Stop met klagen: Doe de 30 dagen Challenge!

Stop met klagen: Doe de 30 dagen Challenge!

Doe ook mee met de Stop met klagen in 30 dagen challenge! Natuurlijk heb al vaker gehoord dat je moet stoppen met klagen. Ergens weet je in je achterhoofd dat je van klagen niet gelukkiger wordt.

Stop met klagen in 30 dagen, deze dame die met een boek op een bank buiten zit, overweegt om mee te doenToch leven we in een maatschappij vol mopperaars. De klantenservices van grote bedrijven kunnen je er alles over vertellen. Ook kranten zijn je stille getuige.

Televisieprogramma’s maken er dankbaar gebruik van onze klaagcultuur. We smullen ervan. Steen en been klagen helpt niet. Maar is er dan een beter alternatief? Hoe leer je het af om over het minste of geringste te vervallen in hopeloos gejammer?

 

Stop met klagen over alles wat je niet zint

Klagen is geaccepteerd in onze maatschappij. Alsof het doodnormaal is om als brompot door het leven te gaan. Misschien geloven mensen zelfs wel dat het in hun genen zit of zo. En er zijn zelfs veel mensen die beweren, dat een potje klagen goed voor je is! Zo zou het opluchten om negatief te meer te gaan.  Of dat het onmogelijk is om te stoppen met klagen.

Het voortdurend zeuren en mopperen over van alles en nog wat is een gewoonte. Het is zo geaccepteerd, dat een overgrote meerderheid van de mensen vindt, dat het erbij hoort.  En zelden worden er resultaten mee geboekt. Dat wordt dan als bewijs aangevoerd, dat klagen helpt. Maar is dat echt waar? Of is het gewoon een smoesje om schaamteloos helemaal los te gaan in gejammer over ditjes en datjes die niet deugen?

Mensen zijn heel goed in klagen

Ze doen het over vrijwel alles. Over het weer, de politiek, ambtenaren, de economie, hun partner, tegenslag in het leven, de baas op het werk, vervelende collega’s, nare schoonouders, prijsverhogingen, etc. De klaaglijst is eindeloos. En een klager vindt altijd wel een gretig publiek. Zijn/haar klachten zijn voor velen herkenbaar. En voor je het weet, doe je zelf mee met de klaagzang van een ander als je er te lang naar luistert.

Zelden hoor je iemand zeggen: “Stop met klagen”. Doe je dat wel, dan kan dat op flink wat weerstand rekenen. “Jij begrijpt er ook niks van”, zal het antwoord zijn. Iemand anders laten stoppen met klagen, heeft niet zoveel zin. Je kunt alleen jezelf veranderen.

Stop met klagen: wat wil je nou echt?

Het beste tegenovergestelde van klagen is oplossen. Want dat is wat je echt wilt, als je een tirade houdt over alles wat er volgens jou niet deugt. Eigenlijk wil je dat waarover je klaagt ophoudt. Klaag je over het weer, dan wil je dat er wat verandert. Klaag je over die vervelende baas, dan wil je dat die situatie wordt opgelost. Eigenlijk wil je je lekker voelen. Je wilt diep in je hart gewoon genieten van je leven. Klagen is niet bepaald genieten. Als je veel klaagt voel je veel negatieve energie. Niet fijn dus!

Advertentie:
 


Stop met klagen want dan word je gelukkiger!

stop met klagen afgebeeld door een pan water op het fornuis, die over dreigt te kokenEen veelgehoorde stelling over klagen is, dat het je zou opluchten. Dat is deels waar. Tijdelijk ervaar je opluchting.

Vergelijk het maar met een pan water die (bijna) overkookt

Je blaast je stoom af, omdat wat aan je knaagt als het ware explodeert. En dan gaat het gas weer even op een lager pitje. Maar het water (je situatie) borrelt nog steeds. Er is niets opgelost. Behalve dan dat je heel even een gevoel van opluchting hebt ervaren. Het blijft echter knagen.

Je bent dus even afgekoeld, maar je hebt niets opgelost. Die borrelende pan water staat nog altijd op het vuur. Van binnen suddert het nog na. Voor je het weet, kookt je pan alweer over. Tot ook die stoom weer van de ketel is. Een vicieuze cirkel van frustratie, stoom afblazen en weer frustratie opbouwen. Dan heb je weinig aan je opluchting. Het is als een paracetamol innemen tegen je hoofdpijn en niets aan de oorzaak doen.

Hoe meer energie je ergens in stopt, hoe meer je terugkrijgt

Want zo werkt de Wet van de Aantrekkingskracht. Zelfs als je er niet in gelooft. Als jij denkt: “Ik voel me beroerd, ik voel me zo klote, ik kan er niks aan doen, het wordt alleen maar erger”, dan voel jij je binnen no time een wrak. Zelfs als er niets aan de hand is en je gaat zulke dingen zeggen en/of denken. Wat je aandacht geeft groeit nu eenmaal.

Andersom kan het natuurlijk ook. Weet je nog hoe het voelt om verliefd te zijn? Dan kan je wereld gewoon niet meer stuk. Je bent magnetisch voor alles wat fijn en heerlijk is. Alles lijkt fantastisch. Zelfs de mensen die je minder leuk vindt. Je zit dan in een totaal andere vibratie.

Wat eeuwige klagers eigenlijk willen

Als je ergens over klaagt, wil je je eigenlijk gewoon beter voelen. Omdat je het gevoel hebt, dat je machteloos bent in je situatie, klaag je. Je bent zelfs gaan geloven, dat klagen je helpt om je beter te voelen. Maar het is alleen maar stoom afblazen. De situatie zelf verandert er niet door.

Al klaag je steen en been over het slechte weer op dat moment, de zon gaat er niet door schijnen. Al ben je nog zo boos op je baas of op je partner of op de politiek, er verandert helemaal niets.

Stop met klagen: hoe wil jij je voelen?

Ik weet zeker dat jij je niet boos, gefrustreerd, verdrietig, machteloos, etc. wilt voelen. Je wilt blij zijn. Je krachtig en vrij voelen. Dat kan! Hoe rot je omstandigheden ook zijn. Je kunt je onder alle omstandigheden goed voelen. Je goed voelen is een keuze. Zelfs als je verdrietig bent of boos, kun je in balans blijven en in je kracht staan.

Als je je goed voelt, heb je niets om over te klagen. Je kunt leren om je zo goed te voelen, dat je nooit meer een reden hebt om te mopperen. Er is eigenlijk ook nooit een goede reden voor!

Stop met klagen: hoe doe ik dat dan?

Omdat klagen voor velen een soort tweede natuur is, lijkt ermee stoppen lastig. Ooit was ik zelf zo’n zeurpiet. Niets deugde. Ik had overal commentaar op. En daardoor zag ik alleen nog maar, wat niet goed was.

Doordat mijn mindset zo was, ging alles fout in mijn leven. Het is echt waar, dat waar je het meeste mee bezig bent ook op je pad komt. Pas toen ik kennismaakte met Spiegelogie, leerde ik dat het ook anders kan. Ik leerde dat als je verantwoording neemt voor je leven, je je beter voelt.

Geloof jij dat je alles aantrekt in je leven?

Dat geloof ik dus wel. Als je je afstemt op rampspoed, dan kun je er een overvloed van verwachten. Gelukkig kun je dat veranderen. Je kunt je gedachten en wat je gelooft makkelijk bijstellen. Want je kunt ook leren om alleen maar geweldige dingen te verwachten en in goede dingen te geloven.

Stop met klagen: woorden, gedachten en gevoelens zijn energie

Stop met klagen want wat je zegt, denkt en voelt daar krijg je meer van. De vrouw met blond haar op de foto lijkt hierover na te denkenGedachten zijn verbonden met je gevoelens en emoties. Jij staat aan het stuur van wat je denkt. Op die manier bepaal je, hoe je je voelt. Wat je denkt en voelt, zendt een signaal uit. Jij bent een krachtige zender en ontvanger. Je krijgt wat je verwacht.

“You become what you think about.”

Earl Nightingale

De bewustwording van hoeveel invloed je hebt op alles in je leven, is een bevrijding. Ik heb geleerd de regie over te nemen. Vandaar dat ik altijd tegen mezelf en anderen zeg: “Stop met klagen!” Want hoe meer je klaagt, hoe erger het wordt. Je zendt je klacht uit naar het Universum. Dat is een enorme lading negatieve energie. Die energie manifesteert zich in situaties en omstandigheden in je leven, die je nog meer reden geven om te klagen. En dat schiet natuurlijk niet op.

Stop met klagen: een gezonder alternatief voor eeuwige klagers…

Jij bepaalt wat je in je pan stopt om te koken. Jij bepaalt of je het laat overkoken, of het recept aanpast. Zo simpel is het. Het begint ermee, dat je openstaat voor verandering. Als je het anders wilt doen, dan is het makkelijk om te stoppen met klagen. Voor mij was het makkelijk. En voor jou dus ook. Je leven wordt zoveel leuker als je nooit meer een reden meer hebt om te klagen!

Stop met klagen: Leer de nooit meer klagen techniek

Of je nu veel of weinig klaagt maakt eigenlijk geen verschil. De intensiteit waarmee je klaagt wel. Hoe bozer je bent, hoe meer negatieve energie. Maar intens klagen of mild klagen: het blijft je focussen op dat wat je niet hebt. Of wat er niet is.

Klagen is een beleving van je situatie. Stop met klagen, want je krijgt meer van waar je je aandacht op richt. Gegarandeerd! Je kunt je aandacht dus beter richten op je goed voelen. Richt je aandacht niet meer op de fysieke realiteit waarover je moppert. In plaats daarvan richt je je op dingen die jou in het algemeen een goed gevoel geven.

Waar geniet JIJ intens van?

Van muziek? Een warm bad? Je favoriete gerecht? Je hond? Waar krijg jij warme gevoelens van? Wat vervult je met geluk, liefde, plezier, etc.? Iedere keer als je op het punt staat om te klagen roep je jezelf terug. Of je nu hardop wilt klagen of in stilte. Stop met klagen! Zeg tegen jezelf. En zeg: “Dat kan anders, ik wil me fijn voelen”.

Vervolgens ga je denken aan datgene waar jij zo blij van wordt. Voel het in al je vezels. Je zult merken dat je dan nog meer fijne gedachten krijgt. Laat die toe. Het is een teken dat je goed bezig bent. Je krijgt meer van wat je denkt en voelt. Prima dus!

Je kunt dit ook doen op andere momenten. Oefen zoveel mogelijk in het je heerlijk voelen. Hoe meer je oefent, hoe krachtiger de energie. Je zult snel resultaat voelen en zien! Benut ieder vrij moment om je een paar minuten te focussen op gevoelens van geluk en plezier.

Doe mee met de stop met klagen in 30 dagen Challenge!

Probeer stop met klagen methode hierboven 30 dagen uit. Fluit jezelf terug voor je begint met je treurige klaagzang. Stop met klagen en voel je heerlijk. Hou je bezig met wat je werkelijk wilt en hoe je je echt wilt voelen. Weiger nog langer je energie weg te geven aan wat je dwars zit.

Als het schelden op het weer ervoor zou zorgen dat het altijd lekker weer is, dan zou ik doorlopend klagen. Maar we weten allemaal, dat dit niet zo werkt.

Ik kan er wel voor kiezen me anders te voelen. En dat kun jij dus ook. Ook kan ik ervoor kiezen om anders om te gaan met iedere situatie. En aangezien jij, net als ik, een vrije wil hebt, kun jij dezelfde keuze(s) maken! Als je dat wilt natuurlijk. Je bent vanzelfsprekend niets verplicht. Wat een leuke bijkomstigheid is, is dat je er betere omstandigheden mee creëert voor jezelf!

Klaag jij Veel? Praat mee!

Heeft het er ooit voor gezorgd dat je je er permanent beter door voelde? Heb je vragen? Wil je je ervaringen delen over de stop met klagen in 30 dagen challenge?

Doe je mee? Begin vandaag nog!

Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn! Deel alles met me wat je op je hart hebt! Ik vind het heel fijn om je reactie te lezen en je krijgt ook altijd een persoonlijke reactie van mij terug. Alvast bedankt, want ik waardeer het enorm als je iets van je laat horen!

 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Psyche » Stop met klagen: Doe de 30 dagen Challenge!

 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

4 Replies to “Stop met klagen: Doe de 30 dagen Challenge!”

  1. Lieve Anja,
    Wat heb je dit toch weer goed geschreven. Waar ik tegenaan loop is onder andere dat ik lichamelijk moe ben. Overdag gaat het best goed en ‘s-avonds krijg ik een inzinking waardoor ik iets leuks wat ik had gepland af moet zeggen. Hoe lastig is het om niet te klagen dat je moe bent terwijl je je wel zo voelt? Hoe ga ik daar nu toch mee om…..

    1. Hoi lieve Saskia,

      Bedankt voor je vraag!

      Het allerbelangrijkste in dit alles is te stoppen met te zeggen dat je ’s avonds moe BENT. Want door door dat te zeggen maak je er een identiteit van. En alles waarmee je je identificeert, word je realiteit. Als je je ’s avonds moe voelt, kun je dat beter zeggen, “ik voel me nu moe”, of: “Ik heb nu een ervaring van vermoeidheid”. Of je die vermoeidheid wel of niet gaat ervaren heeft ook veel te maken met je verwachtingspatroon. Kijk maar naar wat je schrijft: “Overdag gaat het best goed en ‘s-avonds krijg ik een inzinking waardoor…” Dat zijn instructies aan je onderbewustzijn om zo moe te zijn dat je er leuke dingen voor moet afzeggen.

      Een andere manier om ermee om te gaan is simpelweg te accepteren dat jouw lichaam ’s avonds te moe voelt voor activiteiten. Het is eigenlijk normaal, zeker in de winter, omdat zodra het gaat schemeren je hersenen melatonine aan gaan maken. Dat geeft een slaperig gevoel. Plan dan geen activiteiten meer en accepteer het dat de avond is om te ontspannen. Plan je activiteiten bijvoorbeeld overdag in het weekend of tijdens vrije dagen. Heb jezelf lief als je merkt dat je lichaam ’s avonds rustiger aan wil doen. Dan slaap je ook beter.

      Accepteer het volledig van jezelf. Dat is vaak de beste manier. Hoe vermoeid we ’s avonds zijn is ook afhankelijk van hoeveel we overdag doen en hoeveel stress we hierbij ervaren. Dit is een factor om op te letten. Dat kan ik voor jou niet inschatten natuurlijk. Alleen jij weet dat. Stress put je uit en dan zegt je lichaam aan het einde van de dag terecht “stop”. Wees blij met je lichaam als het aangeeft, dat het tijd is voor de broodnodige rust! Omarm het en geniet van ontspanning, in plaats van te kijken naar wat niet lukt, gaat, etc.

      Dit zijn manieren om ermee om te gaan. Zo klaag je er niet meer over, maar ga je er op gezondere manieren mee om! Ik hoop dat het zo duidelijk is voor je!

      Veel Liefs,
      Anja

  2. Mooi beschreven en ben er van overtuigd dat het zo werkt. .. echter ben ik ook met korte momenten op de dag zo’n zeurpiet. In de auto naar het werk omdat die mevrouw geen 80 rijd, maar 70 😉… omdat het regent of gewoon omdat iemand iets kan zeggen wat mee niet zint. En ik moet zeggen, in de zomer is dat minder dan in de winter. ..echter zal dat wel weer het gevolg zijn van aantrekkingskracht 😉. Dus ik zou me graag elke dag met momenten oprecht gelukkig voelen, want daar sta ik te weinig bij stil ( kan ik moeilijk , of ben r niet mee bezig)… Dus mijn vraag: HOE ?? 😉

    1. Hoi lieve Joyce,

      Dank je wel voor je reactie en je geweldige vraag! Ik denk dat het voor heel veel mensen herkenbaar is. Ooit gedroeg ik me net als jij. En ik gaf ook van alles buiten mezelf om de schuld 😉 Gelukkig is het redelijk makkelijk om het jezelf “af te leren”, en dat doe je zo:

    2. Wordt je bewust van de momenten dat die “zeurpiet” in je de kop op steekt
    3. Zeg niet meer dat je een zeurpiet bent maar dat je je jezelf even als “zeurpiet” ervaart. Zo identificeer je je er niet meer mee, je neemt er afstand van
    4. En als je jezelf erop “betrapt” dat je zulke gedachten denkt, zeg dan “cancel cancel” en sta er even bij stil hoe je je wél wilt voelen.
    5. Er komt binnenkort een artikel met nog veel meer tips, hoe je om kunt gaan met negatieve gedachten en andere negatieve patronen. Hou de site dus in de gaten, want ik weet zeker dat er wat bij zit voor je, of misschien vind je zelfs alles wel nuttig 😀 Ooit was ik net als jij, en misschien zelfs nog wel een graadje erger (zal ik dan ook meteen meer over schrijven in dat artikel). Het is mij gelukt om mezelf ervan te bevrijden. Als het artikel klaar is verschijnt het op de hoofdpagina van Jouw Spiegeltje en in de Law of Attraction rubriek.

      Het zonnetje kan IN jou altijd schijnen! Ik hoop dat ik het artikel over hoe om te gaan met negatieve gedachten en patronen deze week kan publiceren. En daar wens ik jou alvast veel plezier mee natuurlijk! Als je nog vragen hebt, stel ze gerust! Ik wens je een hele fijne dag!

      Veel Liefs,
      Anja

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!