Wet van Aantrekkingskracht wetenschappelijk bewezen!

Wet van Aantrekkingskracht wetenschappelijk bewezen!

De Wet van Aantrekkingskracht werkt! Dat weten de beoefenaars ervan al vele duizenden jaren. Misschien heb je er zelf ook al ervaring mee. Zodra je de Law of Attraction bestudeert en (correct) toepast in je leven, dan krijg je genoeg persoonlijk bewijs van de werking. Maar wist je dat de werking van de Wet van de Aantrekkingskracht nu ook wetenschappelijk te verklaren is? Nee? Lees dan snel verder en ontdek precies hoe het zit!

Advertentie:
 


De wet van aantrekkingskracht is nu eindelijk wetenschappelijk bewezen! Hoera voor deze mijlpaal in de geschiedenis!Het is waar: je uiterlijke omstandigheden weerspiegelen eigenlijk altijd jouw innerlijke wereld. Oftewel: alles zit in je energetische vibratie! En alles is energie! Jouw lichaam bestaat eigenlijk uit pure energie. En je geest is ook al energie. Zelfs de stoel waar je nu op zit is opgebouwd uit diezelfde energie. Je bent altijd in beweging. Zelfs als je slaapt. Jouw energie trilt. Alleen trillen al die energiedeeltjes zo snel, dat je het niet kunt zien en alles als vaste materie waarneemt.

Eigenlijk is niets wat het lijkt! Je fysieke zintuigen nemen die zogenaamde “vaste materie” waar, maar het is gezichtsbedrog! In werkelijkheid bestaat alles uit vibrerende energiedeeltjes. Bewegende energie. Vibratie dus! Je zintuigen kunnen die beweging niet als beweging registreren. Maar ze zien wel het eindresultaat.


Tip: Bekijk mijn video over hoe de Wet van de Aantrekkingskracht echt werkt op YouTube:  

https://youtu.be/0Q_4wzjRtGg


Wet van Aantrekkingskracht: alles heeft een unieke vibratie

Jij ook. Jij bent volkomen uniek. Er is niemand op deze planeet die exact is zoals jij! Zelfs al zou je je evenbeeld tegenkomen, dan nog hebben jullie verschillen. Misschien zijn ze heel klein en subtiel, maar ze zijn er. Leuk om te weten!

De (her)ontdekking van de wet van aantrekkingskracht

In 2006 bracht de Australische Rhonda Byrne de wereldberoemde film/documentaire, “the Secret” en het hierbij behorende boek uit. Een miljardenpubliek is hierdoor intussen in staat om te begrijpen wat de Law of Attraction is en hoe je die voor jou kunt laten werken.

Rondha Byrne was niet de eerste die een poging deed om de Wet van Aantrekkingskracht bij een groot publiek te introduceren. Velen zijn haar voorgegaan én gevolgd. Het idee dat je je eigen leven creëert is immers erg populair. Er zijn steeds meer mensen die het principe, dat gelijke energie, gelijke energie aantrekt, serieus nemen.

Andere populaire auteurs die in de moderne tijd hun steentje hebben bijgedragen aan het bekendmaken van de Law of Attraction zijn bijvoorbeeld Esther (Abraham) Hicks, Wayne Dyer, Louise Hay, Michael Beckwith, Deepak Chopra, John Asaraf en Bob Proctor. En er zijn er nog veel meer. Te veel om op te noemen!

Hoe de Wet van Aantrekkingskracht werkt in je hersenen…

Recent wetenschappelijk hersenonderzoek toont aan dat je hersenen een belangrijke rol spelen in de wet van aantrekking. Ik doe mijn best om het je op een zo makkelijk mogelijke manier uit te leggen.

De rol van Spiegel Neuronen

De ontdekking van de zogenaamde spiegel neuronen (zenuwcellen) levert nog wel het meest overtuigende bewijs, welke rol je hersenen spelen in het “spel” van gelijke energie, die gelijke energie aantrekt. Dit is het belangrijkste principe van de wet van aantrekkingskracht.

Het werkt zo: Stel jij observeert iemand en die persoon is heel boos. Jij kijkt ernaar, zonder je erin te mengen. Gewoon waarnemen dus. Misschien denk jij dat de boosheid van die ander, geen enkele invloed op je heeft. Maar dan heb je het mis. Wetenschappers hebben hersenscans gemaakt waaruit blijkt, dat er in de hersenen van de persoon die observeert, dezelfde patronen ontstaan als die bij de persoon die ze observeren actief zijn.

Hetzelfde hersenpatroon vindt dus tegelijkertijd bij jou plaats!

En dat geldt ook voor bewegingen. Stel dat jij naar iemand kijkt, die tegen een voetbal schopt, dan worden bij jou op dat moment de hersenpatronen actief, die ook actief worden als je zelf tegen de bal zou schoppen. Lees het nog een paar keer als je dit lastig vindt. Want makkelijker kan ik het je helaas niet uitleggen!

Simpel samengevat:

Jouw eigen hersenen weerspiegelen de acties die jij bij anderen ziet, alsof jij ze ook onderneemt. Terwijl je eigenlijk niets doet, behalve naar die ander kijken! En andersom werkt het net zo. Als ik naar jou kijk, terwijl je aan het tennissen bent, dan worden bij mij de gebieden in mijn hoofd actief. Die bereiden mijn lichaam voor op die tennisbewegingen en de mentale concentratie en aandacht voor de spieren die bij dit geheel zijn betrokken.

Dit is misschien een automatisch proces. De wetenschap is hier nog niet helemaal uit. Het toont in ieder geval aan, dat we verbonden zijn met elkaar. En dat onze hersenen onderling informatie met elkaar uitwisselen. Het is geen fabeltje! Dit is een bewezen feit!

Een praktisch voorbeeld:

Stel je kijkt naar een voetbalwedstrijd en jouw favoriete team maakt het winnende doelpunt. Hoe raar het ook klinkt, maar op dat moment simuleren jouw hersenen het patroon, alsof jij op dat moment datzelfde doelpunt maakt!

Je krijgt het gevoel, alsof jij op dat moment wint! Want je ervaart dezelfde euforie en blijdschap! En je denkt dat jij blij bent, maar in werkelijkheid weerspiegelen je hersenen op dat moment de emoties, bewegingen en andere gevoelens van die voetballer. Dat is omdat je het ervaart als je eigen emoties. En dat doe je omdat er zich bij jou exact dezelfde processen voltrekken!

Het onderzoek naar de wet van aantrekkingskracht gaat nog verder…

Want er is nog meer steunbewijs voor de werking van de wet van aantrekkingskracht. Het onderzoek is nog wel in een zeer vroeg stadium, maar de resultaten zijn spectaculair te noemen.

Er is intussen aangetoond dat angst een groep amandelvormige zenuwcellen in je hersenen activeert, die ook wel bekendstaan onder de naam “amygdala“. Vergeet het dure woord, maar als je het leuk vindt, kun je bijv. hier meer lezen over wat amydala zijn en waar ze zich in je hersenen bevinden.

Onderzoek van hersenscans bij mensen toont aan dat die amandelvormige zenuwcellen worden geactiveerd, als je mensen plaatjes laat zien van bange gezichten. Op dat moment ervaren mensen zelf angst. En zelfs als mensen plaatjes zien, waar de bange gezichten zijn verstopt (je ziet ze dus niet bewust), worden de amygdala actief. Dus zelfs als die mensen niet (bewust) weten dat ze naar bange gezichten kijken!

Bizar: het werkt precies hetzelfde bij blinde mensen!

Als een blind iemand in contact komt met een afbeelding van een bang persoon, dan reageren de hersenen van die blinde exact hetzelfde, als de hersenen van iemand die niet blind is! Je neemt dus de angst van anderen altijd waar en je hersenen registreren die angst. Zelfs als je het niet bewust kunt zien en/of als je je er niet van bewust bent!

Je trekt die angst naar jezelf toe, omdat je verbonden bent met andere mensen. Omdat onze hersenen met elkaar communiceren! Nu begrijp je ook, waarom jij de zenuwen krijgt als je vlakbij een nerveus iemand bent…

Het principe van de Wet van Aantrekkingskracht werkt ook met geluk en blijdschap!

Als je met een grote groep super blije mensen omgaat, dan kan het niet anders, dan dat jij je ook heel gelukkig voelt. Of dat je er een graatje van meepikt, zelfs als je het zelf niet in de gaten hebt! Gelijke energie, voelt en trekt gelijke energie aan…

En dat is dus allemaal waarneembaar op een hersenscan!

We zijn onzichtbaar met elkaar verbonden! Je hersenen weerspiegelen niet alleen fysieke acties van anderen in je omgeving, maar ook patronen van gevoelens en emoties! Je hersenen zijn krachtige zenders én ontvangers van vibraties. Wat JIJ uitzendt, wordt in anderen geactiveerd en andersom! Het is een wisselwerking!

Wet van aantrekkingskracht: bewijs voor de werking van intenties!

Er is zelfs nog meer keihard bewijs, dat gelijke energie, gelijke energie aantrekt. Wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan, dat het gebied in je hersenen dat actief wordt als je een intentie uitspreekt, nauw in verbinding staat met het “actie centrum” in je brein.

Dit gebeurt alleen bij krachtig uitgesproken (hardop of in stilte) intenties. Je moet dus wel echt menen wat je zegt of denkt. Op het moment dat je met volle overtuiging je intentie verklaart, je bedoeling, dat wat je wilt, dan worden die actie centra in je hersenen onmiddellijk actief. Wat resulteert in fysieke actie(s) om je intentie kracht bij te zetten. Je intentie(s) spelen een belangrijke rol in de principes van de Wet van Aantrekkingskracht.

Gevoelens die je aandacht geeft, versterken het gevoel en de actie die daarbij hoort. Dat geldt dus ook voor pijnlijke gevoelens, emoties en fysieke pijn. Als je bijvoorbeeld aandacht geeft aan je hoofdpijn, wordt die hoofdpijn erger! Maar als je je aandacht afleidt van de pijn die je ervaart, wordt de pijn minder. Dit is wetenschappelijk aangetoond!

Je maakt dus andere dingen in je werkelijkheid zichtbaar en dat is wat je “aantrekking van gelijke energie” noemt. Dat wat je aandacht geeft, groeit. Dat geldt voor iedereen! Door dingen aandacht te geven die je wilt, met een sterke overtuiging en een sterk gevoel, maak je dingen mogelijk, die je ooit voor onmogelijk hield. Gewoon omdat je focus verandert.

Wet van Aantrekkingskracht: we zijn allemaal verbonden met elkaar!

En bovendien weerspiegelen we elkaar. We reageren ook op elkaars fysieke acties, emoties en gevoelens. Onze intentie is verbonden met onze actie(s) (en met die van anderen). We zijn daarom zowel van binnen verbonden als van buiten.

Wat jij denkt en voelt, heeft een direct invloed op hoe jij je gedraagt en op het gedrag en gevoel van anderen. Hoe jij je gedraagt, en wat jij doet, heeft invloed op jou en op anderen. Hoe sterker je gevoelens, gedachten en acties zijn, hoe sterker hun weerspiegeling naar de buitenwereld is.

De wetenschap toont die verbinding eindelijk aan. Niets is wat het lijkt. Alles is energie. En energie reageert op elkaar. Jouw hersenen, jouw brein, zijn een schakelstation.

Je hersenen verwerken de impulsen die ze van jou krijgen en zenden impulsen uit, en ze ontvangen ook die van je omgeving. Van alles. Dus niet alleen van mensen, maar ook van bijvoorbeeld de vibraties die bij muziek horen. Of waar je naar kijkt op de televisie! Een boek dat je leest. En ga zo maar door. Alles dus! Wees je daar bewust van. Weet waar je naar kijkt/luistert en met wie je omgaat!

Wet van Aantrekkingskracht: een praktisch voorbeeld:

Stel je wilt meer geld aantrekken, maar je focus ligt op geldgebrek of op financiële schulden. Dan zendt je dit uit en trek je automatisch mensen aan, die vibreren in een armoedebewustzijn. Je aandacht zal automatisch getrokken worden naar boeken, kranten, tijdschriften, televisieprogramma’s, websites, etc. die je armoedebewustzijn bevestigen.

Neem dus vandaag nog een krachtige beslissing om te gaan voor wat je wilt en vooral om te gaan voor hoe je je wilt voelen! Hoe je denkt is allesbepalend voor hoe je je voelt, en hoe je je voelt, resulteert in actie (fysiek en mentaal). Die actie leidt weer naar resultaten. En over die resultaten denk je vervolgens na. Zie je hoe die “Law of Attraction kringloop” werkt?

De elementen in dit proces vormen een geheel. Het zijn géén afzonderlijke dingen. Jouw vibratie, hoe jij denkt en voelt is allesbepalend voor wat zich in je leven “manifesteert”. Ik noem het zelf liever: wat zich zichtbaar maakt in jouw blikveld.

Wat is jouw ervaring met de wet van aantrekkingskracht?

Of heb je vragen na alles wat je hebt gelezen? Wil je iets delen? Laat dan een reactie achter op dit artikel. Dat kan hieronder! Je krijgt altijd een persoonlijke reactie van mij! Want ik vind dat je dat verdient! Jij bent waardevol. Ik hoop dat je hebt genoten van dit artikel.

 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Law of Attraction » Wet van Aantrekkingskracht wetenschappelijk bewezen!

 

Advertentie:
 


 


 

♥ Jij bent Fantastisch! Bedankt dat je er bent! ♥ 

 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

4 Replies to “Wet van Aantrekkingskracht wetenschappelijk bewezen!”

 1. Hi Anja, super interresant artikel. Ik ben bezig met een opdracht over de wet van aantrekkingskracht voor mijn studie. Kun je mij vertellen welke bronnen je hebt gebruikt bij dit onderzoek? Vooral m.b.t. hoe het werkt in de hersenen.

  Ik hoor graag van je.

  Liefs,
  Michelle

  1. Als er Bronnen zijn die benoemd moeten worden dan staan ze vermeld in het artikel. Voor de rest heb ik sommige feiten opgezocht met diverse zoekmachines en dat kun jij ook doen. Succes met je studie Michelle!

 2. Leuk stuk anja! Sinds ik in 2004 “what the bleep” zag, sprong ik nog net niet van mn stoel en riep ik JA! dat is het! Nu snap ik mn geloof 🙂
  Eindelijk iemand die verwoorde wat ik onbewust kennelijk voelde wat “het geloof” voor me was. Geloof bewust tussen haakjes overigens.
  Ik vind deze docu vele malen beter dan de later uitgebrachte Secret al zie ik ook daar die grappige professor terug 🙂

  1. Hoi lieve Marlies,

   Dank je wel voor je leuke reactie! “What the Bleep” is een fantastische documentaire, die echt iedereen gezien zou moeten hebben. De Wet van de Aantrekkingskracht heeft inderdaad helemaal niets met “geloof” te maken. Want of je er nu in gelooft of niet, hij werkt altijd en overal voor iedereen, zonder enige uitzondering. Net als de wet van zwaartekracht.

   Nog een fijne dag!

   Veel Liefs,

   Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!