Contact met Overledenen maken

Contact met Overledenen maken

Contact met overledenen? Kan dat echt? En zo ja: hoe doe je dat dan? Is het altijd gevaarlijk? Of zijn er ook veilige manieren in contact te treden met je overleden dierbaren? Hoe weet je of je echt met de geest van je geliefde overledene te maken hebt? Dit hebben heel veel mensen zichzelf wel eens heeft afgevraagd. Ben je benieuwd naar het antwoord? In dit artikel geef ik je een kijkje in de wereld van het hiernamaals.


Is er leven na de dood? Bekijk mijn Vlog op YouTube!Nieuw! Bekijk mijn Vlog op Youtube: Leven na de dood: is er meer na dit leven? Hierin ga ik uitgebreid in op hoe het leven na de dood eruit ziet. Vergeet niet om de video te liken als je ervan hebt genoten!


Niet iedereen gelooft in een leven na de dood

 

Is contact met overledenen mogelijk? Op deze foto is een vage geestverschijning te zien.In dit artikel ga ik ervan uit dat dit wel bestaat. Ik ga niet in op  het eventuele wetenschappelijk bewijs hiervoor. Dit is misschien een interessant onderwerp voor een toekomstig artikel. Mocht je hierover willen discussiëren, dan adviseer ik je om daar nog even mee te wachten. Een discussie over het al dan niet bestaan van een hiernamaals is er eentje die waarschijnlijk nooit ophoudt. Er zullen immers altijd gelovers en sceptici zijn.

 

Advertentie:
 


 

 

Waarom zou JIJ met de doden willen praten?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen contact willen maken met overledenen. Hieronder noem ik de belangrijkste:

 • Meestal willen mensen gewoon contact met een overledenen geliefde. Er zijn bijvoorbeeld nog veel vragen die niet beantwoord zijn.
 • Gemis van een overleden dierbare kan ook een reden zijn. Mensen willen een teken ontvangen dat het goed gaat. Misschien koester jij die wens af en toe ook? Je bent zeker niet de enige!
 • Een andere reden om contact met overledenen te zoeken is als je te maken hebt met geesten of spookverschijnselen in je huis.
 • Je voelt de aanwezigheid van geesten om je heen. Dan wil je weten waarom ze bij je zijn. Hebben de overledenen een boodschap voor jou?

 

Is Contact met Overledenen maken Gevaarlijk?

Helemaal zonder gevaar is het leggen van contact met de doden zeker niet. Het is belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent. Een goede voorbereiding is van groot belang! Het is van groot belang dat je psychisch en emotioneel stevig in je schoenen staat. Het maken van contact met het dodenrijk is absoluut niet goed voor je, als je bang bent of als je je psychisch niet stabiel voelt. Een gezonde dosis nuchterheid is van groot belang. Dit is iets wat ik niet voor jou kan inschatten. Alleen jij weet of je sterk genoeg bent.

Onderschat dit advies niet. Het kan heel gevaarlijk zijn, als je geestelijk labiel bent!

 

Contact met overledenen: Methodes die ik afraad

Er zijn talloze verhalen bekend van mensen die glaasje hebben gedraaid, of met een Ouija bord aan de slag gingen. Glaasje draaien kan gruwelijk uit de hand lopen! Wees hier altijd voorzichtig mee! Ik ben persoonlijk absoluut geen voorstander van deze twee methodes.

De reden hiervoor is, dat je te maken kunt krijgen met “plaaggeesten”. Als je meer wilt weten over geesten zien in het algemeen, lees dan mijn artikel, “geesten zien voor beginners“. Daar schrijf ik over wat voor verschillende dwalende geesten er rondspoken door het rijk der levenden. Veel mensen beseffen zich dat niet. En hebben er geen idee van wie ze uitnodigen. Wees altijd goed voorbereid. Weet waar je aan begint! Verdiep je altijd eerst in de materie, voor je ermee aan de slag gaat.

 

Contact met Overledenen: de Voorbereiding

Ben je zeker van je zaak? Wil je met de doden in contact treden? lees dan eerst alle onderstaande adviezen goed door, voor je eraan begint! Een goed begin is het halve werk en voorkomt veel ellende achteraf.

 

Psychisch Stabiel zijn voor je Contact met Overledenen Legt

Mensen die labiel zijn, depressief, psychotisch of aan andere psychische of mentale stoornissen leiden, moeten er gewoon niet aan beginnen! Zorg ervoor dat je ook emotioneel in balans bent. Je moet voor contact leggen met overleden dierbaren dus echt sterk in je schoenen staan! Misschien val ik nu in de herhaling. Dat moet ook. Veel te veel mensen denken dat het een spannend spelletje is, dat geen gevaar kent. Dit klopt niet. Contact maken met overledenen kan je wel degelijk schaden!

 

Wees alsjeblieft geen “Geesten Stalker”

Val je overleden dierbare(n) niet om de haverklap lastig. Dat zou je ook niet doen, als de persoon nog in leven was. Denk van te voren dus na, over de reden waarom je contact wilt leggen. Heb respect voor de doden. Dwing het contact niet af, als het niet lukt. Je kunt het later altijd nog eens proberen.

 

Voor welke methode kies je?

Als je contact met overledenen wilt leggen, denk dan goed na over hoe je dat wilt aanpakken. Bestudeer de verschillende methodes. Kies er een die veilig aanvoelt voor jou. Verdiep je erin en lees er zoveel mogelijk over. Verderop in dit artikel behandel ik een paar betrouwbare manieren.

 

Alleen praten met doden of met anderen?

Denk goed na of je alleen met doden wilt praten, of dat je het liever samen met anderen doet. Sommige mensen vinden het leggen van contact met het hiernamaals eng. Het kan bovendien heel emotioneel zijn. Dan is de steun van iemand die je vertrouwt heel welkom! Je kunt het natuurlijk best alleen doen, maar denk hier van te voren goed over na. Kun je het echt aan in je eentje? Weet je het zeker? Alleen jij kunt dit inschatten!

 

Zuiver zijn voor je contact met Overledenen Legt

Zorg ervoor dat je niet onder invloed bent van alcohol, drugs of andere middelen, die je waarneming vertroebelen. Drink vooraf heel veel water. Reinig ook je omgeving. Bijvoorbeeld met witte salie of wierook. Verzeker je ervan dat je kalm en krachtig bent. Alleen dan is het veilig!

Brand een kaars! Ik kies altijd voor een witte kaars. Wit symboliseert zuiverheid. Het branden van een kaars zuivert de atmosfeer. Dat is heel belangrijk als je contact met overledenen wilt leggen.

 

Contact met Overledenen: 3 Veilige Methodes

Kies nooit voor glaasje draaien of het Ouija Bord. Er zijn veel betere methodes, die veiliger zijn om contact met de geest van een overledene te maken. Hieronder beschrijf ik er enkele.

 

1: Contact met Overledenen via je Dromen

Dit vind ik zelf een van de beste methodes. Vooral als je met vragen zit. Waarschijnlijk lukt het niet meteen de eerste keer. Het vraagt wat oefening. Denk van te voren na over wat je wilt vragen. Je kunt er ook voor kiezen om het aan je overleden dierbare over te laten. Dit doe ik zelf altijd. Dan dwing ik niets af.

Vlak voor je gaat slapen, haal je diep adem en vraag je je overleden dierbare in een droom te verschijnen. Doe dit op je eigen manier. Doe het altijd in de vragende vorm! Bijvoorbeeld: “Lieve oma, wil je alsjeblieft in mijn droom verschijnen en mij een boodschap geven”. Bedank de overledene van te voren. En herhaal voor je in slaap valt, dat je je droom zult onthouden.

 

2: Contact met Overledenen via de Bandstemmen Methode

Dit noem je ook wel het bandstemmen fenomeen. Je hebt opname apparatuur nodig. Dit kan variëren van een cassetterecorder tot digitale opname apparatuur. Je kunt ook je computer, tablet of telefoon gebruiken voor deze methode. Als je daarvoor kiest, download dan ook software om opnames mee te maken. Zelf gebruik ik Audacity (gratis).

Het idee achter de bandstemmen methode is, dat overledenen via elektromagnetische (radio) golven een boodschap geven. Die boodschap is voor iedereen te horen. Het vraagt wel wat oefening om de stemmen goed te kunnen verstaan. De resultaten variëren enorm. Sommige geesten komen heel duidelijk door. Anderen klinken veel zwakker en vager. Het is dus echt niet zo, dat je overleden dierbaren glashelder via zo’n audiokanaal te horen zijn.

Contact met overledenen via bandstemmen: een schermopname van mijn eigen experiment dat te beluisteren is op YouTubeOver de Bandstem methode is hier een uitgebreide handleiding geschreven. Klik hier om hem te lezen.

Ik heb de methode zelf ook toegepast. Klik hier voor de video waarin ik contact met overledenen maak via bandstemmen. Zo krijg je een beetje een idee hoe dit bandstemmen fenomeen kan werken.

 

3: Contact met Overledenen door om een teken vragen

Dit is mijn meest favoriete methode. In mijn ogen is dit de meest respectvolle manier. Omdat je er namelijk niets mee afdwingt. Je laat het helemaal over aan de overledene wanneer en of hij/zij reageert. Het is bovendien ook de meest veilige methode.

Het werkt heel eenvoudig:

 • Maak je geest zo leeg mogelijk. Ontspan je, terwijl je diep in- en uitademt. Als je genoeg ontspanning voelt, vraag je om een teken. Dat kan in het algemeen zijn. Gewoon om te laten zien, dat de geest er is. Of je kunt vragen of de overledene je het antwoord op een vraag wil laten zien.
 • Bedank de geest die je om hulp hebt gevraagd. Wees de komende periode heel alert op een teken. Hert teken kan in alle mogelijke vormen komen. Bijvoorbeeld via muziek, of een bepaald boek dat je aandacht trekt.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn, dat je ineens naar een tijdschrift wordt getrokken. Of dat je “zomaar” op een website beland. Het kan kort of lang duren voor je het teken krijgt, maar het komt altijd! Aan jou natuurlijk de taak om ervoor open te staan en de boodschap te ontvangen.

 

Hoe weet ik of ik echt contact met een overleden geliefde hebt?

Als je aan het experimenteren bent geslagen met het contact maken met overledenen, vraag je je wellicht af, hoe je kunt weten of je ook daadwerkelijk met die persoon te maken hebt. Of in het algemeen: hoe weet je dat je met een goedwillende ziel te maken hebt?

 

3 Kenmerken van goed bedoelende geesten/overleden geliefden:

 

 1. Een overleden geliefde zal je nooit bang maken. Je zult diep vanbinnen rust ervaren. Voel je angst, nervositeit of andere spanningen? Stop dan meteen! Dit is een teken dat je met een kwade geest/entiteit te maken hebt.
 2. Je zult heel sterk aanvoelen dat het die persoon is. Bij twijfel kun je een strikvraag stellen. Naar een detail dat alleen bij de overleden persoon bekend is bijvoorbeeld.
 3. Vaak geeft de overledene zelf al een teken. Bijvoorbeeld door een bepaalde geur. Dat gebeurt bij mij regelmatig! Let er maar eens op!

 

Heb jij wel eens contact met overledenen gehad? Reageer!

Deel dan hieronder jouw ervaringen. Hoe ontstond het contact? Hoe heb je het ervaren? Of probeer je het en lukt het je maar niet? Misschien heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Misschien heb je zelfs nog wel een mooie suggestie? Wil je iets anders met me delen? Laat een reactie achter. Dat kan hieronder. Je krijgt altijd antwoord! Ik bied geen diensten aan om jou in contact te brengen met je overleden dierbare(n).

Ik hoop dat dit artikel je een stukje verder heeft geholpen. Wees voorzichtig met deze materie. Het is geen spelletje! Lees ook mijn uitgebreide artikel over geesten zien. Klik hier om het te bekijken.

 


Is er leven na de dood? Bekijk mijn Vlog op YouTube!Nieuw! Bekijk mijn Vlog op Youtube: Leven na de dood: is er meer na dit leven? Hierin ga ik uitgebreid in op hoe het leven na de dood eruit ziet. Vergeet niet om de video te liken als je ervan hebt genoten!


 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Paranormaal » Geesten » Contact met Overledenen maken

 

Advertentie:
 


34 Replies to “Contact met Overledenen maken”

 1. Ik heb nu 3keer een ORBS gezien
  1x een in blauw en groen en het was ontzettend onrustig dit was de avond na dat mijn hond was doodgereden en ik voelde dat hij afscheid nam. Daarna heb ik nog een keer 2orbs wittw kleur in me kamer gehad ze waren erg rustig en werden fel en dimde dan weer. Mijn gevoel zei dat dit me tante en oma waren.
  Nu kort geleden vroeg ik om een teken van me oma of tante omdat ik het momenteel niet makelijk heb en ik hun graag bij me heb. En ja hoor het gebeurde. Al 2x op een rare plek een witte veer gevonden. Ik weet nu zeker dat ze bij me zijn. Maar hoe kan ik nog meer met ze communiceren ze verstaan?

  1. Hoi lieve Marilynn,

   Bedankt voor je reactie en het delen van je ervaringen. Het leren communiceren (zoals omschreven in dit artikel) met overledenen is een proces dat op natuurlijke wijze ontstaat. Er is niet één manier. Je zult gaandeweg leren begrijpen wat ze bedoelen “aan de andere kant”. Je kunt zoiets niet afdwingen. Het is als het leren van een andere taal. Die spreek je ook niet in één dag. Het helpt om een dagboekje bij te houden waarin je schrijft over de tekens die je hebt ontvangen en wat je erbij voelde en nog meer waarnam. Op den duur ga je begrijpen wat die dingen betekenen. Heb geduld met jezelf. Het gaat je vast lukken!

   Veel Liefs,
   Anja

  1. Hoi lieve Eva,

   Dank je wel voor je reactie. Ik denk dat dit een goed onderwerp is voor een nieuw artikel. Dus hou mijn website in de gaten, ik heb het opgeschreven en ga ermee aan de slag! Zelf ben ik een enorme dierenvriend en heb al met heel wat dieren contact gehad nadat ze waren overleden. Het gaat makkelijker dan met mensen!

   Veel Liefs,
   Anja

 2. Hoi, mijn moeder is in 1994 overleden. We hadden een zeer hechte en innige band en heb over haar overlijden ook heel veel verdriet gehad. Zelfs nu nog. Het slijt wel maar blijft pijnlijk. De laatste 2 jaren zit ik emotioneel in een rollercoaster. Een zeer heftige periode. In de voorbije jaren steeds gevraagd om een teken van haar echter niets is gebeurd. Tot gisteren nacht. In mijn droom werd ik geroepen door mijn vader of echtgenote (onduidelijk) dat mijn moeder er was. Ik lag in bed en deed in mijn droom de deken omhoog van mijn bed en zag daar een prachtig groen blauw licht. De stem van degene die in mijn droom naast me lag zei mam is er… mam is hier… Ik kon alleen maar huilen en zeggen dat ik haar ontzettend mis in deze zeer moeilijke periode van mijn leven en waarom ze weg was gegaan, verder niets. Mijn man vertelde ik ‘s ochtends mijn droom en hij verklaarde dat ik heel onrustig ben geweest in mijn slaap en heb gemompeld. Dit laat mij nu niet los. Was het een droom of was het werkelijk een teken…wat moet ik hiermee…???

  1. Hoi lieve Django,

   Bedankt voor het delen van jouw verhaal. Je hebt jaren gevraagd en gewacht op een teken van je moeder. Waarschijnlijk lukte dat steeds maar niet omdat je je er te veel op fixeerde en nog te vol was van je verdriet. Wat heel begrijpelijk is hoor. Dit zal voor veel mensen herkenbaar zijn. En nu heb je het teken gehad van haar, dat ze er nog is… En dan ga je twijfelen…

   Niet doet! Je hoofd twijfelt, maar je hart weet beter lieve schat.

   Zoek binnenkort even een rustige plek waar niemand je stoort, ga lekker zitten, sluit je ogen, haal tien keer diep adem via je buik. En leg vervolgens je handen op je hart, wek het gevoel van diepe en intense Liefde op, glimlach en hou die glimlach vast… En als die Liefde echt en intens voelbaar is (breng iets in je herinnering bijvoorbeeld waar je diepe Liefde voelde, verliefdheid bijvoorbeeld is een goeie), vraag dan in stilte aan je hart:

   “Wat is de ware betekenis achter deze droom, wat probeert mijn moeder mij te vertellen, en hoe kan ik hiermee verder…”

   Neem alle tijd om wat er ook in je opkomt boven te laten komen. Heb geduld. En als je voelt dat het genoeg is, wek dan een diep gevoel van dankbaarheid in jezelf op. Dankbaarheid voor de antwoorden/ingevingen en dankbaarheid voor de droom. Let erop dat je je verwachtingen over wat het antwoord kan zijn, loslaat… Want het antwoord kan op vele manieren komen. In beelden, inzichten, woorden, geluiden, in weten/gedachten, en zelfs in geuren… Het kan direct komen of een beetje later. Wees open en ontvankelijk…

   Mocht het je alleen niet lukken, voel je dan vrij om een gratis sessie met mij aan te vragen via Skype. Dat kan door op deze link te klikken. Het is vrijblijvend en verplicht jou tot niets. Je zult veel opluchting ervaren en weer met volle moed verder kunnen. Ik ben er voor jou! 😘 ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

    1. Hoi lieve Lucas, ook dat kan allemaal met autisme. Je bent nooit beperkt in die dingen. Tenzij je gelooft dat het niet kan. Wees wel voorzichtig. Want contact met geesten maken is geen spelletje. Ga er wijs mee om. Ik weet dat jij héél wijs bent! 😘 Veel Liefs, Anja 😘

   1. hoi inverband met dat ik niet een bericht kan sturen stuur ik het zo (sorry Djamgo) is het mogelijk om met autisme en met 12 jarige leventijd nog steeds spirtueel te zijn

    1. Hoi lieve Lucas, dank je wel voor je reactie. Je kunt absoluut spiritueel zijn op je 12e, vooral als je autisme hebt! Mensen met autisme zijn zelfs vaak een stuk spiritueler dan mensen die geen autisme hebben. Wist je dat? Ik wens jou veel succes met jouw prachtige spiritualiteit! 😘 Veel Liefs, Anja 😘

 3. Hallo Anja! Mijn naam is Parmis en ik wilde graag iets delen. Ik heb het gevoel dat er een bepaalde aanwezigheid is in ons huis. Ik ben 16 jaar dus woon nog bij mijn ouders. Ik woon hier al sinds mijn vijfde en vanaf mijn tiende begon ik altijd het gevoel te krijgen dat ik werd aangekeken. Maar sinds een paar jaartjes heb ik pas het gevoel dat het sterker is geworden. Ik heb niks met borden gedaan of glaasje draaien dus ik heb geen energie binnen gelaten dat weet ik zeker. Daarom weet ik ook niet zeker of ik met geesten te maken heb maar ik heb weleens vreemde dingen meegemaakt die ik niet kan verklaren of ik probeer er oplossingen voor te bedenken zoals ‘oh het was de wind’ of ‘het stelt toch niks voor’ terwijl het eigenlijk best vreemd is als ik er over na denk. Verder wilt mijn hond ook nooit langer dan vijf minuten in mijn kamer zijn. Als hij op mijn bed ligt dan zie ik dat hij iets volgt met zijn ogen naar dezelfde plekken. Bijvoorbeeld langzaam naar mijn kast en dan weer naar mijn muur en dan naar mijn kast en weer naar mijn muur dus dat hij de hele tijd de zelfde twee plekken volgt. En een minuutje daarna wordt hij onrustig en gaat hij naar beneden. Normaal negeer ik het altijd of denk ik er niet verder bij na maar eigenlijk ben ik toch nieuwsgierig over wat het zou kunnen zijn en of er iets aanwezig kan zijn in mijn huis aangezien ik al een keer een duidelijke teken heb gekregen (krassen op mijn arm na mijn slaapverlamming) maar het alsnog heb genegeerd. Ik hoop dat ik duidelijk genoeg heb kunnen zijn en bedankt voor het lezen dit is namelijk de eerste keer dat ik dit openbaar vertel!

  1. Hoi lieve Parmis, Wat moedig van jou dat je het aan mij durft te vertellen. Dank je wel voor je vertrouwen. Er zijn vele oorzaken waarom geesten van overledenen om ons heen zijn. Het is lang niet altijd omdat je iets negatiefs bij je draagt. Vaak is het een geest van iemand (of meerdere personen) die bijvoorbeeld in het huis waar je woont hebben gewoond en daar zijn overleden. Sommige geesten beseffen zich niet dat hun lichaam dood is. Of ze kunnen hun aardse leven niet loslaten. Dieren voelen vaak de energie in huis aan. En als die niet prettig is, dan willen ze liever niet te lang in de buurt blijven. Dus het zou heel goed kunnen dat er iets bij jou in huis aanwezig is. Je kunt gewoon hardop of in stilte tegen die geest praten en hem/haar vragen om te vertrekken. Laat weten dat je het niet op prijs stelt. Eigenlijk is er weinig verschil met het praten met iemand die nog een lichaam heeft en met iemand zonder lichaam (een geest).

   Verder kan ik je adviseren om in ieder geval zelf ontspannen te blijven. Ik weet niet of je dat lastig vindt? Ben je bang voor wat er eventueel in je kamer aanwezig is? Het is belangrijk om je te beseffen dat een geest jou in het algemeen geen kwaad kan doen. En de meeste geesten hebben geen kwade bedoelingen. Je kunt altijd de engelen om bescherming vragen. Vooral aartsengel Michael is een goede om aan te roepen. Daar is geen speciale manier voor. Je mag dat gewoon op je eigen manier doen. Vraag of die engel je wil beschermen en eventuele invloeden van geesten of andere energievormen wil verwijderen. Dat werkt heel krachtig. Probeer het maar eens!

   Ik ga nog artikelen schrijven over hoe je kwade geesten je huis uit krijgt, of in jouw geval je kamer uit 🙂 Ik wens je veel succes. Je mag altijd reageren. Sorry dat mijn reactie zo lang heeft geduurd. Jouw reactie was bij de spamberichten beland… en die check ik maar 1 keer in de maand, vandaar. Nu komen ze daar niet meer, je staat op de white list nu! Veel Liefs, Anja 😘

 4. Heey anja,
  Mijn verhaal gaat als volgt..
  Op mijn 10e is mijn vader overleden en op mijn 16e mijn moeder.
  Ben nu een 26 jaar met nog steeds heel veel gemis en verdriet..
  Ik heb veel geprobeerd om met hun in contact te komen.
  In al die jaren niets over hun gedroomd (droom ook haast nooit).
  Wel eens gevraagd om een teken.. Maar die kwam nooit..
  Daarna zei een vriendin zullen we een ouija bord kopen.. uiteindelijk gedaan.
  Samen gebeurd er niets, maar als ik het alleen doe wel. Tot nu toe altijd goede geesten. Vaak ook familie van vrienden van mij. Altijd als ik begin is er wel een geest die wilt dat ik wat doorgeef aan een persoon.

  Maar waarom ik eraan begonnen was, is om contact te leggen met mijn ouders.
  Heb alles geprobeerd, ik noem hun namen of spel ze via het bord..
  Maar geen reactie..
  Blijf het elke keer weer proberen, maar krijg van hun niets te horen..

  Weet je waarom? Of tips?

  1. Hoi lieve Frances,

   Dank je wel voor je reactie. Het gebruik van een Ouija bord is levensgevaarlijk. Ik adviseer je om hier onmiddellijk mee te stoppen. Het communiceren met de geesten van overledenen is zeker geen spelletje. Je weet niet wie/wat met je communiceert tijdens het gebruik ervan. Zelfs al doen de entiteiten zich voor als bekenden. Maar geesten van overledenen hebben zo’n bord niet nodig om contact met je te maken. En zullen dit waarschijnlijk ook niet doen. De kans dat je dus echt te maken hebt gehad met die geesten die zich als familie of vrienden voordoen is uitermate klein! Bovendien hebben ze jou niet nodig om een boodschap aan anderen door te geven middels zo’n bord. Blijf er van weg. Er zijn heel veel mensen in ernstige psychische en psychiatrische problemen gekomen doordat ze aan het spelen waren met zo’n bord. Zelfs alsof het nu lijkt dat er niks aan de hand is. Zo gaat dat bij iedereen. Meestal heb je te maken met duistere en negatieve entiteiten die een spelletje met JOU spelen in plaats van andersom.

   Het lukt niet om contact met je ouders te leggen omdat je nog te veel in je verdriet vastzit en de boel wilt forceren. Daarom is het belangrijk dat je eerst je verdriet gaat verwerken en een plek gaat geven. Omdat het al zo lang geleden is, adviseer ik je om hier hulp bij te zoeken van een therapeut.

   Pas als je je verdriet hebt verwerkt en los kunnen laten, ben je klaar om eventuele boodschappen te ontvangen die ze voor je hebben. Je kunt ook helemaal niets afdwingen. Door je verdriet sta je niet open voor tekenen die ze jou geven. En dat is ook omdat je te veel verwacht dat het op een bepaalde manier gaat. Tekenen zijn vaak anders dan je verwacht en je kunt ze alleen ontvangen als je echt open bent. Als je nog zo verdrietig bent dan lukt dat niet, dan ontbreekt die openheid zeg maar.

   Dromen doe je elke nacht, maar de meeste mensen herinneren zich dit niet. Je droomt gemiddeld een keer of 4 per nacht.

   Ik wens je kracht en inzicht en hoop dat je je Ouija bord snel verbrandt o.i.d. Het is écht héél erg gevaarlijk en je zult er zeker geen contact mee kunnen leggen met je ouders!

   ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

 5. Hoi Anja
  Mijn eerste paranormale ervaring vond plaats toen ik 12 jaar was .Ik was 5 dagen op kamp (zat bij de verkennerij) en die laatste avond lag ik rustig te slapen in een tent met de mede scouts van mijn patroelje.
  Opeens werd ik wakker en zag het gezicht van mijn oma (76 Jaar) in een krans van licht.Ik hoorde haar zeggen “Rudie ik kom afscheid van jou nemen”.en weg was het visioen.Ik was haar lievelings kleinkind
  Overbodig te zeggen dat ik alleen het visioen had gezien.De volgende dag kwamen mijn ouders mij op halen om weer naar huis te brengen en ik zie nog hoe mijn vader naar mij toekwam en zei “Rudie ik moet je wat zeggen”en nog voordat hij iets verder kon zeggen zei ik “Pappa ik weet het ;Oma is overleden”Hij was totaal verrast

  Mij vader is in juli 2005 overleden en ik was toen 43 jaar en al 20 jaar werkzaam als docent wiskunde aan een middelbare school in Rotterdam.Op een avond (hij was toen twee maanden dood) droomde ik over hem:”Ik was op bezoek bij mijn familie in Maastricht (woonde zelf al heel lang in Schiedam)Het was schemerig en somber.Veel onbekende mensen in de gang en op mijn vraag aan mijn moeder en mjn broer wat al die mensen hier deden zei mijn broer”Je weet toch dat pappa is overleden.Hij ligt boven”De trap naar boven was verlicht en boven waar de slapkamers waren was het ook helemaal volop licht.
  Op dat zelfde moment zag ik mijn vader de trap afkomen maar in een volkomen stijve houding ,gezicht verwrongen en met een tweedaagse baard en in een onderbroek zonder overhemd.De aanblik van hoe eng en stijf als een lijk hij de trap afkwam was zo’n eng gezicht dat ik gillend wakker ben geworden.Deze droom (nachtmerrie ) herinner ik me nog na 13 jaar alsof ik het pas gedroomd had.(Bij het opschrijven krijg ik nog kippevel).Deze nachtmerrie voorspelde niet veel goeds en inderdaad kreeg ik een maand later een geweldig conflict met het bestuur waarna ontslag volgde.Gelukkig vond ik binnen een jaar weer werk
  Nadien droomde ik af en toe nog wel eens over mijn vader maar dan was hij in zijn normale doen zoals ik hem in leven gekend had.Deze dromen zijn mij helaas niet bijgebleven

  Mijn moeder is in januari 2017 overleden.Zij was pas een dag dood toen ik een droom kreeg waarin mijn moeder en ik in een bootje zaten en op een woelige zee voeren.
  Drie maanden na haar overlijden ben ik naar een medium gegaan die aangaf dat mamma naar haar overlijden over zee terug was gegaan naar haar geboorte land ( Indonesie)
  Tijdens het bezoek na het medium werden mij dingen verteld die alleen ik wist.Zo gaf zij aan dat bij mamma een kleine rood harig hondje was en dat was echt frappant omdat deze hond de lievelingshond van mamma is geweest en toen dit hondje rennie overleed in 1980 had mamma heel veel gehuild en hebben mamma en ik haar samen begraven
  Dit haal ik aan omdat in de laatste dagen van mamma ,mamma er niet van overtuigd was dat rennie niet dood was “Hebben we haar echt begraven?” en zij blijkbaar naast pappa ook rennie zag.

  Het medium gaf aan dat als mijn tijd was gekomen ,mamma mij zou helpen bij de overgang

  1. Hoi lieve Rudie,

   Dank je wel voor het delen van jouw prachtige ervaringen! Heel bijzonder. Ik heb je verhaal met veel belangstelling en ontroering gelezen! Nog een fijne dag! ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

 6. Beste anja, mijn opa is afgelopen zaterdag overleden maar had veel moeite met gaan.. loslaten.. veel dingen niet uitgesproken ik hoop dat hij zijn rust nu heeft gevonden, zou ik contact met hem kunnen maken om daarachter te komen?..
  Lieve groet sarag

  1. Hoi lieve Sarah, dank je voor je reactie en gecondoleerd met je opa. Je kunt zeker proberen om contact met je opa. Als hij er klaar voor is, dan krijg je een teken. Dat kan via een droom zijn, een gevoel, een gedachte, of misschien verschijnt hij aan je als je daarvoor openstaat. Ik verwijs je verder door naar het artikel. Hier staan genoeg nuttige tips in. Succes! ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

 7. Hallo,

  Op ‘t einde van de lente vorig jaar (2017) kreeg ik blijkbaar contact met een overleden man die tijdens zijn leven bekend was!
  Dit contact ging zo: ik keek gedurende opeen volgende nachten naar een man die ik sinds mijn kinderjaren ken en overleed toen ik begin twintiger was!
  Vermits ik de man miste in de media zocht ik reportages e. d. over hem op!
  De eerste nacht gebeurde er niets noemenswaardig en kon ik mijn computer afsluiten zonder dat er wat gebeurd was!
  De tweede nacht eindigde net zo.
  De derde nacht keek ik en voelde ik dat er met net zo veel enthousiasme naar mij gekeken werd en zei ik op de duur een woord* (lees eerst a. u. b. deze tekst verder alvorens naar ‘t woord te kijken dat ik later in deze mail zal zetten) dat met zijn leven en werk te maken had!
  Nadat ik dat woord zei voelde ik dat er iemand (een geestelijk ‘iets’) horizontaal een klein streepje trok op mijn linkerschouder blad (daar waar’ t gevoelig aanvoelt)!
  Ik liet ‘t zoals t was en zei verder geen woord!
  De nacht erop ging ik weer kijken en voelde ‘t alsof er een astraal veldje lief en rustig naast mij lag te slapen, ik liet’ t veldje rustig liggen en keek verder; opeens was ‘t alsof dat veldje wakker was geworden en’ t leek erop of ‘t veldje had duim en wijsvinger, klikte deze tegen elkaar aan en gaf mij te begrijpen dat hij (‘ t veldje, dus) die man was naar wie ik zat te kijken (of wel moet ik wel heel erg de telepathie van deze geest niet begrepen hebben) en hij vroeg of hij bij mij mocht komen en ik antwoordde: ‘oh, ja, komt u maar, komt u maar’.
  Sindsdien zijn wij dus ‘samen’ !
  Hoewel hij soms aanvoelde alsof hij in de bouw gewerkt had, had en heb ik zijn aanwezigheid graag!
  Verder heb ik hem ook te kennen gegeven dat ik dat niet graag heb alsof hij aanvoelt alsof hij in de bouw gewerkt heeft en hij doet dit dan ook niet meer!
  Aan wat ik hier schreef koppel ik gewoontegetrouw graag een raadsel: wie was die man en is nu dus vermoedelijk die geest (of zijn associe) die bij mij is en waar ik zo ongelofelijk veeel liefde van krijg?
  *’ t woord is:’Staatchef’

  Verder wil ik hier nog aan toevoegen dat ‘t contact dat ik met deze geest heb op louter vrijwilligheid van zowel zijn kant als mijn kant is gebaseerd, immers kan liefde geen degelijk werk doen, wanneer er enige dwang, geforceerdheid komt bij kijken, zoals u weet!

  Verder lijkt’ t ook zo te zijn dat ik via hem precies ook contact krijg met anderen; waaronder een heel erg intensief (die belangrijk was in zijn leven) die met hem te maken hadden!

  1. Hoi lieve Alysa,

   Dank je wel voor je reactie! Wat een mooie en bijzondere ervaring omschrijf je. En wat fantastisch van je dat je er zo open in staat, het toelaat en durft te vertrouwen op je wijze gevoel/intuïtie, dat zegt dat het goed is. Liefde gaat voorbij ruimte/tijd en ook voorbij het aardse lichaam. Door je openheid laat je ook de contacten die verbonden zijn met zijn geest. Het is onvoorwaardelijke Liefde die jij voelt. We laten in het midden wie hij is. Als dat belangrijk is, zal hij dit onthullen. Geniet van jullie contact. Uiteraard kan dit alleen zuiver zijn als het ongedwongen is van beide kanten. Ik ben dankbaar dat je deze schitterende ervaring met me hebt willen delen.

   ☼♥☼ Fijne dag nog Alysa. Ik stuur jullie beiden mijn onvoorwaardelijke Liefde! ☼♥☼

   ♥ Veel Liefs ♥
   Anja

 8. Hoi Anja

  Heb al tijden het gevoel dat er iets in me huis is en heb 3 weken terug een filmpje gemaakt toen zag ik een paar orbs en zondag had mij vriend een filmpje gemaakt omdat onze kat een dikke staart in eens kreeg en dat gebeurt vaker toen gingen we het kijken toen hoorde we een raar geluid wat we niet kunnen thuis brengen

  1. Hoi lieve Marije,

   Dank je wel voor het delen! Wat bijzonder dat je die orbs hebt kunnen filmen, mooi hoor. Dieren reageren vaak op “vreemde energie” en/of de geest van een overledene. Ze staan hiervoor meer open dan mensen. Geesten van overledenen zijn soms nog op aarde en zijn in staat om geluiden te produceren, voorwerpen te verplaatsen, etc. Als jullie het niet fijn vinden kun je de entiteit/aanwezigheid gewoon vragen om te vertrekken. Je kunt ook vragen waarom die entiteit bij jullie is, of hij/zij iets duidelijk probeert te maken. Gebruik hiervoor de tips in mijn artikel.

   Laat het me weten hoe het verder gaat en/of als je ondersteuning nodig hebt. We kunnen altijd een keer vrijblijvend een sessie doen op Skype, waarin we wat dieper in kunnen gaan dan zo via een reactie. Zie zelf maar of je daar behoefte aan hebt. Als dat zo is dan kun je via deze link contact met me opnemen.

   ♥ Veel Liefs ♥
   Anja

 9. Hallo Anja !!
  Mijn hele leven heb ik al belangstelling gehad voor de paranormale wereld, waarschijnlijk omdat mijn vader al op 49 jarige leeftijd is overleden ( ik was toen 22 jaar)….. Sinds de dood van mijn moeder vorig jaar September (op 84 jarige leeftijd!) ben ik mij nog meer gaan verdiepen in de ‘ andere’ wereld. Sinds kort ben ik gaan penedelen en was dan ook erg verbaasd dat ik ook werkelijk een antwoord kreeg….. Ik ben hiervoor naar een paranormaal persoon gegaan om de bevestigging te krijgen of ik ook echt contact heb met mijn moeder…… dit bleek inderdaad het geval te zijn !!! SUPER fijn natuurlijk maar ook echt een heel bizar idee …. Ter controle vraag ik haar altijd als eerste hoe mijn vader heet…… als dat klopt ga ik verder, en zo voeren we hele ‘gesprekken’ samen …….
  Ik sta nog maar aan het begin van mijn ontwikkeling, mijn vraag is dan ook heb jij misschien tips voor mij om het ‘gesprek’ met mijn moeder iets uitgebreider/makkelijker te maken ???

  1. Hoi lieve Jacqueline,

   Dank je wel voor het delen van jouw verhaal. Wat mooi dat je een manier hebt gevonden om contact met je moeder te maken. Wees er dankbaar voor! Het is zeer beslist geen fantasie en de gesprekken die jullie voeren, via jouw pendel, zijn echt. Dat beeld je je dus heus niet in. Je zou natuurlijk tijdens zo’n “pendelgesprek” (nu heb ik geloof ik een nieuw woord uitgevonden…) aan je moeder kunnen vragen of er een manier is om nog beter met elkaar te praten. Vraag haar of ze de pendel prettig vindt of dat ze het liever op een andere manier doet.

   Je kunt ook leren om je simpelweg, zonder hulpmiddelen, op je moeder af te stemmen. Door aan haar te denken, bijvoorbeeld door herinneringen aan haar op te roepen of in gedachten tegen haar te praten. Dan stem je je af. Verwacht niets. Wees gewoon open. En neem waar of je haar vibratie/energie kunt ervaren.

   Mocht het niet helemaal lukken dan mag je me altijd mailen voor een vrijblijvende gratis sessie. Dan kan ik er samen met jou wat dieper op ingaan en je goede tips geven, die jou zullen steunen. Ik werk altijd via Skype, dus je hoeft er de deur niet voor uit. Klik hier om contact met mij op te nemen!

   ♥ Veel Liefs ♥
   Anja

 10. hallo,

  ik ben 12 jaar bijna 13 ik heb het gevoel dat ik ook wel paranormaal ben. want ik voel thuis ook een aanwezigheid dat kan waarschijnlijk mijn opa zijn(toen mijn moeder 11 was was hij overleden en mijn moeder vindt het ook intresant en is ook een paar keer naar zo,n paranormaal beurs geweest en zij zei dat mijn opa de gesst van hem in mijn lichaam zit.

  wat ze ook zeiden is dat ik een nieuwetijdskind ben. en ik heb ook een test gedaan als ik een empaat ben en de uitslag was dat ik een sterke empaat ben mischien kun u me vertellen hoe ik ervoor kan staan en als u nog tips heeft.

  1. Hoi lieve Nina,

   Bedankt voor je reactie! Wat mooi dat je zo bezig bent met je spirituele ontwikkeling en je gevoeligheden. Je weet zelf diep van binnen dat je empathisch bent, hooggevoelig en dat zijn tegenwoordig heel veel jongeren. Je zult je vanzelf gaan ontwikkelen op dit gebied. Laat het gewoon gebeuren. Het gaat stapje voor stapje. Naarmate je meer aankunt, ontwikkel je verder. Nu ben je nog jong, waarschijnlijk al wel heel wijs voor je leeftijd, maar desondanks nog jong. Je hoeft er nu nog niets mee. Het is een ontdekkingsreis, die heerlijk is.

   Heb je mijn artikel over oude zielen al gelezen? Je vindt het hier: En ik heb ook een artikel met tips voor mensen die hooggevoelig zijn, dit vind je hier:

   Ik hoop dat je daar iets aan zult hebben. Er zijn ook veel goede boeken geschreven! Ken je trouwens mijn YouTube kanaal al? Ik vlog elke week en ik ben ook van plan om binnenkort speciaal voor jongeren zoals jij een vlog te maken. Over hoe je omgaat met je gevoeligheid, etc. Dit is de link naar mijn kanaal: https://www.youtube.com/user/anjatoetenel

   Veel succes Nina! Laat het me gerust weten als je nog meer vragen hebt! ♥

   Veel Liefs,
   Anja

 11. hoi anja sind een paar dagen is mijn man overleden thuis in mijn armen sinds die tyd voel ik heb dicht om mij heen en telefoons die leeg raken is dit zijn energie want ik heb soms ook een gevoel dat ik hem hoor ik ben zelf heel intensief heb ik dan een gave als ik hem kan zien hoe zit dat en kan hij zich niet losmaken van mij ik ben benieuw naar u antwoord mvg chantal

  1. Hoi lieve Chantal,

   Bedankt voor je reactie en je vragen. Soms wil de geest van iemand die is overleden nog even bij de geliefden blijven die nog wel in een lichaam leven. Dus het kan heel goed dat je overleden man nu tijdelijk bij je is. Misschien maakt hij zich zorgen om je en/of wil hij jou gewoon laten weten dat hij niet “weg” is, behalve dan zijn lichaam. Maar we zijn niet ons lichaam. Je bent een eeuwig bewustzijn.

   Je man is nu in energievorm bij je en jij bent eigenlijk ook energie. We kunnen die energie allemaal waarnemen. Dat heeft niets met “bijzondere gaven” te maken. Ieder mens die zich openstelt, kan de energie (geest) van een overledene waarnemen. Bijvoorbeeld door iemand te zien, te voelen, te horen, te ruiken, etc. Dit is heel natuurlijk, alleen hebben heel veel mensen dit natuurlijke vermogen geblokkeerd. Jij staat wel open, gelukkig maar. Ik hoop althans dat je zijn aanwezigheid als prettig ervaart.

   Die telefoons die leeg raken, dat weet ik niet zeker of dat de invloed van je man is. Of was het iets wat speciaal bij hem hoorde? Bijvoorbeeld als iemand in zijn/haar leven altijd vergat om zo’n telefoon op te laden, dan kan het een teken zijn. Maar als er daar geen lampje bij je gaat branden, dan zou ik het meer zoeken in een technische oorzaak. Wat ook goed mogelijk is, is dat jij door je emoties die je misschien wel ervaart als je zijn aanwezigheid waarneemt, een storing geeft in het elektromagnetische veld. Want ook elektromagnetische velden bestaan uit energie. En heftige/intense emoties kunnen een storing geven.

   Vertel je man dat hij naar het licht mag, dat hij niet in je aardse omgeving hoeft te blijven en dat jullie ook als hij in het licht is, contact kunnen hebben (dat kan ook echt!). Laat hem weten dat het goed is, dat hij zijn aardse leven helemaal los mag laten en dat hij zich geen zorgen over jou hoeft te maken. Daarna is het aan hem om wel of niet al te vertrekken naar de volgende dimensie. Hij mag natuurlijk zelf kiezen wat hij wil. Maak het hem in ieder geval duidelijk dat het goed is!

   Ik hoop dat je vragen zo beantwoord zijn. Zo niet, laat dan gerust weer een reactie achter. Nog een fijne dag toegewenst!

   Veel Liefs
   Anja

 12. Beste Anja,

  Vaker merk ik dat ik me niet alleen voel in mijn appartement of het huis waar ik dan ben. In mijn eigen appartement hoor ik dan vaker het knopje van de waterkoken klikken of het knopje(ontsteker) van het gasfornuis tikken. Als kind hoorde ik vaker voetstappen en gestommel op zolder (daar was dan niemand) en voelde me ook vaak bang of zeer angstig in mijn eigen slaapkamer, ik dacht dat er iemand aanwezig was en leek schimmen tegen de muur de zien. Ook sprong de radio zomaar aan of knipperde de lichten. Het meeste last had ik van de angst van het voelen van iemand aanwezigheid, maar het niet kunnen waarnemen. Hier werd en word ik nog steeds angstig en bang van.

  Een jaar geleden ben ik bij een paragnost geweest, zij gaf aan dat ik er ook open voor sta en niet bang hoef te zijn, maar dat ook mijn opa mij tekens geeft, zo werkte bijv de föhn ineens niet meer. Dit zei ze. Ik was dit vergeten.
  Achteraf had ze gelijk, ik had inderdaad de föhn van mijn zus al een tijd in gebruik. De ander bleek het gewoon weer te doen doen ik hem nog eens uitprobeerde.

  Sinds gisteren weet ik dat mijn vader volgende week euthanasie plegen zal…

  Ik was eergisteren bijna op weg naar hem om dit nieuws te krijgen, en ik voelde in mijn appartement de sfeer veranderen, ik was niet alleen… Ik vroeg of opa weer op bezoek kwam? Wilde mijn haar droog föhnen en waarempel. Föhn deed het weer niet. Ok opa fijn dat u er weer bent! Mag ik nu mijn haar even doen?? Daarna deed de föhn het direct weer. Bizar toch?…….

  Afgelopen nacht lag ik te malen en te piekeren over de naderende dood van mijn vader. Ik dacht heeel sterk aan mijn opa, had het gevoel dat hij meeluisterde… direct nadat ik op een moment vroeg of hij me een écht duidelijk teken zou willen geven, zodat ik mij niet alleen voelde…. voelde ik een zeer hevige, felle energieschok (en alsof ik fel groen licht erbij zag) door mij heen gaan, en wel van kruin tot tenen. Ik schrok me een hoedje!!!!!
  Nadat ik weer gekalmeerd was, vroeg ik of opa dit echt was…. Wederom deze zelfde sensatie door heel mijn lichaam. Ik stond perplex en moest van alle ontlading ontzettend huilen. Blij dat er iemand over mij waakt, opgelucht dat mijn vader mij hopelijk straks ook tekens zal kunnen geven. Op deze manier had ik zoiets nog nooit meegemaakt….
  Ik heb nog een aantal vragen gesteld en tot wel 10x toe gebeurde ditzelfde: hevige energieschokken die enkele seconden door mij heen voelbaar waren, waarbij ik een soort bzzzzz (knetterende energie geluidjes, alsof je statisch geladen bent haha) erbij…. ook voelde en zag ik daadwerkelijk een soort energiegolfjes richting mij stromen. Telkens, voordat de soort schok’explosie’ plaatsvond. Nadien voelde ik dan nog een sterke tinteling in mijn handen en voeten en ging mijn hart als een malle zo snel.

  Ik begin langzaamaan te twijfelen of ik niet gek word. Toch ben ik zo ervan overtuigd dat dit meer is en dat mijn opa er was.
  Vandaag heb ik nog een keer om eenzelfde teken gevraagd van opa en wederom ervoer ik hetzelfde….. zo ongelofelijk.

  Mijn vragen aan jou zijn:
  Ik was hartstikke wakker en helder op het moment dat ik in die nacht dacht dat opa er was. Is dit echt gebeurd of ben ik gewoon mezelf niet? Of is deze vorm (soort energie schokken) iets wat vaker voorkomt via een overledene?
  Zal ik contact kunnen leggen met mijn vader als hij overleden is? Zo ja, moeten we dan van tevoren een teken afspreken of komt dat vanzelf?
  Is het niet gevaarlijk wat ik doe?
  Kan ik er iets aan doen om de angst weg te nemen voor hetgeen/diegene die ik soms denk te voelen?

  Ik ben heel benieuwd naar uw reactie want ik ben helemaal verrast ervan.

  Sorry voor het lange verhaal!
  Heeel erg bedankt alvast!!!

  1. Hoi lieve Fleur,

   Bedankt voor het delen van jouw prachtige ervaringen met je opa. Het spijt me dat ik pas zo laat kan reageren. Je vader is inmiddels overleden?

   Die energieschokken zoals jij het noemt, zijn heel normaal. Je opa en alle andere geesten in de andere dimensies na het fysieke leven op aarde zijn zelf een pure energievorm en kunnen alleen op die manier communiceren. Je bent echt niet gek geworden hoor, maak je geen zorgen. Je vroeg om een duidelijk teken en je hebt het gekregen. Dat is niet iets om bang voor te zijn, want het doet je geen kwaad. Bovendien was je ook niet bang voor je opa toen hij nog een lichaam had toch?

   Je kunt zeker contact met je vader leggen, simpelweg door met hem te praten. Hardop of in stilte, dat is aan jou. Hij zal je zeker horen en ook zeker bij je zijn. En met de tijd komt ook van hem een teken, dat jij zult herkennen, iets dat uniek is voor zijn aanwezigheid.

   Wat je angst betreft, daar kan ik niet zo makkelijk even een antwoord op geven, omdat het zo persoonlijk is. Als je wilt kunnen we een keer gratis en vrijblijvend een afspraak maken op Skype om erover te praten. Dan kan ik je veel beter van dienst zijn dan via de reacties op dit artikel. Neem gerust contact met me op als je dat wilt. Ik kan je dan gerichte adviezen geven en dat lukt niet via dit medium! Je vindt de contactpagina hier: (opent in een nieuw venster/tab).

   Nogmaals bedankt voor je mooie reactie. Al is het voor jou allemaal nogal een shock op dit moment. Alles went. Ook die shock gaat weer voorbij. Ik wens je alle kracht, Licht en Liefde toe bij het verwerken van het vertrek van je vader naar de andere dimensies! ♥

   Veel Liefs,
   Anja

 13. Hoi Anja, dank je wel voor je artikel. Eigenlijk geloof ik er wel in dat er iets is. Ik heb namelijk zelf veel vreemde dingen meegemaakt. Toen ik klein was hoorde ik veel maar zag ik niks. Dat vond ik best eng. Toen dacht ik eigenlijk dat het kwam omdat ik kind was. Op de lagere school toen ik 8 was moest ik op tijd naar bed omdat ik naar school moest de volgende dag. Ik zal nooit vergeten dat ik toen boos was en zei tegen mijn ouders ik hoop dat de school in brand staat dan hoef ik niet meer naar school. Diezelfde nacht brandde de school af tot op de bodem. Echt een waar verhaal die ik nooit ben vergeten. Later sliep ik bij mijn zus op de kamer ik was ongeveer tien. In het onderste stapelbed. Ik schrok wakker omdat er iemand heel hard in mijn hand kneep. Toen ik volwassen was in mijn 20tiger jaren had ik een levensechte droom. Dat ik in mijn appartementje naar de keuken liep en iemand hield de deur tegen. Ik schrok want dacht aan een inbreker. Daarna schrok ik wakker en zag een zwarte schim. Ook ben ik toen ik volwassen was en nog thuis woonde wakker geworden waarbij ik iemand zag zitten in de schommelstoel in mijn slaapkamer. Een zwarte schim met een hoed op. Ik rende toen naar mijn moeder en broer en die zijn op mijn kamer gaan kijken maar zagen niemand. Een paar jaar geleden kwam ik in het huis wonen van mijn man. Ik sliep eerder altijd rechts van ons bed. Maar daar was altijd wat tijdens mijn slaap. Een keer werd ik wakker en zag ik een kleine man in verlicht heldere kleuren naast mijn bed staan. Het gezicht kon ik alleen niet plaatsen. Ook heb ik daar een levense echte droom of zoiets ervaren met een kwade denk ik. Ik lag rechts zoals altijd. In 1x werd mijn gezicht afgedekt met iets zwarts. Ik dacht eerst inbrekers of overvallers of zo, maar toen kon ik met een glimp onder het zwarte zien dat aan de linkerkant van het bed een klein persoon stond met echt een evil horror gezicht. Begrijp je wat ik daarmee bedoel. Ik kon toen niks doen op de een of andere manier zat ik vast. En in1x werd ik echt wakker in de gewone wereld. Vorige jaar toen ik op vakantie was in kijkduin gingen we slapen. We sliepen in een stapelbed mijn man boven en ik beneden met de hond. Ik hoorde steeds deuren en gekraak en dacht dat het een van mijn schoonouders was. Die waren namelijl mee. Heel langzaam kwamener voetstappen naar onze kamer dus ik dacht dat er misschien iets was. Toen stond daar in 1x mijn moeder in haar nachtjapon die ze aanhad toen ze stervende was. Zij is eerder dat jaar overleden. Ik was helemaal niet bang en reageerde op haar maar zelf zei ze helemaal niks. Ze stond er alleen en een redelijk paar minuutjes denk ik. Toen later kwam bij mij een gedachte op van ik ben toch niet dood. Je komt me toch niet halen. Daarna kwam ik plots in de realiteit terug. Met een hele hoge adrenaline volgens mij want deze happening was echt niet normaal. Als ze er echt was dan ben ik echt dankbaar en hoop ik dat ze voor mij nog een keer die energie kan opbrengen om mij met zekerheid te laten weten dat we echt weer samenkomen in het hiernamaals en dat ze soms toch nog eens komt buurten. Afijn … tuurlijk zal ik respect hebben voor de overledenen en ze met rust laten als ze dat wensen. Dat zeg ik ook altijd tegen mijn katten als zij plotseling iets ervaren of zien op een ongewone plek. Bijvoorbeeld strakzittend voor en kijkend naar een muur waar ikzelf helemaal niks zie zelfs geen stofje of beestje. Ik zeg altijd tegen mijn katten laat ze maar met rust het is ok. ….. ik heb maar 1 vraag aan jou Anja. Heb ik het allemaal echt ervaren zoals ik vermoed? De andere wereld het hiernamaals?

  1. Hoi lieve Patty,

   Dank je wel voor je uitgebreide reactie!

   Ik denk dat je het antwoord op je vraag zelf ook al best weet. Zo te lezen waren dit bijna allemaal hele echte ervaringen. Daar hoef je niet over te twijfelen. Er zijn veel meer “realiteiten” dan de fysieke realiteit zoals je hem met je fysieke ogen kunt zien. Dat is niet eng. Alleen hebben we geleerd om “bang voor spoken” te zijn. Meestal ben je het meest gevoelig voor het zien van andere werelden als je tussen waken en slapen bent. Dat komt omdat je hersenen dan alfa golven produceren. Dat wil zeggen dat ze wat minder hersengolven per seconde aanmaken, dan bij dagbewustzijn. En in zo’n toestand worden die hogere vermogen van je bewustzijn, die we allemaal hebben, actief. Het is niet eng. Wees er niet bang voor. Als je nog eens zo’n ervaring hebt, vraag dan jezelf wat die waarneming jou komt vertellen, waarom je die hebt en luister in stilte naar het antwoord.

   We zien deze dingen met ons innerlijk oog, niet met het fysieke oog. Daarom kan niet iedereen dit zien, zelfs niet als mensen op hetzelfde moment met jou in de ruimte zijn. Dan kan het gebeuren, dat jij het wel waarneemt en de ander niet. Dit betekent echter niet, dat jouw ervaring niet waar is. Je neemt het op een ander niveau waar. Jij hebt dit vermogen van kinds af aan ontwikkeld (onbewust). Je hoeft er dus niet over te twijfelen. Wat je hebt gezien is echt. Net zo echt als de mensen die je ziet, die nog in een fysiek lichaam wonen.

   Veel Liefs,

   Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!