Negatieve gedachten stoppen? Gratis advies!

Negatieve gedachten stoppen? Gratis advies!

Negatieve gedachten stoppen: man tuurt over het water bij zonsondergangNegatieve gedachten stoppen is niet makkelijk. Je kunt het wel leren. In dit artikel geef ik je gratis tips. Als je die opvolgt, reken je definitief af met negatief denken. Begin er vandaag nog mee! Want negatief denken verpest alles. Er helemaal mee stoppen is misschien een beetje te positief gedacht. We hebben allemaal wel eens een sombere gedachte. Dat hoort er nu eenmaal bij.

Hoe je ermee omgaat, kun je wel veranderen! Je kunt zelfs aan de meest negatieve gedachte, een positieve draai geven!

Waarom Denken Mensen eigenlijk negatief?

Iedereen weet dat negatief denken ongezond is. Toch doen we het allemaal. De een wat meer dan de ander. Er zijn verschillende oorzaken.

Hieronder heb ik de 3 belangrijkste voor je op een rij gezet:

 • Als je narigheid verwacht, valt het resultaat altijd mee. Zo bescherm je jezelf tegen teleurstelling en schaamte voor mislukking.
 •  Onzekerheid en/of een laag zelfbeeld.
 • Een pessimistische houding heeft met je opvoeding te maken. Je denkt dat het normaal is om negatief te denken. Je gelooft dat negatieve gedachtes waar zijn, omdat je het zo hebt geleerd.

 

Hoe kan ik negatieve gedachten stoppen?

Iedereen kan negatieve gedachten stoppen. Je kunt negatieve gedachten leren ombuigen. Het maakt niet uit hoelang je al vastzit in een negatief denkpatroon. Als je echt wilt, is alles mogelijk. Je motivatie is hierbij heel belangrijk.

Negatieve gedachten stoppen: Doorbreek je patroon in Kleine Stapjes!

en oudere vrouw zit op de bank en staart naar buiten, haar gedachten lijken somberJe hoofd ineens volstoppen met positieve gedachten werkt niet. Je brein zou het niet geloven. Als je hoofd vol negativiteit zit en ineens het tegenovergestelde beweren, gaat een stap te ver. Rustig opbouwen werkt veel beter.

Hieronder een paar voorbeelden:

“Jammer dat dit mislukt is, maar de volgende keer lukt het wel”.

“Ik voel me nu niet zo lekker, maar dat is niet voor altijd”.

Luister goed naar je gevoel

Daarmee kun je negatieve gedachten stoppen. Voelt de nieuwe gedachte  geloofwaardig aan?

Voel je spanning of weerstand?

Pas je nieuwe gedachte dan aan. Zodra je er rust en vertrouwen over voelt, weet je dat je goed bezig bent. Stapje voor stapje maak je het positiever.

Advertentie:
 


Negatieve gedachten stoppen is goed maar hou jezelf niet voor de gek

Negatieve gedachten stoppen heeft tijd nodig. Je hoeft de trein niet te halen. Wees geduldig met jezelf! Het lijkt op leren fietsen. Oefening baart (levens)kunst. Neem alle tijd. Raffel het niet af! Doe het op je eigen tijd. Ieder mens is anders!

Negatieve gedachten stoppen met dankbaarheid

Positieve denkers zijn van nature dankbare mensen. Ze verwachten overal het beste van. Oefen jezelf daarom in dankbaarheid. Dat doe je aan het begin van iedere nieuwe dag.

Hoe wil je dat je dag eruitziet?

 • Voel je dankbaar. Verwacht het allerbeste van vandaag!
 • Heb je een vergadering? Voel alvast dankbaarheid voor de goede sfeer!
 • Heb je een examen? Voel je opgelucht en blij voor je succes!
 • Wordt het een drukke dag? Voel dankbaarheid, dat alles met groot gemak lukt.
 • Als er negatieve gedachten bovenkomen, zie dan een rood stopbord voor je.

 

Negatieve gedachten stoppen met een positief dagboek

Koop een mooi schrift met een harde kaft. Schrijf elke avond voor je gaat slapen over 10 positieve gebeurtenissen die je tijdens je hebt meegemaakt.

 • Waar werd je blij van?
 • Wat maakte je dankbaar?
 • Wat ging er vandaag allemaal goed?

Schrijf bijvoorbeeld over een complimentje dat je kreeg. De verkoelende wind in je gezicht. Of over het zonnetje, na een regenbui. Je hart klopt, je ademt, je hebt eten op je bord. Het gaat juist om die kleine dingen, die we als vanzelfsprekend zijn gaan beschouwen. Heb oog voor kleine details. Negatieve gedachten stoppen vanzelf als je meer aandacht geeft aan wat er allemaal goed gaat in je leven.

In het begin voelt het misschien wel wat onwennig

Hoe langer je oefent, hoe beter het lukt. Geef niet op! Sla geen dag over. Het wordt stukje bij beetje een nieuwe, positieve gewoonte. Een gewoonte met geweldige gevolgen!

Negatieve gedachten stoppen via meditatie

Mediteren brengt je geest tot rust. Je emoties kalmeren. Je leert je beter te focussen. Mediteer elke dag op een vast tijdstip gedurende minimaal 20 minuten.

Zoek een rustige plek op voor je meditatie

Ga zitten of liggen. Doe wat goed voelt. Haal enkele keren diep adem. Herhaal in gedachten het woord, “Ontspannen”. Glimlach terwijl je dit doet.

Denk aan iets, wat jou super gelukkig maakt. Zelf denk ik aan mijn honden. Maak het zo levendig mogelijk. Voel liefde en blijdschap. Kies één ding. Dat is makkelijker dan 10 dingen tegelijk. Het mag elke dag hetzelfde zijn. Of voor iedere meditatie die je doet iets anders. Zolang het maar geweldig voelt!

Negatieve gedachten stoppen met affirmaties

Affirmeren is het bekrachtigen van iets dat je graag wilt. Dit doe je in de tegenwoordige tijd. Je spreekt het uit alsof het gewenste resultaat al realiteit is. Over de kracht van positief denken en affirmaties heb ik hier een artikel geschreven.

Negatieve gedachten stoppen door ze om te buigen

Je kunt negatieve gedachten ook ombuigen. Een gedachte als: “Dat lukt me nooit”, verander je in: “Dat is niet waar, ik kan het wel”. Herhaal dit iedere keer als je jezelf betrapt op een negatieve gedachte. Wees je bewust van wat je denkt. Met een beetje oefenen, kom je een heel eind. Op een gegeven moment weet je niet beter. Veel succes!

Heb jij last van negatief denken?

En zo ja: hoe ga je dan om met al die negatieve gedachten? Deel het hieronder. Negatief denken stoppen doen we gewoon samen! Ik verheug me op jouw reactie! Alvast bedankt! Je krijgt altijd een persoonlijke reactie van mij! Ik wens je veel positieve, fijne gedachten toe!

 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Psyche » Negatieve gedachten stoppen? Gratis advies!

 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje. Dank je wel!

5 Replies to “Negatieve gedachten stoppen? Gratis advies!”

  1. Hoi, dank je voor je reactie. Ik heb wel even die link weggehaald, want dat is totaal niet relevant. In het wilde weg reageren op websites en blogs is niet de manier om jezelf te promoten. Pas ermee op. Want voor je het weet heb je een penalty van Google te pakken en daar zit je niet op te wachten. Ik wens je wel veel succes met wat je doet. Alleen is mijn website niet bedoeld om gratis artikelen te promoten. Veel Liefs, Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!