Oude Ziel? Dit zijn de 11 belangrijkste kenmerken!

Oude Ziel? Dit zijn de 11 belangrijkste kenmerken!

Ben jij een oude ziel? Heb je het gevoel dat je hier al veel langer bent dan anderen? Ben je je leeftijd ver vooruit en vinden anderen je wijs voor je leeftijd? Voel je je vaak onbegrepen?

Heb jij een oude ziel? Deze vrouw en haar kat hebben allebei wijze ogen die je aankijken en je vragen of jij ook over die wijsheid beschikt.Het valt zeker niet mee om een oude ziel te zijn. Er zijn bepaalde eigenschappen, die vrijwel alle oude zielen gemeenschappelijk hebben. Misschien herken jij jezelf er ook in. Ik heb voor jou de 11 belangrijkste kenmerken van oude zielen verzameld.

Natuurlijk hoeven ze niet allemaal op jou van toepassing te zijn. We zijn immers allemaal anders. Sommige mensen zijn al wat verder in hun groei en acceptatie. Die kunnen beter omgaan met het feit dat ze zijn, zoals ze zijn. Anderen kunnen er minder makkelijk mee omgaan.

Je kunt hier ook in contact komen met andere oude zielen en gelijkgestemden. Onderaan dit uitgebreide artikel kun je anoniem met elkaar van gedachten wisselen als je dat wilt. Je hoeft je echte naam niet te gebruiken (mag wel).

Super Tip:

Behalve de kenmerken van mensen met een oude ziel bestuderen, kun je hier ook de Oude Ziel Test doen, mocht je nog twijfelen of jij er eentje bent. Het kost niets!

 

Wat is een Oude Ziel?

Een oude ziel is de ziel van iemand die al heel veel levens op aarde heeft doorgebracht. Zo’n ziel loopt vaak al vele duizenden jaren in diverse lichamen rond op deze planeet. Oude zielen hebben dus al heel veel levens achter de rug. Zo’n oude, wijze ziel is vaker gereïncarneerd dan andere zielen. Oude zielen nemen die schatten aan levenservaring, kennis en wijsheid uit al die vorige levens met zich mee in hun huidige leven.

 

Advertentie:
 


 

Sommige mensen lijken al wijs vanaf hun geboorte. Het zijn die babies met een opvallend wijze blik in hun ogen. Een blik die zoveel wijsheid uitstraalt, dat je er bijna van schrikt. Ook op latere leeftijd lopen (de meeste) oude zielen ver voor ten opzichte van hun leeftijdsgenoten. Jongere zielen die minder vaak zijn gereïncarneerd, hebben minder ervaring op deze planeet. Dat is het grote  verschil.

Het woord oude ziel heeft eigenlijk helemaal niets te maken met de leeftijd van je ziel zelf. Jouw ziel is er altijd al geweest en zal er altijd zijn. Iedere ziel is eeuwig.

Mijn persoonlijke story als oude ziel…

Mijn eigen oude ziel story, op de foto een ziel die rondwandelt in een groene mistige omgevingIk ben zelf een oude ziel. Mijn leven lang wist ik al dat ik anders was dan de rest. Dat leidde er toe dat ik me vaak onbegrepen voelde. Ik voelde me vaak eenzaam met mijn “gekke gedoe”. Zo noemden anderen het vaak, omdat ze niets van mij begrepen. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat ik een soort alien was. Ik voelde me van een andere planeet. Een buitenaardse die tijdelijk op deze planeet verblijft. Ik was en ben nog altijd mijn leeftijd ver vooruit en werd daar enorm mee gepest.

Als kind en jong volwassene was het zeker niet makkelijk om mijn plek in de maatschappij te vinden. Ik heb me vaak wanhopig gevoeld, depressief en in de war. Ik voelde me op een eiland, geïsoleerd van de rest. Pas op latere leeftijd vond ik mijn weg en kon ik mezelf accepteren zoals ik ben. Dat ging niet vanzelf. Het was een lastig proces. Nu kan ik er gelukkig heel goed mee omgaan. Eindelijk begrijp ik mezelf. Dat begrip over mezelf was er natuurlijk niet zomaar.

 

Ben ik de enige met een oude ziel?

Klinkt mijn persoonlijke verhaal je bekend in de oren? Of ken je iemand die op wie dit van toepassing kan zijn? Bijvoorbeeld je kind of een goede vriend/vriendin.

Wat jouw verhaal ook is: als oude ziel kun je soms het gevoel hebben, dat je de enige bent die “zo is”. Zeker in je jonge kinderjaren. Maar het is niet waar. Al kom je niet vaak gelijkgestemden tegen, betekent dat nog niet, dat ze er niet zijn.. Gelukkig is er tegenwoordig internet. Dat helpt enorm. Via internet vind je veel makkelijker mensen, die net zo zijn als jij.

 

De 11 meest typische kenmerken van mensen met een oude ziel

Ik behandel de 11 belangrijkste kenmerken van mensen met een oude ziel. Er zijn er natuurlijk nog veel meer. Als je je daar verder in wilt verdiepen, dan vind je hier een verzameling van Engelstalige boeken over oude zielen die ik je van harte kan aanbevelen. In het Nederlands ken ik er geen. Mocht jij aanbevelingen hebben, neem dan gerust contact op of deel je tip(s) in de reacties.

 

1: Mensen met een oude ziel kijken dwars door je heen

Oude zielen kijken vaak dwars door je heen: op de foto een kind met een oude zielHet is het eerste dat opvalt aan mensen zoals jij is dat je ogen anders zijn. Ze zijn heel helder en lijken anderen te doorgronden. De meeste oude zielen hebben die blik al sinds hun babytijd. Je hebt als oude ziel vaak hele mooie ogen. Anderen voelen zich ertoe aangetrokken. Maar het kan ook dat je anderen nerveus maakt als je ze aankijkt, omdat ze die bepaalde blik niet gewend zijn. Je legt voor hun gevoel letterlijk hun ziel bloot!

Ik kijk mensen altijd diep in de ogen als ik met ze praat. Dat vindt niet iedereen prettig. Dat komt doordat ik iemands innerlijke wereld zie en dat straal ik kennelijk uit. Anderen voelen dat maar al te goed aan en weten zich vaak geen houding te geven. Zielen die minder vaak gereïncarneerd zijn (dus minder ervaring hebben in een fysiek lichaam) vinden dat meestal lastig om mee om te gaan.

 

2: Mensen met een oude ziel zijn meestal wereldverbeteraars

Als je ziel al langer hier is, ben je je veel bewuster van het leven. Van binnen voel je een sterke drang om de wereld te verbeteren. Je wilt het liefst de aarde naar een hoger niveau tillen. Je voelt een diepe liefde voor het wel en wee van de wereld. Zaken als oorlog en vrede, armoede oplossen, gelijke kansen en andere idealistische zaken, zijn voor jou dagelijkse kost.

Je streeft naar gelijkheid voor iedereen en kunt niet omgaan met onrecht. Omdat veel mensen hier niet mee bezig zijn, sta je vaak alleen met je prachtige standpunten. Het kan je dan ook boos en verdrietig maken, dat de meeste mensen een stuk nonchalanter zijn dan jij. Terwijl jij wakker kunt liggen van het onrecht om je heen, slapen zij zonder schuldgevoel.

 

3: Een oude ziel heeft niets met de bekende “ditjes en datjes”

Je houdt absoluut niet van oppervlakkige gesprekken die nergens over gaan. De babbels over het weer en soortgelijke onderwerpen irriteren je mateloos. Jij hebt meer diepgang en je hebt er grote moeite mee om je aan te passen aan de oppervlakkigheid van de meerderheid. Jij voert liever filosofische en/of spirituele gesprekken over de zin van het leven, dan dat je een nieuw recept voor koekjes bespreekt.

 

4: Mensen met problemen zoeken steun bij jou als oude ziel

Mensen met een oude ziel stralen wijsheid uit, de wijze uil is daar een mooi symbool voor.Omdat je als oude ziel wijsheid uitstraalt, weten mensen die ergens mee zitten, jou altijd te vinden. Ze voelen zich begrepen door jou en luchten graag hun hart bij je. Jij vindt het prettig om klaar te staan voor anderen. Hoe meer lijden je kunt verlichten met jouw innerlijke licht, hoe beter.

Pas op dat je als oude ziel niet het afvalputje wordt van andermans negatieve emoties. Je mag jezelf af en toe best ontzien.

 

5: Je voelt je als oude ziel verbonden met de aarde en het milieu

Omdat je al wat langer rondloopt op deze planeet, voel je je verantwoordelijk voor het welzijn van de hele wereld. Zo ben je je bijvoorbeeld heel bewust van het milieu. Je weet als geen ander hoe belangrijk het is respect te hebben voor alles wat leeft, groeit en bloeit. Alles en iedereen op aarde is een schakel is van één groot systeem. Jij ziet dat en je begrijpt er niets van dat anderen dit niet inzien.

Als geen ander weet jij dat alles op onze planeet een eenheid vormt. Alles is onderling verbonden. Jij ziet dat in, maar de meeste mensen om je heen zien dat anders. Dat maakt je verdrietig en/of gefrustreerd. Je wilt het het liefst van de daken schreeuwen, omdat je je verantwoordelijk voelt voor Moeder Aarde. Vaak sta je alleen met je visie op hoe het leven werkt. Dat is geen fijn gevoel.

 

6:  Je bent als oude ziel je leeftijd ver vooruit

Iemand met een oude ziel is zijn leeftijd ver vooruit, zoals deze baby die al boeddhistisch monnik is, hij straalt een eeuwenoude wijsheid uitOmdat je al zoveel levens hebt gehad, neem je die wijsheid mee naar dit leven. Vooral als je jong bent, denk je dat iedereen “dat heeft”. Je teleurstelling is dan ook groot als je geen aansluiting vindt bij leeftijdsgenoten. Je zoekt daarom je heil vaak bij mensen die enigszins op jouw niveau zitten. Meestal zijn die mensen jaren ouder dan jijzelf.

 

7:  Oude zielen zijn niet van de tradities…

Vrijwel alle oude zielen hebben gemeen, dat ze niet houden van zaken als feestdagen. Ook tref je een oude ziel niet vaak aan op verjaardagen. De kans is groot dat jij je eigen verjaardag niet eens viert. Gewoon omdat je het onbelangrijk vindt. Je hebt immers al zoveel levens gehad. Eigenlijk ben je elke dag jarig, want je hebt vast al meer dan 365 keer geleefd.

Ook andere tradities spreken je niet aan. Oppervlakkige rituelen zijn niet aan jou besteed. Je weet immers al lang dat die niet leiden tot een gelukkiger leven. Je begrijpt ook niets van het identificeren met groepen, huidskleuren, of zelfs een naam. Alles is tenslotte één. Jij voelt je verbonden met het leven, niet met tradities en gebruiken.

 

8: Je hebt als oude ziel het gevoel dat je alleen staat

Omdat anderen jouw taal vaak niet spreken en begrijpen, voel je je geïsoleerd. Op zich heb je er geen probleem mee om alleen te zijn. Vooral als kind trekt je je terug op je kamer. Omdat je de spelletjes van andere kinderen niet leuk vindt. Als volwassene kan hetzelfde gebeuren. Je houdt je liever met diepere levensvragen bezig, dan dat je koffie in het buurthuis gaat drinken.

Je hebt het gevoel dat je er niet bijhoort. Alleen andere oude zielen begrijpen dit. Daar ga je graag mee om. Een oude ziel wil dan ook alleen een relatie met iemand van zijn/haar eigen niveau, anders hoeft het allemaal niet zo nodig. Je kunt makkelijk zonder. Het frustreert je mateloos, dat anderen je maar niet begrijpen. Anderen lijken ongevoelig voor de diepgang die je uitdraagt. Je staat vaak alleen met jouw idealen en innerlijke wijsheid.

 

9: Spiritualiteit is belangrijk voor oude zielen

Een jong kind dat mediteert in de natuur, waarschijnlijk is dit jongetje een oude ziel, hij is zijn tijd vooruit, omdat de meeste kinderen van zijn leeftijd niet bezig zijn met zaken als meditatieJe bent als oude ziel heel spiritueel ingesteld. Vaak al vanaf zeer jonge leeftijd. Ik was zelf als kind van 9 al met mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling bezig. Dat vond ik veel interessanter dan knikkeren met andere kinderen. Het is belangrijk om je spiritualiteit te blijven verdiepen. Bijvoorbeeld door meditatie en mindfulness. Of het lezen van spirituele boeken.

 

10: Een Oude Ziel heeft Niets met Materialisme

Een meerderheid van de bevolking op deze aarde is materialistisch ingesteld. Dat geldt niet voor jou als je tot de groep van oude zielen behoort. Dan heb je heel weinig op met materialisme. Geld en bezittingen spelen een ondergeschikte rol in je leven. Jij geniet van de kleine dingen. Eenvoud siert je leven. Waarschijnlijk bestaat jouw meubilair uit prachtige dingen die je bij de kringloopwinkel hebt gekocht.

Je begrijpt helemaal niets van zoiets als jaloezie. Ik persoonlijk ook niet. Als iemand iets moois heeft gekocht, gekregen of gewonnen, ben ik oprecht blij voor die persoon. Met afgunst heb ik niets. Ik geniet van het geluk van anderen. Al begrijp ik zelf niet zo, dat de meeste mensen materiële dingen nodig hebben om gelukkig te zijn. Geld zie ik als ruilmiddel. Niet als iets wat mijn leven verrijkt en/of me gelukkig maakt. Is dat herkenbaar voor jou?

 

11: Als oude ziel ben je een emotioneel en gevoelig mens

Je weet dat het leven, een leven van onbeperkte mogelijkheden is. En dat alle creatie in het gevoel ontstaat. Jouw intuïtie is sterk ontwikkeld en je luistert naar je hart. Je verstand is hoog ontwikkeld, maar niet het belangrijkste. Gevoel en verstand weet je goed te mixen. Omdat je daar zo goed in bent, weet je dat je gevoel veel wijzer is.

Een oude ziel pikt heel makkelijk emoties (= energie) van anderen op. Dat maakt je in zekere zin ook kwetsbaar. Het is belangrijk dat je je leert afsluiten, anders wordt het een warboel vanbinnen. Ik heb daar zelf veel ervaring mee. Gelukkig weet ik nu hoe ik dat moet doen. Maar jarenlang kreeg ik het emotionele afval van anderen binnen. Nu weet ik het goed van elkaar te scheiden en voer ik af wat niet van mij is.

 

Zoek jij als oude ziel contact met gelijkgestemden?

Of wil je je verhaal delen? Wil je graag contact met andere mensen die begrijpen hoe het is om een oude ziel te zijn? Misschien heb je vragen. Deel alles wat je op je hart hebt hieronder in de reacties. Dat kan en mag anoniem. Wees liefdevol en respectvol voor elkaar. Ik neem actief deel aan de discussie. Je kunt altijd op een persoonlijk antwoord van mij rekenen!

 

Veel Liefs,

Anja

 

Meer interessante artikelen voor mensen met een oude ziel:

 

Doe hier gratis de Oude Ziel test!

Hooggevoeligheid Tips: Hoe ga je om met je Hooggevoeligheid?

Tips voor Oude Zielen die zich een Buitenbeentje Voelen


Jouw Spiegeltje » Spiritualiteit » Oude Ziel? Dit zijn de 11 belangrijkste kenmerken!

 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje

6 Replies to “Oude Ziel? Dit zijn de 11 belangrijkste kenmerken!”

 1. Beste Anja,
  Vanmiddag kreeg ik te horen van een medium die mij vertelde dat ik vele oude zielen heb, met kloosters wat hij in mij waar nam.
  Zodoende kwam ik op je site met hierbovenstaande info.
  Vriendelijk dank voor wat je hebt geschreven.

  1. Hoi lieve PYO,

   Dank je wel voor je reactie! Je hebt één ziel en in het geval je een oude ziel bent, dan heb je al veel fysieke levens gehad op deze aarde (en misschien ook op andere planeten, wie zal het zeggen!). Laat het me weten als je vragen hebt.

   Veel Liefs,

   Anja

 2. Beste Anja,
  Vanmiddag kreeg ik te horen van een medium dir mij vertelde dat ik vele oude zielen heb, met kloosters wat hij in mij eaar nam.
  Zodoende kwam ik op je site met hierbovenstaande info.
  Vriendelijk dank voor wat je hebt geschreven.

 3. ik ben zelf pas net bekent geworden dat ik een oude ziel heb door een volwassenen met een oude ziel ik voel me sindsdien fijner omdat ik me eerst niet als mijn leeftijdsgenoten voelde, ik ben namelijk pas 13 en sociaal leven is nog steeds belangrijk op mijn school maar ik ben liever alleen gr. Roman

  1. Hoi lieve Roman,

   Dank je wel voor je reactie! Wat je schrijft is heel herkenbaar. Ik had exact hetzelfde als jij toen ik jouw leeftijd had! En dan is het heel fijn als je begrijpt hoe het komt dat je je “anders” voelt dan mensen van jouw leeftijd. Ook begrijp ik het heel goed, dat je liever alleen bent. Er komt vaak heel veel informatie op je af via de energie van anderen.

   Het helpt om tijd alleen door te brengen, bijvoorbeeld in de natuur, zodat je lekker kunt opladen. Gelukkig ben je niet alleen hiermee. Er zijn heel veel andere mensen die zich net zo voelen als jij, van alle leeftijden. Het lijkt wel alsof er nu meer oude zielen op de wereld zijn dan ooit. Het valt niet altijd mee, maar weet dat je er ook hele mooie dingen mee kunt gaan doen. Er wacht je nog mooi werk. Toch eerst even je school afmaken, dat dan wel. En jezelf leren begrijpen, ook dat is heel belangrijk. Je mag altijd reageren als je vragen hebt!

   Ik wens je veel wijsheid en alle goeds! Weet dat die wijsheid in jou zit.

   Veel Liefs,
   Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!