toen ik jonger was, dat ik er voor open stond. Ik was toen een jaar 23. Verwarrend vondt ik het. Ook een beetje eng uiteraard. Want je kent het niet tenslotte.

  1. Hoi lieve Crescens,

   Dank je wel voor het delen van je ervaring en hoe jij ermee omgaat. Eigenlijk is het helemaal niet eng. Want je was tenslotte ook niet bang voor de persoon/personen toen ze nog in leven waren. Er is geen verschil. Maar we leren dit anders en we leren zelfs om “bang te zijn voor spoken”, etc. Denk maar aan die griezelverhalen die ze je op school etc. vertelden 🙂

   Veel Liefs,

   Anja

 75. Hoi Anja,

  Zelf heb ik al heel mijn leven al ervaring met ‘geesten’ zien, hier wil ik eindelijk even mijn ei over kwijt en misschien heeft u wat tips eventueel.

  Van kleins af aan zie ik schaduwen op de muur tot geesten in mijn kamer. Ook hoor ik ze af en toe op de overloop lopen, als me kat op mijn kamer zit rent hij onder bed en kijkt hij heel angstig naar de deur. (Maar ik ben dan alleen thuis)
  Ohja altijd als ik in de nacht geesten zie word ik zittend wakker en denk ik aan mijn overleden oma. Sommige zeggen dat dat mijn engel is maar daar ben ik niet van op de hoogte.

  Er is mij eigenlijk altijd verteld dat zulke dingen niet bestaan tot dat ik er zeker van ben geworden naarmate ik wat ouder werd.

  Nu heb ik de laatste tijd eigenlijk geen ‘last’ meer hier van tot dat de hond van mijn vriendin heel raar ging doen.

  Nu wil ik eigenlijk contact nemen met de geesten in mijn huis alleen vind ik dat erg lastig.

  Heeft u hier misschien iets op te zeggen, zo niet dan vond ik het al heel fijn om dit even te typen en voor me zelf op te helderen.

  Alvast bedankt

  1. Hoi lieve Mika,

   Dank je wel voor het delen van je ervaring! Je hoeft echt niet te twijfelen aan de “echtheid” ervan. Niet iedereen is in staat om andere realiteiten waar te nemen, maar dat betekent niet, dat als jij dat wel kunt, het onzin is. In tegendeel. Er is veel meer dan de fysieke wereld om je heen. Dieren zijn inderdaad veel beter in staat om die andere realiteiten waar te nemen. Dat is omdat hun verstand niet in de weg zit, zoals bij mensen. Mijn honden zien ook van alles. Vooral als er kort ervoor een hond is overleden, nemen ze die hond dus waar. Na een poosje stopt dat weer.

   Het contact zoeken met de geesten in jouw huis is een kwestie van oefenen. In het artikel wat je hebt gelezen staan goede tips. Ik heb ook een artikel geschreven dat specifiek ingaat op het maken van contact met mensen die zijn overleden, dit is de link: https://www.jouwspiegeltje.nl/contact-met-overledenen.html (hij open in een nieuw venster/tab).

   Het is een kwestie van ermee oefenen en het vooral niet eng vinden, dat is echt niet nodig. Er is niets engs aan. Als je nog specifieke vragen hebt over hoe je dingen moet aanpakken, laat het me dan zeker weten. Ik beantwoord je gerichte vragen graag. En hou de website in de gaten, want er gaan zeker nog meer van dit soort artikelen verschijnen, die jij ook interessant zult vinden!

   Hou me op de hoogte!

   Veel Liefs,
   Anja

 76. Hey! Ik ben 14. Mijn oma is 2 jaar geleden overleden. Ik zou graag contact met der maken. Alleen heb ik geen idee hoe ik er aan moet beginnen.. Deels geloof ik er wel in dat het kan, maar deels ook niet. Het klinkt bizar & onmogelijk. Maar ik wil het heel graag een kans geven! Hoe spreek je de geesten eigenlijk aan? Kan je er echte conversaties mee voeren? Ik weet helemaal niet goed wat ik er van moet verwachten.. Ook ben ik bang dat als het me niet lukt of als ik geen reactie krijg dat ik ga denken dat oma niet tegen me wilt praten en dat ik me dan opnieuw schuldig ga voelen.. Sorry voor de vragen..

  1. Hoi lieve Elies,

   Dank je wel voor je goede vragen. Daar hoef je helemaal geen “sorry” voor te zeggen hoor! Het is veel dommer om geen vragen te stellen, terwijl je ze wel hebt. Jij bent dus super slim!

   Je kunt gewoon met je oma praten, in gedachten bijvoorbeeld. Ze pikt jouw gedachten absoluut op. En wees maar niet bang dat ze niet met je wil praten. Alleen is de manier waarop iemand die niet meer in een lichaam woont “praat” natuurlijk anders. Je oma heeft immers geen lichaam meer en dus bijvoorbeeld geen stembanden. Dat betekent niet, dat je haar niet kunt horen. Je kunt haar bijvoorbeeld “horen” via je eigen gedachten. Maar ook via dromen bijvoorbeeld.

   Via dromen contact maken is een hele goede en veilige manier. Je zult je alleen wel een beetje moeten trainen om je dromen te onthouden. Zeg vlak voor je gaat slapen (terwijl je al in bed ligt): “Ik wil vannacht een teken ontvangen in mijn droom van mijn oma. Ik wil deze droom onthouden en de droom begrijpen”.

   Wees niet gefrustreerd als het niet meteen de eerste nacht lukt. Dit soort dingen vragen om wat oefening. Je bent hier nieuw mee. Dus heb geduld. Hoe lang het bij jou zal duren voor je een teken krijgt is niet te voorspellen. Want we zijn allemaal anders. Zorg ervoor dat je pen en papier naast je bed hebt. Als je de volgende ochtend wakker wordt en je weet nog wat je hebt gedroomd, schrijf het dan meteen op, zodat je het niet kunt vergeten. Dat is heel belangrijk om te doen, want zodra je opstaat, vergeet je alweer heel snel details uit je droom.

   Doe dit iedere avond vlak voor je in slaap valt en doe daarna niks anders meer, ga dus direct slapen. Als je volhoudt, dan ga je hier resultaten mee boeken. Maar nogmaals: heb geduld. Hoe meer je oefent, hoe beter het zal gaan. Maak je geen zorgen als je niet meteen alles begrijpt wat je droomt.

   En praat in gedachten gewoon met je oma. Sluit je ogen, bijvoorbeeld als je op je kamer bent, haal een paar keer diep adem, kom een beetje tot rust en begin gewoon te praten. “Oma, waar ben je nu, ik wil heel graag contact met je, maar ik weet nog niet goed hoe”. Of vertel haar gewoon hoeveel je van haar houdt. Of wat je hebt meegemaakt. Je kunt ervan uitgaan dat ze je hoort en bij je is, zelfs als je niet meteen een antwoord krijgt. Je krijgt meestal geen antwoord in de vorm van een stem of iets dergelijks. Het gaat veel subtieler. Dus bijvoorbeeld via je gevoel. Of een gedachte die ineens bij je opkomt. Of een beeld dat je ineens “zomaar” voor je ziet.

   Het kost ook hier wat tijd om dit te leren begrijpen. Maar dat is wel de moeite waard. Het is anders dan toen ze nog in leven was in haar lichaam. Maar als je die tijd neemt om de “taal” van je oma te begrijpen en verstaan, dan zul je weten dat ze bij je is, nog evenveel van je houdt (en misschien zelfs wel meer) dan toen ze nog in haar lichaam was.

   Je mag ook hardop praten tegen je oma. Ook dat komt aan. Maar voor jouw ervaring is het beter om het in stilte en met gesloten ogen te doen. Zorg ervoor dat je rustig bent. Het is geen spelletje. En als je het eng vindt, doe het dan vooral niet!

   Laat je me weten over een poosje of het je is gelukt? En als je nog meer vragen hebt: stel ze dan gerust hoor!

   Veel Liefs,
   Anja

    1. Hoi lieve Esmée,

     Geesten hoeven niet te slapen. Ze hebben geen lichaam meer. Alleen een lichaam heeft rust nodig om te herstellen, etc. Geesten eten niets.

     Veel Liefs,

     Anja

 77. Hoi,

  Ik heb deze gave als deels. Ik kan ze aanvoelen, maar ik kan er niks mee. Met behulp van deze site probeer ik mijn opa te bereiken. Dit lukt maar deels. Wat ik me afvraag is of leeftijd een probleem is: Ik ben pas 13
  (Ik ben psychisch in orde in ik ben niet bang voor het paranormale, ik heb er ook nooit last van)

  Groet Gregor

  1. Hoi lieve Gregor,

   Dank je wel voor je bericht en je vragen. Je leeftijd is geen enkel probleem. Het enige wat op jouw leeftijd lastig kan zijn geduld 😉 Want dat is wat je nodig hebt. En dat is zelfs voor een boel volwassenen lastig. De meeste mensen verwachten dat het met een paar pogingen al moet lukken. Meestal is dat niet zo. Het heeft echt tijd nodig. En in antwoord op je andere vraag: je hoeft er niet in te geloven, maar het helpt wel. Als je heel sceptisch bent, dan sluit je je af. Als je denkt dat het allemaal onzin is, dan sta je niet voldoende open. Maar 100% erin geloven is echt niet nodig. Ik beveel een gezonde portie wantrouwen sowieso aan. Zolang je open kunt staan voor de mogelijkheid, is dat voldoende!

   Hou dus vol als je het echt graag wilt. Het kost sommige mensen vele maanden voor het helemaal lukt. En het kan ook nog zo zijn, dat het voor de overledene, in dit geval jouw opa, lastig is om je te bereiken. Soms willen mensen te graag contact en ook dan werkt het niet, omdat je te gespannen probeert iets te forceren.

   Ontspan dus en maak er niet een te groot ding van. Succes en laat het me weten als je nog vragen hebt. Ik beantwoord ze graag!

   Veel Liefs,

   Anja

   1. Hoi, ik had een oma(is er niet meer jammer genoeg:( ) en ze was mijn lievelings oma, ze is over een paar dagen een jaar weg… Ik zou héél graag willen weten hoe het met haar is, alleen ik ben een beetje bang <=(…(ik ben 12) maar wil zooo graag contact hebben met haar, vragen of het goed is met haar ofzo, en nog een paar dingen: is de stem van (bijv.) mijn oma het zelfde als eerst als ik met haar zou praten, en ziet ze er niet meer ziek uit zoals voordat ze wegging(ze had DE erge ziekte) ik krijg hoofdpijn en tranen bij de gedachten, en ben gewoon bang?

    1. En wat doe je met glaasje draaien? En waarom is het gevaarlijk? en weet je ook of er zoiets bestaan als vampieren, zombies, of weerwolven… Ja ik stel een beetje veel (en soms rare) vragen???

     1. Hoi lieve Esmée,

      Glaasje draaien betekent dat één of meerdere mensen een glas gebruikt om met geesten te communiceren. Omdat je niet weet of het echt wel de geest is van de overledene waarmee je contact zoekt, is het heel gevaarlijk. Er zijn namelijk ook heel veel lagere entiteiten die negatieve energie hebben. Er zijn mensen geweest die helemaal zijn doorgedraaid nadat ze hadden glaasje gedraaid. Ik raad je dus met klem af om dit uit te proberen. Al lijkt het nog zo spannend. Gewoon niet doen.

      Vampieren, zombies en weerwolven bestaan wel, maar niet zoals er wordt verteld in de verhaaltjes. Ik denk dat je nu nog een beetje te jong bent om te begrijpen hoe dit echt werkt. Onthou het voor later, als je iets meer weet over spirituele en paranormale dingen. Ik vind het prima dat je zoveel goede vragen stelt. Daar kunnen heel veel mensen een voorbeeld aan nemen. Het is veel beter om van alles te vragen, dan niet te vragen. Stel me gerust nog meer vragen als je ze hebt. Je bent welkom. En ik beloof je dat ik een stuk sneller zal antwoorden dan ik nu heb gedaan okay!

      Veel Liefs,
      Anja

    2. Hoi lieve Esmée,

     Mijn lievelings oma overleed ook veels te vroeg, dus ik begrijp hoe je je voelt! Ik begrijp ook dat je bang bent, dat had ik destijds ook weet je dat. Nu niet meer hoor! Je zou, vlak voor je gaat slapen, aan je oma kunnen vragen of ze in een droom wil verschijnen. Dat is veel minder eng, eigenlijk helemaal niet eng. Ik heb dat destijds ook gedaan en het lukte na een poosje (je moet wel even doorzetten, want het kan even duren voor het lukt, dat is een kwestie van oefenen!). De stem van je oma zal exact hetzelfde zijn als toen ze nog in haar lichaam woonde. Ze ziet er zeker niet meer ziek uit, want haar zieke lichaam is er niet meer. Je zult verbaasd staan hoe goed ze er nu uitziet!

     Je kunt altijd in gedachten of hardop tegen je oma praten. Weet dat ze het hoort en dat ze bij je is. Niet om je bang te maken, in tegendeel, je oma houdt heel veel van jou en ze is er alleen om lief voor je te zijn en om je te laten voelen, dat ze niet echt weg is, behalve haar lichaam dan.

     Een knuffeltje voor jou lieve schat!

     Anja

 78. Hoi!

  Ik heb mijn hele leven al ervaringen gehad met het paranormale. Soms positieve dingen, maar ook zeer slechte.

  Gisteren had ik het met mijn vriend over zijn overleden oma. Op dit moment voelde ik een druk op mijn borst, en ik kreeg geen lucht. Ik ging even zitten met mijn armen gespreid, en precies op dat moment voelde ik aan mijn rechter hand een koude lucht. Toen ik mijzelf naar de lucht toe draaide zag ik een zwarte schim. Dit heb ik vaker meegemaakt dus verbaasd was ik niet. Na het zien van de schim voelde ik mij ineens zonder aanleiding erg verdrietig. Ik begon te huilen zonder dat het een reden had.

  wat ik weet: Zijn oma overleed aan longkanker en zij huilde toen zij stierf. Kan het zo zijn dat zij mij gister avond deze emoties heeft laten voelen? Want na deze ervaring voelde ik mij energieloos. Het was erg vermoeiend.

  Kan ik hier eventueel meer mee doen als het daadwerkelijk zo is dat zijn oma dingen aan mij doorgaf?

  Met vriendelijke groet,

  Cherise

  1. Hoi lieve Cherise,

   Bedankt voor het delen van je ervaring en het stellen van jouw vraag. Wat ik een fantastische vraag vind trouwens! Je helpt zo anderen weer, want ik denk dat veel mensen antwoord zoeken op soortgelijke situaties.

   Er kunnen 2 oorzaken zijn voor wat je hebt ervaren toen je het met je vriend over zijn overleden oma had. De eerste verklaring is, dat je de “sterfbed ervaring” van de oma van je vriend via zijn energie hebt opgepikt (intuïtief). Dit geldt zeker, als hij bij het overlijden van zijn oma aanwezig was. Op het moment dat hij erover praat, komt de herinnering aan die situatie weer terug in zijn energie. Omdat jullie verbonden zijn, pik je dit op. En ervaar je wat er gebeurde. Dit doet dingen met je lichaam. Wellicht voelde je vriend dit tijdens zijn oma’s overlijden en heb jij dat gevoeld tijdens jullie gesprek.

   De andere verklaring is, dat je daadwerkelijk zijn oma hebt gevoeld, en dat zijn oma die indrukken aan jou doorgaf om te “bewijzen” dat het echt om zijn oma gaat en niet om een andere entiteit.

   Een combinatie van bovenstaande verklaringen is natuurlijk ook mogelijk!

   Mijn vraag aan jou is, of je over jouw ervaringen tijdens jullie gesprek hebt gepraat met je vriend? Zo niet, dan is dat misschien een goed idee. Je kunt hem gewoon vertellen wat je voelde, wellicht herkent hij er iets in. Of biedt het hem troost.

   Verder kun je er niet zoveel mee doen. Behalve als ze weer “terugkomt” in jou energieveld. Of via je dromen. Dat gebeurt soms. Je hoeft dat niet te forceren. Het is zelfs niet goed om dat te doen. Als er nog belangrijke dingen zijn, die zij jou wil laten weten, dan zul je zeker opnieuw dingen ervaren en zul je op dat moment ook weten hoe te handelen.

   Het kan gebeuren zo nu en dan (zeker als je nog onervaren bent) dat dit soort dingen je heel moe maken. De enige remedie is dan rust te pakken en veel water te drinken. Zo herstelt jouw energieveld weer van de intense, korte maar hevige ervaring.

   Praat er dus over met je vriend, als je dat nog niet hebt gedaan. Je merkt snel genoeg of hij ervoor openstaat of niet. Als dat niet zo is, respecteer dit dan, stuur Liefde naar zijn oma, dank haar dan voor haar “flitsbezoek” en laat het rusten. In mijn ervaring is dat de beste manier om om te gaan met overledenen die contact zoeken via jou. Ik stuur ze altijd mijn dankbaarheid en Liefde als ze spontaan in mijn gevoel komen.

   Ik hoop dat je iets hebt aan dit antwoord. Laat het me weten als je nog aanvullende vragen hebt. Ik beantwoord ze graag voor jou!

   Veel Liefs,

   Anja ♥

   1. Heel erg bedankt Anja! Ik heb hier veel aan. Ik heb er met mijn vriend over gepraat en hij toont heel veel begrip! Hartelijk bedankt voor je tijd en moeite 🙂

    Groetjes!

 79. Hai, ik probeer dagelijks contact te maken met mensen dje overleden zijn maar het lukt me niet, op welke manier dan ook. Mijn moeder zei dat je het niet kan leren is is aangeboren, maar ik zou graag contact willen hebben met familieleden die zijn overleden.

  1. Ik probeer contact te maken met mensen die overleden zijn maar op elke manier die u aangegeven had lukt het niet. Kunt u me helpen?

  2. Hoi lieve Danique,

   Dank je wel voor je reactie!

   Iedereen kan contact maken met mensen die overleden zijn. Dat is geen speciale gave. Sommige mensen zijn er gevoeliger voor dan anderen. Maar je kunt die gevoeligheid ook leren ontwikkelen. Dan duurt het iets langer voor je het kunt.

   Je schrijft dat het jou nu niet lukt. Misschien is het beter om het dan even te laten rusten. Want als je te krampachtig probeert om contact met overledenen te maken, dan lukt het niet. Soms kun je dingen te graag willen. Dat werkt niet. Het is belangrijk om rustig te zijn en vooral om geduld te hebben. Het kan zijn dat de familieleden met wie jij contact wilt er zelf nog niet aan toe zijn.

   Het helpt om je intuïtie te trainen. Misschien is er bij jou in de buurt een cursus intuïtieve ontwikkeling? Je kunt zulke cursussen ook online volgen. En op YouTube vind je ook heel veel gratis videos, meestal Engelstalig, met goede informatie. Ga er maar eens lekker op googelen en hou me op de hoogte!

   Veel Liefs,
   Anja

 80. Hoi anja.

  Ik slaap al een paar jaar op de zolder en sinds ik hier slaap heb ik het gevoel dat hier een geest aanwezig is. Eerst vond ik het eng maar sinds een half jaar heb ik er vrede mee en stel ik me ervoor open. Sinds ik niet bang meer ben hoor voel ik de geest vaker. Ik hoor vaak mijn naam geroepen worden, voetstappen en gekras of getik. Maar nu heb ik sinds kort last van slaapverlamingen. Ik word wakker, kan mijn lichaam niet bewegen, hoor een zoemend geluid, ik zie pulserende lichten en voel een vibratie door mijn lichaam. De 1e 2 keren verzette ik mij hiertegen en werd wakker alleen de laatste keer liet ik het over me heen komen en Hierdoor kreeg ik een uittreding. Ik zat op de rand van mijn bed. Mijn lichaam lag nog gewoon op bed en deze kon ik ook zien. Toen ik de kamer in keek zag ik een man staan. Ik keek hem 3seconden recht aan daarna was hij weg. Ik ben toen weer gaan liggen en werd zeer vermoeid wakker. Ik voelde mij niet bang ofzo maar vraag me wel af wat de geest van me wil omdat ik hem niet ken. Ik ken ook geen overleden mensen dus vraag me af of het wel een goede geest is.

  Groetjes

  1. Hoi lieve anoniem,

   Ik herken jouw “slaapverlamming”, en dat zoemende geluid! Dat heb ik zelf ook zo nu en dan. Het is inderdaad beter om het gewoon toe te laten. Er is geen gevaar, want het is het dus een (onbewuste) uittreding. Dit ervaren heel veel gevoelige mensen.

   Of je nu wel of geen mensen kent die zijn overleden, dat maakt niet uit. Misschien heeft die man wel in het huis gewoond waar jij nu woont. Of het is een familielid, dat je nooit hebt gekend. Of een geleidegids. Want die hebben we ook allemaal. Je zou voor je gaat slapen aan de man kunnen vragen of hij je via een droom wil laten weten wie hij is en waarom hij contact met je zoekt.

   Volg vooral je gevoel om te bepalen of het om een positieve of negatieve entiteit/geest gaat. Zo te lezen hoef je je niet echt druk te maken. Als je zijn aanwezigheid niet prettig vindt, kun je hem gewoon vragen om te vertrekken en jou met rust te laten.

   Veel Liefs,

   Anja

 81. Hoi Anja,
  Ik ben een voeler, zeg maar. Ik ben daar vrij relaxt over. Ik heb 2 geesten bij me, opa van moederszijde en de oma van mijn vader. Oma kende ik bij leven niet, maar na een foto via mijn vader gekregen voelde ik direct een band. Een paranormale vriendin wees mij op de aanwezigheid van die oma. Van opa wist ik dat hij er was. In ons huis zijn er meer. Ik heb de overleden moeder van mijn man gevoeld. Wist direct dat zij het was. Ik voel de gemoedstoestand van mensen. Dat slaat altijd op mijn maag. Mijn vriendin zei als je voelt denk dat het is niet voor mij, want ik betrok dat op mezelf. In huis hoor je voetstappen op de trap, kaarsen flikkeren vaak, lampen wiegen, je hoort de deur dicht slaan, maar als je gaat kijken staat ie gewoon open. Ik heb 1 x keer mijn naam horen roepen terwijl ik alleen was en hoorde een kindje zacht mama roepen. Soms zie ik iemand lopen uit mijn ooghoeken. Toch lukt het me niet te communiceren. Mijn vriendin ziet ze en spreekt met ze. Zet ik me niet genoeg open?

  1. Hoi lieve Tanja,

   Dank je wel voor het delen van je ervaringen en het stellen van je vraag. Je zegt dat het je niet lukt om te communiceren, maar als ik je verhaal zo lees, dan doe je dat voortdurend! Alleen vindt de communicatie plaats in je gevoel en niet zozeer in fysieke woorden. Bij jou is dat gevoel heel goed ontwikkeld. Ook “praten” via gevoelens is ook een manier van communiceren.

   Niet iedereen hoort letterlijk woorden of zinnen van geesten. Dus jij heb een gevoelscommunicatie. En als je daar bewuster op gaat letten, dan weet je ook wat de gevoelens die je binnenkrijgt betekenen. Dat is een hogere vorm van communicatie waar geen woorden voor nodig zijn. Dus of je nu woorden hoort en/of energieën aanvoelt en ze “vertaalt” in jouw systeem, dat is allemaal een vorm van communiceren. Anderen hebben het bijvoorbeeld via dromen. Weer anderen zijn helder ruikend, die ruiken dit soort dingen. Jouw vriendin is helder horend en “hoort” de taal.

   Geesten communiceren net zo makkelijk via je gevoel als via woorden. Dus hang je niet te veel op aan hoe de communicatie bij je vriendin verloopt. Er is geen “betere manier”. Leer de taal van die gevoelens die je krijgt te begrijpen en je hebt je eigen communicatie taal met de andere kant van het leven!

   Ik hoop dat dit duidelijk is zo voor jou. Zo niet, vraag het me dan gerust!

   Veel Liefs,
   Anja

 82. Hi Anja, ik heb altijd al een beetje gevoeld dat ik geesten of energieën kan voelen. Nu is mijn vriend 2 weken geleden overleden aan een hartstilstand door een drugsoverdosis, en ik vraag me af of hij nog soms bij me is. Nadat het is gebeurd zit ik best in een dip. U zei dat het minder goed zou lukken als je je niet goed in balans voelt maar ik moet gewoon weten of hij nog bij me is of niet. Weet u wat ik kan doen? Iemand vertelde mij dat hij sowieso bij me zou zijn omdat ik er bij was toen het gebeurde en dus zijn laatste herrinering ben maar ik twijfel er nog over.

  1. Hoi lieve Ghi,

   Dank je wel voor het delen van je verhaal. Het spijt me om te horen dat je vriend is overleden. Neem de tijd om te rouwen, want ook al weten we dat het leven niet stopt na de dood van het lichaam, toch is er verdriet en is het gewoon een nare tijd. Dat mag. Neem eerst de tijd voor jezelf, om dit allemaal te verwerken. Dat is echt heel belangrijk. Weet dat je vriend gewoon bij je is. Ons bewustzijn sterft nooit. Je vriend is er nog altijd in energievorm. Al zie je hem niet, je kunt het wel voelen. Maar neem alsjeblieft eerst de tijd voor jezelf. Dat mag en je hebt dat nodig. Twijfelen of hij nog bij je is, is niet nodig. Het is zo. En zodra jij dit allemaal een plek hebt weten te geven, sta je meer open voor het voelen van zijn aanwezigheid. Nu is dat, door alle emoties, lastig. Het heeft geen haast.

   Laat me weten hoe het met je gaat. Reageer gerust nog een keer, als je nog meer vragen hebt!

   Veel Liefs,
   Anja

  1. Hoi lieve Beyonce,

   Dank je wel voor je reactie! Ik was toen ik een stuk jonger was ook zo bang als jij nu bent. En dat veranderde toen iemand mij vertelde, dat ik zelf ook een geest ben. Dat klinkt misschien maf he. Maar toch is het zo. Jij bent ook een geest en je woont tijdelijk in je lichaam. Je bent ook niet bang voor je vrienden en vriendinnen toch? Ook zij zijn geesten. Alleen kun je ze makkelijker zien, omdat ze een lichaam hebben. Er verandert niets, zodra iemand overlijdt. Het leven gaat gewoon door. Een geest is dezelfde persoon, maar dan zonder lichaam. Ze kunnen jou geen kwaad doen. Dat is heel belangrijk om te onthouden. En dat willen ze ook helemaal niet. We zijn allemaal bang gemaakt met geest en spook verhalen als kind. Daarom zijn vee mensen bang. En ook omdat een boel mensen bang zijn voor de “dood”. Maar die dood bestaat helemaal niet. Alleen ons lichaam sterft. De rest leeft door en is niet ineens eng geworden. In tegendeel: ik geloof dat we als geest weer een Liefdevol bewustzijn worden. Niets om bang voor te zijn.

   Ik denk dat er veel mensen zijn, zoals jij, die bang zijn voor geesten. En heel “toevallig” zat ik gistermorgen te denken of ik daar iets over zou moeten schrijven. Dus ik ga een vervolg schrijven op dit artikel, vooral hoe je omgaat met die angst. Wat leuk dat jij uitgerekend nu dus reageert met deze vraag. Dank je wel daarvoor. Hou de website in de gaten. En natuurlijk de paranormale rubriek. Ik zal onderaan dit artikel ook zeker een link plaatsen zodra het klaar is.

   Veel Liefs,
   Anja

 83. Ik heb dat ik geesten zie maar ik ben er best wel bang voor hoe moet ik met hun omgaan. En ik vraag me ook af hoe je goed contact heb met een geest

  1. Hoi lieve Beyonce,

   Ik heb op je vorige reactie uitgebreid gereageerd. En ik ga binnenkort een artikel schrijven over dit onderwerp. Wanneer weet ik nog niet precies, maar er komt een link er naartoe onder dit artikel over geesten zien. Hierin zullen al jouw vragen (en dat vragen heel veel mensen zich af) beantwoord worden.

   Ik heb ook een artikel geschreven over hoe je contact met overledenen (geesten) kunt maken, je vindt het hier:

   https://jouwspiegeltje.nl/contact-met-overledenen.html

   Ik hoop dat dit helpt en als dat niet zo is, stel gerust nog meer vragen of vertel me iets meer over wat je precies wilt weten. Bedankt voor het reageren!

   Veel Liefs,
   Anja

 84. Vorig kaar 23 november is de liefde van mijn leven plotseling overleden aan een hartstilstand. In het verleden is mij al vaak geadviseerd om iets met het spirituele te gaan doen. Ik heb het toen niet begrepen. Graat wil ik me nu gaan ontwikkelen hiervoor. Ik heb het idee dat hij contact wil maken met mij en dat hij me iets wil vertellen via mijn dromen Ik ben er klaar voor om er nu mee verder te gaan.

  1. Hoi lieve Linda,

   Dank je wel voor je reactie! Allereerst wil ik je mijn medeleven betuigen met het overlijden van jouw Lief! Ook al weten we dat het leven na dit leven doorgaat, dat neemt niet weg, dat het een groot gemis is! Overledenen kunnen inderdaad met ons communiceren via onze dromen. Vraag hem vooral om een duidelijk teken in je droom, of een duidelijke boodschap. Doe dat vlak voor je in slaap valt. Ontspan je zo goed mogelijk door diep in- en uit te ademen en je ogen te sluiten en herhaal dan dat je graag iets wilt horen van hem in je droom en dat je je droom zult onthouden. Doe dat tot je in slaap valt. Dus zorg ervoor dat de lichten uit zijn. Doe het niet met je ogen open! Het werkt beter met gesloten ogen. Laat je me weten als het is gelukt?

   Veel Liefs,
   Anja

 85. Ik ben 18 jaar en heb eigenlijk als sinds ik klein ben het gevoel dat ik geesten kan aanvoelen en zij contact met mij willen maken. Ik ben er nu klaar voor om dit te ontwikkelen. Een vriend van mij is vorige week op erg jonge leeftijd overleden aan een hartstilstand.

  1. Hoi lieve Stephanie,

   Dank je wel voor je reactie. Iedereen kan contact maken met mensen die zijn overleden. Alleen niet iedereen is zich hiervan bewust en/of weet hoe dit te doen. Jij bent je er wel bewust van. Wat goed dat je daar nu aandacht aan gaat geven. Het spijt me voor jou dat die vriend is overleden. Ook al weten we dat het leven niet ophoudt na het overlijden van ons lichaam, toch missen we iemands aanwezigheid in de fysieke wereld. Ik wens je veel kracht daarbij en ook veel succes met het ontwikkelen van je bewustzijn van geesten. Als je vragen hebt, reageer dan gerust.

   Veel Liefs,
   Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!