Wat is Spiegelogie en wat kun je ermee?

Wat is Spiegelogie en wat kun je ermee?

Veel mensen vragen mij: “Anja, wat is Spiegelogie nou eigenlijk?” Spiegelogie is een spirituele methode die ervan uitgaat dat alles in je buitenwereld een perfecte weerspiegeling is van jezelf. Je leert onvoorwaardelijk van jezelf en van iedereen te houden. Spiegelogie werd in Nederland geïntroduceerd door Willem de Ridder. In dit artikel kom je erachter hoe Spiegelogie werkt, wat het gedachtegoed erachter is en hoe je dit allemaal op een leuke en makkelijke manier in de praktijk brengt.

Wat is Spiegelogie en wat kun je ermee? Spiegelogie is een spirituele stroming die ervan uitgaat dat alles in je buitenwereld een perfecte weerspiegeling is van jezelf. Op de foto zie je een stoffen kussen in hartvorm omringd door herfstbladeren Een ervaren “Spiegeloog” gelooft in zijn eigen kracht en maakt zijn leven zelf! Wil jij dat ook leren? Of wil je weer een gevoelsmens worden en beter durven vertrouwen op je intuïtie? Misschien wil je nooit meer een willoos slachtoffer van de omstandigheden zijn? Neem je liever het heft in eigen hand? Dan heb ik goed nieuws voor je! Want dat is nou precies waar Spiegelogie allemaal voor staat.

Want mensen die aan spiegelogie doen, geloven namelijk in vrijheid en blijheid! Het zijn levensgenieters pur sang. Spreekt jou dat ook aan? Jij wilt toch ook lekker doen waar je hart echt naar uitgaat!

Spiegelogie is voor iedereen die een geweldig leven wil creëren.

Wat is Spiegelogie: fan van het hele Universum!

Veel mensen hebben geen idee hoe ze hun eigen leven kunnen beïnvloeden. Spiegelogie wijst jou de weg. Je wordt fan van jezelf, van anderen en van het hele Universum. Het leven weerspiegelt altijd alles wat jij uit jezelf herkent.  Als fan van het leven, hou je automatisch zielsveel van jezelf (en dus ook van anderen).

Op die manier geef je je leven een spectaculaire wending. Met alle geweldige gevolgen van dien!

Je vindt in dit artikel heel veel interessante Spiegelogie gerelateerde informatie, links en artikelen. Als je klaar bent met lezen weet ook jij het antwoord op de vraag wat Spiegelogie nu eigenlijk is!

Wat is Spiegelogie: is het moeilijk en/of duur om te leren?

Wat is Spiegelogie wordt uiteraard ook tot in de fijnste details omschreven in het Handboek Spiegelogie dat Willem de Ridder erover schreef. Hij is de grondlegger van Spiegelogie.
Handboek Spiegelogie, Willem de Ridder

Gelukkig is Spiegelogie zo ontwikkeld dat zelfs een kind het kan leren. Spiegelogie is dus heel makkelijk. Je hebt zo door hoe het werkt. En dat geldt voor iedereen, dus ook voor jou!

En je hoeft er ook al geen enorme bedragen aan uit te geven. Het enige wat je nodig hebt is het “Het Handboek Spiegelogie” van Willem de Ridder. Dat is alles wat je nodig hebt. En bovendien een super leuke manier om er tot in detail kennis mee te maken. Het handboek Spiegelogie is de enige investering die je ooit hoeft te doen. Eenmalig. Daarna hoef je er nooit meer een cent aan uit te geven.

In de praktijk oefenen met Spiegelogie is 100% gratis! En oefenen met Spiegelogie is bovendien ook nog eens ontzettend leuk. Dat kun je in een Spiegelogie Fanclub bij jou in de buurt doen! In zo’n “fanclub” oefen je op een speelse manier met wat je allemaal hebt gelezen over Spiegelogie. Die Spiegelogie fanclubs zijn er voor jong en oud. En deelname kost je dus helemaal niets. Je hoeft ook nergens lid van te worden!

Tijdens de (meestal) wekelijkse bijeenkomsten speel je samen met maximaal 8 mensen het Spiegelogie fanclubspel. Het leuke is dat jij zelf je eigen Spiegelogie fanclub kunt oprichten. Je hebt er geen ervaring voor nodig, want je begint gewoon. Zo is iedereen namelijk ooit begonnen!

Ik heb zelfs een handleiding Spiegelogie Fanclub oprichten voor je klaarstaan op Jouw Spiegeltje! Handig voor als je nog niet goed weet hoe en waar je de deelnemers aan je Spiegelogie fanclub zo gauw vandaan moet halen! Dus lees dat artikel zeker als je niet goed weet hoe je het allemaal moet organiseren. En helemaal onderaan dit artikel vind je bovendien nog meer nuttige links.

Wat is Spiegelogie: Jij bent al helemaal perfect!

Wat is Spiegelogie: Spiegelogie gaat ervan uit dat jij al helemaal perfect bent. Op de foto een vrouw die naar de lucht kijkt met een city metropool voor zich en een prachtige avondschemering. Ze heeft haar handen in de luchtAlles en iedereen is een perfecte weerspiegeling van jouw prachtige innerlijk! Dat is het basisprincipe van Spiegelogie. Andere mensen zijn daarom jouw spiegel. Wat jij van een ander vindt, zegt dus meer over jezelf, dan over die ander. Dan kun je maar beter heel veel van jezelf houden!

Eigenlijk kom je jezelf steeds tegen als je anderen ontmoet. Vraag maar eens aan tien verschillende mensen wat voor indruk je op hen maakt. De kans is heel groot dat je dan tien verschillende antwoorden krijgt.

Want ieder mens denkt en voelt vanuit zijn eigen beleving van de realiteit. En dat doe jij dus ook! Als je boos bent zul je er misschien moeite mee hebben om de mooie dingen in anderen te zien.

Andersom geldt hetzelfde. Als je verliefd bent bijvoorbeeld. Dan is de wereld alleen maar prachtig en is zelfs de meest vervelende persoon ineens fantastisch! Je gevoel weerspiegelt zich in hoe je andere mensen en situaties in je leven ervaart. Let er maar eens op. En dat besef zet je wereld behoorlijk op zijn kop. Het kan een shock zijn als je je hier echt bewust van wordt. Maar wel een leuke “shock”. Een echte eye opener!

Veel mensen geven liever een ander de schuld

Het is dus wel even schrikken als je er dan achterkomt dat het allemaal niks te maken heeft met anderen, maar alleen maar met hoe jij de wereld ervaart. Alles wat je voelt en denkt komt namelijk rechtstreeks uit je perfecte zelf. Je kunt de wereld alleen maar als jezelf waarnemen. En jouw waarneming is totaal anders dan de mijne. Omdat onze innerlijke wereld anders is.

Advertentie:
 


Anderen kunnen niets bij jou veroorzaken. Tenzij je het toelaat natuurlijk. Maar de meeste mensen hebben hier moeite mee. Ze hebben namelijk het gevoel dat het leven hen “overkomt”. Dan hoor je ze zeggen: “Ja maar, zij deden toch lelijk….” Of: “De wereld is toch oneerlijk”. En varianten hierop. Dat kan allemaal best zo zijn. Maar jij kiest ervoor om je erdoor van je stuk te laten brengen of niet. Je kunt er ook voor kiezen om in je kracht te blijven staan.

Wat is Spiegelogie: Niets en niemand heeft macht over je!

Wat is Spiegelogie: Jij bent al perfect, net als de twee aapjes op de afbeeldingDat is onmogelijk en dat is maar goed ook. Je wilt niet dat een ander jouw gedachten of gevoelens kan aansturen. Niemand heeft een afstandsbediening om jouw emoties en gevoelens mee aan te sturen. Dat zou nog eens rare taferelen opleveren! Je zou alle controle over jezelf kwijt zijn. Stel je eens voor hoe dat zou voelen… Dat wil je echt niet hoor…

Stel je ergert je rot aan je buurman. Maar ligt dat echt aan die buurman? Of zegt het meer over jouw beleving van hem? Spiegelogie stelt dat het eigenlijk gaat om een stukje ergernis dat je uit jezelf herkent. De buurman weerspiegelt die ergernis alleen maar. Hij is op dat moment jouw perfecte spiegel! Je kijkt dus eigenlijk naar jezelf.

Jij alleen hebt macht over hoe je denkt en voelt. Dat kunnen anderen nu eenmaal niet voor jou doen. Hoe je denkt en voelt gaat verloopt voor de meeste mensen onbewust. Je let er niet op. Het is een soort automatisme. Je kunt nu eenmaal niet 24 uur per dag, 7 dagen per week je gedachten en gevoelens bewust sturen en controleren.

Ieder mens denkt namelijk zo’n 60 duizend gedachten per dag. Wist je dat je je maar bewust bent van 5% van al die gedachten?

Dit zijn JOUW gedachten en gevoelens!

Neem daarom verantwoording voor die 5% van je gedachten waar je je van bewust bent. Zo hou je de regie over je leven in eigen handen! En dat begint met het stoppen van anderen de schuld geven. Niet meer doen dus! Het voelt niet lekker als je die controle over jezelf kwijt bent!

Je bent geen marionet. Jij kunt zelf denken en beslissingen nemen over hoe je je wilt voelen en hoe je wilt leven. Het weer, de economie, de politiek, etc. kun je niets verwijten als je leven even niet gaat zoals jij het wilt. Jij bepaalt altijd hoe je reageert! Als je dit idee omarmt zul je zoveel vrijheid ervaren!

Wat is Spiegelogie: Neem de macht over je leven terug!

Wat is Spiegelogie: de macht over je leven terugnemen. Op de foto de hand van een vrouw met de duim omhoog!Spiegelogie geeft je de macht over je leven terug! Alles in het Universum is perfect. Alles bestaat uit energie. Jij en ik zijn geen klompen vlees, maar energiewezens. En ook je huis en die prachtige boom aan de overkant of je hond/kat, etc. zijn eigenlijk pure energie.

Die energie maakt dat we een eenheid vormen. We zijn allemaal één. Want we zijn opgebouwd uit dezelfde energie. Een mooie gedachte, vind je ook niet?

Door iedereen als perfect te leren ervaren, verander je je eigen (beleving van) die wereld. En vice versa. De wereld wordt er dus stukken beter van, als iedereen zichzelf helemaal fantastisch zou vinden! Hoe heerlijk zou het zijn, als iedereen zielsveel van zichzelf zou houden. Wat een macht en vrijheid zou iedereen dan ervaren. Er zou geen reden meer zijn voor narigheid!

Wat is Spiegelogie: Je bent wat je denkt en voelt…

Als jij gelooft dat het na elf uur ’s avonds heel gevaarlijk is op straat, dan is dat jouw beleving van die werkelijkheid. Een ander met een andere overtuiging, beleeft het weer heel anders. Dat heeft te maken met je onbewuste overtuigingen. Overtuigingen heb je ooit meegekregen als kind. Gelukkig kun je jezelf betere overtuigingen aanleren. Je kunt jezelf er namelijk ook van overtuigen dat het na 11 uur heel veilig is op straat.

Wat je denkt bepaalt hoe je je voelt. Je gevoel stuurt die boodschap vervolgens weer door naar je lijf. En je lijf reageert op die vibratie. Je loopt veel prettiger over straat als je denkt dat het altijd veilig is! Het is een kwestie van de knop van je bewuste gedachten omdraaien. En dat doe je door in andere, beter voelende overtuigingen te gaan geloven.

Je hebt dus zelf de touwtjes in handen. Jij zit achter de knoppen van jouw regiekamer. Je bent je eigen besturingssysteem. Zo simpel is het. Wat jij denkt en voelt, bepaalt mede jouw beleving van de werkelijkheid. En hoe jij de werkelijkheid ervaart is van grote invloed op hoe je leven eruitziet. Via Spiegelogie leer je hoe je dat doet!

Wat is Spiegelogie: Jij bent de Regisseur van je leven!

Je bent niet alleen de regisseur, maar ook de schrijver van het sprookje dat jouw leven heet. We hebben allemaal ons eigen, unieke verhaal geschreven. Ieder leven heeft een uniek draaiboek. Het jouwe ook. Hoe jouw draaiboek eruit ziet, zie je terug in hoe jouw werkelijkheid eruit ziet.

Hoog tijd dus om te gaan doen wat goed voelt. Want wat wil je echt? Wil je je oude, beperkende overtuigingen blijven geloven? Of ga je voor een leven vanuit je hart? Hoe wil je je echt voelen?

Luister je liever naar die gemene stemmetjes in je hoofd, die jou vertellen dat het allemaal onmogelijk is? Het mag natuurlijk… Je hebt een vrije wil gekregen! Of kies je er liever voor om die stemmetjes het zwijgen op te leggen. Kies je liever voor een nieuwe versie van jouw levensverhaal? Een verhaal van onbeperkte mogelijkheden in plaats van beperkingen? Wil jij de beren op je weg een lesje leren? Dat kan!

Wat is Spiegelogie: geloven in je onbeperkte mogelijkheden…

Geloof jij in je onbeperkte mogelijkheden? Alles is mogelijk. Je kunt alles doen, zijn en/of hebben wat je maar wilt. Als je dat zelf wilt geloven natuurlijk! Of zitten er te veel gemene stemmetjes in je hoofd die beweren dat je niets kunt? Dan regeert negatief denken je leven als een venijnige tiran. Als je niet ingrijpt, dan kan het een oorverdovend lawaai worden in jou. Daar word je niet bepaald gelukkig(er) van. Of wel soms? Dat mag je natuurlijk denken… Niemand die je tegenhoudt…

Wat is Spiegelogie: de weg van jouw prachtige gevoel…

Veel mensen zitten alleen maar in hun hoofd. En dat is jammer. Want al die gedachten leiden je af van wie je echt bent en van wat je echt wilt. Je raakt steeds verder van je gevoel verwijderd. Door al die herrie in je koppie, hoor je de zachte stem van je hart niet meer! Niet slim! Want jouw gevoel is altijd wijzer dan je verstand. Je gevoel weet het beter!

Spiegelogie leert je dat jouw gevoel je enige goede raadgever is. Veel slimmer dan al die hersencellen bij elkaar.

Misschien ben je het niet gewend om je gevoel te geloven. Dat kan ook best lastig zijn. Durf jij naar je wijze gevoel te luisteren? Weet je hoe je ermee in contact kunt komen? Lukt het je soms wel en soms ook weer niet? En hoe weet je of je naar je hart of naar je (vaak beperkende) gedachten luistert?

Je bent niet van de ene op de andere dag een gevoelsmens. Daar is wat tijd voor nodig. En oefening. Spiegelogie is een perfecte methode om dit te leren. Of je dat nu alleen doet, of oefent met een groep mensen.

Wat is Spiegelogie: Hoe leer je het?

Stel dat je hebt besloten om naar je gevoel te gaan luisteren. Maar je hebt geen idee hoe je dat moet doen in je eentje. Je leest wat boeken, surft rond op het internet. Je bekijkt video’s. Maar het blijft allemaal toch wat ingewikkeld. In je eentje kom je er niet helemaal uit. Dan zou je misschien graag gelijkgestemden willen vinden die door hetzelfde proces gaan als jij. Zodat je van elkaar kunt leren. En elkaars spiegel kunt zijn. Je zou graag willen oefenen in een veilige omgeving.

En gelukkig heeft Spiegelogie daar een perfecte oplossing voor!

Wat is Spiegelogie: Samen oefenen in een Spiegelogie fanclub

wat is Spiegelogie: oefenen in een Spiegelogie fanclub, op de tekening een groep lachende stripfiguur kinderen die dansenEen Spiegelogie Fanclub is een groepje van ongeveer 6 tot 8 mensen, dat wekelijks samenkomt om al die “Spiegelogische theorie” samen in de praktijk te brengen. En al die mensen die dat wekelijks doen, oefenen samen in het luisteren naar hun gevoel. En hoe ze een geweldig leven kunnen creëren. Of hoe ze hun stoutste dromen werkelijkheid kunnen laten worden. En dat doen ze allemaal op een vrijblijvende en bovendien speelse manier. Helemaal leuk toch!

Voordat je mee kunt doen, is het belangrijk, dat je het “Handboek Spiegelogie” hebt gelezen. En als lezen niet jouw ding is, dan is er ook nog een Spiegelogie CD.

Het maakt niet uit voor welke vorm je voor kiest. Het boek en de CD geven je beiden alle kennis die je nodig hebt om optimaal profijt te hebben van het fanclubspel. Als je de CD beluistert is het net of Willem de Ridder bij je in de huiskamer zit. Hij leest het voor op zijn eigen fantastische manier! En dat is een waar feest voor je oren!

Je hoeft verder niet te voldoen aan allerlei rare selectie eisen. En je hebt er geen universitaire studie voor nodig. Geen ingewikkeld gedoe dus. Spiegelogie is heel makkelijk en toegankelijk, ongeacht je leeftijd, vooropleiding en andere achtergrond zaken…

Wat is Spiegelogie: Het Spiegelogie Fanclub spel

Spiegelogie fanclubs werken met een vast draaiboek. En dat noem je het Spiegelogie fanclub spel. Dat is een soort handleiding met handige stappen om het spel samen met je Spiegelogie fanclub te spelen. Een fantastisch spel dat je weer in contact brengt met jouw prachtige gevoel. Die verbondenheid tussen jou en je gevoel maakt het onmogelijke weer mogelijk. Je kunt er bergen mee verzetten!

Samen spelen is heerlijk. Het Spiegelogie fanclub spel is serieus maar dan wel met een knipoog. Want je neemt jezelf vaak veel te serieus. En dat is niet helemaal de bedoeling. Het Spiegelogie fanclub spel is zeker niet zwaar op de hand en kent al helemaal geen dogma’s. Dat wil niet zeggen dat waar je aan werkt geen serieuze zaak is. Maar je doet het vanuit een vibratie van Liefde en vreugde. Je kunt het het beste zien als een warm bad van positieve energie waarin je jezelf wekelijks heerlijk mag onderdompelen. Genieten dus!

Wat is Spiegelogie: een schare aan fans voor jou…

De deelnemers aan het Spiegelogie fanclubspel komen elke week bij elkaar. Om te oefenen en elkaar onvoorwaardelijk te steunen. Zo leer je hoe je weer Meester over je eigen leven kunt worden! En hoe je fan kunt worden van de hele wereld! Je leert te begrijpen waarom alles en iedereen perfect is in dit Universum!

Als je het leven op die manier leeft, ga je er weer volop van genieten! Je leven wordt weer prachtig! De zon gaat ook voor jou weer schijnen. Ongeacht de situatie(s) in je leven waarin je je nu bevindt. En met een beetje oefenen en de steun van je trouwe fans kom gaan alle deuren voor je open. Want niets is onmogelijk.

Vind je dat idee te ver gezocht of misschien zelfs wel een beetje eng?

Dat is heel begrijpelijk hoor! Ik had hetzelfde toen ik de eerste stap over de drempel zette. Maar mijn onwennige gevoel verdween al heel snel. Want ik ontmoette geweldige mensen. Wildvreemden die mij zomaar onvoorwaardelijk steunden en mij al geweldig vonden toen ik binnenkwam. En zo zal het jou de eerste keer ook vergaan. Het voelt al snel heerlijk! Dat weet ik heel zeker.

Wat is Spiegelogie: Honderden Spiegelogie fanclubs in Nederland en België

Naar schatting zijn er in de Benelux alleen al vele duizenden Spiegelogie fans. Allemaal lieve mensen zoals jij die graag weer een gevoelsmens willen worden. En het leven van hun dromen willen creëren. Ook jij bent van harte welkom om weer vanuit je hart te gaan leven! Want jij bent het namelijk waard om een prachtig leven van te leiden. En dat is waar het bij Spiegelogie om draait.

Als je meedoet heb je er meteen een berg trouwe vrienden bij. Mensen die jou onvoorwaardelijk steunen. Ze houden gewoon van jou, precies zoals je bent. In al je kracht en grootsheid. En ze zien meteen de perfectie in jou! Ik zie de perfectie ook in jou! En die zie ik in ieder mens en in iedere situatie. Als jij gaat oefenen met Spiegelogie, als je ermee gaat spelen, dan zie jij binnen een mum van tijd die perfectie in alles en iedereen ook. Wedden!

Er worden zelfs speciale Spiegelogie weekenden georganiseerd. Meer informatie vind je op de website van Willem de Ridder.

Wat is Spiegelogie voor jou?

Ben jij al bekend met Spiegelogie? En zo ja, heb je dan ook al eens meegedaan aan een Spiegelogie fanclub of oefen je lekker in je eentje? Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over hoe Spiegelogie werkt en/of wat het is? Hieronder vind je nog wat nuttige links. Mocht het antwoord daar onvindbaar zijn, stel dan hieronder gerust je vraag. Je krijgt altijd een persoonlijk antwoord van mij. Dat beloof ik je, want dat verdien je. Ik waardeer het enorm als je iets met mij deelt. Jij bent belangrijk op Jouw Spiegeltje!

 

Veel Liefs,

Anja

Handige Spiegelogie links:

Gratis 7-daagse e-cursus Stapelverliefd op Jezelf (tip!) 100% GRATIS! 

Alles over hoe een Spiegelogie fanclub werkt

Het Spiegelogie fanclubspel

Je eigen Spiegelogie fanclub oprichten

Handboek Spiegelogie

De Spiegelogie CD

Website van Willem de Ridder


Jouw Spiegeltje » Law of Attraction » Spiegelogie » Wat is Spiegelogie en wat kun je ermee?

 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

6 Replies to “Wat is Spiegelogie en wat kun je ermee?”

 1. Vind het een zeer goed concept, als ondernemer hoor je regelmatig van andere ondernemers als ze failliet gaan of stoppen: Ja de markt was niet goed, teveel concurrentie of personeel/partner heeft iets fout gedaan. Hetzelfde met relaties. Opvallend vaak geven ze dan externe krachten aan, het is de mens nog niet helemaal aangelegen om bij zichzelf te zoeken waarom dingen gaan zoals ze gaan. Dat is jammer, want velen gaan akkoord met een externe factor antwoord, waardoor we in deze wereld niet de volledige potentie zien in innovatie, verbetering en persoonlijke ontwikkeling. Eigenlijk stel je jezelf dan machteloos.

 2. Klinkt geweldig en best logisch ook. Toch vraag ik me af.
  Hoe het dan komt. Dat ik steeds(vanaf mijn zesde) misbruikt wordt. Tot op de dag van vandaag. En daar niet onder vandaan kan komen. We groeiden op in een narcistische gewelddadige familie. Vol dreiging, als je niet deed wat moest dan zou je worden opgeruimd. Zelf bleef ik positief omdat ik altijd dacht dat het aan mezelf lag. Het misbruik ging door t/m nu. Of ik nou hulp zoek of niet mijn familie heeft schijt aan wat ik vind en gaat er gewoon mee door. Of ik nu mijn eigen gang ga of niet. Beetje maffia-achtig, mijn familie.

  1. Oei, Silvia, dat klinkt niet erg fijn. Is het een idee om ergens naartoe te vluchten? Er zijn hulporganisaties die je daarbij kunnen helpen. Ik wens je heel veel kracht toe. Je verdient een fantastisch leven, Liefde en veiligheid!

   Veel Liefs,

   Anja

 3. ik heb dit eens op ge zocht ben 86 jaar in mijn 33jaar helemaal overspanen ge weest en 3 weken een slaapkuur gehad door spigologie lessen op een spiegiatrise inricht gewerkt maar door een bijzonder iets ineens weer erg veel belang stelling voor is dit nu goed naar zo lange tijd

 4. Lieve Anja, geweldig dat je over Spiegelogie een website hebt gemaakt. Het Handboek heb ik al vanaf 1999 en het is de basis van mijn leven geworden. Zo heerlijk dat het in 2018 weer opnieuw is herdrukt! Ik heb nog een bijzonder leuke tip: het Handboek staat ook in de LuisterBieb. Als je lid bent van de bieb kun je daarop inloggen en het hele verhaal beluisteren, verteld door de meester zelf. In de biebapp het het “Het leven als Sprookje”. Een waar genot om naar Willem te luisteren, niet één keer, maar nòg een keer en nòg een keer, yeah! Momenteel ben ik bezig in Volendam een fanclub van de grond te krijgen. Althans, ik heb hem al samen met mijn liefje en uitbreiding heb ik besteld. Knuffel, Anita

  1. Hoi lieve Anita,

   Dank je wel voor je spontane reactie! Spiegelogie is een onderdeel van mijn website, ik draag het een warm hart toe en weet dat er veel behoefte aan is. Ik doe dit al meer dan 20 jaar intussen. Bedankt voor je fantastische tip over de luisterbieb en de biebapp. Daar zullen veel mensen plezier van hebben. Succes met je fanclub in Volendam! Ik vier nu alvast je succes! Yeah! ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!