Je Hartchakra Openen, Helen en Begrijpen

Je Hartchakra Openen, Helen en Begrijpen

Je hartchakra openen en helen is één van de beste dingen die je voor jezelf kunt doen! Deze chakra wordt ook wel je vierde chakra genoemd. De sanskriet naam is “Anahata” Dit betekent letterlijk: “ongeschonden”. Ik vertaal dit vrij als “Heel en compleet”. Want dat is wie jij echt bent. Jij bent pure Liefde! Er is niets mis met je!

Je hartchakra openen, helen en begrijpen, een mandala van de hartchakraJe hart chakra is de plek waar, als hij in balans is, ervaringen en pijn uit het verleden, je geen kwaad meer kunnen doen. Als je een hartchakra blokkade hebt, dan is die ervaring verstoord.

Lees snel verder over jouw 4e chakra en hoe je hem in balans kunt brengen als hij niet lekker stroomt!

Advertentie:
 


 

Je hartchakra openen: Waarom is dat zo belangrijk?

Jouw hartchakra is je vierde chakra en bevindt zich tussen je 3 lagere chakra’s en je 3 hogere chakra’s. Hij bevindt zich in het midden van je borstkas. Het energieveld van deze chakra omvat je fysieke hart, maar ook je longen, je thymus klier en je borsten.

Jouw vierde chakra is het centrale middelpunt. Hij draagt jouw materiële en spirituele kant en brengt die twee met elkaar in contact en in balans.

Als je hartchakra in balans is, dan voel je een diepe Liefde voor alles en iedereen. Je bent in staat om te vergeven en Je vierde chakra openen is belangrijk omdat hij precies het middelpunt is van alle chakra's. Op de afbeelding een persoon omgeven door groene hartenergie en de hartchakra als een lichtcirkel uitgelicht om de locatie aan te gevenje leven staat in het teken van pure, Liefdevolle compassie! Vanuit je hart ervaar je de eenheid met het hele leven, met alles en iedereen. Het is het centrum van heelheid en compleetheid.

Je Anahata chakra vibreert pure, onvoorwaardelijke Liefde, zolang hij niet geblokkeerd is. Je hartchakra openen is van groot belang voor je spirituele groei. 

Het is belangrijk om je hart chakra te helen. Als je je hart chakra weer opent, voel je de Liefde van alles en het Universum weer stromen in je leven. Je durft jezelf weer te zijn, waar je ook bent. Je hoeft niet meer te voldoen aan de verwachting(en) van anderen.

Als je met een open hartchakra leeft, is je leven een en al vreugde en geluk! Je ervaart ook een diep gevoel van innerlijke vrede in jezelf. Je gaat onzelfzuchtig door het leven en dat is een heerlijk gevoel! Een gevoel dat je moet ervaren, om te weten wat het is.

Je hartchakra openen betekent dat je voorbij je ego gaat!

Je overstijgt je ego en leeft vanuit onvoorwaardelijke, zuivere Liefde en verbondenheid met je omgeving op zielniveau. Dat is een andere manier van liefhebben dan de meeste mensen gewend zijn.

Veel mensen vatten Liefde op als bijvoorbeeld romantische Liefde, verliefd zijn, etc. Die gevoelens zijn heerlijk, maar hierbij is je ego nog steeds betrokken. De Liefde van je hartchakra is Liefde op emotioneel en spiritueel niveau! Het overstijgt alle verwachtingen, eisen, denkbeelden, voorwaarden, kritisch denken, etc.

Als je mensen ontmoet, die vanuit hun hart leven (is een open hart chakra) dan voel je dit meteen. Deze mensen stralen zoveel Liefde en wijsheid uit, je voelt je op je gemak en de rust en zekerheid die ze uitstralen is duidelijk voelbaar!


Wil jij (weer) vanuit je hart leven?

 • Loop jij rond met onverwerkte gevoelens of trauma’s?
 • Heb je moeite met voelen en/of uiten van je emoties?
 • Wil je van jezelf houden maar weet je niet goed hoe?

Voel je weer verbonden met de pracht en kracht van jouw geweldige leven! Ik gun jou een fantastisch leven en wil je graag helpen met een gratis energetische spirituele coaching sessie! Ik werk via Skype, dus je hoeft er de deur niet voor uit. Het kost je helemaal niets! Laat me jou helpen met het openen van je hartenergie, zodat je Liefde weer gaat stromen. Neem vandaag nog contact met me op.

Klik hier om naar het contactformulier te gaan (opent in een nieuw tabblad/venster)


Ook Manifesteren doe je vanuit je Hartchakra!

Vanuit je hartchakra vinden ook alle manifestaties plaats. Je 4e chakra is de plek waar je voelt en beleeft. Hij maakt contact met je hersenen. Wist je dat er rondom je hart een krachtig elektromagnetisch veld zit dat verder reikt dan jij je kunt voorstellen? En wist je dat dat elektromagnetische veld communiceert met de (hart)velden van andere mensen?

Je hart(chakra) is je ware bron van wijsheid!

In onze westerse samenleving zijn we (vrijwel) allemaal geneigd om vanuit ons hoofd te leven. We hechten veel waarde aan wat we denken, overpeinzen, waar we over piekeren, etc. Jij misschien ook wel! Veel mensen denken dat je dingen kunt oplossen vanuit je hoofd. Maar de ware wijsheid zit in je hart.

Jouw hartchakra openen is belangrijk, omdat je alleen op die manier contact kunt maken met je intuïtie! In jouw hartveld bevindt zich jouw innerlijke bron van wijsheid.

De vibratie die je uitstraalt vanuit je Anahata chakra bepaalt wat je aantrekt (of afstoot) in je leven! Dit gebeurt niet vanuit je hersenen. Al spelen je hersenen wel degelijk een belangrijke rol! Het gaat er vooral om dat je hoofd en je hart (je denken en je voelen) goed op elkaar zijn afgestemd.

Je hartchakra is de Verbinding tussen Jou en het Universum!

Het is niet de zetel van je ziel, maar wel de plek waar jouw ziel, jouw hogere zelf, contact met je maakt. Door je hartchakra te openen stem je je weer af op wie je werkelijk bent en ook op waarom je hier bent. Daarom is het zo belangrijk om vanuit je hart te leven. Alleen zo kun je alles uit je leven halen.

Het betekent niet dat je hersenen niet belangrijk zijn! Dat zijn ze juist wel! Je hart is de poort naar onbeperkte mogelijkheden. Jouw hart stuurt je hoofd aan en niet andersom. Als je denken verkeerd (negatief) is, dan is dit van grote invloed op je hartenergie! Je kunt door negatieve gedachten uit te stralen een hartchakra blokkade opwerpen!

Verbeter je gedachten met Joe Dispenza!

Overstijg jezelf, Dr. Joe Dispenza, je hart weer in balans brengen lukt nog beter als je je hoofd tot rust brengt. Dat kan al in 4 weken tijd. Op de afbeelding de cover van dit prachtige boekDe biochemicus en chiropractor dr. Joe Dispenza schreef een fantastisch boek over hoe je je gedachten kunt verbeteren in slechts 4 weken tijd. Hij begon zijn carriere als “gewone” wetenschapper en verdiepte zich later in de kwantum wetenschap (kwantum theorie). In “Overstijg jezelf”, leer je op een heel eenvoudige manier je gedachten naar een beter en positiever niveau te tillen.

Het is vooral een praktisch boek met veel oefeningen en er is ook aandacht voor meditatie. Als je je hartchakra wilt openen, is het belangrijk om ook je hoofd tot rust te brengen. Je zult verbaasd staan over het geweldige effect op je fysieke, emotionele en spirituele gezondheid!

Overstijg jezelf in slechts 4 weken tijd!

De kleur van je hartchakra is groen

Groen wordt geassocieerd met de energie van Liefde en innerlijke/spirituele transformatie. Je hartchakra openen betekent dat je de energie van balans, harmonie, Liefde, vergeving, compassie en verdraagzaamheid weer leert te omarmen. Groen is ook een kleur die veel mensen als natuurlijk voelen, de kleur van de natuur (en het milieu). Groen staat ook voor gezondheid, vitaliteit, jeugdigheid (je jong voelen), geluk, materiële rijkdom en vernieuwing!

Heb jij last van een hartchakra blokkade?

Als je Anahata centrum, je hart, is geblokkeerd, dan kan dit vervelende gevolgen hebben. Zowel voor je lichamelijke, emotionele, geestelijke en spirituele gevoel van welbevinden. Lichamelijk kun je letterlijk hartaandoeningen ontwikkelen en/of problemen met je circulatie. Ook je bloeddruk kan te lijden hebben onder een geblokkeerde hart chakra.

Op spiritueel en emotioneel niveau ervaar je het gevoel dan je niet verbonden bent met je leven en het leven in het algemeen. Je kunt ook een diep wantrouwen ervaren, niet in jezelf geloven en/of moeite hebben met het vertrouwen van anderen. Ook angsten, onzekerheid, nervositeit kunnen je (grote) parten spelen.

In extreme gevallen kan een geblokkeerde hart chakra leiden tot psychiatrische aandoeningen zoals borderline, depressie, manipulatief gedrag naar anderen, neuroses en zelfs tot psychoses.

Als je blokkades hebt in je hartchakra dan ervaar je gevoelens als woede, haat, jaloezie, wrok, etc. Hieronder vind je nog wat tekenen die erop wijzen dat je hart chakra is geblokkeerd. Ik heb de “symptomen” voor je op een rijtje gezet!

Symptomen van een geblokkeerde hartchakra:

 • Hartklachten
 • Problemen met de circulatie van je bloed (verstopte bloedvaten)
 • Te hoge/te lage bloeddruk
 • Problemen met je longen
 • Problemen met je bronchiën
 • Vermoeidheid
 • Huidklachten
 • Pijn in je borst(en)
 • Pijn/spanning op je borstkas
 • Veel zweten

 

Psychische en emotionele symptomen bij een geblokkeerde hartchakra:

 • Niet goed in staat zijn om Liefde te voelen/toe te laten
 • Geen Liefde kunnen geven en/of ontvangen
 • Onzekerheid
 • Niet kunnen vergeven
 • Onverwerkte emoties, gebeurtenissen en trauma’s
 • Moeite hebben met het maken van contact met anderen
 • Je onrustig voelen
 • Verlegenheid
 • Je eenzaam voelen
 • je niet kunnen inleven in anderen (empathie voelen)
 • Onderdrukte emoties
 • Afhankelijkheid van anderen
 • Acceptatie van jezelf buiten jezelf zoeken
 • Jaloezie
 • Scherp oordelen over anderen/situaties/gebeurtenissen

 

Je hartchakra openen met deze gratis tips!

Als je vermoedt dat jouw hartchakra geblokkeerd is of uit balans, dan is het belangrijk om er iets aan te doen. Gelukkig is het helen van je hart chakra niet zo lastig als het lijkt, maar vanzelf gaat het niet. Je zult er dus wel wat voor moeten doen. Het helingsproces is echter de moeite meer dan waard! Hieronder volgen enkele manieren waarmee je zelf aan de slag kunt.

Je Hartchakra openen met de Spiegelogie gevoelservaring!

De Spiegelogie gevoelservaring is onderdeel van het Spiegelogie Fanclubspel (klik hier om meer te lezen voer Spiegelogie ). Klik hier voor de Spiegelogie gevoelservaring. Deze korte maar krachtige oefening brengt je terug in je gevoel. Je gevoel is de taal van je hart. Door op Liefdevolle wijze contact te maken met je gevoel, gaat de energie in je hart ook weer stromen. Doe deze oefening dagelijks en je merkt al snel het verschil.

Ook de Liefdesverklaring is bijzonder effectief. Je vindt hem hier!

Door aandacht te geven aan Liefde voor jezelf en het hele Universum gaat je hart energie stromen. Doe het dagelijks!

Je hartchakra openen en helen met muziek en mantra’s

Het inzetten van mantra’s (klik hier voor een artikel over mantra’s) kan heel goed helpen om je hartchakra weer in balans te brengen. Mantra’s zijn helende klanken. Je kunt ze hardop uitspreken of zingen, maar je kunt een mantra ook in stilte zeggen door je in stilte op de klank te focussen. Ook het luisteren naar een specifieke mantra werkt helend. Zorg ervoor dat je ontspannen bent terwijl je luistert en/of de mantra zelf zingt/uitspreekt. Mantra’s zijn een perfect onderdeel van je meditatie.

De mantra die geschikt is om je hart te helen is een hele simpele, namelijk het woord “Yam”. Dit noemt men ook wel de Anahata mantra, oftewel de hartchakra mantra. Yam is een oerklank die communiceert met je hartenergie! Door ernaar te luisteren en/of Yam te zingen herstel en balanceer je je hartchakra en open je hem!

Klik hier voor een video waarin de hartmantra “Yam” wordt gezongen.

Luister ernaar en voel hoe je hartchakra zich opent en heelt. Ik vind dit iedere keer weer een prachtige en intense ervaring!

Muziek werkt ook helend en opent je hartchakra!

Hier vind je prachtige muziek die je hartchakra balanceert en heelt. Terwijl ik dit artikel schrijf luister ik ernaar! Ik vind het een echte aanrader! Ervaar die prachtige klanken zelf! Luister ernaar terwijl je je ontspant of speel de muziek op de achtergrond terwijl je andere dingen aan het doen bent. Je kunt de muziek ook beluisteren als je bijvoorbeeld onderweg bent naar je werk of naar een afspraak.

Je Hartchakra Openen begint met het uiten van je gevoelens en emoties!

Als je hart is geblokkeerd, dan zitten je gevoelens en emoties meestal vast. Het is heel belangrijk dat je hier iets aan doet! Dat doe je heel simpel door eerlijk te zijn over wat je voelt. Laat alles toe. Schreeuw, praat erover, schrijf het van je af, verwerk het in een tekening, etc.

Hoe pijnlijk het ook is, het is de enige manier om de “rommel op te ruimen”. Al die gevoelens en emoties die geblokkeerd zijn willen gehoord worden, mogen er zijn en mogen geuit worden.

Als je dit in je eentje lastig vindt, dan kan ik je helpen. Neem contact met me op om een gratis coaching sessie met me te boeken! Ik werk via Skype (een gratis programma dat je kunt downloaden en dat op vrijwel ieder systeem werkt).

Blijf er niet alleen mee rondlopen. Het is geen schande om wat extra steun te ontvangen. Ik veroordeel je niet en ik help jou, zodat je heel snel weer contact met je gevoel kunt maken. Ik ben er voor jou! Mail me gerust als je vragen hebt. De sessie is 100% gratis en je zit nergens aan vast. Het is mijn cadeau aan jou! Omdat ik jou een geweldig leven gun! Klik hier om me een email te sturen!


Nog meer tips nodig om je hartchakra te openen?

Meld je dan snel en geheel gratis aan voor Spiegeltjes Fantastische Nieuwsbrief. Je wordt dan gratis VIP lid van Jouw Spiegeltje. Als dank voor je aanmelding ontvang je van mij bovendien de 7-daagse e-cursus, “Stapelverliefd op jezelf” cadeau! Helemaal gratis: je zit nergens aan vast.

En als VIP lid heb jij een streepje voor op de rest. Je ontvangt wekelijks een uitgebreide nieuwsbrief boordevol tips over jouw spirituele groei, persoonlijke ontwikkeling en de wet van de aantrekkingskracht (law of attraction)!

Klik hier om je gratis aan te melden!


? Deel met mij wat je op je hart hebt ?

 

Je hartchakra openen doe je omdat je hart de enige bron van wijsheid is!Als jij dit artikel over je hartchakra openen fijn vond, laat het dan weten! Heb je zelf tips voor anderen? Wil je mij iets vragen? Heb je een suggestie? Of wil je gewoon “hallo” zeggen? Je mag hieronder alles delen wat je maar wilt! Ik vind het fantastisch om van jou te horen en ik waardeer het enorm als je de tijd neemt om een reactie achter te laten!

 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Spiritualiteit en spirituele groei » Je Hartchakra Openen, Helen en Begrijpen

 

Advertentie:
 


Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

10 Replies to “Je Hartchakra Openen, Helen en Begrijpen”

 1. Wat enorm bevestigend en bevrijdend om dit artikel te lezen zeg! Nu begrijp ik waarom ik continue last van mijn hart heb. En dat in combinatie met allerlei psychiatrische diagnoses waar ze maar niet uitkomen qua diagnose. Het heeft gewoon allemaal te maken met de grote kwetsingen van het hart, met alle fysieke gevolgen met het hart en lichaam en hormonen tot gevolg. Past precies bij het gevolg van trauma’s. Verder kan ik elk symptoom van dit artikel wel afstrepen als regelmatig aanwezig, uiteraard niet altijd en niet allemaal tegelijkertijd. Zelfs bijna alle psychiatrische diagnoses die hierboven staan zijn allemaal al wel voorbijgekomen bij het onderzoeken, borderline, depressie en ernstige neuroses lijken af te wisselen per moment of samen te ontstaan telkens in omstandigheden, maar het beeld is bij diagnosticeren nooit duidelijkheid uitgekomen. Wat ik wel weet is dat er enorm veel verraad en diepe kwetsingen (zelfs vaak in het openbaar) zijn geweest, en dat ik gelijk daarna zo’n kwetsing steeds meer last van mijn hart kreeg, en het hart zelfs letterlijk fysiek steeds meer zwak ging voelen, dus zwaar emotioneel trauma zoals ik het ervaren heb.
  Maar heel fijn om nu te weten en echt ook innerlijk de bevestiging te krijgen nu ik dit artikel lees, dat het met de hartchakra te maken heeft, ik ga me hier zeker in verder verdiepen!

  Voor iedereen een mooie wens: Heel veel liefde, licht en verbinding met lieve mensen, en met het universum en de Bron, en uiteraard een licht en warm en vreugdevol Hart!

 2. Hallo Anja…
  Ik zou graag gebruik maken van je gratis sessie en je hulp vragen. Ik zit al lange tijd vast doordat ik in korte tijd veel te verstouwen heb gekregen emotioneel. Na ruim 4 jaar heb ik het moeilijkste achter de rug, maar merk dat ik emotioneel vast zit en erg veel vermoeidheid en emotionele onrust ervaar. Dit beïnvloed mijn denken, want in wezen gaat het, ondanks dat ik me vaak eenzaam voel en warmte om me heen mis, best goed met mijzelf verder.

  Groetjes Fabian

 3. Mooi stuk en zo herkenbaar, ik heb overduidelijk een hartchakra blokkade, fijn te lezen wat ik zoal kan doen om dit te verbeteren. Mooi mens ben je Anja dat je mensen zo belangeloos wilt helpen.

  1. Hoi lieve Monique,

   Dank je wel voor je reactie. Blokkades zijn er om vrij te maken. En ik weet zeker dat het gaat lukken met de tips in dit artikel. Heel veel succes. Laat het me weten als je nog vragen hebt. Ik ben er voor je!

   Veel Liefs,

   Anja

 4. Wat een fijn artikel en fijn te zien dat ook anderen hun tijd gratis inzetten om een ander te helpen!

  Ik neem graag een keer contact met je op, en een gratis sessie is ook nooit weg.

  Dank je wel, Anja

 5. De Yam muziek geeft me instant kippenvel over heel mijn lichaam en voel de warmt, alsof mijn gidsen met me communiceren, dat geeft hetzelfde gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!