Derde Oog Chakra Openen en Ontwikkelen?

Derde Oog Chakra Openen en Ontwikkelen?

Ben jij nieuwsgierig  naar je derde oog chakra? Wil je je derde oog leren openen? Wil je weten waarom dat zo belangrijk is? Lees in dit artikel alles over je zesde chakra.

Het derde oog chakra wordt hier getoond op een beeld van het hoofd van Boeddha.Leer hoe je je “zesde zintuig” ermee kunt ontwikkelen. Maar ook hoe je eventuele blokkades met groot gemak op kunt heffen. Laat alles weer vrij stromen en verruim daarmee je visuele horizon! Na het lezen van dit artikel weet je er alles over!

Tip: Sla deze pagina op in je favorieten en kom regelmatig terug voor updates!

 

Waar zit je derde oog chakra eigenlijk?

Je derde oog chakra bevindt zich op het punt tussen je wenkbrauwen, vlak boven je ogen. Het is de zesde van de 7 basis chakra’s. Tevens is je zesde chakra je tweede spirituele chakra. Mocht je mijn voorgaande artikelen over de andere chakra’s nog niet hebben gelezen: het woord chakra staat voor “wiel”. Het is een knooppunt van energie. Een energiecentrale zeg maar.

Je 3e oog chakra wordt ook wel je “wenkbrauw chakra” genoemd, vanwege de locatie. Ik vind het woord ervoor in het Sanskriet prachtig, omdat het mijn naam is, maar dan omgedraaid (ik heet Anja).

In het Sanskriet noem je deze chakra “Ajna”. De vertaling van Ajna is letterlijk: “weten” en “waarnemen”.

 

Je derde oog chakra is je innerlijke waarnemer

Je Ajna chakra is je Bron van oneindige innerlijke wijsheid. Hij staat voor het (innerlijk) zien, spiritueel inzicht, verbeelding en het je kunnen voorstellen van dingen (visualiseren). Het is een verborgen/onzichtbaar derde “oog”. Ajna is verbonden met je pijnappelklier.

Wist je dat je pijnappelklier er uitziet als een oog?

 

Advertentie:
 


 

Wat is de kracht van je derde oog chakra?

Deze chakra is het verlengstuk van je fysieke ogen. Het kijkt aan de binnenkant van jou. Naar je spirituele zelf. En het kijkt verder dan je neus lang is. Jouw derde oog “ziet” zaken als kosmisch verband, spirituele energie en alles wat met je “gewone ogen” onzichtbaar is. Wat is de kracht van je derde oog chakra, twee handen openen hier het derde oog in een abstracte afbeelding

De Ajna chakra brengt balans tussen wat zich afspeelt in de fysieke realiteit en in de onzichtbare, innerlijke en energetische realiteit in en om je heen. Als je je zesde chakra goed hebt ontwikkeld, dan reikt je zicht verder dan wat er zich afspeelt om je heen. Hij overziet het grotere geheel! 

 

Je derde oog kan de fysieke wereld zien!

Bekijk deze spectaculaire video maar eens van een meisje uit India. Ze heeft geleerd haar derde oog chakra zo te ontwikkelen, dat ze letterlijk voorwerpen kan zien, terwijl ze geblinddoekt is! Klik hier en laat je verbazen!

https://www.youtube.com/watch?v=ZtLkzg8bFgA

 

Waarom is het derde oog chakra gesloten bij de meeste mensen?

Al op het moment voor je geboorte ontwikkelen zich je eerste vijf zintuigen (zien, horen, proeven, ruiken en voelen). Die ontwikkeling wordt nog sterker vanaf het moment dat je wordt geboren. Het 3e oog is in het algemeen bij baby’s en kleine kinderen nog geopend. Naarmate je van je omgeving leert dat je andere 5 zintuigen veel belangrijker zijn, sluit je derde oog zich.

Dat komt omdat je pijnappelklier verkalkt is

Die verkalking van je pijnappelklier sluit de energiestroom naar je derde oog chakra. Met name in onze westerse samenleving leer je als kind zaken als intuïtie, helder weten, horen en zien, niet te ontwikkelen. In de westerse cultuur ligt de nadruk op denken, het rationele brein.

Dat brein wordt op den duur zo dominant, dat het je derde oog ondersneeuwt. Zintuigen zijn als spieren. Als je ze traint en ontwikkelt groeien ze. Als je er niet mee oefent, verslappen ze en na een lange periode van inactiviteit verlammen ze. Zo ook de zintuigen.

 

Je gebruikt met name je vijf zintuigen

Je leert als kleintje dat dingen die je met je fysieke ogen kunt zien, realiteit zijn. En alles wat je in je fantasie en verbeelding ziet, zo beweert men, is niet echt. Dit wordt je ook bijgebracht op school. Hetzelfde geldt voor de overige vier fysieke zintuigen. Wat je met je handen voelt is “echt”, maar wat je in je verbeelding voelt wordt afgedaan als “fantasietjes”.

De cultuur in onze samenleving leert je dus, dat alles wat je met je fysieke lichaam kunt voelen, horen, zien, ruiken en proeven je realiteit is. En alles wat zich van binnen afspeelt “bestaat niet”, zo luidt de algemen code die we hiervoor hebben afgesproken. Ieder klein kind bootst na wat het leert. En daarom verwateren de vermogens van je derde oog, om zich rond je 12e/13e levensjaar te sluiten.

Andere invloeden spelen ook een rol, zoals voeding, alcohol en andere gifstoffen (met name fluoride). De manier waarop je denkt en leeft draagt er tevens aan bij, dat je zesde zintuig niet meer naar behoren functioneert.

TIP: Ik werk een speciaal systeem voor het supersnel opheffen van energetische blokkades! Wil jij daar gratis mee kennismaken? Neem dan contact met me op, klik hier. Maak een gratis afspraak en ik laat het jou ervaren hoe bevrijdend dit is. We werken samen via Skype! Je hoeft er dus de deur niet eens voor uit!

 

Wat zijn de voordelen van je derde oog chakra openen?

De meeste mensen associëren het derde oog met helderziendheid. Het klopt dat je helderziende vermogens worden gestimuleerd als je je zesde chakra ontwikkelt. Maar het openen ervan levert nog véél meer voordelen op!

Ik zet de voordelen even voor je op een rijtje:

 

 • Het openen van je derde oog maakt je vrij en blij!

Je herontdekt wie je werkelijk bent. Namelijk een spiritueel wezen dat tijdelijk in een lichaam verblijft. Een geopend 3e oog kijkt verder dan de fysieke realiteit. Mensen die deze chakra hebben ontwikkeld zien de grote verbanden. Ze verbreiden hun horizon. Ze zien in (inzicht) dat alles een reden heeft en dat alles met elkaar is verbonden. Deze realisatie werkt enorm bevrijdend!

 

 • Je derde oog chakra openen stimuleert je Creativiteit!

Zodra je je Ajna chakra ontwikkelt en/of (her)activeert, reis je af naar een wereld van onbegrensde mogelijkheden. Je durft je fantasie weer serieus te nemen. En je laat je fantasie daarom de vrije loop. Je ontdekt dat die fantasie net zo goed een realiteit is, als de realiteit die je met je fysieke ogen ziet.

Vanuit die fantasie en verbeeldingskracht ontstaat het vermogen om te creëren. Kunst bijvoorbeeld, of muziek. Of schrijven en alle andere vormen van creatieve expressie. Die creatieve scheppingskracht ontstaat van binnen. Door te kijken met je innerlijke oog en dit vorm te geven in een fysieke vorm. Zo genieten anderen ook mee!

 

 • Je ontwikkelt sterke intuïtieve vermogens

Je derde oog chakra speelt een belangrijke rol bij het luisteren naar je intuïtie. Hij werkt nauw samen met je hartchakra. Het is logisch dat je intuïtie sterker wordt naarmate al je chakra’s beter in balans komen. Je Ajna leert je jouw intuïtie begrijpen en ernaar luisteren.

Ik hoef je de voordelen van een goed ontwikkelde intuïtie vast niet uit te leggen!

 

 • Je kunt je beter concentreren als je derde oog chakra is geopend

Een goed concentratievermogen is belangrijk als je gelukkig wilt zijn en blijven. Of om bijvoorbeeld je wensen, doelen en dromen te bereiken, is focus nodig. Als je geen focus hebt, wordt het leven een chaos. Dan bereik je nooit wat je werkelijk wilt!

Je goed kunnen concentreren levert natuurlijk meer voordelen op. Zoals in staat zijn nieuwe dingen te leren. Of om beter om te gaan met veranderingen, tegenslagen en andere uitdagingen in je leven. Om je spiritualiteit te verdiepen is het belangrijk dat je je goed kunt concentreren.

 

 • Je slaapt en droomt er beter door!

Je pijnappelklier speelt een belangrijke rol bij je slaap. Hij is verantwoordelijk voor de slaapfases waar je ’s nachts doorheen gaat. Als de energie in je derde oog chakra heerlijk stroomt, maakt hij weer perfect contact met je pijnappelklier.

Zo herstelt je natuurlijke slaap zich. Bovendien ga je ook je dromen weer onthouden. Veel mensen met een geopende derde oog chakra zijn in staat om zeer helder te dromen. Dit noem je ook wel “lucide dromen”. Dit betekent dat je je bewust bent dat je droomt, terwijl je droomt. En ook dat je je droom kunt beïnvloeden.

Al met al slaap je veel beter. Dat helpt je om je overdag beter te voelen. Je voelt je krachtiger en beheerst. Je hebt een “energie reservoir” geopend, wat van invloed  is  op je totale energiehuishouding. Mooi meegenomen toch!

 

 • Je ontwikkelt je paranormale vermogens

Dat prachtige zesde zintuig van jou ontwikkelt zich sterker, naarmate je derde oog chakra in balans komt en zich ontwikkelt. Mits je dit zintuig niet misbruikt voor ego tripperij, brengt helder zien vele voordelen. Ruimte en tijd bestaan niet meer voor je.

Dit betekent niet dat je ineens kunt zien hoeveel geld je buurman op zijn rekening heeft staan. En de kans dat je winnende lotto getallen “vooruit” kunt zien is ook minimaal. Daar is je zesde zintuig niet voor bedoeld. Als je hoopte dat dat wel zo zou zijn, dan moet ik je teleurstellen.

 

De kleur van je derde oog chakra is indigo

 

De kleur van je derde oog chakra is indigo, op de afbeelding een persoon met energie om zich heen en een indigo kleur op de achtergrond.Indigo is een diepblauwe/violette kleur en is verbonden met je zesde chakra. Het is de kleur van intuïtieve waarneming, hoger spiritueel bewustzijn, creativiteit en innerlijke wijsheid.

Geen wonder dat indigo en je derde oog chakra hand in hand gaan. Deze kleur activeert en stimuleert je rechterhersenhelft, de plek waar je voelt in plaats van logisch nadenkt!

 

 

Is jouw derde oog chakra geblokkeerd?

Hieronder vind je een lijst met aanwijzingen en symptomen, die erop kunnen wijzen dat je Ajna chakra niet meer lekker stroomt.

 

Fysieke klachten als je derde oog chakra uit balans is:

 

 • Alle oog problemen, zoals slecht zicht, bijziendheid, verziendheid, ontstekingen, etc.
 • Pijn tussen je wenkbrauwen
 • Hoofdpijn/migraine
 • Geheugen problemen (korte en lange termijn geheugen)
 • Slaapstoornissen
 • Ontstekingen aan je voorhoofdsholte(s)
 • Problemen met je pijnappelklier

 

Emotionele en spirituele klachten als je derde oog chakra uit balans is:

 

 • Niet kunnen visualiseren
 • Twijfelen aan jezelf
 • Concentratieproblemen
 • Aan je intuïtie/gevoel twijfelen
 • Onzekerheid
 • Negatief denken
 • Moeilijk patronen kunnen doorbreken
 • “Geen fantasie hebben” (je durft niet te en/of kunt niet fantaseren)
 • Doorlopend in een fantasiewereld leven (dromen is prima, fantaseren ook, maar niet als je je grip op je leven verliest)
 • Verwardheid
 • Niet helder kunnen denken
 • Geen keuzes kunnen maken
 • Je keuzes laten afhangen van wat anderen vinden (vooral “authoriteitsfiguren” zoals je dokter, je baas, je advocaat, je boekhouder, etc.)
 • Snel het overzicht verliezen
 • Je dromen niet kunnen onthouden
 • Nachtmerries
 • Inactieve of juist overactieve paranormale vermogens/helderziendheid

 

 

Gratis tips voor het balanceren en openen van je derde oog chakra!

Voor je aan de slag gaat met het openen van je derde oog chakra is het van groot belang dat je hem eerst in balans brengt! Sterker nog: het is belangrijk dat je eerst stevig in je schoenen staat, voor je ook maar een poging waagt. Gelukkig zijn hier prima manieren voor en ik deel er hieronder een aantal!

Tip: Wil je nog meer gratis tips om je derde oog chakra te balanceren en openen? Interesse in gratis informatie over spiritualiteit en de Wet van de Aantrekkingskracht? Word dan vandaag nog gratis VIP lid van Spiegeltjes Fantastische Nieuwsbrief.

Iedere maandagmorgen bezorgd in je digitale brievenbus! Je hebt dan meteen gratis toegang tot het nieuwsbrief archief en alle andere voordelen voor leden! Als dank voor je aanmelding ontvang je bovendien gratis de 7-daagse cursus, “Stapelverliefd op jezelf”, cadeau.

Klik hier om je aan te melden

 

Je derde oog chakra balanceren met de oerklank “OHM”

De (mantra) oerklank Ohm balanceert en activeert je Ajna chakra. Je kunt de klank hardop zingen (je spreekt het uit als oom), je kunt de klank in stilte zingen, of je kunt ernaar luisteren.

Deze gratis video bijvoorbeeld geeft je een uur lang prachtige Ohm klanken en hierbij passende muziek. Ga er heerlijk voor zitten of liggen, sluit je ogen en geniet terwijl de klanken op je inwerken! Je kunt de video ook afspelen op de achtergrond terwijl je andere dingen aan het doen bent.

https://www.youtube.com/watch?v=gYW49p0qsK8

 

Masseer je derde oog chakra!

Een andere manier is het masseren van het punt tussen je wenkbrauwen. Dit doe je door met één of twee vingers ronddraaiende bewegingen te maken. Doe dit in een rustig tempo. Je hebt geen haast.

Het beste is om deze massage 2 tot 3 keer per dag te herhalen gedurende ongeveer 2 tot 3 minuten. Simpeler kan het bijna niet!

 

Meditatie en wierook voor het openen van je derde oog chakra

Mediteren is sowieso goed voor je, maar zeker als je een derde oog chakra blokkade hebt. En je hoeft er geen rare fratsen voor uit te halen. De beste manier van mediteren is in een ontspannen houding te gaan zitten of liggen. Sluit je ogen en ontspan je door een keer of 3 diep in en uit te ademen. Daarna pak je je natuurlijke ritme weer op en concentreer je je op je ademhaling.

Iedere keer als er storende gedachten in je hoofd glippen, focus je je weer op je ademhaling. Besteed geen aandacht aan wat je denkt. Beschouw je gedachten alsof het bezoekers zijn die je huis in en uitgaan. Een kwartier of langer mediteren is het beste.

Je kunt het in het begin langzaam opbouwen. Begin bijvoorbeeld met 5 minuten en voeg er dagelijks 1 minuut aan toe. Mediteer minimaal 1 keer per dag. Tijdens je meditatie kun je wierook gebruiken. Speciale geschikte wierook voor je derde oog chakra is o.a. Lavendel wierook, Frankincense, Sandelwood en Salie. Als je niet van wierook houdt, kun je er ook voor kiezen om essentiële olie in één van die geuren te branden.

 

Gebruik geen fluoride meer!

Fluoride draagt bij aan de verkalking van je pijnappelklier! Er zijn vele goede fluoride vrije tandpasta’s te koop, o.a. bij Holland & Barret (voorheen “de Tuinen) en online.

Je kunt ook heel makkelijk zelf je tandpasta maken!

Ik doe het al jaren. Sinds ik mijn eigen tandpasta maak, heb ik nooit meer gaatjes en/of nare ontstekingen gehad. Toen ik nog fluoride gebruikte had ik hier om de haverklap last van!

Klik hier voor het fluoridevrije tandpasta recept dat ik zelf ook gebruik of kopieer onderstaande link en plak hem in je browser!

https://www.allesvoorjetanden.nl/zelftandpastamaken

 

Wil je nog meer goede tips ontvangen?

In de (gratis) nieuwsbrief van 5 juni 2017 deelde ik uitgebreide tips en nog meer informatie over je derde oog chakra. Ik leer je in die nieuwsbrief ook hoe je met je derde oog chakra kunt manifesteren! Want ook dat is één van de geweldige krachten van je Ajna chakra! Veel mensen weten dit niet!

TIP: Mis nooit meer een nieuwsbrief: meld je gratis aan en ontvang als welkomstgeschenk de gratis cursus, “Stapelverliefd op jezelf”. Klik hier om je aan te melden. Je bent dan gratis VIP lid van Jouw Spiegeltje en dat heeft vele voordelen!

Meld je vandaag nog gratis aan

 

Deel je ervaringen, tips en/of suggesties…

Als jij van dit artikel hebt genoten, laat het dan weten! Heb je zelf tips over het openen/ontwikkelen van je derde oog chakra die je met mij en anderen wilt delen? Wil je iets vragen? Heb je een suggestie? Of wil je gewoon “hallo” zeggen? Je mag hieronder alles schrijven wat je maar wilt!

Ik vind het fantastisch om van jou te horen en ik waardeer het enorm als je de tijd neemt om een reactie achter te laten! Je krijgt gegarandeerd snel een reactie terug van mij persoonlijk. Jij bent belangrijk voor mij!

 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Spiritualiteit » Derde Oog Chakra Openen en Ontwikkelen?

 

 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje

2 Replies to “Derde Oog Chakra Openen en Ontwikkelen?”

 1. Hallo Anja. Ik ben blij en dankbaar dat je op mijn pad bent gekomen. Ik heb de vlogs over realiteit beluisterd. Wat een heldere en duidelijke uitleg. Mijn eerste cadeau en wonder van vandaag is ook deze mail van je te lezen waarin je aanbied gratis energetische blokkades op te heffen. Daar ga ik je deze week over contacten. Ik heb me ook aangemeld voor de cursus “verliefd op jezelf”.Dankjewel

  1. Hoi lieve Wil,

   Dank je wel voor je lieve woorden. Je bent welkom om een afspraak te maken! Veel succes met de gratis cursus Stapelverliefd op jezelf. Ik hoop dat je er veel plezier en steun aan zult beleven!

   Veel Liefs,

   Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!