Contact met Overledenen: Wat zijn Veilige Methodes?

Contact met Overledenen: Wat zijn Veilige Methodes?

Contact met overledenen? Kan dat echt? En zo ja: hoe doe je dat dan? Is het altijd gevaarlijk? Of zijn er ook veilige manieren in contact te treden met je overleden dierbaren? Hoe weet je of je echt met de geest van je geliefde overledene te maken hebt? Dit hebben heel veel mensen zichzelf wel eens heeft afgevraagd. Ben je benieuwd naar het antwoord? In dit artikel geef ik je een kijkje in de wereld van het hiernamaals.


Is er leven na de dood? Bekijk mijn Vlog op YouTube!Nieuw! Bekijk mijn Vlog op Youtube: Leven na de dood: is er meer na dit leven? Hierin ga ik uitgebreid in op hoe het leven na de dood eruit ziet. Vergeet niet om de video te liken als je ervan hebt genoten!


Niet iedereen gelooft in een leven na de dood

Is contact met overledenen mogelijk? Op deze foto is een vage geestverschijning te zien.In dit artikel ga ik ervan uit dat dit wel bestaat. Ik ga niet in op  het eventuele wetenschappelijk bewijs hiervoor. Dit is misschien een interessant onderwerp voor een toekomstig artikel. Mocht je hierover willen discussiëren, dan adviseer ik je om daar nog even mee te wachten. Een discussie over het al dan niet bestaan van een hiernamaals is er eentje die waarschijnlijk nooit ophoudt. Er zullen immers altijd gelovers en sceptici zijn.

 

Advertentie:
 


Waarom zou JIJ met de doden willen praten?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen contact willen maken met overledenen. Hieronder noem ik de belangrijkste:

 • Meestal willen mensen gewoon contact met een overledenen geliefde. Er zijn bijvoorbeeld nog veel vragen die niet beantwoord zijn.
 • Gemis van een overleden dierbare kan ook een reden zijn. Mensen willen een teken ontvangen dat het goed gaat. Misschien koester jij die wens af en toe ook? Je bent zeker niet de enige!
 • Een andere reden om contact met overledenen te zoeken is als je te maken hebt met geesten of spookverschijnselen in je huis.
 • Je voelt de aanwezigheid van geesten om je heen. Dan wil je weten waarom ze bij je zijn. Hebben de overledenen een boodschap voor jou?

Is Contact met Overledenen maken Gevaarlijk?

Helemaal zonder gevaar is het leggen van contact met de doden zeker niet. Het is belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent. Een goede voorbereiding is van groot belang! Het is van groot belang dat je psychisch en emotioneel stevig in je schoenen staat. Het maken van contact met het dodenrijk is absoluut niet goed voor je, als je bang bent of als je je psychisch niet stabiel voelt. Een gezonde dosis nuchterheid is van groot belang. Dit is iets wat ik niet voor jou kan inschatten. Alleen jij weet of je sterk genoeg bent.

Onderschat dit advies niet. Het kan heel gevaarlijk zijn, als je geestelijk labiel bent!

Contact met overledenen: Methodes die ik afraad

Er zijn talloze verhalen bekend van mensen die glaasje hebben gedraaid, of met een Ouija bord aan de slag gingen. Glaasje draaien kan gruwelijk uit de hand lopen! Wees hier altijd voorzichtig mee! Ik ben persoonlijk absoluut geen voorstander van deze twee methodes.

De reden hiervoor is, dat je te maken kunt krijgen met “plaaggeesten”. Als je meer wilt weten over geesten zien in het algemeen, lees dan mijn artikel, “geesten zien voor beginners“. Daar schrijf ik over wat voor verschillende dwalende geesten er rondspoken door het rijk der levenden. Veel mensen beseffen zich dat niet. En hebben er geen idee van wie ze uitnodigen. Wees altijd goed voorbereid. Weet waar je aan begint! Verdiep je altijd eerst in de materie, voor je ermee aan de slag gaat.

Contact met Overledenen: de Voorbereiding

Ben je zeker van je zaak? Wil je met de doden in contact treden? lees dan eerst alle onderstaande adviezen goed door, voor je eraan begint! Een goed begin is het halve werk en voorkomt veel ellende achteraf.

Psychisch Stabiel zijn voor je Contact met Overledenen Legt

Mensen die labiel zijn, depressief, psychotisch of aan andere psychische of mentale stoornissen leiden, moeten er gewoon niet aan beginnen! Zorg ervoor dat je ook emotioneel in balans bent. Je moet voor contact leggen met overleden dierbaren dus echt sterk in je schoenen staan! Misschien val ik nu in de herhaling. Dat moet ook. Veel te veel mensen denken dat het een spannend spelletje is, dat geen gevaar kent. Dit klopt niet. Contact maken met overledenen kan je wel degelijk schaden!

Wees alsjeblieft geen “Geesten Stalker”

Val je overleden dierbare(n) niet om de haverklap lastig. Dat zou je ook niet doen, als de persoon nog in leven was. Denk van te voren dus na, over de reden waarom je contact wilt leggen. Heb respect voor de doden. Dwing het contact niet af, als het niet lukt. Je kunt het later altijd nog eens proberen.

Voor welke methode kies jij?

Als je contact met overledenen wilt leggen, denk dan goed na over hoe je dat wilt aanpakken. Bestudeer de verschillende methodes. Kies er een die veilig aanvoelt voor jou. Verdiep je erin en lees er zoveel mogelijk over. Verderop in dit artikel behandel ik een paar betrouwbare manieren.

Alleen praten met doden of samen met anderen?

Denk goed na of je alleen met doden wilt praten, of dat je het liever samen met anderen doet. Sommige mensen vinden het leggen van contact met het hiernamaals eng. Het kan bovendien heel emotioneel zijn. Dan is de steun van iemand die je vertrouwt heel welkom! Je kunt het natuurlijk best alleen doen, maar denk hier van te voren goed over na. Kun je het echt aan in je eentje? Weet je het zeker? Alleen jij kunt dit inschatten!

Zuiver zijn voor je contact met Overledenen Legt

Zorg ervoor dat je niet onder invloed bent van alcohol, drugs of andere middelen, die je waarneming vertroebelen. Drink vooraf heel veel water. Reinig ook je omgeving. Bijvoorbeeld met witte salie of wierook. Verzeker je ervan dat je kalm en krachtig bent. Alleen dan is het veilig!

Brand een kaars! Ik kies altijd voor een witte kaars. Wit symboliseert zuiverheid. Het branden van een kaars zuivert de atmosfeer. Dat is heel belangrijk als je contact met overledenen wilt leggen.

Contact met Overledenen: 3 Veilige Methodes

Kies nooit voor glaasje draaien of het Ouija Bord. Er zijn veel betere methodes, die veiliger zijn om contact met de geest van een overledene te maken. Hieronder beschrijf ik er enkele.

1: Contact met Overledenen via je Dromen

Dit vind ik zelf een van de beste methodes. Vooral als je met vragen zit. Waarschijnlijk lukt het niet meteen de eerste keer. Het vraagt wat oefening. Denk van te voren na over wat je wilt vragen. Je kunt er ook voor kiezen om het aan je overleden dierbare over te laten. Dit doe ik zelf altijd. Dan dwing ik niets af.

Vlak voor je gaat slapen, haal je diep adem en vraag je je overleden dierbare in een droom te verschijnen. Doe dit op je eigen manier. Doe het altijd in de vragende vorm! Bijvoorbeeld: “Lieve oma, wil je alsjeblieft in mijn droom verschijnen en mij een boodschap geven”. Bedank de overledene van te voren. En herhaal voor je in slaap valt, dat je je droom zult onthouden.

2: Contact met Overledenen via de Bandstemmen Methode

Dit noem je ook wel het bandstemmen fenomeen. Je hebt opname apparatuur nodig. Dit kan variëren van een cassetterecorder tot digitale opname apparatuur. Je kunt ook je computer, tablet of telefoon gebruiken voor deze methode. Als je daarvoor kiest, download dan ook software om opnames mee te maken. Zelf gebruik ik Audacity (gratis).

Het idee achter de bandstemmen methode is, dat overledenen via elektromagnetische (radio) golven een boodschap geven. Die boodschap is voor iedereen te horen. Het vraagt wel wat oefening om de stemmen goed te kunnen verstaan. De resultaten variëren enorm. Sommige geesten komen heel duidelijk door. Anderen klinken veel zwakker en vager. Het is dus echt niet zo, dat je overleden dierbaren glashelder via zo’n audiokanaal te horen zijn.

Contact met overledenen via bandstemmen: een schermopname van mijn eigen experiment dat te beluisteren is op YouTubeOver de Bandstem methode is hier een uitgebreide handleiding geschreven. Klik hier om hem te lezen.

Ik heb de methode zelf ook toegepast. Klik hier voor de video waarin ik contact met overledenen maak via bandstemmen. Zo krijg je een beetje een idee hoe dit bandstemmen fenomeen kan werken.

 

3: Contact met Overledenen door om een teken vragen

Dit is mijn meest favoriete methode. In mijn ogen is dit de meest respectvolle manier. Omdat je er namelijk niets mee afdwingt. Je laat het helemaal over aan de overledene wanneer en of hij/zij reageert. Het is bovendien ook de meest veilige methode.

Het werkt heel eenvoudig:

 • Maak je geest zo leeg mogelijk. Ontspan je, terwijl je diep in- en uitademt. Als je genoeg ontspanning voelt, vraag je om een teken. Dat kan in het algemeen zijn. Gewoon om te laten zien, dat de geest er is. Of je kunt vragen of de overledene je het antwoord op een vraag wil laten zien.
 • Bedank de geest die je om hulp hebt gevraagd. Wees de komende periode heel alert op een teken. Hert teken kan in alle mogelijke vormen komen. Bijvoorbeeld via muziek, of een bepaald boek dat je aandacht trekt.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn, dat je ineens naar een tijdschrift wordt getrokken. Of dat je “zomaar” op een website beland. Het kan kort of lang duren voor je het teken krijgt, maar het komt altijd! Aan jou natuurlijk de taak om ervoor open te staan en de boodschap te ontvangen.

Hoe weet ik of ik echt contact met een overleden geliefde hebt?

Als je aan het experimenteren bent geslagen met het contact maken met overledenen, vraag je je wellicht af, hoe je kunt weten of je ook daadwerkelijk met die persoon te maken hebt. Of in het algemeen: hoe weet je dat je met een goedwillende ziel te maken hebt?

3 Kenmerken van goed bedoelende geesten/overleden geliefden:

 1. Een overleden geliefde zal je nooit bang maken. Je zult diep vanbinnen rust ervaren. Voel je angst, nervositeit of andere spanningen? Stop dan meteen! Dit is een teken dat je met een kwade geest/entiteit te maken hebt.
 2. Je zult heel sterk aanvoelen dat het die persoon is. Bij twijfel kun je een strikvraag stellen. Naar een detail dat alleen bij de overleden persoon bekend is bijvoorbeeld.
 3. Vaak geeft de overledene zelf al een teken. Bijvoorbeeld door een bepaalde geur. Dat gebeurt bij mij regelmatig! Let er maar eens op!

Heb jij wel eens contact met overledenen gehad?

Deel dan hieronder jouw ervaringen. Hoe ontstond het contact? Hoe heb je het ervaren? Of probeer je het en lukt het je maar niet? Misschien heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Misschien heb je zelfs nog wel een mooie suggestie? Wil je iets anders met me delen? Laat een reactie achter. Dat kan hieronder. Je krijgt altijd antwoord! Ik bied geen diensten aan om jou in contact te brengen met je overleden dierbare(n).

Ik hoop dat dit artikel je een stukje verder heeft geholpen. Maar wees voorzichtig met deze materie. Het is geen spelletje! Lees ook mijn uitgebreide artikel over geesten zien.


Is er leven na de dood? Bekijk mijn Vlog op YouTube!Nieuw! Bekijk mijn Vlog op Youtube: Leven na de dood: is er meer na dit leven? Hierin ga ik uitgebreid in op hoe het leven na de dood eruit ziet. Vergeet niet om de video te liken als je ervan hebt genoten!


 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Paranormaal » Geesten » Contact met Overledenen: Wat zijn Veilige Methodes?

Advertentie:
 


Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

132 Replies to “Contact met Overledenen: Wat zijn Veilige Methodes?”

 1. Hoi Anja, mijn vader is deze week overleden.. hij leefde ongezond en had extreme obesitas. Precies een week geleden besloot hij dat hij nu echt wat moest gaan doen aan zijn leefstijl. helaas 2 dagen later was hij onverwachts overleden. Ik heb hier heel veel moeite mee en alles is helemaal verkeerd gelopen deze week. Door zijn overgewicht konden we niet een normale crematie regelen en geen fatsoenlijk afscheid nemen. Ik heb deze week, 2 dagen na zijn overlijden een droom gehad heel helder waarin mijn vader (we waren in een onbekend huis) op de gang liep terwijl ik daar in een bed wakker werd. Ik vroeg in mijn droom ‘pap??’ Vloog uit het bed en zag hem de trap aflopen waarbij hij nog 1x naar boven me aankeek. Hij keek niet vrolijk, maar juist heel strak. Ik schreeuwde nog snel ‘pap ik hou van je’ en toen was hij weg en werd ik wakker… betekend dit iets? En kan ik veilig contact maken?

  Dankjewel

 2. beste Anja,
  ik ben mara en ik ben 13 jaar, ik ben al heel lang erg geintreseerd in dit soort dingen. ik zou het ook graag zelf een keer willen ervaren, maar ik vind dat nog best wel spannend… heeft u misschien tips?

 3. beste Anja,

  ik ben Mara en ben 13 jaar, ik vind dit soort dingen altijd al heel interessant en ik zou het ook wel eens zelf willen ervaren, maar ik vind dat eigenlijk wel spannend…. heeft u misschien tips voor mij?

  groetjes Mara

 4. Beste Anja, laten we wel zijn, iedereen is bang voor de dood, logisch, men weet niet wat er na je dood gebeurd, toch?, alhoewel de gelovige geloven dat ze na hun dood naar God oid gaan , zelf geloof ik dat dus niet, wat ik wel geloof is dat alles uit energie bestaat en dat gaat, volgens mij, nooit verloren, wat ik mij dan afvraag, na je dood verlaat je geest, of ziel, je lichaam. dus we blijven als geest oid over, reincarnatie, ook al het 1 en ander over gelezen, dus wedergeboorte, waarom weet je dan niks meer over je vorige leven(s), of is het zo dat je never nooit meer terug komt, Nu lees ik dus jouw hele verhaal door, in contact kunnen komen met een naaste overledene, eesrte x was dat met glaasje draaien, joh, wat een flop was dat, stel gewoon een vraag wat alleen de bewuste overledene (mijn vader) maar zou kunnen weten, krijg ik daar een heel vreemd antwoord op ,dus heb dat glaasje draaien maar gelaten voor wat het was. 2e keer, niet zolang geleden, via PC met een bekende contact gehad wat zei dat ze wel met mijn overleden vader kon praten( foto van mijzelf en van mijn vader naar haar toegestuurd), kijk, op gewone normale vragen kreeg ik ook vage antwoorden, en zo schokkend waren mijn vragen nog niet eens,kort om, wat is nu waar aan het in contact kunnen komen met ene overledene persoon, in dit geval een naaste van mijzelf, vader is nu al ruim 35 jaar dood. Daarom zit ik ook met de vraag, is er leven naar de dood, of is dood echt dood, zelf zie ik dat meer als onder narcose, zelf 3 x gehad 2 x meer dan 2 uur, gaan en je weet onder narcose helemaal niks meer. als er geen wedergeboorte bestaat dan is een geestenrijk wel boordevol met zielen.Let wel, ik zelf sluit dus niks uit en heb nog steeds geen goeie ervaring gehad van of met mensen die daar wel ervaring in of mee hebben. Ik hoef ook geen tijd lang ene conversatie met een overleden te hebben, maar gewoon, de vraag, hoe is het daar aan de andere kant, zeg maar,een soort gemoedsrust zodat je weet, er is idd leven naar de dood. Zelf ben ik dus 61 jaar en zwaar reuma patient, en wat houdt je dan bezig, door deze reuma zal mijn leven wat korter gaan worden, zit je dus met dat soort vragen, bang voor de dood? zeker, alleen de manier waarop.

 5. Beste Anja, laten we wel zijn, iedereen is bang voor de dood, logisch, men weet niet wat er na je dood gebeurd, toch?, alhoewel de gelovige geloven dat ze na hun dood naar God oid gaan , zelf geloof ik dat dus niet, wat ik wel geloof is dat alles uit energie bestaat en dat gaat, volgens mij, nooit verloren, wat ik mij dan afvraag, na je dood verlaat je geest, of ziel, je lichaam. dus we blijven als geest oid over, reincarnatie, ook al het 1 en ander over gelezen, dus wedergeboorte, waarom weet je dan niks meer over je vorige leven(s), of is het zo dat je never nooit meer terug komt, Nu lees ik dus jouw hele verhaal door, in contact kunnen komen met een naaste overledene, eesrte x was dat met glaasje draaien, joh, wat een flop was dat, stel gewoon een vraag wat alleen de bewuste overledene (mijn vader) maar zou kunnen weten, krijg ik daar een heel vreemd antwoord op ,dus heb dat glaasje draaien maar gelaten voor wat het was. 2e keer, niet zolang geleden, via PC met een bekende contact gehad wat zei dat ze wel met mijn overleden vader kon praten, kijk, op gewone normale vragen kreeg ik ook vage antwoorden, en zo schokkend waren mijn vragen nog niet eens,kort om, wat is nu waar aan het in contact kunnen komen met ene overledene persoon, in dit geval een naaste van mijzelf, vader is nu al ruim 35 jaar dood. Daarom zit ik ook met de vraag, is er leven naar de dood, of is dood echt dood, zelf zie ik dat meer als onder narcose, zelf 3 x gehad 2 x meer dan 2 uur, gaan en je weet onder narcose helemaal niks meer. als er geen wedergeboorte bestaat dan is een geestenrijk wel boordevol met zielen.Let wel, ik zelf sluit dus niks uit en heb nog steeds geen goeie ervaring gehad van of met mensen die daar wel ervaring in of mee hebben. Ik hoef ook geen tijd lang ene conversatie met een overleden te hebben, maar gewoon, de vraag, hoe is het daar aan de andere kant, zeg maar,een soort gemoedsrust zodat je weet, er is idd leven naar de dood. Zelf ben ik dus 61 jaar en zwaar reuma patient, en wat houdt je dan bezig, door deze reuma zal mijn leven wat korter gaan worden, zit je dus met dat soort vragen, bang voor de dood? zeker, alleen de manier waarop.

 6. Hi Anja,

  Ik zit met het volgende. Ik kwam er vorige week achter dat mijn ex haar eigen leven heeft genomen. Het is 14 jaar geleden dat het over ging tussen ons maar we hebben het nooit goed gemaakt. Altijd willen doen maar nooit contact durven nemen.

  Ik zou heel graag in contact komen om excuses te maken en zeggen dat ik haar vergeef om wat er is gebeurd.

  Hoe en wat kan ik het beste doen want dit vreet me op.

  1. Hoi lieve Mark,

   Jij hoeft niets goed te maken met haar. De dingen zijn gegaan zoals ze zijn gegaan. En dat is helemaal perfect. Al begrijp je zelf nu misschien niet waarom. Want je overziet het grotere geheel niet. Alles gebeurt omdat je het zo hebt uitgestippeld. En dat is zo voor iedereen. Er bestaat niet zoiets als goed of fout. Je kunt niet miskleunen. Dat is onmogelijk. En omdat je helemaal okay bent en het niet verkeerd kunt doen, is het zinloos om excuses te maken. Jij hebt in haar leven juist een perfecte rol gespeeld. Ook voor jezelf. Zij ziet dit nu in, omdat ze geen lichaam meer heeft, is ze weer in staat om het totaalplaatje te begrijpen.

   Laat het je niet meer opvreten. Hou van jezelf en weet dat het goed is, precies zoals het is. Zet jezelf, als je dat lukt, over die gedachte heen dat je het “verkeerd” hebt gedaan. Want dat heb je niet.

   Veel Liefs,
   Anja

   1. Lieve Anja.
    Op 28 nov 2021 is mijn poes in mijn armen gestorven. Ik huil dag in dag uit mijn ogen uit mijn hoofd.mis haar vreselijk. Ik heb verschillende methoden geprobeerd zodat ik ff om me heen zou voelen, maar er is nog niets gebeurd. Wil je me alsjeblieft helpen? Ik wil en kan niet zonder haar.ze is in mijn leven gekomen (letterlijk voor de deur staan miaauwen) toen het heel erg slecht met me ging. Door haar ben ik er gelukkig nog. Ze is mijn wereldwonder op pootjes. Ik wil zo vreselijk graag om me heen hebben, aangezien knuffelen niet meer kan.

    Hoop dat je me kunt helpen.
    Lieve groetjes kelly

   2. Lieve anja ik zou zo graag contact leggen met mijn man die is overleden aan corona ik heb nooit meer met hem kunne praten ,was er van overtuigd dat hij beter zou worden heb het gevoel dat ik gefaald heb mis hem zo erg hij was mijn grote liefde

  2. Bizar wat hier mij nu gebeurd.
   Ik lees in het stuk dat er tekens kunnen zijn, of dat je ernaar toe getrokken wordt.
   Ik lees normaal nooit reacties.
   Nu wel.
   En ik lees jouw bericht.
   Ik heb precies dezelfde gevoelens die jij hebt(ik hoop had)
   Ruzie gehad met vriend en uit koppigheid geen contact meer gezocht.
   Wel twee keer gemaild nadat hij vermist bleek.
   Uiteindelijk is hij gevonden zelfdoding.
   Wat een schuldgevoel heb ik ervaren.
   Zijn naam was Marc….
   Bizar dit.
   Het antwoord van Anja op jouw bericht zou ik denk ik ook op mezelf toe kunnen passen. Maar of dat lukt…..
   Het voelt als een toevalligheid ofzo.

 7. Ik heb al mijn hele leven contact met overleden.Vroeger werd ik voor gek gehouden .Maar dat maakt me nu niet meer uit .Inmiddels krijg ik met regelmaat mensen waar ik een foto lezing voor doe. Soms willen de overleden gen contact meer wat ik dan ook aan geef . Ze staan ook wel eens aan mijn bed,dan stuur ik ze weg en zeg kom morgen maar terug .Mochten jullie vragen hebben beantwoord ik die graag
  gr Regina

  1. Kan je contact maken met mijn moeder Maria, zij is 3 weken geleden onverwachts overleden.c
   Ik wil graag weten of zij bij iemand is en of ze rust heeft
   Gr. Jacoline

   1. 19-10-22 heeft mijn man zich opgehangen en is 22-10-22 overleden. Ik mis hem zo erg en heb zoveel verdriet dat ik savonds als ik naar bed ga last heb van paniekaanvallen en hele erge huilbuien. Dit gevoel heb ik ook nog nooit gevoeld. Ik weet me soms gewoon geen raad meer en hoe ik in godsnaam verder moet met onze 2 kinderen. Ik zou zo graag nog met hem willen praten. Kan u mij helpen?

  2. Goedenavond,

   Mijn partner is 4 jaar geleden overleden, dit heeft hij zelf gedaan. ( Onder invloed ) Maar ik heb het idee dat ik nooit een teken of contact heb gehad.

   Misschien ook wel? Ik ruik heel vaak de geur van het mortuarium waar hij in lag. Is dit een goed of slecht teken? Of wil hij geen contact met mij?
   Ik mis hem ontzettend veel en ik hoopte/dacht dat hij mij wel zou proberen te contacten maar naar mijn idee is dit niet gebeurt.

   Kan een geest ook boos zijn? Of kan een geest ook een gevoel hebben dat hij mij en zijn familie teleurgesteld heeft? Aangezien ik zeker weet dat hij zichzelf in nuchtere toestand nooit zichzelf zou beroven van het leven.

   Ik zou hem zo graag berichten willen geven. Helaas heeft de familie geen graf of herdenkings plek voor hem gemaakt. Dat mis ik ook enorm.

   Beetje warrig met veel vragen.. sorry..

   1. Hallo J.Simons, je man probeert om door te komen in contact, daar kan die geur op wijzen. Misschien wil hij je helpen om een herdenkingsplek te maken.

   2. Hallo J.Simons, je man probeert om door te komen in contact, daar kan die geur op wijzen. Misschien wil hij je helpen om een herdenkingsplek te maken.

  3. Hoi Regina ,

   Mijn vader is op 1 december 2021 overleden, dus 4 weken geleden, op de dag van overlijden van mijn vader werd mij de toegang geweigerd van het verzorgingshuis, ik wil weten waarom ?

   En probeer nu antwoorden van t verzorgings huis te krijgen wat nog niet lukt.

   Bovendien zeggen hun dat mijn vader gestikt zou zijn in zijn eigen braaksel, wat ik ook vreemd vind.

   Zat hier opzet achter ?

   Want ze geven mij totaal geen openheid van zaken en nogmaals mij werd de toegang geweigerd op 1 december op de dag dat mijn vader overleed.

   Kunt U mij helpen?
   En heeft U misschien een boodschap voor mij van mijn vader hierover?

   Mvg Margarita Salis

  4. Lieve anja ik zou zo graag contact leggen met mijn man die is overleden aan corona ik heb nooit meer met hem kunne praten ,was er van overtuigd dat hij beter zou worden heb het gevoel dat ik gefaald heb mis hem zo erg hij was mijn grote liefde

  5. Mijn neefje is sinds pas dood geschoten door zijn vader. Zou graag willen weten hoe t met hem gaat 🙁 en waarom!!!!

  6. Hallo Regina ik zou graag met jou in contact willen komen ivb ik een aantal vragen heb van mijn overleden vader zou je mij willen emailen? groetjes

 8. Hey,
  Ik heb last van duistere geesten die rare dingen doen als ik met iemand over praat. Er hangt heel veel negativiteit in mijn slaapkamer, en soms wordt ik lastig gevallen in mijn slaap. Kan het ook zo zijn dat duistere geesten iemand in bezit kunnen nemen en je dan dingen laat doen of zeggen? Ik heb namelijk ook een lievelings ketting en als ik het boven mijn grimoire hou dan zwaait de ketting hefig heen en weer. Hoe kom ik van die demonen af en wat kan ik er tegen doen? Ik ben de wanhoop nabij. Pls help.

  1. Hoi lieve Cheyenne, Wat vervelend dat je de indruk hebt dat er duistere geesten zijn die je lastigvallen. Het is lastig om je situatie zo in te schatten. Dus ik kan je niet echt ondersteunen. Wellicht kun je contact opnemen met een parapsycholoog. Die zijn hier helemaal in thuis en kunnen met jou in beeld brengen wat er echt aan de hand is. Je kunt parapsychologen vinden door “parapsycholoog” in te tikken gevolgd door je woonplaats en/of regio in jouw favoriete zoekmachine. Ik wens je veel kracht toe!

   Veel Liefs,

   Anja

 9. hey Anja
  ik ben youri en ik wil graag een keer contact maken met mijn opa en oma en daarvoor wil ik weten welke manier het veiligste is om contact te leggen met mijn opa en oma
  groetjes youri van dijk

 10. hey Anja
  ik ben youri en ik wil graag een keer contact maken met mijn opa en oma en daarvoor wil ik weten welke manier het veiligste is om contact te leggen met mijn opa en oma
  groetjes youri

 11. Hallo anja!

  8 december 2020 heb ik mijn hondje moeten in slapen die pas maar 8 jaartjes was. Ik geloofde nooit in geesten enzo alleen voor haar dood vroeg ik haar over of ze bij me voor altijd wilt zijn en mij wou opzoeken.
  Laatste week van december kwam ze wel 3x in mijn dromen voor. Laatste is heel erg bij me gebleven en dat was dat ik haar urn zag staan bij ons op de kast en ging naar buiten en toen ik me omdraaide was ze daar blij rondjes aan het rennen om mij heen en toen gingen wij voor ons huis samen spelen. Ik merkte wel een ding erg op dat ze jong was en veel energie had als toen. Ik denk dat ze miss probeerde te zeggen dat ze bij me is ? Geen idee ik heb paar vragen voor haar maar als ik netjes aan haar vraag of ze weer in mijn dromen wilt verschijnen doet ze het niet meer laatste 2 weken. Als ik s’avonds aan haar denk krijg ik het altijd koud en rillingen .Zelf dacht ik miss dat ik op een of een ander manier contact met haar wil maken maar Weet geen andere goede manier voor een huisdier. Heb je tips? Of een goede methode ? Alvast heel erg bedankt!

 12. Ik pendel met mijn overleden vader, ik praat dan in mezelf tegen mn vader en stel vragen in mezelf tegen de pendel. Zodat ik zeker weet dat kwade geesten mij niet afluisteren. En het voelt veilig. Heb je nog tips voor mij?

 13. Dag Anja, mijn lief is vorige week totaal onverwacht overleden. Er zijn nog zoveel vragen die ik hem wil stellen en vertellen, maar ik weet niet hoe ik in contact moet komen. Ik probeer mij open te stellen en te letten op bepaalde tekens… Het is zo verdomd moeilijk om zonder hem verder te gaan. Ons verhaal was bijlange nog niet voltooid. Dank je en lieve groet. Hilde

  1. Hoi lieve Hilde,

   Allereerst wil ik je condoleren. En ik begrijp ook dat je vol vragen zit en heel graag wilt weten waar hij nu is en of het goed met hem gaat. Alleen is het zo, dat dit even kan duren allemaal. Zeker als iemand onverwacht komt te overlijden, kan het zijn dat iemand nog niet beseft dat hij/zij dood is. Er is geen standaard voor. Maar het kan dus even duren voordat je lief er klaar voor is om contact met je te hebben. De tijd zal leren wanneer dat is. Forceer in ieder geval niets, dat werkt niet. Al wil je nog zo graag. Maar je zit ook middenin al je verdriet en dan ben je niet zo goed bereikbaar. Neem alsjeblieft de tijd om al dat verdriet te verwerken en te rouwen. Ook dat heeft tijd nodig en je kunt dat niet overslaan. Ik wens je daar alle kracht bij lieve schat!

   Veel Liefs,
   Anja

 14. Hallo!

  Mijn opa en oma zijn helaas beide al lang geleden overleden op dit moment heb ik nog steeds moeite met het overlijden van oma, ik zou heel graag met allebei in contact willen komen alleen ik durf het niet, tenminste niet alleen ik ben bang voor het negatieve

  Een paar maanden terug stond ik in de douche bij de wastafel en ineens ging de douche vanzelf aan, een paar weken later stond ik in de keuken en viel vanuit het niets een kunstplant van het vensterbank af beide keren heb ik met verbazing staan te kijken maar deze momenten blijven mij heel erg bij zijn dit ook dingen die overleden dierbaren kunnen doen als bijvoorbeeld een teken dat ze bij mij zijn?

  Ook zou ik heel graag aan opa en oma willen vragen hoe het met ze gaat en of ze bij de bevallingen zijn geweest van mijn kinderen kan ik dit ook aan ze vragen?

  Alvast bedankt!
  Anja

  1. Hoi lieve Anja (wat hebben we een mooie naam hè!),

   Ik was toen ik veel jonger was ook heel bang om mijn overleden oma te zien. En dat terwijl ze toen ze nog in haar fysieke leven was, mijn allerliefste oma was. En ik denk dat jouw oma (en opa) in hun fysieke leven ook niet eng waren. Ik weet dat ik het van hieruit makkelijker kan overzien, maar als je niet bang was voor hen toen ze er nog waren in hun lichaam, waarom zou je dan bang zijn om contact te hebben met hen, nu ze in een andere dimensie leven? Die vraag stelde iemand mij destijds, en dat was voor mij een enorme eyeopener. Je kunt ook aan je oma en opa vragen of zij op een manier contact met je in contact kunnen komen die voor jou niet eng is. Zodat je er een beetje aan kunt wennen. En dat zullen ze respecteren. Je kunt gewoon hardop zeggen tegen hen dat je het eng vindt, maar toch ook heel graag wilt, als zij het ook willen.

   Wat betreft de douche die vanzelf aanging en die kunstplant die viel, ja dat zijn dingen die overleden dierbaren zeker gebruiken. Zo heeft mijn oma een jaar lang elke dag de klok bij mij stil laten staan op het tijdstip van haar dood…

   De “minst enge manier” om contact te hebben met overleden dierbaren is, althans volgens mij dan, in je dromen. Dus je kunt liefdevol aan hen vragen of ze in je dromen willen verschijnen. En misschien lukt dat niet meteen de eerste nacht. Of zelfs een hele tijd niet. Maar het contact komt en in dromen is het helemaal niet eng. Maar wel heel echt!

   Er is geen standaard manier om zulke dingen te vragen. Doe dat vooral op je eigen manier, Anja. Weet dat ze je horen, dat ze het weten en dat dit geen fantasie is van jou.

   Ik hoop dat ik je zo een beetje op weg heb kunnen helpen. Stel gerust je vragen, mocht iets nog niet duidelijk zijn. Ik wens je een hele fijne dag!

   Veel Liefs,

   Anja

   1. Bedankt voor je reactie!
    Het is niet dat ik bang ben voor mijn opa of oma dat absoluut niet! mijn opa en oma betekenden de wereld voor mij en nog steeds ik had al toen ik zelf nog heel klein was een hele hechte band met ze en ik wilde altijd opa en oma zijn

    Het is meer dat ik bang ben voor andere boze mensen die bij mij komen ik keek gisteravond voor het slapen gaan naar een foto van mijn opa en heb fluisterend gevraagd of hij in mijn droom bij mij wilde komen maar helaas was er (nog) niks

    Wel heb ik ooit eens een droom gehad over opa (andere kant) dat hij in een zelfgebouwde hutje woonde op het water midden in het centrum, mijn opa vertrouwde niemand en wilde met niemand contact, vooraan bij zijn pad stond een vrouw die alles voor hem in de gaten hield toen ik vertelde wie ik was en deze vrouw het aan opa doorgaf mocht ik bij hem komen en hebben wij samen een leuke tijd gehad in mijn droom, mijn vader herkent dit niet van mijn opa, zijn vader

    1. Wat een mooie droom lieve Anja! Je vraag inspireerde mij trouwens om een artikel te schrijven. Wie weet vind je er nog bruikbare tips in. Ik heb het net gepubliceerd en je vindt het hier:

     En heb geduld met de andere opa. Hij zal zeker een keer in je droom verschijnen. Maar niemand weet wanneer. Dat geeft ook niet. Geef dus niet op. En stuur veel Liefde naar je oma en opa en alle anderen die je hebt gekend…

     Veel Liefs,
     Anja

     1. Hallo Anja

      Nogmaals bedankt voor je reactie! Mag ik vragen waar ik het artikel kan vinden? Ik zie namelijk geen link oid.. Ik zou graag nog een vraag willen stellen, ik heb regelmatig (altijd savonds op de bank) dat ik een zwaar gevoel krijg in 1 bovenbeen, het voelt dan net alsof er iets zwaars op mijn been ligt (of aan mijn been hangt met lopen) dit gevoel houdt vrij lang aan en wordt uiteindelijk steeds iets minder tot het verdwijnd en mijn vraag is of dit ook iets zou kunnen zijn van een overleden dierbare(n)?

      Liefs

     2. Hoi lieve Anja,

      De link stond in mijn vorige reactie aan jou hoor. Hier is ie nog een keertje: https://www.jouwspiegeltje.nl/angst-voor-geesten-overwinnen-hoe-doe-je-dat/

      En wat je vraag betreft: Het klinkt en voelt voor mij niet als iets van een overleden dierbare, maar meer iets waarvoor je beter even voor alle zekerheid naar de huisarts kunt gaan. Want het zou iets in de doorbloeding van je been kunnen zijn, dat geeft ook zo’n gevoel. Probeer ook eens een andere houding aan te nemen met je been. Stopt het als je opstaat?

 15. Hallo Anja,
  ik heb een dringende vraag aan je. Zou je mij eens op mijn email kunen antworden, het is nogal dringend, en ik wilde nog even hiermee wachten om het publiek te maken.
  alvast bedankt, Marco

   1. Hoi met Bennie is het echt mogelijk om contact te maken met iemand die overleden is want ik wil graag contact maken met me moeder en vader hoe kan ik dat het beste doen ik hoor graag een reactie terug via de mail of nummer 0646790150

 16. Geachte,
  Ik vind het een mooie gedachte dat je dit schrijft, overledenen contacteren. Maar geen idee of je dit weet dat wanneer je contact zoekt met een andere energie ze jou verleden kunnen lezen alsof het een boek is, zodanig dat veel energievormen zich kunnen voordoen als de overledene als ze willen. Misschien kan je de overledene wel niet bereiken daar ze zo ver zijn of misschien wel een hogere energie geworden zijn, Het is soms leuk om de mensen die hoop te geven maar is dit wel werkelijk mogelijk, moeilijk te achterhalen of dit echt zo is. Immers geesten die je verleden lezen doen ook soms voorspellingen, waarbij ze met je voeten kunnen spelen of ze trekken een logisch gevolg op wat ze uit je
  geheugen of onbewuste gevonden hebben; laat je niet misleiden want sommigen geloven het zo sterk dat het spijtig is dat ze ernaar gaan leven opdat die voorspellingen zouden uitkomen, dit is ook een techniek van mallafiede waarzeggers, opgelet ik zeg niet dat ze allemaal zo zijn, maar de echte zijn zeldzaam . Vriendelijke groeten

 17. hallo anja, ik ben blij dat je dit artikel geschreven hebt! ik heb een teken gevraagd aan mijn moeder die overleed toen ik 7 was. 1 week later liep ik in de stad en voelde ik mij aangetrokken tot een zonnebloem die in een bloemenwinkel stond. ik kocht hem en nam hem mee naar huis. toen mijn vader de zonnebloem zag begon hij te huilen. het bleek dat de zonnebloem de lievelingsbloem van mijn moeder was.

 18. Hoi,
  Twee maanden geleden is mijn moeder overleden en op de avond na de gebeurtenis heb ik een aantal dingen meegemaakt die me best bang maakte.
  Voor haar overlijden had ik aan mama gevraagd of ze een teken kon laten zien, toen vroeg ze of ik een teken wist en ik heb gezegd dat ze moest kloppen als teken, maar mama zei: “Ik wil geen klopgeest worden, ik ga wel op je bed zitten s’avonds en s’nachts als je aan het dromen bent.” Toen heb ik gezegd dat dat goed was. De dagen voor haar dood hebben mijn moeder en ik eindeloos gepraat over hoeveel we van elkaar hielden, mijn laatste woorden naar haar uitgesproken zijn dan ook: “Ik hou van jou.” Dat is ook waar haar eerste teken mee begon. Mijn broer, zus, vader en ik waren meteen in het kantoortje de rouwkaart aan het ontwerpen die avond, vlak nadat wel de kapel waar mam lag opgebaard hadden bezocht. Daar had ik in gedachte nog een aantal keer “Ik hou van jou.” Gefluisterd en ik had net als mijn zinnetje op de kaart ook ik hou van jou geopperd. Terwijl we bezig waren, hoorde ik achter me, wat hoger, dicht bij het plafond en tegen de muur een soort gefluister: “Ik HOU van jou.” Met extra nadruk op de hou, die klonk echt als een soort zucht. Ik keek meteen om, maar de rest van mijn familie had niks gehoord, ik vroeg nog aan mijn zus of ze dat ook hard gehoord, maar ze zei van niet en keek me vooral raar aan. Ik fluisterde in gedachte terug: “Ik ook van jou.” En ging weer verder met mijn werk. Daarna zijn we naar beneden gegaan en gebeurde er niks meer, tot ik die avond in bed lag. Ik had mama beloofd dat ik tegen haar zou blijven praten, dus dat deed ik ook en opeens voelde ik gewoon een soort warmte en zwaarte op mijn voeten, precies zoals mama had gezegd dat ze s’avonds op mijn bed einde zou zitten. Opeens was ik heel erg bang en ik vroeg of zij het was waarna ik een soort tikje/klopje kreeg op de muur. Ik versteende meteen en was eigenlijk doodsbang ook al had ik mama zelf gevraagd of ze me een teken wilde geven, ik had niet verwacht dat dat echt kon en ik wist niet zeker of zij het wel was. Ik vroeg een paar dingen en de lamp antwoordde met knipperen, maar mijn lamp knipperde al voor mama’s dood, dus opeens werd ik bang dat het mama niet was. Ik heb mama toen gevraagd of ze weg wilde gaan omdat ze me bang maakte, daar heb ik nu zo’n spijt van want dat was echt gemeen van mij. Bijna meteen daarna klonk er een harde agressieve bonk tegen mijn deur en hij vloog open. Toen kreeg ik gewoon een mentale breakdown en dus heb ik mijn kussen gepakt en ben ik totaal in paniek huilend naar mijn vader gegaan die me al snel wist te overtuigen dat het allemaal niet echt was. Die nacht heb ik bij hem in bed geslapen, de nachten hierna durfde ik niet mijn ogen op de deur of de lamp te richten. Eigenlijk gebeurde er niks meer en ik ben best bang dat ik mama gekwetst heb, maar laatst was ik met mijn vriendin aan het logeren in onze woonkamer, de kamer waar mijn moeder in zo’n ziekenhuis bed was gestorven, toen mijn vriendin zei dat ze een vinger op haar luchtbed had horen tikken. Ze zei dit zonder dat ze wist dat haar luchtbed zo’n beetje opdezelfde plek lag als waar het bed stond.

  Sorry voor het lange verhaal, maar ik vroeg me af, zou ik mama hebben gekwetst toen ik bang van haar werd en heb ik daarom geen teken meer ontvangen. Ik heb heel vaak gefluisterd naar haar dat ik spijt had en ik heb sorry gezegd, ik mis haar zo. Of heb ik me alles ingebeeld? Een echte stem horen zoals ik dat deed die bewuste avond schijnt helemaal niet te kunnen en echt contact zou er ook pas zijn na een jaar rust voor de ziel.

  Bedankt voor het lezen,
  Groetjes,
  Denise (14)

  1. Hoi Anja,

   Ik lees mijn eigen berichtje nu terug en ik wilde even toevoegen, dat mijn moeder ook de zon liet schijnen zoals ze met mijn vader had afgesproken.
   Het was een grauwe dag op de dag dat ze overleed, maar nog geen vijf minuten nadat haar hart stopte met kloppen, kwam er een zonnestraal door het zijraampje en de dag van haar uitvaart was ook heel zonnig en best warm voor een dag in maart, daarbij was het de laatste weken altijd stormig en regenachtig terwijl het na haar dood zeker een maand niet heeft geregend. De zon scheen steeds, wat hielp tegen een depressief gevoel. Is het bekend dat geesten het weer kunnen veranderen?

   Bedankt!
   Groetjes Denise

   1. Hoi Denise, geesten kunnen NIET het weer beïnvloeden, maar je wel bewust maken/je aandacht sturen naar zoiets als een zonnetje. Als die zon er niet was geweest dan had ze je aandacht naar iets anders gestuurd, wat je op dat moment had begrepen!

  2. Hallo Denise, die klap van de deur was niet voor jou bedoeld. Het kan zijn dat dat je moeder is geweest, die als het bestaat misschien dacht dat er andere gemene energiën, die je bang maakten, bij jou probeerden te zijn op de energie van jullie contact. Ze moest die niet bij jou hebben. En ze begreep dat je bang was en probeerde om via je vriendin weer in goed contact met jou te komen, wat waarschijnlijk nu ook weer zo is.

 19. Toen mijn man overleed, zag ik hem in mijn dromen, hij zei niets maar omarmde me of liet me juweeltjes zien, soms stond er iemand naast hem te wachten, iemand zonder gezicht. Ik,zocht eens de sleutel van zijn auto die ik verkocht, toen hoorde ik een woord voor ik wakker werd en ik begreep het niet, mootassim, ik dacht een arabisch woord of naam, toen ineens begreep ik het” .moet tas zien.” Ik wist ook meteen in welke tas en waar die lag!
  Ook werd ik eens wakker van een lawaai om 3 uur s.nachts, waren 4 zware boeken van een plank gevallen en lagen voor de deur van ln slaapkamer. En zovele dromen en boodschappen gehad al, van ouders, Oma, broer, mn man. In dromen en ze zien er altijd jon, gezond en gelukkig uit!❤️
  Groetjes Sonja

 20. Hallo vorig jaar is mijn opa en tante gestorven ik heb al veel dingen gezien dat ik denk dat er een betekenis achtig zit maar als ik dat dan aan iemand zeg zeggen ze dat het toevallig is zoals mijn tante is overlijden door een ongeluk en ik heb een zusje van 4 jaar Rina maar zij kenden Lydia mijn tante niet omdat het niet mijn echte tante was maar ik mocht wel tante tegen haar zeggen. En mijn mam heeft dat tegen me gezegt hé dat Rina wakker werd en zij dat Lydia mooi kon zingen en super mooi was mijn mama zij hoe weet jij dat Rina en Rina zij ik heb haar gezien mijn mama geloofde dat niet en is naar iemand geweest die daar ervaring mee heeft en zij zij dat ze signalen wou geven maar dat wij oudere kinderen en volwassen kinderen het nog eten en dat ze dan probeert met kleine kinderen in de hoop dat het werking heeft. Ik zou ook niet weten of dit egt is maar ik geloof er wel sterk in omdat ik ook een geest zie vaak die allemaal dingen zegt tegen mij . En dan heb je mijn opa mijn opa woonde op een boerderij en ik ben er bijna elke dag en wij hebben 4 paarden die wij kunnen laten lopen in de padok. Ik heb ze eens maten lopen maar toen wouden ze niet stoppen ik deed hetzelfde wat mijn opa allemaal deed maar ze wouden maar niet stoppen toen keek ik naar boven en zei: opa help me alstublieft ze te stoppen en voelde ik na een tijdje net een hand op mijn schouder ik dacht dat er al iemand bij me stond maar het gaf me de moet om nog eens te proberen de paarden te stoppen dus deed ik weer wat mijn opa deed en ze keken naar mij de paarden en kwamen direct naar me ik was in korte chok maar ik wist niet of ik het nu alleen deed of dat het mijn opa was die naast me stond ik bedankte luidop. Daarom zou ik mijn tante en zeker mijn opa nog eens willen spreken om te zeggen dat ik ze zo dankbaar ben voor alles wat ze voor me doen ook al kan ik ze niet zien. Dank u om naar mij verhaal te luisteren.
  Groetjes
  Rani Bogaert

 21. Hoi Anja ,

  mijn kleinste metekindje (zoontje van mijn zus / beste vriendin) is 6 november 2019 op 13 maanden overleden.
  ik heb reeds dromen over hem gehad & ruik regelmatig aan de kledingstukjes of speelgoedjes die ik heb van hem om hem toch nog even bij mij te hebben.
  ik kan niet beschrijven hoe hard ik hem mis , ik heb zowel hem als zijn grote broer altijd als mijn eigen kinderen beschouwd..
  ik vraag me af of het verder nog mogelijk zou zijn om contact met hem te hebben , gewoon om te weten dat alles goed gaat met hem & om hem te kunnen vertellen dat we het allemaal anders wilden.
  dat hij vreselijk hard gemist wordt , door ieder van ons.
  Waakt hij nu over ons ? Is hij diegene die ons behoed voor verdere (ontzettend pijnlijke) tegenslagen in het leven ?

  x

  1. Lieve N, allereerst wil ik je laten weten dat ik oprecht met je meeleef, ik kan me heel goed voorstellen dat dit zwaar is voor je. Ik wens je heel veel kracht in de verwerking van dit alles.

   Weet dat ondanks dat je metekindje in een klein lichaam zat, het een ziel is, die al ontzettend lang aanwezig is in het proces van leven. En dat die Ziel zeker nog bij jullie is, maar je nooit zal behoeden voor tegenslagen, want dat mag niet. Je hebt in dit universum namelijk een vrije wil en die mag niet worden beïnvloed. Weet dat alles wat er gebeurt in je leven iets is wat met een reden gebeurt en waarvoor je, voor jij in dit leven kwam, hebt gekozen…

   Nogmaals veel sterkte!

 22. Hallo
  Ik heb sinds ik erg klein was al contact met geesten. Nochtans ben ik een erg nuchter persoon en zeker niet labiel . Mensen die ik ken komen me ook in mijn dromen zeggen dat ze op sterven liggen bvb. Onlangs ben ik mijn moeder kwijt geraakt , nu ja kwijt , ik praat bijna elke nacht met haar in mijn dromen, maar ik merk dat ze blijft hangen en dat ze erg verdrietig is. We hebben beiden een erg moeilijk leven geleid en het mijne is nog steeds moeilijk , nu zeker zonder haar. Hoe kan ik haar helpen en hoe help ik mezelf, want door de vele contacten met haar en andere geesten geraak ik niet altijd aan rustig slapen toe. Altijd is er wel een overleden persoon die contact zoekt of per ongeluk denk ik bij mij komt. Ook droom ik gruweldaden waarbij er overlijdens zijn en lees dan mijn droom/nachtmerrie eigenlijk in de krant enkele dagen erna. Erg belastend vind ik. Hoe moet ik hier eigenlijk mee omgaan?

  1. Hoi lieve Yolande,

   Ik begrijp dat je hiermee zit. Maar je vraag is niet zo eventjes te beantwoorden via internet, omdat ik je situatie niet ken en jou niet ken. Dus ik kan je vragen niet specifiek beantwoorden. Wat altijd wel helpt is jezelf in het licht zetten voor je gaat slapen, dus je bouwt in gedachten een veld van licht rondom je. En je mag ook altijd een overleden persoon wegsturen, want in het aardse leven doen we dat ook als het niet uitkomt. Ook in de wereld na ons fysieke leven, gelden die regels, dat je een ander niet mag lastigvallen/niet tegen iemands wil in mag bezoeken. Dus zeg dit gewoon tegen een geest die jou contacteert. Je mag tegen je moeder zeggen dat ze het allemaal los mag laten en dat ze naar het licht mag. Sterkte met alles!

 23. Mijn opa is vandaag 3 weken geleden overleden om een paar minuten voor half 3 smiddags. Gisteren avond toen ik in bed lag vroeg ik, opa als je bij me bent geef me dan een teken. Hierna viel ik in slaap. Vandaag keek ik op mijn telefoon en klikte (alsof hij me ertoe liet gaat) op mijn galerij met foto’s. Plots stonden daar 4 foto’s die hij mij ooit verstuurd had via wa app. Deze foto’s waren verwijderd wegens geheugen op mijn telefoon. En ineens stonden ze daar weer boven aan mijn galerij. Ontvangen op 6 januari om 14:25 uur. Zijn sterf tijd. Ik kon geen enkele verklaring vinden waar deze foto’s vandaan konden komen. De enige verklaring die ik heb ik een teken van mijn geweldige opa.

 24. Hallo Anja,
  Ik heb 2 jaar geleden mijn opa verloren en 4 maand geleden mij hond. Toen mijn hond overleed heb ik er getwijfeld als mijn opa en hond nog bij me zijn. Door middel van een gebed heb ik aan hun gevraagd voor bewijs dat ze er zijn. Een paar dagen later is dit echter ook gebeurd. Mijn opa verscheen in een droom en vertelde mij een onbekende naam. Deze naam heb ik aan mijn moeder verteld maar die kende de naam ook niet. Daarna vroeg ik aan mijn oma en die herkende de naam het was ooit een ex vriendin. Waarvan ik het bestaan niet van wist en mijn moeder ook niet. Deze naam en het verhaal van de ex vriendin was niet bijzonder en ze hadden het er nooit over maar mijn oma herhinderde de naam wel. Ik vind dit heel speciaal en ben er erg blij mee want dit is bewijs dat ze bij me zijn. Ik heb geprobeerd contact met hun te maken, ik vind dit nog steeds een beetje eng omdat ik bang ben dat ik met de verkeerde geesten te maken heb. Ik probeer contact te maken en een uittreding te forceren. Ik weet niet als dit goed is. Kan het zo zijn als ik contact probeer te maken dat er verkeerde identiteiten op mij af komen? Ook wil ik graag van de angst af als ik contact maak. Contact is voor mij heel belangrijk omdat ik anders het gevoel heb dat ze echt weg zijn. Dat kan ik niet, nu heb ik het gevoel dat ze er nog zijn en dat voelt fijn.

  1. Hoi lieve Cassandra, Zolang je nog bang bent om contact met overledenen te maken, ben je er niet klaar voor en zou je ongewenste entiteiten/geesten aan kunnen trekken, want die voelen aangetrokken tot jouw angst. Dus niet doen! Maak alleen contact als je rustig bent, kalm en vol vertrouwen. Forceer niets!

 25. Hoi Anja,

  Allereerst bedankt voor dit artikel.
  Mijn lieve oma is 2 weken geleden overleden. Ik had een hele sterke en goede band met haar. Ze was eigenlijk een soort tweede moeder voor mij.
  Zou ik al contact met haar kunnen krijgen of is dat te vroeg omdat het pas twee weken geleden is?

  Groetjes Joëlle

  1. Hoi Anja,

   Ik wil het volgende nog graag toevoegen aan bovenstaand verhaal: dit is afgelopen maandag gebeurt. Bij ons thuis hebben we op de oprit een lamp met bewegingssensor. De lamp springt dus aan als je komt aangelopen. Afgelopen maandag kwam ik ‘s avonds de oprit opgelopen. Het licht sprong aan maar sprong ook meteen weer uit (normaal blijft dit dan een aantal sec. aan). Ik liep naar mijn auto en deed de deur open. Vlak voordat ik instapte begon de lamp op de oprit te flikkeren (nog nooit eerder gezien bij deze lamp). Zou het kunnen zijn dat dit al een teken was van oma? Ik heb toen even staan kijken naar de lamp. Ik zei ‘hoi oma’, de lamp stopte met flikkeren, ik ben in de auto gestapt en weggereden. De rest van de week is niet meer echt iets gebeurt waarvan ik zeg dat het een teken zou kunnen zijn.

  2. Hoi lieve Joëlle,

   Hier is niet één antwoord op, de ervaring zal het leren. Het hangt o.a. af van of je oma bewust is dat ze is overleden. En als dat zo is, dan is contact al mogelijk. Zo niet, dan wordt het even afwachten, maar het moment komt!

 26. Hallo ik ben nola ik ben 12 jaar en ben erg geïnteresseerd in geesten en dingen in die therme
  Ik zou graag contact willen nemen . Wat is volgends jou de beste manier?
  Ik ben trouwens hsp (overgevoelig) ik zie soms ook echt dingen

  1. Hoi lieve Nola,

   Alles wat je moet weten hierover staat gewoon in dit artikel hoor! Er is geen “beste manier”, dat wat werkt en veilig is heb ik in dit artikel benoemt. En er zijn vast nog meer manieren, maar die heb ik niet onderzocht. Wellicht ga ik dat nog doen in de toekomst. Succes met alles. Wat prachtig dat je hsp bent!

 27. hoi Anja, mijn oma is een paar weken geleden overleden. ik heb er elke dag nog zoveel moeite mee. ik zou zo graag mijn oma laten weten dat ik haar zo mis. ik zou willen weten of ze nog bij me is. wat kan ik doen?

  1. Hoi lieve Puk, Dat staat allemaal in dit artikel hoor. Sterkte met alles, ik leef met je mee, maar weet ook dat je oma niet echt weg is, al is haar lichaam niet meer op deze planeet en dat stukje mis je. Dat is heel normaal. Je kunt gewoon hardop of in gedachten met haar praten!

 28. beste anja

  ik heb wel vaak uit het niets het gevoel dat ik word achtervolg of als ik ga slapen gehijg in mijn nek.
  maar vorige week was ik op kamp met school en zag ik een schim van een meisje op bed zitten. ze leek heel erg op een klasgenoot en was aan het huilen, maar ze maakte geen geluid. ik zijn tegen de andere jongens in de kamer dat ze het licht aan moesten doen maar toen lag er alleen een tas. ik liep naar het bed en legde de tas weg. ik ging weer in bed liggen en zij dat het licht weer uit mocht. ze keken me raar aan en vroegen waarom ik die tas weg haalde. ik zij dat ik een schim zag op het bed. toen werden ze allemaal bang. ik zij dat dat niet hoefde en deed het licht uit. toen mijn ogen weer waren gewend zag ik haar weer alleen huilde ze niet meer. ze keek bang. ik besloot gewoon te gaan slapen. de volgende nacht was ze er weer. maar toen ik dat wilde zeggen tegen de rest verdween ze.

  ik ben niet bang voor haar maar ik vind het raar dat ze spreken om die klasgenoot leek.
  hoe kan dit?

  1. Hoi lieve Gijs, Ik heb hier eerlijk gezegd ook geen verklaring voor. Misschien is het de geest van een overleden meisje dat erg lijkt op die klasgenoot van je? Dat kan natuurlijk. Ik ga er van uit dat die klasgenote nog in leven is. Als ze is overleden, dan heb je haar geest gezien.

  1. Dat staat allemaal in dit artikel. Maar weet één ding: je kunt NIETS afdwingen. Dus als André er niet klaar voor is, dan kun je niets doen, dan het te respecteren en geduldig te zijn. Want ooit zal André er wel klaar voor zijn…

 29. Misschien gelooft niemand dit maar bij mij gebeurd het andersom ik hoef geen contact te zoeken met ze ze zoeken contact met mij. 07-12-2015 is mijn papa overleden. Mijn moeder geloofde nooit in geesten tot vlak na het overlijden de favoriete platenspeler van mijn papa klapte en daarna de lichten. Momenteel is de laag tussen aarde en het hiernamaals heel dun. Zo merk ik dat ik vaker naar de foto kijk die op het nachtkastje staat maar hij laat op zijn tijd weer mijn maanlamp (heeft iets met lampen) ‘s nachts rond de tijd dat hij opstond (tussen 5-6) veranderen van kleur. Bang ben ik nooit het is altijd hé dat is papa ☺️
  Wel was er niemand wakker vannacht en heb ik de kranen horen aan en uitgaan zonder dat er water stroomde. Geen idee of hij dat was of iemand anders. De papa van mijn lief komt namelijk ook geregeld op bezoek sinds gisteren maar ik weet daar te weinig van en die is helaas door zelfmoord gestorven.

 30. Hoi Anja.
  Ik ben al een tijd op zoek naar iemand die meer ervaring heeft op dit gebied en me daarin ook kan helpen. Rond mijn vijftiende zat ik in een heel donkere periode en ik wist niet meer wat ik moest.
  Mijn opa was overleden toen ik acht jaar was. Ik was op vakantie op een eiland waar wij vroeger met de hele familie heen gingen. Hier nam hij, denk ik, contact met mij op via mijn dromen.
  Het voelde allemaal heel echt maar dat kon niet want de omgevingen waren onbekend.
  Ik droomde dat hij ademde maar dat ik hem niet kon redden. Ik was overstuur maar hij bleef rustgevend glimlachen. Hij zei niks, en ik zei niks maar zijn ademhaling voelde zo echt. Ik werd huilend wakker en geloof niet dat een droom ooit zoveel indruk op mij heeft gehad.
  Inmiddels ben ik 17 en heb ik nooit meer contact met hem gehad (via mijn dromen althans).
  Ik weet niet waarom ik dit heb beschreven, misschien omdat ik het er gewoon graag over wilde hebben. Ik moet trouwens ook zeggen dat ik jouw schrijfstijl erg fijn vind om te lezen:)
  Groetjes,
  Anna

 31. Hallo Anja,
  ik zou graag met de geesten van dierbare in contact komen, zeker met mijn Opa en Oma. Ze zijn er al lang niet meer maar hebben heel veel voor mij betekend. Ik heb bijna twee jaar geleden een goede vriend verloren aan kanker. Ik heb samen met zijn familie gewaakt over hem tot aan de laatste adem teug. Het was een goede ervaring een mooie belevenis al klinkt dat ook raar. Ik heb mijn verdriet snel kunnen verwerken, ik denk omdat ik hem bij gestaan heb. Ik heb zelfs mee geholpen hem na het sterven te verzorgen. Hem in de kist te leggen en hem aan te kleden. Dit kan ik iedereen aan raden om te doen. zo”n waardevolle ervaring… Wat ik nu meegemaakt heb met mijn vriend was als volgt, de avond voor het sterven had ik zijn hand vast opeens kreeg ik een zeer warm gevoel door mijn hand zo door mijn arm naar de nek precies waar je atlas zich bevind. Ik vond dit zo op merkelijk dat ik dit zo maar hard op zei van, Ho Dré wat is dit nou. En ik vertelde mijn ervaring aan de familie die ook in de kamer erbij zaten. Sinds dien heb ik heb ik geen pijn meer in mijn nek en hoofd. in ieder geval véél minder. Ook heb ik een hele tijd gehad dat ik mensen moest helpen, genezen of anderzijds helpen. Dit gevoel is een hele tijd heel sterk geweest, ik ben zelf bij een magnetaseur op bezoek geweest ik ben altijd onder de indruk geweest van wat die man wist te bereiken. Dit was ook een van de doelen die ik wilde bereiken, maar op een of andere manier kom ik er niet. een jaar geleden heb ik nog een vriend verloren ook aan kanker, ook hier ben ik van A tot Z erbij geweest. Deze man stierf en ook daar had ik zijn hand vast, wat hier gebeurde was wel vreemd hij kneep zijn wijsvinger en duim van de hand die ik vast had heel stevig op mekaar ik kon ze niet van elkaar krijgen, dit was tijdens zijn laatste adem teug. dit kon ik niet begrijpen, later de gedachte gehad dat hij zijn energie voor zijn kersverse vrouw wilden bewaren? Heel graag zou ik in contact willen komen met overleden en gidsen die mij kunnen helpen om andere mensen hier op aard te genezen en verder te helpen op welke manier ook.

 32. Hey ik ben Jenne ik heb een mentale stoornis genaamd DCD is het mogelijk hiermee geesten te zien en te horen bv vanochtend hoorde ik piano muziek heel vroeg. Ik zie en hoor al rare dingen sinds Mn 7de zijn dit geesten? Of gewoon rare mensen?

 33. Hai, de vader van mijn zus is in november 4 jaar overleden. Hij voelde als een echte vader. Ik mis hem. Soms voel ik een verzwaarde energie. Maar ik weet dus niet of hij bij me is. Ik wil het zo graag weten wat moet ik doen

  1. Je kunt die vraag, hardop of in gedachten, gewoon aan de vader van je zus stellen. Of er meteen een antwoord komt? Geen idee, maar geef niet op, de tijd zal het leren! Het heeft tijd nodig om dit soort dingen te ontdekken. Speel ermee, geniet ervan en wees niet te serieus. Heb geduld met jezelf. Niet alles hoeft meteen vandaag te gebeuren. Je groeit en leert en dat is fantastisch. Geniet ervan!

 34. Men vrouw is sedert 30 juni 2018 overleden ze was net 40 geworden.
  Zelf heb ik al enkele keren contact gehad met haar via voice recorder en voel ook ze steeds rond mij hangt. Heb haar ook al eens gezien, luidt men naam horen roepen, door men haar wrijven en in men nek, zelf heb ik haar op foto ze naast me zit in de zetel en voel ik soms een koude windvlaag.
  Heb daar nog elke dag verdriet onder ze er niet meer is maar ben wel blij en heeft me echt een troost ik toch nog kan communiceren met haar.
  Mvg
  Pascal

 35. Mijn vader is 9 november 2018 overleden ,dus nog maar 3 maanden geleden ,ik zag toen hij overleed ,een witte wolk of mist ,zo noem ik het ,uit zijn lichaam gaan ,heb het wel eens gezien op tv bij films of zo ,maar nu zag ik het echt ,kon het eerst ook niet begrijpen ,ik dacht eerst wat is dat nu ,en nu mijn vraag ,is dit echt of heb ik het mij verbeeld ,en ik wil graag contact met mijn vader ,maar ik had gehoort dat dat niet eerder kan dan als hij een jaar weg is ,is dat ook zo ,hij heeft een jaar geleden door zijn blaaskanker ,en wou vragen hoe het nu met hem gaat ,af en toe ruik ik zijn geur ,toen hij op zijn sterfbed lag ,

 36. Hoi Anja,

  Ik heb autisme en een lichte verstandelijke beperking.

  Mijn opa is vorig jaar op 24 juli 2018 overleden in het ziekenhuis op 82-jarige leeftijd, met ons als familie in het bijzijn. Het was een emotioneel moment voor ons toen hij zijn laatste adem uitblies. Een week later hadden wij de crematie.
  Ik heb 2 maanden later na de dood van mijn opa (denk ik) voor het eerst contact gehad met mijn opa. Het ging zo: Ik zat op het toilet (sorry voor die info 😛 ) en was helemaal ontspannen, en zei in mijn gedachten naar mijn opa toe iets van (en dat deed ik ook al best wel vaak in die 2 maanden): ‘Opa, jammer dat je er niet meer bent.’
  Toen ik het toiletdeur uitging uiteindelijk, voelde ik op dat moment iets, gewoon iets, alsof die er ergens was. Ik deed toen een stap naar achteren, en weer naar voor, en voelde eventjes niks meer, toen weer naar achteren en weer naar voren, en ik voelde weer een aanwezigheid. Ik had ergens gelezen dat ik in zijn aura stond, zijn energieveld of zoiets. Vond ik wel bijzonder.
  En ik heb verder ook gekke dingen meegemaakt waardoor ik meerdere keren overdonderd werd van gekte, zo van: Nee joh, dat kan toch niet.
  Op mijn dagbesteding op een ochtend was ik bezig met koffie zetten voor anderen, en zei in gedachten: ‘Opa, heb een fijne dag vandaag in het Hiernamaals.’ Paar seconden later vloog er een vlieg naar het aanrecht, recht voor mij. En ik zei in gedachten van: ‘Opa, als jij dit bent, vlieg dan één keer omhoog en keer terug op de aanrecht.’ En het duurde zo’n 5 seconden, en de vlieg vloog omhoog en weer terug! Ik was echt helemaal ondersteboven!
  Ook op mijn dagbesteding een keer wat anders meegemaakt: Ik ging naar het toilet, en ik keek door de spiegel boven de aanrecht, en ik zag met de ”blote oog” zwarte lichtbollen. Ik had later opgezocht op internet dat dat negatieve energie is. Dat zou opa toch niet geweest zijn denk ik? Ik weet het niet precies.
  En een andere keer thuis toen ik achter de computer bezig was, was er een moment dat ik een aanwezigheid voelde, maar ik wist niet of dit nou mijn opa was of iemand anders. En ik gaf degene weer een opdracht: ‘Aanwezigheid, man of vrouw, als ik echt voel dat jij hier bent, kan je mij dan een teken geven? Dan weet ik dat jij hier echt bent.’
  Ik heb zo’n 10 a 15 seconden gewacht, en opeens stort regende het buiten! Ik liep op het raam af en zei in gedachten: ‘Aanwezigheid, voor alle zekerheid, kan je de regen op laten houden? Want dan weet ik echt absoluut zeker dat jij er bent.’
  Zo’n 15 a 30 seconden later, hield de regen langzamerhand op. Nou ik was weer zeer verbaasd!!
  En ik heb ook een keer een droom gehad: In mijn droom waren mijn ouders, broer, oom, tante en neefje (degenen waarmee we begonnen met de dood van mijn opa) bij, in en rondom het huis van mijn opa. Ik kan me herinneren dat ik buiten stond, en ik keek opeens een kant op en daar stond er een persoon, helemaal wit, je ziet geen gezicht, helemaal niks. Echt een heldere stralend wit licht. En toen ik wakker werd dacht ik: Dat moet gewoon opa zijn geweest, en ik had ook het gevoel dat mijn opa iets ermee wilde zeggen in de droom. Dat hij misschien ons had gezien toen hij overging, toen wij naast zijn bed stonden, naast zijn lichaam, en dat hij terug wilt naar die tijd. Zo gek vind ik dit.
  In die maanden vorig jaar had ik al best veel gelezen over
  In die maanden had ik al veel gelezen over spoken, geesten, entiteiten en dergelijke. Ik was er dagenlang mee bezig met kijken over het leven na de dood, het leven van een geest en alles wat daarmee te maken heeft, dat ik zelfs al een keer een droom heb gehad van geesten denk ik. Het zat zo:
  In mijn droom lag ik in bed, en het onweerde op mijn kamer met regen en harde wind. En het gekke is ook dat ik een aquarium op mijn kamer had (heb dat normaal gesproken niet). Maar in mijn droom hoorde ik in gedachten: ”Je moet ons met rust laten.” Ik zei terug in mijn gedachten: ”Oké, ik zal jullie met rust laten.” En het onweerde daarna wat harder en kreeg als antwoord terug in gedachten: ”Ik geloof je niet.” Vanaf dat moment had ik dat dus ook maar niet meer gedaan.

  Nog steeds regelmatig denk ik dat ik wat hoor, of vanuit mijn ooghoek iets zie bewegen, en dan denk ik toch wel dat er iets is na de dood. Dat het niet zo is dat er compleet niks meer zal zijn, maar dat we op een andere niveau verder leven, maar dan in de vorm van een geest, spook, entiteit, etc…
  Ik heb ook al een keer meegemaakt dat ik uit het toilet kwam, en opnieuw een aanwezigheid voelde, en ik keek rechts van mij en zag opeens een soort van schaduw snel weggaan. Dit was ook één van mijn eerste ervaringen.

  Dit wilde ik graag delen met u, en met de rest op deze site.

 37. Hallo anja, ik zou willen communiceren met iemand die onlangs gestorven is maar die mij totaal niet kent, kan ik dit doen op een veilige manier? Ik ben nu in een gevoelige periode, dus zou ik het best voor later houden. Ik wil het zeker veilig doen en met die persoon kunnen praten, ook al ken ik die persoon niet. Kun je me helpen aub. Grt

 38. Hallo anja, in 2012 overleed mijn oom.
  Natuurlijk veel verdriet om gehad
  Na dat redelijk te hebben verwerkt. Zag ik 2 jaar terug opeens een schim aan de muur. Een man met een hoed.
  Ik was niet bang. Ik dacht dat het mijn verbeelding was. Tot ik ben gaan opzoeken en ik kreeg kippenvel toen ik een foto zag. Dus daarom wist ik dat het echt was.
  En nu. 3 weken geleden komt mijn oom opeens voor in mijn droom. Het voelde zo levends echt. Dus ben ik ook dat gaan opzoeken. En ben ik gaan praten met een medium. En die zei dat het een bezoek was. En dat hij in de hemel is. Aangezien hij in mijn droom bovenaan een trap stond. En dat zou duiden op de hemel hogere sfeer. Ik wil zelf nu mijn oom oproepen maar weet nii hoe.
  Gr. Edwin (18)

 39. Goedenavond Anja,
  Mijn oom is 3 mei 2012 overleden.
  Natuurlijk heel veel verdriet om gehad maar het slijt.
  Ik denk elke dag aan hem en mis hem ook natuurlijk.
  Ik had het voor me afgesloten en geaccepteerd dat hij er niet meer is.
  Een aantal jaar terug heb ik al eens een schim op een muur gezien. En ben toen op internet gaan kijken. Een man met een hoed. Toen ik een afbeelding zag. Kreeg ik rillingen over mijn hele lijf. Ik wist niet wat ik er mee moest en durfde het ooj niet te vertellen aan iemand.
  En nu. 3 weken geleden. Heb ik een heel bijzondere droom gehad. Mijn oom kwam er in voor. Hij stonf boven aan de trap in ons huis. Liep langs mij heen. Zo door naar de woonkamer. Onze nieuwe hond was er ook ook al heeft hij die nooit gekent. Ik weet 100% zeker dat het mijn oom was.
  Ik zelf kon niet bewegen en niet praten.
  De droom voelde anders als andere dromen. Ik kan hem volledig opnoemen zonder iets te hebben opgeschreven.
  Nu ben ik aan het rondkijken geweest op internet en ook een gesprek gehad met een medium en die vertelde dat het een bezoekdroom was en dat hij in de hemel is. Een hogere sfeer.
  Nu weet ik niet wat ik er verder mee moet. En of ik vaker zo een bezoekdroom kan krijgen en wat het betekend dat ik een bezoekdroom kreeg.
  En ik zit er ook heel erg aan te denken om te proberen contact te leggen maar ik weet niet goed hoe en wat het beste is. Ik hoop op een reactie van u. Met vriendelijke groet Edwin (18)

 40. Hoi Anja, in mei van dit jaar is mijn echtgenoot overleden aan kanker. De diagnose is nooit helemaal duidelijk gesteld geweest en hij is gelukkig ook helemaal niet ziek geweest. Hij is 5 maanden na de diagnose overleden aan een complicatie, niet eens aan de ziekte zelf. In de 5 maanden na de diagnose hebben wij in een hele heftige periode gezeten: veel ups en downs omdat we telkens slecht nieuws kregen dat later, na allerlei onderzoeken, toch weer terug gedraaid werd. We hebben verschillende ziekenhuizen bezocht en van alles geprobeerd, ook vitaminen supplementen. Dit tot het laatste moment. Sinds zijn overlijden heeft mijn echtgenoot mij 3x bezocht in mijn slaap (tenminste, ik lees dat deze hele realistische dromen bezoeken zijn). Hij heeft mij 2x heel strak vastgehouden en dat was erg prettig maar vooral ook heel echt. De laatste droom was deze week en deze is voor mij onduidelijk: mijn echtgenoot lag in een kamer op een soort van bed of tafel en de ene kant van zijn lichaam was helemaal omhuld door licht. Zelfs één oog was bijna wit. De andere kant van zijn lichaam was gewoon normaal. Hij zei tegen mij: “dit had zo echt niet moeten gaan”en “zal ik nog iets alternatiefs proberen”. Toen werd ik jammer genoeg wakker. Ik begrijp deze droom niet. Ik vind het ook erg verdrietig om te denken dat hij nog iets wil proberen. Wat kan ik opmaken uit deze droom?

 41. Hallo Anja, wat fijn om dit te lezen, al vanaf kind kan ik zielen horen, niet via mijn oren maar in mijn hoofd, ik weet precies wat mijn eigen overpeinzingen en ‘denkstem’ zijn en wat zielen zijn. sinds vorig jaar krijg ik steeds vaker bezoek, of liever gezegd ik merk ze op. Zo stond er ook een meisje naast mijn bed, ik werd wakker zoals ik wakker zou worden wanneer 1 van mijn kinderen naast mijn bed zou staan, het voelde als een bekende ziel, ik durfde er alleen niet zeker van te zijn en via mijn tante toch overtuigd dat het inderdaad de ziel is van een meisje dat al meer dan 30 jaar over is, in de kleding waar ze in is begraven en met haar beer (dit laatste vind ik mooi en bijzonder want het idee dat wat meegegeven word dat het ook bij de ziel blijft.) ik vraag me alleen af, ze bezoeken mij, waarom? moet ik hier iets mee? vorig jaar voor kerst heb ik mijn overleden oom gevraagd om een berichtje voor mijn tante, zijn vrouw, hij gaf mij die in een droom en er was nog iemand die een boodschap gaf maar die boodschap wist ik smorgens niet meer, ik weet niet eens of het voor mijn tante was. Het was een beetje grappig, triest en toch ook weer geruststellend bericht, hij had het druk met een familielid dat pas (afgelopen 6 maanden- 1jaar reken ik voor pas) plotseling was overleden en hij was verbaasd dat hij na zijn overlijden zo druk was. een paar maanden later rook ik sigaren in mijn slaapkamer, ook weer rond het wakker worden midden in de nacht, ik herkende de geur direct als de sigaren van mijn grootvader maar ik werd bang en piepte onder mijn dekens (heb ik soms dan word het me teveel omdat ik aan mezelf dan twijfel of omdat het me overvalt) weer een paar maanden later droom ik over een oom die ook al zeer lang geleden is overleden en ook hem herken ik direct. hij vertelde mij dat ik hem alles mocht vragen, ik weet gewoon niet wat ik hem moet vragen want ik weet niet wat ik hier mee moet, kan ik leren om hier beter mee om te gaan?

 42. Hallo Anja, Contact met een overleden persoon al wel eens vaker gehaald. Meesten van hen wisten de weg naar het licht niet. Handje helpen dus. Niet dat ik nou direct de weg naar het licht weet, heb het al wel mogen zien maar op Google maps is het niet te vinden 😉 Nu is er een vrouw bij ons in huis, de pas overleden schoonmoeder van een collega. Blijk dat zij mij kan antwoorden via mijn wichelroedes. Vroeg me natuurlijk af of het allemaal klopt, maar het voelt niet onplezierig en van dingen die ik van mijn collega weet krijg ik mijn inziens de juiste antwoorden. Je schrijft dat je goed moet opletten naar tekens die gegeven worden, wel nu; vandaag zat ik bij een garage bedrijf te wachten tot de APK gedaan was van mijn auto. Ik op internet zoeken naar communiceren met overledenen. Kom ik dus als eerste op jouw website. Volgens mij hangt alles met elkaar samen, het hier en nu en het hiernamaals. Volgens mij is het dus een tekenen van de vrouw bij ons in huis dat ik jouw site moest bezoeken en lezen. Ik heb een steen gekocht (Jade), deze gereinigd en zo meteen, als ik er klaar voor ben, laad ik hem op en vraag of de vrouw mee wil helpen. De steen is voor de vrouw van mijn collega. Grappig is ook trouwens dat de vrouw zich bij ons in de woonkamer ophoud bij onze verzameling stenen en mineralen en dan voornamelijk bij de groen gekleurde. Mijn collega heb ik afgelopen nacht ingelicht en heb hem gevraagd wat de favorite kleur van zijn schoonmoeder is, dat blijkt groen (achtig) te zijn. Niet zo gek dus dat ze bij onze groen gekleurde stenen zit. De Jade voor haar dochter is ook groen, en dat is een goede steen om verdriet te verwerken. Ik ga je site bij de favorieten zetten voor als ik nog meer wil lezen.

  Groeten,
  Rob.

 43. beste anja ik las dat je via glaasje draaien en een vraagbord niet naar iemands doid mag vragen.mag dat wel in de vorm die ik hier lees via dromen .wil graag weten of diegenen na de zelfdoding op een goede plek is en niet tussen twee werelden in zit en of diegenen nog pijn heeft.vriendelijke groet talitha

 44. hallo anja ik las dat je met glaasje draaien niet om iemands dood mag praten.mag dat met dromen wel wil graag weten of diegenen nog pijn heeft nadat zeldoding heeft gedaan wil graag weten of diegenen op een goede plek is .is dat mogelijk om dat via de dromen te doen die hiet is beschreven vriendelijke groet

 45. Ik heb nu 3keer een ORBS gezien
  1x een in blauw en groen en het was ontzettend onrustig dit was de avond na dat mijn hond was doodgereden en ik voelde dat hij afscheid nam. Daarna heb ik nog een keer 2orbs wittw kleur in me kamer gehad ze waren erg rustig en werden fel en dimde dan weer. Mijn gevoel zei dat dit me tante en oma waren.
  Nu kort geleden vroeg ik om een teken van me oma of tante omdat ik het momenteel niet makelijk heb en ik hun graag bij me heb. En ja hoor het gebeurde. Al 2x op een rare plek een witte veer gevonden. Ik weet nu zeker dat ze bij me zijn. Maar hoe kan ik nog meer met ze communiceren ze verstaan?

  1. Hoi lieve Marilynn,

   Bedankt voor je reactie en het delen van je ervaringen. Het leren communiceren (zoals omschreven in dit artikel) met overledenen is een proces dat op natuurlijke wijze ontstaat. Er is niet één manier. Je zult gaandeweg leren begrijpen wat ze bedoelen “aan de andere kant”. Je kunt zoiets niet afdwingen. Het is als het leren van een andere taal. Die spreek je ook niet in één dag. Het helpt om een dagboekje bij te houden waarin je schrijft over de tekens die je hebt ontvangen en wat je erbij voelde en nog meer waarnam. Op den duur ga je begrijpen wat die dingen betekenen. Heb geduld met jezelf. Het gaat je vast lukken!

   Veel Liefs,
   Anja

  2. Mijn tante is vorig jaar overleden aan borstkanker en ik mis haar ontzettend. Nu heb ik het boekje van haar afscheidsdienst op de kast op mijn kamer gezet. Het gebeurd de laatste tijd wel vaker dat het boekje plotseling van de kast valt. Maar gisteravond was helemaal eng. Ik zat op mijn bed muziek te luisteren, toen viel dat boekje opeens van de kast voor mijn neus. Daar werd ik heel bang van. Even later kwam mijn moeder boven, maar omdat ik nog zo in gedachten was van wat er was gebeurd schrok ik zo van haar dat ik helemaal naar achteren viel en lijkbleek zag. Mijn moeder denkt dat ik mijn tante zag. Nu zou ik graag contact met haar willen leggen.

  3. Ik had met mijn oma een hele sterke hechte band daarom zou ik graag contact willen hebben met geesten. tuurlijk is mijn oma niet de enige waarom ik met geesten contact zou willen hebben. Ik ben op deze website gekomen omdat: Ik heb sinds mijn 4e soms het gevoel dat ik word aangeraakt/dat er iemand in de kamer is, Maar dan was er niemand.
   Soms heb ik ook wel eens gehad dat ik iets heel even zag en dat het weg ging
   Echter zag ik niet wat of wie het was wat ik wel graag zou willen weten.
   Maar hoe weet ik zeker dat er een geest in de buurt is?

   Groetjes Jasmijn

   1. Hoi lieve Jasmijn, er is niet 1 antwoord op je vraag. Wat ik je wil meegeven is dat je gevoel heel wijs is en altijd het antwoord weet. Het is een proces om dingen te leren onderscheiden en jij bent in dat proces aan het spelen. Geniet er vooral van en kraak je hersenen er niet te veel over. Alles komt bij je op het juiste moment als jij er klaar voor bent. Daar is soms wat geduld voor nodig!

  4. Ik heb altijd contact met overledenen via de pendel. Ik vraag na wie er bij mij is, via uitsluitsel kom ik dat te weten. Ze kiezen dus zelf wie er komt. Soms ken ik de overledenen zelf niet persoonlijk maar weet ik wel wie het is
   Ik stel ze vragen waarop ze antwoorden via de pendel. Ze worden steeds bedankt en ja inderdaad ik vraag ook hoe het met hen gaat. Je voelt onmiddellijk of het een ‘goede’ ziel is. Dat ervaar ik zeer sterk. Allemaal boeiend en zo verrijkend!

  1. Hoi lieve Eva,

   Dank je wel voor je reactie. Ik denk dat dit een goed onderwerp is voor een nieuw artikel. Dus hou mijn website in de gaten, ik heb het opgeschreven en ga ermee aan de slag! Zelf ben ik een enorme dierenvriend en heb al met heel wat dieren contact gehad nadat ze waren overleden. Het gaat makkelijker dan met mensen!

   Veel Liefs,
   Anja

 46. Hoi, mijn moeder is in 1994 overleden. We hadden een zeer hechte en innige band en heb over haar overlijden ook heel veel verdriet gehad. Zelfs nu nog. Het slijt wel maar blijft pijnlijk. De laatste 2 jaren zit ik emotioneel in een rollercoaster. Een zeer heftige periode. In de voorbije jaren steeds gevraagd om een teken van haar echter niets is gebeurd. Tot gisteren nacht. In mijn droom werd ik geroepen door mijn vader of echtgenote (onduidelijk) dat mijn moeder er was. Ik lag in bed en deed in mijn droom de deken omhoog van mijn bed en zag daar een prachtig groen blauw licht. De stem van degene die in mijn droom naast me lag zei mam is er… mam is hier… Ik kon alleen maar huilen en zeggen dat ik haar ontzettend mis in deze zeer moeilijke periode van mijn leven en waarom ze weg was gegaan, verder niets. Mijn man vertelde ik ‘s ochtends mijn droom en hij verklaarde dat ik heel onrustig ben geweest in mijn slaap en heb gemompeld. Dit laat mij nu niet los. Was het een droom of was het werkelijk een teken…wat moet ik hiermee…???

  1. Hoi lieve Django,

   Bedankt voor het delen van jouw verhaal. Je hebt jaren gevraagd en gewacht op een teken van je moeder. Waarschijnlijk lukte dat steeds maar niet omdat je je er te veel op fixeerde en nog te vol was van je verdriet. Wat heel begrijpelijk is hoor. Dit zal voor veel mensen herkenbaar zijn. En nu heb je het teken gehad van haar, dat ze er nog is… En dan ga je twijfelen…

   Niet doet! Je hoofd twijfelt, maar je hart weet beter lieve schat.

   Zoek binnenkort even een rustige plek waar niemand je stoort, ga lekker zitten, sluit je ogen, haal tien keer diep adem via je buik. En leg vervolgens je handen op je hart, wek het gevoel van diepe en intense Liefde op, glimlach en hou die glimlach vast… En als die Liefde echt en intens voelbaar is (breng iets in je herinnering bijvoorbeeld waar je diepe Liefde voelde, verliefdheid bijvoorbeeld is een goeie), vraag dan in stilte aan je hart:

   “Wat is de ware betekenis achter deze droom, wat probeert mijn moeder mij te vertellen, en hoe kan ik hiermee verder…”

   Neem alle tijd om wat er ook in je opkomt boven te laten komen. Heb geduld. En als je voelt dat het genoeg is, wek dan een diep gevoel van dankbaarheid in jezelf op. Dankbaarheid voor de antwoorden/ingevingen en dankbaarheid voor de droom. Let erop dat je je verwachtingen over wat het antwoord kan zijn, loslaat… Want het antwoord kan op vele manieren komen. In beelden, inzichten, woorden, geluiden, in weten/gedachten, en zelfs in geuren… Het kan direct komen of een beetje later. Wees open en ontvankelijk…

   Mocht het je alleen niet lukken, voel je dan vrij om een gratis sessie met mij aan te vragen via Skype. Dat kan door op deze link te klikken. Het is vrijblijvend en verplicht jou tot niets. Je zult veel opluchting ervaren en weer met volle moed verder kunnen. Ik ben er voor jou! ? ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

    1. Hoi lieve Lucas, ook dat kan allemaal met autisme. Je bent nooit beperkt in die dingen. Tenzij je gelooft dat het niet kan. Wees wel voorzichtig. Want contact met geesten maken is geen spelletje. Ga er wijs mee om. Ik weet dat jij héél wijs bent! ? Veel Liefs, Anja ?

   1. hoi inverband met dat ik niet een bericht kan sturen stuur ik het zo (sorry Djamgo) is het mogelijk om met autisme en met 12 jarige leventijd nog steeds spirtueel te zijn

    1. Hoi lieve Lucas, dank je wel voor je reactie. Je kunt absoluut spiritueel zijn op je 12e, vooral als je autisme hebt! Mensen met autisme zijn zelfs vaak een stuk spiritueler dan mensen die geen autisme hebben. Wist je dat? Ik wens jou veel succes met jouw prachtige spiritualiteit! ? Veel Liefs, Anja ?

    2. mischien is het een beetje aten reactie en bent nu ook al 14/15 denk ik maar pas goed op met wat je doet ik heb ook autisme niet zo heel erg maar ik heb het wel en ben ook heel erg spiritueel maar vroeger wou ik tegraag me oma en me moeder zijn namelijk ook net als mij spiritueel maar ik wou dus tegraag waardoor ik in contact ben gekomen met demonen die ik niet in mijn leven wou dus pas heel goed op met wat je doet en hoe snel je het doet ik hoe zelf bepaald niet van dromen net als anja want daar kan je soms niet uit maar in het echte leven kan je zeggen tegen dierbaren die overleden zij dat je het iets teveel word en of ze een andere keer terug willen komen als je iemand kent in je omgeving die al volwassen is en ook spiritueel is praat met diegenen wat die fijn vind om contact telegen en doe waar jij je dan het meest pretichste vind en doe het niet niet omdat je het wil mee maken want daar maken plaag geesten en demonen gebruik van dus pas goed op zelf want een slechte geest achter je aan is niet bepaald een pretje kan ik je uit ervaring vertellen

 47. Hallo Anja! Mijn naam is Parmis en ik wilde graag iets delen. Ik heb het gevoel dat er een bepaalde aanwezigheid is in ons huis. Ik ben 16 jaar dus woon nog bij mijn ouders. Ik woon hier al sinds mijn vijfde en vanaf mijn tiende begon ik altijd het gevoel te krijgen dat ik werd aangekeken. Maar sinds een paar jaartjes heb ik pas het gevoel dat het sterker is geworden. Ik heb niks met borden gedaan of glaasje draaien dus ik heb geen energie binnen gelaten dat weet ik zeker. Daarom weet ik ook niet zeker of ik met geesten te maken heb maar ik heb weleens vreemde dingen meegemaakt die ik niet kan verklaren of ik probeer er oplossingen voor te bedenken zoals ‘oh het was de wind’ of ‘het stelt toch niks voor’ terwijl het eigenlijk best vreemd is als ik er over na denk. Verder wilt mijn hond ook nooit langer dan vijf minuten in mijn kamer zijn. Als hij op mijn bed ligt dan zie ik dat hij iets volgt met zijn ogen naar dezelfde plekken. Bijvoorbeeld langzaam naar mijn kast en dan weer naar mijn muur en dan naar mijn kast en weer naar mijn muur dus dat hij de hele tijd de zelfde twee plekken volgt. En een minuutje daarna wordt hij onrustig en gaat hij naar beneden. Normaal negeer ik het altijd of denk ik er niet verder bij na maar eigenlijk ben ik toch nieuwsgierig over wat het zou kunnen zijn en of er iets aanwezig kan zijn in mijn huis aangezien ik al een keer een duidelijke teken heb gekregen (krassen op mijn arm na mijn slaapverlamming) maar het alsnog heb genegeerd. Ik hoop dat ik duidelijk genoeg heb kunnen zijn en bedankt voor het lezen dit is namelijk de eerste keer dat ik dit openbaar vertel!

  1. Hoi lieve Parmis, Wat moedig van jou dat je het aan mij durft te vertellen. Dank je wel voor je vertrouwen. Er zijn vele oorzaken waarom geesten van overledenen om ons heen zijn. Het is lang niet altijd omdat je iets negatiefs bij je draagt. Vaak is het een geest van iemand (of meerdere personen) die bijvoorbeeld in het huis waar je woont hebben gewoond en daar zijn overleden. Sommige geesten beseffen zich niet dat hun lichaam dood is. Of ze kunnen hun aardse leven niet loslaten. Dieren voelen vaak de energie in huis aan. En als die niet prettig is, dan willen ze liever niet te lang in de buurt blijven. Dus het zou heel goed kunnen dat er iets bij jou in huis aanwezig is. Je kunt gewoon hardop of in stilte tegen die geest praten en hem/haar vragen om te vertrekken. Laat weten dat je het niet op prijs stelt. Eigenlijk is er weinig verschil met het praten met iemand die nog een lichaam heeft en met iemand zonder lichaam (een geest).

   Verder kan ik je adviseren om in ieder geval zelf ontspannen te blijven. Ik weet niet of je dat lastig vindt? Ben je bang voor wat er eventueel in je kamer aanwezig is? Het is belangrijk om je te beseffen dat een geest jou in het algemeen geen kwaad kan doen. En de meeste geesten hebben geen kwade bedoelingen. Je kunt altijd de engelen om bescherming vragen. Vooral aartsengel Michael is een goede om aan te roepen. Daar is geen speciale manier voor. Je mag dat gewoon op je eigen manier doen. Vraag of die engel je wil beschermen en eventuele invloeden van geesten of andere energievormen wil verwijderen. Dat werkt heel krachtig. Probeer het maar eens!

   Ik ga nog artikelen schrijven over hoe je kwade geesten je huis uit krijgt, of in jouw geval je kamer uit 🙂 Ik wens je veel succes. Je mag altijd reageren. Sorry dat mijn reactie zo lang heeft geduurd. Jouw reactie was bij de spamberichten beland… en die check ik maar 1 keer in de maand, vandaar. Nu komen ze daar niet meer, je staat op de white list nu! Veel Liefs, Anja ?

 48. Heey anja,
  Mijn verhaal gaat als volgt..
  Op mijn 10e is mijn vader overleden en op mijn 16e mijn moeder.
  Ben nu een 26 jaar met nog steeds heel veel gemis en verdriet..
  Ik heb veel geprobeerd om met hun in contact te komen.
  In al die jaren niets over hun gedroomd (droom ook haast nooit).
  Wel eens gevraagd om een teken.. Maar die kwam nooit..
  Daarna zei een vriendin zullen we een ouija bord kopen.. uiteindelijk gedaan.
  Samen gebeurd er niets, maar als ik het alleen doe wel. Tot nu toe altijd goede geesten. Vaak ook familie van vrienden van mij. Altijd als ik begin is er wel een geest die wilt dat ik wat doorgeef aan een persoon.

  Maar waarom ik eraan begonnen was, is om contact te leggen met mijn ouders.
  Heb alles geprobeerd, ik noem hun namen of spel ze via het bord..
  Maar geen reactie..
  Blijf het elke keer weer proberen, maar krijg van hun niets te horen..

  Weet je waarom? Of tips?

  1. Hoi lieve Frances,

   Dank je wel voor je reactie. Het gebruik van een Ouija bord is levensgevaarlijk. Ik adviseer je om hier onmiddellijk mee te stoppen. Het communiceren met de geesten van overledenen is zeker geen spelletje. Je weet niet wie/wat met je communiceert tijdens het gebruik ervan. Zelfs al doen de entiteiten zich voor als bekenden. Maar geesten van overledenen hebben zo’n bord niet nodig om contact met je te maken. En zullen dit waarschijnlijk ook niet doen. De kans dat je dus echt te maken hebt gehad met die geesten die zich als familie of vrienden voordoen is uitermate klein! Bovendien hebben ze jou niet nodig om een boodschap aan anderen door te geven middels zo’n bord. Blijf er van weg. Er zijn heel veel mensen in ernstige psychische en psychiatrische problemen gekomen doordat ze aan het spelen waren met zo’n bord. Zelfs alsof het nu lijkt dat er niks aan de hand is. Zo gaat dat bij iedereen. Meestal heb je te maken met duistere en negatieve entiteiten die een spelletje met JOU spelen in plaats van andersom.

   Het lukt niet om contact met je ouders te leggen omdat je nog te veel in je verdriet vastzit en de boel wilt forceren. Daarom is het belangrijk dat je eerst je verdriet gaat verwerken en een plek gaat geven. Omdat het al zo lang geleden is, adviseer ik je om hier hulp bij te zoeken van een therapeut.

   Pas als je je verdriet hebt verwerkt en los kunnen laten, ben je klaar om eventuele boodschappen te ontvangen die ze voor je hebben. Je kunt ook helemaal niets afdwingen. Door je verdriet sta je niet open voor tekenen die ze jou geven. En dat is ook omdat je te veel verwacht dat het op een bepaalde manier gaat. Tekenen zijn vaak anders dan je verwacht en je kunt ze alleen ontvangen als je echt open bent. Als je nog zo verdrietig bent dan lukt dat niet, dan ontbreekt die openheid zeg maar.

   Dromen doe je elke nacht, maar de meeste mensen herinneren zich dit niet. Je droomt gemiddeld een keer of 4 per nacht.

   Ik wens je kracht en inzicht en hoop dat je je Ouija bord snel verbrandt o.i.d. Het is écht héél erg gevaarlijk en je zult er zeker geen contact mee kunnen leggen met je ouders!

   ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

 49. Hoi Anja
  Mijn eerste paranormale ervaring vond plaats toen ik 12 jaar was .Ik was 5 dagen op kamp (zat bij de verkennerij) en die laatste avond lag ik rustig te slapen in een tent met de mede scouts van mijn patroelje.
  Opeens werd ik wakker en zag het gezicht van mijn oma (76 Jaar) in een krans van licht.Ik hoorde haar zeggen “Rudie ik kom afscheid van jou nemen”.en weg was het visioen.Ik was haar lievelings kleinkind
  Overbodig te zeggen dat ik alleen het visioen had gezien.De volgende dag kwamen mijn ouders mij op halen om weer naar huis te brengen en ik zie nog hoe mijn vader naar mij toekwam en zei “Rudie ik moet je wat zeggen”en nog voordat hij iets verder kon zeggen zei ik “Pappa ik weet het ;Oma is overleden”Hij was totaal verrast

  Mij vader is in juli 2005 overleden en ik was toen 43 jaar en al 20 jaar werkzaam als docent wiskunde aan een middelbare school in Rotterdam.Op een avond (hij was toen twee maanden dood) droomde ik over hem:”Ik was op bezoek bij mijn familie in Maastricht (woonde zelf al heel lang in Schiedam)Het was schemerig en somber.Veel onbekende mensen in de gang en op mijn vraag aan mijn moeder en mjn broer wat al die mensen hier deden zei mijn broer”Je weet toch dat pappa is overleden.Hij ligt boven”De trap naar boven was verlicht en boven waar de slapkamers waren was het ook helemaal volop licht.
  Op dat zelfde moment zag ik mijn vader de trap afkomen maar in een volkomen stijve houding ,gezicht verwrongen en met een tweedaagse baard en in een onderbroek zonder overhemd.De aanblik van hoe eng en stijf als een lijk hij de trap afkwam was zo’n eng gezicht dat ik gillend wakker ben geworden.Deze droom (nachtmerrie ) herinner ik me nog na 13 jaar alsof ik het pas gedroomd had.(Bij het opschrijven krijg ik nog kippevel).Deze nachtmerrie voorspelde niet veel goeds en inderdaad kreeg ik een maand later een geweldig conflict met het bestuur waarna ontslag volgde.Gelukkig vond ik binnen een jaar weer werk
  Nadien droomde ik af en toe nog wel eens over mijn vader maar dan was hij in zijn normale doen zoals ik hem in leven gekend had.Deze dromen zijn mij helaas niet bijgebleven

  Mijn moeder is in januari 2017 overleden.Zij was pas een dag dood toen ik een droom kreeg waarin mijn moeder en ik in een bootje zaten en op een woelige zee voeren.
  Drie maanden na haar overlijden ben ik naar een medium gegaan die aangaf dat mamma naar haar overlijden over zee terug was gegaan naar haar geboorte land ( Indonesie)
  Tijdens het bezoek na het medium werden mij dingen verteld die alleen ik wist.Zo gaf zij aan dat bij mamma een kleine rood harig hondje was en dat was echt frappant omdat deze hond de lievelingshond van mamma is geweest en toen dit hondje rennie overleed in 1980 had mamma heel veel gehuild en hebben mamma en ik haar samen begraven
  Dit haal ik aan omdat in de laatste dagen van mamma ,mamma er niet van overtuigd was dat rennie niet dood was “Hebben we haar echt begraven?” en zij blijkbaar naast pappa ook rennie zag.

  Het medium gaf aan dat als mijn tijd was gekomen ,mamma mij zou helpen bij de overgang

  1. Hoi lieve Rudie,

   Dank je wel voor het delen van jouw prachtige ervaringen! Heel bijzonder. Ik heb je verhaal met veel belangstelling en ontroering gelezen! Nog een fijne dag! ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

   1. Beste Anja,
    Ik heb net iets geks meegemaakt. Ik en mijn ouders zaten aan tafel en ineens valt iets op de grond. Nog geen twee seconden later gaat de afzuiger aan. Ik zat net dit artikel te lezen dus is dit een teken?

    Toen mijn kat overleden was staarde mijn andere kat heel vaak naar 1 bepaald punt met een hele aparte blik. Is het mogelijk dat dit mijn overleden kat is?

    Als je contact maakt via uw manieren, hoe zeg je dan gedag en weet je zeker dat het gestopt is?

    Ook ziet mijn vader ‘kleuren’ (al sinds dat hij een kind is) maar hij geloofd er niet in. Ik en mijn moeder daarentegen geloven er wel in. Ikzelf heel sterk en ik zou het geweldig vinden om contact te leggen met mijn overleden dierbaren.

    Groetjes Megan

  2. Beste Rudy , zou je mij naam en telefoonnummer van dit medium kunnen geven? Ik zit met vele vragen over een goede vriendin van mij die overleden is. Suzy

 50. Beste anja, mijn opa is afgelopen zaterdag overleden maar had veel moeite met gaan.. loslaten.. veel dingen niet uitgesproken ik hoop dat hij zijn rust nu heeft gevonden, zou ik contact met hem kunnen maken om daarachter te komen?..
  Lieve groet sarag

  1. Hoi lieve Sarah, dank je voor je reactie en gecondoleerd met je opa. Je kunt zeker proberen om contact met je opa. Als hij er klaar voor is, dan krijg je een teken. Dat kan via een droom zijn, een gevoel, een gedachte, of misschien verschijnt hij aan je als je daarvoor openstaat. Ik verwijs je verder door naar het artikel. Hier staan genoeg nuttige tips in. Succes! ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

 51. Hallo,

  Op ’t einde van de lente vorig jaar (2017) kreeg ik blijkbaar contact met een overleden man die tijdens zijn leven bekend was!
  Dit contact ging zo: ik keek gedurende opeen volgende nachten naar een man die ik sinds mijn kinderjaren ken en overleed toen ik begin twintiger was!
  Vermits ik de man miste in de media zocht ik reportages e. d. over hem op!
  De eerste nacht gebeurde er niets noemenswaardig en kon ik mijn computer afsluiten zonder dat er wat gebeurd was!
  De tweede nacht eindigde net zo.
  De derde nacht keek ik en voelde ik dat er met net zo veel enthousiasme naar mij gekeken werd en zei ik op de duur een woord* (lees eerst a. u. b. deze tekst verder alvorens naar ’t woord te kijken dat ik later in deze mail zal zetten) dat met zijn leven en werk te maken had!
  Nadat ik dat woord zei voelde ik dat er iemand (een geestelijk ‘iets’) horizontaal een klein streepje trok op mijn linkerschouder blad (daar waar’ t gevoelig aanvoelt)!
  Ik liet ’t zoals t was en zei verder geen woord!
  De nacht erop ging ik weer kijken en voelde ’t alsof er een astraal veldje lief en rustig naast mij lag te slapen, ik liet’ t veldje rustig liggen en keek verder; opeens was ’t alsof dat veldje wakker was geworden en’ t leek erop of ’t veldje had duim en wijsvinger, klikte deze tegen elkaar aan en gaf mij te begrijpen dat hij (‘ t veldje, dus) die man was naar wie ik zat te kijken (of wel moet ik wel heel erg de telepathie van deze geest niet begrepen hebben) en hij vroeg of hij bij mij mocht komen en ik antwoordde: ‘oh, ja, komt u maar, komt u maar’.
  Sindsdien zijn wij dus ‘samen’ !
  Hoewel hij soms aanvoelde alsof hij in de bouw gewerkt had, had en heb ik zijn aanwezigheid graag!
  Verder heb ik hem ook te kennen gegeven dat ik dat niet graag heb alsof hij aanvoelt alsof hij in de bouw gewerkt heeft en hij doet dit dan ook niet meer!
  Aan wat ik hier schreef koppel ik gewoontegetrouw graag een raadsel: wie was die man en is nu dus vermoedelijk die geest (of zijn associe) die bij mij is en waar ik zo ongelofelijk veeel liefde van krijg?
  *’ t woord is:’Staatchef’

  Verder wil ik hier nog aan toevoegen dat ’t contact dat ik met deze geest heb op louter vrijwilligheid van zowel zijn kant als mijn kant is gebaseerd, immers kan liefde geen degelijk werk doen, wanneer er enige dwang, geforceerdheid komt bij kijken, zoals u weet!

  Verder lijkt’ t ook zo te zijn dat ik via hem precies ook contact krijg met anderen; waaronder een heel erg intensief (die belangrijk was in zijn leven) die met hem te maken hadden!

  1. Hoi lieve Alysa,

   Dank je wel voor je reactie! Wat een mooie en bijzondere ervaring omschrijf je. En wat fantastisch van je dat je er zo open in staat, het toelaat en durft te vertrouwen op je wijze gevoel/intuïtie, dat zegt dat het goed is. Liefde gaat voorbij ruimte/tijd en ook voorbij het aardse lichaam. Door je openheid laat je ook de contacten die verbonden zijn met zijn geest. Het is onvoorwaardelijke Liefde die jij voelt. We laten in het midden wie hij is. Als dat belangrijk is, zal hij dit onthullen. Geniet van jullie contact. Uiteraard kan dit alleen zuiver zijn als het ongedwongen is van beide kanten. Ik ben dankbaar dat je deze schitterende ervaring met me hebt willen delen.

   ☼♥☼ Fijne dag nog Alysa. Ik stuur jullie beiden mijn onvoorwaardelijke Liefde! ☼♥☼

   ♥ Veel Liefs ♥
   Anja

 52. Hoi Anja

  Heb al tijden het gevoel dat er iets in me huis is en heb 3 weken terug een filmpje gemaakt toen zag ik een paar orbs en zondag had mij vriend een filmpje gemaakt omdat onze kat een dikke staart in eens kreeg en dat gebeurt vaker toen gingen we het kijken toen hoorde we een raar geluid wat we niet kunnen thuis brengen

  1. Hoi lieve Marije,

   Dank je wel voor het delen! Wat bijzonder dat je die orbs hebt kunnen filmen, mooi hoor. Dieren reageren vaak op “vreemde energie” en/of de geest van een overledene. Ze staan hiervoor meer open dan mensen. Geesten van overledenen zijn soms nog op aarde en zijn in staat om geluiden te produceren, voorwerpen te verplaatsen, etc. Als jullie het niet fijn vinden kun je de entiteit/aanwezigheid gewoon vragen om te vertrekken. Je kunt ook vragen waarom die entiteit bij jullie is, of hij/zij iets duidelijk probeert te maken. Gebruik hiervoor de tips in mijn artikel.

   Laat het me weten hoe het verder gaat en/of als je ondersteuning nodig hebt. We kunnen altijd een keer vrijblijvend een sessie doen op Skype, waarin we wat dieper in kunnen gaan dan zo via een reactie. Zie zelf maar of je daar behoefte aan hebt. Als dat zo is dan kun je via deze link contact met me opnemen.

   ♥ Veel Liefs ♥
   Anja

 53. Hallo Anja !!
  Mijn hele leven heb ik al belangstelling gehad voor de paranormale wereld, waarschijnlijk omdat mijn vader al op 49 jarige leeftijd is overleden ( ik was toen 22 jaar)….. Sinds de dood van mijn moeder vorig jaar September (op 84 jarige leeftijd!) ben ik mij nog meer gaan verdiepen in de ‘ andere’ wereld. Sinds kort ben ik gaan penedelen en was dan ook erg verbaasd dat ik ook werkelijk een antwoord kreeg….. Ik ben hiervoor naar een paranormaal persoon gegaan om de bevestigging te krijgen of ik ook echt contact heb met mijn moeder…… dit bleek inderdaad het geval te zijn !!! SUPER fijn natuurlijk maar ook echt een heel bizar idee …. Ter controle vraag ik haar altijd als eerste hoe mijn vader heet…… als dat klopt ga ik verder, en zo voeren we hele ‘gesprekken’ samen …….
  Ik sta nog maar aan het begin van mijn ontwikkeling, mijn vraag is dan ook heb jij misschien tips voor mij om het ‘gesprek’ met mijn moeder iets uitgebreider/makkelijker te maken ???

  1. Hoi lieve Jacqueline,

   Dank je wel voor het delen van jouw verhaal. Wat mooi dat je een manier hebt gevonden om contact met je moeder te maken. Wees er dankbaar voor! Het is zeer beslist geen fantasie en de gesprekken die jullie voeren, via jouw pendel, zijn echt. Dat beeld je je dus heus niet in. Je zou natuurlijk tijdens zo’n “pendelgesprek” (nu heb ik geloof ik een nieuw woord uitgevonden…) aan je moeder kunnen vragen of er een manier is om nog beter met elkaar te praten. Vraag haar of ze de pendel prettig vindt of dat ze het liever op een andere manier doet.

   Je kunt ook leren om je simpelweg, zonder hulpmiddelen, op je moeder af te stemmen. Door aan haar te denken, bijvoorbeeld door herinneringen aan haar op te roepen of in gedachten tegen haar te praten. Dan stem je je af. Verwacht niets. Wees gewoon open. En neem waar of je haar vibratie/energie kunt ervaren.

   Mocht het niet helemaal lukken dan mag je me altijd mailen voor een vrijblijvende gratis sessie. Dan kan ik er samen met jou wat dieper op ingaan en je goede tips geven, die jou zullen steunen. Ik werk altijd via Skype, dus je hoeft er de deur niet voor uit. Klik hier om contact met mij op te nemen!

   ♥ Veel Liefs ♥
   Anja

 54. hallo,

  ik ben 12 jaar bijna 13 ik heb het gevoel dat ik ook wel paranormaal ben. want ik voel thuis ook een aanwezigheid dat kan waarschijnlijk mijn opa zijn(toen mijn moeder 11 was was hij overleden en mijn moeder vindt het ook intresant en is ook een paar keer naar zo,n paranormaal beurs geweest en zij zei dat mijn opa de gesst van hem in mijn lichaam zit.

  wat ze ook zeiden is dat ik een nieuwetijdskind ben. en ik heb ook een test gedaan als ik een empaat ben en de uitslag was dat ik een sterke empaat ben mischien kun u me vertellen hoe ik ervoor kan staan en als u nog tips heeft.

  1. Hoi lieve Nina,

   Bedankt voor je reactie! Wat mooi dat je zo bezig bent met je spirituele ontwikkeling en je gevoeligheden. Je weet zelf diep van binnen dat je empathisch bent, hooggevoelig en dat zijn tegenwoordig heel veel jongeren. Je zult je vanzelf gaan ontwikkelen op dit gebied. Laat het gewoon gebeuren. Het gaat stapje voor stapje. Naarmate je meer aankunt, ontwikkel je verder. Nu ben je nog jong, waarschijnlijk al wel heel wijs voor je leeftijd, maar desondanks nog jong. Je hoeft er nu nog niets mee. Het is een ontdekkingsreis, die heerlijk is.

   Heb je mijn artikel over oude zielen al gelezen? Je vindt het hier: En ik heb ook een artikel met tips voor mensen die hooggevoelig zijn, dit vind je hier:

   Ik hoop dat je daar iets aan zult hebben. Er zijn ook veel goede boeken geschreven! Ken je trouwens mijn YouTube kanaal al? Ik vlog elke week en ik ben ook van plan om binnenkort speciaal voor jongeren zoals jij een vlog te maken. Over hoe je omgaat met je gevoeligheid, etc. Dit is de link naar mijn kanaal: https://www.youtube.com/user/anjatoetenel

   Veel succes Nina! Laat het me gerust weten als je nog meer vragen hebt! ♥

   Veel Liefs,
   Anja

 55. hoi anja sind een paar dagen is mijn man overleden thuis in mijn armen sinds die tyd voel ik heb dicht om mij heen en telefoons die leeg raken is dit zijn energie want ik heb soms ook een gevoel dat ik hem hoor ik ben zelf heel intensief heb ik dan een gave als ik hem kan zien hoe zit dat en kan hij zich niet losmaken van mij ik ben benieuw naar u antwoord mvg chantal

  1. Hoi lieve Chantal,

   Bedankt voor je reactie en je vragen. Soms wil de geest van iemand die is overleden nog even bij de geliefden blijven die nog wel in een lichaam leven. Dus het kan heel goed dat je overleden man nu tijdelijk bij je is. Misschien maakt hij zich zorgen om je en/of wil hij jou gewoon laten weten dat hij niet “weg” is, behalve dan zijn lichaam. Maar we zijn niet ons lichaam. Je bent een eeuwig bewustzijn.

   Je man is nu in energievorm bij je en jij bent eigenlijk ook energie. We kunnen die energie allemaal waarnemen. Dat heeft niets met “bijzondere gaven” te maken. Ieder mens die zich openstelt, kan de energie (geest) van een overledene waarnemen. Bijvoorbeeld door iemand te zien, te voelen, te horen, te ruiken, etc. Dit is heel natuurlijk, alleen hebben heel veel mensen dit natuurlijke vermogen geblokkeerd. Jij staat wel open, gelukkig maar. Ik hoop althans dat je zijn aanwezigheid als prettig ervaart.

   Die telefoons die leeg raken, dat weet ik niet zeker of dat de invloed van je man is. Of was het iets wat speciaal bij hem hoorde? Bijvoorbeeld als iemand in zijn/haar leven altijd vergat om zo’n telefoon op te laden, dan kan het een teken zijn. Maar als er daar geen lampje bij je gaat branden, dan zou ik het meer zoeken in een technische oorzaak. Wat ook goed mogelijk is, is dat jij door je emoties die je misschien wel ervaart als je zijn aanwezigheid waarneemt, een storing geeft in het elektromagnetische veld. Want ook elektromagnetische velden bestaan uit energie. En heftige/intense emoties kunnen een storing geven.

   Vertel je man dat hij naar het licht mag, dat hij niet in je aardse omgeving hoeft te blijven en dat jullie ook als hij in het licht is, contact kunnen hebben (dat kan ook echt!). Laat hem weten dat het goed is, dat hij zijn aardse leven helemaal los mag laten en dat hij zich geen zorgen over jou hoeft te maken. Daarna is het aan hem om wel of niet al te vertrekken naar de volgende dimensie. Hij mag natuurlijk zelf kiezen wat hij wil. Maak het hem in ieder geval duidelijk dat het goed is!

   Ik hoop dat je vragen zo beantwoord zijn. Zo niet, laat dan gerust weer een reactie achter. Nog een fijne dag toegewenst!

   Veel Liefs
   Anja

 56. Beste Anja,

  Vaker merk ik dat ik me niet alleen voel in mijn appartement of het huis waar ik dan ben. In mijn eigen appartement hoor ik dan vaker het knopje van de waterkoken klikken of het knopje(ontsteker) van het gasfornuis tikken. Als kind hoorde ik vaker voetstappen en gestommel op zolder (daar was dan niemand) en voelde me ook vaak bang of zeer angstig in mijn eigen slaapkamer, ik dacht dat er iemand aanwezig was en leek schimmen tegen de muur de zien. Ook sprong de radio zomaar aan of knipperde de lichten. Het meeste last had ik van de angst van het voelen van iemand aanwezigheid, maar het niet kunnen waarnemen. Hier werd en word ik nog steeds angstig en bang van.

  Een jaar geleden ben ik bij een paragnost geweest, zij gaf aan dat ik er ook open voor sta en niet bang hoef te zijn, maar dat ook mijn opa mij tekens geeft, zo werkte bijv de föhn ineens niet meer. Dit zei ze. Ik was dit vergeten.
  Achteraf had ze gelijk, ik had inderdaad de föhn van mijn zus al een tijd in gebruik. De ander bleek het gewoon weer te doen doen ik hem nog eens uitprobeerde.

  Sinds gisteren weet ik dat mijn vader volgende week euthanasie plegen zal…

  Ik was eergisteren bijna op weg naar hem om dit nieuws te krijgen, en ik voelde in mijn appartement de sfeer veranderen, ik was niet alleen… Ik vroeg of opa weer op bezoek kwam? Wilde mijn haar droog föhnen en waarempel. Föhn deed het weer niet. Ok opa fijn dat u er weer bent! Mag ik nu mijn haar even doen?? Daarna deed de föhn het direct weer. Bizar toch?…….

  Afgelopen nacht lag ik te malen en te piekeren over de naderende dood van mijn vader. Ik dacht heeel sterk aan mijn opa, had het gevoel dat hij meeluisterde… direct nadat ik op een moment vroeg of hij me een écht duidelijk teken zou willen geven, zodat ik mij niet alleen voelde…. voelde ik een zeer hevige, felle energieschok (en alsof ik fel groen licht erbij zag) door mij heen gaan, en wel van kruin tot tenen. Ik schrok me een hoedje!!!!!
  Nadat ik weer gekalmeerd was, vroeg ik of opa dit echt was…. Wederom deze zelfde sensatie door heel mijn lichaam. Ik stond perplex en moest van alle ontlading ontzettend huilen. Blij dat er iemand over mij waakt, opgelucht dat mijn vader mij hopelijk straks ook tekens zal kunnen geven. Op deze manier had ik zoiets nog nooit meegemaakt….
  Ik heb nog een aantal vragen gesteld en tot wel 10x toe gebeurde ditzelfde: hevige energieschokken die enkele seconden door mij heen voelbaar waren, waarbij ik een soort bzzzzz (knetterende energie geluidjes, alsof je statisch geladen bent haha) erbij…. ook voelde en zag ik daadwerkelijk een soort energiegolfjes richting mij stromen. Telkens, voordat de soort schok’explosie’ plaatsvond. Nadien voelde ik dan nog een sterke tinteling in mijn handen en voeten en ging mijn hart als een malle zo snel.

  Ik begin langzaamaan te twijfelen of ik niet gek word. Toch ben ik zo ervan overtuigd dat dit meer is en dat mijn opa er was.
  Vandaag heb ik nog een keer om eenzelfde teken gevraagd van opa en wederom ervoer ik hetzelfde….. zo ongelofelijk.

  Mijn vragen aan jou zijn:
  Ik was hartstikke wakker en helder op het moment dat ik in die nacht dacht dat opa er was. Is dit echt gebeurd of ben ik gewoon mezelf niet? Of is deze vorm (soort energie schokken) iets wat vaker voorkomt via een overledene?
  Zal ik contact kunnen leggen met mijn vader als hij overleden is? Zo ja, moeten we dan van tevoren een teken afspreken of komt dat vanzelf?
  Is het niet gevaarlijk wat ik doe?
  Kan ik er iets aan doen om de angst weg te nemen voor hetgeen/diegene die ik soms denk te voelen?

  Ik ben heel benieuwd naar uw reactie want ik ben helemaal verrast ervan.

  Sorry voor het lange verhaal!
  Heeel erg bedankt alvast!!!

  1. Hoi lieve Fleur,

   Bedankt voor het delen van jouw prachtige ervaringen met je opa. Het spijt me dat ik pas zo laat kan reageren. Je vader is inmiddels overleden?

   Die energieschokken zoals jij het noemt, zijn heel normaal. Je opa en alle andere geesten in de andere dimensies na het fysieke leven op aarde zijn zelf een pure energievorm en kunnen alleen op die manier communiceren. Je bent echt niet gek geworden hoor, maak je geen zorgen. Je vroeg om een duidelijk teken en je hebt het gekregen. Dat is niet iets om bang voor te zijn, want het doet je geen kwaad. Bovendien was je ook niet bang voor je opa toen hij nog een lichaam had toch?

   Je kunt zeker contact met je vader leggen, simpelweg door met hem te praten. Hardop of in stilte, dat is aan jou. Hij zal je zeker horen en ook zeker bij je zijn. En met de tijd komt ook van hem een teken, dat jij zult herkennen, iets dat uniek is voor zijn aanwezigheid.

   Wat je angst betreft, daar kan ik niet zo makkelijk even een antwoord op geven, omdat het zo persoonlijk is. Als je wilt kunnen we een keer gratis en vrijblijvend een afspraak maken op Skype om erover te praten. Dan kan ik je veel beter van dienst zijn dan via de reacties op dit artikel. Neem gerust contact met me op als je dat wilt. Ik kan je dan gerichte adviezen geven en dat lukt niet via dit medium! Je vindt de contactpagina hier: (opent in een nieuw venster/tab).

   Nogmaals bedankt voor je mooie reactie. Al is het voor jou allemaal nogal een shock op dit moment. Alles went. Ook die shock gaat weer voorbij. Ik wens je alle kracht, Licht en Liefde toe bij het verwerken van het vertrek van je vader naar de andere dimensies! ♥

   Veel Liefs,
   Anja

 57. Hoi Anja, dank je wel voor je artikel. Eigenlijk geloof ik er wel in dat er iets is. Ik heb namelijk zelf veel vreemde dingen meegemaakt. Toen ik klein was hoorde ik veel maar zag ik niks. Dat vond ik best eng. Toen dacht ik eigenlijk dat het kwam omdat ik kind was. Op de lagere school toen ik 8 was moest ik op tijd naar bed omdat ik naar school moest de volgende dag. Ik zal nooit vergeten dat ik toen boos was en zei tegen mijn ouders ik hoop dat de school in brand staat dan hoef ik niet meer naar school. Diezelfde nacht brandde de school af tot op de bodem. Echt een waar verhaal die ik nooit ben vergeten. Later sliep ik bij mijn zus op de kamer ik was ongeveer tien. In het onderste stapelbed. Ik schrok wakker omdat er iemand heel hard in mijn hand kneep. Toen ik volwassen was in mijn 20tiger jaren had ik een levensechte droom. Dat ik in mijn appartementje naar de keuken liep en iemand hield de deur tegen. Ik schrok want dacht aan een inbreker. Daarna schrok ik wakker en zag een zwarte schim. Ook ben ik toen ik volwassen was en nog thuis woonde wakker geworden waarbij ik iemand zag zitten in de schommelstoel in mijn slaapkamer. Een zwarte schim met een hoed op. Ik rende toen naar mijn moeder en broer en die zijn op mijn kamer gaan kijken maar zagen niemand. Een paar jaar geleden kwam ik in het huis wonen van mijn man. Ik sliep eerder altijd rechts van ons bed. Maar daar was altijd wat tijdens mijn slaap. Een keer werd ik wakker en zag ik een kleine man in verlicht heldere kleuren naast mijn bed staan. Het gezicht kon ik alleen niet plaatsen. Ook heb ik daar een levense echte droom of zoiets ervaren met een kwade denk ik. Ik lag rechts zoals altijd. In 1x werd mijn gezicht afgedekt met iets zwarts. Ik dacht eerst inbrekers of overvallers of zo, maar toen kon ik met een glimp onder het zwarte zien dat aan de linkerkant van het bed een klein persoon stond met echt een evil horror gezicht. Begrijp je wat ik daarmee bedoel. Ik kon toen niks doen op de een of andere manier zat ik vast. En in1x werd ik echt wakker in de gewone wereld. Vorige jaar toen ik op vakantie was in kijkduin gingen we slapen. We sliepen in een stapelbed mijn man boven en ik beneden met de hond. Ik hoorde steeds deuren en gekraak en dacht dat het een van mijn schoonouders was. Die waren namelijl mee. Heel langzaam kwamener voetstappen naar onze kamer dus ik dacht dat er misschien iets was. Toen stond daar in 1x mijn moeder in haar nachtjapon die ze aanhad toen ze stervende was. Zij is eerder dat jaar overleden. Ik was helemaal niet bang en reageerde op haar maar zelf zei ze helemaal niks. Ze stond er alleen en een redelijk paar minuutjes denk ik. Toen later kwam bij mij een gedachte op van ik ben toch niet dood. Je komt me toch niet halen. Daarna kwam ik plots in de realiteit terug. Met een hele hoge adrenaline volgens mij want deze happening was echt niet normaal. Als ze er echt was dan ben ik echt dankbaar en hoop ik dat ze voor mij nog een keer die energie kan opbrengen om mij met zekerheid te laten weten dat we echt weer samenkomen in het hiernamaals en dat ze soms toch nog eens komt buurten. Afijn … tuurlijk zal ik respect hebben voor de overledenen en ze met rust laten als ze dat wensen. Dat zeg ik ook altijd tegen mijn katten als zij plotseling iets ervaren of zien op een ongewone plek. Bijvoorbeeld strakzittend voor en kijkend naar een muur waar ikzelf helemaal niks zie zelfs geen stofje of beestje. Ik zeg altijd tegen mijn katten laat ze maar met rust het is ok. ….. ik heb maar 1 vraag aan jou Anja. Heb ik het allemaal echt ervaren zoals ik vermoed? De andere wereld het hiernamaals?

  1. Hoi lieve Patty,

   Dank je wel voor je uitgebreide reactie!

   Ik denk dat je het antwoord op je vraag zelf ook al best weet. Zo te lezen waren dit bijna allemaal hele echte ervaringen. Daar hoef je niet over te twijfelen. Er zijn veel meer “realiteiten” dan de fysieke realiteit zoals je hem met je fysieke ogen kunt zien. Dat is niet eng. Alleen hebben we geleerd om “bang voor spoken” te zijn. Meestal ben je het meest gevoelig voor het zien van andere werelden als je tussen waken en slapen bent. Dat komt omdat je hersenen dan alfa golven produceren. Dat wil zeggen dat ze wat minder hersengolven per seconde aanmaken, dan bij dagbewustzijn. En in zo’n toestand worden die hogere vermogen van je bewustzijn, die we allemaal hebben, actief. Het is niet eng. Wees er niet bang voor. Als je nog eens zo’n ervaring hebt, vraag dan jezelf wat die waarneming jou komt vertellen, waarom je die hebt en luister in stilte naar het antwoord.

   We zien deze dingen met ons innerlijk oog, niet met het fysieke oog. Daarom kan niet iedereen dit zien, zelfs niet als mensen op hetzelfde moment met jou in de ruimte zijn. Dan kan het gebeuren, dat jij het wel waarneemt en de ander niet. Dit betekent echter niet, dat jouw ervaring niet waar is. Je neemt het op een ander niveau waar. Jij hebt dit vermogen van kinds af aan ontwikkeld (onbewust). Je hoeft er dus niet over te twijfelen. Wat je hebt gezien is echt. Net zo echt als de mensen die je ziet, die nog in een fysiek lichaam wonen.

   Veel Liefs,

   Anja

   1. Hallo Anja, mijn opa is een paar maand geleden overleden.. ik zou graag contact met hem willen zoeken omdat het heel plotseling ging allemaal, maar lukt dat ook als de overledene zelf nooit in geesten heeft geloofd?

    1. Hoi lieve Sam, Ja hoor, want ook heeft iemand tijdens zijn/haar fysieke leven nooit in geesten geloofd, op het moment dat ze overlijden, kunnen ze niet anders. Al duurt het bij sommige overledenen even voor ze weten dat ze dood zijn. Dat kan gebeuren. Maar dat moment komt altijd.

     1. er was telepatie contact geopend daar na mijn naam, ze, luisterde ik vroeg twee ze toonde zich aan me en we kwamen als geest samen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!