Wat zijn Chakra’s? Nieuwsgierig? Klik hier!

Wat zijn Chakra’s? Nieuwsgierig? Klik hier!

Wat zijn chakra’s? Wil jij leren hoe je je chakra’s kunt helen en in balans kunt houden? Klik dan snel hier! Want na het lezen van dit artikel over je 7 basischakra’s, ben jij een echte chakraspecialist! Leuk toch! En bovendien erg handig. Kennis is macht. Zo wordt je leven steeds leuker! Lees snel verder!

wat zijn chakra's en hoe beïnvloeden ze ons leven? Wat zijn de functies van onze 7 basischakra's? Op de foto het hoofd van een Boeddha met prachtige roze bloesem eromheen en de titel van dit artikel erop gedruktHet woord chakra komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk “Wiel” (of schijf). In het Hindi (India) wordt het vertaald als “wiel van energie”.

In en rondom je lichaam bevinden zich heel veel van die “energiewielen”. De meesten zijn klein en wat minder bekend. Over hoeveel je er precies hebt zijn vele discussies.

Het zijn er in ieder geval een heleboel! In dit artikel leer je alle basiskennis over je 7 basis chakra’s. Die zijn wel bekend. Hoe meer je erover weet, hoe beter je je gaat voelen. Op alle niveaus!

Wat zijn chakra’s: over je 7 basischakra’s (energiewielen)

Ze worden ook wel de lichaamschakra’s genoemd. Iedere chakra is uniek. Met een eigen naam, vibratie, kleur en bijzondere eigenschappen. De 7 belangrijkste (basis)chakra’s zijn verbonden met je ruggengraat. Je eerste chakra zit onderaan bij je stuitje. En de zevende chakra (kruinchakra) bevindt zich rondom je kruin.

Staan je chakra’s los van elkaar of zijn ze allemaal verbonden?

Je chakra’s zijn geen losse eilandjes! Als er ééntje uit balans is, dan beïnvloed dat de gezondheid en energetische vibratie van alle andere “energie wielen”. Daarom is het zo belangrijk om al je chakra’s in balans te houden. Je chakra’s vormen energetische knooppunten. Het chakrasysteem van je lichaam is te vergelijken met een drukke snelweg. Als er ergens een opstopping ontstaat, raakt het hele verkeer “de weg kwijt” en ontstaat er een file.

Advertentie:
 


Het werkt in je lichaam en geest precies hetzelfde. Als er een opstopping ontstaat, dan stroomt de energie niet meer. Dit veroorzaakt lichamelijke, geestelijke, emotionele, sociale en/of spirituele klachten. Hoe ernstig die klachten zijn is afhankelijk van hoe groot de blokkade is. En natuurlijk ook van hoe lang de chakra energie al “verstopt” zit.

In het algemeen geldt, dat hoe langer de energiestroom onderbroken is, hoe groter de ellende.

Staan je chakra’s stil of zijn ze in beweging?

Dit Universele principe geldt voor energie in het algemeen. En dat heeft weer te maken met de Universele Wet van Vibratie. Je chakra’s zijn hierop geen uitzondering. Want die bestaan niet in het Universum.

Energie trilt (vibreert) in vele unieke patronen. Iedere individuele chakra heeft een specifiek patroon. Dat patroon beweegt zich in een bepaald ritme en snelheid. Je noemt dit de vibratie. Ook jouw chakra’s danken hun unieke eigenschappen aan de specifieke vibratie die ze uitzenden. De vibratie van chakra’s helpt hen bij hun functie. Want iedere chakra heeft een hele specifieke taak in het geheel.

Wat zijn chakra’s en hoe beïnvloeden ze je leven?

Iedere chakra is verbonden me de fysieke organen die zich binnen het energieveld ervan bevinden. Maar ook mentaal, emotioneel, sociaal en spiritueel hebben jouw 7 basis energie plekken een grote invloed.

Als één van je chakra’s uit balans is, dan heeft dit invloed op je totale welzijn. Een chakra is uit balans, als er te veel of juist te weinig energie naartoe stroomt.

Hoe zien je chakra’s er eigenlijk uit?

Wat zijn chakra's? Afbeelding: Een schema van de chakra's afgebeeld op een persoon die in de lotushouding zit.
de 7 basischakra’s in kaart gebracht © jouwspiegeltje.nl

Chakra’s zijn met het fysieke oog voor de meeste mensen onzichtbaar. Alleen mensen die gevoelig zijn voor het voelen en/of zien van energie kunnen ze waarnemen. Ze zien er in ieder geval niet zo uit, zoals ze vaak in kaart worden gebracht. Die tekeningen (zie de afbeelding) zijn er gewoon voor de duidelijkheid. Een chakra is een gebied waar energie stroomt. Die stroming van energie is cirkelvormig. Dat geldt voor alle energie. Dus niet alleen voor chakra energie!

Ik kan zelf chakra’s waarnemen en het is altijd weer prachtig. Ieder mens is uniek en chakra’s bewijzen dat, omdat ze er bij niemand precies hetzelfde uitzien!

Chakra energie wervelt, cirkelt, stroomt, trilt, etc. en heeft prachtige kleuren en kleurschakeringen. Ik heb die altijd al kunnen waarnemen. En ik kan me geen wereld zonder die energievormen voorstellen. Chakra’s zijn net zo echt als je fysieke organen!

De meeste mensen kunnen hun chakra’s niet zien

Maar dit betekent niet dat ze niet bestaan. Je kunt bijvoorbeeld elektromagnetische velden ook niet zien. Toch weten we dat ze er zijn. Hetzelfde geldt voor elektriciteit. Of je gedachten. Je kunt ze niet zien, maar ze zijn er wel. Jouw fysieke ogen zijn niet afgestemd op de vibratie van chakra energie. Maar met de hogere vermogens van je bewustzijn kun je ze dus wel waarnemen. Iedereen kan die vermogens trainen en ontwikkelen!

Chakra’s en wetenschappelijk onderzoek

De reguliere wetenschap zal het misschien glashard ontkennen. Toch is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het bestaan van chakra’s! Als je het leuk vindt, klik dan hier voor een Engelstalig artikel. Mocht Engels niet je sterkste kant zijn, dan biedt Google Translate je gratis hulp bij het vertalen!

Ook deze (korte) video is erg interessant. In de video vertelt uitvinder Harold Oldfield hoe hij chakra energie in beeld kon brengen met speciale technologie. Voor hij die ontdekking deed, wist hij niets over het bestaan van chakra’s! Dat maakt het extra interessant!

Chakra energie is levensenergie

Er zijn vele namen voor (chakra) energie, zoals Chi en Prana. Zonder Prana zou jouw leven en dat van alles en iedereen om je heen onmogelijk zijn! Zonder energie is er geen leven. Hierover is de wetenschap zoals wij die kennen het overigens wel eens. Ze hebben er alleen een andere naam voor (ether).

De energie van iedere chakra is verbonden met de nabijgelegen zenuw knooppunten. Hoe beter de energie stroomt, hoe gezonder en gelukkiger je je voelt. Als de energie niet kan doorstromen door een chakrablokkade, dan verstopt ook jouw levensenergie

Wat is het verschil tussen je chakra’s en je aura?

Chakra’s hebben een vaste plek in en rondom je lichaam. Ze verplaatsen zich nooit. Al stroomt en beweegt de energie voortdurend. Maar hij blijft in het gebied, waarin de chakra zich bevindt. Je keelchakra “verhuist” dus niet naar je kruinchakra. Om maar een gek voorbeeld te noemen! Ook de grootte van een chakra blijft hetzelfde.

Een aura is een energetisch omhulsel. Aura energie beslaat een veel groter veld. Aura energie kan wel krimpen, groeien en van kleur en van plaats veranderen. Ook het tempo waarin de aura energie trilt is anders. Je aura velden bevinden zich rondom je lichaam. Ze zijn bijzonder beweeglijk. Het tempo waarin aura energie verandert is altijd razendsnel. Aura’s reageren onmiddellijk op je emotionele stemming en je fysieke gezondheid. Het is altijd een momentopname.

Bij de chakra’s werkt dit dus net een beetje anders. Ook daar kan de kleur en trilling veranderen. Maar dit gaat in een veel langzamer tempo.

Wat zijn chakra’s en hoe raken ze uit balans?

Zolang de energie van je chakra’s perfect stroomt voel je je prima en heb je een optimale gezondheid. Maar jouw “chakra prana” kan dus ook uit balans raken. Hierdoor kunnen één of meerdere chakra’s blokkeren.

Een blokkade veroorzaakt een “energie verstopping”. Als dat gebeurt kan de energie niet vrij stromen. Dit veroorzaakt vervelende situaties in het gebied waar de chakra energie blokkeert. Als je er niets aan doet, dan raken op langere termijn al je chakra’s uit balans.

Chakra’s kunnen uit balans raken door:

  • Negatief denken
  • Negatieve emoties (angst, boosheid, frustratie, irritatie, jaloezie, verdriet etc.)
  • Een verkeerd/ongezond voedingspatroon
  • Onvoldoende lichaamsbeweging
  • Blootstaan aan gifstoffen
  • Elektromagnetische straling
  • Medicijnen (ook de medicijnen die zonder recept verkrijgbaar zijn!)
  • Je omgeving (negatieve mensen, radio, televisie, tijdschriften, etc.)
  • Fysiek trauma (operaties, ongelukken, mishandeling, verwondingen, etc.)
  • Emotioneel trauma (bijv. mishandeling, oorlogstrauma, seksueel misbruik en andere emotioneel ingrijpende gebeurtenissen)

Vaak raken jouw “prana wielen” verstoord door een combinatie van meerdere invloeden. Veel mensen zijn zich hier niet of nauwelijks van bewust. Zo kan een aandoening aan je hart ontstaan door verstoorde energie in je hartchakra. Die energie kan al jaren uit evenwicht zijn door onverwerkt liefdesverdriet en/of door een jarenlang verkeerd voedingspatroon.  En er zijn natuurlijk nog veel meer denkbare oorzaken. Dit zijn maar een paar voorbeelden ter inspiratie.

Wat is de functie van iedere individuele chakra?

Ik heb alle chakra’s voor je in kaart gebracht en uitgebreid omschreven. Je leert meer over de individuele functies en je krijgt uitgebreide tips om jezelf weer in balans te brengen. Bij iedere chakra heb ik ook omschreven wat de symptomen zijn als hij is geblokkeerd. Klik hier voor een uitgebreid overzicht van de chakra’s!

Je hebt lagere en hogere chakra’s

Wat zijn chakra's: mandala van de 7 basis chakra'sJe eerste drie chakra’s worden ook wel de 3 “lagere chakra’s” genoemd. Ze worden geassocieerd met materiële zaken en je fysieke lichaam.

Je lagere chakra’s zijn de wortelchakra, de heiligbeenchakra en de zonnevlecht chakra. Ze zijn verbonden met de aarde. Via je lagere chakra’s ben je in staat om de energie van moeder aarde door je systeem te laten stromen.

De term “Lagere chakra’s” betekent dus niet dat ze minder belangrijk zijn

Je lagere chakra’s bevinden zich in de onderste regionen van je lichaam. Lager staat voor de locatie van je onderste chakra’s. Het heeft niets te maken met een “rangorde”, zoals in sommige spirituele kringen wel eens wordt beweerd.

Je lagere chakra’s zijn net zo belangrijk voor je spirituele groei en ontwikkeling, als de hogere! Materiële en fysieke zaken zijn net zo belangrijk, als je geestelijke en spirituele leven. Het één kan niet zonder het ander. Alles is verbonden en verweven met elkaar. Want welzijn vindt op alle niveaus plaats.

Over de centrale chakra

Je hartchakra vormt het centrale middelpunt. Deze chakra verbindt de lagere met de hogere chakra’s. Hiermee vervult deze chakra een belangrijke functie! Het is het punt waar de energie van moeder aarde en die van het Universum samensmelten!

De 3 hogere chakra’s

De 3 hogere chakra’s zijn: je keelchakra, je derde oog chakra en je kruinchakra. De hogere chakra’s zijn verbonden met je emotionele, mentale en spirituele leven. Ze zijn je verbinding met het Universum en de spirituele sferen. Via je hogere chakra’s stroomt kosmische energie binnen.

 

Ben jij je bewust van jouw chakra’s?

Of sta je er niet zoveel bij stil? En hoe hou jij je chakra’s gezond? Heb je nog goede tips voor andere lezers? Misschien heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Laat het me weten. Ik vind het altijd fijn om van je te horen. Want jouw feedback is belangrijk voor mij! Zo kan ik je nog beter steunen in het creëren van een geweldig leven!

Als je reageert kun je rekenen op een persoonlijk antwoord van mij. Want dat verdien je gewoon! Alvast bedankt voor je tijd!

 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Spiritualiteit en spirituele groei » Wat zijn Chakra’s? Nieuwsgierig? Klik hier!

 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

3 Replies to “Wat zijn Chakra’s? Nieuwsgierig? Klik hier!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!