Dankbaar zijn Verrijkt en Zegent je Leven!

Dankbaar zijn Verrijkt en Zegent je Leven!

Dankbaar zijn verrijkt en zegent je leven!Dankbaar zijn en de wet van de aantrekkingskracht gaan hand in hand. Dankbaarheid is een magische tool om meer positieve dingen aan te trekken in je leven. De beroemde “attitude of gratitude” (een dankbare levenshouding hebben), is één van de geheime ingrediënten voor een gelukkig leven.

Want als je een dankbaar mens bent, heb je de sleutel ontdekt, waarmee alle deuren naar wat jij maar wilt zich zullen openen. Een dankbaar leven is een verrijkt leven. Lees in dit artikel waarom en hoe ook jij een dankbaar mens kunt worden!

Veel mensen hebben er moeite mee om dankbaar te zijn.

In de klaag cultuur van alledag, vergeten we vaak de kleine dingen te waarderen. Terwijl dit nu juist zo belangrijk is, als je gelukkig wilt zijn. Daar waar jij je op focust groeit. Als je meer van het goede des levens wilt ervaren, is het belangrijk om te waarderen wat je daar NU al van ervaart!

Als je bijvoorbeeld meer geld wilt manifesteren, wees dan dankbaar voor het geld dat je op de bank of in je portemonnee hebt. Of in je spaarpot. Heb je dat niet, voel dan dankbaarheid voor alles wat je de afgelopen tijd hebt kunnen kopen met geld. Je eten? Kleding? Heb je de huur betaald of een andere rekening? Wees er diep dankbaar voor.

Alles wat in je huis staat, heb je gekocht (of is door anderen gekocht). Van de plant op je vensterbank tot en met je computer. Voel hier intense dankbaarheid voor. Zoveel als je maar kunt opbrengen!

Dankbaar zijn maakt heel Gelukkig!

Sonja Lyubomirsky, onderzoekster aan de Universiteit van Californië, verdiept zich al jarenlang in wat mensen echt gelukkig maakt. Uit één van haar onderzoeken is gebleken, dat als je dankbaar en vriendelijk door het leven gaat, je een veel gelukkiger persoon bent!

Advertentie:
 


Het is dus belangrijk om je zegeningen te tellen en je leven te verrijken met positieve woorden, activiteiten en gedachten. Dat trekt meer positieve gebeurtenissen aan, aldus het onderzoek van Lyubomirsky.

Reden te meer dus, om je “dankbaarheidsspieren” te gaan trainen en ontwikkelen. Want dankbaar zijn werkt hetzelfde als het trainen van je lichaam. Hoe vaker je het doet, hoe behendiger je wordt en hoe meer het groeit. Jouw dankbare gevoelens nemen toe, als je ze aandacht geeft. Dankbaarheid is een levenskunst die je kunt oefenen en verbeteren, met alle geweldige gevolgen van dien.

Dankbaar zijn en de Law of Attraction

Dankbaar zijn word cloudDe Law of Attraction is gebaseerd op het “gelijke energie trekt gelijke energie aan principe”. Met andere woorden: denk je veel aan fijne dingen, dan zal het Universum er alles aan doen om je meer fijne dingen te bezorgen.

En andersom kan het natuurlijk ook. Als je een piekeraar bent, dan krijg je nog veel meer om over te piekeren. Het Universum levert jou, wat je uitstraalt. Dat doet het onvoorwaardelijk.

Als je dankbaar bent voor alles wat je graag ziet, meemaakt, proeft, ruikt, voelt, etc. dan trek je daar automatisch meer van aan. Dankbaarheid is een hele krachtige energie. Bovendien is het een sterk signaal aan het Universum om jou meer te bezorgen, van waar je dankbaar voor bent. De energie van dankbaarheid en Liefde zijn elkaars gelijken. Ze hebben beiden een sterke aantrekkingskracht.

Dankbaar zijn voor alles… Kan dat eigenlijk wel?

Je kunt het zo gek niet bedenken. Eigenlijk kun je overal dankbaar voor zijn. Toch hebben veel mensen er moeite mee. Dat komt omdat je het misschien nog niet gewend bent. Het is een kwestie van oefenen.

Als je je bewust bezighoudt met meer het vinden van meer redenen om dankbaarheid te voelen, dan zul je al gauw merken, dat die er in overvloed zijn. Het wordt zo een leuke “jacht” op alles wat je dankbaar en gelukkig maakt. Dat is natuurlijk stukken beter, dan je bezighouden met alles wat er niet goed gaat. Ondankbaar zijn is afschuwelijk. Maar jij mag natuurlijk kiezen waar je je focus op wilt leggen. Je hebt een vrije wil!

Hieronder vind je wat dankbaarheidsinspiratie

Dankbaar zijn voor je Leven

 

dankbaarzijn en dankbaarheid voelen, gesymboliseerd door twee opengevouwen handen met een vlinder er vlak bovenHet feit dat je leeft, ademhaalt, je hart klopt, je organen functioneren, etc. is magisch. Het is een fantastisch wonder. Iets om vaker bij stil te staan! Voel dankbaarheid voor de magie van jouw leven. Het is een kostbaar geschenk! Wees iedere ochtend na het ontwaken een paar seconden intens dankbaar voor jouw prachtige leven.

Dankbaar zijn voor Vriendschap

Hoe vaak waardeer jij jouw vrienden en kennissen? Vriendschap is helemaal niet vanzelfsprekend. Het is een reden voor dankbaarheid. Denk aan alle fijne gevoelens die jouw vriendenkring bij je oproept. Blijdschap, steun, gezelligheid, saamhorigheid, liefde voor elkaar, genieten… noem maar op. Sta er vaker bij stil en waardeer het.

Dankbaar zijn voor kleine dingen

Kijk eens om je heen, nu op dit moment. Is het niet geweldig dat je een computer hebt, dat je kunt lezen, dat je meubels in huis hebt, dat je überhaupt een huis hebt. Of wat dacht je van je bed, waar je elke nacht weer opnieuw je lichaam en geest in kunt opladen! Heb je elke dag te eten? Wow! Voel dankbaarheid! Het is niet zo vanzelfsprekend als je denkt!

Kijk nog eens goed om je heen. Wat vind je allemaal mooi? Hangt er iets aan de muur? Zie je een prachtige lamp? Een comfortabele stoel? Waar zit je nu op? Zijn de kleuren in je huis prachtig? Hoe ruikt je huis (of de plek waar je nu bent)? Heb je toegang tot mooie muziek?

Kortom: dankbaar zijn zit hem niet alleen in grote, luxe artikelen of imposante gebeurtenissen. Het gaat vooral ook om die kleine dingen. Heb er oog voor!

Hou een dankbaarheidsdagboek bij…

Een dankbaarheidsdagboek bijhoudenAls je je bezighoudt met de Law of Attraction, begin dan met het bijhouden van een dankbaarheidsdagboek. Het zal je magnetischer maken voor alles wat je maar wilt in je leven! Je vibratie zal snel veranderen.

Schrijf iedere avond voor je gaat slapen (of iedere ochtend na het ontwaken) minstens vijf dingen op, waar je dankbaar voor bent. Van grote dingen tot kleine dingen. Hierboven kun je inspiratie opdoen. Vijf is het minimum. Als je nog meer dingen te boven schieten, schrijf die dan vooral op. Hoe meer hoe beter!

Wees gedisciplineerd en sla geen dag over!

Juist als je er moeite mee hebt, is dat een teken dat er werk aan de winkel is voor jou. Zeker als je niet tevreden bent over je  huidige leven en omstandigheden. Er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn! Naarmate je vaker oefent, wordt het heus makkelijker. Na enige tijd, zul je moeiteloos meer dan vijf dingen kunnen opschrijven om dankbaar voor te zijn. Geloof me! De aanhouder wint altijd!

Als je er nog een schepje bovenop wilt doen, schrijf dan ook op waarom je dankbaar bent voor wat je opsomt. Dat versterkt je dankbare vibratie. Je zult er versteld van staan! Bovendien roept het al die fijne gevoelens en herinneringen weer op. Dat voelt geweldig en maakt een blijer en tevredener mens van jou!

Je hoeft niet elke dag over andere dingen op te schrijven

Als je kopje thee of koffie jou elke dag blij maakt, dan mag je dat elke dag opschrijven. Fijne en mooie dingen herhalen is prima. Het gaat om het dankbaar zijn en niet om elke dag met nieuwe dingen op de proppen te komen! Maak het jezelf alsjeblieft makkelijk. Zie het als een vrolijk spel! Het is belangrijk er iets leuks van te maken!

Affirmeren over Dankbaarheid!

Ondersteun je dankbaar zijn altijd met een affirmatie. Als je in het algemeen dankbaarder door het leven wilt gaan, formuleer dan een krachtige statement om dit te bevestigen. Bijvoorbeeld: “Ik ben dankbaar voor mijn prachtige leven en zo is het”.

Formuleer je affirmatie altijd in de tegenwoordige tijd! Je doet alsof het al zo is. Jouw onderbewustzijn weet het verschil niet tussen iets dat al zo is, of waarover je fantaseert. Hoe meer je herhaalt dat je al dankbaar bent, hoe meer je dit opneemt in je onderbewustzijn. Het wordt zo vanzelf een manier van leven. Dankbaar zijn roept automatisch gevoelens van Liefde op voor al die dingen waar je zo dankbaar voor bent.

Waar ben jij dankbaar voor? Deel het met me!

Vind jij dankbaar zijn lastig? Of straal jij juist een zee van dankbaarheid uit? Deel je ervaringen hieronder. Stel ook gerust je vragen! Je mag jezelf zijn. Ik verheug me op jouw (dankbare) reactie(s). Daar ben ik je nu al dankbaar voor! Ik ben sowieso dankbaar dat jij hier bent. Jij bent helemaal fantastisch. Je verdient een geweldig leven. En zo is het!

 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Law of Attraction » Dankbaar zijn Verrijkt en Zegent je Leven!

 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

One Reply to “Dankbaar zijn Verrijkt en Zegent je Leven!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!