Zonnevlecht Chakra: ontdek je Power!

Zonnevlecht Chakra: ontdek je Power!

Je zonnevlecht chakra (solar plexus) is je derde chakra. In het Sanskriet noem je deze chakra de “Manipura chakra”. Letterlijk vertaald betekent dit “glanzende edelsteen”. Deze chakra staat voor je innerlijke kracht en je identiteit. Stroomt jouw solar plexus of heb je blokkades? Kom er snel en gratis achter!

Wat zijn chakra's: mandala van de 7 basis chakra'sJe 3e chakra staat o.a. symbool voor jouw (wils)kracht, jouw persoonlijke identiteit en hoe je in de wereld staat. In dit artikel vertel ik je alles wat je wilt weten over jouw zonnevlecht. Ontdek waar hij zit. En natuurlijk ook waar deze chakra nog meer voor staat.

Want hoe weet je of je solar plexus geblokkeerd is? Om maar een voorbeeld te noemen! En natuurlijk nog veel meer. Na het lezen van dit artikel heeft jouw zonnevlecht chakra in ieder geval geen geheimen meer voor je!

Is jouw Zonnevlecht Chakra in balans?

Mensen met een gebalanceerde 3e chakra zijn zeker van zichzelf. Als jouw solar plexus lekker in evenwicht is, dan heb je een heldere visie op het leven. Je straalt zelfvertrouwen uit en voel je je in je kracht staan. Het is ook de chakra van je intuïtie en je wilskracht. Je bent assertief, dus je weet wat je wilt. Maar dit uit je niet op een agressieve manier. Als je een gezonde balans hebt in deze chakra,  kun je bovendien goed je grenzen aangeven!

Advertentie:
 


 

Je zonnevlecht chakra heeft alles met je “buikgevoel” te maken. Dus als hij lekker stroomt, dan weet je of dingen, mensen en/of situaties wel of niet goed aanvoelen. Dat ervaar je als een soort (oer)instinct. Daarom is je derde chakra is een belangrijke chakra! Als hij in balans is, dan heb je een goed zelfbeeld. Je weet wie je bent en wat je wilt! Veel mensen vinden dit lastig. Dat heeft meestal te maken met een gebrek aan Liefde voor jezelf.


Stapelverliefd op Jezelf worden?

beertje met een rood hart op zijn schootAls jij je gratis aanmeldt als VIP lid van Jouw Spiegeltjes Nieuwsbrief dan krijg je van mij als dank de gratis cursus,  Stapelverliefd op Jezelf cadeau!

Klik hier om je gratis cursus aan te vragen. Jouw gegevens zijn bij mij in veilige handen! Die blijven geheim voor de buitenwereld! Je email adres gebruik ik alleen om je de gratis cursus op te sturen en je mijn inspirerende nieuwsbrieven te sturen! Jij verdient een geweldig leven!


Interessante weetjes over je Zonnevlecht Chakra

Je derde chakra sluit aan op je Heiligbeenchakra. Hij bevindt zich in en rondom je middenrif, vanaf het gebied vlak boven je navel tot aan je borstbeen. Deze prachtige gele chakra omvat dus het gebied rondom je maag. Dit is de betekenis van het woord “solar plexus”, wat letterlijk vertaald “maagstreek” betekent.

De energie van je solar plexus staat voor Power! Die solar plexus energie is jouw innerlijke krachtcentrale! Maar hij staat ook voor de vraag wie je bent (je persoonlijke identiteit). Die wordt door deze energie gesymboliseerd en gestimuleerd (zie verderop in dit artikel).

Het is de chakra van de spirituele krijger

Hij staat namelijk ook voor persoonlijke transformatie! Maar ook met het hebben van dromen voor je leven. En voor het hebben van doelen en hierop actie ondernemen. Je zonnevlecht chakra heeft bovendien alles te maken met persoonlijke intenties. Al die dingen zijn hartstikke goed voor de energie van je zonnevlecht chakra. Als je niet goed weet wat je wilt en je doelen en dromen lastig vindt, dan heeft jouw 3e chakra mogelijk wat extra aandacht nodig.


Is jouw Zonnevlecht Chakra geblokkeerd?

 • Heb je weinig (zelf)vertrouwen?
 • Voel je je vaak onzeker over jezelf?
 • Wil je graag meer Power ervaren en beter in je vel zitten?

Jij verdient het om te stralen en in je kracht te staan!

Daarom bied ik jou een gratis sessie met mij aan. Ik ben energiewerker en spiritueel coach. De technieken die ik toepas werken razendsnel. Wil je dit zelf ervaren? Je hoeft er de deur niet voor uit, want we spreken af op Skype. Bespaar je de tijd en reiskosten en probeer geheel vrijblijvend een sessie uit met mij vanuit je eigen vertrouwde omgeving! Het verplicht je tot niets!

Neem contact met me op voor al je vragen en/of om direct een afspraak met mij te maken! Uiteraard ga ik zorgvuldig om met jouw privacy! Alles wat je met me deelt blijft onder ons.


De kleur van je Zonnevlecht chakra is geel

De kleur van je solar plexus is geel, op deze foto gesymboliseerd door een grappige zonnebloem met een zonnebril op.Geel is de meest stralende kleur van alle kleuren die we kennen. Het is de kleur van de zon. Een vrolijke kleur, die ook hoop, vreugde, geluk en vertrouwen symboliseert! Geel is een positieve kleur, die energie en warmte uitstraalt.

Gele energie wordt ook wel geassocieerd met je intellect, omdat geel correspondeert met je linker hersenhelft (je intellect). De kleur geel staat ook voor nieuwsgierigheid, ontdekken en creativiteit.

Al deze eigenschappen sluiten perfect aan bij de energie van jouw Zonnevlecht chakra!


Wil je meer leren over wat chakra’s zijn?

Als je nieuwsgierig bent naar hoe chakra’s werken, dan beveel ik je de boeken hieronder aan. Ik heb ze zelf ook gelezen. Het zijn stuk voor stuk toppertjes! Succesvolle mensen blijven lezen! Lees elke dag, al zijn het maar 2 of 3 zinnen! Blijven lezen en leren met een open geest is het geheim voor succes en geluk in je leven!


Zonnevlecht chakra: jouw persoonlijke transformatiekracht!

Die “glanzende edelsteen chakra” (Manipura chakra) is het centrum van jouw Wilskracht en je identiteit. De energie van de 3e chakra staat voor je zelfvertrouwen, weten waar je staat in je leven, wat je wilt, voor je verantwoordelijkheid nemen en je persoonlijke betrouwbaarheid.

Je derde chakra staat ook voor (zelf)discipline en een warme persoonlijkheid. Het is de chakra van de “innerlijke/spirituele ontdekkingsreis”. Het onderzoek naar wie je werkelijk bent en hoe je jezelf waarneemt.

De Zonnevlecht chakra energie stimuleert je om woorden in daden om te zetten. Kortom: opstaan uit je luie stoel en overgaan tot het ondernemen van actie! Je derde chakra openen doe je door dingen te doen in plaats van erover te blijven dromen en denken en dingen eeuwig voor je uit schuiven!

Als de energie van jouw 3e chakra krachtig is, dan kun je de uitdagingen die het leven biedt veel beter aan. Dan zet je je over je weerstand heen en ga je er gewoon voor! Zo kom je vooruit in je leven! Geïnspireerde actie ondernemen is het geheim van succesvol zijn!

Je Zonnevlecht Chakra en je vrije wil

Je hebt een vrije wil gekregen bij je geboorte. Jij mag kiezen. Dat is de belangrijkste boodschap van je zonnevlecht chakra energie! Als je die energie op een gebalanceerde manier gebruikt, is succes vrijwel gegarandeerd! Jij bent géén willoos slachtoffer van je omstandigheden. Niets overkomt je. Jij mag en kunt altijd kiezen!

Jij kunt ervoor kiezen of “het leven je overkomt”, of dat je je lot zelf kunt beïnvloeden.

Liefde of angst?

Je derde chakra energie stimuleert jou om angst om te zetten in Liefde. En dat betekent dat als hij stroomt, je bewust voor macht en kracht kiest, op een positieve en gebalanceerde manier.

Jij bent een tovenaar! Een alchemist! Je kunt er op elk moment voor kiezen om angst en onzekerheid te transformeren naar Liefde, kracht, geluk, etc. Het is echt net alsof je een knop omzet! Succes, geluk, overvloed, etc. zijn keuzes.

Jij kiest ervoor om succesvol te zijn of om het gevoel te hebben dat je machteloos bent. Stuurloos. Onzeker. En ga zo maar door. Het is echt een keuze. Maar meestal maak je die keuze(s) niet bewust. Je derde chakra openen, steunt je in het maken van bewuste keuzes in je leven!


Kies liever voor een Liefdevolle transformatie

Stop met jezelf te bekritiseren en negatief te oordelen over wie je bent en wat je doet. Want iedere keer dat je negatief denkt , spreekt en/of negatieve gevoelens over jezelf ervaart, heeft dit een nadelig effect op de energie van je solar plexus chakra. Een negatief zelfbeeld put de energie uit van je Zonnevlecht chakra!

Word daarom weer verliefd op jezelf. Ik bied je een gratis cursus aan als je lid wordt van mijn (gratis) nieuwsbrief! Het kost je niets en verplicht je tot niets. Gun jezelf dit schitterende cadeau! Klik hier om je gratis aan te melden (vergeet niet om je aanmelding te bevestigen!).


Is jouw Zonnevlecht Chakra geblokkeerd? Dit zijn de symptomen!

Iedere chakra kan uit balans zijn. Zo kun je bijvoorbeeld te veel of juist te weinig energie hebben in het gebied waar chakra energie stroomt. Hieronder vind je de tekenen die erop wijzen dat je zonnevlecht chakra misschien uit balans is. Raadpleeg wel altijd een deskundige, voor je zelf een “diagnose” stelt!

Lichamelijke klachten als je zonnevlecht chakra geblokkeerd is:

 • Maagklachten
 • Problemen met de dikke darm
 • Galstenen en andere klachten aan de galblaas
 • Leverklachten
 • Pijn boven je navel/gevoelige navel
 • Problemen met je spijsvertering
 • Spierklachten (gespannen, pijnlijk, stijf)
 • Klachten aan je middenrif
 • Problemen met je alvleesklier

Psychische en emotionele klachten als je zonnevlecht chakra geblokkeerd is:

 • Een “control freak” zijn
 • Machtsmisbruik (of hiertoe neigen)
 • Manipulatief zijn
 • Je hulpeloos voelen (bijvoorbeeld in de slachtofferrol kruipen)
 • Niet tot actie kunnen overgaan/passiviteit
 • Negatief denken
 • Het “hele plaatje” niet kunnen zien (focussen op onderdelen i.p.v. het geheel)
 • Je doelloos voelen
 • Gebrek aan wilskracht
 • Besluiteloosheid
 • Onverklaarbare angsten
 • Gebrek aan zelfvertrouwen
 • Je snel ontmoedigd voelen
 • Een gevoel van zinloosheid ervaren
 • Mentale verwarring
 • Je afgesloten voelen van de rest
 • Beloftes niet waar kunnen maken
 • Dingen niet kunnen afmaken
 • Borderline persoonlijkheid
 • Geen grenzen kunnen aangeven
 • Niet van jezelf houden

Je Zonnevlecht Chakra activeren: Kiezen en doen!

Als je 3e chakra uit balans is, dan heb je hoogst waarschijnlijk veel moeite met het nemen van beslissingen. En vaak hoor je mensen dan zeggen, dat er niets uit hun handen komt of dat ze dingen niet afmaken. Mensen met een geblokkeerde zonnevlecht chakra hebben vaak geen doelen in hun leven. Of ze hebben er moeite mee om die op te stellen. En vooral: om volledig voor hun persoonlijke doelen te gaan.

Wil je deze chakra wilt stimuleren? Dan is het belangrijk om in actie te komen. En het maakt niet uit of het een groot iets is, dat je doet, of een kleine actie. Er is geen verschil! Doorbreek daarom je passiviteit door je NU voor te nemen, dat je binnen nu en 48 uur iets gaat doen. Iets om je “passieve impasse” te doorbreken.

Schrijf bijvoorbeeld alle dingen op die je zou willen doen, als je je niet geremd zou voelen. Kies dan uit je lijst iets wat makkelijk is. Bijvoorbeeld dat ding waar je het minst tegenop ziet. Al is het maar het doen van de afwas, of een paar zinnen lezen in een boek, of je hoofd door het raam naar buiten steken, of een vriend(in) bellen.

Het belangrijkste is, dat je het gaat DOEN!

Zonnevlecht chakra mantra en muziek

Als je de energie van je 3e chakra wat beter wilt laten stromen, zeg dan in stilte de mantra, “RAM”. Het mag ook hardop. Je spreekt dit uit als RAAM. Je mag de klank ook zingen natuurlijk! Als je dit nog lastig vindt, dan is luisteren naar de RAM klank en speciale mantra muziek voor je derde chakra natuurlijk een uitstekend alternatief.

Hier vind je de mantra (met muziek) voor je derde chakra! Speel de muziek af op de achtergrond terwijl je iets anders doet. Of nog beter: ga lekker op je bed liggen en beluister de mantra en prachtige klanken met een koptelefoon op! Sluit je ogen en gun jezelf een uur lang een massage van je zonnevlecht energie! Heerlijk toch!

Klik hier voor de mantra RAM en muziek voor je derde chakra!


Jij Verdient een Geweldig leven

Word gratis VIP lid van Spiegeltjes Fantastische Nieuwsbrief! En krijg als dank de gratis cursus, “Stapelverliefd op jezelf” erbij cadeau.

Je ontvangt dan de eerste 7 dagen elke dag een nieuwe les in je inbox om jouw zelf liefde en zelfvertrouwen te vergroten. Wat wil je nog meer! Bovendien krijg je regelmatig mijn nieuwsbrief, boordevol spirituele informatie en tips om een geweldig leven te creëren. En nog véél meer!

Klik hier om gratis VIP lid te worden!


Hoe gaat het met jouw Zonnevlecht Chakra?

Heb je vragen over je zonnevlecht chakra? Of wil je een tip of ervaring(en) delen? Reageer dan hieronder met een commentaar! Ik stel jouw bijdrage enorm op prijs! Laat van je horen! Je krijgt altijd een reactie van mij. Wees niet verlegen. Ik ben er voor jou!

❤️️ Ik stuur je Liefde en Licht mooi mens! Want ook JIJ verdient een geweldig leven! ❤️️

 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Spiritualiteit en spirituele groei » Zonnevlecht Chakra: ontdek je Power!
Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

2 Replies to “Zonnevlecht Chakra: ontdek je Power!”

 1. Wat een informatieve site!! Erg mooi om te lezen.
  Ik was op zoek met het woord “Zonnevlecht” en kwam hier terecht.

  1. Dank je wel lieve Francien! Wat fijn dat je Jouw Spiegeltje waardeert! Laat het me weten als ik je ergens bij kan steunen. Succes en een fijne dag toegewenst! ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!