Keelchakra blokkade opheffen? Lees hier hoe!

Keelchakra blokkade opheffen? Lees hier hoe!

Wil jij jouw keelchakra blokkade opheffen of gewoon meer weten over deze chakra? Lees dan snel verder… Je keelchakra is je vijfde chakra. Het is bovendien de eerste van de 3 spirituele chakra’s of “hogere chakra’s”. Hoger betekent trouwens niet “beter”, maar heeft meer te maken met de positie ten opzichte van de centraal gelegen hartchakra. Die is dus hoger (natuurlijk afhankelijk vanaf welke kant je het bekijkt).

Keelchakra blokkade opheffen? Lees hoe! Afbeelding van de keelchakra mandala in de kleur blauwWil jij meer weten over de betekenis van deze chakra en wat zijn functie is? Kom ook meer te weten over de spirituele betekenis ervan en wat je daaraan hebt in je leven. Lees in dit artikel ook alles over de symptomen als je een geblokkeerde 5e chakra hebt! Ik deel ook keelchakra oefeningen met je.

Zo gaat jouw “keel energie” weer heerlijk stromen! Breng je 5e chakra in balans! Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder… Jouw keelchakra heeft na het lezen van dit artikel geen geheimen meer voor jou!

Waarom je keelchakra blokkade opheffen zo belangrijk is…

Je keelchakra wordt in het sanskriet je “Vishuddha chakra” genoemd. Vishuddha betekent letterlijk vertaald “zuivering”, “reiniging” en staat ook voor (spirituele) verfijning!

Je Vishuddha chakra is het centrum van je zelfexpressie en daarmee bedoel ik niet alleen je fysieke keelgeluid! Je vijfde chakra staat namelijk ook voor je spirituele communicatie. Voor de innerlijke taal die je spreekt en uitstraalt. Het is je “communicatie energie”. Communicatie van binnen- en van buiten uit!

Durf jij je ware stem te laten horen?

Zijn jouw woorden authentiek? Een blokkade van deze chakra betekent dat je niet “echt” bent. Dat je niet jezelf kunt/durft te zijn. Terwijl de authentieke jij, dat wie je je werkelijk bent, gehoord mag worden! Lees verderop in dit artikel meer over waarom het opheffen van je keelchakra blokkade zo belangrijk is. En natuurlijk ook hoe!

Advertentie:
 


Waar zit je keelchakra?

keelchakra locatie: vijfde chakra, keel/hals/nekDe ligging van je vijfde chakra beslaat, niet verrassend, het gebied in en rondom je keel, hals en nek. Hierbij hoort ook alles in en vlakbij je mond. Je mond is de “fysieke uitlaatklep” van je keelchakra. Alle klieren (je schildklier bijvoorbeeld) maar ook je tong en je amandelen, horen allemaal bij het keelchakra gebied. Als er blokkades zijn, worden die delen vaak aangetast. Verderop in dit artikel geef ik een uitgebreide lijst met symptomen van een keelchakra blokkade.

Spreek jij oprecht uit wat er in je omgaat? Spreek je de taal van de Liefdevolle waarheid? Dat zijn belangrijke vragen!

 

Wanneer is je keelchakra in balans?

Als je Vishuddha chakra in balans is, dan ben je iemand die in denken, spreken en doen, staat voor echtheid en authenticiteit. Er komen geen leugens en/of halve waarheden uit je mond. Wat je zegt straal je ook uit in je manier van zijn.  Je leeft en vibreert de waarheid en echtheid waar je voor staat!

Als je spreekt ben je oprecht en geef je uiting aan wat je voelt en ervaart. Dit doe je niet op de “ego manier”, maar altijd vanuit de energie van Liefde, vrede en vreugde! Er is een balans tussen je hoofd en je hart. Je hebt geen moeite om je “zegje” te doen. Je slikt geen woorden in. Maar je spreekt ze zorgvuldig uit. Nooit bedoeld om anderen te kwetsen. Je woorden zijn opbouwend!

Zelfs als je het ergens niet mee eens bent is wat je zegt gericht op verbetering. Mensen met een gebalanceerde 5e chakra spreken nooit vanuit woede, frustratie, irritatie, etc.

Een gebalanceerde keelchakra betekent dat je goed kunt luisteren

Zowel naar de woorden van anderen als naar de taal van je eigen gedachten en gevoelens. Je spreekt en verstaat de taal van zuiverheid (Vishuddha) en je woorden zijn verfijnd. Als jouw 5e chakra in balans is, dan ben je een uitstekende luisteraar. Goed kunnen luisteren is het geheim van iedere succesvolle spreker!

Je Vishuddha chakra is in balans als je authentiek durft te zijn. Je durft als het ware je hogere zelf te laten spreken via jouw unieke stemgeluid. Dit zijn altijd woorden vanuit zuivere Liefde!


Wil jij gratis je keelchakra blokkade opheffen?

 • Ben je vaak verlegen? Onzeker?
 • Vind je het lastig om je grenzen aan te geven?
 • Ben je bang dat je anderen kwetst als je voor jezelf opkomt?

 Dan wil ik je graag gratis steunen met een gratis sessie aan met mij! Ik ben energetisch en spiritueel life coach en ik  werk met technieken die bij (bijna) iedereen direct werken. Het mooie is dat ik via Skype werk en je dus niet hoeft te reizen! Je zit nergens aan vast. Dit is mijn cadeau aan jou omdat ik jou een geweldig leven gun!

Meer weten? Neem dan contact met me op! Uiteraard ga ik zeer zorgvuldig om met jouw privacy. Je gegevens zijn bij mij in veilige en vertrouwde handen. Ze worden met niemand anders gedeeld.

Wegens drukte kan het soms even duren voor ik kan reageren. Maar je krijgt altijd antwoord. Bedankt voor je geduld en je begrip!


Je keelchakra blokkade opheffen: overstijg je karma!

Wist jij dat je keelchakra een belangrijke relatie heeft met je karma? Karma is de wet van oorzaak en gevolg. Met je gedachten en handelingen bewerkstellig je het “actie-reactie principe”. De woorden die je uitspreekt zijn een expressie van je gedachten en gevoelens (hartchakra). Je gedachten en je verbale expressie (dat wat je hardop zegt) creëren jouw werkelijkheid!

Karma wordt met name in het Hindoeïsme vaak opgevat als je (nood)lot. Een soort van “straf en beloning systeem” gebaseerd op wat je allemaal hebt uitgespookt in vorige levens. Het tegendeel is echter waar! Niets overkomt je! Jij bent namelijk de schepper van jouw werkelijkheid! Of je je er nu wel of niet van bewust bent!

Dat wat je denkt en zegt creëert de realiteit om je heen

Het is hoe je de wereld ziet! Veel mensen kennen de relatie tussen je keelchakra en karma niet. Het is heel belangrijk om “op je woorden te letten”. Zijn je woorden oprecht? Spreek je liefdevol de waarheid? Is het nodig om te zeggen wat je op het punt staat uit te spreken? En is wat je wilt zeggen aardig en respectvol?

Alles wat je zegt en vooral de manier waarop je het zegt heeft gevolgen! Zo werkt de Wet van de Aantrekkingskracht (Law of Attraction)! Gelijke energie trekt gelijke energie aan. Gedachten en gevoelens zijn krachtige zenders én ontvangers. Hetzelfde geldt voor wat je zegt en dat speelt zich af via je keelchakra!

De wet van karma heb je zelf in de hand

Je kunt je “karma” ontstijgen, door vanuit Liefde te leren spreken en handelen. Jouw Liefdevolle zelfexpressie heeft alles te maken met jouw vijfde chakra. Je keelchakra blokkade opheffen is van grote invloed op hoe jouw karma werkt. Het kan in je voordeel of in je nadeel werken. Aan jou de keuze!


Tip: Wordt Gratis VIP Lid van Jouw Spiegeltjes Nieuwsbrief

En ontvang de gratis 7-daagse e-cursus “Stapelverliefd op jezelf” cadeau. De nieuwsbrief verschijnt regelmatig. Wat dacht je van gratis meditaties, extra informatie, nog meer oefeningen en tips bij artikelen op de website, steun voor jouw persoonlijke en spirituele groei, en nog zoveel meer. Het kost je niets! Alles is gratis! Doe ook mee! Velen zijn je al voor gegaan. Je zult er zeker geen spijt van krijgen, dat is mijn belofte aan jou. Ik stuur alleen kwaliteitsmails en zal je nooit lastigvallen met ongewenste spam!

Wordt vandaag nog gratis VIP lid van Jouw Spiegeltje! Klik hier!


Je keelchakra blokkade opheffen door (nog) beter voor jezelf op te komen!

Vind jij het lastig om te zeggen wat je op je hart hebt? Voel je je vaak onzeker als je in gesprek bent met anderen? Durf je eerlijk te zijn? En zo ja, doe je dit op een Liefdevolle, opbouwende manier of is het een en al irritatie en frustratie wat doorklinkt in je woorden?

Als dat laatste het geval is, dan is het belangrijk om hier iets aan te doen. Als je moeite hebt met het uitspreken van je gedachten en gevoelens bijvoorbeeld. Je kunt dat heel eenvoudig leren door ermee te gaan oefenen. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld oefenen in assertiever worden.

Je keelchakra blokkade opheffen: Hoe word ik assertiever?

Keelchakra blokkade opheffen: ga aan de slag met het boek: Hoe word ik assertiever , geschreven door Carola van DijkOver assertiviteit zijn heel veel boeken geschreven. Eén ervan is de moeite meer dan waard. Ik kan het je uit eigen ervaring aanbevelen! Het is geschreven door Carola van Dijk onder de titel: “Hoe word ik assertiever”? Klik hier om het boek te bekijken.

Als jij het lastig vindt om voor jezelf op te komen, dan is dit boek een absolute aanrader. Je leert oefeningen en technieken waarmee je op een prima wijze leert te zeggen wat jij vindt, zonder hiermee anderen te kwetsen!

Dat laatste is natuurlijk niet de bedoeling. Beiden, niet durven zeggen wat je op je hart hebt of juist te agressief je mening verkondigen, zijn kenmerken van een keelchakra die uit balans is!


Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt (Dale Carnegie)

 

Dale Carnegie: hoe je vrienden maakt en mensen beinvloedt!Nog zo’n toppertje is al een goude oude. Geschreven in het jaar 1936 onder de titel: “How to win friends and influence people”, maar nog altijd bijzonder actueel. Dit is een boek dat iedereen gelezen moet hebben! Zeker als je moeite hebt met communicatie, met name communiceren met anderen.

Je leert hoe je zonder kritiek, zonder gemeen oordeel en zonder geklaag toch je zegje kunt doen. Een geweldige manier om jouw keelchakra blokkade op te heffen! Leer succesvol te communiceren met anderen en het allerbeste uit jezelf te halen.

Dit boek hoort thuis in iedere boekenkast! Miljoenen mensen wereldwijd gingen je voor. Nu ben jij aan de beurt!


De (energetische) kleur van je keelchakra is blauw

Iedere chakra heeft een eigen energetische kleur. Blauw is de kleur van je keelchakra. De spirituele betekenis van de kleur blauw is o.a. vriendelijkheid, loyaal zijn, vertrouwen in jezelf en anderen hebben! En die eigenschappen passen geheel bij de chakra van je keel. Dat rijmt ook nog eens. Ik ben in een crea bui geloof ik!

Blauw is de kleur van rust en innerlijke vrede! De kleur blauw staat o.a. voor zelfexpressie via je stem! Als blauw in evenwicht is betekent Liefdevolle communicatie met jezelf én met de buitenwereld.

Tip:  Als je meer over de betekenis van de kleur blauw wilt lezen, klik dan hier voor een fantastisch en zeer uitgebreid artikel (Engelstalig).

Ontdek of jij een keelchakra blokkade hebt!

Er zijn heel wat signalen die erop kunnen wijzen, dat jouw keelchakra energie uit balans is. Als dit zo is, kan dit op vele manieren tot uiting komen. Het beïnvloed niet alleen je fysieke keel, maar ook op emotioneel, spiritueel en sociaal niveau kan een ongebalanceerde Vishuddha chakra grote gevolgen hebben.

Zoals met alle chakra’s: het is een systeem van energie lichamen, dat samenwerkt. Als één chakra uit evenwicht is, dan beïnvloeden ze elkaar. Geen enkele chakra staat op zich, ze zijn allemaal met elkaar verbonden. Daarom is balans van al je chakra’s belangrijk!

Onlangs was mijn eigen keelchakra van slag en dat heb ik geweten ook! Ik had een forse keelontsteking en was 3 dagen achter elkaar mijn stem kwijt. Gelukkig wist ik mijn lieve keel te helen. Binnen mum van tijd was alles weer in balans.

De huisarts had me verteld dat het vele weken zou duren voor ik “volledig genezen” zou zijn. Ik was binnen 5 dagen helemaal hersteld. Dat kwam doordat ik al mijn chakra’s heb gebalanceerd. Hoe sneller je blokkades opheft en je energetische huishouding op orde brengt, hoe sneller je heelt van wat voor kwaal dan ook!

Ik heb een speciaal systeem voor het supersnel opheffen van blokkades dat ik ook op mezelf toepas! Wil jij daar gratis mee kennismaken? Neem dan contact met me op, klik hier. Maak een gratis afspraak en ik laat het jou ervaren hoe bevrijdend dit is. Via Skype! Je hoeft er de deur niet eens voor uit!

Wat zijn de fysieke symptomen van een geblokkeerde keelchakra?

 • Chronische keelontsteking
 • Opgezette amandelen, etter, roodheid, abcessen, etc.
 • Verkoudheid (neus en keel)
 • Verstopte neus (chronisch)
 • Griepachtige verschijnselen
 • Chronisch hoesten/vaak hoesten
 • Diverse allergiën zoals hooikoorts en huisstofmijt allergie
 • Heesheid/schorre stem
 • Je stem letterlijk (gedeeltelijk) kwijt zijn
 • Voorhoofdsholte ontsteking
 • Te snelle of te trage werking van je schildklier
 • Nekpijn, stijve nek
 • Opgezette lymfeklieren
 • Ontsteking/schimmelinfectie aan je tong
 • Gebrek aan energie
 • Vaak “de hik” hebben/chronische hikklachten
 • Oorontsteking, te veel of te weinig oorsmeer, verstopte oren
 • Oorsuizen, pieptoon in je oor/oren horen

Psychische en emotionele klachten als je keelchakra geblokkeerd is:

 • Verlegenheid
 • Onzekerheid
 • Bang zijn om anderen te kwetsen
 • Gebrek aan assertiviteit
 • Angst om in het openbaar te spreken
 • Je woorden “inslikken”
 • Een brok in je keel voelen
 • Je moeilijk verbaal kunnen uiten
 • Geblokkeerde creativiteit
 • Niet voor jezelf op durven komen
 • Vaak liegen (tegen anderen en/of jezelf)
 • Niet naar anderen kunnen luisteren
 • Altijd maar aan het woord zijn (te veel energie in je keelchakra)
 • Niet duidelijk kunnen aangeven wat je bedoelt
 • Moeite hebben met het uiten van je mening
 • Niet eerlijk durven zijn over je gevoelens en emoties
 • Bang zijn om te zeggen wat je denkt omdat je bang bent dat anderen het gek vinden
 • Vaak boos en geïrriteerd praten
 • Veel klagen, mopperen, negatief praten

 

Sociale gevolgen van een keelchakra blokkade

 • Nauwelijks/geen vrienden hebben/moeite met contact maken met anderen
 • Vaak ruzie hebben
 • Relatieproblemen
 • Je onbegrepen voelen
 • Het gevoel dat anderen belangrijker zijn dan jij
 • Dominante partners/vrienden, etc. aantrekken:
 • Niet eerlijk je mening durven geven op je werk uit angst dat je ontslagen wordt

 

Je keelchakra blokkade opheffen met deze tips!

Als één of meerdere van bovenstaande signalen je sterk aanspreken, dan heb je mogelijk een keelchakra blokkade. Zeker als je ze herkent als “chronisch”. Dan is er werk aan de winkel! Het mooie van het doorbreken van energetische blokkades is, dat het makkelijk is en je het zelf kunt! Hieronder deel ik wat tips met je, die jouw keelchakra binnen no time in balans brengen.

Je keelchakra blokkade opheffen door te zingen!

Zingen is een geweldige manier om de energie van je keelchakra weer op volle gang te brengen. Wees gerust: je hoeft het podium niet op! Je kunt “lekker stiekem” zingen als je alleen bent.

Zing je favoriete liedjes, zing mee met een CD/DVD, zing je eigen creaties, etc. Het maakt eigenlijk niet zo uit wat je zingt. Als je het maar uit volle borst doet. En het mag zo vals zijn als een kraai, dat geeft niets! Je hoeft niet “mooi te zingen”.

De mantra klank HAM helpt je keelchakra te balanceren

De mantra (klank) HAM (je spreekt het ook uit als ham) is voor je keelchakra. Je kunt de klank zelf produceren (hardop of in stilte), of je kunt ernaar luisteren. Speel de “HAM” mantra af op de achtergrond tijdens je dagelijkse bezigheden. Luister ernaar als je onderweg bent naar je werk/school.

Ik vond deze prachtige Ham mantra video voor je op YouTube. Geniet maar liefst een uur (of korter) van de prachtige zang en muzikale klanken! Je kunt ernaar luisteren en/of meezingen.

https://www.youtube.com/watch?v=BZR6yuCIie0


Hef je keelchakra blokkade op met de Lapis Lazuli!

Lapis Lazuli hanger van steengoed, uitstekend om je keelchakra blokkade op te heffenEdelstenen hebben van oudsher een fantastische uitwerking op onze energiehuishouding. Bij iedere chakra passen bepaalde edelstenen. Voor de keelchakra is de Lapis Lazuli bijzonder geschikt. De lapis Lazuli brengt je in contact met je innerlijke waarheid. Het is een steen die je communicatie met de buitenwereld ondersteunt. Je voelt je meer op je gemak in het gezelschap van anderen.

Wil je een Lapil Lazuli hanger kopen? Ik heb hele goede ervaringen met “Steengoed”. Zij verkopen prachtige spirituele hangerstenen, waaronder dus de Lapis Lazuli. Klik hier om hem te bekijken en/of te bestellen!


Nog meer gratis spirituele en inspirerende informatie ontvangen?

Meld je dan gratis aan als VIP lid van Jouw Spiegeltjes Fantastische Nieuwsbrief. Je ontvangt dan als dank voor je aanmelding ook nog eens mijn 100% gratis 7-daagse e-cursus Stapelverliefd op Jezelf. Gewoon omdat ik het je gun! Want ook JIJ verdient een geweldig leven!

Klik hier om je gratis aan te melden!


Keelchakra blokkade opheffen: Oefen met opkomen voor jezelf!

Als je een geblokkeerde 5e chakra hebt, dan is de kans groot, dat je het lastig vindt om te zeggen wat je denkt. Of dat nu je mening geven is over iets, je gevoelens uitspreken of zeggen wat je wilt! Het maakt niet uit. Je bent bang om anderen te kwetsen. Of je denkt dat anderen je raar vinden.

Herkenbaar? Ga er meteen mee aan de slag!

Pak twee stoelen. Zet ze tegenover elkaar. Neem plaats op de stoel van jouw keuze. Stel je nu voor dat de persoon tegen wie je iets wilt zeggen, tegenover je zit. Leef je in! Doe net alsof die persoon er echt is. Niemand ziet je, de persoon in kwestie kan je niet echt horen. Je doet alsof, het is een spel.

Spreek nu hardop uit wat jij denkt en/of voelt. Zeg precies datgene, wat je in werkelijkheid niet durft te zeggen. Spreek echter niet boos en/of gefrustreerd.

Oefen je in het voeren van een opbouwend gesprek

Zeg dus niet zoiets als: “Ik vind het belachelijk dat je altijd wilt dat ik boodschappen voor je doe”. Daarmee bereik je niets.

Je kunt het beter zo zeggen:

“Hoi (naam van de persoon), ik begrijp dat je het fijn vindt als ik boodschappen voor je doe. En als het lukt qua tijd en energie dan wil ik dat best doen. Maar ik wil het niet meer iedere keer doe. Ik hoop dat je begrijpt, dat ook ik dingen te doen heb. Het is niet omdat ik het je niet gun. Ik wil gewoon wat meer tijd voor mezelf. En daarom kan ik je deze keer jammer genoeg niet helpen. Er is vast wel iemand anders die dit klusje met Liefde wil klaren”.

Begrijp je het verschil? Ga hiermee oefenen. Spreek hardop. Doe alsof de persoon er echt is. Herhaal de oefening tot je je zeker voelt en het ook in het echt durft te zeggen.

Je kunt dit ook voor de spiegel oefenen! Doe in dat geval alsof het spiegelbeeld van jezelf de andere persoon is. Spreek echt hardop. Dus niet in gedachten. Gebruik je stem, net zolang tot je je zeker voelt. Doe dit één of een paar keer per dag.

Keelchakra blokkade opheffen door aandachtig te luisteren

Als je een goede communicatie met anderen wilt, dan is het belangrijk dat je aandacht hebt voor de persoon/personen waarmee je in gesprek bent. Oefen jezelf daarom in de “luisterkunst”.

Luister zonder iemand af te breken. Luister echt naar wat iemand zegt. Laat het op je inwerken. Leef je in, in de ander. Voel Liefde voor die ander, terwijl je aandachtig luistert naar het verhaal/wat iemand te zeggen heeft. Door écht te luisteren, verandert de communicatie! Jij zult anders reageren, omdat je empathie toont. De ander zal dit bovendien als zeer prettig ervaren!

Ga ermee aan de slag. Je kunt dit met iedereen waarmee je aan de praat raakt oefenen. Vrienden, familieleden, collega’s of “zomaar” mensen die je tegenkomt en waarmee je een gesprek voert. Vergaderingen zijn ook fantastisch om je “luisterkunst” te oefenen en verfijnen. Doe het vandaag nog en merk het verschil in je energie

Hoe voelt jouw Keelchakra?

Als jij van dit artikel over je keelchakra blokkade opheffen hebt genoten, laat het dan weten! Dat is trouwens heel goed voor die prachtige vijfde chakra. Spreek je (Liefdevolle) waarheid! Ga meteen oefenen!

Heb je zelf tips die je met me en andere lezers wilt delen? Wil je iets vragen? Heb je nog een suggestie? Of wil je gewoon “hallo” zeggen? Je mag hieronder alles schrijven wat je maar wilt! Ik vind het fantastisch om van jou te horen en ik waardeer het enorm als je de tijd neemt om een reactie achter te laten! Je krijgt gegarandeerd altijd een persoonlijke reactie van mij.

 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Spiritualiteit en spirituele groei » Keelchakra blokkade opheffen? Lees hier hoe!

 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

17 Replies to “Keelchakra blokkade opheffen? Lees hier hoe!”

 1. Hoi Anja, goed en volledig artikel. Ik heb mn hele leven al last van keelpijn. Op mn 16e keelamandelen geknipt maar het komt nog vaak terug. Ik heb met plezier je artikel gelezen en heb er veel aan, vooral de mantra vind ik geweldig. Bij anderen kan ik de keelklachten altijd makkelijk duiden, maar voor mezelf blijft het “work in progres”, nogmaals dank voor je artikel

 2. Hoj, Anja. Een duidelijk, volledig en vooral praktisch verhaal. De fysieke symptomen herken ik niet zo, maar de rest des te meer. Ik ga ermee aan de slag! Veel dank voor het delen. Heb wel een vraag. Ik rook sigaar, maar ik wil stoppen. In hoeverre is dit van invloed?
  Liefs, Nio.

  1. Hoi Nio, alles is van invloed op alles. Dus ook op je keelchakra, die de rook niet zo fijn zal ervaren. Maar volg je gevoel. Je lijf is wijs en geeft je aan of het tijd is om ermee op te houden. Veel succes!

 3. Hoi Anja,
  Wat een mooie reacties van iedereen op je bericht en wat een fijne reacties stuur je zelf terug naar iedereen. Ik stuur dit bericht omdat ik ook een reactie wil vanuit je positieve intentie. Ik heb af en toe moeite om mij uit te spreken, nu dacht ik, ik laat gewoon van mijzelf horen dat ik dat ook wil zonder bezig te zijn met de gevolgen. Je hebt gelijk dat alles energie is, nu nog het leren kanaliseren van die energie in mijn geval.
  Zelf heb ik al van kinds af aan het lastig gevonden om assertief op te treden. De laatste tijd voel ik ook steeds meer de druk op mijn keel en word ik nog bewuster geconfronteerd met angst voor afwijzing en mijzelf deels loslaten voor het belang van de ander . Ik heb daar ook externe hulp voor en ben al 10 jaar bezig met een levenslang helingsproces voor van alles. Door deze tips van jou kan ik thuis op een eenvoudige manier aan de slag om mij zelf nog meer te ondersteunen en los te laten. Dankjewel.
  Ook las ik dat de keel chakra verbonden is met je sacraal chakra (van intuïtie). Dat klinkt logisch, want soms weet ik ook niet wat mijn innerlijk wil.
  We zijn allemaal in proces en ons lichaam wil blijkbaar ook energetisch weer in balans komen, daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar wat wel al goed gaat, anders focus ik mij makkelijk op de ‘negatievere dingen, er is zoveel om van te genieten.

 4. Net dit artikel gelezen. Weer inspiratie voor mijn acties. Dank je wel. Woorden scheppen duidelijkheid, gesproken of geschreven, ja zo ben ik.

 5. Hallo lieve Anja,
  Ik heb ook. Al 3 maanden een keelchakra blokkade.. Ik luister naar hein braat en probeer via chakra meditatie beter te worden. Ga nu ook de ham. Oefening doen en zeker de rollenspel om dingen te kunnen uitspreken. Mocht ’t niet verbeteren ga ik je contacten
  Gr sylvia

 6. Hallo, ik lees nu je artikel en ik ben er erg blij mee!! Ik ga nu de ham oefening doen en ga heerlijk zingen!! Ik hoop dat het spoedig beter zal gaan met mijn keelchakra!! Want ik vind de brok in mijn keel erg lastig! Volgens mij is het bij een chronisch probleem!! Maar ik ga mijn best doen. Dank je wel!! Ik ga je w.s ook nog wel contacten. Met vriendelijke groet!!

  1. Hoi lieve Cunera,

   Dank je voor je reactie! Niets is chronisch in het leven. Want alles is energie en alles kan veranderen. Energie is altijd in beweging. Aan ons om de juiste vibratie te vinden en de balans te herstellen. Succes met de Ham oefening! ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

 7. Hoi,ik ben Hans. Ik heb veel van deze problemen zoals niet opkomen voor mezelf,verlegenheid,bang om men mening te zeggen zonder de ander bang,kwaad of gekwetst te maken,niet nadenken voor ik iets zeg,niet opletten,niet assertief genoeg kunnen zijn maar ik kan nog thans goed zingen hoor met momenten. Groetjes,Hans

 8. Hoi Anja
  Wat heb ik een hoop nieuwe kennis opgedaan.
  Bedankt dat je dit met mij hebt gedeeld.
  Ik ben gisteravond in slaap gevallen met de keelchakra muziek HAM die je geadviseerd hebt.
  Heerlijk geslapen en ik hoop dat het muziekje onbewust nog zal doorwerken…..
  Nog voldoende oefeningen om aan te werken…
  Bedankt bedankt bedankt

  Groetjes Marleen

  1. Hoi lieve Marleen,

   Dank je wel voor je fijne reactie! Wat fijn dat de HAM muziek resoneert met je keelchakra. Het zal zeker nog onbewust doorwerken. Maar blijf het wel herhalen, want meestal is 1x niet genoeg. Veel succes met oefenen. Laat het me weten als ik je ergens bij kan steunen. Fijne dag nog! ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

 9. Hallo Anja,
  Ik heb met veel plezier bovenstaande gelezen. Jouw liefde voor de medemens straalt erin door. Ik ga gebruik maken van je tips en tricks en persoonlijk contact met je opnemen.
  Hartelijke groet,
  Irene

  1. Hoi lieve Irene,

   Dank je wel voor je lieve reactie. Ik heb zojuist je email beantwoord! Nog een fijne dag toegewenst. ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

 10. Dankjewel Anja voor je motiverende missie. Het geef me een waardevol gevoel de keelchakra te omarmen in al zijn mogelijkheden en beperkingen te leiden naar meer openheid. Mijn keelchakra wordt mijn vriend doorheen al deze mooie expressieve momenten van heling. Er zijn nog zeker momenten in mijn leven om mijn “verborgen schreeuw” te laten horen…mijn functioneren op weg naar meer mogelijkheden wat mijn werkelijkheid tot de waarheid behoort. Nog een hele boterham…we zijn onderweg… Groetjes, Agnes

  1. Hoi lieve Agnes, dank je wel voor je mooie, open reactie! Jij mag zelf bepalen hoe groot de boterham is die je nog weg wilt werken 🙂 Doe het lekker in je eigen tempo. Het hoeft niet lang te duren. Dat bedoel ik ermee te zeggen. We denken vaak (conditionering) dat we een lange weg te gaan hebben, terwijl dit in werkelijkheid niet zo hoeft te zijn. Zeker niet met energetische blokkades. Die zijn eigenlijk vrijwel altijd héél snel opgelost. En dan volgt bevrijding. De ware zware kluif zit hem in het herprogrammeren van je manier van denken en je overtuigingen, die (mede) debet zijn aan waarom je een blokkade ervaart.

   ♥ Ik wens je Licht en wijsheid op je helingspad ♥

   Veel Liefs,
   Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!