Wat is een Aura en wat betekent dat voor mij?

Wat is een Aura en wat betekent dat voor mij?

Wat is een aura? Heb jij je dat al wel eens afgevraagd? Misschien weet je al dat je meer dan een fysiek lichaam bent. Je hebt verschillende lichamen. En je aura is daar één van. Sommige mensen kunnen aura’s lezen. Maar lang niet iedereen. De meesten zien het niet. Anderen zien het niet en voelen het wel.

Wat is een aura: op de afbeelding een persoon in de lotushouding met diverse lagen van zijn/haar persoonlijke auraveldHet eerste waar de meeste mensen aan denken bij aura’s is een verzameling van kleuren rondom mensen en dieren. Maar een aura is nog zoveel meer dan dat. Aura’s zijn spectaculair! Ze vertellen je niet alleen alles over je gezondheid. Het is veel meer dan dat. Aura’s bevatten veel meer informatie dan jij nu denkt.

Als je dit artikel hebt gelezen, weet jij er ook alles over. Nou ja, alles… In ieder geval genoeg om te weten wat een aura precies is en waarom dat belangrijk is om te weten. Hoe kun je bijvoorbeeld je eigen aura beïnvloeden? En wat betekenen al die kleuren?

Jouw persoonlijke elektromagnetische veld

Een aura is een energetisch lichaam dat bestaat uit een enorm elektromagnetisch veld rondom je fysieke lichaam. En al die energie is altijd in beweging. Je aura vibreert (trilt) voortdurend in spiraalvormige bewegingen. Dat is namelijk een kenmerk van energie. Energie beweegt namelijk altijd in een cirkel/spiraalvorm.

Je aura staat dus nooit stil. Het is een soort van elektromagnetische schil die rondom je lichaam altijd aan het trillen is. Jouw aura vormt een kanaal waardoor de energie van je emoties, gedachten en onderbewustzijn stroomt. Energie staat ook nooit stil, het is altijd in beweging.

Is iedere aura uniek?

Het antwoord op deze vraag is volmondig “Ja”! Net zoals ieder levend wezen en voorwerp in dit universum uniek is. Jij straalt bijvoorbeeld een totaal andere vibratie (trilling van je energie) uit dan je vriend/vriendin. Iedereen heeft zijn/haar eigen unieke “vibratie golflengte”. Die wordt onder andere weerspiegeld via jouw aura energie.

Advertentie:
 


We zenden als een soort radio voortdurend signalen uit. En tegelijkertijd ontvangen we alles wat anderen uitzenden. Dit gebeurt doorlopend. Het stopt dus nooit. Gelukkig gebeurt dat allemaal op onbewust niveau. Want je zou stapelgek worden als je jouw “aura zender en ontvanger” de hele dag bewust aan had staan. Dat zou betekenen, dat je alle beelden, gevoelens, gedachten, emoties, etc. van anderen voortdurend op bewust niveau zou beleven. Dat is te veel informatie om te kunnen verwerken. En gelukkig doen we dat niet. De natuur heeft je daartegen perfect beschermd!

Je Aura lijkt een beetje op een Wifi verbinding…

Wifi symbool: want een aura lijkt net op een draadloze verbindingDraadloos internet werkt namelijk hetzelfde als jouw aura energie. Je router zendt, zoals je misschien wel weet, voortdurend elektromagnetische golven uit. Die golven bewegen alle kanten op. En die golven staan in verbinding met allerlei zenders en ontvangers. Die op hun beurt weer het internet op jouw scherm brengen. Zo gaat dat ongeveer. Het is een technisch verhaal dat ik je verder zal besparen.

Jouw aura veld functioneert een beetje zoals je router dat doet. Je aura communiceert voortdurend met de aura’s van andere mensen, dieren en zelfs met die van voorwerpen. Want alles heeft namelijk een aura. En dat is omdat alles energie is. Ook een baksteen is in werkelijkheid een veld van energie in beweging. Zonder energie kan er geen vaste vorm zichtbaar zijn.

Je aura is een zender én een ontvanger van elektromagnetische energie

Kan iedereen aura’s (leren) zien?

Het bewustzijn van de meeste mensen is nu (nog) niet in staat om al die aura energie waar te nemen. Want het zien van aura’s is een hoger vermogen van je bewustzijn. En met een beetje oefenen kan iedereen het leren om deze energievelden wel bewust waar te nemen. Maar dat vereist natuurlijk wel een beetje training. Helemaal vanzelf gaat zoiets niet. De meeste mensen zijn niet geboren met het vermogen om aura’s te zien. Sommigen ook weer wel, maar dat zijn uitzonderingen.

Waarom de één wel aura’s kan waarnemen en de ander niet, heeft onder andere te maken met het niveau van je spirituele ontwikkeling. En natuurlijk ook met je bewustzijn. Als je je niet bewust bent van het bestaan ervan, neem je geen aura’s waar, want je weet niet dat je zoiets hebt.

Eenvoudige oefening om aura’s te leren voelen

Het leren zien van aura’s kost tijd. Een aura voelen is veel makkelijker. De meeste mensen kunnen dat binnen een paar minuten al. Ervaar het zelf maar eens met deze simpele oefening:

 • Open je handen en breng ze ongeveer 30 centimeter van elkaar vandaan.
 • Richt nu de binnenkant van je handen naar elkaar toe.
 • Je zult na verloop van tijd een lichte tot krachtige warmte ervaren.

De warmte die je tijdens deze oefening voelt is dus jouw eigen unieke aura energie. Je ziet het niet, maar je voelt het wel. En vrijwel iedereen kan op deze manier energie waarnemen. Is het jou gelukt? Deel je ervaring en reageer. Dat kan onderaan dit artikel.


Wat is een aura en hoe ziet een Aura er eigenlijk uit?

Aura’s zien er uiterlijk een beetje uit als een cirkel of eivorm.  Een aura veld bestaat uit verschillende lagen. Zo worden ze meestal afgebeeld. Dat doet men naar mijn bescheiden mening alleen maar om het visueel aantrekkelijk te maken. Want het is lastig om iemand uit te leggen hoe energie eruitziet. Het is zoiets als omschrijven hoe een veld tulpen eruit ziet aan iemand die altijd blind is geweest.

Of ga maar uitleggen hoe de kleur geel eruitziet aan iemand die vanaf zijn geboorte kleurenblind is. Ook dat is nogal lastig. Toch hebben mensen graag een beeld bij een verhaal. Vandaar de bekende plaatjes. Zo kun je je er een betere voorstelling van maken. Maar aura’s kunnen nog veel meer vormen aannemen, dan alleen de cirkelvorm. Een aura verandert namelijk constant van vorm en kleur

Wat is een aura: hoe ziet een aura eruit: op de afbeelding een blad van een boom waarop de aura middels Kirlian fotografie wordt aangetoond
De aura van een eikenblad, zichtbaar gemaakt met behulp van een techniek die we Kirlian fotografie noemen.

Het energieveld van jouw aura is een momentopname van hoe jij je voelt, hoe je denkt, hoe je lichamelijke gezondheid is, etc.

Als je bijvoorbeeld heel boos bent tijdens een ruzie, kun je je vast voorstellen dat jouw energie er anders uitziet, dan wanneer je lekker met iemand aan het knuffelen bent. De energie van negatieve emoties zoals angst, woede en verdriet trilt minder snel, dan de energie van positieve emoties zoals liefde, dankbaarheid, vrolijkheid, etc. En ook de kleur is anders.

Zodra je gemoedstoestand verandert, verandert jouw aura energie dus ook. En hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor als je iets aan het eten bent. Of als je naar bepaalde muziek luistert. En zelfs als je naar de televisie kijkt. Alles wat je doet, denkt, voelt en zegt beïnvloedt de kleur, vorm en trillingssnelheid van jouw aura.

Wat is het verschil tussen aura’s en chakra’s?

Voor veel mensen is dit verwarrend. Want je hebt een aura en je hebt chakra’s. Beiden behoren tot jouw persoonlijke energie. Je chakra’s zijn onderdeel van je aura. Het zijn een soort “wielen van energie”, zoals ze ook wel eens worden omschreven. Want zo zien ze er een beetje uit.

Ieder mens heeft 7 belangrijke hoofdchakra’s en nog enkele andere die minder bekend zijn. Ik behandel die 7 hoofdchakra’s in andere artikelen. Klik hier om ze te lezen.

Er is een groot verschil tussen je aura en je chakra’s. Je aura is een (elektromagnetisch) veld rondom je. Het kan van vorm, kleur en ook van grootte veranderen.

Je chakra’s bevinden zich aan de binnenkant en veranderen niet van vorm en kleur. Wel kan een chakra van bewegingssnelheid veranderen. Bijvoorbeeld als er een onbalans is. Maar hij blijft even groot. Een aura kan kleiner worden  of juist veel groter. Als je niet lekker in je vel zit, dan “krimpt” je aura veld.

Chakra’s veranderen niet van grote, vorm en plaats, je aura wel…

Aura’s en chakra’s weerspiegelen beiden jouw unieke energie. Die energie is een unieke blauwdruk van wie en wat jij allemaal bent. Er is niemand die er zo eentje als jij heeft. Jij weerspiegelt jouw energie via jouw unieke, prachtige aura en je chakra’s. Het verschil tussen je aura en je chakra’s is subtiel, maar het is er dus wel.

Wat is een aura en wat betekenen de kleuren?

De kleuren van je aura weerspiegelen wie jij bent. Je aura energie vertelt alles over je lichamelijke, geestelijke/mentale en spirituele gezondheid en balans. En al die kleuren in je aura hebben hun eigen betekenis. Ze maken deel uit van jouw energie en en ze zijn bovendien continue aan verandering onderhevig. Ze kunnen in een paar seconden tijd van kleur en kleurdiepte veranderen. En dat heeft allemaal te maken met jouw fysieke, geestelijke en spirituele conditie.


Er is geen standaard uitleg van wat de kleuren in jouw unieke aura veld betekenen. We zijn immers allemaal anders. Ik ga binnenkort een apart artikel wijden aan de kleuren van jouw aura en wat de betekenis daarvan KAN zijn. Hou hiervoor de spiritualiteit rubriek in de gaten als je nieuwsgierig bent daarnaar!

Nieuwe artikelen verschijnen ook altijd op de voorpagina van Jouw Spiegeltje. Als je je aanmeldt voor mijn nieuwsbrief dan hoor je het als eerste. Je wordt dan gratis VIP lid en als dank voor je aanmelding ontvang je ook nog eens de gratis e-cursus, Stapelverliefd op Jezelf, cadeau.


Jij kunt de vraag, “wat is een aura” nu in ieder geval beantwoorden!

Ik hoop dat de uitleg duidelijk was voor je. Ik heb in ieder geval mijn best gedaan. Heb je nog meer vragen over wat aura’s zijn? Stel ze gerust onderaan dit artikel. Je krijgt altijd persoonlijk antwoord van mij. Misschien vind je het leuk om iets te delen over dit onderwerp. Heb jij bijvoorbeeld wel eens een aura gezien? Of ken je mensen die dit vermogen in hun bewustzijn hebben ontwikkeld? Laat het gerust weten. Ik vind het leuk als je reageert!

 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Spiritualiteit en spirituele groei » Wat is een Aura en wat betekent dat voor mij?

 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

14 Replies to “Wat is een Aura en wat betekent dat voor mij?”

 1. Hoihoi,
  Ik zie soms indigo kleurige aura vlekken rondom mensen, meestal heel dicht op het lijf, alsof er een blauw spotje op hen schijnt. Het is heel mooi. Ik zie het alleen bij mensen die me dierbaar zijn. Nu probeer ik erachter te komen waarom ik alleen blauw zie en geen andere kleuren. Ik las eens dat blauw de eerste kleur is die je kan waarnemen als je aura’s ziet, klopt dat? Ik lees nu ook dat blauw verbinding heeft met de hemelse auralaag. Ik ben benieuwd of je me misschien iets meer kan vertellen over deze indigo kleurige vlekken! Dankjewel alvast 🙂 groetjes Nina

 2. ik heb een papier gekregen dat ik naar een nummer moet bellen in Turkije en deze tekst oplezen:
  Hallo de ene die zich verenigt is binnen het totaal
  Ik kom bij Bloem in Assen
  Mijn naam is…….
  Mijn geboortedatum is…..
  Mijn telefoonnummer is….
  Vandaag is het (datum)…
  Ik verzoek om mijn auraconnectie

  Kan ik dit doen?

 3. Gaat je Aura ook door beton heen? Stel je ligt met je hoofdkussen tegen de muur van de buren aan. De buren liggen aan de andere kant van de muur. Lig je dan in elkaars aura?

  1. Hoi Mariëlle,

   Het antwoord op je vraag is “Ja”, want energie gaat overal doorheen, dat houdt geen rekening met vaste materie structuren. En alles is energie. Je kunt dus inderdaad contact hebben met elkaars energievelden als je binnen een bepaalde afstand van elkaar ligt.

 4. Ja wat eigenlijk wil graag zou willen weten is als iemand dood gaat waar blijft dan de aura en kan de ziel bv iets merken dus pijn voelen bij een crematie door middel van de aura

  1. Hoi Gerard, wat een goede vragen stel je! Je aura reist met je mee na de dood van je fysieke lichaam. Je ziel voelt geen pijn van een crematie. Je ziel zit sowieso niet in je lichaam maar in een andere (hogere) lichtdimensie, jij bent onderdeel van o.a. je Ziel. Zodra je lichaam sterft, verlaat je bewustzijn je lichaam. En de fysieke zintuigen werken niet meer, zodat je geen pijn meer kunt ervaren.

 5. Gisteren kreeg ik van iemand te horen dat ik een heel mooi en prettig aura heb….
  Geen idee waar hij het over had. Wel eens over aura’s gehoord als in een lichtveld om je heen, maar mij er nooit in verdiept wat het nou eigenlijk precies is.
  Ik vroeg me af of de interpretatie van een aura persoonlijk is. Net zoals bij schoonheid. Wat de een mooi vindt, vindt de ander niet de moeite waard, of misschien zelfs lelijk….
  Nu ik je artikel heb gelezen, vind ik de opmerking ook heel opmerkelijk. Ik zit momenteel namelijk helemaal niet lekker in mijn vel, privé is er van alles aan de hand, ik slaap slecht, heb een pijnlijke schouder en op dat moment was het erg druk en onrustig in het restaurant waar ik werk. Geen voedingsbodem voor een mooi, prettig aura lijkt mij…..
  Doordat hij mij overviel met de opmerking en ik eigenlijk niet goed wist waar hij het over had wist ik niet goed hoe ik moest reageren. Maar het houd me toch bezig en ik vraag me af wat hij nou eigenlijk gezien heeft

 6. Wat een fijn artikel. Eigenlijk heb ik altijd wel kleuren gezien vanaf kinds af aan. Ik dacht eigenlijk dat het mijn eigen fantasie was. Met de jaren is dat ook afgenomen. Alleen nu dat ik ouder ben en bewustwordingsproces vergroot is blijk ik weer net als vroeger de walm van gekookt water om mensen te zien. Kleuren zijn er nog niet altijd bij. Als ik ontzettend open en ontspannen er bij zit. Het lijkt mij leuk om hier meer van te leren alleen dan van mensen zelf dan in boeken alleen.

 7. Beste Anja,
  Gisteren in de sauna zei iemand die mrt energie bezig is, dat ik een mooie aura had. Wat betekent dit dan?
  Alvast bedankt voor de uitleg.
  Vriendelijke groeten,
  Ann

  1. Hoi lieve Ann, ik denk dat je die vraag beter aan de persoon die dit tegen je zei kunt stellen. Meestal bedoelen mensen dat de kleuren in je energie mooi zijn, wat kan betekenen dat je heel gezond bent en lekker in je vel zit. Maar dat hoeft niet… Dus als je die persoon weer ziet: gewoon vragen!

 8. Ik voel mijn aura soms.. Dat is een soort overstijgende energie. Helaas is het niet te volgen deze energie. Die komt en gaat… alsof deze energie in de wacht stand staat. (Wel kunnen mensen en situaties een bepaalde energie bij mij oproepen.. Waarop ik denk dat er een zielscontact is. )

  1. Hoi lieve Sandra,

   Dank je wel voor je reactie! Je aura-energie is natuurlijk altijd bij je, alleen zijn de meeste mensen, net als jij, zich hier niet doorlopend bewust van. Je kunt wel leren om je er vaker bewust van te zijn. Geen verkeerd idee, want het is jouw energie en hoe bewuster je je bent van je energie hoe beter het is!

   Veel Liefs,
   Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!