Opgeven is Geen Optie: Waarom je altijd moet doorzetten!

Opgeven is Geen Optie: Waarom je altijd moet doorzetten!

Opgeven is geen optie: een zwart-wit foto van een jonge vrouw die nadenkt over haar dromen. Met een stenen muur op de achtergrond. Ze draagt een zwart shirt en heeft net naar muziek geluisterdOpgeven is geen optie als je echt succesvol wilt zijn met de Law of Attraction. Wist je dat de nummer 1 reden waarom het mensen niet lukt om hun dromen te manifesteren is, dat ze te snel ontmoedigd raken? Heel veel mensen “proberen van alles”.

Maar ze geven het even vaak ook weer op. Op zoek naar de zoveelste “wondermethode”. En juist dit is de reden waarom het de meeste mensen nooit lukt hun dromen te realiseren!

Klinkt dat allemaal herkenbaar voor jou? Schaam je er niet voor. Want je bent zeker niet de enige! Maar het is wel de reden waarom het je niet lukt om je succesvol je eigen werkelijkheid te scheppen!

 

“Opgeven is geen optie” was een les die ook ik moest leren

Advertentie:
 


Ooit was ik net zo als vele anderen die beginnen met het toepassen van de Law of Attraction. Ik snapte best wel snel hoe die wet van de aantrekkingskracht werkt. En ik weet zeker dat jij het principe erachter ook niet zo lastig vindt. Want het is namelijk heel simpel. Gelijke energie trekt gelijke energie aan. Zo moeilijk is dat niet om te snappen. Maar de uitvoering is voor velen wel een stuk lastiger!

Want de meeste mensen zitten nog niet in de juiste vibratie. Oftewel: ze zijn niet afgestemd op de golflengte/frequentie van wat ze willen. Dat kan allerlei redenen hebben. Bijvoorbeeld jarenlange negatieve programmering. En alles wat je hebt geleerd in je jonge jaren. Je draagt al die (meestal onbewuste) programmering met je mee. Zie dat maar eens te doorbreken!

Dat snapte ik heel goed. Dat je er iets aan moest doen om wel afgestemd te raken op wat je wilt manifesteren. Dus ging ik vol goede moed op zoek naar van alles en nog wat. Ik “shopte” erop los! En begon steeds weer enthousiast aan de zoveelste oefening, meditatie, affirmatie, etc. Soms boekte ik kleine succesjes. Dat gaf me dan weer een beetje hoop. Maar het grote werk bleef uit… Dat waar ik zo naar verlangde kwam maar niet…

 

Opgeven is geen optie: Wat ik maar niet begreep (en jij misschien ook niet)

Na vele jaren van “spiritueel ploeteren” zonder grote successen viel het kwartje. Ik had een mentor gevonden, die mij op een dag een liefdevolle spiegel voorhield. En ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren hoe onze eerste gesprekken verliepen. Hij vroeg me wat ik zoal had gedaan op weg naar succes. Enthousiast vertelde ik hem over mijn intussen honderden technieken, strategieën, oefeningen, workshops, cursussen, gelezen boeken, etc. In de heilige overtuiging dat ik super goed bezig was…

Mijn wijze mentor toverde een prachtige glimlach op zijn gezicht. Hij begreep heel goed dat het niet lag aan een gebrek aan discipline. Want ik was (en ben nog altijd) super gemotiveerd om mijn doelen en dromen te bereiken. Daar lag het dus zeker niet aan. “Anja, luister eens”, zei hij. “Hoe lang heb je zo’n oefening gedaan voor je opgaf en met de volgende aan de slag ging?”

Ik haalde mijn schouders op. Ja zeg… Ik had er zoveel uitgeprobeerd dat het lastig was om dat te zeggen. “Dat hangt er vanaf”, antwoordde ik. “Sommige dingen heb ik een paar dagen gedaan, maar het werkte niet en voelde niet goed. Andere dingen heb ik zelfs maandenlang uitgetest. Als het dan nog niet werkte, tja…”.

Ik voegde er nog aan toe dat dit best raar was, want sommige technieken voelden wel degelijk heel goed aan. Maar waar bleef dat resultaat dan?

 

Opgeven is geen optie: Dit was mijn AHA moment…

De glimlach op het gezicht van mijn mentor werd nog breder. En het was duidelijk dat hij zich inhield om niet in schaterlachen uit te barsten.

Anja”, zei hij vriendelijk. “Heb je wel eens gehoord van de slogan, opgeven is geen optie?” Ik knikte. En zei dapper dat ik zeker geen opgever was. Waarop hij zei dat hij dat zeker geloofde. Want in mijn beleving deed ik er echt alles aan.

Maar Anja, jij dacht dat je het lang genoeg had geprobeerd. Maar dat heb je niet. Als je de juiste techniek hebt gevonden. Eentje die goed voelt bedoel ik, dan zet je door tot je resultaat ziet. Dat is de mentaliteit van een winnaar. En dat is wat ik bedoel met “opgeven is geen optie”.

Boem! Die uitspraak veranderde op dat moment alles voor me! Pas toen viel het echte kwartje. Ineens begreep ik het! Ik was al die tijd te ongeduldig geweest. Shit, ik was toch niet zo’n doorzetter als ik dacht dat ik was… Dat kwam wel even hard aan.

Ik had op dat moment het gevoel dat ik hopeloos had gefaald en begon aan mezelf te twijfelen. Maar gelukkig praatte mijn mentor me dat heel snel uit mijn hoofd. Want mijn intenties waren uitstekend. Het had niets te maken met luiheid. Maar wel met onnozelheid.

“Dat is geen falen”, zei hij. “Dat is leren, zoals we dat allemaal doen. Iedere ervaring helpt je om te groeien”.

 

Opgeven is geen optie: Waarom doorzetten zo belangrijk is!

opgeven is geen optie: waarom doorzetten zo belangrijk is. Op de foto een man die in zijn eentje een strandwandeling maakt met een rugzak loopt hij door, waarheen? Niemand weet het, maar hij geeft de moed niet op!Ik weet bijna wel zeker dat je mijn verhaal hierboven herkent. Hoe vaak heb jij al “pogingen gedaan” om je wensen werkelijkheid te laten worden? Hoe veel meditaties, affirmaties, oefeningen, programma’s, cursussen en andere technieken heb jij al uitgeprobeerd? En hoeveel boeken heb je gelezen? Maar bovenal: hoe lang heb je al die dingen volgehouden? Met name die dingen die heel goed aanvoelen… Hoe snel raakte je gedesillusioneerd? Na dagen? Weken? Maanden?

Je hogere zelf (je ziel) weet altijd exact wat fantastisch en waardevol is voor jou. En ook weet het wat wel en niet werkt! Alleen denken wij in al onze schattige onnozelheid dat als je niet binnen een x aantal dagen/weken/maanden je gewenste resultaat ziet, het überhaupt niet werkt… Maar dat is niet waar! Echt niet!

Soms kan het jaren duren voor iets zich in je fysieke realiteit manifesteert! En dat geduld moet je kunnen opbrengen. Wachten loont uiteindelijk altijd! Sommige dingen duren langer dan andere dingen. Het is gewoon zoals het is. Andere dingen zie je weer wel razendsnel terug in je fysieke realiteit.

Dat heeft meestal te maken met onbewuste overtuigingen en verwachtingen. Als je moeite hebt om te geloven dat iets je zal lukken, dan duurt het langer. En zul je er dus wat meer moeite voor moeten doen. Met andere dingen gaat het weer véél sneller. Omdat je daar meer vertrouwen in hebt. Er is dan geen negatieve programmering die je in de weg staat.

Als je eenmaal een of meer fijne methodes hebt gevonden, is het belangrijk om ervoor te gaan, tot je de resultaten ziet die je zo graag wilt zien. Alleen op die manier ben je afgestemd op het Universum En op de frequentie van wat je wilt.

Advertentie:
 


 

Opgeven is geen optie: Weet dat het komt…

Opgeven is geen optie: zet door en weet dat het komt. De vrouw op deze foto vouwt haar handen samen en heeft haar ogen gesloten. Ze droomt van haar succes!Ook als het resultaat lang op zich laat wachten. Want tijd bestaat niet in het universum. Tijd is een illusie. Weet simpelweg dat wat je wilt komt! Vroeg of laat. Het doet er niet toe. Je moet echt een houding ontwikkelen dat je doorzet. In de wetenschap dat het echt onderweg is. Want dat is een feit!

Als je de juiste dingen doet en ze lang genoeg volhoudt, dan zul je uiteindelijk altijd positieve resultaten zien!

En intussen ga je dapper met het die techniek, oefening, meditatie, etc. die bewezen succes opleveren. Ik doe er overigens altijd meerdere. Want ik wed nooit op één paard. Maar ik overdrijf het ook niet. Ik werk met een paar dingen die keer op keer succesvol voor mij zijn. En ik zet dus door. Hoe lang het ook duurt. Want opgeven is geen optie meer voor mij. Geduld is dus altijd een schone zaak…

 

Opgeven is geen optie: En hoe zit het met jou? Geef jij snel op?

Schaam je niet. Je bent er niet alleen mee. En delen is helen! Falen bestaat niet zolang je maar doorzet. Je faalt pas echt als je stopt met het ondernemen van actie! Deel jouw ervaringen. Dat mag ook anoniem. Of stel je vraag! Ik geef je altijd persoonlijk antwoord. Reageren kan onderaan dit artikel. Ik ben er voor jou, want ook jij verdient een geweldig leven!

 

Veel Liefs,

Anja


Wil jij een Gratis LOA Coaching Sessie met mij op Skype?

Opgeven is geen optie. Maar soms lukt het je gewoonweg niet in je eentje. Daarom bied ik jou als trouwe bezoeker van Jouw Spiegeltje een gratis en geheel vrijblijvende LOA Coaching Sessie aan.

 • Heb jij er moeite mee om dingen vol te houden?
 • Of heb je alle hoop opgegeven dat het je ooit nog gaat lukken om je dromen waar te maken?
 • Zie je soms (of vaak) door de bomen het bos niet meer?

 

Meld je dan hier aan voor jouw gratis LOA Coaching Sessie!

Dan onderzoeken we samen wat jou remt om je droomleven te leiden. Je zult blij zijn dat je die stap hebt gezet. En veel opluchting ervaren. Iedereen heeft soms een beetje steun nodig. Je staat er niet alleen voor… Ik ben er graag voor jou en gun het jou zo dat je die dromen gaat manifesteren. Stel het dus niet langer uit…

Vraag NU jouw Gratis LOA Coaching Sessie aan!


 

Jouw Spiegeltje » Law of Attraction » Opgeven is Geen Optie: Waarom je altijd moet doorzetten!

 

? Word Gratis Stapelverliefd op Jezelf! ?

Vond je dit artikel leuk? Meld je dan nu gratis aan voor mijn nieuwsbrief! Die verschijnt iedere week en zal jouw spirituele pad vast en zeker steunen. Wordt gratis VIP lid! Je ontvangt bovendien als dank voor je aanmelding de gratis 7-daagse e-cursus,  “Stapelverliefd op jezelf”, erbij cadeau. Gewoon omdat ik jou een geweldig leven gun. En ik verkoop je daarna helemaal niets!

Opgeven is geen optie! Meld je vandaag nog gratis aan!

 

 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

7 Replies to “Opgeven is Geen Optie: Waarom je altijd moet doorzetten!”

 1. Ik ben hier niet om “succes” te hebben en me meer te voelen dan andere.
  Ik heb niets met dat status en competitie gedoe.
  Laat mij maar lekker een beetje aan rommelen aan de randen van die zogenaamde samenleving ver weg van al dat gekrakeel over targeds, tijd is geld en nog meer van dat moderne stompzinnige geneuzel. En als ik wil opgeven is dat mijn goed recht, zo fantastisch is het hier nou ook weer niet.
  Ik zal in ieder geval blij zijn als ik naar huis kan vertrekken ver weg van dit gekkenhuis wat wij aarde noemen.

 2. Hi Anja,
  duidelijk en nuttig verhaal! Hoe heb jij de paar methoden gekozen waar je nu mee werkt? Of te wel hoe weet je dat die geschikt zijn voor jou?

  1. Hoi lieve Marije, dank voor je reactie. Alle methodes en andere tools waar ik mee werk en me goed bij voel zijn gewoon op mijn pad gekomen, sommigen via opleidingen en cursussen en workshops, anderen heb ik doorgekregen via mijn eigen gidsen, en ik volg altijd mijn gevoel, dat vertelt me of iets al dan niet geschikt is. Het voelt fijn of juist niet en dat is dan je antwoord. Je innerlijke wijsheid is prachtig!

 3. Lieve Anja je artikel opgeven is geen optie komt voor mij als geroepen maar meer nog je uitnodiging om te reageren.
  Ik lees sinds kort je site ben begonnen met de affirmaties in het blok ;iemand verliefd op je laten worden.
  Ik ben nl een beetje verliefd op iemand. Hij is vrijgezel en ik ook .Dus ik ben gisteren volop aan de slag
  gegaan met stap 1 en stap twee. de affirmatie en visualisatie. Wij kennen elkaar van vrijwilligers werk. Hij is de voorzitter ik ben de secretaris. Ik ben er niet 100 % zeker van dat hij ook gevoelens voor mij heeft.
  Maar soms denk ik van wel.
  We appen regelmatig soms over dingen die we gaan doen ,wensen elkaar welterusten ik doe er een smily bij met een kusje op de wang. en krijg die terug . Tussen haakjes ik begin meestal met appen en hij reageert snel terug.
  Wat gebeurd er nu vanavond weer appen geef welterusten hij ook welterusten hij moest nog bellen naar mensen. daarna geef ik een smily met kusje die beantwoord hij met een hand het oké teken. Daar op heb ik deze ook met het zelfde teken beantwoord. Met de intentie ik accepteer jou afwijzing om geen kusje te appen.
  Nu mijn vraag hoe nu verder manipuleren is uit de boze staat er in je uitleg. Ik trek de conclusie dat hij nu niet verliefd is op mij of geen gevoelens heeft voor mij.
  Pijnlijk . Moet ik nu stoppen met de affirmatie …. is stapel verliefd op mij en houd zielsveel van mij. en doorgaan om te fantaseren over deze persoon.
  Anja alvast bedankt voor het lezen van mij mail. Zie uit naar je antwoord.
  Over morgen moet ik met hem samen werken. Ik weet niet hoe ik mij hieronder voel.
  Zal in ieder geval de oefening gaan doen om mijn teleurstelling loslaten en alles wat negatief is over te geven.

  1. Hoi lieve Ank, je kunt nooit iets voor een ander affirmeren, alleen voor jezelf. Waarom maak je geen lijst van al die liefdevolle mooie eigenschappen van hem en ga je affirmeren dat je een partner/man vindt die daaraan voldoet. Dus niet op de persoon die jij nu denkt te willen, maar gewoon in het algemeen. Dan komt dat in je vibratie en ga je ongetwijfeld iemand aantrekken die hieraan voldoet en misschien zelfs nog veel beter is, dan degene waar jij nu stiekem verliefd op bent!

 4. Hallo Anja,

  Bedankt voor al je informatie

  Ik ben bewust en onbewust al tijd bezig met holistische geneeskunde, new age healing, je overtuigingen healing, wie krijgt wel de ziekte als ze beiden worden geinfecteert, dus alle vormen van healing.

  Op moment volg ik Roy Martina. Ben nu bij jou aanbeland. Graag jou wijsheid hierover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!