Derde Oog Chakra Openen en Ontwikkelen?

Derde Oog Chakra Openen en Ontwikkelen?

Ben jij nieuwsgierig  naar je derde oog chakra? Wil je je derde oog leren openen? En wil je weten waarom dat zo belangrijk is? Lees in dit artikel alles over je zesde chakra.

Het derde oog chakra wordt hier getoond op een beeld van het hoofd van Boeddha.Leer hoe je je “zesde zintuig” (zo heet het dus niet voor niets!) ermee kunt ontwikkelen. Maar ook hoe je eventuele blokkades met groot gemak op kunt heffen. Laat alles weer vrij stromen en verruim daarmee je visuele horizon! Na het lezen van dit artikel weet je er alles over!

Tip: Sla deze pagina op in je favorieten en kom regelmatig terug voor updates! Heb je zelf nog tips of vragen? Neem dan gerust contact met me op. Ik ben je graag van dienst!

Advertentie:
 


Waar zit je derde oog chakra eigenlijk?

Je derde oog chakra bevindt zich op het punt tussen je wenkbrauwen, vlak achter je ogen. Deze plek noem je ook wel “het centrum van je hoofd”. Het is de zesde van de in totaal 7 basis chakra’s. Tevens is je zesde chakra je tweede spirituele chakra. Mocht je mijn voorgaande artikelen over de andere chakra’s nog niet hebben gelezen: het woord chakra staat letterlijk voor “wiel”. Het is een knooppunt van energie. Een energiecentrale zeg maar.

Je 3e oog chakra wordt ook wel je “wenkbrauw chakra” genoemd, vanwege de locatie. Ik vind het woord ervoor in het Sanskriet prachtig, omdat het mijn voornaam is, maar dan omgedraaid (ik heet Anja).

In het Sanskriet noem je deze chakra “Ajna”. De vertaling van Ajna is letterlijk: “weten” en “waarnemen”.

Je derde Ajna chakra is je innerlijke waarnemer

Je Ajna chakra is je Bron van oneindige innerlijke wijsheid. Hij staat voor het (innerlijk) zien, spiritueel inzicht, verbeelding en het je kunnen voorstellen van dingen (visualiseren). Het is een verborgen/onzichtbaar derde “oog”. Ajna is verbonden met je pijnappelklier.

Wist je dat je pijnappelklier er uitziet als een oog?

Wat is de kracht van je derde oog chakra?

Deze chakra is het verlengstuk van je fysieke ogen. Het kijkt aan de binnenkant van jou. Naar je spirituele zelf. En het kijkt verder dan je neus lang is. Jouw derde oog “ziet” zaken als kosmisch verband, spirituele energie en alles wat met je “gewone ogen” onzichtbaar is. Wat is de kracht van je derde oog chakra, twee handen openen hier het derde oog in een abstracte afbeelding

De Ajna chakra brengt balans tussen wat zich afspeelt in de fysieke realiteit en in de onzichtbare, innerlijke en energetische realiteit in en om je heen. Als je je zesde chakra goed hebt ontwikkeld, dan reikt je zicht verder dan wat er zich afspeelt om je heen. Hij overziet het grotere geheel! 

Je derde oog kan de fysieke wereld zien!

Bekijk deze spectaculaire video maar eens van een meisje uit India. Ze heeft geleerd haar derde oog chakra zo te ontwikkelen, dat ze letterlijk voorwerpen kan zien, terwijl ze geblinddoekt is! Klik hier en laat je verbazen!

https://www.youtube.com/watch?v=ZtLkzg8bFgA

Waarom is het derde oog chakra gesloten bij de meeste mensen?

Al op het moment voor je geboorte ontwikkelen zich je eerste vijf zintuigen (zien, horen, proeven, ruiken en voelen). Die ontwikkeling wordt nog sterker vanaf het moment dat je wordt geboren. Het 3e oog is in het algemeen bij baby’s en kleine kinderen nog geopend. Naarmate je van je omgeving leert dat je andere 5 zintuigen veel belangrijker zijn, sluit je derde oog zich.

Dat komt omdat je pijnappelklier verkalkt is  Gelukkig zijn er uitstekende manieren om je pijnappelklier ook weer te ontkalken! Klik hier voor nog meer fantastische tips om je pijnappelklier te ontkalken.

Die verkalking van je pijnappelklier sluit de energiestroom naar je derde oog chakra. Met name in onze westerse samenleving leer je als kind zaken als intuïtie, helder weten, horen en zien, niet te ontwikkelen. In de westerse cultuur ligt de nadruk op denken, het rationele brein.

Dat brein wordt op den duur zo dominant, dat het je derde oog ondersneeuwt. Zintuigen zijn als spieren. Als je ze traint en ontwikkelt groeien ze. Als je er niet mee oefent, verslappen ze en na een lange periode van inactiviteit verlammen ze. Zo ook de zintuigen.

Je gebruikt met name je vijf zintuigen

Je leert als kleintje dat dingen die je met je fysieke ogen kunt zien, realiteit zijn. En alles wat je in je fantasie en verbeelding ziet, zo beweert men, is niet echt. Dit wordt je ook bijgebracht op school. Hetzelfde geldt voor de overige vier fysieke zintuigen. Wat je met je handen voelt is “echt”, maar wat je in je verbeelding voelt wordt afgedaan als “fantasietjes”.

De cultuur in onze samenleving leert je dus, dat alles wat je met je fysieke lichaam kunt voelen, horen, zien, ruiken en proeven je realiteit is. En alles wat zich van binnen afspeelt “bestaat niet”, zo luidt de algemene code die we hiervoor hebben afgesproken. Ieder klein kind bootst na wat het leert. En daarom verwateren de vermogens van je derde oog, om zich rond je 12e/13e levensjaar te sluiten.

Andere invloeden spelen ook een rol, zoals voeding, alcohol en andere gifstoffen (met name fluoride). De manier waarop je denkt en leeft draagt er tevens aan bij, dat je zesde zintuig niet meer naar behoren functioneert.


TIP: Ik werk een speciaal systeem voor het supersnel opheffen van energetische blokkades! Wil jij daar gratis mee kennismaken? Neem dan contact met me op, klik hier. Maak een gratis afspraak en ik laat het jou ervaren hoe bevrijdend dit is. We werken samen via Skype! Je hoeft er dus de deur niet eens voor uit! Skype kun je gratis downloaden en gebruiken. Kortom: het kost je helemaal niets!

Soms is het heel druk en duurt het even voor ik kan reageren. Maar je ontvangt altijd een reactie. Bedankt voor je begrip!


Wat zijn de voordelen van je derde oog chakra openen?

De meeste mensen associëren het derde oog met helderziendheid. Het klopt dat je helderziende vermogens worden gestimuleerd als je je zesde chakra ontwikkelt. Maar het openen ervan levert nog véél meer voordelen op!

Ik zet de voordelen even voor je op een rijtje:

 • Het openen van je derde oog maakt je vrij en blij!

Je herontdekt wie je werkelijk bent. Namelijk een spiritueel wezen dat tijdelijk in een lichaam verblijft. Een geopend 3e oog kijkt verder dan de fysieke realiteit. Mensen die deze chakra hebben ontwikkeld zien de grote verbanden. Ze verbreiden hun horizon. Ze zien in (inzicht) dat alles een reden heeft en dat alles met elkaar is verbonden. Deze realisatie werkt enorm bevrijdend!

 • Je derde oog chakra openen stimuleert je Creativiteit!

Zodra je je Ajna chakra ontwikkelt en/of (her)activeert, reis je af naar een wereld van onbegrensde mogelijkheden. Je durft je fantasie weer serieus te nemen. En je laat je fantasie daarom de vrije loop. Je ontdekt dat die fantasie net zo goed een realiteit is, als de realiteit die je met je fysieke ogen ziet.

Vanuit die fantasie en verbeeldingskracht ontstaat het vermogen om te creëren. Kunst bijvoorbeeld, of muziek. Of schrijven en alle andere vormen van creatieve expressie. Die creatieve scheppingskracht ontstaat van binnen. Door te kijken met je innerlijke oog en dit vorm te geven in een fysieke vorm. Zo genieten anderen ook mee!

 • Je ontwikkelt sterke intuïtieve vermogens

Je derde oog chakra speelt een belangrijke rol bij het luisteren naar je intuïtie. Hij werkt nauw samen met je hartchakra. Het is logisch dat je intuïtie sterker wordt naarmate al je chakra’s beter in balans komen. Je Ajna leert je jouw intuïtie begrijpen en ernaar luisteren.

Ik hoef je de voordelen van een goed ontwikkelde intuïtie vast niet uit te leggen!

 • Je kunt je beter concentreren als je derde oog chakra is geopend

Een goed concentratievermogen is belangrijk als je gelukkig wilt zijn en blijven. Of om bijvoorbeeld je wensen, doelen en dromen te bereiken, is focus nodig. Als je geen focus hebt, wordt het leven een chaos. Dan bereik je nooit wat je werkelijk wilt!

Je goed kunnen concentreren levert natuurlijk meer voordelen op. Zoals in staat zijn nieuwe dingen te leren. Of om beter om te gaan met veranderingen, tegenslagen en andere uitdagingen in je leven. Om je spiritualiteit te verdiepen is het belangrijk dat je je goed kunt concentreren.

 • Je slaapt en droomt er beter door!

Je pijnappelklier speelt een belangrijke rol bij je slaap. Hij is verantwoordelijk voor de slaapfases waar je ’s nachts doorheen gaat. Als de energie in je derde oog chakra heerlijk stroomt, maakt hij weer perfect contact met je pijnappelklier.

Zo herstelt je natuurlijke slaap zich. Bovendien ga je ook je dromen weer onthouden. Veel mensen met een geopende derde oog chakra zijn in staat om zeer helder te dromen. Dit noem je ook wel “lucide dromen”. Dit betekent dat je je bewust bent dat je droomt, terwijl je droomt. En ook dat je je droom kunt beïnvloeden.

Al met al slaap je veel beter. Dat helpt je om je overdag beter te voelen. Je voelt je krachtiger en beheerst. Je hebt een “energie reservoir” geopend, wat van invloed  is  op je totale energiehuishouding. Mooi meegenomen toch!

 • Je ontwikkelt je paranormale vermogens

Dat prachtige zesde zintuig van jou ontwikkelt zich sterker, naarmate je derde oog chakra in balans komt en zich ontwikkelt. Mits je dit zintuig niet misbruikt voor egotripperij, brengt helder zien vele voordelen. Ruimte en tijd bestaan niet meer voor je.

Dit betekent niet dat je ineens kunt zien hoeveel geld je buurman op zijn rekening heeft staan. En de kans dat je winnende lotto getallen “vooruit” kunt zien is ook minimaal. Daar is je zesde zintuig niet voor bedoeld. Als je hoopte dat dat wel zo zou zijn, dan moet ik je teleurstellen.

De kleur van je derde oog chakra is indigo

De kleur van je derde oog chakra is indigo, op de afbeelding een persoon met energie om zich heen en een indigo kleur op de achtergrond.Indigo is een diepblauwe/violette kleur en is verbonden met je zesde chakra. Het is de kleur van intuïtieve waarneming, hoger spiritueel bewustzijn, creativiteit en innerlijke wijsheid.

Geen wonder dat indigo en je derde oog chakra hand in hand gaan. Deze kleur activeert en stimuleert je rechterhersenhelft, de plek waar je voelt in plaats van logisch nadenkt!

Is jouw derde oog chakra geblokkeerd?

Hieronder vind je een lijst met aanwijzingen en symptomen, die erop kunnen wijzen dat je Ajna chakra niet meer lekker stroomt.

Fysieke klachten als je derde oog chakra uit balans is:

 • Alle oog problemen, zoals slecht zicht, bijziendheid, verziendheid, ontstekingen, etc.
 • Pijn tussen je wenkbrauwen
 • Hoofdpijn/migraine
 • Geheugen problemen (korte en lange termijn geheugen)
 • Slaapstoornissen
 • Ontstekingen aan je voorhoofdsholte(s)
 • Problemen met je pijnappelklier

Emotionele en spirituele klachten als je derde oog chakra uit balans is:

 • Niet kunnen visualiseren
 • Twijfelen aan jezelf
 • Concentratieproblemen
 • Aan je intuïtie/gevoel twijfelen
 • Onzekerheid
 • Negatief denken
 • Moeilijk patronen kunnen doorbreken
 • “Geen fantasie hebben” (je durft niet te en/of kunt niet fantaseren)
 • Doorlopend in een fantasiewereld leven (dromen is prima, fantaseren ook, maar niet als je je grip op je leven verliest)
 • Verwardheid
 • Niet helder kunnen denken
 • Geen keuzes kunnen maken
 • Je keuzes laten afhangen van wat anderen vinden (vooral “autoriteitsfiguren” zoals je dokter, je baas, je advocaat, je boekhouder, etc.)
 • Snel het overzicht verliezen
 • Je dromen niet kunnen onthouden
 • Nachtmerries
 • Inactieve of juist overactieve paranormale vermogens/helderziendheid

Gratis tips voor het balanceren en openen van je derde oog chakra!

Voor je aan de slag gaat met het openen van je derde oog chakra is het van groot belang dat je hem eerst in balans brengt! Sterker nog: het is belangrijk dat je eerst stevig in je schoenen staat, voor je ook maar een poging waagt. Gelukkig zijn hier prima manieren voor en ik deel er hieronder een aantal!


Tip: Heb jij interesse in gratis informatie over spiritualiteit, je spirituele ontwaking en  verdieping van je kennis over de Wet van de Aantrekkingskracht? Word dan gratis VIP lid van Spiegeltjes Fantastische NieuwsbriefDe nieuwsbrief verschijnt wekelijks op maandagochtend. Als dank voor je aanmelding ontvang je gratis de 7-daagse e-cursus, “Stapelverliefd op jezelf”, cadeau.

Klik hier om jezelf gratis aan te melden


Je derde oog chakra balanceren met de oerklank “OHM”

De (mantra) oerklank Ohm balanceert en activeert je Ajna chakra. Je kunt de klank hardop zingen (je spreekt het uit als oom), je kunt de klank in stilte zingen, of je kunt ernaar luisteren.

Deze gratis video bijvoorbeeld geeft je een uur lang prachtige Ohm klanken en hierbij passende muziek. Ga er heerlijk voor zitten of liggen, sluit je ogen en geniet terwijl de klanken op je inwerken! Je kunt de video ook afspelen op de achtergrond terwijl je andere dingen aan het doen bent.

https://www.youtube.com/watch?v=gYW49p0qsK8

Masseer je derde oog!

Een andere manier is het masseren van het punt tussen je wenkbrauwen. Dit doe je door met één of twee vingers ronddraaiende bewegingen te maken. Doe dit in een rustig tempo. Je hebt geen haast.

Het beste is om deze massage 2 tot 3 keer per dag te herhalen gedurende ongeveer 2 tot 3 minuten. Simpeler kan het bijna niet!

Meditatie en wierook voor het openen van je derde oog chakra

Mediteren is sowieso goed voor je, maar zeker als je een derde oog chakra blokkade hebt. En je hoeft er geen rare fratsen voor uit te halen. De beste manier van mediteren is in een ontspannen houding te gaan zitten of liggen. Sluit je ogen en ontspan je door een keer of 3 diep in en uit te ademen. Daarna pak je je natuurlijke ritme weer op en concentreer je je op je ademhaling.

Iedere keer als er storende gedachten in je hoofd glippen, focus je je weer op je ademhaling. Besteed geen aandacht aan wat je denkt. Beschouw je gedachten alsof het bezoekers zijn die je huis in en uitgaan. Een kwartier of langer mediteren is het beste.

Je kunt het in het begin langzaam opbouwen. Begin bijvoorbeeld met 5 minuten en voeg er dagelijks 1 minuut aan toe. Mediteer minimaal 1 keer per dag. Tijdens je meditatie kun je wierook gebruiken. Speciale geschikte wierook voor je derde oog chakra is o.a. Lavendel wierook, Frankincense, Sandelwood en Salie. Als je niet van wierook houdt, kun je er ook voor kiezen om essentiële olie in één van die geuren te branden.

Gebruik geen fluoride meer!

Fluoride draagt bij aan de verkalking van je pijnappelklier! Er zijn vele goede fluoride vrije tandpasta’s te koop, o.a. bij Holland & Barret (voorheen “de Tuinen) en online.

Je kunt ook heel makkelijk zelf je tandpasta maken!

Ik doe het al jaren. Sinds ik mijn eigen tandpasta maak, heb ik nooit meer gaatjes en/of nare ontstekingen gehad. Toen ik nog fluoride gebruikte had ik hier om de haverklap last van!

Klik hier voor het fluoridevrije tandpasta recept dat ik zelf ook gebruik of kopieer onderstaande link en plak hem in je browser!

https://gezondheidenvoeding.nl/zelf-maken/tandpasta-gezond-en-natuurlijk-zelf-maken-met-kokosolie/


Wordt Gratis VIP lid van Jouw Spiegeltje

En ontvang als welkomstgeschenk de gratis cursus, “Stapelverliefd op jezelf”. Klik hier om je aan te melden. Je bent dan gratis VIP lid van Jouw Spiegeltje en dat heeft vele voordelen!

Meld je vandaag nog gratis aan


Deel je ervaringen, tips en/of suggesties…

Als jij van dit artikel hebt genoten, laat het dan weten! Heb je zelf tips over het openen/ontwikkelen van je derde oog chakra die je met mij en anderen wilt delen? Wil je iets vragen? Heb je een suggestie? Of wil je gewoon “hallo” zeggen? Je mag hieronder alles schrijven wat je maar wilt!

Ik vind het fantastisch om van jou te horen en ik waardeer het enorm als je de tijd neemt om een reactie achter te laten! Je krijgt gegarandeerd snel een reactie terug van mij persoonlijk. Jij bent belangrijk voor mij!

 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Spiritualiteit en spirituele groei » Derde Oog Chakra Openen en Ontwikkelen?

 

 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

30 Replies to “Derde Oog Chakra Openen en Ontwikkelen?”

 1. Beste Anja, blij dat er iemand is die open en eerlijk over deze zaken durft te praten en het geldelijk gewin veel minder belangrijk vindt.
  Sinds enkele weken merk ik dat mijn dromen helderder worden, ik ze veel beter kan onthouden ook zeker wat de details betreft. En met details bedoel ik de sfeer, de stemming van personen en dieren ook de kleur van de lucht en soms de reuk van bloemen. Het hoeft geen betoog dat dit een zeer spannende reis is en ik vroeg mij af waar dit zo opeens vandaan kwam. In mijn jeugd luisterde ik veel naar rockballeds en de balled van Qeeunsryche ; Silent Lucidity is onlangs weer op mijn pad gekomen en bracht me zoektocht naar de vertaling die me uiteindelijk bracht naar goede websites met uitleg over helder dromen. In jouw artikel lees ik veel over het derde oog en dingen zien op de plaats tussen je wenkbrouwen. Bij het mediteren zie ik direct op die plaats kleuren en vloeiende patronen. Dit is kunst uit een hele andere dimensie dan de wereld om me heen. Dit is zo mooi en voor mij rustgevend. Het enige waar ik mee zit en ik kan er heel weinig info over vinden en ik hoop dat jij me op weg kunt helpen? Ik begrijp dat mijn derde oog geopend is en dat deze nu ontwikkeld word met slapen, dus dromen en het zien van de kleurpatronen tijdens het mediteren. De vraag is: de kleuren en patronen verschuiven naarmate ik dieper in de meditatie kom van bijv vuurrood met zwarte patronen via groen blauwig naar zeer helder wit zonder patronen maar met stralen zoals bij een aura.
  Is er een betekenis van dit kleurveranderen of verschuiven van de patronen? Waar kan ik hier meer over te weten komen?
  Bijvoorbaat hartelijk dank

  1. Hoi lieve Willem, wat een spannende ontdekkingsreis maak je! En alle wijsheid over wat het betekent zit in jou. Dat is een kwestie van ervaren en aan jouw innerlijke wijsheid/hogere zelf/ziel simpelweg vragen wat het betekent. Er is geen eenduidig antwoord op wat het voor jou in jouw unieke situatie betekent namelijk. Daar kan geen enkel boek of geen enkel artikel je over informeren. Het is ontdekken, groeien, genieten, spelen en al doende leren begrijpen. Veel plezier!

 2. Hallo Anja,

  Bedankt voor dit artikel. Het is erg leuk en leerzaam om dit te lezen.
  Nu heb ik wel wat vragen met betrekking tot ‘het derde oog’. Is het bijvoorbeeld verstandig om tijdens het mediteren gelijk (lees: zonder eerst aandacht aan de andere chakra’s te besteden) op het derde oog te concentreren? Ik richt mij namelijk tijdens het mediteren (wat ik elke dag doe) op mijn derde oog (ook op de andere chakra’s hoor), maar ik zie alleen maar een zwart beeld (dus geen kleuren, figuren etc.). Het heeft natuurlijk ook tijd nodig om dit derde oog te trainen, of doe ik iets niet goed?

  Verder een andere vraag. Ik weet niet precies of deze vraag bij dit artikel past, maar ik zal de vraag gemakshalve hier stellen. Weet u hoe ik (of men in het algemeen) meer gebruik kan maken van mijn (zijn/haar) intuitie in plaats van het ego? Ik bedoel dus ‘minder denken en meer voelen’. Maar dat voelen – klinkt misschien gek – maar hoe weet men wanneer iets echt goed voelt? Hoe kunnen het hart en het ego (beste) vrienden worden?

  Ik hoor graag van u. Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groet,
  Danny

 3. Beste Anja,
  Eerst en vooral gefeliciteerd/bedankt voor uw fantastische website!
  Sinds mijn vader overleden is, ben ik weer volop de spirituele wereld aan het verkennen. Die had ik afgesloten aangezien er in het verleden zeer angstaanjagende voorvallen geweest zijn. maar nu lag ik op de bank te rusten en kreeg ineens een beeld van een witte iets wat verouderde deur die open gaat en ik zag het zoals een droom maar ter hoogte van mijn 3e oog. Ik schrok dus ben meteen recht gaan zitten. Was dit een visioen? Of eerder een boodschap?Want ik ben sinds een paar dagen tegen de engelen aan het praten ivm bescherming voor andere entiteiten dan die van mijn vader voor ik contact probeer te leggen. (Ik wil niet meer meemaken wat ik ooit meemaakte, alleen mijn vader is welkom) . Dus het is wel toevallig dat nu dat beeld komt. Dit is niet de eerste keer dat ik zoiets krijg maar het was nooit zo duidelijk, eerder een gevoel van impact of een onduidelijk gezicht dat boe komt zeggen en direct weer weg is (niet prettig kan ik u vertellen). Dus graag uw mening hierover want soms voelt het of ik totaal kierewiet word 🙂

  Heel veel groetjes, alvast bedankt en een fijn weekend!

 4. Hallo Anja. Ik vind dit een leuk artikel om te lezen. Bedankt daarvoor. Ik mediteer zelf ook, en dan met name op mijn derde oog. Ik merk alleen nog niet iets van vooruitgang, omdat ik alleen maar zwart zie (omdat mijn ogen gesloten zijn). Nu vraag ik mij af of ik het wel op de juiste manier doe? Daarnaast vraag ik mij af of het kwaad kan om op mijn derde oog te mediteren, terwijl ik minder aandacht aan mijn andere chakra’s besteed. Heeft u verder nog tips hoe ik mijn meditatie kan verbeteren? Ik zie uw reactie graag tegemoet. Alvast bedankt.
  Groet, Dennis.

  1. Hoi lieve Dennis, het ontwikkelen van je derde oog doe je door meer dan mediteren alleen. Het is onderdeel van je spirituele groei, van je reis in de eeuwigheid en hiervoor is geen handboek. Je ervaring zal je leren wat de volgende stap is. Chakra’s zijn allemaal met elkaar verbonden en je kunt ze niet los van elkaar zien. Balans in het geheel is heel belangrijk. Het kan geen kwaad om op je derde oog te mediteren, maar verwacht niet dat het zich daardoor spontaan opent. Er zijn vele factoren die hierbij een rol spelen. Te veel om in één reactie te benoemen.

 5. Hallo,

  Sinds 6 weken last van oorsuizen (er is geen sprake van beschadiging). Ik herken veel van dit verhaal. Heb jij ervaring met een blokkade van het derde oog en oorsuizingen? En zo ja, wanneer de chakra zich herstelt neemt dan ook het suizen af? Gr

  1. Hoi lieve Lisalotte,

   Meestal gaat het om een disbalans in je kruinchakra als je last hebt van oorsuizingen. Je kunt ook last hebben van storende frequenties, o.a. van Wifi en mobiele zendmasten. Zwarte toermalijn kan hierbij enorm helpen (beschermt tegen elektromagnetische straling). Zelf heb ik hier ook zo nu en dan last van. Zwarte toermalijn en orgoniet piramides (orgone piramides) bieden echt uitkomst. ‘S nachts zet ik mijn Wifi router (modem) helemaal uit, dus stekker eruit! Ook dat scheelt. En waar mogelijk werk ik niet meer via Wifi maar via de ethernet kabel. Helpt echt. Ik hoop dat jij er ook iets aan zult hebben. Succes! ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

 6. Als mediteer sinds kort en doen nu ongeveer een half uur per dag aan 6echakra meditatie alleen vandaag had ik het einde dat 1 oog traande niet van emotie heel apart hoe kan dat ik ben zelf 16 jaar en vind meditatie heel leuk en intressant alleen ik had gelezen dat als je bezig bent met 6echakra meditatie dat je een indigo blauwe kleur voor je 3eoog moet inbeelden maar het lukt me niet om die kleur in te beelden tips?

  1. Hoi, dank je wel voor je reactie en je vragen! Het proces waarin jij zit is prachtig. Je bent meditatie en spiritualiteit aan het ontdekken. Alles is nog nieuw! Je ontdekt veel en je snapt nog lang niet alles. Dat is niet erg. Laat het op een natuurlijke manier groeien. Je bent aan het leren en je kunt niet alles in één keer “goed doen”. Je doet het overigens al helemaal perfect. Twijfel niet aan jezelf hoor! Een tranend oog kan vele betekenissen hebben. Het klinkt flauw, maar daar is dus niet één antwoord op. Het beste is om dit antwoord in jezelf te vinden. Je zou erover kunnen nadenken tijdens je meditatie en dan zien of er een antwoord komt.

   Dat antwoord kan heel concreet komen, bijv. via een gedachte, maar ook wat “vager”, via een gevoel bijvoorbeeld. Of er komt helemaal niets. Geef de moed niet op. Blijf het doen. Het is gewoon een kwestie van oefenen! Net als met alle andere dingen. Je kon ook niet van de ene op de andere dag lopen, om maar een voorbeeld te noemen.

   Het gaat met vallen en opstaan, het is een groeiproces, waarbij je geduld nodig hebt en doorzettingsvermogen! Dat geldt ook voor het leren inbeeld (visualiseren) van bijvoorbeeld die kleur. Je zou kunnen oefenen op deze manier: zoek een plaatje met de indigo kleur, gewoon even googelen en je vindt er velen. Vergroot het plaatje. Kijk er een halve minuut naar. Sluit je ogen en probeer je nu die kleur in te beelden. Doe dat een seconde of 10. En herhaal het. Kijk weer naar het plaatje. En sluit weer je ogen, etc. Zo leer je een kleur te zien in je geest. Dat noem je visualiseren.

   Het heeft gewoon een beetje tijd nodig. Je doet het al perfect. Geniet van de ontdekkingsreis lieve schat! Je kunt het niet fout doen. Wees geduldig met jezelf. Laat het me weten als je nog vragen hebt, reageer dan gerust weer.

   ♥ Veel Liefs ♥

   Anja

   1. Dank uw wel als je zeg maar al heel lang mediteert kan het dan gebeuren dat tijdens een meditatie sessie je 3e oog zich opent?

    1. Hoi, je 3e oog opent zich meestal niet spontaan, zo van “pats boem open”, maar geleidelijk aan. Het heeft met meer dingen te maken dan alleen met mediteren. Hierover kun je in het artikel lezen.

     ♥ Veel Liefs ♥

     Anja

   2. En wat zijn de betekenissen van als je oog traant tijdens mediteren? En wat gebeurt er als je alle chakra beheerst? En heeft uw misschien ook oefeningen of mediteer muziek speciaal voor de 6e chakra?

    1. In mijn eerste antwoord heb ik die vraag al beantwoord over je tranende oog, het kan allerlei oorzaken hebben. Ik zal binnenkort op mijn YouTube kanaal aandacht besteden aan het derde oog/6e chakra en wellicht ook een meditatie ontwikkelen. Wanneer dat kan ik nog niet beloven. Als je je abonneert krijg je meldingen van nieuwe videos.

     Als al je chakra’s in balans zijn ben jijzelf dus ook meer in balans op alle niveaus (lichamelijk, geestelijk en spiritueel).

     ♥ Veel Liefs ♥

     Anja

   3. Ik had ook 1 keer na meditatie sessie van 30 min waar die tranende oog kwam daarna die avond lichte hoofdpijn wat betekent dat?

    1. Als je mediteert, zeker als je hier nog niet zo lang mee bezig bent, dan ontgift je lichaam zich en ook je emoties “ontgiften”, omdat alles terug in balans komt. Dat verklaart je hoofdpijn. Je derde oog is net als een spier. Als je heel lang niet hebt getraind en/of nooit hebt getraind, dan heb je na de eerste workouts spierpijn… Dit wordt vanzelf beter. Drink veel water nadat je hebt gemediteerd. Het kan ook je tranende oog verklaren, maar nogmaals: hiervoor kunnen zoveel verklaringen zijn. Dat kan ik je niet even vertellen naar aanleiding van je reacties 🙂 Het is in ieder geval niet iets om je zorgen over te maken!

     ♥ Veel Liefs ♥

     Anja

     1. Ik had vandaag 30min gemediteerd en het leek dat ik weg was en er kwam een heel scherp wit licht en toen hoorde ik dat er onder me werd gedrukt op men bed heel apart en had nu de tranende ogen aan beide kanten het was een zeer intense sessie ik had echt een gevoel dat ik dichtbij was

     2. Hoi,

      Wees wel voorzichtig hoor lieve schat met je meditaties. Het doel van meditatie (dus ook meditaties voor je 3e oog) is niet om “weg te raken”, maar juist om bewust te blijven in een super ontspannen toestand van verhoogd bewustzijn.

      Ik raad je aan om de volgende keer niet op je bed te mediteren, maar op een stoel, met allebei je voeten plat op de grond en een rechte (niet stijve!) rug. Als je dan ook dreigt “weg te raken”, dan ga je op het puntje van je stoel zitten. Meditatie is niet bedoeld om uit je lichaam te raken. Tranende ogen is niets mis mee, maar het “weg zijn” is niet de bedoeling hoor!

      ♥ Succes en veel Liefs ♥

      Anja

     3. Het voelde heel apart het was net dat iemand onder mijn bed klopte maar er zat niemand

     4. Hoi,

      Probeer het de volgende keer gewoon op je stoel, lekker rechtop zitten met je voeten plat op de grond. Het is heel belangrijk om geaard te blijven. Succes!

      ♥ Veel Liefs ♥

      Anja

     5. Ik probeer toch op de grond tegen mijn bed aan op een yogo matje met men kussen erop dan zit ik tegen mijn bed aan zodat mijn rug recht blijft vind het niet fijn op een stoel

     6. Hoi,

      Het is altijd het beste om een houding te zoeken die fijn voelt voor jou. Je hoeft niet perse op een stoel te zitten hoor. Het is wel belangrijk dat je rug recht is (en ontspannen!). Veel succes!

      ♥ Veel Liefs ♥
      Anja

     7. Ik merk dat ik sinds het begin tijdens de meditatie een oog zie vanaf het begin al

     8. Hoi,

      Dat klopt inderdaad. Je pijnappelklier heeft de vorm van een oog, en dat is dus je derde oog. Mooi dat je dat ziet en bedankt dat je dit even kwam delen met me!

      ♥ Veel Liefs ♥
      Anja

     9. Als ik mijn ogen sluit kan ik zien wat ik wil zien vooral als ik mijn ogen sluit als ik ga slapen als ik bijvoorbeeld in het park wil lopen zie ik dat voor me en het lijkt heel echt ik kan dit altijd al hoe kan dat

     10. Hoi,

      Sommige mensen, jij dus ook, zijn heel goed in het dingen voor zich zien. Je noemt dat visualiseren. Dit gebeurt als je spiritueel wakker aan het worden bent (je beseffen dat er meer is tussen hemel en aarde). Het is heel fijn dat je dit kunt, want het helpt je alleen maar om nog verder te groeien. En om fijne gevoelens op te roepen. Als je je voorstelt bijvoorbeeld dat je op een plek bent waar je graag komt, dan voel je je ook heerlijk. Die energie wil je graag ervaren. Dat helpt je om je beter en beter te voelen!

      ♥ Veel Liefs ♥
      Anja

 7. Hoi Anja, dank je wel voor al je info op je site! Helder uitgelegd en in een vrolijke stijl geschreven 🙂
  Als vervanging voor kraanwater zoek ik een mineraalwater met een hoge ph-waarde. Heb jij daar ervaring mee en kun je daar iets over adviseren? Groetjes Kees

  1. Hoi lieve Kees,

   Dank je wel voor je leuke reactie en je vraag! Je kunt heel makkelijk zelf alkalisch mineraalwater maken. Filter je water met een goede waterfilter kan. Schenk ongeveer een liter water in een karaf of een glazen kan, Snij een citroen door midden en snij een halve citroen in schijfjes. Leg die schijfjes in het water (zonder het sap eruit te persen!), voeg vervolgens 1/2 eetlepel Himalayazout toe aan het water. Dek je kan/karaf af en laat het 12 uur in de kamer of keuken staan (niet koelen). Na 12 uur kun je je eigen gemaakte alkalische mineraalwater drinken.

   Wel héél belangrijk voor je dit doet: test de PH waarde van je water eerst. Hiervoor heb je een PH meter nodig. Je kunt hier een digitale PH meter kopen die speciaal geschikt is voor water. Als de PH waarde van je water tussen de 7 en de 9 is dan hoef je je water niet verder te alkaliseren! Het is dan basisch genoeg. Als het onder de 7 is, dan is je water te zuur en dan is het wijsheid om je water te alkaliseren zoals ik hierboven heb omschreven. Als je er dan mineraalwater van wilt maken, dan is het voldoende om alleen Himalayazout toe te voegen. Ook dit laat je 12 uur staan, zodat de mineralen goed in het water trekken.

   Je kunt je (gefilterde) kraanwater ook alkalisch maken met baking soda (zuiveringszout). Dit werkt als volgt: roer 1/4 theelepel zuiveringszout door een halve liter gefilterd water, tot het helemaal is opgelost. Dan kun je het drinken. Een snelle oplossing voor als je niet kunt wachten op de andere methode. Je kunt hier zuiveringszout kopen (van goede kwaliteit).

   Als je nog meer vragen hebt, reageer dan gerust. Veel succes met het maken van je eigen alkalische mineraalwater! De mineraalwaters die in de handel zijn, voldoen naar mijn smaak niet en zijn veel duurder. Het is veel voordeliger om het zelf te maken.

   Veel Liefs,
   Anja

 8. Hallo Anja. Ik ben blij en dankbaar dat je op mijn pad bent gekomen. Ik heb de vlogs over realiteit beluisterd. Wat een heldere en duidelijke uitleg. Mijn eerste cadeau en wonder van vandaag is ook deze mail van je te lezen waarin je aanbied gratis energetische blokkades op te heffen. Daar ga ik je deze week over contacten. Ik heb me ook aangemeld voor de cursus “verliefd op jezelf”.Dankjewel

  1. Hoi lieve Wil,

   Dank je wel voor je lieve woorden. Je bent welkom om een afspraak te maken! Veel succes met de gratis cursus Stapelverliefd op jezelf. Ik hoop dat je er veel plezier en steun aan zult beleven!

   Veel Liefs,

   Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!