Kruinchakra Openen? Klik hier voor 12 gratis tips!

Kruinchakra Openen? Klik hier voor 12 gratis tips!

Je kruinchakra is belangrijk bij het ontwikkelen van je spiritualiteit. Hij vormt het centrum van je hogere bewustzijn. Bij veel mensen is de kruinchakra geblokkeerd.  Spiritueel groeien kan alleen als hij open is. Veel mensen vragen zich af hoe je je kruinchakra kunt openen. Spiegeltje heeft 12 tips voor je, waar je vandaag nog mee aan de slag kunt. Zeker weten dat het je gaat lukken!

je kruinchakra openen wordt gesymboliseerd door deze twee mooie zwanen die elkaar met de kop bijna aanrakenChakra’s zijn energiecentra. Er zijn zeven (fysieke) hoofdchakra’s. De kruinchakra is de 7e chakra en bevindt zich precies zoals de naam al doet vermoeden, ter hoogte van je kruin. Deze belangrijke chakra is jouw directe verbinding met de bron. Hij staat symbool voor verlichting, eenheid, maar ook voor inspiratie.

ls jouw 7e chakra is geblokkeerd? Dan ervaar je de wereld als verdeeld. Je koestert wantrouwen naar iedereen. Of je bent niet meer in staat om eenheid met anderen te voelen. Mensen met een geblokkeerde kruinchakra geloven vaak nergens meer in. Ze voelen zich afgescheiden van de rest. Het zijn mensen die uitermate sceptisch zijn over zo ongeveer alles.

 

Lichamelijk kan een blokkade van je kruinchakra voor veel problemen zorgen

Denk hierbij aan hormonale schommelingen, stress, hoofdpijn, aandoeningen van de spieren en het zenuwstelsel, problemen met de ogen en concentratie stoornissen. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

 

Advertentie:
 


 

Je kruinchakra is een belangrijk energie lichaam

de heilige Sint Fransiscus afgebeeld met een aureool ter hoogte van zijn kruinchakraHij is essentieel bij je spirituele ontwikkeling. Als hij geopend is, dan ervaar je de eenheid van het leven weer. De poort naar je spiritualiteit en het hogere (de bron) opent zich. Je ziet de bedoeling van alles weer. Je ervaart begrip, vrede, innerlijke rust en je bent weer geïnspireerd.

Er is zelfs een verband met spirituele verlichting. Dat is misschien wel de reden waarom veel heiligen met een aureool worden afgebeeld. Zoals de heilige Sint Fransiscus op de foto hiernaast. Wellicht is dit zo, omdat je kruin het dichtste bij de hemel staat. Het topje van je hoofd. Waar ook je bewustzijn zetelt. Dus zo gek is die gedachte niet.

Als je niet weet hoe je je zevende chakra veilig kunt openen, volg dan Spiegeltjes tips op.

 

1. Je kruinchakra openen met deze krachtige visualisatie oefening

Visualiseren is een krachtig middel. Doe deze makkelijke chakra oefening:

  • Sluit je ogen en stel jezelf een opening voor vanuit je kruin. De opening draait met de klok mee.
  • Laat de opening overvloeien in een helder wit of goud licht.
  • Maak er een spiraal van, die met de klok blijft meedraaien.
  • Haal diep adem en voel hoe fijn de hernieuwde verbinding met het Universum is!

 

2.  Chakra Meditatie met Tibetaanse Muziek om je Kruinchakra te balanceren

Je kunt de chakra visualisatie oefening doen in meditatie. Of gewoon een stilte meditatie doen. Zorg ervoor dat je niet kan worden gestoord. Zet je telefoon dus uit! Sluit je ogen, ontspan jezelf volledig door diep in en uit te ademen. Wordt helemaal stil vanbinnen.

Deze YouTube video helpt je met het balanceren van je zevende chakra. Het is Tibetaanse muziek, die speciaal op de frequentie van je kruinchakra is afgestemd. Klik hier om de muziek gratis te beluisteren!

 

3. Kruinchakra balanceren door je te laten inspireren!

Inspiratie in welke vorm dan ook, is goed voor de chakra energie van je kruin! Bezoek bijvoorbeeld inspirerende plekken. Luister naar muziek. Lees een inspirerend boek. Of bekijk kunst waar jij je blij bij voelt. We zijn allemaal uniek. Ik vind zelf spirituele videos op YouTube bijvoorbeeld een heerlijke bron van inspiratie!

 

4. Zoek de Stilte op!

Stilte is natuurlijk goed voor al je chakra’s, maar vooral je kruinchakra is dol op stilte. Laat het stil zijn in jezelf. Zet al het geluid in huis uit. Dus even geen radio of televisie aan. Zet je telefoon op stil. Spreek niet hardop. En probeer je gedachten ook tot rust te brengen. Dat laatste kan lastig zijn. Maar met een beetje oefenen lukt het heus!

 

5. Ga de Natuur in!

tip om de natuur in te gaan voor het openen van je kruinchakra, een wandelende vrouw op de fotoDe stille natuur is een perfecte plek om in harmonie te komen en je chakra’s te balanceren, inclusief je zevende. Je kruinchakra opent zich vooral goed op hoge plekken. Het is ideaal om de bergen in te trekken, maar die hebben we niet in Nederland. Andere hoge plekken zijn trouwens ook goed, zoals heuvels, torens, etc. Zoek gewoon het hoogste plekje op en wordt er even één met je omgeving.

 

6. Chanten op de Letters NG

De lettercombinatie NG past bij de frequentie van je kruinchakra en helpt je met het openen ervan. Ik heb een video voor je gemaakt, zodat je mee kunt chanten en het zo zelf kunt leren. Het is heel makkelijk!

 

7. Oefen jezelf in Dankbaar zijn

Dankbaarheid en waardering voor alles wat er mooi en fijn is aan je leven, openen je zevende chakra! Je ervaart door dankbaar te zijn weer eenheid en verbondenheid met de Bron, het Universum!

 

8. Ga op je Kop Staan: goed voor je kruinchakra!

Het klinkt misschien niet zo aanlokkelijk. Toch helpt het om op je hoofd te gaan staan. Doe het wel voorzichtig. Begin bijvoorbeeld tegen de muur! Zie je het niet zitten om op je kop te gaan staan? Geen zorgen. Ik heb nog een alternatief! Wat dacht je van een heerlijke hoofdmassage? Dat werkt ook heel goed! Aan jou de keus!

 

9. Kleuren en Geuren die je Kruinchakra Openen

een prachtige amethist, als hulpmiddel bij het openen van je kruinchakraDe kleuren violet en paars passen bij de chakra energie van je kruin. Een mooie amethist in huis stemt je af op spirituele verbondenheid. Kristallen en edelstenen zijn sowieso goed voor de energie in huis! Paars en violet kleurige stenen zijn specifiek voor je 7e chakra bestemd.

De geur van lavendel is ook heel goed. Hetzelfde geldt voor Amber, Lotus en Salie. Brand er wierook van of gebruik essentiële olie. Doe dit dagelijks.

 

10. Gebaren van Liefde voor Jezelf en Anderen

Lief zijn voor jezelf is waar het mee begint. Maar wees ook lief voor anderen. Met iets simpels als een gemeende glimlach of een compliment. Dat versterkt de energie van eenheid en verbondenheid.

 

11. Grote Schoonmaak: Opgeruimd staat Netjes!

Een opgeruimd huis is de ideale omgeving om te werken aan het openen van je kruinchakra. Als je huis een rommeltje is, chaotisch, etc. blokkeer je onbewust je energie. Het voelt ook niet fijn aan. Hou je huis dus schoon, opgeruimd en op orde. Maak er een warme, fijne plek van. Straalt jouw huis Liefde uit?

 

12. Schoonmaak in je lijf: Vasten doet Wonderen voor je Kruinchakra!

Help je lichaam met zich te herstellen van alles wat uit balans is. Vasten op een voor jou aangename manier is daarvoor een perfect middel. Je kunt het bijvoorbeeld doen met sappen, water, kruidenthee, noem maar op! Je zevende chakra zal het enorm waarderen. En wees gerust: je hoeft het niet dagen of weken vol te houden. En korte vastenperiode van 12 uur is al voldoende. Doe dit liefst iedere maand. Maak er een vaste gewoonte van!

 

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze 12 kruinchakra tips

Heb jij nog suggesties die helpen met het openen van je zevende chakra? Ik hoor ze graag! Je kunt ze hieronder delen! Heb je vragen? Stel ze gerust! Je krijgt altijd een persoonlijk antwoord van mij. 

 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Spiritualiteit en spirituele groei » Kruinchakra Openen? Klik hier voor 12 gratis tips!

 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

One Reply to “Kruinchakra Openen? Klik hier voor 12 gratis tips!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!