Mindful leren leven: Ontdek de Kracht van het Nu!

Mindful leren leven: Ontdek de Kracht van het Nu!

mindful leren leven: ontdek de kracht van het nu, man zit in meditatiehouding. Mediteren is een manier om mindfulness te beoefenen.Mindful leren leven? Hoe doe je dat? Veel mensen hebben er moeite mee om de kracht van het nu te ervaren. We hebben het niet op school geleerd. Naarmate we ouder worden raken we steeds meer verwijderd van dat magische huidige moment. Zelfs spirituele mensen lopen hier vaak tegenaan. Jij misschien ook wel. Wanhoop niet, want je kunt leren hoe je altijd mindful kunt zijn!

Als je in de natuur bent ervaar je totale stilte. Je vergeet alles om je heen. Want je bent op dat moment één met de schoonheid van Moeder Aarde. Hierdoor smelten al je zorgen en stress weg als sneeuw voor de zon. “Mindfuller” kan het bijna niet!

Mindful leren leven = Blij zijn met Jezelf

Want van jou is er geen ander. Je bent uniek en je hebt unieke talenten. Daarom is jouw bijdrage aan deze wereld is super waardevol. Jouw persoonlijkheid is perfect! Geloof in jezelf!

Misschien zijn bepaalde dromen niet uitgekomen. Maar andere dromen wel. Geniet volop van wat je hebt bereikt. Blijf niet hangen in teleurstellingen over wie je had kunnen zijn. Je kunt de tijd niet terugdraaien.

Een kristallen bol heeft niets te maken met mindfulnessMindful leren Leven kan ook zonder Kristallen Bol

Daarom is het belangrijk om je niet bezig te houden met wie of waar je over tien jaar zult zijn.  Neem een houding aan van “dat zien we dan wel weer”. Dat is heel mindful! En bovendien geeft het rust in je leven. Want piekeren over wat nog komen gaat is verspilling van je energie.

Mindful leren leven = Verantwoordelijkheid Accepteren

Veel mensen geven andere mensen of de omstandigheden de schuld van alles wat misgaat. Rampen en persoonlijke misère worden toebedeeld aan anderen. De slechte economie is ook zo’n voorbeeld van je macht weggeven aan dingen buiten jou om. En wat dacht je van “de politiek”. Of ken je zelf nog andere zondebokken?

Als je zo denkt, dat anderen of omstandigheden de schuld hebben, dan voel je je machteloos. Zaken uit het verleden worden ook vaak gebruikt als reden voor iemands huidige narigheid. Hiermee geef je dus je macht weg. Jij hebt jezelf gebracht waar je nu bent in je leven. Dus jij bent daarom ook degene die bepaalt hoe je omgaat met tegenslag. Erken daarom jouw kracht in iedere situatie! Zwak jezelf niet af door je kracht aan anderen of omstandigheden weg te geven.

Een mindful mens neemt de volle verantwoordelijkheid voor het huidige moment. Daarom is het belangrijk om afscheid te nemen van de slachtofferrol. Het enige wat je hebt, is het hier en nu. En jij bepaalt hoe je op dit moment voelt, wat er ook gebeurt!

Advertentie:
 


Mindfuller leven? Ga dan meer sporten en bewegen!

Sporten en bewegen roept bij veel mensen nare associaties op. Zoals met die vreselijke verplichte schoolgymnastiek. Gelukkig ben je nu niet meer verplicht om te doen wat een ander zegt.

Want jij kunt nu een vorm van beweging kiezen die wel bij je past. Hierbij gaat het niet zozeer om de prestatie, maar om het bewegen zelf. De één zal zich fantastisch voelen bij joggen. Misschien zoek jij je vertier liever in yoga. Of in wielrennen. Ook stevig wandelen hoort bij bewegen. Je hoeft je heus niet in het zweet te werken op de sportschool. Tenzij je dat leuk vindt natuurlijk. Dan moet je het vooral doen!

Er is keuze genoeg!

Als je intensief sport en beweegt, dan ben je heel mindful bezig. Beweging is een geweldige tool om de kracht van het hier en nu te ervaren! Je gaat er helemaal in op. Sport en beweging zijn heerlijke stress ontladers! Ze maken korte metten met alle spanning in je lijf. Je emotionele blokkades verdwijnen. De stoffen die door intensief bewegen worden vrijmaakt geven je bovendien een heel gelukkig gevoel!

Mindful Leren Leven = Bewuster Eten!

Eet gezond, groente, fruit en lekkere zuivel op de foto. Bewust eten is een mindful ritueelWeet jij nog welke ingrediënten er in je lunch zaten? Waarschijnlijk niet. Je kunt ook mindful zijn als je eet. Dat doe je door bewust(er) te eten.

Mindful eten begint met bewust boodschappen doen. Maak er een gewoonte van om de etiketten te lezen van verpakkingen in de supermarkt voor je iets koopt. Als je niet weet wat bepaalde termen of E-nummers betekenen schrijf je ze op. Doe thuis research.

 

Besef je dat je bent wat je eet!

Neem afscheid van slechte voeding. Weg met de rotzooi. Schrap alle junkfood. Het is een ongezonde verslaving. En jouw lichaam verdient beter. Zorg er goed voor, want je hebt er maar één exemplaar van in dit leven. Wees er zuinig op en behandel je lichaam met Liefde.

Jouw lijf is geen afvalbak!

Hoe meer gif er in je lijf komt, hoe giftiger jouw gedachten, gevoelens en emoties zijn! Kies voor gezonde voeding. Groente en fruit, noten, allemaal prima. En kies het liefst voor onbewerkte voeding! Hoe puurder en verser, hoe beter het is. Verse, onbewerkte ingrediënten smaken veel beter!

Maak van Eten een Mindful Ritueel

Kauw ieder hapje goed. De spijsvertering begint al in je mond. Hoe beter je kauwt, hoe meer energie je uit je eten haalt. Maak een mindful ritueel van eten en alles wat erbij komt kijken. Van boodschappen doen tot het bereiden van je maaltijd. Zo wordt eten een vorm van mediteren.

Kijk naar wat je op je vork prikt vóór je het in je mond stopt. Hoe is de kleur? Vind je het er aantrekkelijk uitzien? Is het een grote hap of juist een kleine? Hoe ruikt je eten? Neem de geur helemaal in je op en geniet. Dat is heerlijke “voorpret”.

Je Innerlijke Wereld Weerspiegelt hoe Mindful je bent

Hoe denk jij nu over jezelf? Hoe voelt dat? Let er eens op hoe je over jezelf praat. Hoe je denkt, voelt en praat over jezelf is belangrijk. Zo breng je je innerlijke wereld in kaart. Het verkennen van je innerlijke wereld is een belangrijk onderdeel van mindful leren leven.

Je innerlijke wereld herbergt de kracht van het nu!

mindful leren leven: Je innerlijke wereld weerspiegelt hoe mindful jij nu bent, op de foto een boeddhistische monnik in meditatie, oranje kleding en een landschap achter zich, hij mediteert op een balustrade.Vanuit je innerlijke wereld maak je creëren mogelijk! Focus je vanaf nu alleen nog maar op mooie en positieve gedachten en gevoelens over jezelf. Geloof in je eindeloze mogelijkheden in plaats van je te focussen op wat er fout gaat in je leven.

 

Uit je Hoofd in je Hart hoort bij Mindful Leren Leven

Ga weer leven vanuit je gevoel. Stap uit je hoofd. Denken haalt je uit het hier en nu. Als je het lastig vindt om je gevoel te ervaren, kun je bijvoorbeeld de gevoelservaring doen.

Jouw gevoelens denken niet

Ze zijn er gewoon. Je gevoelsleven kent geen tijd. Je gevoel is altijd op een mindfulle manier bezig. Volg het voor een bewuster, zinvoller bestaan! Je gevoelens weerspiegelen je vibratie. Je onderbewustzijn is je voelende geest.

Wil jij Mindful leren leven?

Heb jij nog “mindfulle coole tips”? Deel ze hier! Samen staan we sterk. We raken nooit uitgeleerd! Samen mindful leren leven is wel zo gezellig! Heb je vragen? Stel ze gewoon hier! Er bestaan geen domme vragen? Deel je ervaringen met mindfulness. Ik kijk uit naar je reactie! Je krijgt altijd antwoord van mij persoonlijk. Ik ben er voor jou!

 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Spiritualiteit en spirituele groei » Mindful leren leven: Ontdek de Kracht van het Nu!

 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!