Contact met Overledenen maken

Contact met Overledenen maken

Contact met overledenen? Kan dat echt? En zo ja: hoe doe je dat dan? Is het altijd gevaarlijk? Of zijn er ook veilige manieren in contact te treden met je overleden dierbaren? Hoe weet je of je echt met de geest van je geliefde overledene te maken hebt? Dit hebben heel veel mensen zichzelf wel eens heeft afgevraagd. Ben je benieuwd naar het antwoord? In dit artikel geef ik je een kijkje in de wereld van het hiernamaals.

 

Niet iedereen gelooft in een leven na de dood

 

Is contact met overledenen mogelijk? Op deze foto is een vage geestverschijning te zien.In dit artikel ga ik ervan uit dat dit wel bestaat. Ik ga niet in op  het eventuele wetenschappelijk bewijs hiervoor. Dit is misschien een interessant onderwerp voor een toekomstig artikel. Mocht je hierover willen discussiëren, dan adviseer ik je om daar nog even mee te wachten. Een discussie over het al dan niet bestaan van een hiernamaals is er eentje die waarschijnlijk nooit ophoudt. Er zullen immers altijd gelovers en sceptici zijn.

 

Waarom zou JIJ met de doden willen praten?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen contact willen maken met overledenen. Hieronder noem ik de belangrijkste:

 • Meestal willen mensen gewoon contact met een overledenen geliefde. Er zijn bijvoorbeeld nog veel vragen die niet beantwoord zijn.
 • Gemis van een overleden dierbare kan ook een reden zijn. Mensen willen een teken ontvangen dat het goed gaat. Misschien koester jij die wens af en toe ook? Je bent zeker niet de enige!
 • Een andere reden om contact met overledenen te zoeken is als je te maken hebt met geesten of spookverschijnselen in je huis.
 • Je voelt de aanwezigheid van geesten om je heen. Dan wil je weten waarom ze bij je zijn. Hebben de overledenen een boodschap voor jou?

 

Advertentie:
 


 

Is Contact met Overledenen maken Gevaarlijk?

Helemaal zonder gevaar is het leggen van contact met de doden zeker niet. Het is belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent. Een goede voorbereiding is van groot belang! Het is van groot belang dat je stevig in je schoenen staat. Het maken van contact met het dodenrijk is absoluut niet goed voor je, als je bang bent of als je je psychisch niet stabiel voelt. Een gezonde dosis nuchterheid is van groot belang. Dit is iets wat ik niet voor jou kan inschatten. Alleen jij weet of je sterk genoeg bent.

Onderschat dit advies niet. Het kan heel gevaarlijk zijn, als je geestelijk labiel bent!

 

Contact met overledenen: Methodes die ik afraad

Er zijn talloze verhalen bekend van mensen die glaasje hebben gedraaid, of met een Ouija bord aan de slag gingen. Glaasje draaien kan gruwelijk uit de hand lopen! Wees hier altijd voorzichtig mee! Ik ben persoonlijk absoluut geen voorstander van deze twee methodes.

De reden hiervoor is, dat je te maken kunt krijgen met “plaaggeesten”. Als je meer wilt weten over geesten zien in het algemeen, lees dan mijn artikel, “geesten zien voor beginners“. Daar schrijf ik over wat voor verschillende dwalende geesten er rondspoken door het rijk der levenden. Veel mensen beseffen zich dat niet. En hebben er geen idee van wie ze uitnodigen. Wees altijd goed voorbereid. Weet waar je aan begint! Verdiep je altijd eerst in de materie, voor je ermee aan de slag gaat.

 

Contact met Overledenen: de Voorbereiding

Ben je zeker van je zaak? Wil je met de doden in contact treden? lees dan eerst alle onderstaande adviezen goed door, voor je eraan begint! Een goed begin is het halve werk en voorkomt veel ellende achteraf.

 

Psychisch Stabiel zijn voor je Contact met Overledenen Legt

Mensen die labiel zijn, depressief, psychotisch of aan andere psychische of mentale stoornissen leiden, moeten er gewoon niet aan beginnen! Zorg ervoor dat je ook emotioneel in balans bent. Je moet voor contact leggen met overleden dierbaren dus echt sterk in je schoenen staan! Misschien val ik nu in de herhaling. Dat moet ook. Veel te veel mensen denken dat het een spannend spelletje is, dat geen gevaar kent. Dit klopt niet. Contact maken met overledenen kan je wel degelijk schaden!

 

Wees alsjeblieft geen “Geesten Stalker”

Val je overleden dierbare(n) niet om de haverklap lastig. Dat zou je ook niet doen, als de persoon nog in leven was. Denk van te voren dus na, over de reden waarom je contact wilt leggen. Heb respect voor de doden. Dwing het contact niet af, als het niet lukt. Je kunt het later altijd nog eens proberen.

 

Voor welke methode kies je?

Als je contact met overledenen wilt leggen, denk dan goed na over hoe je dat wilt aanpakken. Bestudeer de verschillende methodes. Kies er een die veilig aanvoelt voor jou. Verdiep je erin en lees er zoveel mogelijk over. Verderop in dit artikel behandel ik een paar betrouwbare manieren.

 

Alleen praten met doden of met anderen?

Denk goed na of je alleen met doden wilt praten, of dat je het liever samen met anderen doet. Sommige mensen vinden het leggen van contact met het hiernamaals eng. Het kan bovendien heel emotioneel zijn. Dan is de steun van iemand die je vertrouwt heel welkom! Je kunt het natuurlijk best alleen doen, maar denk hier van te voren goed over na. Kun je het echt aan in je eentje? Weet je het zeker? Alleen jij kunt dit inschatten!

 

Zuiver zijn voor je contact met Overledenen Legt

Zorg ervoor dat je niet onder invloed bent van alcohol, drugs of andere middelen, die je waarneming vertroebelen. Drink vooraf heel veel water. Reinig ook je omgeving. Bijvoorbeeld met witte salie of wierook. Verzeker je ervan dat je kalm en krachtig bent. Alleen dan is het veilig!

Brand een kaars! Ik kies altijd voor een witte kaars. Wit symboliseert zuiverheid. Het branden van een kaars zuivert de atmosfeer. Dat is heel belangrijk als je contact met overledenen wilt leggen.

 

Contact met Overledenen: 3 Veilige Methodes

Kies nooit voor glaasje draaien of het Ouija Bord. Er zijn veel betere methodes, die veiliger zijn om contact met de geest van een overledene te maken. Hieronder beschrijf ik er enkele.

 

1: Contact met Overledenen via je Dromen

Dit vind ik zelf een van de beste methodes. Vooral als je met vragen zit. Waarschijnlijk lukt het niet meteen de eerste keer. Het vraagt wat oefening. Denk van te voren na over wat je wilt vragen. Je kunt er ook voor kiezen om het aan je overleden dierbare over te laten. Dit doe ik zelf altijd. Dan dwing ik niets af.

Vlak voor je gaat slapen, haal je diep adem en vraag je je overleden dierbare in een droom te verschijnen. Doe dit op je eigen manier. Doe het altijd in de vragende vorm! Bijvoorbeeld: “Lieve oma, wil je alsjeblieft in mijn droom verschijnen en mij een boodschap geven”. Bedank de overledene van te voren. En herhaal voor je in slaap valt, dat je je droom zult onthouden.

 

2: Contact met Overledenen via de Bandstemmen Methode

Dit noem je ook wel het bandstemmen fenomeen. Je hebt opname apparatuur nodig. Dit kan variëren van een cassetterecorder tot digitale opname apparatuur. Je kunt ook je computer, tablet of telefoon gebruiken voor deze methode. Als je daarvoor kiest, download dan ook software om opnames mee te maken. Zelf gebruik ik Audacity (gratis).

Het idee achter de bandstemmen methode is, dat overledenen via elektromagnetische (radio) golven een boodschap geven. Die boodschap is voor iedereen te horen. Het vraagt wel wat oefening om de stemmen goed te kunnen verstaan. De resultaten variëren enorm. Sommige geesten komen heel duidelijk door. Anderen klinken veel zwakker en vager. Het is dus echt niet zo, dat je overleden dierbaren glashelder via zo’n audiokanaal te horen zijn.

Contact met overledenen via bandstemmen: een schermopname van mijn eigen experiment dat te beluisteren is op YouTubeOver de Bandstem methode is hier een uitgebreide handleiding geschreven.

Ik heb de methode zelf ook toegepast. Klik hier voor de video waarin ik contact met overledenen maak via bandstemmen. Zo krijg je een beetje een idee hoe dit bandstemmen fenomeen kan werken.

 

3: Contact met Overledenen door om een teken vragen

Dit is mijn meest favoriete methode. In mijn ogen is dit de meest respectvolle manier. Omdat je er namelijk niets mee afdwingt. Je laat het helemaal over aan de overledene wanneer en of hij/zij reageert. Het is bovendien ook de meest veilige methode.

Het werkt heel eenvoudig:

 • Maak je geest zo leeg mogelijk. Ontspan je, terwijl je diep in- en uitademt. Als je genoeg ontspanning voelt, vraag je om een teken. Dat kan in het algemeen zijn. Gewoon om te laten zien, dat de geest er is. Of je kunt vragen of de overledene je het antwoord op een vraag wil laten zien.
 • Bedank de geest die je om hulp hebt gevraagd. Wees de komende periode heel alert op een teken. Hert teken kan in alle mogelijke vormen komen. Bijvoorbeeld via muziek, of een bepaald boek dat je aandacht trekt.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn, dat je ineens naar een tijdschrift wordt getrokken. Of dat je “zomaar” op een website beland. Het kan kort of lang duren voor je het teken krijgt, maar het komt altijd! Aan jou natuurlijk de taak om ervoor open te staan en de boodschap te ontvangen.

 

Hoe weet ik of ik echt contact met een overleden geliefde hebt?

Als je aan het experimenteren bent geslagen met het contact maken met overledenen, vraag je je wellicht af, hoe je kunt weten of je ook daadwerkelijk met die persoon te maken hebt. Of in het algemeen: hoe weet je dat je met een goedwillende ziel te maken hebt?

 

3 Kenmerken van goed bedoelende geesten/overleden geliefden:

 

 1. Een overleden geliefde zal je nooit bang maken. Je zult diep vanbinnen rust ervaren. Voel je angst, nervositeit of andere spanningen? Stop dan meteen! Dit is een teken dat je met een kwade geest/entiteit te maken hebt.
 2. Je zult heel sterk aanvoelen dat het die persoon is. Bij twijfel kun je een strikvraag stellen. Naar een detail dat alleen bij de overleden persoon bekend is bijvoorbeeld.
 3. Vaak geeft de overledene zelf al een teken. Bijvoorbeeld door een bepaalde geur. Dat gebeurt bij mij regelmatig! Let er maar eens op!

 

Heb jij wel eens contact met overledenen gehad? Reageer!

Deel dan hieronder jouw ervaringen. Hoe ontstond het contact? Hoe heb je het ervaren? Of probeer je het en lukt het je maar niet? Misschien heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Misschien heb je zelfs nog wel een mooie suggestie? Wil je iets anders met me delen? Laat een reactie achter. Dat kan hieronder. Je krijgt altijd antwoord! Ik bied geen diensten aan om jou in contact te brengen met je overleden dierbare(n).

Ik hoop dat dit artikel je een stukje verder heeft geholpen. Wees voorzichtig met deze materie. Het is geen spelletje!

 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Paranormaal » Geesten » Contact met Overledenen maken

 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje

2 Replies to “Contact met Overledenen maken”

 1. Hoi Anja, dank je wel voor je artikel. Eigenlijk geloof ik er wel in dat er iets is. Ik heb namelijk zelf veel vreemde dingen meegemaakt. Toen ik klein was hoorde ik veel maar zag ik niks. Dat vond ik best eng. Toen dacht ik eigenlijk dat het kwam omdat ik kind was. Op de lagere school toen ik 8 was moest ik op tijd naar bed omdat ik naar school moest de volgende dag. Ik zal nooit vergeten dat ik toen boos was en zei tegen mijn ouders ik hoop dat de school in brand staat dan hoef ik niet meer naar school. Diezelfde nacht brandde de school af tot op de bodem. Echt een waar verhaal die ik nooit ben vergeten. Later sliep ik bij mijn zus op de kamer ik was ongeveer tien. In het onderste stapelbed. Ik schrok wakker omdat er iemand heel hard in mijn hand kneep. Toen ik volwassen was in mijn 20tiger jaren had ik een levensechte droom. Dat ik in mijn appartementje naar de keuken liep en iemand hield de deur tegen. Ik schrok want dacht aan een inbreker. Daarna schrok ik wakker en zag een zwarte schim. Ook ben ik toen ik volwassen was en nog thuis woonde wakker geworden waarbij ik iemand zag zitten in de schommelstoel in mijn slaapkamer. Een zwarte schim met een hoed op. Ik rende toen naar mijn moeder en broer en die zijn op mijn kamer gaan kijken maar zagen niemand. Een paar jaar geleden kwam ik in het huis wonen van mijn man. Ik sliep eerder altijd rechts van ons bed. Maar daar was altijd wat tijdens mijn slaap. Een keer werd ik wakker en zag ik een kleine man in verlicht heldere kleuren naast mijn bed staan. Het gezicht kon ik alleen niet plaatsen. Ook heb ik daar een levense echte droom of zoiets ervaren met een kwade denk ik. Ik lag rechts zoals altijd. In 1x werd mijn gezicht afgedekt met iets zwarts. Ik dacht eerst inbrekers of overvallers of zo, maar toen kon ik met een glimp onder het zwarte zien dat aan de linkerkant van het bed een klein persoon stond met echt een evil horror gezicht. Begrijp je wat ik daarmee bedoel. Ik kon toen niks doen op de een of andere manier zat ik vast. En in1x werd ik echt wakker in de gewone wereld. Vorige jaar toen ik op vakantie was in kijkduin gingen we slapen. We sliepen in een stapelbed mijn man boven en ik beneden met de hond. Ik hoorde steeds deuren en gekraak en dacht dat het een van mijn schoonouders was. Die waren namelijl mee. Heel langzaam kwamener voetstappen naar onze kamer dus ik dacht dat er misschien iets was. Toen stond daar in 1x mijn moeder in haar nachtjapon die ze aanhad toen ze stervende was. Zij is eerder dat jaar overleden. Ik was helemaal niet bang en reageerde op haar maar zelf zei ze helemaal niks. Ze stond er alleen en een redelijk paar minuutjes denk ik. Toen later kwam bij mij een gedachte op van ik ben toch niet dood. Je komt me toch niet halen. Daarna kwam ik plots in de realiteit terug. Met een hele hoge adrenaline volgens mij want deze happening was echt niet normaal. Als ze er echt was dan ben ik echt dankbaar en hoop ik dat ze voor mij nog een keer die energie kan opbrengen om mij met zekerheid te laten weten dat we echt weer samenkomen in het hiernamaals en dat ze soms toch nog eens komt buurten. Afijn … tuurlijk zal ik respect hebben voor de overledenen en ze met rust laten als ze dat wensen. Dat zeg ik ook altijd tegen mijn katten als zij plotseling iets ervaren of zien op een ongewone plek. Bijvoorbeeld strakzittend voor en kijkend naar een muur waar ikzelf helemaal niks zie zelfs geen stofje of beestje. Ik zeg altijd tegen mijn katten laat ze maar met rust het is ok. ….. ik heb maar 1 vraag aan jou Anja. Heb ik het allemaal echt ervaren zoals ik vermoed? De andere wereld het hiernamaals?

  1. Hoi lieve Patty,

   Dank je wel voor je uitgebreide reactie!

   Ik denk dat je het antwoord op je vraag zelf ook al best weet. Zo te lezen waren dit bijna allemaal hele echte ervaringen. Daar hoef je niet over te twijfelen. Er zijn veel meer “realiteiten” dan de fysieke realiteit zoals je hem met je fysieke ogen kunt zien. Dat is niet eng. Alleen hebben we geleerd om “bang voor spoken” te zijn. Meestal ben je het meest gevoelig voor het zien van andere werelden als je tussen waken en slapen bent. Dat komt omdat je hersenen dan alfa golven produceren. Dat wil zeggen dat ze wat minder hersengolven per seconde aanmaken, dan bij dagbewustzijn. En in zo’n toestand worden die hogere vermogen van je bewustzijn, die we allemaal hebben, actief. Het is niet eng. Wees er niet bang voor. Als je nog eens zo’n ervaring hebt, vraag dan jezelf wat die waarneming jou komt vertellen, waarom je die hebt en luister in stilte naar het antwoord.

   We zien deze dingen met ons innerlijk oog, niet met het fysieke oog. Daarom kan niet iedereen dit zien, zelfs niet als mensen op hetzelfde moment met jou in de ruimte zijn. Dan kan het gebeuren, dat jij het wel waarneemt en de ander niet. Dit betekent echter niet, dat jouw ervaring niet waar is. Je neemt het op een ander niveau waar. Jij hebt dit vermogen van kinds af aan ontwikkeld (onbewust). Je hoeft er dus niet over te twijfelen. Wat je hebt gezien is echt. Net zo echt als de mensen die je ziet, die nog in een fysiek lichaam wonen.

   Veel Liefs,

   Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!