10 Kenmerken van een Goede Paragnost

10 Kenmerken van een Goede Paragnost

10 kenmerken van een goede paragnost, op de afbeelding een open hand van een vrouw met een kristallen bol erin en in die kristallen bol zit een oogHoe vind je een goede paragnost? Veel mensen beweren over paranormale gaven te beschikken. Ik heb 10 tips voor je om de charlatans te herkennen. Helaas zijn er veel bedriegers die maar op 1 ding uit zijn en dat is  jouw geld. Maar hoe onderscheid je het kaf van het koren in die enorme wirwar van helderzienden, mediums, kaartleggers, etc.?

Veel mensen zitten met die vraag. Het is voor een leek super lastig om te onderscheiden wie echt over een paranormale gave beschikt en wie de boel uit zijn duim zuigt. Na het lezen van dit artikel weet jij precies hoe je een goede paragnost kunt herkennen!

Het maakt me altijd een beetje verdrietig als ik zie of hoor hoeveel misbruik er wordt gemaakt van mensen, die vaak al kwetsbaar zijn. Mensen die met hun verdriet, problemen, etc. naar een paragnost gaan in de hoop er troost, wijze raad en helderheid te ontvangen. Maar vaak komen ze van een koude kermis thuis.

Het is heel frustrerend als jou dat is overkomen.

Maar je bent zeker niet de enige! Jij kunt hier niets aan doen. De reden waarom zoveel mensen erin trappen, is omdat er een gebrek aan kennis is. Gelukkig hoef je vanaf nu niet meer bang te zijn dat jij in de val van bedriegers trapt. Jij zult nooit meer in de val lopen van hebzuchtige bedriegers! Het is helemaal niet moeilijk om ze te herkennen, als je weet hoe. Daar steun ik je graag bij, want ik gun je een goede paragnost (en die zijn er gelukkig ook)!

1:  Een Goede Paragnost heeft je Geboortedatum niet nodig!

Een goede paragnost heeft je geboortedatum niet nodig!Veel nep paragnosten vragen hun klanten van te voren om hun geboortedatum of sterrenbeeld. Een zuivere paragnost heeft niets aan zulke informatie. Dat is iets voor astrologen. De bedriegers hebben wel iets aan die informatie. Waarom? Omdat ze dan algemene informatie op kunnen zoeken over de karaktereigenschappen die bij jouw sterrenbeeld passen.

Sommigen pakken zelfs een tijdschrift met horoscopen erbij en gebruiken die voor hun zogenaamde “waarnemingen”. Als je online contact zoekt met een paranormaal begaafd iemand en hij/zij vraagt je naar zulke informatie, geef die dan niet en maak geen afspraak. Je komt niet bij een helderziende om je horoscoop te laten trekken!

2: Een goede Paragnost stelt geen persoonlijke vragen!

Goede paragnosten hoeven niet te weten waar je woont, hoe oud je bent, etc. Als jou wordt gevraagd naar je woonplaats, of leeftijd, laat dit dan alarmbellen doen rinkelen! Dit is iets wat nep paragnosten doen.

Ze kunnen zo vooraf al een indruk krijgen over jouw situatie. Waar je woont zegt namelijk al iets over hoe je leeft en wat er zoals te vinden is in je omgeving. Een nepper zoekt dergelijke informatie op en doet net alsof hij dit paranormaal waarneemt. Trap er niet in!

Advertentie:
 


3:  Een Goede Paragnost Zal Nooit Valse Beloftes Doen!

Krijg jij ook wel eens van die kleine briefjes of quasi folders op A4 formaat van zogenaamde paranormale wonderdoeners? Ze beweren dat ze zo’n beetje alles voor je oplossen. Van het terugbrengen van je geliefde, tot en met het oplossen van al je geldproblemen. Als je dan bij ze op consult komt beweren ze vaak dat er een vloek over je is uitgesproken. En uiteraard lossen ze dat graag voor je op, als je er flink voor in je buidel wilt tasten! Dit zijn regelrechte charlatans.

Een goede paragnost zal nooit van bewerend dat hij/zij al je ellende even zal oplossen voor jou! Ga nooit met iemand in zee, die het tegendeel beweert. Alleen bedriegers beloven dingen die ze nooit kunnen waarmaken! Een echte paragnost zal zoiets nooit doen!

4:  Een goede paragnost schept niet op over zichzelf

Charlatans beweren vaak op hun website of briefjes, dat ze wereldberoemd zijn. Of “internationaal erkend”. Als iemand beweert beroemd etc. te zijn en je hebt nog nooit van de persoon in kwestie gehoord, dan is de kans groot dat er niets van klopt. Je kunt altijd voor de zekerheid even checken bij Google hoe beroemd ze echt zijn.

Er zijn er ook die zonder blikken of blozen melden dat ze beroemdheden de kaart hebben gelezen. Zoiets zal een goede paragnost nooit doen. Die hebben dat soort nep reclame namelijk helemaal niet nodig.

Zuivere paragnosten zullen je nooit vertellen wie ze als klant hebben. Ze horen over jouw privacy te waken. Of je nu beroemd bent of niet. Ook paragnosten hebben hun beroepsgeheim en mogen niet de naam noemen van hun cliënten, tenzij ze hiervoor expliciet toestemming hebben gekregen van de cliënt zelf.

5:  Een Goede Paragnost Treedt in Details die niemand kent

Een kat die in een glazen bol kijktAls iemand echt over paranormale gaven beschikt, dan geeft die persoon jou informatie over je verleden, heden en toekomst die niemand kan weten.

Iemand die de boel belazert houdt het bij algemeenheden. Omdat ze geen gaven hebben, zullen ze ook nooit ingaan op gedetailleerde vragen. Een charlatan wil eigenlijk alleen maar bazelen over de toekomst en gaat niet in op je huidige persoonlijke situatie.

6:  Charlatans zijn Meesters in Cold Reading

Cold Reading is heel kort door de bocht o.a. jouw lichaamstaal lezen. Maar ook dingen als wat je draagt, hoe je praat, en informatie die je zonder dat je het door hebt weggeeft, etc. zijn gewild voer voor de nep paranormalen onder ons. Als je wilt weten of iemand echt is of nep, draag dan iets gewoons, ga op de casual toer. Doe al je sieraden af. Die verraden namelijk van alles over jou (trouwringen, ringen van waarde, dure kettingen, allemaal dingen die meer over jou vertellen.

Tip: Als je naar een paragnost gaat, parkeer dan je auto uit het zicht en loop het laatste stukje. Je auto verraadt veel over je sociale klasse, etc.

Weiger ook om antwoord te geven op algemene vragen. Bijvoorbeeld: “Ik voel dat je het vroeger moeilijk hebt gehad, klopt dat?” Als jij ja zegt, dan weet een nepper genoeg en kan lekker doorgaan met (niet paranormale) indrukken krijgen. Een echte paragnost hoeft niet te vissen naar wat wel of niet klopt.

7: Een Goede Paragnost vertelt je de Soms de Harde Waarheid

Charlatans hebben daarentegen de gewoonte om jou naar de mond te praten. Ze vertellen je wat jij wilt horen en niet wat je nodig hebt. Iemand met zuivere paranormale gaven maakt zich daar niet schuldig aan. Die zegt jou hoe het is, geeft je inzicht in je situatie, ook als dit pijnlijk voor je is. Natuurlijk steunt een paragnost met goede bedoelingen als je het moeilijk hebt met zijn boodschap.

Een nepper hoeft dat niet te doen, want die komt nooit met pijnlijke antwoorden.

8:  Goede Paragnosten Gedragen zich Professioneel

een professionele paragnost gedraagt zich ook professioneel, zoals de dame op dit plaatjeJe kunt een echte paragnost herkennen aan zijn professionaliteit. Hij hoort zich te gedragen als iedere andere adviseur en niet als je vriend/vriendin. Dit laatste doen de charlatans meestal wel. Ze willen aan je verdienen, dus doen ze er alles aan om je de indruk te geven dat ze een persoonlijke band met jou voelen.

Nep paragnosten stellen zich op, alsof je op visite bent bij een goede vriend/vriendin. Zo manipuleren ze er vrolijk op los. Trap daar alsjeblieft nooit in! Een prettig gevoel wederzijds is natuurlijk wel erg fijn. Vergelijk het maar met je huisarts. Die doet ook niet alsof hij je beste vriendje/vriendinnetje is. Je kunt een goede band met elkaar hebben. Maar dan wel eentje die strikt professioneel blijft.

9:  Goede Paragnosten maken hun Klanten niet Bang!Een paranormaal begaafde therapeut maakt je nooit bang

Hij of zij zal dus nooit beweren dat er kwade geesten om je heen hangen. Of dat je bezeten bent. Ze zullen nooit vertellen dat er een vloek over je is uitgesproken. Een eerlijke paragnost is er niet om je bang te maken. Of te manipuleren zodat je vooral terugkomt.

10:  Wat een Goede Paragnost Nooit zal Doen!

Ze geven je geen valse hoop. Voor een consult rekenen ze een normale prijs. Hij of zij zal je nooit uit zichzelf vragen om een nieuwe afspraak te maken. En zal je nooit meer vragen dan je voornaam en eventueel je telefoonnummer, mocht de afspraak niet doorgaan. Meer heeft een echte helderziende niet nodig.

Jij hoeft geen antwoorden te geven, dat is de taak van een goede paragnost en niet andersom!

Ben jij wel eens de dupe geweest van een charlatan?

Of heb je juist hele goede ervaringen met het bezoeken van paragnosten? Heb jij nog tips of aanvullingen op dit artikel? Ik hoor ze graag! Laat hieronder een reactie achter. Vanzelfsprekend mag je ook al je vragen stellen. Ik reageer meestal heel snel. Hopelijk heb ik je met dit artikel wat wijzer gemaakt in het kiezen van een goede paragnost!

 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Paranormaal » 10 Kenmerken van een Goede Paragnost

 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

49 Replies to “10 Kenmerken van een Goede Paragnost”

 1. Dag Anja,
  Ik was laatst op de spirituele beurs in Antwerpen. Ik was op zoek naar wat inzicht. Ik had beter naar mijn intuïtie moeten luisteren. Ik liep langs een vrouw en vroeg haar of ze van Rotterdam was. Ze keek mij heel verbaasd aan op een rare manier, en dat was eigenlijk al een ‘ red flag ‘. Ze vroeg mijn naam en mijn geboortedatum. Ik vertelde haar dat ik geruim lange tijd geholpen ben door een helderziende, die mij heel veel inzicht heeft gegeven, maar die nu niet meer beschikbaar is. Ze begon over mijn naam en datum te wrijven die ik voor haar had opgeschreven. Toen ging ze mij de les lezen, en beweerde dat ik in gedachte aan het mopperen was ? Ze werkte met haar eigen gemaakte kaarten, en er was één kaartje waar een elfje in het water zat (in het bos) op een grijze steen met een grote rozekwarts steen, en haar rugzakje hing aan de boom ? Wat dit nu betekende dat maakte zij mij niet duidelijk. Ze had ook totaal geen empathie. Enfin het was geldverspilling twintig minuten voor 35 euro! Ook keek ze mij op een gegeven heel vies aan, waarschijnlijk omdat ik het niet met haar eens was, wat ze allemaal aan het vertellen was. Wat een ervaring bah. Voor mij gevoel was ze een charlatan, die kritiek gaf en geen inzichten.

 2. Anja Hai
  Ben jij ok een paragnoste?
  Kenk dan afspraok maoke?
  Doe jij mesch ok aon evp op afspeaok?
  DIT IS EEN APARTE VRAOG
  Gr loes

  1. Hoi lieve Loes,

   We zijn allemaal paranormaal. Ik ben zelf helderziend en heldervoelend, maar geef niet dat soort consulten. Ik geef wel coaching sessies. Je kunt gratis met afspreken voor een kennismaking. Die sessies gaan via Skype.

   Veel Liefs,

   Anja

 3. Ik heb nu contact gehad met een medium.
  Heb totaal niks verteld alleen mijn naam.
  Hun zagen en vertelden dingen tot in detail….die ze niet kunnen weten….over de personen die er bij staan….heel bijzonder.
  Dus.dit is voor mij waar

 4. Ik heb 2x een consult gehad van dezelfde Paragonst de 1e keer was 2 maanden geleden en de 2e keer was gisterenavond. Het verbaast me dat hij met twee dezelfde foto’s het 1e consult zijn er veel dingen gezegd over deze 2 foto’s en gisteren na 2 maanden ertussen vertelde hij heel andere dingen. Is dit dan een nep Paragonst?

   1. Hi,
    Een reactie hierop. Astridziethelder is geen medium en heeft ook geen gave. Zij houdt zich bezig met wet van aantrekkingskracht. Reviews op haar site zijn ook niet echt.

   2. Nou ja zeg, ik had hierop gereageerd, maar zie de reactie niet meer. Dan maar nogmaals;
    Astridziethelder is geen medium en ook geen paragnost. Zij heeft geen gave. Zij houdt zich bezig met Wet van aantrekkingskracht. Reviews op haar site zijn niet echt.

 5. Mijn verhaal
  Ook ik heb een paragnost online bezocht en contact mee gehad( de nr 1 van nederland A. Chopra) ik twijfelde wel in het begin maar ik moest de revieuw lezen op zijn site en die waren goed. Goed ik heb het gedaan om dat je hulp nodig hebt en hij het wel in orde zou maken.
  Door over temaken van een groot bedrag komt dit goed werd verteld.
  Ja je bent wanhopig op zoek naar antwoorden dus je doet het maar dan…
  Daarna kreeg ik een apje met wat ik moest doen voor mezelf(en het ging niet om mezelf maar om mijn partner) hij verspreekt zich meteen in het eerste apje.
  Je moet dan dingen luisteren met een hoofd telefoon of toch niet? Heel onduidelijk, dan is het ja met hoofd telefoon en ik doe de foto sessie en binnen 12 weken een positief resultaat. Vervolgens hoor je weken niks meer van hem en je moet er zelf om vragen hoe het gaat. Na 12 weken geen resultaat. Ik vraag er naar, nee binnen 2 maanden heb geduld alles komt goed. Maar blijf aan je zelf werken…Goed dan doen we dat terwijl ik het probleem niet ben.
  Na 2 maanden nog niks en weer moet je zelf contact opnemen. En dan word de toon al vijandig om het zo te noemen en dan besef je dat je bent opgelicht.
  Dan besef je dat alles voorbij is, en je geld is weg en het geen waarvoor je kwam is ook weg….
  Kortom NIET DOEN
  Alles wat hij vertelde kun je op internet gratis op zoeken en daar boek je meer resultaat mee

  1. Ik heb heel veel naar Starmediums gebeld maar ook naar andere sits, maar alles wordt naar voren geschoven (tijd bestaat eigenlijk niet) Ik heb voor kapitalen gebeld vanwege langdurige pijnlijke maagklachten ( circa 50 behandelingen) en je wilt geruststelling, ook omdat ik moederziel alleen ben. Veel mooie beloftes, maar veel dingen komen echt niet uit! Dit beroep moest verboden worden. Je hebt er sommige doem paragnosten bij, maar de meesten kleden alles zo mooi mogelijk aan. En ze blijven vriendelijk als je bij wijze van spreken 20 minuten of langer belt, maar o wee als je voor een onderwerp belt. Sorry voor dit nare verhaal maar moest dit ook kwijt!

 6. Hallo Anja, een tijdje geleden ben ik met mijn dochters naar een paragnost gegaan. Hij had het bij mij en oudste dochter goed gedaan. Toen hij bij mijn jongste dochter aan een reading begon schrokken we ons een hoedje. Na de reading waren we allen zo onder de indruk want veel dingen die hij zei waren denken wij niet gerelateerd op mijn dochter. Helaas hebben deze uitspraken een hele zware indruk op mijn jongste dochter gemaakt. Ze is zelfs depressief geworden. Nu na 3 jaar is ze nog steeds beïnvloed door zijn uitspraken. Wat is wijsheid, een nieuwe afspraak met hem maken en hem laten uitleggen wat hij hiermee heeft willen bereiken? Of een nieuwe reading laten doen en daarna overleggen wat wel of niet klopt? Hoe kan ik mijn dochter weer positief krijgen ze lijd hier echt onder.
  Groetjes een bezorgde moeder.

 7. Hai anja.
  Ik ben jaren geleden bij een mevrouw geweest, zij heeft mij goede voorspellingen gedaan, en minder goede. Op een gegeven moment vroeg ik of ik oud zou worden, zij zei ja, 74 jaar, ik heb geen leven meer. Ik wordt binnenkort 68 jaar. Het beheerst mn leven, veel stress. Dan heb ik nog maar 6 jaar te leven. Ze mogen dat toch niet zeggen. En voelen ze ook echt hoe oud je wordt? Lieve groet maria

  1. Hoi lieve Maria,

   Wat een nare ervaring heb jij gehad zeg. Ik kan me goed voorstellen dat je bent geschrokken. Deze “mevrouw” kan helemaal niet weten hoe oud jij zult worden. En als ze het zou weten, dan mag ze zoiets nooit aan je vertellen. Maar ga er maar van uit dat het onzin is, want niemand kan dit voorspellen. Je leeftijd ligt niet vast. Je hebt wel in je leven diverse momenten waarop je mag overlijden (je lichaam verlaten), maar je hoeft dat niet. Je vertrekt hier pas, als je echt klaar bent. Niemand kan weten wanneer dat voor jou zo is.

   Ontspan je lieve schat, ga voor een heerlijk leven in je nu moment, dat is wat telt. Nu is het enige dat er echt is, je huidige moment is het allerbelangrijkste. Leef niet in je verleden en niet in de toekomst. Maak er NU gewoon het allerbeste van. Ik stuur je veel Liefde en Kracht! ❤️️?❤️️

   Veel Liefs,
   Anja

  1. Hoi anoniem,

   Zelf bezoek ik geen paragnosten en kan je daarom op dit moment geen goede paragnost aanraden. En weet één ding: jij bent zelf je allerbeste paragnost, want alle wijsheid zit in jezelf. Daar heb je niemand voor nodig!

  2. Nou,ik heb het gedaan om dat mijn situatie uitzichtloos was. op internet gezocht naar een goede paragnost, deze zou mij of ons kunnen helpen met onze relatie. na 12 weken resultaat. ik moest foto’s door sturen daar aan kon hij zien of er nog liefde is. goed ik heb het gedaan, veel geld betaald en tips gekregen om dingen voor mezelf te doen(o.a wet van aantrekkings kracht) hij zou via foto’s magie gebruiken binnen 12 weken resultaat…
   Nou na 6 maanden nog geen resultaat…
   Uit eindelijk heeft het niks op geleverd.
   Wat ik wel weet is dat je iets bij jezelf kan doen, door positief te blijven, ga niet er achter aan lopen. Maar wees er als dit nodig is
   deze tips zijn gratis en wat ik geleerd heb alles wat ik nu weet, de boeken, video’s etc etc kost niks. de antwoorden zitten in jezelf!

  1. Helaas Marco, ik heb geen lijst van mensen die betrouwbaar zijn en heb zelf al jaren geen paragnost meer bezocht. Dus op dit moment weet ik even niemand. Maar misschien leest iemand dit en wil die dan reageren met een aanbeveling. Succes!

 8. Beste Anja, binnenkort ga ik naar een medium, voor t eerst zonder m’n moeder. Ik ben vroeger naar 2 verschillende geweest waar mijn moeder dan al wel eens geweest was en daar goede ervaringen mee had gehad. Nu ga ik naar een mevrouw “Margaretha Gieles” waar ik nog nooit geweest ben maar mijn vriendin wel. En zij zegt een hele goede ervaring te hebben gehad. Maar ik heb er echt zo m’n twijfels bij als ik haar site lees waar niet overdonderend veel info opstaat. En de recensies/omschrijvingen van haar boeken vind ik ook best vaag. Bv dat ze geen voorstander is van chemotherapie of vaccinaties. Nou denk ik dat dat soort oriëntaties niet hoeven te bepalen hoe goed je bent als paragnost. Maar ik heb wel het idee dat ik een beetje af begin te haken en me er niet fijn bij voel. Wel hebben we al een afspraak staan. En ik weet niet of ik die nu nog wil afzeggen ivm mijn vriendin. Is er iets wat ik nu van te voren kan doen voor ik daar heen ga. Zou ik bijvoorbeeld nog een mail aan de paragnost schrijven, hey leek mij bijvoorbeeld ook slim om mijn vriendin als eerst te laten gaan sinds we samen gaan. Dan kan ik het altijd aanzien en zeggen ja dit wil ik of toch besluiten van niet. Ik weet het gewoon niet.

 9. Hoi Anja! Ik heb over een maand een afspraak bij Barbara Bandel. Lange wachttijden en redelijk prijzig. Ik heb gehoord dat dure paragnosten ook vaak oplichters zijn. Weet jij misschien of zij betrouwbaar is? Schijnt bekend te zijn. Liefs, Jay

  1. Hoi lieve Jay, Ik ken haar niet en heb echt geen idee. Ik zou sowieso heel voorzichtig zijn met mensen die hoge tarieven vragen voor hun consulten. Er mag best een vergoeding tegenover staan, maar overdrijven is ook een vak, en een kenmerk van oplichters als dit torenhoge bedragen zijn. Een normale prijs voor een paranormaal consult ligt zo tussen de €25 en €50 per uur. Meer vragen is echt niet nodig.

  1. Helaas heb ik geen “database” met namen van goede paragnosten. Ik adviseer je om in je omgeving eens te vragen, of om je aan te sluiten bij een spiritueel forum en/of facebook groep, zoiets en mensen daar te vragen of ze je iemand kunnen aanraden!

 10. Hoi Anja,
  Mooi artikel!
  Ik ben een paar keer naar een medium geweest, online. En daar kreeg ik zulke verschillende reacties op en werd eigenlijk alleen maar onzekerder van.
  Tot ik gister in contact kwam met een medium, een vriendin zei dat ik contact met haar moest opnemen, dat heb ik gedaan en we hadden een fijn gesprek. Niet over de situatie waarin ik zat. Ze zei me dat toekomst niet te voorspellen is, verandert elke dag. Ze heeft mij wat handvaten gegeven en ze zei me dicht bij mijn eigen gevoel te blijven. Geloven in mijn eigen kennen en kunnen. Was even een superfijn gesprek. En ze zei me: De toekomst heb je zelf in de hand!
  Deze ervaring wou ik graag even met je delen.
  Liefs Sophie

 11. Beste
  ik had gister een taxi nodig.de chauffeur beweerde dingen door te krijgen over mij en zei nare dingen steeds steekwoorden waardoor ik echt amper geslapen heb. Zo bleef hij zeggen let op je gezondheid hij had het over mn lever aids enz enz..nu ben ik al hypochonder dus amper geslapen…hij noemde ook dingen die echt nergens op sloegen moet ik dit nou serieus nemem?het was een en al negatief bah!!!
  Liefs inge

  1. Lieve Inge, Ik heb maar één kort en bondig antwoord op je vragen: Laat alles los wat deze chauffeur heeft beweerd. Niemand mag dingen zo op die manier over je uitstorten. En het is waarschijnlijk nergens op gebaseerd. Ik zou de volgende keer als je een taxi nodig hebt, een ander bedrijf bellen!

 12. hoi anita.. ik heb sinds de laatste 2 jaar apparte dingen die ik mee maak ,zie en voel. ik zie soms lichtflitsen en af en toe is het net of ik een schim of iets voor me of naast me zie vliegen of voor bij komen. ik hoor gekke geluiden bij me thuis en bij andere mensen of op straat. ik ben er best angtig voor en weet niet wat ik er mee moet doen. ik kom op plekken waar van ik voel en zie en weet wat daar gebeurd is of ik herken dingen die voor mij herkenbaar zijn. of net of ik zelf op die plekken iets heb mee gemaakt. het voelt raar en niet zo prettig om dat ik er bang voor ben en het niet begrijp. veel mensen om me heen doen voor mij gevoel vreemd en ik heb het gevoel dat ze iets achter houden of iets niet mogen of willen zeggen. ik heb ook vaker dat ik wind lang me af voel gaan en net of iemand me aan raakt of aait. ook mijn dromen zijn heel appart en bijna echt en ik heb al een paar keer mee gemaakt dat het net is als of iemand me tegen me borst tegen me bed aan drukt zo dat ik niet meer om hoog kan komen of dat ik om hulp wil roepen maar dat dan niet lukt en dan grom ik zo als me moeder ook heeft gehoord. ik ben er nooit echt mee bezig geweest met spiritualieteit maar sinds de laatste paar jaar wel omdat ik het allemaal voel en mee maak. ik zou er heel graag met iemand over willen praten die er meer van af weet of ervaring heeft om er achter te komen of ik iets heb of wel een gave heb of zo iets dergelijks. ik ben ook vaak op me houde en angtig voor van alles en kan niet begrijpen waar dat vandaan komt, want zo heb ik het heel erg en de andere dag kan het ook weer weg zijn en voel ik me gewoon lekker in me vel en vrolijk en blij. ik hoop dat ik er ooit achter ga komen wat het precies is want het is vermoeiend om er mee te leven als ik niet weet wat het is en wat ik er mee kan of weet wie of wat er aan de hand is. hoop dat je me kan helpen met iets wat me zou kennen helpen. vriendelijke groet melissa

  1. Hoi lieve Melissa,

   Dank je wel voor je uitgebreide, voor velen herkenbare verhaal. Als je wilt dan bied ik je een gratis sessie aan met mij op Skype. Je kunt je, als je dit wilt, aanmelden via deze link: https://goo.gl/ort9Bx (opent in een nieuw venster/tab). Dan praten we rustig verder om te kijken of en zo ja hoe ik je kan steunen. Je leven kan absoluut mooi zijn met al deze ervaringen. Ik help je er graag bij. Wie weet spreken we elkaar binnenkort!

   Veel Liefs,
   Anja

   1. Hallo Anja

    Ik wil graag weten of u ook met overledenen contact kan maken en readings doet? En hoelang na overlijden is het mogelijk om contact te maken?
    De ene zegt namelijk dat het pas na een jaar kan maar n ander zegt weer dat het gelijk al kan.

    Ik hoop een reactie van u te krijgen.
    Met vriendelijke groet Sandra

    1. Hoi lieve Sandra, ik kan (net als jij) contact met overledenen maken, maar ik geef geen readings. Dat is niet mijn roeping en passie 🙂 Ik geloof in jouw eigen kracht en ik weet dat je dit zelf kunt. Alle wijsheid zit in je, en ook het vermogen om contact met overledenen te maken. We zijn allemaal hartstikke paranormaal, alleen zijn de meesten van ons dit tijdelijk vergeten. Er is trouwens geen standaard voor wanneer het mogelijk is om contact met een overledene te maken. Dat is afhankelijk van hoe bewust iemand is overleden. Sommige mensen overlijden en weten nog niet dat ze dood zijn bijvoorbeeld. Dan is contact leggen niet mogelijk (in ieder geval heel lastig). Pas als iemand dit wel weet en er vrede mee heeft, is er ruimte voor contact. Je kunt in dit artikel meer lezen over hoe je dan contact maakt: Contact met Overledenen maken

 13. Hoi Amita
  Heb de afgelopen dagen enkele paragnosten gebeld, eentje was zeer onbeschoft, begon me de led te lezen. Even later belde ik een andere , maar dit was dezelfde persoon onder een andere naam en op een andere site. Klachten worden niet geplaatst en gehoord

  1. Hoi lieve Annamarie,

   Dank je wel voor je reactie. Wat vervelend dat je zo’n nare ervaring had. Jammer genoeg gebeurt dit vaak. Ik hoop dat je alsnog iemand zult vinden die je wel met respect en Liefde behandelt, want dat verdien je! ? ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

 14. Beste Anja,
  Op het internet vind je veel medium en paragnosten website.
  Wat mij opvalt is dat ze naar je geboortedatum vragen of leeftijd.
  Maar hoe kunnen zij aan de telefoon je toekomst voorspellen?
  Ik heb diversen gebeld. de meesten vertelden hetzelfde echter is geen 1 voorspelling uitgekomen.
  Groetjes Veronica

  1. Hoi lieve Veronica, Dank je wel voor je vraag. Er zijn inderdaad veel van die sites waar zogenaamde “paragnosten” zitten. In werkelijkheid verdienen deze mensen aan jou. De meesten zitten er niet omdat ze het goed voor hebben met de mensheid. Een zuivere paragnost zal nooit jouw toekomst voorspellen. En weet je waarom niet? Omdat je toekomst niet vaststaat. Jij maakt je toekomst helemaal zelf. En omdat jij groeit en je energie verandert, je manier van denken, voelen etc en je overtuigingen veranderen, verandert ook je toekomst. “De toekomst” bestaat niet. Een boel vragen je geboortedatum, omdat ze zo even snel via bijv. astrologische software kunnen bekijken wat voor sterrenbeeld je hebt, en daaruit kunnen ze dan weer algemene karaktertrekken halen. En dingen zien die een rol in je leven hebben gespeeld. Sommigen verbinden zich met je energie en nemen de energie van dit moment waar. Ze doen dan uitspraken op basis van hoe je energie (je aantrekkingskracht/lijntje met het universum) op dat moment is. Maar morgen kan dat alweer anders zijn…

   Jij bent een schepper van je eigen werkelijkheid. Je hebt geen paragnosten nodig om jou te laten vertellen hoe je toekomst eruit ziet. Verspil je geld er niet aan. Zonde! Je kunt er beter een mooi boek of zo voor kopen lieve schat! Overigens maakt het voor een goede paragnost niet uit of je in levende lijven tegenover hem/haar zit of dat het via de telefoon gaat en/of via een chat. Afstand doet er op energetisch niveau helemaal niet toe.

   Veel Liefs,
   Anja

 15. Halo 15 jaar geleden ben ik ook opgelicht door iemand die misbruikt heeft gemaakt .doordat ze wist dat ik er alleen voor stond .zal haar naam niet zeggen .wat voor zin heeft het nog .hopelijk loopt deze persoon vroeg of laat tegen de lamp .je trapt daar in als je zwak staat en laarzen bent dat weten ze goed.

  1. Hoi lieve Martine,

   Dank je wel voor het delen. Ik vind het heel erg voor je dat je dupe bent geweest van zo’n oplichtster. Vroeg of laat loopt die dame tegen de lamp. Dat is de wet van karma. Wat je zaait zul je oogsten. Dat geldt voor iedereen. Onze daden, woorden, handelingen, etc. hebben consequenties. Dit is een universele wet waar niemand aan kan ontkomen. En voor jou: trap er niet meer in. Je hebt dit soort mensen niet nodig. Alle kracht zit in jezelf! ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

 16. deze vraag is bedoeld wat houd mijn toekomst nog uit ? ik vind dat mijn verder leven niet veel zin meer heeft

  1. Hoi lieve Rita,

   Abraham Lincoln zei het heel mooi: “de beste manier om je toekomst te voorspellen is door hem zelf te creëren” en daar sluit ik me 100% bij aan. Bekijk deze video van mij op YouTube, waarin ik er uitgebreid over vertel: https://youtu.be/Mxz5Rck7SYE En vooral ook waarom je nooit aan anderen moet vragen wat je toekomst is. ☼♥☼ Veel Liefs, Anja ☼♥☼

 17. Hoi Anita,
  Wat ben ik blij met deze informatie 🙂
  Ik denk dat ik ook wel een paar keer de verkeerde heb gehad.
  Bent u ook paragnost? Ik vind het soms ook moeilijk naar mezelf te luisteren zegmaar. Want gevoel en verstand gaan nooit samen. En mijn verstand beïnvloedt mijn gevoel en andersom. Dus eigenlijk weet ik niet meer zo goed hoe ik over mijn situatie moet denken. Maar ik hoop op een dag de antwoorden te vinden.

  1. Hoi lieve Wen, Dank je wel voor je fijne reactie. Goed om te horen dat de informatie nuttig is voor jou!

   Ik noem mezelf liever geen paragnost, maar ik heb zeker deze gaven die ik zo nu en dan gebruik. Maar wat ik het liefste doe is mensen coachen, zodat ze de wijsheid en intuïtie in zichzelf vinden en niet afhankelijk hoeven te zijn van anderen. Als je wilt mag je altijd een afspraak met me maken voor een gratis oriënterende, super waardevolle sessie, die helemaal vrijblijvend is. We spreken elkaar dan via Skype, dus je kunt lekker thuis blijven. Ik heb al heel wat mensen geholpen om weer naar hun eigen innerlijke wijsheid te luisteren en gevoel en verstand in de gezonde balans te brengen. Zie maar of je dit wilt. Je kunt via deze link contact met me opnemen: https://www.jouwspiegeltje.nl/contact/

   ☼♥☼ Nog een fijne dag lieve schat! ☼♥☼

   ♥ Veel Liefs ♥
   Anja

 18. Ik ben het volledig eens met deze punten en daarnaast hoort geld geen enkele rol te spelen vind ik als je met dit soort zaken bezig houd tenzij je er echt fulltime mee bezig zou houden om jezelf te kunnen onderhouden. Maar helaas word er ook door rotte appels er misbruik van gemaakt vind ik die hele belachelijke uur tarieven vragen zeer belachelijk is dat. Ik werk zelf geheel vrijwillig om mensen te helpen die antwoorden zoeken in de geestelijke wereld tegen alleen een reiskosten vergoeding en eventueel een (kleine bijdragen) voor de moeite dit helpt mij ook bij mijn verdere onderzoek. Ik zelf voel regelmatig wel bepaalde dingen aan en ik ben nu voor zo ongeveer 3/4 jaar bezig met grootschalig onderzoek van evp (bandstemmen) waar ik behoorlijke vooruitgang in heb geboekt sinds recent plaats ik ook alleen eigen prive sessies op youtube bij eventueel intresse zou je dat eens kunnen beluisteren (kanaal: De Geestenwereld)

  1. Hoi lieve Ricardo,

   Dank je wel voor je reactie en wat fijn om te horen dat jij er wel op een zuivere manier mee bezig bent. Ik heb me ook een periode van mijn leven beziggehouden met EVP, maar nu niet meer. Het voelde voor mij op een gegeven moment niet meer goed. Niet omdat er iets mis mee is, maar omdat ik ook gewoon intuïtief contact kan maken met mensen die zijn overleden. Ik boekte er overigens altijd wel opmerkelijke resultaten mee en pikte vaak super heldere stemmen op. Simpelweg met behulp van pink en white noise op mijn computer. Ik ga zeker een kijkje nemen op je kanaal. Leuk dat je dit met mij gedeeld hebt en veel succes met je mooie werk!

   ♥ Veel Liefs ♥

   Anja

  2. Afgelopen donderdag ben ik naar “paragnost” Ron Malestein geweest.
   Deze meneer beweerde dat hij alles maar dan ook echt alles kon zien. Hij viel voor mij al door de mand toen hij dacht mijn karakter te omschrijven. Ik zou terughoudend zijn? Nou als ik iets niet ben is dat het. Ook zou ik volgens hem niet boos kunnen worden. Geloof me daar heb ik geen problemen mee. Zijn verhaal over wat er speelt op het moment en wat er zou gaan gebeuren, klopte van geen kant. Ik gaf bij meneer aan dat ik het een en ander toch niet zo vond kloppen. Om zijn verhaal sterker te maken, pakte hij de tarot kaarten erbij. Het is de bedoeling dat wanneer je deze legt, deze ook leest. Hij legde de kaarten neer en zei “over het algemeen sluiten deze kaarten aan op wat ik net heb verteld” en dat was het. Nog een blunder dus! Toen ik aangaf dat ik de situatie toch anders zie dan hij dat ziet, begon hij z’n stem te verheffen en mij te vertellen dat ik eigenwijs en koppig ben. Ook dat ben ik niet.

   Na dit consult ben ik naar huis gegaan met de wetenschap dat je altijd naar je eigen gevoel moet luisteren. Ik vond het ergens dan ook een waardevol consult, hoe slecht deze ook was.

   Ik besloot om meneer Malestein een e-mail te sturen met daarin aangegeven waar ik tegen aan ben gelopen tijdens dit consult. Ik vond deze meneer erg defensief reageren. Ook stoorde het mij dat deze meneer een uur lang zijn mening bij me oplegde. Daar kom ik niet voor. Als ik een mening wil, dan kan ik ook even bij mijn buurman aankloppen.
   Als reactie op mijn mail stuurde hij dat ik een enorme plaat voor m’n kop heb en iedereen me uitkotst. Met zijn voor en achternaam onderaan de mail. Niet zo slim dus!

   Ga alsjeblieft nooit naar Ron Malestein!! Hij kan niks, ziet niks en doet niks! Als je even tegen deze meneer in gaat, gaat hij als een gek tekeer. Hij schept ook onwijs op over zijn “paranormale gave”. Vreemd dat hij er dan toch zo naast zit.

   1. Bedankt voor het delen van je ervaring lieve Shannen. Dat is belangrijk als mensen overwegen om een bepaalde paragnost te bezoeken. Weet dat alle wijsheid in jezelf zit.

    Veel Liefs,

    Anja

 19. klopt helemaal..ik ben zo te zien aardig opgelicht…want mijn gegevens hadden ze al…wel lastig want zo vertrouw ik niemand meer..

  1. Hoi lieve Anita,

   Ik weet niet waarom jij een paragnost nodig had. Weet dat je in veel gevallen alle antwoorden al in jezelf hebt. Het enige wat nodig is, is om te leren hiermee contact te maken. Wat jammer dat je bent opgelicht. Er zijn zeker wel betrouwbare paragnosten hoor. Doe altijd navraag naar die paragnosten. Soms is het ook een goed idee om eerst eens een paranormalen en/of spirituele beurs te bezoeken. Daar vind je in het algemeen betrouwbare mensen. En je kunt dan ook vrijblijvend kennis met hen maken. Zo weet je of het goed voelt of niet. Succes met alles!

   Veel Liefs,
   Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!