Hooggevoeligheid tips voor mensen met HSP

Hooggevoeligheid tips voor mensen met HSP

Hooggevoeligheid tips kunnen goed van pas komen. Als heldervoelende en/of oude ziel, krijg je een stortvloed aan energie, emoties, etc. van anderen over je heen. Het kan voelen alsof het jouw gevoelens zijn. Veel hooggevoelige mensen worden er heel moe van. Zeker als ze veel negativiteit oppikken in de omgeving. Is dat herkenbaar voor jou? Wil je leren hoe je er beter mee om kunt gaan?

Advertentie:
 


Hooggevoeligheid tips voor mensen met HSP, twee handen vormen een hart met in dit hart de stralen van de zon en eronder de zeeIn dit artikel deel ik met jou, hoe ik als oude ziel mijn weg hierin heb gevonden. Ik hoop dat je iets zult hebben aan mijn tips! Als je zelf suggesties hebt, deel ze dan gerust. Dat kan in de commentaren onderaan.

Mijn tips komen voort uit mijn persoonlijke ervaringen. En voor mij werken ze fantastisch. De mensen met wie ik ze tot nu toe heb gedeeld, hebben er ook veel aan gehad.

Wat is hooggevoelig zijn?

Hooggevoelig of hoog sensitief zijn, betekent onder andere dat je gevoelens van anderen overneemt. Je pikt eigenlijk de energie op van de omgeving waar je bent. Hoe meer mensen er zijn/wonen, hoe meer je oppikt. Die gevoelens, energie en emoties, voelen aan alsof het jouw eigen gevoelens zijn. Zodra je de plek verlaat, verdwijnt dit alles weer.

Sommige hooggevoelige mensen pikken zelfs gevoelens van anderen op, zodra die ander (op afstand) aan hen denkt. Dit kan heel vermoeiend en belastend voor je zijn. Helemaal als je niet goed weet hoe je ermee om moet gaan. Je wilt je leven terug. Ik weet zelf nog goed hoe wanhopig ik me kon voelen.

Gek werd ik er vaak van. Hoe ouder ik werd, hoe sterker ik anderen aanvoelde. Heb jij ook zulke ervaringen? Ik was voortdurend moe en voelde spanningen van anderen alsof het mijn eigen stress was. Niet leuk dus.


Mijn Boeken Tips voor een heerlijk Leven met hooggevoeligheid

Wil je meer lezen over hoe het is om te leven met hooggevoeligheid en hoe je ermee omgaat? Onderstaande boeken zijn mijn absolute favorieten. Ik heb er veel aan gehad. Neem gauw een kijkje!


Gevoelens van Anderen Overnemen

Als hooggevoelig mens wil je eigenlijk maar één ding: leren hoe je je kunt afsluiten voor de gevoelens van anderen. Je wilt al die energie, die niet van jou is, blokken. Uit je systeem. Weg ermee! Zelf heb ik het jarenlang geprobeerd. Hoe meer ik dat deed, hoe erger het werd.

Hooggevoeligheid tips: Accepteren van je hooggevoeligheid

Na een poosje verwoede pogingen te hebben gedaan, leerde ik, dat je je als hooggevoelige, niet kunt afsluiten. Dat was geen fijne conclusie. Want ik wou er toen nog van af zijn.

Ik wou al die rotzooi van anderen niet in mijn systeem hebben. Maar ik besefte me, dat ertegen vechten geen zin had. Als oude ziel ben ik hoog sensitief. Daarmee ben ik geboren. Via o.a. Spiegelogie leerde ik, dat acceptatie een betere strategie is. Want waar je tegen vecht, groeit juist. Hoe meer je je focust op iets niet te willen, hoe meer je er juist van krijgt. Zo werkt het nu eenmaal in dit Universum.

Het accepteren van mijn hooggevoeligheid was niet makkelijk. Maar uiteindelijk heb ik me erbij neergelegd. Ik leerde het zelfs te zien als een mooie gave. Een spirituele gave waarmee je veel goeds kunt doen voor anderen!

Acceptatie was ook voor mij de eerste stap

De moeilijkste stap! Ik had jarenlang gevochten tegen iets wat ik niet wou. Gelukkig lukte het me elke dag een beetje beter. Dat deed ik door aan het idee te wennen. “Ik ben zo en het is goed”, was één van de dingen die ik mezelf vertelde. Waar ik veel over nadacht. Langzaamaan bracht dit idee dus acceptatie en daarmee ook rust. Toen ik aan het idee gewend raakte, besloot ik me te verdiepen in hoe ik beter kon omgaan met mijn hoog sensitief zijn.

Hooggevoeligheid tips: Een veilige plek voor jezelf creëren

Werk met een klankschaal om de energie te reinigen en de vibratie te verhogenIk besefte me, hoe belangrijk het is om in ieder geval één plek te hebben, waar ik me veilig voelde (en voel). Een plek die alleen voor mij is. Waar niemand anders komt. Waar ik helemaal tot rust kom.

Die plek heb ik energetisch afgeschermd van de buitenwereld. Door die ruimte te reinigen met salie (smudgen) bijvoorbeeld. Ik kan er ook met behulp van gongen, klankschalen, trommels en belletjes mijn energetische vibratie verhogen. Of ik stel me tijdens mijn meditatie voor, dat er een groot wit licht omheen straalt.

In die ruimte heb ik kristallen. Ik brand er etherische olie en wierrook. Ook mediteer ik er regelmatig. Ik luister in die ruimte naar muziek, die voor mij goed voelt. Als ik de ruimte betreed, dan laat ik alles wat ik heb opgepikt onderweg, achter me. Het gaat niet mee die ruimte in.

Jij kunt ook zo’n plekje maken. In je huis, maar het mag ook op een andere plek. Je kunt zelfs buiten op zoek gaan naar een stilteplek. Bijvoorbeeld in het bos. Volg je gevoel!

Hooggevoeligheid Tip voor je gedachten…

Omdat je als oude ziel en/of hoogsensitief persoon negativiteit oppikt, kun je daar enorm van balen. Mij maakte het regelmatig woest! Omdat ik geen bal begreep van al die ellende die mensen de wereld insturen! Herkenbaar?

Ik wist ook, dat gedachten energie zijn. Dus wat ik denk, dat word ik. Gedachten zijn krachtiger dan je denkt. Lees hier mijn tips om negatieve gedachten te stoppen. Het is heel belangrijk je gedachten positief te laten zijn. Denk liefdevol over jezelf en de wereld. Krijg grip op wat je denkt!

Afstand nemen: een hooggevoelige reality check…

Vrijwel iedere oude ziel en heldervoelende focust zich op de negativiteit die je over je heen krijgt. Ik deed dat aan de lopende band. En ik vroeg me af, waarom mij dat moest overkomen. Ik nam het zelfs die anderen kwalijk, dat ze hun “energetische vergif” uitstraalden naar mij. Dus werd het tijd voor een hooggevoelige reality check! Die ander doet het niet expres. Niemand denkt voor de lol negatief. De persoon/personen in kwestie hebben er geen idee van, dat jij voelt wat zij denken en voelen.

Dat inzicht heeft mij enorm geholpen! In plaats van mezelf zielig te voelen, verdiepte ik mij in de positie van die ander. En voelde ik mededogen. Hier lag en ligt een uitdaging! Namelijk om liefde te sturen naar degene(n) die zich zo slecht voelen. En naar jezelf natuurlijk!

Als ik er zo mee omga, dan voel ik me direct beter. Ik neem afstand, vat het allemaal niet zo persoonlijk meer op én ik probeer wat positieve energie uit te stralen. In de hoop dat het die ander zal bereiken. Oude zielen en heldervoelenden zoals jij en ik, hebben een mooie gave. Het is geen vloek, als je jezelf niet meer als slachtoffer ziet.

Hooggevoeligheid tips: Tijd doorbrengen in de natuur

Een van mijn favoriete hooggevoeligheid tips is de natuur in trekken, op de foto een man die een strandwandeling maakt, hij loopt langs de kustlijn bij zonsondergang: een perfecte ontlading voor negatieve energie!Een van mijn favoriete hooggevoeligheid tips is de natuur intrekken. Zo vaak mogelijk. Liefst elke dag! Als je mooie, stille plekken in de natuur opzoekt, laad je jezelf weer op. Je energetische vibratie verhoogt.

Je voelt je instant beter!Ik kom altijd helemaal tot rust in de natuur. Daar voel ik me weer verbonden met de eenheid van leven. En kan ik alle negativiteit en vermoeidheid van de wereld van me afwerpen.
Voor mij werkt een strandwandeling het beste. Alles waait de zee in! Heerlijk!

Hooggevoeligheid tips voor meer balans

Als je hooggevoelig bent, is het belangrijk om evenwicht te hebben in je leven. Onderstaande tips helpen je hierbij:

Eet Gezonde Voeding

Gebruik liefst biologische voeding. Vermijd alles wat uit pakjes, potjes, blikjes en zakjes komt. Chemisch bewerkt eten is ook niet best. Zelf kies ik voor een veganistische manier van leven. Die stijl past het beste bij mij. Maar dat is geen wet hoor. Als jij liever vlees eet, doe dat dan gerust. Maar overweeg dan wel om biologisch vlees te eten van dieren die een goed leven hebben gehad.

Slaap en Rust

Zorg ervoor, dat je voldoende uitgerust bent. Dan ben je beter opgewassen tegen alles wat op je pad komt.

Hooggevoeligheid Tips voor meer balans

Doe alles met mate. Hoe zeer je ook geneigd bent om je ergens volledig op te storten. Doe van alles een beetje en bewaak je grenzen. Luister naar je lichaam. Probeer zo regelmatig mogelijk te leven.

Meditatie en Loslaten

Mediteren is een geweldige manier om je te ontdoen van ongewenste energie. Via meditatie kun je alles wat je hebt opgepikt makkelijker loslaten. Er zijn vele vormen van meditatie. Kies er een die bij je past.

Dankbaarheid Beoefenen

Focus je iedere morgen voor je opstaat en iedere avond voor je gaat slapen, op alle dingen in je leven waarvoor je dankbaar bent. Zo leid je je aandacht af van alle negativiteit. Door je op blije en gelukkige gevoelens te richten, trek je meer ervan aan. Zo werkt de Law of Attraction. Je gaat je gelukkiger voelen. Geluk maakt je krachtig en evenwichtiger.

Heb jij ook hooggevoeligheid tips?

Samen staan we sterk! Zoek steun en (h)erkenning bij elkaar. Deel hieronder jouw tips, ervaringen en/of stel je vragen. Hoe ga jij om met je hooggevoeligheid? Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal! Je krijgt altijd een reactie van me terug. Stel ook gerust al je vragen. Ik steun je graag waar mogelijk (en er is veel mogelijk!)

 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Spiritualiteit en spirituele groei » Hooggevoeligheid tips voor mensen met HSP

Advertentie:
 


 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

One Reply to “Hooggevoeligheid tips voor mensen met HSP”

  1. Wat ik vooral merk is dat ik een sterk gevoel heb met stenen, vanaf mijn vroege jeugd al een heel sterke interesse heb voor de oud europese cultuur (incl. Runen) en dat ik voor 99% direct contact heb met babies, kinderen en dieren (ik hoor in mijn omgeving regelmatig hoe ‘hun’ dieren op mij reageren). Dieren en de meeste kinderen voelen zich meteen tot mij aangetrokken lijkt het. Terwijl ik vaak slecht om kan gaan met volwassenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!