Abraham Hicks voor Beginners in Begrijpelijk Nederlands

Abraham Hicks voor Beginners in Begrijpelijk Nederlands

Abraham Hicks voor Beginners: afbeelding van Esther Hicks
Esther Hicks © Abraham Hicks Publications

Ik heb dit artikel de titel Abraham Hicks voor beginners gegeven. Maar het is zeker ook interessant voor mensen die al wat “verder gevorderd” zijn.

Je kunt ze, naar mijn bescheiden mening, niet vaak genoeg herhalen. Want herhaling levert waar meesterschap op. Je beheerst deze stof eigenlijk nooit. Omdat je zelf groeit. En er steeds weer iets nieuws uit haalt. Zo werkt dat bij mij in ieder geval wel!

 

Abraham Hicks voor Beginners: Wie/wat is Abraham eigenlijk?

De leringen van Abraham Hicks zijn wereldwijd bekend en hebben bij menigeen positieve veranderingen te weeg gebracht. Sinds 1986 vertaalt Esther Hicks de boodschappen van het niet-fysieke collectieve bewustzijn, genaamd “Abraham (Hicks)”. En dit doet ze met veel passie tijdens drukbezochte workshops en cruises. Maar ook via haar boeken en via interviews, audioboeken, video’s en lezingen. Er is zelfs een Abraham cursus in het Engels. Maar dit gaat over Abraham Hicks voor beginners. Dus laten we dan ook bij het begin beginnen!

Advertentie:
 


 

Verderop in dit artikel deel ik een (vrije) vertaling en mijn eigen aanvullende uitleg van de kern van Abrahams boodschappen aan de mensheid met je. Die kennis alleen is zelfs al voldoende om je leven een fantastische wending te geven. Als je er tenminste wat mee doet. Want van lezen alleen is nog nooit iemand wijzer geworden. De echte wijze brengt het geleerde in de praktijk. Dan laat je zien dat je het allemaal hebt begrepen.

De leringen van Abraham Hicks zijn in ieder geval de moeite van het lezen meer dan waard. Ik kan je de boeken die Esther Hicks namens Abraham heeft geschreven dan ook echt aanraden. Vooral “Vraag en het wordt Gegeven” is een geweldige kennismaking. En ik kan je garanderen dat het veel meer dan dat is.

Want voor mij is dat boek een prachtig naslagwerk geworden. Ik lees er nog met grote regelmaat in. En elke keer haal ik er weer nieuwe mooie inzichten uit. Die ik dan ook toepas in de praktijk natuurlijk! Anders heeft het weinig zin. Want alleen lezen snijdt geen hout. Abrahams boeken zijn vooral “doe-boeken” vind ik. Met prachtige wijsheid.

 

Abraham Hicks voor Beginners: In je diepste wezen begrijp je het al!

Jouw Innerlijke Zijn (dit wordt ook wel je Hogere Zelf, je Ziel, etc. genoemd. Maar hoe je het noemt is eigenlijk volstrekt onbelangrijk. En dat Innerlijke Zijn begrijpt perfect wat de boodschappen van Abraham jou willen leren. Het enige wat jij hoeft te doen is ervoor open te staan en het te ontvangen. Meer is niet nodig.

En zelfs als je nu nog totaal niets begrijpt van al die Universele wetten, de Law of Attraction en de processen van Abraham, is het lezen en in je opnemen ervan al genoeg. Het vormt de basis voor het leiden en creëren van een fantastische levenservaring tijdens je verblijf op deze planeet. Hoe vaker je het opnieuw leest, hoe beter je het gaat snappen. Want zo werkt dat nou eenmaal.

Abraham Hicks voor Beginners: Geniet van je leven!

Ook jij, lieve lezer, verdient een geweldig leven, net als iedereen! We zijn allemaal één. Want we zijn spiritueleAbraham Hicks voor beginners: geniet van je leven wezens die hier een fysieke ervaring hebben. Ieder van ons heeft zijn/haar unieke ervaring. Jij ook.

Geniet van de jouwe en laat anderen genieten van die van hen! Het mag! Ik wens je veel plezier met mijn vertaling en eigen aanvullingen die je hieronder kunt bestuderen!

 

Abraham Hicks voor Beginners: Jij bent een fysiek verlengstuk van het niet-fysieke

Al-Dat-Is, of dat wat sommigen God, etc. noemen, is nog lang niet klaar met groeien. Abraham spreekt altijd van “de Bron” (Source). En die Bron wacht niet op jou tot jij er klaar voor bent om mee te groeien. De expansie gaat altijd door. En jij bent hier op aarde aan het pionieren met de kracht van je gedachten.

Je bent hier om te zoeken naar “meer”. En met  “meer” bedoelt Abraham dan weer: meer van alles dat geweldig voelt, meer van dat wat nieuw is en meer van wat heerlijk en opbeurend is. Hoe leuk is dat! Ook vertelt Abraham keer op keer dat wij in essentie hier zijn om de hemel op aarde te brengen. Wow!

 

Abraham Hicks voor Beginners: Je bent hier in dit lichaam omdat je ervoor hebt gekozen om hier te zijn…

Je koos voor de mogelijkheid om dit geweldige contrast in tijd en ruimte te ervaren. En je kwam hier vol verwachting om samen met andere vreugde zoekers, het proces van doelbewuste gedachten te verfijnen en vervolmaken. Je hebt er zelfs voor gekozen met welke vreugdezoekers je huidige leven leeft.

Niets is toeval. Alles, het waar, wat, wanneer en met wie, is gepland door jou. Dit is belangrijk om te begrijpen. Want je bent hier niet zomaar. Jouw bestaan hier op de planeet heeft zin. En je bent belangrijk voor de wereld. Op jouw unieke manier. Jij helpt mee aan het scheppen van de werkelijkheid van iedereen. Van ieder levend wezen op Aarde!

Abraham Hicks voor Beginners: De basis van je leven is Vrijheid

En het doel van je leven is vreugde!

Jij bent altijd vrij in je keuze om nieuwe vreugdevolle mogelijkheden te ontdekken. En je zult groeien in je vreugde. Door jouw groei, draag je automatisch bij aan de ontwikkeling van Al-Dat-Is. Je maakt “de Bron” dus nog mooier en beter met jouw aanwezigheid.

Je bent er zelfs vrij in om te kiezen voor een leven in slavernij en pijn… Alles in je fysieke realiteit heb je al dan niet doelbewust gecreëerd. En alles wat jij nu in jouw werkelijkheid meemaakt, is er simpelweg omdat je diep vanbinnen  gelooft, dat het je helpt om je beter te voelen. Ook al begrijp je dit misschien nu niet helemaal. Maar je Ziel begrijpt het perfect. Jouw Innerlijke Zijn staat je bij met raad en daad. Vanuit het zien van het grotere plaatje. Jij ziet dit, als bewustzijn in een lichaam, op dit moment niet. Je mist het overzicht, dat je wel hebt zonder fysiek lichaam.

Gelukkig kun je altijd rekenen op dat Innerlijke Zijn. Ook jij kunt leren hoe je een prachtig contact maakt samen. Om zo vanuit dit diepste weten dat je alles hebt gekozen, een nog beter leven te scheppen.

 

Abraham Hicks voor Beginners: Ook Jij bent een Schepper van je eigen Werkelijkheid

Abraham Hicks voor beginners: focus op het goede, een klein meisje zit op het strand, met de Engelse tekst op de foto: When you focus on the good, the good gets better ~Abraham HicksJe creëert met elke gedachte die je denkt…

Volgens de Universele Wet van de Aantrekkingskracht, trek je alles aan wat je aandacht geeft. En dat principe werkt altijd. Of je dit nu wilt of niet. En zo creëren de meesten van ons meestal volstrekt onwillekeurige dingen. Want de meeste mensen zijn “vergeten”, dat ze een bewuste schepper kunnen zijn van hun realiteit. De meesten van ons scheppen hun werkelijkheid op onbewust niveau.

Door te letten op hoe je emoties voelen weet je, of je dat wat je hebt gemanifesteerd gewenst is of ongewenst. Als iets niet fijn voelt, dan is je creatie ongewenst en leidt het je af van waarom je hier echt bent. En van wie je echt bent… Je gevoel is een geweldig alarmeringssysteem. Dingen waar je blij van wordt, zijn gewenste manifestaties. Die je verder brengen.

Dus is het belangrijk om goed te (leren) luisteren naar wat je gevoel je vertelt. Want zo spreekt je Innerlijke Zijn tot je. Ontwikkel die gevoelssnaren. Oefen en speel ermee. Het zal je steunen in het creëren van wat je wel wilt!

 

Abraham Hicks voor Beginners: Je kunt alles zijn, doen en/of hebben wat je wilt!

Als je jezelf bijvoorbeeld afvraagt waarom je iets wilt, is de kern van je wens al geactiveerd. En dan begint het Universum al met dat wat je wenst naar je toe te brengen. Hoe intenser je positieve gevoelens zijn, hoe sneller het naar je toekomt.

Dit proces heet “toelaten”. Toelaten doe je door zeker te weten dat het komt. Je weet niet hoe of wanneer, maar je weet wel dat het komt. En je leeft in vreugdevolle verwachting. Mensen die moeite hebben met toelaten, laten vaak twijfel de boventoon voeren. En die twijfel gooit dan roet in het eten. Dan verdwijnen je bestellingen aan het Universum. Het is een soort van “afbestelling”.

Stel je maar eens voor dat je op het punt staat om te trouwen. En op het moment dat je je “ja-woord” gaat geven ineens zegt: “Ik weet niet zeker of het wel gaat lukken”. Zo werkt het dus ook met het Universum.

Als jij JA zegt, dan zegt het Universum ook JA en brengt het alles op je pad dat je nodig hebt. En er is echt geen verschil tussen het creëren van een knoop of een kasteel.

 

Abraham Hicks voor Beginners: Je Emoties gidsen je bij het Kiezen van je Gedachten

Je Liefdevolle Innerlijke-Zijn (je Hogere Zelf, je Ziel, etc.) is je trouwe gids. En het communiceert met jou via je emoties en gevoelens. Als je iets denkt, volgt er automatisch een gevoel en/of een emotie. Als je gedachte een gewenste gedachte is, dan voelt het fijn en warm.

Maar denk je een negatieve gedachte, dan voel je dat dat niet lekker is.  Kies er dan voor om de gedachte te veranderen. Denk een iets betere gedachte.  Dit verandert je werkelijkheid. Als je dit bewust toe gaat passen natuurlijk.

Kies iedere dag bewust voor waar je wel aan wilt denken!

Abraham Hicks voor Beginners: Het Universum is dol op je!

Want het Universum kent namelijk je diepere intenties!

Je koos er als  niet-fysiek bewustzijn heel bewust voor om naar de Aarde te komen. En dat deed je met grootse intenties en hoge verwachtingen. Je kon niet wachten om aan je leven te beginnen, zo verheugde je je erop.

Het Universum leidt je constant op het door jou gekozen levenspad. Als je je heerlijk voelt, sta je meer toe van wat je je voornam, voor je besloot om hier geboren te worden. Aan jou om te kiezen voor een heerlijk gevoel (denk heerlijke gedachten!).

Abraham Hicks voor Beginners: Alles is al goed!

Ontspan je in je natuurlijke staat van welzijn en welbevinden…

De essentie van alles waar jij waardering voor voelt, stroomt doorlopend je realiteit binnen. Als je meer dingen vindt om te waarderen, dan open je meer deuren naar dingen om waardering voor te voelen. Want terwijl je denkt, zendt je een vibratie uit. En als je een vibratie uitzendt, trek je aan wat bij je vibratie past. Gelijke energie trekt gelijke energie aan. Alles wat je om je heen ziet en ervaart als materie bestaat uit energie.

Jij bent de Schepper van je gedachten op jouw unieke pad van vreugde

Niemand kan jou in je denken beperken. En niemand kan de richting van jouw gedachten begrenzen. Er zijn geen grenzen aan jouw vreugdevolle avonturen in deze fysieke ervaring. Op weg naar jouw geluk, zul je alles wat je wilt zijn, doen of hebben gaandeweg ontdekken. Dit geldt voor iedereen. Laat anderen toe om hun eigen ervaring te hebben. Zo sta je jezelf toe om jouw eigen ervaringen en ontdekkingen te beleven.

Acties en materiële bezittingen zijn slechts de bijproducten van jouw focus op vreugde

Tijdens je doelbewuste, vreugdevolle avontuur, worden je acties geïnspireerd. En dat geldt ok voor al de middelen en mogelijkheden die je nodig hebt. Ze worden je in overvloed aangereikt. Ook jij zult aan de hand van hoe je je voelt je missie op planeet Aarde vreugdevol volbrengen als je er gebruik van maakt.

Maar de meeste mensen doen dit echter andersom! Ze denken dat ze eerst middelen en dingen nodig hebben om zich geweldig te voelen. Daarom zijn de meeste mensen niet blij met wat ze doen, zijn en/of bezitten.

 

Abraham Hicks voor Beginners: Ziekte, Pijn en Lijden zijn Onnatuurlijk

Je mag je lichaam op een waardige manier, zonder ziekte en/of pijn, verlaten

Je hoeft geen ziekte of pijn aan te trekken als excuus om je lichaam te verlaten. Want je natuurlijke staat van zijn is er één van gezondheid en welzijn. Maar het staat je natuurlijk vrij om andere keuzes te maken. Al kan ik me niet voorstellen dat je doelbewust kiest voor narigheid.

Abraham Hicks voor Beginners: Je kunt niet doodgaan.

Want Jij bent Eeuwig Leven!

En jij mag ervoor kiezen om te ontspannen. En om je (zachte) transitie terug naar je niet-fysieke staat van positieve energie met charme te maken op het moment dat je fysieke reis voltooid is. Jij bent een eeuwig bewustzijn. Je bent er dus voor altijd. Aan jouw reis komt nooit een einde!

Tot zover de samenvatting van de wijsheid van Abraham Hicks

Weet dat je het nooit verkeerd kunt doen. En dat je groei nooit klaar is! En je hoeft zelfs de wetten van het Universum en/of de processen van Abraham niet eens te begrijpen om een geweldige, gelukkige en productieve levenservaring te hebben.

Jij bent de enige schepper van jouw werkelijkheid en je unieke ervaring in dit fysieke lichaam.


? Abraham Hicks voor Beginners Super Tip: ?

Ik start zo nu en dan met een Law of Attraction groep die grotendeels is gebaseerd op de leringen van Abraham Hicks. Deze groepen komen een jaar lang wekelijks bij elkaar op Skype. Je leert van mij alle ins en outs over de Law of Attraction en hoe je je dromen waar kunt maken. En je werkt in dit jaar tussen die sessies door heel intensief met wat je allemaal leert. Als groep ondersteun je elkaar dagelijks op een besloten forum.

Als jij hiervoor belangstelling hebt, meld je dan aan als gratis VIP lid voor mijn super inspirerende nieuwsbrief. Je krijgt dan als welkom cadeau de gratis 7-daagse e-cursus, “Stapelverliefd op Jezelf”. Zodra ik weer begin met een nieuwe LOA groep, dan hoor jij het als gratis VIP lid als allereerste. Aanmelden voor deze groepen kan alleen als je bent ingeschreven. Ik beloon mijn trouwe leden graag met dit soort voordelen.

Meld je snel aan als VIP lid en wie weet doe jij over een poosje mee met de Law of Attraction Groep!

Ik ga vanzelfsprekend héél zorgvuldig om met jouw privacy?


Ben jij al bekend met Abraham Hicks? ?

Hoe ervaar jij jouw unieke ervaring als gereïncarneerde geest op deze planeet? Als hemels of als de hel? En heb je al ervaring of hoor je nog bij de “Abraham Hicks voor beginners” groep? Heb je er zin in om je eigen werkelijkheid te scheppen? Of heb je vragen? Stel ze gerust!

Je kunt je reactie onderaan dit artikel kwijt. Je email adres blijft onzichtbaar voor buitenstaanders. En je kunt altijd rekenen op een persoonlijke reactie van mij.

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Law of Attraction » Abraham Hicks » Abraham Hicks voor Beginners in Begrijpelijk Nederlands

Credits Abraham Hicks voor Beginners:

 • Nederlandse vertaling van de samenvatting van de leringen van Abraham Hicks:
  © 2018 jouwspiegeltje.nl
 • Bovenstaande samenvatting van de leringen van Abraham Hicks, is een (vrije) vertaling in het Nederlands van de originele tekst, “Abraham’s Law of Attraction Teachings in Brief”. Met eigen aanvullingen.

Met dank aan de originele schrijver, Abraham en zijn “tolk”, Esther Hicks. Originele Engelstalige tekst: © 1997-2018 Abraham Hicks Publications


Advertentie:
 


 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

17 Replies to “Abraham Hicks voor Beginners in Begrijpelijk Nederlands”

 1. Hoi Anja.

  Ik heb het boek en ben er erg blij mee.
  Mooi ook om jouw schrijvens te lezen.
  Mijn vraag is. Als vriendschappen zonder dat je er echt een bewuste keuze in maakt ermee te stoppen en ze gaan over. Komt dit dan omdat je vibratie niet meer bij elkaar past? En je elkaar dan niet meer aantrekt.

  1. Hoi Semna,

   Je geeft zelf het antwoord al perfect, het klopt dus van die vibratie. Je matcht ook in vriendschappen (en alle andere contacten) dat en diegene waar je een match mee bent, gelijke energie trekt gelijke energie aan, dus Ja, wat je vermoedt klopt helemaal!

 2. Hallo Anja,
  Het maakt me blij om je site tegen te komen. Ik voel me heel sterk verbonden met Abraham’s boodschappen en zuig alle informatie (via openbare kanalen) op als een sponsje. En jij hebt zo mooi compact de kern in het Nederlands weergegeven! Super. Dankjewel. Mag ik je tekst delen met geïnteresseerde ‘beginners’?
  Dankjewel voor je prachtige werk.
  Hartelijke groet, Zusanne

  1. Hoi lieve Zusanne, Je mag de geïnteresseerde beginners altijd doorsturen naar deze pagina (en de andere gerelateerde pagina’s). Fijn als je dat wilt doen, dank je wel daarvoor en voor je lieve woorden!

 3. Hallo Anja, met veel genoegen hebben we een artikel gelezen van Abraham/Hicks. Nu willen we er ons graag dieper in de boeken verdiepen. Zo zagen we het boek “De wet van aantrekking” en zagen dat dat deel 3 was. We vragen ons af welke dan deel 1 en 2 zijn. Het beste lijkt ons om ze in de goede volgorde te lezen. Kan jij ons de juiste volgorde van die serie vertellen.

 4. Ik heb het zo eens door gelezen. Maar zie nergens de uitleg van …Wie is Abraham Hicks?? Wat is de rede voor deze naam gekozen is…is het de persoon geweest die deze theorieën bedacht heeft? En waarom spreekt bv Esther Hicks vaak in de wij vorm. Is ze paranormaal, krijgt die dingen door van verschillende gidsen?? De uitleg van the law of attraction Ken ik al…is erg veel over geschreven.

 5. Hi Anja.
  Prachtige en heldere uitleg, veel dank hiervoor! Ik lees nu het boek van de kracht van emoties van jerry en esther Hicks, erg mooi maar jouw site en video’s zijn zoveel makkelijker op te nemen:) Mijn bewustzijn verhoogt telkens als een sneltrein als ik weer blogs lees of een video bekijk. Hoe beter en makkelijker kan het nog worden!
  Veel liefs van Suzanne

 6. Hallo Anja,
  Ik ken Abraham Hicks nog niet maar afgaande op jouw artikel ben ik (gelukkig) veel van zijn wijsheden tegen gekomen via andere kanalen (Willem Glaudemans, Acces Consciesness). Heel prettig om nu via een vriendin over Abraham te horen en jouw site tegen te komen. Wie weet komen we elkaar later nog eens tegen. Ik wil je een compliment geven voor je heldere beschrijving, je initiatieven en liefdevolle reacties op anderen.
  Groet Francoise

  1. Hoi lieve Francoise,

   Dank je wel voor je warme reactie! Ik ben blij om te horen dat mijn artikel helder was voor je. Veel succes op je pad en veel Liefs van mij!

   Anja

 7. Hi Anja,
  Ik heb een vraag dat ik al een poos mee rond loop. Als ik het goed begrepen heb.
  Voordat wij hier op aarde kwam hebben wij allemaal al ons leven gestippeld hoe wij onze fysieke leven willen ervaren, toch? Nu is mijn vraag kan het toch nog verandering door middel van de Law of Attraction?

  Lieve groet,
  Asteria

  1. Hoi lieve Asteria,

   Bedankt voor je vraag! Niets in je leven staat 100% vast. Je bent in dit leven gestapt met een missie, dingen die je wilt leren, waar je in wilt groeien, wat je beter wilt maken. En sommige dingen kiezen we van te voren, zoals onze ouders/familie etc. en vaak ook het werk dat je doet. De Law of Attraction werkt altijd en plannen kunnen veranderen. Dus ja, verandering is mogelijk. Je bent niet veroordeeld tot dingen, maar je hebt gewoon bepaalde ervaringen etc. gekozen omdat je van mening was dat dat je verder zou helpen. En tussentijds kan dat wijzigen, kun je voor andere ervaringen kiezen. Het leven is altijd in beweging, niets is statisch en niets ligt 100% vast. Er is heel veel SPEELruimte! ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!