Wat is een Aura: Uitleg en betekenis

Wat is een Aura: Uitleg en betekenis

Wat is een aura? Heb jij je wel eens afgevraagd wat een aura is? Misschien weet je al dat we meer dan een fysiek lichaam zijn. Je bestaat uit verschillende energielichamen. Ook je aura zelf is opgebouwd uit meerdere lagen energie. Wat betekent je aura precies en wat kun je ermee? Kom erachter in deze aura special!

Wat is een aura: op de afbeelding een persoon in de lotushouding met diverse lagen van zijn/haar persoonlijke auraveldBinnen no time ben je zelf een aura expert! Het eerste waar de meeste mensen aan denken bij aura’s is een verzameling van kleuren rondom mensen en dieren. Maar een aura is veel meer dan dat. Aura’s zijn spectaculair! Ze vertellen niet alleen alles over je gezondheid. Het is veel meer dan dat. Aura’s omvatten veel meer dan jij nu denkt.

Als je dit artikel hebt gelezen, weet jij er ook alles over. Nou ja, alles… In ieder geval genoeg om te weten wat een aura precies is en waarom dat belangrijk is om te weten. Kun je bijvoorbeeld je eigen aura beïnvloeden? En wat betekenen al die kleuren?

 

Wat is een aura: Over jouw persoonlijke energie lichamen

Ben je nieuw in de wereld van Aura’s? Geen probleem! Ik leg het je in het kort uit. Een aura is een enorm elektromagnetisch veld rondom je fysieke lichaam. Je aura is dus een verzameling energie(lichamen). En die energie is altijd in beweging. Je aura is dat dus ook. Jouw en mijn elektromagnetische veld vibreert voortdurend in spiraalvormige bewegingen. Dat is een kenmerk van energie. Energie beweegt altijd in cirkel/spiraalvorm.

 

Wat is een aura: de energie van je aura is een stromend kanaal

Je aura staat dus nooit stil! Het is een soort van elektromagnetische schil die rondom je lichaam altijd aan het trillen is. Jouw aura lichamen vormen een kanaal waardoor de energie van je emoties, gedachten en onderbewustzijn stroomt.

 

Wat is een aura? Is iedere aura uniek?

Het antwoord op deze vraag is volmondig “Ja”! Net zoals ieder levend wezen en voorwerp in dit universum uniek is. Jij straalt bijvoorbeeld een totaal andere trilling uit dan je vriend/vriendin. Iedereen heeft zijn/haar eigen unieke “golflengte”. Die wordt weerspiegeld via jouw aura-energie.

 

Advertentie:
 


 

We zenden als een soort radio voortdurend signalen uit. Tegelijkertijd ontvangen we alles wat anderen uitzenden. Dit gebeurt voortdurend. Het stopt nooit. Gelukkig gebeurt dat allemaal op onbewust niveau. Je zou stapelgek worden als je jouw “aura zender en ontvanger” de hele dag bewust aan had staan. Dat zou betekenen, dat je alle beelden, gevoelens, gedachten, emoties, etc. van anderen voortdurend bewust zou beleven. Dat is te veel informatie om te kunnen verwerken.

 

Je aura is eigenlijk net een WiFi verbinding…

Wifi symbool: want een aura lijkt net op een draadloze verbindingDraadloos internet werkt namelijk hetzelfde als jouw aura. Het modem ervan zendt voortdurend elektromagnetische golven uit, die alle kanten op bewegen. Die golven bereiken weer andere modems, die het internet op jouw scherm toveren.

Jouw aura veld functioneert een beetje als een modem. Hij communiceert voortdurend met alle aura’s van andere mensen, dieren en zelfs met die van voorwerpen. Alles heeft namelijk een aura. Want alles is energie. Van een baksteen tot jijzelf. Zonder energie kan er geen vaste vorm zichtbaar zijn.

 

Wat is een aura: kan iedereen aura’s zien?

Het bewustzijn van de meeste mensen is (nog) niet in staat om aura energie waar te nemen. Het zien van aura’s is een hoger vermogen van je bewustzijn. En met de nodige training en ontwikkeling kan iedereen in principe leren om deze energievelden bewust waar te nemen. Dat vereist natuurlijk wel de nodige training. De meeste mensen zijn niet geboren met dit vermogen. Sommigen wel. Waarom de één het vanaf de geboorte wel kan en de ander niet, is onbekend.

 

Eenvoudige oefening om aura’s te leren voelen

Het leren zien van aura’s kost tijd. Een aura voelen is veel makkelijker. De meeste mensen kunnen dat. Probeer het eens met deze simpele oefening:

 • Open je handen en breng ze zo’n 30 centimeter van elkaar vandaan.
 • Richt de binnenkant van je handen naar elkaar toe.
 • Je zult na verloop van tijd een soort warmte gaan voelen.

Bingo! Dat is dus aura-energie. Je ziet het niet, maar je voelt het wel. Vrijwel iedereen kan dit. Probeer het maar eens.

 

Wat is een aura: hoe ziet een aura er eigenlijk uit?

Wat is een aura: hoe ziet een aura eruit: op de afbeelding een blad van een boom waarop de aura middels Kirlian fotografie wordt aangetoond
De aura zichtbaar gemaakt via Kirlian fotografie

Aura’s zien er een beetje uit als een soort cirkel of eivorm, die uit diverse lagen bestaat. Althans, zo worden ze meestal afgebeeld. Dat doet men naar mijn bescheiden mening alleen maar om het visueel te maken.Het is lastig om iemand uit te leggen hoe energie, die voor de meeste mensen onzichtbaar is, eruitziet.

Ga maar uitleggen hoe de kleur geel eruitziet aan iemand die vanaf zijn geboorte blind is. Ook dat is nogal lastig. Toch hebben mensen graag een beeld bij een verhaal. Vandaar de bekende plaatjes. Zo kun je je er een betere voorstelling van maken.

Aura’s kunnen nog veel meer vormen aannemen, dan alleen de cirkelvorm. Een aura verandert constant van vorm en kleur. Het energieveld van jouw aura is een momentopname van hoe jij je voelt, hoe je denkt, hoe je lichamelijke gezondheid is, etc.

Als je bijvoorbeeld heel boos bent tijdens een ruzie, kun je je vast voorstellen dat jouw energie er anders uitziet, dan wanneer je lekker met iemand aan het knuffelen bent. De energie van negatieve emoties zoals angst, woede en verdriet trilt minder snel, dan de energie van positieve emoties zoals liefde, dankbaarheid, vrolijkheid, etc. Ook de kleur is anders.

Zodra je gemoedstoestand verandert, verandert jouw aura-energie dus ook. Hetzelfde geldt voor als je iets aan het eten bent, naar bepaalde muziek luistert, als je naar de televisie kijkt, etc. Alles wat je doet, denkt, voelt en zegt beïnvloedt de kleur, vorm en trillingssnelheid van je aura.

 

Wat is het verschil tussen aura’s en chakra’s?

Voor veel mensen is dit verwarrend. Want je hebt een aura en je hebt chakra’s. Beiden behoren tot jouw persoonlijke energie. Je chakra’s zijn onderdeel van je aura. Het zijn “wielen van energie”, zoals ze ook wel eens worden omschreven.

Ieder mens heeft 7 belangrijke chakra’s en nog enkele andere die minder bekend zijn. Ik behandel de 7 basis chakra’s in andere artikelen. Klik hier om ze te lezen. Er is een verschil tussen aura’s en chakra’s. Je aura is een veld rondom je. Het kan van vorm veranderen en ook van grootte veranderen.

Je chakra’s bevinden zich aan de binnenkant en veranderen niet van vorm en kleur. Wel kan een chakra van bewegingssnelheid veranderen. Bijvoorbeeld als er een onbalans is. Maar hij blijft even groot. Een aura kan kleiner worden  of juist veel groter.

 

Een chakra verandert niet van plaats. Een aura is niet plaatsgebonden

Beiden weerspiegelen jouw energie. Die energie is een unieke blauwdruk van wie en wat jij bent. Er is niemand die er zo eentje als jij heeft. Jij weerspiegelt jouw energie via je unieke, prachtige aura en je chakra’s. Het verschil is subtiel, maar het is er dus wel.

 

Wat is een aura: wat betekenen de kleuren?

De kleuren van je aura weerspiegelen wie jij bent. Je aura energie vertelt alles over je lichamelijke, geestelijke en spirituele gezondheid. Al die kleuren hebben hun eigen betekenis. Ze maken deel uit van jouw energie en zijn constant aan verandering onderhevig. Ze kunnen in een paar seconden tijd van kleur en kleurdiepte veranderen. Dat heeft allemaal te maken met jouw fysieke, geestelijke en spirituele conditie.

Ik ga binnenkort een apart artikel wijden aan de kleuren van jouw aura en wat de betekenis daarvan is. Hou de spiritualiteit rubriek in de gaten als je nieuwsgierig bent daarnaar!

 

Jij kunt de vraag, “wat is een aura” nu beantwoorden!

Ik hoop dat de uitleg duidelijk was voor je. Ik heb in ieder geval mijn best gedaan. Heb je nog vragen over aura’s? Stel ze gerust onderaan dit artikel. Je krijgt altijd persoonlijk antwoord van mij. Misschien vind je het leuk om iets te delen over dit onderwerp. Heb jij bijvoorbeeld wel eens een aura gezien? Of ken je mensen die dit vermogen in hun bewustzijn hebben ontwikkeld? Laat het gerust weten. Ik vind het leuk als je reageert!

 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Spiritualiteit en spirituele groei » Wat is een Aura: Uitleg en betekenis

 

2 Replies to “Wat is een Aura: Uitleg en betekenis”

 1. Ik voel mijn aura soms.. Dat is een soort overstijgende energie. Helaas is het niet te volgen deze energie. Die komt en gaat… alsof deze energie in de wacht stand staat. (Wel kunnen mensen en situaties een bepaalde energie bij mij oproepen.. Waarop ik denk dat er een zielscontact is. )

  1. Hoi lieve Sandra,

   Dank je wel voor je reactie! Je aura-energie is natuurlijk altijd bij je, alleen zijn de meeste mensen, net als jij, zich hier niet doorlopend bewust van. Je kunt wel leren om je er vaker bewust van te zijn. Geen verkeerd idee, want het is jouw energie en hoe bewuster je je bent van je energie hoe beter het is!

   Veel Liefs,
   Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!