Oude Ziel? Dit zijn de 11 belangrijkste kenmerken!

Oude Ziel? Dit zijn de 11 belangrijkste kenmerken!

Ben jij een oude ziel? Heb je het gevoel dat je hier al veel langer bent dan anderen? Ben je je leeftijd ver vooruit en vinden anderen je wijs voor je leeftijd? Voel je je vaak onbegrepen?

Heb jij een oude ziel? Deze vrouw en haar kat hebben allebei wijze ogen die je aankijken en je vragen of jij ook over die wijsheid beschikt.Het valt zeker niet mee om een oude ziel te zijn. Er zijn bepaalde eigenschappen, die vrijwel alle oude zielen gemeenschappelijk hebben. Misschien herken jij jezelf er ook in. Ik heb voor jou de 11 belangrijkste kenmerken van oude zielen verzameld.

Natuurlijk hoeven ze niet allemaal op jou van toepassing te zijn. We zijn immers allemaal anders. Sommige mensen zijn al wat verder in hun groei en acceptatie. Die kunnen beter omgaan met het feit dat ze zijn, zoals ze zijn. Anderen kunnen er minder makkelijk mee omgaan.

Je kunt hier ook in contact komen met andere oude zielen en gelijkgestemden. Onderaan dit uitgebreide artikel kun je anoniem met elkaar van gedachten wisselen als je dat wilt. Je hoeft je echte naam niet te gebruiken (mag wel).


Super Tip:

Behalve de kenmerken van mensen met een oude ziel bestuderen, kun je hier ook de Oude Ziel Test doen, mocht je nog twijfelen of jij er eentje bent. Het kost niets!


Wat is een Oude Ziel?

Een oude ziel is de ziel van iemand die al heel veel levens op aarde heeft doorgebracht. Zo’n ziel loopt vaak al vele duizenden jaren in diverse lichamen rond op deze planeet. Oude zielen hebben dus al heel veel levens achter de rug. Zo’n oude, wijze ziel is vaker gereïncarneerd dan andere zielen. Oude zielen nemen die schatten aan levenservaring, kennis en wijsheid uit al die vorige levens met zich mee in hun huidige leven.

Advertentie:
 


Sommige mensen lijken al wijs vanaf hun geboorte. Het zijn die baby’s met een opvallend wijze blik in hun ogen. Een blik die zoveel wijsheid uitstraalt, dat je er bijna van schrikt. Ook op latere leeftijd lopen (de meeste) oude zielen ver voor ten opzichte van hun leeftijdsgenoten. Jongere zielen die minder vaak zijn gereïncarneerd, hebben minder ervaring op deze planeet. Dat is het grote  verschil.

Het woord oude ziel heeft eigenlijk helemaal niets te maken met de leeftijd van je ziel zelf. Jouw ziel is er altijd al geweest en zal er altijd zijn. Iedere ziel is eeuwig.

Mijn persoonlijke story als oude ziel…

Mijn eigen oude ziel story, op de foto een ziel die rondwandelt in een groene mistige omgevingIk ben zelf een oude ziel. Mijn leven lang wist ik al dat ik anders was dan de rest. Dat leidde er toe dat ik me vaak onbegrepen voelde. Ik voelde me vaak eenzaam met mijn “gekke gedoe”. Zo noemden anderen het vaak, omdat ze niets van mij begrepen. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat ik een soort alien was. Ik voelde me van een andere planeet. Een buitenaardse die tijdelijk op deze planeet verblijft. Ik was en ben nog altijd mijn leeftijd ver vooruit en werd daar enorm mee gepest.

Als kind en jong volwassene was het zeker niet makkelijk om mijn plek in de maatschappij te vinden. Ik heb me vaak wanhopig gevoeld, depressief en in de war. Ik voelde me op een eiland, geïsoleerd van de rest. Pas op latere leeftijd vond ik mijn weg en kon ik mezelf accepteren zoals ik ben. Dat ging niet vanzelf. Het was een lastig proces. Nu kan ik er gelukkig heel goed mee omgaan. Eindelijk begrijp ik mezelf. Dat begrip over mezelf was er natuurlijk niet zomaar.

Ben ik echt de enige?

Klinkt mijn persoonlijke verhaal je bekend in de oren? Of ken je iemand die op wie dit van toepassing kan zijn? Bijvoorbeeld je kind of een goede vriend/vriendin.

Wat jouw verhaal ook is: als oude ziel kun je soms het gevoel hebben, dat je de enige bent die “zo is”. Zeker in je jonge kinderjaren. Maar het is niet waar. Al kom je niet vaak gelijkgestemden tegen, betekent dat nog niet, dat ze er niet zijn.. Gelukkig is er tegenwoordig internet. Dat helpt enorm. Via internet vind je veel makkelijker mensen, die net zo zijn als jij.

De 11 meest typische kenmerken van mensen met een oude ziel

Ik behandel de 11 belangrijkste kenmerken van mensen met een oude ziel. Er zijn er natuurlijk nog veel meer. Als je je daar verder in wilt verdiepen, dan vind je hier een verzameling van Engelstalige boeken over oude zielen die ik je van harte kan aanbevelen. In het Nederlands ken ik er geen. Mocht jij aanbevelingen hebben, neem dan gerust contact op of deel je tip(s) in de reacties.

1: Mensen met een oude ziel kijken dwars door je heen

Oude zielen kijken vaak dwars door je heen: op de foto een kind met een oude zielHet is het eerste dat opvalt aan mensen zoals jij is dat je ogen anders zijn. Ze zijn heel helder en lijken anderen te doorgronden. De meeste oude zielen hebben die blik al sinds hun babytijd. Je hebt als oude ziel vaak hele mooie ogen. Anderen voelen zich ertoe aangetrokken. Maar het kan ook dat je anderen nerveus maakt als je ze aankijkt, omdat ze die bepaalde blik niet gewend zijn. Je legt voor hun gevoel letterlijk hun ziel bloot!

Ik kijk mensen altijd diep in de ogen als ik met ze praat. Dat vindt niet iedereen prettig. Dat komt doordat ik iemands innerlijke wereld zie en dat straal ik kennelijk uit. Anderen voelen dat maar al te goed aan en weten zich vaak geen houding te geven. Zielen die minder vaak gereïncarneerd zijn (dus minder ervaring hebben in een fysiek lichaam) vinden dat meestal lastig om mee om te gaan.

2: Oude Zielen zijn meestal wereldverbeteraars

Als je ziel al langer hier is, ben je je veel bewuster van het leven. Van binnen voel je een sterke drang om de wereld te verbeteren. Je wilt het liefst de aarde naar een hoger niveau tillen. Je voelt een diepe liefde voor het wel en wee van de wereld. Zaken als oorlog en vrede, armoede oplossen, gelijke kansen en andere idealistische zaken, zijn voor jou dagelijkse kost.

Je streeft naar gelijkheid voor iedereen en kunt niet omgaan met onrecht. Omdat veel mensen hier niet mee bezig zijn, sta je vaak alleen met je prachtige standpunten. Het kan je dan ook boos en verdrietig maken, dat de meeste mensen een stuk nonchalanter zijn dan jij. Terwijl jij wakker kunt liggen van het onrecht om je heen, slapen zij zonder schuldgevoel.

3: Je hebt helemaal niets met de bekende “ditjes en datjes”

Je houdt absoluut niet van oppervlakkige gesprekken die nergens over gaan. De babbels over het weer en soortgelijke onderwerpen irriteren je mateloos. Jij hebt meer diepgang en je hebt er grote moeite mee om je aan te passen aan de oppervlakkigheid van de meerderheid. Jij voert liever filosofische en/of spirituele gesprekken over de zin van het leven, dan dat je een nieuw recept voor koekjes bespreekt.

4: Mensen met problemen zoeken vaak steun bij jou

Mensen met een oude ziel stralen wijsheid uit, de wijze uil is daar een mooi symbool voor.Omdat je als oude ziel wijsheid uitstraalt, weten mensen die ergens mee zitten, jou altijd te vinden. Ze voelen zich begrepen door jou en luchten graag hun hart bij je. Jij vindt het prettig om klaar te staan voor anderen. Hoe meer lijden je kunt verlichten met jouw innerlijke licht, hoe beter.

Pas op dat je als oude ziel niet het afvalputje wordt van andermans negatieve emoties. Je mag jezelf af en toe best ontzien.

 

5: Je voelt je als oude ziel verbonden met de aarde en het milieu

Omdat je al wat langer rondloopt op deze planeet, voel je je verantwoordelijk voor het welzijn van de hele wereld. Zo ben je je bijvoorbeeld heel bewust van het milieu. Je weet als geen ander hoe belangrijk het is respect te hebben voor alles wat leeft, groeit en bloeit. Alles en iedereen op aarde is een schakel is van één groot systeem. Jij ziet dat en je begrijpt er niets van dat anderen dit niet inzien.

Als geen ander weet jij dat alles op onze planeet een eenheid vormt. Alles is onderling verbonden. Jij ziet dat in, maar de meeste mensen om je heen zien dat anders. Dat maakt je verdrietig en/of gefrustreerd. Je wilt het het liefst van de daken schreeuwen, omdat je je verantwoordelijk voelt voor Moeder Aarde. Vaak sta je alleen met je visie op hoe het leven werkt. Dat is geen fijn gevoel.

6:  Je bent als oude ziel je leeftijd ver vooruit

Ben jij wijzer dan je leeftijd zoals deze baby die een boeddhistisch monnik is, hij straalt een eeuwenoude wijsheid uit.Omdat je al zoveel levens hebt gehad, neem je die wijsheid mee naar dit leven. Vooral als je jong bent, denk je dat iedereen “dat heeft”. Je teleurstelling is dan ook groot als je geen aansluiting vindt bij leeftijdsgenoten. Je zoekt daarom je heil vaak bij mensen die enigszins op jouw niveau zitten. Meestal zijn die mensen jaren ouder dan jijzelf.

7:  Je houdt niet zo van de bekende tradities…

Vrijwel alle oude zielen hebben gemeen, dat ze niet houden van zaken als feestdagen. Ook tref je een oude ziel niet vaak aan op verjaardagen. De kans is groot dat jij je eigen verjaardag niet eens viert. Gewoon omdat je het onbelangrijk vindt. Je hebt immers al zoveel levens gehad. Eigenlijk ben je elke dag jarig, want je hebt vast al meer dan 365 keer geleefd.

Ook andere tradities spreken je niet aan. Oppervlakkige rituelen zijn niet aan jou besteed. Je weet immers al lang dat die niet leiden tot een gelukkiger leven. Je begrijpt ook niets van het identificeren met groepen, huidskleuren, of zelfs een naam. Alles is tenslotte één. Jij voelt je verbonden met het leven, niet met tradities en gebruiken.

8: Je hebt als oude ziel vaak het gevoel dat je er alleen voor staat

Omdat anderen jouw taal vaak niet spreken en begrijpen, voel je je geïsoleerd. Je voelt je een een soort van spiritueel buitenbeentje. Op zich heb je er geen probleem mee om alleen te zijn. Vooral als kind trekt je je terug op je kamer. Omdat je de spelletjes van andere kinderen niet leuk vindt. Als volwassene kan hetzelfde gebeuren. Je houdt je liever met diepere levensvragen bezig, dan dat je koffie in het buurthuis gaat drinken.

Je hebt het gevoel dat je er niet bijhoort. Alleen andere oude zielen begrijpen dit. Daar ga je graag mee om. Een oude ziel wil dan ook alleen een relatie met iemand van zijn/haar eigen niveau, anders hoeft het allemaal niet zo nodig. Je kunt makkelijk zonder. Het frustreert je mateloos, dat anderen je maar niet begrijpen. Anderen lijken ongevoelig voor de diepgang die je uitdraagt. Je staat vaak alleen met jouw idealen en innerlijke wijsheid.

9: Spiritualiteit is belangrijk voor mensen met een oude Ziel

Een jong kind dat mediteert in de natuur, hij is zijn tijd vooruit, omdat de meeste kinderen van zijn leeftijd niet bezig zijn met zaken als meditatieJe bent als oude ziel heel spiritueel ingesteld. Vaak al vanaf zeer jonge leeftijd. Ik was zelf als kind van 9 al met mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling bezig. Dat vond ik veel interessanter dan knikkeren met andere kinderen. Het is belangrijk om je spiritualiteit te blijven verdiepen. Bijvoorbeeld door meditatie en mindfulness. Of het lezen van spirituele boeken.

 

10: Een Oude Ziel heeft Niets met Materialisme

Een meerderheid van de bevolking op deze aarde is materialistisch ingesteld. Dat geldt niet voor jou als je tot de groep van oude zielen behoort. Dan heb je heel weinig op met materialisme. Geld en bezittingen spelen een ondergeschikte rol in je leven. Jij geniet van de kleine dingen. Eenvoud siert je leven. Waarschijnlijk bestaat jouw meubilair uit prachtige dingen die je bij de kringloopwinkel hebt gekocht.

Je begrijpt helemaal niets van zoiets als jaloezie. Ik persoonlijk ook niet. Als iemand iets moois heeft gekocht, gekregen of gewonnen, ben ik oprecht blij voor die persoon. Met afgunst heb ik niets. Ik geniet van het geluk van anderen. Al begrijp ik zelf niet zo, dat de meeste mensen materiële dingen nodig hebben om gelukkig te zijn. Geld zie ik als ruilmiddel. Niet als iets wat mijn leven verrijkt en/of me gelukkig maakt. Is dat herkenbaar voor jou?

11: Als oude ziel ben je een emotioneel en gevoelig mens

Je weet dat het leven, een leven van onbeperkte mogelijkheden is. En dat alle creatie in het gevoel ontstaat. Jouw intuïtie is sterk ontwikkeld en je luistert naar je hart. Je verstand is hoog ontwikkeld, maar niet het belangrijkste. Gevoel en verstand weet je goed te mixen. Omdat je daar zo goed in bent, weet je dat je gevoel veel wijzer is.

Een oude ziel pikt heel makkelijk emoties (= energie) van anderen op. Dat maakt je in zekere zin ook kwetsbaar. Het is belangrijk dat je je leert afsluiten, anders wordt het een warboel vanbinnen. Ik heb daar zelf veel ervaring mee. Gelukkig weet ik nu hoe ik dat moet doen. Maar jarenlang kreeg ik het emotionele afval van anderen binnen. Nu weet ik het goed van elkaar te scheiden en voer ik af wat niet van mij is.

Zoek jij contact met gelijkgestemden?

Of wil je je verhaal delen? Wil je graag contact met andere mensen die begrijpen hoe het is om een oude ziel te zijn? Misschien heb je vragen. Deel alles wat je op je hart hebt hieronder in de reacties. Dat kan en mag anoniem. Wees liefdevol en respectvol voor elkaar. Ik neem actief deel aan de discussie. Je kunt altijd op een persoonlijk antwoord van mij rekenen!

 

Veel Liefs,

Anja

 

Meer interessante artikelen voor mensen met een oude ziel:

Doe hier gratis de Oude Ziel test!

Hooggevoeligheid Tips: Hoe ga je om met je Hooggevoeligheid?

Tips voor Oude Zielen die zich een Buitenbeentje Voelen


Jouw Spiegeltje » Spiritualiteit en spirituele groei » Oude Ziel? Dit zijn de 11 belangrijkste kenmerken!

 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

23 Replies to “Oude Ziel? Dit zijn de 11 belangrijkste kenmerken!”

 1. Prachtig omschrijving.
  Inhoud met duidelijke details .
  Past 100% helemaal bij mij.
  Nu weet ik zeker dat ik een oude ziel ben.

    1. Hoi lieve Marlies,

     Ik “chat” niet, maar je kunt me altijd een email sturen. Geef aan wat je met zou willen bespreken. We kunnen dan, mocht dat nodig zijn, op Skype met elkaar praten. Dat is wat ik gebruik als mensen hulp nodig hebben. Het is gratis en vrijblijvend.

     Veel Liefs,

     Anja

 2. Hallo iedereen,

  Ik ben Stijn, 38 jaar en kom uit België. Ik richt me tot jullie omdat ik zelf weinig tot geen ervaring heb met het spirituele maar onlangs een zeer vreemde ervaring heb beleefd. Een jaar geleden ben ik op vraag van een vriendin meegegaan naar een spirituele beurs. ‘Waarom niet?’ dacht ik toen ze het me vroeg. Ik ben van nature nieuwsgierig en stel mezelf ook graag open voor nieuwe indrukken of ervaringen. Toen we al een paar uur op de beurs hadden rondgewandeld kwamen we aan een kraampje met boeken, stenen, sprays, kaarten.. Het viel me plots op dat de man van het kraampje mij aanstaarde. Toen hij zag dat ik terugkeek kwam hij naar me toe en zei: ‘jij bent een heel gevoelig persoon, is het niet?’ Ik vond het zeer vreemd dat die man dat kon raden terwijl we nog geen woord gewisseld hadden. ‘Jij hebt iets met natuur hé?’ Ook dat klopt als een bus.. ‘Jij hebt een groot licht in jou en dat is heel bijzonder. Jij bent echt een heel bijzonder persoon.’ Ik stond aan de grond genageld en kon amper nog een woord uitbrengen. Ik bijzonder? Helemaal niet! Hij vervolgde: ‘Jij bent een oude ziel, en ik weet dat omdat ik ook een oude ziel ben, en dit is wat er gebeurt als twee oude zielen elkaar ontmoeten. Het opgedrongen leven is niets voor ons. Wij hebben de vrijheid nodig om onze eigen dingen te creëren vanuit de ziel. Ik denk dat jij het moeilijk hebt met je job.’ Dat klopt ja.. ‘Dat is je eigen fout omdat je niet naar jezelf luistert.’ lk was totaal overdonderd door wat de man zei maar tegelijk voelde ik ook een soort van innige verbondenheid. Ik kreeg kippenvel van kop tot teen en had totaal onverwacht de tranen in mijn ogen. Hoe kon hij dit allemaal weten zonder dat we elkaar ooit zijn tegengekomen, laat staan iets tegen elkaar gezegd hebben? Tot op vandaag heb ik daar nog altijd geen verklaring voor.. Het was alsof die man me las en dwars door mijn ziel keek.

  Bij thuiskomt spookte die ontmoeting nog dagenlang door mijn hoofd. Ik heb mezelf nooit als speciaal of bijzonder gezien, maar tegelijk deed dit me wel erg nadenken over wie ik ben. Het klopt heel erg dat ik op mijn 38 heel andere keuzes maak dan mijn leeftijdsgenoten. Ik kan niet zeggen dat ik al deze keuzes rationeel heb gemaakt maar eerder vanuit een zeker intuïtief gevoel dat ik altijd al heb gehad. Zo ben ik op mijn 23 gestopt met vlees te eten, gaf ik op mijn 30 mijn job op om een jaar door de wilde natuur te gaan reizen met de tent en rugzak, en verkocht ik 2 jaar geleden mijn auto om voortaan een trager leven te gaan leiden met mijn fiets als beste vriend. Ook heb ik geen kinderen op de wereld gezet omdat ik vind dat de natuur te zwaar wordt belast door onze menselijke aanwezigheid. Beslissingen die vanuit mijn gevoel en het diepste respect voor de natuur leken te komen, waarover ik nooit heb moeten nadenken.

  Na de ontmoeting op de beurs ben ik wat dingen gaan opzoeken en dat bracht me bij boeken over lichtwerkers en hoog sensitieve personen. Ik heb er intussen enkele gelezen en heel veel dingen zijn zo herkenbaar. Het is plots allemaal zoveel duidelijker, maar dat maakt het niet minder lastig. Diep vanbinnen verlang ik zo hard naar gelijkgestemden maar ik vind ze niet. Het doet me dan ook soms pijn om zo ver af te staan van familie en vrienden en heb vaak het gevoel dat ik mijn woorden goed moet wikken en wegen om niet als ‘raar’ te worden bestempeld en niet van hen te vervreemden. Hebben jullie daar ook ervaring mee? Hoe gaan jullie daar dan mee om? Voelen jullie zich ook soms eenzaam en verlangen jullie ook soms naar een diepere verbondenheid met elkaar in plaats van onze oppervlakkige wereld?

  Heel erg bedankt voor jullie antwoord,
  Warme groet,
  Stijn

 3. Heb lange tijd geleefd met het gevoel van heimwee op eigen bank.

  Toen ik een jongere lichamelijke leeftijd had was ik al druk in de weer met mijn pendel en boeken over het uitlezen van onze handen. Op latere leeftijd ben ik hier toch wat minder tijd aan gaan besteden, ik denk onderbewust om wat beter in het dagelijkse ritme te kunnen komen. Regelmatig werd ik bijvoorbeeld erg onrustig door bepaalde energiën die ik vermoedde te voelen, van onder andere overleden familieleden. Door mijn spiritualiteit op te wekken werd ik helaas ook wat overgevoelig voor de energiën die mensen in het dagelijks leven bij zich dragen. En zoals ook bekend kunnen zij dit ook op onze soort overdragen. Zo voelde ik hoe mijn vermogen van neutraal naar onder peil werd gezogen, wat resulteerde in nogal wat uren slaap na een dagje school. Op dat moment was ik nog niet in staat om dit soort situaties te kunnen verdragen, maar ik merk dat ik hier nu gelukkig een ‘extra’ ruggengraat voor heb.

  Nu ik inmiddels het zeventiende levensjaar van mijn huidige lichaam heb bereikt, heb ik gelukkig de innerlijke rust waar wij van nature over beschikken terug kunnen vinden. Mijn energie uit ik nu in verschillende hobby’s, zo zet ik mijn gedachtes ook graag op papier.

  Het enige waar ik nog mee worstel is hoe ik de tijd van mijn huidige leven ga besteden. Soms heb ik namelijk het gevoel dat ik bergen van werk heb te verzetten, maar ik weet niet zo goed waar te beginnen. Behoorlijk wat mogelijkheden brengen bij mij namelijk de gedachte van nutteloosheid naar boven. Momenteel beschik ik echter wel over veel energie, en ik heb de keuze gemaakt om mijn leven niet via de gemakkelijkste loopbaan uit te gaan zitten. Het zal een zoektocht worden, maar ik laat me meevoeren en hoop dat ik op een plek terechtkom waar ik mijn kwaliteiten kan uiten, en vooral ook nog kan leren over de moeilijkheden die ik in voorgaande wegen nog niet tegen het lijf ben gelopen.

  Met de positie waarvanuit ik van start ben gegaan heb ik het getroffen. Mijn bloedsverwanten beseffen ook dat wij op bepaalde vlakken echter geen verwantsschappen delen. Soms is het voor mij lastig om te beseffen dat ik niet de enige ben die kampt met een soms ‘té’ heldere visie op het leven, maar ik voel me gezegend met deze gave. Waar ik van kan genieten is dat ik ondanks moeizamere periodes toch iedere dag een stukje van mijn gehele ziel voel opbloeien, waardoor ik me iedere dag dan ook een beetje meer voel als de persoon tot wie ik doorgaans ben gevormd. Opgroeien is dan ook iets wat me zeker ten goede komt, zeker in mijn enigszins worstelende tijd tussen de jeugd, met haar onwetende zielen.

  Hopelijk ga ik in mijn verdere bestaan nog wat individuen van onze soort treffen, zodat wij samen kunnen genieten van ons bestaan. Ondanks dit misschien niet helemaal aan ons idealisme voldoet. Hebben jullie soms ook het gevoel dat wij onze beide vormen van ‘ik’ aan en uit kunnen schakelen? Om in het dagelijks leven mee te kunnen draaien met ‘leeftijdsgenoten’ merk ik toch dat ik dit mechanisme gelukkig heb kunnen activeren. Ik zie dat ik inmiddels al weer een behoorlijk bericht heb gemaakt. Daarom rond ik af met de vraag of er nog tips zijn om te zoeken naar aanwijzingen over de invulling van ons vorige bestaan. Aangezien ik me erg bewust ben van mijn ziel in haar verpakking zou ik mezelf toch graag nog wat beter willen leren kennen. Mijn gevoel zegt dat ik een sterke ziel ben, en gelukkig heb ik mijn zaakjes toch relatief optijd op een rijtje kunnen zetten. Natuurlijk kijk ik uit naar een reactie, het was in ieder geval al fijn om mezelf even als van origine te kunnen uiten. Lieve groetjes aan iedereen die dit leest.

 4. Hoi Anja,
  Ik heb van meerdere mensen gehoord dat ik een oude ziel heb. Steeds begreep ik niet wat het inhield, maar ik begin het steeds meer te begrijpen. Je artikel vind ik confronterend en ik zie veel gelijkenissen. Momenteel ben ik 25 jaar oud en ik heb het erg zwaar. Ik zit in een proces waarin ik veel dingen niet kan begrijpen. De maatschappij, de mensen, vele manieren van denken. En zij begrijpen mij niet. Mensen, vriendinnen komen vaak naar mij om te praten. Ze vinden dat ik onwijs goed en wijs advies kan geven, maar ik lijk het maar niet te kunnen toepassen op mezelf. Ik vind het heel erg moeilijk om een oude ziel te zijn, als ik dat dan ben. Constant vraag ik me af waarom de dingen zijn zoals ze zijn. Ik vind veel dingen niet kloppen en in mijn hoofd is het een constant psychologisch gesprek, of zelfs gevecht. Waarom doe ik dit? Waarom voel ik me zo? Waarom doen mensen dat? Ik kan eindeloos filosoferen en voor mijn gevoel heb ik iedereen door, behalve mezelf. Hoe word ik hier beter in? Hoe leer ik mezelf accepteren en de wereld om mij heen? Ik vind het maar moeilijk en ik hoop dat ik dingen snel makkelijker los kan laten..

  Liefs

 5. Hoi,
  Ik zoek een mede oude ziel die niet commercieel is. Heel moeilijk te vinden. Ik hoef ook geen bevestiging of ik het ben maar wil er eens gewoon mee praten. Heb 3 x een doodervaring gehad waarbij mij alles is geopenbaard. Maar kan er niet over praten. Alles past precies.

  1. Hallo Wim pas nu ontdek k deze site, dus of mijn reactie nog zin heeft?? Ik denk te begijpen wat je bedoeld heb ook 2 bijna dood ervaringen + anderen waar over ik nooit praat. Ze zullen me voor gek verklaren. Toch ben ik blij dingen te weten , dus beslist niet bang over te gaan naar de volgende demensie. Soms verheug ik me er op, voel me hier vaak een vreemde. Vriendelijke groet van Marie-louise.

 6. Zo zeg, lekker confronterend. Toch is het niet verrassend voor mij. Als jongste telg begrijpt mijn familie me nog steeds niet. En alle tips om me beter te voelen deed ik al van nature waar het niet dat het niet gemakkelijk is. Bij mij manifesteerde de eerste spiritualiteit pas later, het moest ontwikkelen denk ik. Een paranormaal therapeut (vriend van een vriend van mij) schrok zich eens het apenzuur toen ik mijn handen op de zijne legde en zei me dat ik het zelfde kon als hij en dat ik erg veel energie in mijn lijf had. Waar ik dat ik dat toen niet begreep wat hij bedoelde. Dat gebeurde later. Ik merkte toen in rond de eeuwwisseling toen ik mijn eerste relatie had dat ik een beetje gepushed werd van hogerhand. Ik was rond de 27/28 toen ik mijn eerste relatie kreeg. Mijn hand op haar buik deed de menstruatie pijnen verdwijnen met een een 5 a 10 minuten. Ook dat snapte ik toen nog niet echt. Vanuit Scouting kwam in in contact met een Reiki master en zo kwam ik bij Reiki uit wat ik nu praktiseer met veel plezier. Zo kwam ik daarna ook uit bij een Holistisch Therapeute en dat opende mijn ogen en maakte me ineens veel bewuster. Alle contacten hierboven gaven me ook een gevoel van thuiskomen wat ik toen pas snapte. Ik denk dat ik wel begin te snappen wat mijn missie is. Maar ik kan niet ontkennen dat ik soms met al die energie in mij wel eens de aarde zou willen “resetten” om alle redenen die je noemde hierboven. De onmacht ik groot die ik voel.

  Groet Joris

  1. Hoi lieve Joris,

   Dank je wel voor je mooie reactie en het delen van jouw ervaringen en gevoelens. Die zijn herkenbaar. De “taak” die iedere oude ziel en spiritueel ontwaakte mens heeft is denk ik het beoefenen van compassie, Liefde en vriendelijkheid. En niet te vergeten begrip. Met name voor hen die nog niet zover zijn. Er gebeuren veel gekke dingen in de wereld. Mensen worden beïnvloed en gemanipuleerd door de media, vervuiling van de planeet speelt een rol, de manier waarop de machthebbers omgaan met onze mooie planeet. Zelfs het voedsel en water is niet meer vrij van negativiteit en schadelijke stoffen. Hetzelfde geldt voor de lucht die we inademen. Om nog maar niet te spreken van medicijnen die mensen voorgeschreven krijgen. Velen gaan hierdoor in hun aardse lichaam als een zombie door het bestaan. Hun ziel weet beter maar ze zijn onbereikbaar. En daarvoor moeten we begrip hebben. Plus er zijn voor hen die “wakker worden”. Net als de mensen die er voor jou waren. Dat vraagt van ons dat we ons niet laten meezuigen in alle nare energie die er is. En dat we werken aan onze vibratie. Hou die zo hoog mogelijk. Liefde en Dankbaarheid zijn een mooi begin, en compassie voor de “slapers”.

   ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

 7. Mijn moeder heeft mij altijd gezegd dat ik een oude ziel heb. Sinds klein heb ik al de hierboven beschreven trekken. Maar door nare gebeurtenissen op een zeer jonge leeftijd ben ik “de weg” kwijtgeraakt. Ik voelde mij echt verloren (zo’n 16 jaar lang).
  Gelukkig begon ik op mijn 28e naar mijn gevoel te luisteren en die heeft mij de afgelopen maanden (ik ben nu 30) naar de spirituele wereld gebracht. Ik voel mij thuis. Ik heb nog veel te leren, en ik hou mij het liefst alleen bezig met spiritualiteit maar ik studeer nog dus ik moet flink aanpoten om mijn studie af te maken. Nu voel ik dat ik mezelf heb gevonden en ik voel dat ik nu wel door kan zetten om mijn studie af te maken.
  Ik heb een grote stap genomen om mijn studie Rechtsgeleerdheid te veranderen naar Notarieel Recht. Daardoor moet ik nu 2 jaar langer studeren. Maar ik zit er tot mijn verbazing niet mee, want dat ik mezelf heb gevonden vind ik veel belangrijker.

  Iedereen uit mijn omgeving komt naar mij toe om raad. Ik geef ook graag raad, maar ik voel me vaak heel erg moe tijdens het praten met hun of nadat ze zijn vertrokken. Heb je misschien tips om je af te sluiten voor de emoties/energie van anderen?

  Ik ben blij dat ik je website heb gevonden, nu kan ik het delen met een vriendin die het liefst in het Nederlands leest.

  1. Hoi lieve Suli,

   Dank je wel voor je mooie reactie. Je bent fantastisch op weg! Het spirituele pad is er een van vallen en opstaan en vooral van groeien. Het is niet altijd makkelijk, maar wel een prachtige reis. Ik hoop dat je hiervan geniet. Als je inderdaad weer afgestemd bent op je ware bestemming op aarde, en op je ziel, dan lukken alle andere dingen in de aardse wereld ook een stuk beter.

   Ik begrijp dat je je het liefste zou willen afsluiten voor de energie, emoties etc. van anderen. Helaas is het een fabeltje om te geloven dat dit mogelijk is (tenzij je drugs gaat gebruiken of zo, maar ik ga er zomaar van uit dat dit niet is waar je voor kiest). Je kunt wel leren om ermee om te gaan. En dat doe je o.a. door je vibratie heel hoog te houden. Hou mijn website goed in de gaten, want ik ga hier zeker nog veel over schrijven. En als je je abonneert op mijn YouTube kanaal, dan krijg je nog meer fijne dingen hierover. Je vindt mijn kanaal hier: https://www.youtube.com/user/anjatoetenel/

   Hoe krachtiger je vibratie is, hoe beter je bestand bent tegen negatieve energie, gedachten, emoties, etc. van andere mensen. Ik heb ook een artikel geschreven over negatieve energie in je huis, hoe je dat kunt verwijderen. Een aantal van de tips hierin werken ook goed in de omgang met mensen waar je last van hebt, je vindt het hier: https://www.jouwspiegeltje.nl/negatieve-energie-in-huis-verwijderen/

   ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

 8. Ik herken me in alles. Maar vind niet dat de wereld voor ons ingericht is. En lijkt wel alsof de oude zieltjes zich terugtrekken, ook vaak uit financieel oogpunt. Dan nog iets: vaak vind je mannelijke oude zielen in kroegen en hebben de grootste lol. Wij vrouwen ontmoeten elkaar minder en een vrouw wijzer als de man, is niet iets waar mannen op liggen te wachten.. zelfs niet ons soort.. en zeg nu zelf.. een oude ziel in een vrouw overtreft emotioneel die van de man. Ik heb niks tegen de vrouwen die op vrouwen vallen en visa versa mannen op mannen.. maar soms weet ik het ooi niet meer. Moet ik de ander hoek gaan verkennen? (Btw: denk dat oude zielen meer op mensen vallen en geslacht voor hen minder bepalend is, al zullen ze wel een relationele
  voorkeur hebben)
  Sorry.. wil nu niet pessimistisch overkomen maar voel me geloof ik wat teneergeslagen door een aaneenschakeling van teleurstellingen.. Het leven is zeker mooi als oude ziel maar verbittering ligt ook zeker op de loer. Vandaar ook dit bericht.
  Lieve grt. S

  1. Hoi lieve S.

   Dank je wel voor het delen van je beleving en je gevoelens op het moment dat je aan het schrijven was. Wat goed dat je dat doet! Het is beter dan er alleen mee rond te lopen en je verloren te voelen. Hoe gaat het nu met je?

   Alle gevoelens waar je doorheen gaat op dit moment horen bij je spirituele ontwaking. Die blijft altijd doorgaan. Eens je het spirituele pad hebt gekozen en je bent begonnen met “wakker worden” is er geen weg terug. En dan loop je tegen dingen aan, zoals jij die nu omschrijft. Het hoort erbij!

   Er is geen verschil tussen vrouwen en mannen in dit Universum. Misschien alleen lichamelijk. Maar op zielsniveau zijn we gewoon een bewustzijn, dat zichzelf als man of vrouw ervaart.

   Of jij op mannen of vrouwen valt of op beiden, zal blijken. Volg hierin je hart. En heb er geen haast mee. Je mag verkennen en uitproberen. Ervaring is de beste leermeester.

   Doe je best om je zo goed mogelijk te voelen. Doe dingen die je vibratie verhogen. Dat is belangrijk om in je kracht te blijven lieve schat. En als je vragen hebt en/of nog meer wilt delen, reageer dan gerust. Mijn excuses voor de late reactie. Maar beter laat dan nooit.

   Veel Liefs,

   Anja

 9. Hey Anja,
  Ik moet heel even zeggen dat ik je enthousiasme in je geschreven stukken zooo geweldig vind…
  Het heel inspirerend…
  Ik voel me ook vaak onbegrepen door de rest. Toch weet iedereen dat ik er altijd voor ze zal zijn.
  Mensen begrijpen me niet, ze snappen niet dat ik van filosoferen hou en spiritualiteit geweldig vind. Ze vinden me te jong… (Ik ben 14 jaar)
  “Je bent met dingen bezig waar jij met die leeftijd niet bij hoort te zijn.” is er wel eens tegen me gezegd. Pijn deed dat… En aangezien ik erg gevoelig ben heb ik de woorden te vaak in mijn hoofd afgespeeld.
  Toch hou ik ervan om met mijn beste vriendinnen te zijn, terwijl ik vroeger het liefst mezelf opsloot.
  Een sociale ontwikkeling…
  Introvert, in dat hokje werd ik vroeger gezet…
  Ik ben blij met de dingen die zijn gebeurt. Ik verhuisde en kwam in een wildvreemde wereld terecht. Waar de mensen me nog sneller oordeelden.
  Ik kwam op een geweldige school, en heb ik me zo ontwikkeld, meer mezelf en kom ik er steeds opnieuw achter wat ik vind en leuk vind…
  En iedereen liet het voor wat het was… En stonden achter me.

  Ik ben opgegroeid met een paar spirituele trekjes. Edelstenen, testen, rescue…
  En steeds wordt ik opnieuw nieuwsgierig. Zo kwam ik op je website…

  Ik denk dat ik het ‘oude ziel’ bezit… En het is een opluchting dat ik niet de enige ben…

  Ja sorry voor dit lange verhaal…

  Ik wou het je even vertellen…

  1. Hoi lieve Dropje,

   Sorry voor het late antwoord. Ik beloof je dat ik vanaf nu véél sneller zal reageren dan nu! Dank je wel voor het delen van jouw verhaal. Dat vind ik héél moedig van jou! Toen ik jouw leeftijd had vonden ze me allemaal maar een beetje gek. Ik paste niet bij de rest. En ik ging mijn eigen weg. Soms probeerde ik, net als jij nu, “sociaal te zijn”, maar dat lukte me niet echt, omdat de interesses van die andere meiden niet bij de mijne pasten. Op een gegeven moment vond ik toch wat mensen, die net als jij en ik, ook interesse hadden in spiritualiteit en dat was heel fijn en gun ik jou ook van harte!

   Ik vind het helemaal niet erg dat je zoveel hebt gedeeld, dat vind ik juist fantastisch. Dank je wel voor je vertrouwen en weet dat je niet alleen staat. Met jou en mij, zijn er vele duizenden die net als jij en ik spiritueel ontwaakt zijn en doorgroeien in dit proces. Kom gerust nog eens terug en voel je vrij om te delen. Het is veilig! Je wordt begrepen! En ik laat geen haat en/of negatieve reacties toe hier. Er is hier geen ruimte voor nare “trollen” (zo noem je de types die spiritualiteit op een negatieve manier omlaag proberen te halen).

   Je zult groeien lieve Dropje, met vallen en opstaan. Je zult vaak niet begrepen worden. En als dat gebeurt, trek je er dan niets van aan. Dan heb je ook geen last van de mensen die nog “slapen”. En als je vragen hebt, stel ze gerust!

   Heel veel succes op jouw mooie pad lieve Dropje! ♥

   Veel Liefs,
   Anja

 10. Beste Anja,
  Vanmiddag kreeg ik te horen van een medium die mij vertelde dat ik vele oude zielen heb, met kloosters wat hij in mij waar nam.
  Zodoende kwam ik op je site met hierbovenstaande info.
  Vriendelijk dank voor wat je hebt geschreven.

  1. Hoi lieve PYO,

   Dank je wel voor je reactie! Je hebt één ziel en in het geval je een oude ziel bent, dan heb je al veel fysieke levens gehad op deze aarde (en misschien ook op andere planeten, wie zal het zeggen!). Laat het me weten als je vragen hebt.

   Veel Liefs,

   Anja

 11. Beste Anja,
  Vanmiddag kreeg ik te horen van een medium dir mij vertelde dat ik vele oude zielen heb, met kloosters wat hij in mij eaar nam.
  Zodoende kwam ik op je site met hierbovenstaande info.
  Vriendelijk dank voor wat je hebt geschreven.

 12. ik ben zelf pas net bekent geworden dat ik een oude ziel heb door een volwassenen met een oude ziel ik voel me sindsdien fijner omdat ik me eerst niet als mijn leeftijdsgenoten voelde, ik ben namelijk pas 13 en sociaal leven is nog steeds belangrijk op mijn school maar ik ben liever alleen gr. Roman

  1. Hoi lieve Roman,

   Dank je wel voor je reactie! Wat je schrijft is heel herkenbaar. Ik had exact hetzelfde als jij toen ik jouw leeftijd had! En dan is het heel fijn als je begrijpt hoe het komt dat je je “anders” voelt dan mensen van jouw leeftijd. Ook begrijp ik het heel goed, dat je liever alleen bent. Er komt vaak heel veel informatie op je af via de energie van anderen.

   Het helpt om tijd alleen door te brengen, bijvoorbeeld in de natuur, zodat je lekker kunt opladen. Gelukkig ben je niet alleen hiermee. Er zijn heel veel andere mensen die zich net zo voelen als jij, van alle leeftijden. Het lijkt wel alsof er nu meer oude zielen op de wereld zijn dan ooit. Het valt niet altijd mee, maar weet dat je er ook hele mooie dingen mee kunt gaan doen. Er wacht je nog mooi werk. Toch eerst even je school afmaken, dat dan wel. En jezelf leren begrijpen, ook dat is heel belangrijk. Je mag altijd reageren als je vragen hebt!

   Ik wens je veel wijsheid en alle goeds! Weet dat die wijsheid in jou zit.

   Veel Liefs,
   Anja

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!