Oude Ziel? Dit zijn de 11 belangrijkste kenmerken!

Oude Ziel? Dit zijn de 11 belangrijkste kenmerken!

Ben jij een oude ziel? Heb je het gevoel dat je hier al veel langer bent dan anderen? Ben je je leeftijd ver vooruit en vinden anderen je wijs voor je leeftijd? Voel je je vaak onbegrepen?

Heb jij een oude ziel? Deze vrouw en haar kat hebben allebei wijze ogen die je aankijken en je vragen of jij ook over die wijsheid beschikt.Het valt zeker niet mee om een oude ziel te zijn. Er zijn bepaalde eigenschappen, die vrijwel alle oude zielen gemeenschappelijk hebben. Misschien herken jij jezelf er ook in. Ik heb voor jou de 11 belangrijkste kenmerken van oude zielen verzameld.

Natuurlijk hoeven ze niet allemaal op jou van toepassing te zijn. We zijn immers allemaal anders. Sommige mensen zijn al wat verder in hun groei en acceptatie. Die kunnen beter omgaan met het feit dat ze zijn, zoals ze zijn. Anderen kunnen er minder makkelijk mee omgaan.

Je kunt hier ook in contact komen met andere oude zielen en gelijkgestemden. Onderaan dit uitgebreide artikel kun je anoniem met elkaar van gedachten wisselen als je dat wilt. Je hoeft je echte naam niet te gebruiken (mag wel).


Super Tip:

Behalve de kenmerken van mensen met een oude ziel bestuderen, kun je hier ook de Oude Ziel Test doen, mocht je nog twijfelen of jij er eentje bent. Het kost niets!


Wat is een Oude Ziel?

Een oude ziel is de ziel van iemand die al heel veel levens op aarde heeft doorgebracht. Zo’n ziel loopt vaak al vele duizenden jaren in diverse lichamen rond op deze planeet. Oude zielen hebben dus al heel veel levens achter de rug. Zo’n oude, wijze ziel is vaker gereïncarneerd dan andere zielen. Oude zielen nemen die schatten aan levenservaring, kennis en wijsheid uit al die vorige levens met zich mee in hun huidige leven.

Advertentie:
 


Sommige mensen lijken al wijs vanaf hun geboorte. Het zijn die baby’s met een opvallend wijze blik in hun ogen. Een blik die zoveel wijsheid uitstraalt, dat je er bijna van schrikt. Ook op latere leeftijd lopen (de meeste) oude zielen ver voor ten opzichte van hun leeftijdsgenoten. Jongere zielen die minder vaak zijn gereïncarneerd, hebben minder ervaring op deze planeet. Dat is het grote  verschil.

Het woord oude ziel heeft eigenlijk helemaal niets te maken met de leeftijd van je ziel zelf. Jouw ziel is er altijd al geweest en zal er altijd zijn. Iedere ziel is eeuwig.

Mijn persoonlijke story als oude ziel…

Mijn eigen oude ziel story, op de foto een ziel die rondwandelt in een groene mistige omgevingIk ben zelf een oude ziel. Mijn leven lang wist ik al dat ik anders was dan de rest. Dat leidde er toe dat ik me vaak onbegrepen voelde. Ik voelde me vaak eenzaam met mijn “gekke gedoe”. Zo noemden anderen het vaak, omdat ze niets van mij begrepen. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat ik een soort alien was. Ik voelde me van een andere planeet. Een buitenaardse die tijdelijk op deze planeet verblijft. Ik was en ben nog altijd mijn leeftijd ver vooruit en werd daar enorm mee gepest.

Als kind en jong volwassene was het zeker niet makkelijk om mijn plek in de maatschappij te vinden. Ik heb me vaak wanhopig gevoeld, depressief en in de war. Ik voelde me op een eiland, geïsoleerd van de rest. Pas op latere leeftijd vond ik mijn weg en kon ik mezelf accepteren zoals ik ben. Dat ging niet vanzelf. Het was een lastig proces. Nu kan ik er gelukkig heel goed mee omgaan. Eindelijk begrijp ik mezelf. Dat begrip over mezelf was er natuurlijk niet zomaar.

Ben ik echt de enige?

Klinkt mijn persoonlijke verhaal je bekend in de oren? Of ken je iemand die op wie dit van toepassing kan zijn? Bijvoorbeeld je kind of een goede vriend/vriendin.

Wat jouw verhaal ook is: als oude ziel kun je soms het gevoel hebben, dat je de enige bent die “zo is”. Zeker in je jonge kinderjaren. Maar het is niet waar. Al kom je niet vaak gelijkgestemden tegen, betekent dat nog niet, dat ze er niet zijn.. Gelukkig is er tegenwoordig internet. Dat helpt enorm. Via internet vind je veel makkelijker mensen, die net zo zijn als jij.

De 11 meest typische kenmerken van mensen met een oude ziel

Ik behandel de 11 belangrijkste kenmerken van mensen met een oude ziel. Er zijn er natuurlijk nog veel meer. Als je je daar verder in wilt verdiepen, dan vind je hier een verzameling van Engelstalige boeken over oude zielen die ik je van harte kan aanbevelen. In het Nederlands ken ik er geen. Mocht jij aanbevelingen hebben, neem dan gerust contact op of deel je tip(s) in de reacties.

1: Mensen met een oude ziel kijken dwars door je heen

Oude zielen kijken vaak dwars door je heen: op de foto een kind met een oude zielHet is het eerste dat opvalt aan mensen zoals jij is dat je ogen anders zijn. Ze zijn heel helder en lijken anderen te doorgronden. De meeste oude zielen hebben die blik al sinds hun babytijd. Je hebt als oude ziel vaak hele mooie ogen. Anderen voelen zich ertoe aangetrokken. Maar het kan ook dat je anderen nerveus maakt als je ze aankijkt, omdat ze die bepaalde blik niet gewend zijn. Je legt voor hun gevoel letterlijk hun ziel bloot!

Ik kijk mensen altijd diep in de ogen als ik met ze praat. Dat vindt niet iedereen prettig. Dat komt doordat ik iemands innerlijke wereld zie en dat straal ik kennelijk uit. Anderen voelen dat maar al te goed aan en weten zich vaak geen houding te geven. Zielen die minder vaak gereïncarneerd zijn (dus minder ervaring hebben in een fysiek lichaam) vinden dat meestal lastig om mee om te gaan.

2: Oude Zielen zijn meestal wereldverbeteraars

Als je ziel al langer hier is, ben je je veel bewuster van het leven. Van binnen voel je een sterke drang om de wereld te verbeteren. Je wilt het liefst de aarde naar een hoger niveau tillen. Je voelt een diepe liefde voor het wel en wee van de wereld. Zaken als oorlog en vrede, armoede oplossen, gelijke kansen en andere idealistische zaken, zijn voor jou dagelijkse kost.

Je streeft naar gelijkheid voor iedereen en kunt niet omgaan met onrecht. Omdat veel mensen hier niet mee bezig zijn, sta je vaak alleen met je prachtige standpunten. Het kan je dan ook boos en verdrietig maken, dat de meeste mensen een stuk nonchalanter zijn dan jij. Terwijl jij wakker kunt liggen van het onrecht om je heen, slapen zij zonder schuldgevoel.

3: Je hebt helemaal niets met de bekende “ditjes en datjes”

Je houdt absoluut niet van oppervlakkige gesprekken die nergens over gaan. De babbels over het weer en soortgelijke onderwerpen irriteren je mateloos. Jij hebt meer diepgang en je hebt er grote moeite mee om je aan te passen aan de oppervlakkigheid van de meerderheid. Jij voert liever filosofische en/of spirituele gesprekken over de zin van het leven, dan dat je een nieuw recept voor koekjes bespreekt.

4: Mensen met problemen zoeken vaak steun bij jou

Mensen met een oude ziel stralen wijsheid uit, de wijze uil is daar een mooi symbool voor.Omdat je als oude ziel wijsheid uitstraalt, weten mensen die ergens mee zitten, jou altijd te vinden. Ze voelen zich begrepen door jou en luchten graag hun hart bij je. Jij vindt het prettig om klaar te staan voor anderen. Hoe meer lijden je kunt verlichten met jouw innerlijke licht, hoe beter.

Pas op dat je als oude ziel niet het afvalputje wordt van andermans negatieve emoties. Je mag jezelf af en toe best ontzien.

 

5: Je voelt je als oude ziel verbonden met de aarde en het milieu

Omdat je al wat langer rondloopt op deze planeet, voel je je verantwoordelijk voor het welzijn van de hele wereld. Zo ben je je bijvoorbeeld heel bewust van het milieu. Je weet als geen ander hoe belangrijk het is respect te hebben voor alles wat leeft, groeit en bloeit. Alles en iedereen op aarde is een schakel is van één groot systeem. Jij ziet dat en je begrijpt er niets van dat anderen dit niet inzien.

Als geen ander weet jij dat alles op onze planeet een eenheid vormt. Alles is onderling verbonden. Jij ziet dat in, maar de meeste mensen om je heen zien dat anders. Dat maakt je verdrietig en/of gefrustreerd. Je wilt het het liefst van de daken schreeuwen, omdat je je verantwoordelijk voelt voor Moeder Aarde. Vaak sta je alleen met je visie op hoe het leven werkt. Dat is geen fijn gevoel.

6:  Je bent als oude ziel je leeftijd ver vooruit

Ben jij wijzer dan je leeftijd zoals deze baby die een boeddhistisch monnik is, hij straalt een eeuwenoude wijsheid uit.Omdat je al zoveel levens hebt gehad, neem je die wijsheid mee naar dit leven. Vooral als je jong bent, denk je dat iedereen “dat heeft”. Je teleurstelling is dan ook groot als je geen aansluiting vindt bij leeftijdsgenoten. Je zoekt daarom je heil vaak bij mensen die enigszins op jouw niveau zitten. Meestal zijn die mensen jaren ouder dan jijzelf.

7:  Je houdt niet zo van de bekende tradities…

Vrijwel alle oude zielen hebben gemeen, dat ze niet houden van zaken als feestdagen. Ook tref je een oude ziel niet vaak aan op verjaardagen. De kans is groot dat jij je eigen verjaardag niet eens viert. Gewoon omdat je het onbelangrijk vindt. Je hebt immers al zoveel levens gehad. Eigenlijk ben je elke dag jarig, want je hebt vast al meer dan 365 keer geleefd.

Ook andere tradities spreken je niet aan. Oppervlakkige rituelen zijn niet aan jou besteed. Je weet immers al lang dat die niet leiden tot een gelukkiger leven. Je begrijpt ook niets van het identificeren met groepen, huidskleuren, of zelfs een naam. Alles is tenslotte één. Jij voelt je verbonden met het leven, niet met tradities en gebruiken.

8: Je hebt als oude ziel vaak het gevoel dat je er alleen voor staat

Omdat anderen jouw taal vaak niet spreken en begrijpen, voel je je geïsoleerd. Je voelt je een een soort van spiritueel buitenbeentje. Op zich heb je er geen probleem mee om alleen te zijn. Vooral als kind trekt je je terug op je kamer. Omdat je de spelletjes van andere kinderen niet leuk vindt. Als volwassene kan hetzelfde gebeuren. Je houdt je liever met diepere levensvragen bezig, dan dat je koffie in het buurthuis gaat drinken.

Je hebt het gevoel dat je er niet bijhoort. Alleen andere oude zielen begrijpen dit. Daar ga je graag mee om. Een oude ziel wil dan ook alleen een relatie met iemand van zijn/haar eigen niveau, anders hoeft het allemaal niet zo nodig. Je kunt makkelijk zonder. Het frustreert je mateloos, dat anderen je maar niet begrijpen. Anderen lijken ongevoelig voor de diepgang die je uitdraagt. Je staat vaak alleen met jouw idealen en innerlijke wijsheid.

9: Spiritualiteit is belangrijk voor mensen met een oude Ziel

Een jong kind dat mediteert in de natuur, hij is zijn tijd vooruit, omdat de meeste kinderen van zijn leeftijd niet bezig zijn met zaken als meditatieJe bent als oude ziel heel spiritueel ingesteld. Vaak al vanaf zeer jonge leeftijd. Ik was zelf als kind van 9 al met mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling bezig. Dat vond ik veel interessanter dan knikkeren met andere kinderen. Het is belangrijk om je spiritualiteit te blijven verdiepen. Bijvoorbeeld door meditatie en mindfulness. Of het lezen van spirituele boeken.

 

10: Een Oude Ziel heeft Niets met Materialisme

Een meerderheid van de bevolking op deze aarde is materialistisch ingesteld. Dat geldt niet voor jou als je tot de groep van oude zielen behoort. Dan heb je heel weinig op met materialisme. Geld en bezittingen spelen een ondergeschikte rol in je leven. Jij geniet van de kleine dingen. Eenvoud siert je leven. Waarschijnlijk bestaat jouw meubilair uit prachtige dingen die je bij de kringloopwinkel hebt gekocht.

Je begrijpt helemaal niets van zoiets als jaloezie. Ik persoonlijk ook niet. Als iemand iets moois heeft gekocht, gekregen of gewonnen, ben ik oprecht blij voor die persoon. Met afgunst heb ik niets. Ik geniet van het geluk van anderen. Al begrijp ik zelf niet zo, dat de meeste mensen materiële dingen nodig hebben om gelukkig te zijn. Geld zie ik als ruilmiddel. Niet als iets wat mijn leven verrijkt en/of me gelukkig maakt. Is dat herkenbaar voor jou?

11: Als oude ziel ben je een emotioneel en gevoelig mens

Je weet dat het leven, een leven van onbeperkte mogelijkheden is. En dat alle creatie in het gevoel ontstaat. Jouw intuïtie is sterk ontwikkeld en je luistert naar je hart. Je verstand is hoog ontwikkeld, maar niet het belangrijkste. Gevoel en verstand weet je goed te mixen. Omdat je daar zo goed in bent, weet je dat je gevoel veel wijzer is.

Een oude ziel pikt heel makkelijk emoties (= energie) van anderen op. Dat maakt je in zekere zin ook kwetsbaar. Het is belangrijk dat je je leert afsluiten, anders wordt het een warboel vanbinnen. Ik heb daar zelf veel ervaring mee. Gelukkig weet ik nu hoe ik dat moet doen. Maar jarenlang kreeg ik het emotionele afval van anderen binnen. Nu weet ik het goed van elkaar te scheiden en voer ik af wat niet van mij is.

Zoek jij contact met gelijkgestemden?

Of wil je je verhaal delen? Wil je graag contact met andere mensen die begrijpen hoe het is om een oude ziel te zijn? Misschien heb je vragen. Deel alles wat je op je hart hebt hieronder in de reacties. Dat kan en mag anoniem. Wees liefdevol en respectvol voor elkaar. Ik neem actief deel aan de discussie. Je kunt altijd op een persoonlijk antwoord van mij rekenen!

 

Veel Liefs,

Anja

 

Meer interessante artikelen voor mensen met een oude ziel:

Doe hier gratis de Oude Ziel test!

Hooggevoeligheid Tips: Hoe ga je om met je Hooggevoeligheid?

Tips voor Oude Zielen die zich een Buitenbeentje Voelen


Jouw Spiegeltje » Spiritualiteit en spirituele groei » Oude Ziel? Dit zijn de 11 belangrijkste kenmerken!

 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

43 Replies to “Oude Ziel? Dit zijn de 11 belangrijkste kenmerken!”

 1. Prachtig beschreven en duidelijk heel veel resonantie met de inhoud vd tekst. Zeg gerust 100%. Mooi de reacties ook, niet alles gelezen, maar ik zou graag aansluiting vinden bij andere ‘oude zielen’. Voel me soms best alleen en eenzaam omdat het me niet lukt tot op heden.

  Dank voor het delen van dit mooie verhaal?
  Lieve grtz Connie

 2. Oh Anja, lieve schat
  Vandaag voor het eerst hier op je site.
  Wat ik ook aanklik, als ik angst zou kunnen voelen zou ik het classificeren als “griezelig”.
  Bovenstaand artikel van je was helemaal de druppel; ik kijk in de spiegel.
  Ik ben 71 en niet eerder ben ik iemand als jij tegengekomen.
  Je bent jaren jonger en opener over je eigen zijn en ons uiterlijk verschilt ook, maar voor het overige zou je de eeneiïge tweelingzus van me kunnen zijn.
  Nu zou ik liefst van wel 100 sub-onderwerpen je vragen: “Heb jij dat ook?”, al weet ik daar het antwoord eigenlijk al op.
  Voor het eerst in m’n leven heb ik nu het gevoel dat ik, terwijl ik drie, gelukkig getrouwde kinderen heb en elf (..!) kleinkinderen en verder nog mijn 84 jarige zus ( broers en uiteraard ouders en andere familie zijn allang overgegaan) , dat ik niet alleen ben.
  Geen merkwaardig specimen, een bizarre speling van de natuur, ben. Maar behoor tot een groep van lot- of liever gezegd, soortgenoten. ( “Lot”klinkt zo fatalistisch en als wij iets nièt zijn is het dàt wel)
  Als kleuter viel ik al uit de toon en snapte daar niks van.
  Dat is altijd zo gebleven. Ik heb het er bij tijden moeilijk mee gehad, maar moest het doen met een enigszins geruststellende diagnose ooit van een psycholoog die vaststelde ( toen was ik de 60 al gepasseerd) dat ik een HSP ben..
  Me daar eens in verdiept en hoewel het misschien 10% van de lading dekt, ik kon in elk geval één etiketje op mezelf plakken waar er kennelijk meer van in omloop zijn.
  Niettemin steekt het vaak nog wel. Mijn kinderen houden bijvoorbeeld zielsveel van me en vragen bij moeilijkheden dankbaar raad, maar de moeder en oma, zoals die geacht worden te zijn, kan ik niet zijn.
  Ik leef in een compleet andere wereld. Totaal. Dat valt ook niet uit te leggen.
  De generatiekloof heeft daar niets mee te maken; soms denk ik dat ik jonger van geest ben dan zij..:-)
  In elk geval ruimer en vrijer en milder.
  Hoe dan ook, Anja ik ben zo blij met je kennis te hebben gemaakt hier!
  Dankjewel daarvoor!
  Liefs,
  Nelleke

  1. Hoi lieve Nelleke,

   Dank je wel voor het delen. Wat mooi dat je zoveel in mij herkent 🙂 Je mag me ook gerust een email sturen (via de contact pagina)

   Ik ben blij dat jij je weg hebt gevonden. En wens je nog heel veel fantastische jaren op deze planeet toe. Sorry voor de behoorlijk late reactie. Ik vergeet heel vaak de berichten goed te keuren omdat ik met van alles en nog wat bezig ben. Dat ga ik veranderen!

   Veel Liefs,

   Anja

  2. hoi nelleke,
   je verhaal kon wel over mij gaan, alleen heb ik geen kinderen……..
   ben er ook pas sinds kort achter dat ik waarschijnlijk ook een oude ziel ben, moet nog het een en ander goed laten doordringen……
   gr. roeli

 3. Ik zelf ben ook een oude ziel…..die ontwaakt is zo een 2 jaar terug .zeg maar …
  Heb een qwatumsprong gemaakt ondertussen zeg maar .. want in het spirituele trok me echt niks van aan…dacht dat het met relegies te maken had en ondertussen reiki en zen beoefenenaar geworden op weg naar meesterschap lol..
  Ik weet dat ik niet van de aarde kom dus in die zin ben ik wel een alien maar ken nu ook het groter plaatje …
  Weet dat er heel veel bestaat en weet
  Dat dit een moeilijke periode is maar we hebben daar allemaal bewust voor gekozen en ons contract getekend dus moeten we het beste van maken ..weet dat alles goed komt en we naar een mooie fantastische tijd gaan de gouden eeuw breekt terug aan waar mensen als wij naar verlangen ……wij zijn hier om de mensen te helpen ook al krijgen we heel veel tegen wind dus aan allen wees sterk het komt echt goed geloof erin …weet dit is de wereld van dualiteit…dus in elk slechte ervaring zit er ook iets goeds…….alles is goed zelfs als iets slecht is….want juist daardoor leren we……namaste ….

 4. Prachtig omschrijving.
  Inhoud met duidelijke details .
  Past 100% helemaal bij mij.
  Nu weet ik zeker dat ik een oude ziel ben.

    1. Hoi lieve Marlies,

     Ik “chat” niet, maar je kunt me altijd een email sturen. Geef aan wat je met zou willen bespreken. We kunnen dan, mocht dat nodig zijn, op Skype met elkaar praten. Dat is wat ik gebruik als mensen hulp nodig hebben. Het is gratis en vrijblijvend.

     Veel Liefs,

     Anja

  1. Ik herken mij hier 100% in. Maar dacht het antwoord op veel vragen over gevoel van anderszijn gevonden te hebben toen ik ontdekte dat ik hooggevoelig (HSP) ben. Gaat dit dus samen?

 5. Hallo iedereen,

  Ik ben Stijn, 38 jaar en kom uit België. Ik richt me tot jullie omdat ik zelf weinig tot geen ervaring heb met het spirituele maar onlangs een zeer vreemde ervaring heb beleefd. Een jaar geleden ben ik op vraag van een vriendin meegegaan naar een spirituele beurs. ‘Waarom niet?’ dacht ik toen ze het me vroeg. Ik ben van nature nieuwsgierig en stel mezelf ook graag open voor nieuwe indrukken of ervaringen. Toen we al een paar uur op de beurs hadden rondgewandeld kwamen we aan een kraampje met boeken, stenen, sprays, kaarten.. Het viel me plots op dat de man van het kraampje mij aanstaarde. Toen hij zag dat ik terugkeek kwam hij naar me toe en zei: ‘jij bent een heel gevoelig persoon, is het niet?’ Ik vond het zeer vreemd dat die man dat kon raden terwijl we nog geen woord gewisseld hadden. ‘Jij hebt iets met natuur hé?’ Ook dat klopt als een bus.. ‘Jij hebt een groot licht in jou en dat is heel bijzonder. Jij bent echt een heel bijzonder persoon.’ Ik stond aan de grond genageld en kon amper nog een woord uitbrengen. Ik bijzonder? Helemaal niet! Hij vervolgde: ‘Jij bent een oude ziel, en ik weet dat omdat ik ook een oude ziel ben, en dit is wat er gebeurt als twee oude zielen elkaar ontmoeten. Het opgedrongen leven is niets voor ons. Wij hebben de vrijheid nodig om onze eigen dingen te creëren vanuit de ziel. Ik denk dat jij het moeilijk hebt met je job.’ Dat klopt ja.. ‘Dat is je eigen fout omdat je niet naar jezelf luistert.’ lk was totaal overdonderd door wat de man zei maar tegelijk voelde ik ook een soort van innige verbondenheid. Ik kreeg kippenvel van kop tot teen en had totaal onverwacht de tranen in mijn ogen. Hoe kon hij dit allemaal weten zonder dat we elkaar ooit zijn tegengekomen, laat staan iets tegen elkaar gezegd hebben? Tot op vandaag heb ik daar nog altijd geen verklaring voor.. Het was alsof die man me las en dwars door mijn ziel keek.

  Bij thuiskomt spookte die ontmoeting nog dagenlang door mijn hoofd. Ik heb mezelf nooit als speciaal of bijzonder gezien, maar tegelijk deed dit me wel erg nadenken over wie ik ben. Het klopt heel erg dat ik op mijn 38 heel andere keuzes maak dan mijn leeftijdsgenoten. Ik kan niet zeggen dat ik al deze keuzes rationeel heb gemaakt maar eerder vanuit een zeker intuïtief gevoel dat ik altijd al heb gehad. Zo ben ik op mijn 23 gestopt met vlees te eten, gaf ik op mijn 30 mijn job op om een jaar door de wilde natuur te gaan reizen met de tent en rugzak, en verkocht ik 2 jaar geleden mijn auto om voortaan een trager leven te gaan leiden met mijn fiets als beste vriend. Ook heb ik geen kinderen op de wereld gezet omdat ik vind dat de natuur te zwaar wordt belast door onze menselijke aanwezigheid. Beslissingen die vanuit mijn gevoel en het diepste respect voor de natuur leken te komen, waarover ik nooit heb moeten nadenken.

  Na de ontmoeting op de beurs ben ik wat dingen gaan opzoeken en dat bracht me bij boeken over lichtwerkers en hoog sensitieve personen. Ik heb er intussen enkele gelezen en heel veel dingen zijn zo herkenbaar. Het is plots allemaal zoveel duidelijker, maar dat maakt het niet minder lastig. Diep vanbinnen verlang ik zo hard naar gelijkgestemden maar ik vind ze niet. Het doet me dan ook soms pijn om zo ver af te staan van familie en vrienden en heb vaak het gevoel dat ik mijn woorden goed moet wikken en wegen om niet als ‘raar’ te worden bestempeld en niet van hen te vervreemden. Hebben jullie daar ook ervaring mee? Hoe gaan jullie daar dan mee om? Voelen jullie zich ook soms eenzaam en verlangen jullie ook soms naar een diepere verbondenheid met elkaar in plaats van onze oppervlakkige wereld?

  Heel erg bedankt voor jullie antwoord,
  Warme groet,
  Stijn

  1. Wat een .ooi verhaal Stijn. Gelijkgestemden, ze zijn er wel hoor, ook in mijn vriendenkring hoewel die zoals vele oude zielen vrij klein is. Wil je verder contact met me mag dat voor vragen of luisterend oor. Ze mag me altijd appen via whats app of nog liever Signal. Veel liefs, Marion

  2. Hey Stijn

   Zo… herkenbare tekst! Ik ben 38 en kom ook uit België en vrijwel alles wat je hier geschreven hebt, deed me “ja” knikken. Ik voel me al jaren “anders” ook al doe ik nog zo mijn best om normaal te zijn, verander vaak van job, “zomaar” en heb nog geen idee waarvoor ik hier op de wereld gekomen ben.

   Hoe gaat het met jouw zoektocht? Heb je al iets meer kunnen vinden in die twee jaar sinds je dit bericht schreef?

   Als je me zou willen contacteren dan vermoed ik dat je via de webmaster hier kan vragen om mijn mailadres!

   Groetjes
   Barbara

   1. Hey dag Barbara en Stijn en alle anderen,
    Ik ben ook Belgische en al sinds mijn geboorte bewust van mijn oude ziel zijn. Het liefste was ik onmiddellijk terug gegaan naar de andere kant . Dat gaat natuurlijk niet zomaar en het is onze zielekeuze om hier op dit moment te zijn, maar toch. Heel lang begreep ik niet dat anderen dingen niet zagen, wisten,… Ik ging er ook vanuit dat iedereen in het leven stond als ik. Mooi niet dus, frustratie, onbegrip, woede, eenzaamheid, etc. Nu enorm dankbaar voor het leven hier, dankbaar dat mijn zijn een lichtpunt kan zijn voor anderen. Nog steeds alleen en zoekend naar zielsverwanten, nog steeds voel ik meer connectie met dat wat niet zichtbaar is, maar ik weet ondertussen dat we hoe dan ook verbonden zijn. liefs, christel

  3. Hoi Stijn, prachtig verhaal en wat een mooie ervaring, daar moet je dankbaar voor zijn. Gelijk gestemde zielen vinden, is inderdaad moeilijk. Ik vind het ook bijzonder jammer. Maar de deur staat nu open voor jou naar meer dergelijke ervaringen, veel plezier op dit unieke avontuur called ‘life’. Groetjes, Anne

  4. Hallo Stijn,

   Ik heb precies hetzelfde. Mijn reactie is heel laat zie ik.. helaas..

   Ik werk nu een aantal jaren als verpleegkundige, toen ik 20 was lag er een patiënt in het ziekenhuis en zei “Hee kom is even zitten”. “Weet je wat jij bent? Een lichtwerker”. Ik heb er daarna veel over gelezen en heb me altijd anders gevoeld. Dit is een heel moeilijk pad.. maar ik heb geleerd dat trouw zijn aan mezelf het allerbelangrijkste is. Ook al voel ik me in deze wereld soms de enige die “nuchter” is op een fees waar iedereen dronken is. Ik ben een spirituele ontwikkeling doorgegaan en ben heel veel bezig met het proces van spiritueel “wakker” worden. Ik ga in januari een opleiding volgen in Hasselt om te leren werken met energie en anderen te helpen te leven met hun ziel ipv alleen met een fysiek lichaam zoals we dat ervaren. Ik zou het ook heel fijn vinden eens met mensen samen te komen die hetzelfde denken en ervaren. Misschien kunnen we via dit forum iets regelen om met meerdere mensen eens samen te komen. Dankjewel dat dit forum er is.. dit is een lichtpuntje op ieders weg.

   Warme groet

   Romy

   1. Hi
    Ook voor mij heel herkenbaar allemaal! Al meerdere personen tegen mij gezegd: gij kunt veel meer dan ge zelf beseft. Uhm… ?
    Ik ben stiekem een beetje blij dat jullie het ook best moeilijk vinden om dit pad te bewandelen. Ik heb echt het gevoel dat ik op een enorm kantelpunt sta. Zoveel vragen! Tikje ongeduldig ? het zou idd fijn zijn als we ervaringen konden uitwisselen en ons zo een beetje minder raar en alleen zouden voelen.
    X

   2. Sta er van te kijken hoeveel herkenning er is..?

    Ik ben mijn 2e zielsliefde waarschijnlijk tegengekomen….hoe mooi..
    Mijn eerste is overleden en deze lijkt mij ook bijzonder .Ben jong weduwe geworden [44] en durf mij na 20 maanden weer open te stellen.

    Liefs

  5. Ja, dat is herkenbaar; je hebt meer karma te verwerken als oude ziel (hebt meer levens gehad, méér ervaringen), het wordt je niet in de schoot geworpen maar dat is nu net de les. Je komt, zo zie ik het althans, zéker niet op aarde tussen gelijkgestemden terecht (Wat zou je dan hier komen doen? Als er niets meer te ‘doen’ valt?) Je krijgt een extra uitdaging om te groeien als ziel; het is groeipotentieel, een kans om je ware zelf te worden, om iets positiefs te brengen. Ik snak al naar diepe banden sinds ik mij kan herinneren: die weten niet wat liefde is, dacht (of voelde? ik) ik als peuter-kleuter, en stop al maar om dáár een band mee aan te gaan (was meteen mijn overtuiging, waardoor ik alleen maar zo’n mensen heb gemanifesteerd in mijn verdere leven helaas); je moet als het ware de band met jouw ware zélf aangaan eerst. Ik ben zelf bezig op diverse manieren (via onderbewustzijn tools – zoek eens op psych-k in BE & hoger bewustzijn ontwikkeling- zoek eens op merkaba in BE) om in feite te weten te komen wat ik hier kom doen (of bevestiging te vinden), maar alle antwoorden zitten in jezelf. In een vorig leven ben ik ge(bloed)offerd (gemarteld en nog meer soit verschrikkelijke zaken als vrouw) geweest, en daarna heb ik mezelf maar opgeofferd (in andere levens die mensen mij vertelden, ook als man zijnde bv om een vrouw te beschermen; ik heb nog geen 1x vernomen over een leuk leven voor mijn ziel); en dat is het wat het betekent als je je woorden moet wikken en wegen om erbij te horen; je bent jezelf niet, je offert je ware zelf op – als je het doorziet; ik ben ook ervaringsdeskundige dus ik ga niet typen dat ik er al ben; ik maak er ook maar een mess van voor mijn authentieke zelf, al zeg ik het zelf, ik ben een magneet voor lijden geweest. Als je anders geconditioneerd bent dan wie je in je kern bent, moet je eerst van al die zelflimiterende overtuigingen (vooral tussen je 0-7 jaar geprogrammeerd door je omgeving) af zien te komen. Als onvoorwaardelijke liefde jouw pad is, dan ga je zeker in een omgeving terechtkomen waar je alleen angst gaat kennen/ondergaan (want dat is de tegenpool van liefde). Misschien, ik ken jou natuurlijk niet, maar oude zielen hebben het in het algemeen niet echt gemakkelijk op dat vlak. Vaak worden ze echt uitgedaagd, dus je krijgt geen of weinig gelijkgestemden in je omgeving – ook al omdat de wereld de andere kant is opgegaan en de meerderheid van wat je ook maar kan bedenken (ik bedoel op elk vlak in het leven) geen diepe vervulling brengt/zoekt of het negatieve in elkaar ziet met alle gevolgen vandien (als je het positieve ziet in een ander, dan moet je alleen opletten dat je daarbij jezelf niet vergeet, al zeg ik het zelf ;-)). Bij mij is het niet een kwestie van ‘soms’ als ik je laatste vraag lees, maar ‘altijd al/nooit anders geweten’. Maar als je niet op je zoek gaat in jezelf, dan blijf je altijd met een leegte rondlopen; het is net aan ‘ons’ om waarheid(licht) te werpen maar vaak zijn wij gewoon aan alle kanten tegengehouden waardoor we misschien te vaak de moed zijn verloren of niet een of andere roeping eerder hebben gevolgd, uit angst alleen te vallen, angst om niet geliefd te worden, angst om genegeerd of aangevallen te worden, een diepe angst vanuit een vorig leven; wat er met ons is gebeurd toen… terwijl we geen angst lijken te hebben om onszelf te verloochenen, maar wat hebben wij te verliezen buiten dat wij toch al overal buiten staan, het is niet meer dan een illusie… Maar als je eenzaam bent tussen de mensen, tsja, het is niet makkelijk, het lijkt erop dat ‘we’ minder eenzaam zijn tussen mensen, maar we maken onszelf dan maar iets wijs, vrees ik, en ik ben daar ook ‘schuldig’ aan, maar ik tracht mij te transformeren; het is gewoon een must voor mij; ik ben er gewoon chronisch ziek van geworden; van mijzelf niet te realiseren; ik heb gewoon geen keuze; niet-oude zielen hebben dat vast niet, die vinden dat je maar wat moet doen zonder vragen te stellen en het leuk moet zijn (om een voorbeeld te geven) dat gemakkelijk geld verdienen toch leuk is; ik denk: als ik op mijn sterfbed lig, ga ik toch niet zeggen dat DÁT mijn leven is geweest, ik wil iets betekenisvol er nog van maken, ik kan dít niet maken, ik ben mijn tijd aan het verdoen, dit is drainerend en je kan ook dag en nacht werken als het moet maar energie KRIJGEN omdat je in flow zit, omdat je gepassioneerd bent over wat je doet, brengt of uitdraagt dus bv ik moet iets positiefs gaan brengen of doen om de rest van de mensheid te neutraliseren. Ik zou bv wél nog kinderen op de wereld willen zetten, omdat ik wéét dat het weinig kinderen gegeven is om echt bewust te worden grootgebracht en zich wél veilig mag voelen om zichzelf te zijn, om voor een generatie te zorgen die wél verdere verandering gaat brengen, maar het is allemaal een kwestie van hoe je alles bekijkt en wat je missie in het leven is. Maar, een vriendin vroeg je mee naar een spirituele beurs, dus in de spirituele wereld zit je wel goed, of kom je finaal terecht, dus misschien dat zij jou wél snapt, zou ik concluderen, als jij je openstelt? Ik dacht, dat is een bericht van 2 jaar geleden, zo net voor kerstdag, ik bedoel maar; de anders bedrade mens zou aan het shoppen zijn en zeker geen zo’n bericht plaatsen maar dát is wel waar kerst (gelovig of niet) om draait (niet om pakjes), dus: hoe ga je ermee om? Gewoon jezelf proberen zijn, en er zijn zeker ándere mensen (vertel ik mezelf), maar ik geef toe: ik moet ze ook zélf gaan zoeken want het staat niet zomaar op ‘ons’ hoofd geschreven 😛 en ja, vast is het een minderheid. Normaal zou er toch minstens 1 iemand kunnen zijn, zo zie ik het toch, die van je zielefamilie is, ook binnen de familie. Ik weet uit ervaring dat die ook wel eens meegesleurd worden door de negativiteit van anderen en helaas in een ratrace blijven steken waardoor wie een echte steun zou kúnnen zijn, ervoor kiest excuses te bedenken of de oppervlakkigheid viert of de diepgang ontkent, maar dat zijn dan de lessen van die persoon die kiest om die niet aan te gaan. Dat is hetzelfde met in een job blijven waar je wéét dat het niets is voor jou, maar wat denkt iemand dan: ik heb geen keus, en dan zit je daar zonder vervulling of bij mensen wiens demonen je wekt door nog maar gewoon lief te lachen. Het is me wat, dit leven! 😀 Of jij of anderen dit nog gaat/gaan lezen, dat weet ik niet, want ik reageer op een oud bericht, maar ik wens elkeen kracht om het eigen pad te volgen en zich verbonden te voelen met het zélf, en gelijkgestemden te vinden in de omgeving om écht mee te bonden. ?groet!

  6. Ik wilde nog toevoegen nadat het in mijn hoofd blijft ronddraaien, Stijn, maar volgens mij (maar ik respecteer uiteraard elke visie hieromtrent) is niet het aantal mensen het probleem op aarde, maar hoe bewust de mensen met hun aandacht/middelen/energie/bewustzijn/het liefdevol aanwezig zijn voor mens, plant & dier die voor verandering kán & gaat zorgen (wie die evolueren van survivalmodus naar een hoger BEWUST zijn); er is echt genoeg voor iedereen, maar mensen focussen hun aandacht/energie/bewustzijn/aanwezigheid al te vaak op alles behalve delen of positief bijdragen; als dat kan switchen maakt het echt niet uit met hoeveel we zijn (ok, er is vast een limiet); het is (voor mij) meer hoe we in verhouding staan tot elkander, en dat begint al heel klein, binnen een gezin/familie/buurt. Als de mensen met meer diepgang niets willen brengen in de wereld, en/of komende generaties gaan helpen of de weg vrijmaken… soit, het zou een gemiste kans zijn, en alleen is het wel wat lastiger om die weg te bewandelen of om ‘klaar’ te zien wat en hoe de dingen aan te pakken… Ik vernam van Anja dat iedereen automatisch reacties ontvangt in zijn/haar mailbox, dus jij ook wellicht als je nog hetzelfde emailadres hebt, anders zou ik vragen om jou te contacteren om te vragen of je er eens over wil van ideeën over wisselen per mail of zo (als ik jou mag mailen of jij mij mag mailen); ik denk dat mensen zoals wij echt dienen te connecteren om een verschil te kunnen maken en/of samen iets op touw te zetten dat positief bijdraagt aan de volledige natuur, waar wij uiteraard deel van uitmaken. Of misschien woon je wel in de buurt, wie weet. Of je hebt al een nieuwe job/passie gevonden en ben je nieuwe weg al aan het bewandelen(?), of wie weet heb je inmiddels al je zielefamilie gevonden of toch minstens 1 iemand waarmee je je eigenheid kan delen en jezelf kan zijn, ik wens het je alleszins van harte toe, want wie weet wat gebeurt er allemaal op 2 jaar tijd. Waar deze periode om draait is: ? voor iedereen, dus ik wens vooral dat de mensen die hier reageerden en graag wensen te connecteren, te weten komen wie waar woont (al dan niet Anja ons eens allemaal apart kan contacteren en polsen, wie weet, wie contact wil of niet met wie) en op afstand kunnen communiceren of wie weet eens samen kunnen komen(NL is wat moeilijk voor mij momenteel) met wie dat wenst of onderling de kans krijgen te communiceren. Ik weet niet of het belangrijk of interessant is: ik ben een vrouw van het bouwjaar 😉 1982 uit ZW-Vl.

  7. Ik lees nu, na zelf al een reactie op Anja’s artikel hierboven geschreven te hebben, jouw reactie..
   Lees die maar eens, als ze hier na goedkeuring, verschijnt. O nee, je bent hier niet alleen in! Ik ben 71 en moet er al vanaf dat ik een kleuter was mee leven. Ook ik kreeg van een psycholoog te horen dat ik een HSP was. En dat zal ook echt wel zo zijn en HSP’s hebben het ook niet makkelijk, maar bij ons ligt het allemaal toch wel wat gecompliceerder. Een HSP leeft bijvoorbeeld toch nog net iets meer in dezelfde wereld als de meeste mensen. Maar die wereld verschilt zo enorm en op zoveel fronten van de wereld waar jij en ik het mee moeten redden. Zoals je dan ook wel zult lezen, doet het mij, als moeder en oma ook best pijn dat ik verre van “your average” mama en oma ben. Dat lees ik bij jou ook. De angst van ze te vervreemden heb ik inmiddels van me af gezet. Ik kàn niet veranderen. Ik bèn van meet af aan al ‘vervreemd’. Daar een schuldgevoel over hebben is erg logisch. Maar niet realistisch. Je familie en vrienden houden ook van je zoals je van jezelf bent. Ze kunnen er weliswaar niet precies de vinger op leggen, maar instinctief voelen ook zij aan dat je een warme mens bent en waardevol en om van te houden. Ze snappen het niet, maar nemen je zoals je bent! Misschien zijn ze er zelfs wel trots op, dat zo’n uniek mens als jij hun vriend, broer, kennis bent. Wilt zijn!
   Dus doe jezelf geen geweld aan. Tenslotte is onvoorwaardelijke zelfacceptatie, hoe tijdrovend en ingewikkeld ook, de eerste voorwaarde voor je eigen geluk en daarmee ook makkelijker om je geliefd te maken en te weten door en voor anderen. Zij zijn hier ook om te leren en niet voor niets op je pad gekomen. Voor hen is weinig, minder vaak, maar dan ook echt waardevol, ook belangrijker dan oppervlakkige, regelmatige social talk en kunstmatige “gezelligheid”. (..heb nooit precis begrepen wat nou gezelligheid inhoud..Klinkt nogal leeg. Jij?)
   Groet vanuit mijn hart, Nelleke

 6. Heb lange tijd geleefd met het gevoel van heimwee op eigen bank.

  Toen ik een jongere lichamelijke leeftijd had was ik al druk in de weer met mijn pendel en boeken over het uitlezen van onze handen. Op latere leeftijd ben ik hier toch wat minder tijd aan gaan besteden, ik denk onderbewust om wat beter in het dagelijkse ritme te kunnen komen. Regelmatig werd ik bijvoorbeeld erg onrustig door bepaalde energiën die ik vermoedde te voelen, van onder andere overleden familieleden. Door mijn spiritualiteit op te wekken werd ik helaas ook wat overgevoelig voor de energiën die mensen in het dagelijks leven bij zich dragen. En zoals ook bekend kunnen zij dit ook op onze soort overdragen. Zo voelde ik hoe mijn vermogen van neutraal naar onder peil werd gezogen, wat resulteerde in nogal wat uren slaap na een dagje school. Op dat moment was ik nog niet in staat om dit soort situaties te kunnen verdragen, maar ik merk dat ik hier nu gelukkig een ‘extra’ ruggengraat voor heb.

  Nu ik inmiddels het zeventiende levensjaar van mijn huidige lichaam heb bereikt, heb ik gelukkig de innerlijke rust waar wij van nature over beschikken terug kunnen vinden. Mijn energie uit ik nu in verschillende hobby’s, zo zet ik mijn gedachtes ook graag op papier.

  Het enige waar ik nog mee worstel is hoe ik de tijd van mijn huidige leven ga besteden. Soms heb ik namelijk het gevoel dat ik bergen van werk heb te verzetten, maar ik weet niet zo goed waar te beginnen. Behoorlijk wat mogelijkheden brengen bij mij namelijk de gedachte van nutteloosheid naar boven. Momenteel beschik ik echter wel over veel energie, en ik heb de keuze gemaakt om mijn leven niet via de gemakkelijkste loopbaan uit te gaan zitten. Het zal een zoektocht worden, maar ik laat me meevoeren en hoop dat ik op een plek terechtkom waar ik mijn kwaliteiten kan uiten, en vooral ook nog kan leren over de moeilijkheden die ik in voorgaande wegen nog niet tegen het lijf ben gelopen.

  Met de positie waarvanuit ik van start ben gegaan heb ik het getroffen. Mijn bloedsverwanten beseffen ook dat wij op bepaalde vlakken echter geen verwantsschappen delen. Soms is het voor mij lastig om te beseffen dat ik niet de enige ben die kampt met een soms ‘té’ heldere visie op het leven, maar ik voel me gezegend met deze gave. Waar ik van kan genieten is dat ik ondanks moeizamere periodes toch iedere dag een stukje van mijn gehele ziel voel opbloeien, waardoor ik me iedere dag dan ook een beetje meer voel als de persoon tot wie ik doorgaans ben gevormd. Opgroeien is dan ook iets wat me zeker ten goede komt, zeker in mijn enigszins worstelende tijd tussen de jeugd, met haar onwetende zielen.

  Hopelijk ga ik in mijn verdere bestaan nog wat individuen van onze soort treffen, zodat wij samen kunnen genieten van ons bestaan. Ondanks dit misschien niet helemaal aan ons idealisme voldoet. Hebben jullie soms ook het gevoel dat wij onze beide vormen van ‘ik’ aan en uit kunnen schakelen? Om in het dagelijks leven mee te kunnen draaien met ‘leeftijdsgenoten’ merk ik toch dat ik dit mechanisme gelukkig heb kunnen activeren. Ik zie dat ik inmiddels al weer een behoorlijk bericht heb gemaakt. Daarom rond ik af met de vraag of er nog tips zijn om te zoeken naar aanwijzingen over de invulling van ons vorige bestaan. Aangezien ik me erg bewust ben van mijn ziel in haar verpakking zou ik mezelf toch graag nog wat beter willen leren kennen. Mijn gevoel zegt dat ik een sterke ziel ben, en gelukkig heb ik mijn zaakjes toch relatief optijd op een rijtje kunnen zetten. Natuurlijk kijk ik uit naar een reactie, het was in ieder geval al fijn om mezelf even als van origine te kunnen uiten. Lieve groetjes aan iedereen die dit leest.

 7. Hoi Anja,
  Ik heb van meerdere mensen gehoord dat ik een oude ziel heb. Steeds begreep ik niet wat het inhield, maar ik begin het steeds meer te begrijpen. Je artikel vind ik confronterend en ik zie veel gelijkenissen. Momenteel ben ik 25 jaar oud en ik heb het erg zwaar. Ik zit in een proces waarin ik veel dingen niet kan begrijpen. De maatschappij, de mensen, vele manieren van denken. En zij begrijpen mij niet. Mensen, vriendinnen komen vaak naar mij om te praten. Ze vinden dat ik onwijs goed en wijs advies kan geven, maar ik lijk het maar niet te kunnen toepassen op mezelf. Ik vind het heel erg moeilijk om een oude ziel te zijn, als ik dat dan ben. Constant vraag ik me af waarom de dingen zijn zoals ze zijn. Ik vind veel dingen niet kloppen en in mijn hoofd is het een constant psychologisch gesprek, of zelfs gevecht. Waarom doe ik dit? Waarom voel ik me zo? Waarom doen mensen dat? Ik kan eindeloos filosoferen en voor mijn gevoel heb ik iedereen door, behalve mezelf. Hoe word ik hier beter in? Hoe leer ik mezelf accepteren en de wereld om mij heen? Ik vind het maar moeilijk en ik hoop dat ik dingen snel makkelijker los kan laten..

  Liefs

 8. Hoi,
  Ik zoek een mede oude ziel die niet commercieel is. Heel moeilijk te vinden. Ik hoef ook geen bevestiging of ik het ben maar wil er eens gewoon mee praten. Heb 3 x een doodervaring gehad waarbij mij alles is geopenbaard. Maar kan er niet over praten. Alles past precies.

  1. Hallo Wim pas nu ontdek k deze site, dus of mijn reactie nog zin heeft?? Ik denk te begijpen wat je bedoeld heb ook 2 bijna dood ervaringen + anderen waar over ik nooit praat. Ze zullen me voor gek verklaren. Toch ben ik blij dingen te weten , dus beslist niet bang over te gaan naar de volgende demensie. Soms verheug ik me er op, voel me hier vaak een vreemde. Vriendelijke groet van Marie-louise.

 9. Zo zeg, lekker confronterend. Toch is het niet verrassend voor mij. Als jongste telg begrijpt mijn familie me nog steeds niet. En alle tips om me beter te voelen deed ik al van nature waar het niet dat het niet gemakkelijk is. Bij mij manifesteerde de eerste spiritualiteit pas later, het moest ontwikkelen denk ik. Een paranormaal therapeut (vriend van een vriend van mij) schrok zich eens het apenzuur toen ik mijn handen op de zijne legde en zei me dat ik het zelfde kon als hij en dat ik erg veel energie in mijn lijf had. Waar ik dat ik dat toen niet begreep wat hij bedoelde. Dat gebeurde later. Ik merkte toen in rond de eeuwwisseling toen ik mijn eerste relatie had dat ik een beetje gepushed werd van hogerhand. Ik was rond de 27/28 toen ik mijn eerste relatie kreeg. Mijn hand op haar buik deed de menstruatie pijnen verdwijnen met een een 5 a 10 minuten. Ook dat snapte ik toen nog niet echt. Vanuit Scouting kwam in in contact met een Reiki master en zo kwam ik bij Reiki uit wat ik nu praktiseer met veel plezier. Zo kwam ik daarna ook uit bij een Holistisch Therapeute en dat opende mijn ogen en maakte me ineens veel bewuster. Alle contacten hierboven gaven me ook een gevoel van thuiskomen wat ik toen pas snapte. Ik denk dat ik wel begin te snappen wat mijn missie is. Maar ik kan niet ontkennen dat ik soms met al die energie in mij wel eens de aarde zou willen “resetten” om alle redenen die je noemde hierboven. De onmacht ik groot die ik voel.

  Groet Joris

  1. Hoi lieve Joris,

   Dank je wel voor je mooie reactie en het delen van jouw ervaringen en gevoelens. Die zijn herkenbaar. De “taak” die iedere oude ziel en spiritueel ontwaakte mens heeft is denk ik het beoefenen van compassie, Liefde en vriendelijkheid. En niet te vergeten begrip. Met name voor hen die nog niet zover zijn. Er gebeuren veel gekke dingen in de wereld. Mensen worden beïnvloed en gemanipuleerd door de media, vervuiling van de planeet speelt een rol, de manier waarop de machthebbers omgaan met onze mooie planeet. Zelfs het voedsel en water is niet meer vrij van negativiteit en schadelijke stoffen. Hetzelfde geldt voor de lucht die we inademen. Om nog maar niet te spreken van medicijnen die mensen voorgeschreven krijgen. Velen gaan hierdoor in hun aardse lichaam als een zombie door het bestaan. Hun ziel weet beter maar ze zijn onbereikbaar. En daarvoor moeten we begrip hebben. Plus er zijn voor hen die “wakker worden”. Net als de mensen die er voor jou waren. Dat vraagt van ons dat we ons niet laten meezuigen in alle nare energie die er is. En dat we werken aan onze vibratie. Hou die zo hoog mogelijk. Liefde en Dankbaarheid zijn een mooi begin, en compassie voor de “slapers”.

   ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

 10. Mijn moeder heeft mij altijd gezegd dat ik een oude ziel heb. Sinds klein heb ik al de hierboven beschreven trekken. Maar door nare gebeurtenissen op een zeer jonge leeftijd ben ik “de weg” kwijtgeraakt. Ik voelde mij echt verloren (zo’n 16 jaar lang).
  Gelukkig begon ik op mijn 28e naar mijn gevoel te luisteren en die heeft mij de afgelopen maanden (ik ben nu 30) naar de spirituele wereld gebracht. Ik voel mij thuis. Ik heb nog veel te leren, en ik hou mij het liefst alleen bezig met spiritualiteit maar ik studeer nog dus ik moet flink aanpoten om mijn studie af te maken. Nu voel ik dat ik mezelf heb gevonden en ik voel dat ik nu wel door kan zetten om mijn studie af te maken.
  Ik heb een grote stap genomen om mijn studie Rechtsgeleerdheid te veranderen naar Notarieel Recht. Daardoor moet ik nu 2 jaar langer studeren. Maar ik zit er tot mijn verbazing niet mee, want dat ik mezelf heb gevonden vind ik veel belangrijker.

  Iedereen uit mijn omgeving komt naar mij toe om raad. Ik geef ook graag raad, maar ik voel me vaak heel erg moe tijdens het praten met hun of nadat ze zijn vertrokken. Heb je misschien tips om je af te sluiten voor de emoties/energie van anderen?

  Ik ben blij dat ik je website heb gevonden, nu kan ik het delen met een vriendin die het liefst in het Nederlands leest.

  1. Hoi lieve Suli,

   Dank je wel voor je mooie reactie. Je bent fantastisch op weg! Het spirituele pad is er een van vallen en opstaan en vooral van groeien. Het is niet altijd makkelijk, maar wel een prachtige reis. Ik hoop dat je hiervan geniet. Als je inderdaad weer afgestemd bent op je ware bestemming op aarde, en op je ziel, dan lukken alle andere dingen in de aardse wereld ook een stuk beter.

   Ik begrijp dat je je het liefste zou willen afsluiten voor de energie, emoties etc. van anderen. Helaas is het een fabeltje om te geloven dat dit mogelijk is (tenzij je drugs gaat gebruiken of zo, maar ik ga er zomaar van uit dat dit niet is waar je voor kiest). Je kunt wel leren om ermee om te gaan. En dat doe je o.a. door je vibratie heel hoog te houden. Hou mijn website goed in de gaten, want ik ga hier zeker nog veel over schrijven. En als je je abonneert op mijn YouTube kanaal, dan krijg je nog meer fijne dingen hierover. Je vindt mijn kanaal hier: https://www.youtube.com/user/anjatoetenel/

   Hoe krachtiger je vibratie is, hoe beter je bestand bent tegen negatieve energie, gedachten, emoties, etc. van andere mensen. Ik heb ook een artikel geschreven over negatieve energie in je huis, hoe je dat kunt verwijderen. Een aantal van de tips hierin werken ook goed in de omgang met mensen waar je last van hebt, je vindt het hier: https://www.jouwspiegeltje.nl/negatieve-energie-in-huis-verwijderen/

   ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

 11. Ik herken me in alles. Maar vind niet dat de wereld voor ons ingericht is. En lijkt wel alsof de oude zieltjes zich terugtrekken, ook vaak uit financieel oogpunt. Dan nog iets: vaak vind je mannelijke oude zielen in kroegen en hebben de grootste lol. Wij vrouwen ontmoeten elkaar minder en een vrouw wijzer als de man, is niet iets waar mannen op liggen te wachten.. zelfs niet ons soort.. en zeg nu zelf.. een oude ziel in een vrouw overtreft emotioneel die van de man. Ik heb niks tegen de vrouwen die op vrouwen vallen en visa versa mannen op mannen.. maar soms weet ik het ooi niet meer. Moet ik de ander hoek gaan verkennen? (Btw: denk dat oude zielen meer op mensen vallen en geslacht voor hen minder bepalend is, al zullen ze wel een relationele
  voorkeur hebben)
  Sorry.. wil nu niet pessimistisch overkomen maar voel me geloof ik wat teneergeslagen door een aaneenschakeling van teleurstellingen.. Het leven is zeker mooi als oude ziel maar verbittering ligt ook zeker op de loer. Vandaar ook dit bericht.
  Lieve grt. S

  1. Hoi lieve S.

   Dank je wel voor het delen van je beleving en je gevoelens op het moment dat je aan het schrijven was. Wat goed dat je dat doet! Het is beter dan er alleen mee rond te lopen en je verloren te voelen. Hoe gaat het nu met je?

   Alle gevoelens waar je doorheen gaat op dit moment horen bij je spirituele ontwaking. Die blijft altijd doorgaan. Eens je het spirituele pad hebt gekozen en je bent begonnen met “wakker worden” is er geen weg terug. En dan loop je tegen dingen aan, zoals jij die nu omschrijft. Het hoort erbij!

   Er is geen verschil tussen vrouwen en mannen in dit Universum. Misschien alleen lichamelijk. Maar op zielsniveau zijn we gewoon een bewustzijn, dat zichzelf als man of vrouw ervaart.

   Of jij op mannen of vrouwen valt of op beiden, zal blijken. Volg hierin je hart. En heb er geen haast mee. Je mag verkennen en uitproberen. Ervaring is de beste leermeester.

   Doe je best om je zo goed mogelijk te voelen. Doe dingen die je vibratie verhogen. Dat is belangrijk om in je kracht te blijven lieve schat. En als je vragen hebt en/of nog meer wilt delen, reageer dan gerust. Mijn excuses voor de late reactie. Maar beter laat dan nooit.

   Veel Liefs,

   Anja

 12. Hey Anja,
  Ik moet heel even zeggen dat ik je enthousiasme in je geschreven stukken zooo geweldig vind…
  Het heel inspirerend…
  Ik voel me ook vaak onbegrepen door de rest. Toch weet iedereen dat ik er altijd voor ze zal zijn.
  Mensen begrijpen me niet, ze snappen niet dat ik van filosoferen hou en spiritualiteit geweldig vind. Ze vinden me te jong… (Ik ben 14 jaar)
  “Je bent met dingen bezig waar jij met die leeftijd niet bij hoort te zijn.” is er wel eens tegen me gezegd. Pijn deed dat… En aangezien ik erg gevoelig ben heb ik de woorden te vaak in mijn hoofd afgespeeld.
  Toch hou ik ervan om met mijn beste vriendinnen te zijn, terwijl ik vroeger het liefst mezelf opsloot.
  Een sociale ontwikkeling…
  Introvert, in dat hokje werd ik vroeger gezet…
  Ik ben blij met de dingen die zijn gebeurt. Ik verhuisde en kwam in een wildvreemde wereld terecht. Waar de mensen me nog sneller oordeelden.
  Ik kwam op een geweldige school, en heb ik me zo ontwikkeld, meer mezelf en kom ik er steeds opnieuw achter wat ik vind en leuk vind…
  En iedereen liet het voor wat het was… En stonden achter me.

  Ik ben opgegroeid met een paar spirituele trekjes. Edelstenen, testen, rescue…
  En steeds wordt ik opnieuw nieuwsgierig. Zo kwam ik op je website…

  Ik denk dat ik het ‘oude ziel’ bezit… En het is een opluchting dat ik niet de enige ben…

  Ja sorry voor dit lange verhaal…

  Ik wou het je even vertellen…

  1. Hoi lieve Dropje,

   Sorry voor het late antwoord. Ik beloof je dat ik vanaf nu véél sneller zal reageren dan nu! Dank je wel voor het delen van jouw verhaal. Dat vind ik héél moedig van jou! Toen ik jouw leeftijd had vonden ze me allemaal maar een beetje gek. Ik paste niet bij de rest. En ik ging mijn eigen weg. Soms probeerde ik, net als jij nu, “sociaal te zijn”, maar dat lukte me niet echt, omdat de interesses van die andere meiden niet bij de mijne pasten. Op een gegeven moment vond ik toch wat mensen, die net als jij en ik, ook interesse hadden in spiritualiteit en dat was heel fijn en gun ik jou ook van harte!

   Ik vind het helemaal niet erg dat je zoveel hebt gedeeld, dat vind ik juist fantastisch. Dank je wel voor je vertrouwen en weet dat je niet alleen staat. Met jou en mij, zijn er vele duizenden die net als jij en ik spiritueel ontwaakt zijn en doorgroeien in dit proces. Kom gerust nog eens terug en voel je vrij om te delen. Het is veilig! Je wordt begrepen! En ik laat geen haat en/of negatieve reacties toe hier. Er is hier geen ruimte voor nare “trollen” (zo noem je de types die spiritualiteit op een negatieve manier omlaag proberen te halen).

   Je zult groeien lieve Dropje, met vallen en opstaan. Je zult vaak niet begrepen worden. En als dat gebeurt, trek je er dan niets van aan. Dan heb je ook geen last van de mensen die nog “slapen”. En als je vragen hebt, stel ze gerust!

   Heel veel succes op jouw mooie pad lieve Dropje! ♥

   Veel Liefs,
   Anja

 13. Beste Anja,
  Vanmiddag kreeg ik te horen van een medium die mij vertelde dat ik vele oude zielen heb, met kloosters wat hij in mij waar nam.
  Zodoende kwam ik op je site met hierbovenstaande info.
  Vriendelijk dank voor wat je hebt geschreven.

  1. Hoi lieve PYO,

   Dank je wel voor je reactie! Je hebt één ziel en in het geval je een oude ziel bent, dan heb je al veel fysieke levens gehad op deze aarde (en misschien ook op andere planeten, wie zal het zeggen!). Laat het me weten als je vragen hebt.

   Veel Liefs,

   Anja

 14. Beste Anja,
  Vanmiddag kreeg ik te horen van een medium dir mij vertelde dat ik vele oude zielen heb, met kloosters wat hij in mij eaar nam.
  Zodoende kwam ik op je site met hierbovenstaande info.
  Vriendelijk dank voor wat je hebt geschreven.

 15. ik ben zelf pas net bekent geworden dat ik een oude ziel heb door een volwassenen met een oude ziel ik voel me sindsdien fijner omdat ik me eerst niet als mijn leeftijdsgenoten voelde, ik ben namelijk pas 13 en sociaal leven is nog steeds belangrijk op mijn school maar ik ben liever alleen gr. Roman

  1. Hoi lieve Roman,

   Dank je wel voor je reactie! Wat je schrijft is heel herkenbaar. Ik had exact hetzelfde als jij toen ik jouw leeftijd had! En dan is het heel fijn als je begrijpt hoe het komt dat je je “anders” voelt dan mensen van jouw leeftijd. Ook begrijp ik het heel goed, dat je liever alleen bent. Er komt vaak heel veel informatie op je af via de energie van anderen.

   Het helpt om tijd alleen door te brengen, bijvoorbeeld in de natuur, zodat je lekker kunt opladen. Gelukkig ben je niet alleen hiermee. Er zijn heel veel andere mensen die zich net zo voelen als jij, van alle leeftijden. Het lijkt wel alsof er nu meer oude zielen op de wereld zijn dan ooit. Het valt niet altijd mee, maar weet dat je er ook hele mooie dingen mee kunt gaan doen. Er wacht je nog mooi werk. Toch eerst even je school afmaken, dat dan wel. En jezelf leren begrijpen, ook dat is heel belangrijk. Je mag altijd reageren als je vragen hebt!

   Ik wens je veel wijsheid en alle goeds! Weet dat die wijsheid in jou zit.

   Veel Liefs,
   Anja

   1. Ik herken hier zoveel in alleen zit ik nog in de fase dat ik nog teveel energie van andere over neem en dat vind ik lastig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!