Affirmeren: De Kracht van Positief Denken inzetten!

Affirmeren: De Kracht van Positief Denken inzetten!

Affirmeren: op de foto zie je steentjes met affirmaties eropDe kunst van affirmeren kun je leren. Ook jij kunt affirmaties bewust inzetten om je leven in alle opzichten positief te veranderen. Gratis, leuk en makkelijk! Je moet er wel wat voor willen doen. Het gaat niet helemaal vanzelf.

Nadat je dit artikel hebt gelezen, weet je precies hoe je positief denken voor jou kunt laten werken. Ook jij kunt al je droomwensen laten uitkomen. Het werkt voor iedereen. Dus ook voor jou! Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

 

Advertentie:
 


Een affirmatie is een positieve bevestiging of overtuiging, die je steeds weer herhaalt. In gedachten, in woorden en in daden. Affirmaties werken op ieder niveau van je bewustzijn door.  Dat doe je meestal niet bewust. Je hebt er geen erg in. Sommige overtuigingen herhaal je zo vaak, dat ze werkelijkheid worden. Je trekt aan, waar je sterk in gelooft. Zo werkt de Wet van de Aantrekkingskracht.

We affirmeren allemaal: het gaat dag en nacht door!

Zeven dagen per week, 24 uur per dag herhaal je op bewust en op onbewust niveau overtuiging. Dat kunnen zowel positieve als negatieve overtuigingen zijn.

Wat je denkt, voelt, zegt en doet, bepaalt voor een groot deel hoe je leven nu is. Hoe vaker je jouw overtuigingen herhaalt, hoe meer kracht je eraan geeft. Of je dit bewust of onbewust doet maakt niet zoveel uit. Het resultaat is hetzelfde. Wat je regelmatig herhaalt trek je uiteindelijk aan.

Negatief denken doen we allemaal wel eens…

Negatief denken, twijfelen, dat doen we allemaal wel eens, zoals het stripfiguur meisje op de tekening, dat heel vertwijfeld en somber kijktJouw leven is het resultaat van wat je jezelf dag en nacht wijsmaakt over je leven. Veel mensen zitten vast in een patroon van negatief denken. We denken sowieso allemaal wel eens een keer negatief. Dat valt niet helemaal te voorkomen. Zelfs mensen die een Meester zijn in positief denken, maken zich er wel eens “schuldig” aan. Niets aan de hand dus! Zolang je er geen vaste gewoonte van maakt, is dat helemaal niet erg!

Het denken van een enkele negatieve gedachte betekent gelukkig niet dat alles instant negatief verandert. Gelukkig maar! Waar het vooral om gaat zijn de gedachten die het meest dominant zijn. Die hebben de meeste invloed op jouw werkelijkheid.

Als negatief denken voor jou een soort van dagelijkse manier van leven is geworden, dan beïnvloed dit je realiteit natuurlijk wel nadelig. Door veel negatieve gedachten uit te zenden naar het universum, trek je negatieve omstandigheden aan, die passen bij je gedachten.

Negatieve denkers zijn vaak ongelukkig en voelen zich een slachtoffer van de omstandigheden. Ze denken dat alles wat ze meemaken hen overkomt. En ze denken vooral dat ze er zelf geen invloed op hebben. Ze klagen veel en vaak.

Klagen is trouwens ook een vorm van affirmeren maar dan omgekeerd!

Kun je positiever denken door vaak te affirmeren?

Je kunt je gedachten en dus je hele leven positief veranderen door het gebruik van affirmaties. Affirmeren is heel makkelijk om te leren. Het is wel belangrijk om het op de juiste manier te doen. Er zijn een aantal basisregels, maar die zijn niet moeilijk om onder de knie te krijgen.

Je kunt alles wat je wilt aantrekken, als je weet hoe het kunstje werkt. Als je je aan een paar simpele spelregels houdt, is bijna alles mogelijk. Het kost je wel tijd en oefening. In het begin moet je er moeite voor doen. Dat is met alle nieuwe dingen zo. Maar als je jezelf eraan went, dan weet je binnen de kortste keren niet beter. Bovendien doe je het ergens voor. Je wilt een fijner leven. Jezelf herinneren aan het “waarom” is een geweldige motivatie om door te zetten.

Neem de tijd om affirmeren goed te leren!

Het helemaal maakt niet uit hoeveel tijd jij ervoor nodig hebt. We zijn allemaal anders. Vergelijk jezelf daarom nooit met anderen, vooral niet als die het in jouw beleving beter doen dan jij. Het is geen competitie. Je speelt geen wedstrijdje. Het is veel belangrijker dat je het leert. Hoe lang dat duurt maakt niet uit.

Jij bent uniek en je leert op jouw eigen, mooie, unieke manier. Overhaast niets. Jij bent het waard om tijd in jezelf te investeren. Daar gaan heel veel mensen enorm de mist mee in. Ze vinden zichzelf niet de moeite waard om die tijd in zichzelf te steken. En dat is zo jammer! Want je bent wel degelijk de moeite waard. Je mag geduld met jezelf hebben. Je mag Liefdevol omgaan met jezelf. Jij bent wel goed genoeg. Altijd, op ieder moment!

Affirmeren: fake it till you make it? Een man staat tussen de wolken en ziet ver weg de zon...Fake it till you make it?

Je kunt je onderbewustzijn alles wijsmaken. Het maakt niet uit of dingen er al zijn of niet. Ook al ziet je realiteit er helemaal nog niet uit zoals je het graag zou willen. Zelfs als je leven op dit moment een enorme puinhoop is. Dat is niet belangrijk.

Als je gaat werken met het jezelf aanleren van nieuwe overtuigingen, zullen er absoluut dingen veranderen. Geloof daarin. Geloof in jezelf! Laat niets of niemand je iets anders wijsmaken.  Kijk niet naar je realiteit zoals hij er nu uitziet, tenzij je al een fantastisch leven hebt. Maar als dat niet zo is, sta daar dan niet te veel bij stil.

Abraham Hicks leert je o.a. dat je je moet focussen op wat je wilt. Dan krijg je er meer van!

Besef je, dat je huidige realiteit nu alweer bij het verleden hoort. Die is nu om je heen door dingen die je ooit hebt gedacht, geloofd, gezegd, gevoeld, etc. Bovendien is je huidige realiteit een momentopname die ieder moment gewijzigd kan worden. Jij hebt dat zelf in de hand. Wat je aandacht geeft groeit. Wees je vooral daar dus heel goed van bewust.

Je fysieke realiteit van nu is een product van vroeger

affirmeren verandert je fysieke realiteit. Je droom kan werkelijkheid worden. Op de foto een vrouw in een droomlandschap met een lantaarn in de handDie vroegere dingen bestaan niet meer. Je kunt NU aan een betere realiteit werken. Behalve als je je blijft fixeren op wat er nu om je heen is. Het is voor veel mensen lastig om te leren. Ik weet nog dat het voor mij ooit ook super lastig was om te bevatten. Nu is dat gelukkig niet meer zo.

Jij kunt hetzelfde doen als ik. Als ik het kan, dan kan jij het ook. Er is geen verschil tussen ons. Jij bent met dezelfde vermogens geboren als ik.

Affirmeren oefenen baart (levens)kunst!

Ook jij bent een (levens)kunstenaar. Als je je nog niet zo voelt, geen zorgen, want je kunt er één worden. Waar een wil is, is een weg. Misschien voel je je onzeker. Dat komt omdat je niet weet hoe je het aan moet pakken. Onwetendheid is voor veel mensen een struikelblok. Het kan ook heel verwarrend zijn. Er circuleert zoveel verschillende en vaak ook tegenstrijdige informatie op het wereldwijde web! Wat klopt wel en wat klopt niet? Sommige mensen zien door de bomen het bos niet meer.

Je weet al heel goed hoe het niet moet!

Trek jij veel dingen aan, die je eigenlijk niet wilt? Raar is dat he! Je bent een krachtige schepper van je eigen werkelijkheid. Zelfs als je niet bewust creëert, schep je je eigen omstandigheden, maar dan op onbewust niveau. Als je je er wel bewust van was, dan zou je de boel snel veranderen. Jammer genoeg “slaapwandelen” veel mensen door hun leven. Ze hebben het niet door wat ze zichzelf allemaal aandoen met vastgeroeste overtuigingen.

Het feit dat jij dit artikel nu leest, betekent, dat je dat wilt veranderen. En het betekent ook dat je aan het ontwaken bent. Je bent je bewust(er) aan het worden, dat jij de verandering die je zo graag wilt zien in je leven, zelf kunt zijn. Hoe heerlijk is het om dat te weten!

Het enige wat je nu nog moet doen, is het veranderen van je gedachten en overtuigingen. Tot nu toe hield jeVerander je gedachten en overtuigingen en je wereld staat binnen no time op zijn kop, deze persoon draait de wereldbol in haar handen in het rond. je waarschijnlijk bezig met alles wat je niet wilt. Misschien doe je dat nog altijd. De kunst is om dit om te buigen naar het je focussen op wat je wel wilt.

Dat is een kwestie van nieuwe gedachten, gewoontes en overtuigingen aanleren. Al hoewel dit een uitermate simpel proces is, ervaren veel mensen het als moeilijk. Ook dat is trouwens een (negatieve) overtuiging.

Onbewuste overtuigingen gooien roet in het eten!

We hebben bijna allemaal van huis uit geleerd, dat het lastig is om oude gewoontes te doorbreken. Dat is zo’n prachtig voorbeeld van overtuigingen die je blokkeren. Door aan die overtuiging vast te houden, blokkeer je jezelf, zonder dat je het in de gaten hebt.

Je bent je niet bewust van die overtuiging, omdat je hem al zo lang hebt. Vaak al sinds je jonge kinderjaren. Je leerde zo te denken door de volwassenen om je heen, die ook in die overtuiging geloofden.

Besef je dat het maar een overtuiging is, die niet eens van jezelf is. Al voelt het misschien wel zo. Je hebt hem je eigen gemaakt. Hij voelt alsof het iets is, dat je zelf hebt bedacht. Maar niets is minder waar. Zelfs al zou het wel je eigen overtuiging zijn, dan is er nog niets aan de hand. Het is maar een overtuiging.

Overtuigingen kun je veranderen. Door bijvoorbeeld te aanvaarden, dat het ook best wel eens makkelijk kan zijn om op een fijnere, positievere manier te denken. Je bereidheid om dat te accepteren is vaak al genoeg!

Affirmeren helpt je om je oude overtuigingen te herprogrammeren. Het is net alsof je je harde schijf leeg haalt en er een nieuw besturingsprogramma op installeert. Nu wil ik jou zeker niet vergelijken met een computer, maar het principe is wel hetzelfde.

Affirmeren heeft alleen zin als je het vaak en consequent herhaalt

Als je wilt leren om van positief affirmeren een dagelijkse gewoonte te maken, dan is het belangrijk om dit in het begin heel bewust te doen. Misschien moet je alarmen instellen, reminders bedenken voor jezelf, om een positieve affirmatie te herhalen.

Je bent er niet met één keer per dag vijf minuten. Zeker in het begin niet. Het kost tijd om een affirmatie door te laten dringen tot je onderbewustzijn.

Je zult een affirmatie honderden keren per dag moeten herhalen voor je er het gewenste effect mee behaalt. Het beste is om dat verspreid over de dag te doen. Bijvoorbeeld ieder kwartier. Het hoeft niet altijd hardop. Affirmeren kan ook in gedachten. Of je kunt je nieuwe overtuiging op een stukje papier schrijven en die ieder kwartier uit je broekzak halen en lezen. Ook dat werkt heel goed!

Zoek fijne inspiratie!Mooie teksten kunnen je inspireren om positiever te gaan denken

Boeken en videos kunnen je bijvoorbeeld inspireren. Verdiep je bijvoorbeeld eens in Spiegelogie! Hier kun je op mijn website ook het nodige over lezen. Zoek contact met anderen, die met dezelfde dingen bezig zijn. De social media zijn hier heel handig voor.

Op Facebook vind je bijvoorbeeld duizenden groepen en pagina’s waar je gelijkgestemden kunt vinden. Als je niet houdt van social media dan zijn er ook genoeg forums te vinden, waar je privacy wat beter gewaarborgd is.

Het vraagt om kracht en doorzettingsvermogen

Misschien ervaar je in het begin weerstand. Dat is normaal. Je doet dingen die je niet gewend bent. Dan komt je onderbewustzijn in opstand. Laat dit je niet ontmoedigen. Zet door! De beloning is fantastisch als je niet opgeeft. Alle verandering is onwennig, maar je raakt er ook zo weer aan gewend. Voor je het in de gaten hebt, weet je niet beter en is het een gewoonte geworden. Dan gaat het op de automatische piloot.

Heb jij ervaring met affirmeren?

Wat zijn jouw favoriete affirmaties? Ik ben heel benieuwd! Laat het me weten door onderaan dit artikel te reageren. Deel jouw ervaringen of stel een vraag. Je krijgt altijd een persoonlijke reactie van mij. Ik hoop dat dit artikel je heeft geïnspireerd!

 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Law of Attraction » Affirmeren: De Kracht van Positief Denken inzetten!

 

Advertentie:
 


 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

6 Replies to “Affirmeren: De Kracht van Positief Denken inzetten!”

 1. Beste Anja,
  Is het mogelijk dat ik affirmaties maak die bedoeld zijn voor het welzijn van mijn zoon ? Dat ik ook degene ben die ze doet en niet hij.

  1. Hoi lieve Noor,

   Hoe lief je bedoelingen ook zijn, je mag en kunt geen affirmaties gebruiken voor anderen, dus ook niet voor je allernaaste geliefden zoals je zoon. Het werkt niet. En bovendien heeft hij een vrije wil en mag je hem zijn unieke ervaringen waar hij voor heeft gekozen in dit leven niet ontnemen. Je kunt alleen voor jezelf affirmeren.

   Veel Liefs,

   Anja

 2. Hoi Anja,
  Bedankt voor je interessante blogs! Ik ben al vaker bezig met affirmaties. Ik wil er ook een vinden voor ‘loslaten van alles wat mij niet dient’. Wat zou jij er voor gebruiken?
  Als ik zeg “ik laat los”, denk ik straks laat ik ‘alles’ los en dat is ook niet de bedoeling:)
  Dankjewel!
  Florens

  1. Hoi Florens, Wat vind je van deze: “Ik laat met groot gemak alles los wat mijn allerhoogste belangen niet langer dient en in plaats daarvan open ik me voor alles wat is afgestemd op Liefde, Licht en Welzijn”.

 3. Mijn affirmaties zijn ik hou van mezelf en waardeer mezelf ik ben gezond ik ben gelukkig ik. Ben iedere in overvloed groetjes Karin vind je deze goed

  1. Hoi lieve Karin,

   Dank je voor je reactie. Ik vind je affirmaties prachtig. En ze zijn altijd goed, als ze goed voelen voor jou (check goed of je geen weerstand voelt).

   ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!