10 Kenmerken van een Goede Paragnost

10 Kenmerken van een Goede Paragnost

10 kenmerken van een goede paragnost, op de afbeelding een open hand van een vrouw met een kristallen bol erin en in die kristallen bol zit een oog

Hoe vind je een goede paragnost? Veel mensen beweren over paranormale gaven te beschikken. Ik heb 10 tips voor je om de charlatans te herkennen. Helaas zijn er veel bedriegers die maar op 1 ding uit zijn en dat is  jouw geld. Hoe onderscheid je het kaf van het koren in de wirwar van helderzienden, mediums, kaartleggers, etc.?

Veel mensen zitten met die vraag. Het is voor een leek super lastig om te onderscheiden wie echt over een paranormale gave beschikt en wie de boel uit zijn duim zuigt. Na het lezen van dit artikel weet jij precies hoe je een goede paragnost kunt herkennen!

Het maakt me altijd een beetje verdrietig als ik zie of hoor hoeveel misbruik er wordt gemaakt van mensen, die vaak al kwetsbaar zijn. Mensen die met hun verdriet, problemen, etc. naar aan paragnost gaan in de hoop er troost, wijze raad en helderheid te ontvangen. Vaak komen ze van een koude kermis thuis.

Het is heel frustrerend als jou dat is overkomen. Je bent zeker niet de enige! Jij kunt hier niets aan doen. De reden waarom zoveel mensen erin trappen, is omdat er een gebrek aan kennis is. Gelukkig hoef je vanaf nu niet meer bang te zijn dat jij in de val van bedriegers trapt. Jij zult nooit meer in de val lopen van hebzuchtige bedriegers! Het is helemaal niet moeilijk om ze te herkennen, als je weet hoe. Daar steun ik je graag bij, want ik gun je een goede paragnost (en die zijn er gelukkig ook)!

 

1:  Een Goede Paragnost heeft je Geboortedatum niet nodig!

Een goede paragnost heeft je geboortedatum niet nodig!Veel nep paragnosten vragen hun klanten van te voren om hun geboortedatum of sterrenbeeld. Een zuivere paragnost heeft niets aan zulke informatie. Dat is iets voor astrologen. De bedriegers hebben wel iets aan die informatie. Waarom? Omdat ze dan algemene informatie op kunnen zoeken over de karaktereigenschappen die bij jouw sterrenbeeld passen.

Sommigen pakken zelfs een tijdschrift met horoscopen erbij en gebruiken die voor hun zogenaamde “waarnemingen”. Als je online contact zoekt met een paranormaal begaafd iemand en hij/zij vraagt je naar zulke informatie, geef die dan niet en maak geen afspraak. Je komt niet bij een helderziende om je horoscoop te laten trekken!

 

2: Een goede Paragnost stelt geen persoonlijke vragen!

Goede paragnosten hoeven niet te weten waar je woont, hoe oud je bent, etc. Als jou wordt gevraagd naar je woonplaats, of leeftijd, laat dit dan alarmbellen doen rinkelen! Dit is iets wat nep-paragnosten doen.

Ze kunnen zo vooraf al een indruk krijgen over jouw situatie. Waar je woont zegt namelijk al iets over hoe je leeft en wat er zoals te vinden is in je omgeving. Een nepper zoekt dergelijke informatie op en doet net alsof hij dit paranormaal waarneemt. Trap er niet in!

 

Advertentie:
 


 

3:  Een Goede Paragnost Zal Nooit Valse Beloftes Doen!

Krijg jij ook wel eens van die kleine briefjes of quasi folders op A4 formaat van zogenaamde paranormale wonderdoeners? Ze beweren dat ze zo’n beetje alles voor je oplossen. Van het terugbrengen van je geliefde, tot en met het oplossen van al je geldproblemen. Als je dan bij ze op consult komt beweren ze vaak dat er een vloek over je is uitgesproken. En uiteraard lossen ze dat graag voor je op, als je er flink voor in je buidel wilt tasten! Dit zijn regelrechte charlatans.

Een goede paragnost zal nooit van bewerend dat hij/zij al je ellende even zal oplossen voor jou! Ga nooit met iemand in zee, die het tegendeel beweert. Alleen bedriegers beloven dingen die ze nooit kunnen waarmaken! Een echte paragnost zal zoiets nooit doen!

 

4:  Een goede paragnost schept niet op over zichzelf

Charlatans beweren vaak op hun website of briefjes, dat ze wereldberoemd zijn. Of “internationaal erkend”. Als iemand beweert beroemd etc. te zijn en je hebt nog nooit van de persoon in kwestie gehoord, dan is de kans groot dat er niets van klopt. Je kunt altijd voor de zekerheid even checken bij Google hoe beroemd ze echt zijn.

Er zijn er ook die zonder blikken of blozen melden dat ze beroemdheden de kaart hebben gelezen. Zoiets zal een goede paragnost nooit doen. Die hebben dat soort nep reclame namelijk helemaal niet nodig.

Zuivere paragnosten zullen je nooit vertellen wie ze als klant hebben. Ze horen over jouw privacy te waken. Of je nu beroemd bent of niet. Ook paragnosten hebben hun beroepsgeheim en mogen niet de naam noemen van hun cliënten, tenzij ze hiervoor expliciet toestemming hebben gekregen van de cliënt zelf.

 

5:  Een Goede Paragnost Treedt in Details die niemand kent

Een goede paragnost kent de details, op de afbeelding een kat die in een glazen bol kijktAls iemand echt over paranormale gaven beschikt, dan geeft die persoon jou informatie over je verleden, heden en toekomst die niemand kan weten. Iemand die de boel belazert houdt het bij algemeenheden. Omdat ze geen gaven hebben, zullen ze ook nooit ingaan op gedetailleerde vragen. Een charlatan wil eigenlijk alleen maar bazelen over de toekomst en gaat niet in op je huidige persoonlijke situatie.

 

6:  Charlatans zijn Meesters in Cold Reading

Cold Reading is heel kort door de bocht o.a. jouw lichaamstaal lezen. Maar ook dingen als wat je draagt, hoe je praat, en informatie die je zonder dat je het door hebt weggeeft, etc. zijn gewild voer voor de nep paranormalen onder ons. Als je wilt weten of iemand echt is of nep, draag dan iets gewoons, ga op de casual toer. Doe al je sieraden af. Die verraden namelijk van alles over jou (trouwringen, ringen van waarde, dure kettingen, allemaal dingen die meer over jou vertellen.

Tip: Als je naar een paragnost gaat, parkeer dan je auto uit het zicht en loop het laatste stukje. Je auto verraadt veel over je sociale klasse, etc.

Weiger ook om antwoord te geven op algemene vragen. Bijvoorbeeld: “Ik voel dat je het vroeger moeilijk hebt gehad, klopt dat?” Als jij ja zegt, dan weet een nepper genoeg en kan lekker doorgaan met (niet paranormale) indrukken krijgen. Een echte paragnost hoeft niet te vissen naar wat wel of niet klopt.

 

7: Een Goede Paragnost vertelt je de Soms Harde Waarheid

Charlatans hebben daarentegen de gewoonte om jou naar de mond te praten. Ze vertellen je wat jij wilt horen en niet wat je nodig hebt. Iemand met zuivere paranormale gaven maakt zich daar niet schuldig aan. Die zegt jou hoe het is, geeft je inzicht in je situatie, ook als dit pijnlijk voor je is. Natuurlijk steunt een paragnost met goede bedoelingen als je het moeilijk hebt met zijn boodschap.

Een nepper hoeft dat niet te doen, want die komt nooit met pijnlijke antwoorden.

 

8:  Goede Paragnosten Gedragen zich Professioneel

een goede paragnost gedraagt zich professioneel, zoals de dame op dit plaatjeJe kunt een echte paragnost herkennen aan zijn professionaliteit. Hij hoort zich te gedragen als iedere andere adviseur en niet als je vriend/vriendin. Dit laatste doen de charlatans meestal wel. Ze willen aan je verdienen, dus doen ze er alles aan om je de indruk te geven dat ze een persoonlijke band met jou voelen.

Nep paragnosten stellen zich op, alsof je op visite bent bij een goede vriend/vriendin. Zo manipuleren ze er vrolijk op los. Trap daar alsjeblieft nooit in! Een prettig gevoel wederzijds is natuurlijk wel erg fijn. Vergelijk het maar met je huisarts. Die doet ook niet alsof hij je beste vriendje/vriendinnetje is. Je kunt een goede band met elkaar hebben. Echter wel een band die strict professioneel blijft!

 

9:  Goede Paragnosten maken hun Klanten niet Bang!Een goede paragnost maakt je nooit bang

Hij of zij zal dus nooit beweren dat er kwade geesten om je heen hangen. Of dat je bezeten bent. Ze zullen nooit vertellen dat er een vloek over je is uitgesproken. Een eerlijke paragnost is er niet om je bang te maken. Of te manipuleren zodat je vooral terugkomt.

 

10:  Wat een Goede Paragnost Nooit zal Doen!

Ze geven je geen valse hoop. Voor een consult rekenen ze een normale prijs. Hij of zij zal je nooit uit zichzelf vragen om een nieuwe afspraak te maken. En zal je nooit meer vragen dan je voornaam en eventueel je telefoonnummer, mocht de afspraak niet doorgaan. Meer heeft een echte helderziende niet nodig.

Jij hoeft geen antwoorden te geven, dat is de taak van een goede paragnost en niet andersom!

 

Ben jij wel eens de dupe geweest van een charlatan?

Of heb je juist hele goede ervaringen met het bezoeken van paragnosten? Heb jij nog tips of aanvullingen op dit artikel? Ik hoor ze graag! Laat hieronder een reactie achter. Vanzelfsprekend mag je ook al je vragen stellen. Ik reageer meestal heel snel. Hopelijk heb ik je met dit artikel wat wijzer gemaakt in het kiezen van een goede paragnost!

 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Paranormaal » 10 Kenmerken van een Goede Paragnost

 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!