Voel jij je een (spiritueel) buitenbeentje?

Voel jij je een (spiritueel) buitenbeentje?

Voel jij jezelf een buitenbeentje? Veel spirituele mensen hebben het gevoel dat ze niet bij de groep passen en niet worden begrepen. Hoe ga je ermee om als anderen je maar een “vreemde snoeshaan” vinden? In dit artikel deel ik gratis tips met je. Ook JIJ kunt de eenzame, vicieuze cirkel doorbreken!

Tips voor mensen die zich een buitenbeentje voelen, op de foto een vrouw die stilstaat langs het water, ze voelt zich duidelijk eenzaamSpirituele en gevoelige mensen ervaren heel wat lastige situaties in hun leven. Zeker als je wat jonger bent, word je met allerlei dingen geconfronteerd. Je voelt je anders dan anderen. Vaak voel je je buitengesloten en onbegrepen. Dit kan bijvoorbeeld gevoelens geven van eenzaamheid, onmacht, verdriet, frustratie en boosheid.

Ik weet er zelf alles van…

Het kan aanvoelen als een enorm (sociaal) isolement. Je bent in de ogen van de massa nu eenmaal “anders dan al die anderen”. Mensen vinden je een beetje “raar”. Je wijkt af van de standaard normen en verwachtingspatronen. Misschien ervaren mensen jou wel als een excentriekeling.

Jij voelt je op jouw beurt weer onbegrepen en niet geaccepteerd. Dat kan dan weer leiden tot de nodige frustraties en verwarring. Want je wilt zo graag dat anderen je wel begrijpen, accepteren en steunen. Jij wilt voelen dat jij er mag zijn (en dat mag je ook).

Gelukkig kun je daar iets aan doen!

Lees snel verder als je wilt weten wat jij kunt doen om nooit meer een buitenbeentje voelen! Als je mijn tips voor jou toepast zul je weer stralen en je krachtiger voelen dan ooit te voren!

En ik ben trouwens nog steeds een buitenbeentje in de ogen van de grote massa. Dat zal ik vast en zeker blijven. Gelukkig lijd ik hier niet meer onder. Sterker nog: ik ben trots op wie ik ben en ik hou zielsveel van mezelf. Dat heb ik natuurlijk wel moeten leren. Het is me allemaal niet aan komen waaien. Hoe ik mezelf heb veranderd wil ik graag delen met je. Jij kunt je net zo leren voelen! Ik gun het je. Want je verdient het om een geweldig leven te leiden!

Waarom je een buitenbeentje bent (volgens anderen)…

Mensen zijn van origine groepsdieren. Net als iedere andere diersoort, zijn mensen ingesteld op het gedrag van de grote groep. Dit is een oerinstinct wat al duizenden jaren van generatie op generatie wordt overgedragen.

Van oudsher moest de (oer)mens overleven. Net als bijna alle andere (sociale) dieren, deed men dat in een groep. Samen sta je sterker dan in je eentje tegen gevaar van buitenaf. Het oerinstinct om je te conformeren aan de groep waar je bijhoort, is verweven met ons oer brein. Dit “overlevingsbrein” is blijven hangen in de tijd waarin de oermens afhankelijk was van de rest.

Om bij de groep te horen moest je sterk en gezond zijn en je aanpassen

Afwijkend gedrag, of “anders zijn dan de rest”, werd en wordt nog altijd gezien als bedreiging voor de veiligheid van de groep. Hier is, in de moderne tijd waarin we nu leven, vrijwel niets in veranderd.

Advertentie:
 


Daarom zijn gevoelige en spirituele mensen vaak het buitenbeentje

Spirituele, alternatieve en gevoelige mensen gedragen zich in de ogen van de maatschappij anders dan de rest. Ze wijken af van het standaard geaccepteerde gedrag. En daarom word je door de meeste mensen als bedreigend gezien. Omdat ze je niet begrijpen en onbewust bang zijn, dat je hen in gevaar brengt (oerinstinct). En sommigen zijn stiekem ook een beetje jaloers op je…

Als je niet meedoet met de rest weten anderen zich geen houding te geven. Er wordt dan over je gepraat. Of je wordt zelfs gepest en/of hardop uitgelachen. Sommigen doen hun uiterste best om je “afwijkende gedrag en visie” te veranderen, zodat je weer wel voldoet aan de norm die zij kennen.

En jij, als spiritueel gevoelig mens, begrijpt het “groepsdieren gedrag” van die anderen weer niet. Je wilt helemaal niet veranderen. Dat voelt niet goed. Maar je bent ook in verwarring. Soms twijfel je zelfs of er iets mis is met je. Dat doe je omdat je inziet, dat hoe jij denkt, voelt en je gedraagt, niet lijkt op wat de meerderheid doet. Die twijfel en verwarring kan enorm aan je vreten, zeker als je wat jonger bent en nog niet geleerd hebt hoe je hiermee om moet gaan.

Accepteren dat je een buitenbeentje bent?

Mensen die het gevoel hebben dat ze er niet bij horen, kampen vaak met veel angst, stress en onzekerheid. Die emoties kunnen je op langere termijn tot complete waanzin drijven. Het erge is, dat je je er zo alleen mee voelt.

 • Aan de ene kant wil je je niet aanpassen aan de kudde. Je wilt jezelf zijn en je weet dat jij niet gek bent. Het kuddegedrag van de rest spreekt je niet aan, dus doe je niet mee en vind je (terecht) dat jij het recht hebt om te zijn wie je bent. Misschien vind je dat “anderen zich maar moeten aanpassen aan jou”.
 • En aan de andere kant twijfel je of je je toch maar moet aanpassen… Want ook jij hebt,  net als ieder ander mensen, behoefte aan acceptatie, liefde, veiligheid en begrip. Ook daar is niets mis mee. Maar het geeft wel de nodige verwarring!

De eerste stap is zelfacceptatie

Jij hoeft niets te veranderen aan jezelf. Want jij bent helemaal perfect en er is niks mis met jou. Je hoeft niet te voldoen aan al die verwachtingen. Ook niet als jij de enige bent die “zo is”. Want zelfs als je de enige bent, betekent dat natuurlijk niet dat anderen het recht hebben om jou te transformeren tot iets wat je niet bent. En bovenal niet wilt zijn!

Niemand heeft het recht om van jou te eisen dat je “meedoet met de rest”. Je hoeft je niet aan te passen. En je hoeft niet “normaal” te zijn. Want je kunt je afvragen wat “normaal zijn” überhaupt is. Ieder mens is immers uniek. Er bestaat geen”standaard normaal”. En gelukkig maar!

Het begint allemaal met houden van jezelf

Louise Hay schreef in de jaren 80 de bekende bestseller, “Je kunt je leven helen”. Hierin benadrukt ze het belang van het houden van jezelf. Eén van de oefeningen waar ik persoonlijk heel veel aan heb gehad, is een hele simpele “spiegeloefening”.

De oefening werkt zo:

Ga voor de spiegel staan en kijk jezelf diep in de ogen. Zeg hardop: “Ik hou van jou, ik hou echt heel veel van jou”. Blijf jezelf aankijken en voel wat dat met je doet. Kijk jezelf nog 1 minuut of zo aan. Hou vol! Het kan in het begin emotioneel zijn.

Zelf doe ik de “spiegeloefening” het liefste ’s morgens vroeg, vlak nadat ik ben opgestaan. Je begint je dag dan met een geweldige vibratie van intense Liefde voor jezelf. Een goed begin is het halve werk. Zo werkt het echt. Maak van deze oefening naast het tandenpoetsen, douchen en ontbijten een standaard ritueel. De Power die je door deze oefening gaat ervaren is ongekend! Maar je moet het natuurlijk wel doen!


Tip: Meld je gratis aan voor mijn e-cursus, “Stapelverliefd op Jezelf”

Je ontvangt 7 dagen lang iedere dag een geweldige les. En leert tools en oefeningen die jou helpen om (weer) van jezelf te houden. Ook ontvang je mijn nieuwsbrief, die vol inspiratie staat. En bovendien helemaal gratis is.

Meld je hier gratis aan. Het verplicht je tot niets!


Geef nooit de macht over je leven weg!

Als anderen jou niet accepteren, accepteer dan jezelf. Geef jezelf wat anderen je niet kunnen/willen geven. Keur jezelf goed en hou ontzettend veel van jezelf. Wees niet bang dat dit egoïstisch is. Het is juist een teken van kracht als je jezelf trouw kunt blijven, wat anderen ook van je vinden.

Je voelt je een stuk gelukkiger als je beseft dat jij jezelf liefde kan en mag geven. Hiervoor hoef je niet afhankelijk te zijn van anderen. Je hebt hun goedkeuring niet nodig.

Als je jezelf goedkeurt en in je kracht staat, dan straal je dit ook uit naar je omgeving. Jouw energetische vibratie reageert hier onmiddellijk op. Alles wat jij uitstraalt via je vibratie, trek je naar je uiteindelijk ook weer naar je toe. Gelijke energie trekt immers gelijke energie aan volgens de Universele Law of Attraction (wet van vibratie en aantrekkingskracht).

Verander als buitenbeentje je vibratie

Je zult merken dat mensen anders op je gaan reageren. En zelfs als ze je niet begrijpen, voel jij zoveel kracht in je, dat het niet meer zo belangrijk is of ze dat doen of niet.

Als je het moeilijk vindt dat anderen jou behandelen als een buitenbeentje, voel in plaats daarvan dan liefde die het Universum altijd en onvoorwaardelijk voelt voor jou. Het Universum accepteert jou precies zoals je bent en steunt je in alles wat je doet. Wat het ook is!

Stem je af op de Universele waarheid over jou

Jij bent Liefde. Jouw Ziel is pure en onvoorwaardelijke Liefde. Omdat je Ziel rechtstreeks is afgestemd op de Bron. Op de Bronenergie die ons allemaal verbindt. En die in, door en om ons heen stroomt. Dat is de enige waarheid over jou. En jij bent aan het ontwaken in die waarheid. Anderen zijn vaak nog niet zover. En daarom begrijpen ze je niet. Dat brengt je soms in lastige situaties.

 

Oefening: de Liefde van het Universum laten stromen

Zoek een rustige plek waar je even niet gestoord kunt worden. Zet alle afleidingen uit, inclusief je computer, telefoon, tablet, etc. Ga heerlijk zitten of liggen in een houding die goed voelt voor jou. Sluit je ogen, keer naar binnen en tover een glimlach op je gezicht. Haal een paar keer diep adem via je buik, tot je je heerlijk loom en ontspannen begint te voelen.

 • Richt nu je aandacht op een gevoel van intense liefde voor al dat is. Stel jezelf terwijl je dit doet een zilverwit licht voor. Het zilverwitte licht daalt via je kruin af in de rest van je lichaam. Sta dit prachtige licht toe om zich verspreiden via je hoofd, je ogen, je oren, je mond, keel,  je borstkas, je hart, je buik, je stuitje en vervolgens via je benen naar je voeten en tenen en en van daaruit diep in de aarde…

 

 • Stel je voor hoe dat prachtige licht via jouw voeten en tenen diep doordringt tot in de allerdiepste kern van Moeder Aarde. Laat het zilverwitte licht vervolgens weer naar boven toe terugstromen. Via de aarde, naar je voeten, je benen, je stuit, je buik, terug naar je hart.

 

 • Je hart is het centrum van liefde en licht. Verspreid en versterk het zilverwitte licht in je hartcentrum. Verdubbel het veld, verdubbel de kracht en de schittering. Voel de Liefde die door je hele wezen stroomt, terwijl je dit doet.

 

 • Verdubbel nu ook die Liefde en stel je vervolgens voor hoe je jouw Liefde rechtstreeks het Universum in stuurt. Voel hoe het Universum direct reageert, door die Liefde in veelvoud naar je terug te vibreren. Geniet van deze geweldige uitwisseling.

 

 • Stuur deze krachtige Liefdesenergie nu naar alle mensen op de planeet. Zelfs naar mensen die jou pijn hebben gedaan. Sluit niemand uit. liefde is altijd onvoorwaardelijk en oordeelt nooit. Zet je over al je persoonlijke issues met anderen heen. Wees op dat moment even het Universum. Dat is geen fantasie. Want eigenlijk ben je dit ook.

 

 • Adem weer een paar keer diep in en uit. Open je ogen, blijf glimlachen en maak contact met het hier en nu. Drink vervolgens minstens 1 glas water. Doe deze oefening elke dag. Je zult zien, dat het werkt! Je vibratie zal naar ongekende hoogtes stijgen!

Kun je als spiritueel buitenbeentje toch gelukkig zijn?

Geluk wordt bepaald door hoe je je voelt. Hoe je je voelt heeft niets te maken met je omstandigheden. Dat klinkt misschien raar. Veel mensen hebben hun macht weggegeven aan anderen. Laat dit niet toe! Zet vanaf nu alles in het werk om je altijd goed te voelen. Natuurlijk krijg je in je leven te maken met tegenslagen of rottige situaties. Dan ervaar je pijn, verdriet, woede, frustratie, etc. Maar in de kern van je wezen, kun je je altijd krachtig voelen.

Als je een “feel good specialist” bent, verandert je uitstraling. Je leeft weer vanuit je kracht. Wat er ook gebeurt. Niets of niemand kan jou je goede gevoel afpakken. Je laat anderen ook je geld niet stelen. Hetzelfde geldt dus voor jouw geluk.

Tips om Je Altijd Goed te Voelen als buitenbeentje

 • Je kunt je altijd goed voelen ook als anderen je maar raar vinden...Lach vaak. Vanuit je buik. Een potje lachen tot de tranen over je wangen stromen en je pijn in je buik hebt van het lachen is een happy boost. Je kunt grappige dingen gebruiken als je wilt. Er zijn talloze zaken waar je helemaal van in een deuk kunt liggen. Lachen is belangrijk, doe het dagelijks. Naast hardop gieren van het lachen, is glimlachen ook een geweldige manier om je goed te voelen. Glimlach zoveel mogelijk!
 • Luister naar prettige muziek. Zoek muziek uit, waar jij blij van wordt.
 • Vermijd negatieve programma’s op televisie, lees geen negatieve berichten in kranten, tijdschriften, op internet, etc. Pak in plaats daarvan een prettig boek. Of surf verder op Spiegeltje 😉 Voed je ziel met positieve dingen.
 • Let op je woorden: wat je zegt ben je zelf. Spreek dus alleen in positieve bewoordingen. Doe niet mee aan roddel en achterklap. Stop met klagen, het leidt nergens toe.
 • Besteed elke dag tijd aan creativiteit. Tekenen, schilderen, schrijven, liedjes zingen, breien, knutselen, etc.
 • Dans elke dag op lekkere upbeat muziek. Dat geeft je geluk een boost waar je U tegen zegt!
 • Ga vaak de natuur in en voel je één met moeder aarde.

Wees Jezelf: dan maar een buitenbeentje…

Jij bent hier met een missie. En die missie is niet jezelf aanpassen aan de ongeschreven groepsregels. Jij bent geen probleem zolang je anderen geen kwaad doet. Je bent niet raar, al vinden anderen van wel. Maar dat ligt niet aan jou. Dat ligt aan het onvermogen van die anderen om te zien wie jij echt bent.

Velen zullen stiekem zelfs jaloers zijn op jou. Ze benijden je, omdat jij wel jezelf bent. Daar mag je trots op zijn. Jij hoeft je niet met die anderen mee te doen, als het hen niet lukt om vanuit spiritualiteit te leven. Ze proberen je naar hun kamp te trekken, omdat ze niet kunnen tippen aan jou. Trap er niet in. Wees trots op wie jij bent.

Aardig zijn en Aardige Dingen doen voor je Kwelgeesten

Vriendelijkheid is je geheime wapen, Love is Louder staat op de hand van de man op de afbeeldingStop met je te verzetten tegen mensen die jou het gevoel geven, dat je een buitenbeentje bent. Stijg in plaats daarvan boven de situatie uit en oefen jezelf in vriendelijkheid en mededogen. Dat is een geweldige kans voor je, om je macht over jezelf terug te grijpen.

Accepteer dat anderen zijn waar ze zijn. Weet dat het nooit persoonlijk is. Jij bent gewoon een spiegel voor de mensen die jou het gevoel geven dat jij een buitenbeentje bent.

Reageer altijd vriendelijk en Liefdevol!

Als iemand je heel veel pijn doet met een gemene opmerking, glimlach dan en begin over iets anders, of loop weg. Dat is echt de beste manier. Geef geen aandacht aan het gedrag en laat je niet uitlokken om je te verlagen tot het niveau van de persoon die jou een naar gevoel geeft.

Dit “vriendelijkheidsoffensief” heeft voor mij persoonlijk heel goed gewerkt en het werkt nog steeds! In de eerste plaats sterkt het jezelf. Jij wordt er mentaal krachtiger door. Omdat je jezelf boven de pijnlijke situaties verheft. Jij weet beter en weigert je vanaf nu te verlagen tot het niveau  van al die mensen die jou niet begrijpen. Ze hoeven je niet te begrijpen.

Het betekent niet, dat je over jezelf heen moet laten walsen. Blijf vriendelijk terwijl je jezelf tegelijkertijd oefent in “aardig en assertief zijn”.

Tip: Misschien heb je baat bij deze gratis cursus assertiviteit.

Zoek als buitenbeentje Contact met Gelijkgestemden

Je sociale omgeving heeft jou het gevoel gegeven dat je anders bent dan de rest. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niemand is die jou begrijpt. Zoek daarom mensen op zoals jij. Volg bijvoorbeeld een spirituele workshop of ga naar spirituele beurzen. Daar kom je hele fijne mensen tegen, die jou wel accepteren, precies zoals je bent. Je kunt je ook aansluiten bij een Spiegelogie Fanclub!

Je kunt online contact zoeken met gelijkgestemden. Op Facebook bijvoorbeeld zijn veel spirituele groepen en pagina’s die je kunt volgen. Gebruik de zoekfunctie om er eentje te vinden die bij jou past. Op internet vind je ook vele forums op spiritueel gebied. Google is je vriend om die te vinden!

Hoe ga jij ermee om dat je je een buitenbeentje voelt?

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen. Heb je zelf nog aanvullende tips? Wil je een vraag stellen? Of je verhaal delen, dat mag natuurlijk ook. Het kan allemaal in de reacties. Ik doe mijn best om zo snel mogelijk te reageren. Je mailadres is niet zichtbaar voor anderen. Laten we elkaar steunen op weg naar een fantastisch leven! Ik hoor graag van jou!

 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Spiritualiteit en spirituele groei » Voel jij je een (spiritueel) buitenbeentje?
Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

5 Replies to “Voel jij je een (spiritueel) buitenbeentje?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!